|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Październikowe mamy 2015 część I
Cytat:
![]() Natalitka - psy nie przenosza toxo, tylko koty. ja mialam dwie swinki i je oddalam. |
|
|
|
|
#4352 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nasza Buka juz po kapieli, wlasnie sie suszy na reczniku TZ sie smieje ze to taki test dla nas czy bedziemy dobrymi rodzicami - po swini wychodzi wiec, ze on bedzie dziecko karmil, rozpieszczal, a ja bede ta gorsza od kup i kąpieli
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie, czy któraś z Was boli biodro? Od kilku dni mnie boli. Czytałam, ze to normalne, ale w 2 i 3 trymestrze. Z jednej strony, bliżej mi do drugiego trymestru niż dalej, ale i tak sie martwię trochę, czy to normalne?
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4355 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
|
|
|
#4356 |
|
Zakorzenienie
|
eh nie pamiętam czy zażywałam rano femibon
![]() blindness- mnie też pobolewa czasem. i krzyże - o z tym to dopiero nie da się wytrzymać ... Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-03-23 o 19:16 |
|
|
|
#4357 |
|
Zadomowienie
|
Powoduje :P. Ja dzisiaj sie w domu musiałam pytać, czy mylam wczoraj włosy, bo nie potrafiłam sobie przypomnieć, czy to robiłam, czy nie.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
blindness coś mi się migło w spisie treści mojej książki o ciężarówkach o biodrze to przeczytam i CI napiszę co oni na temat sądzą
![]() Malinowa ja tez mam sklerozę straszną teraz. Ciągle myślę czy wzięłam luteinę czy nie. Na szczescie na tabletki te co łykam to mam pudełeczka na kązdy dzień i pory dnia tam są to wszystko jasne
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak sobie siedzie i patrze na brzuch i mi sie zaokraglił. wczesniej mialam takie dwie oponki, a teraz jakby pilka :O ale mam zaciesz
![]() Mnie nic nie boli juz, mam lepszy apetyt, dziwne chęci na rózne dania. Czuje sie tylko zmeczona i nieco zdezoientowana. Zrobiłam sobie barszcz, a dzisiaj smazone kotlety z kurczaka w panierce. ahhh. |
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
blindness Jednak to o dalszej ciąży. Może coś CI przeskoczyło?
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Ciąża powoduje totalne zbudynienie mózgu
![]() Ale ma BOSKIE imię wasz prosiątek
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Mala, zapytam o ten bol gina na najbliższej wizycie. Nie jest on jakiś straszny, bardziej przypomina lekkie kłucie. Chodzić jeszcze mogę :P. Ale dzięki za info
. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Blindness, jeśli to Cię pocieszy to mnie też biodro kuło kilka dni temu. Myślę, że to jeszcze nie rozszerzanie miednicy jak w 2 i 3 trymestrze, a po prostu jakiś mikro-ucisk na nerw. Nie masz się czym martwić anyway
mówi Ci to osoba, którą w poprzedniej ciąży bolało WSZYSTKO na zmianę - to biodro, to brzuch, to żebra, to skurcze łydek tak potworne, że wyłam i waliłam głową w stół, to znów głowa lub doopa . Od połowy ciąży do końca byłam jedną kupką nieszczęścia, boleści i cierpienia . Z malutką było wszystko cud-miód - ze mną masakra. Zakrzepica, zastrzyki codziennie w brzuch, które sama sobie robić musiałam... dopóki nie okazało się, że jestem ciężko uczulona na leki przeciwzakrzepowe i dostałam masakrycznej pokrzywki ciążowej, która mnie torturowała jeszcze PO porodzie nawet... stopy opuchnięte tak, że jedynie na boso mogłam chodzić... skaczące ciśnienie, które dziwnym trafem normowało się TYLKO i wyłącznie na patologii ciąży, skąd 3 dni po przyjęciu wypisywano mnie z podejrzeniem czystego symulanctwa ;D no bajka ![]() Żarty żartami, ale panicznie się boję, co będzie teraz. Bo teraz jest malutka Lila i nie mogę sobie pozwolić na takie przygody już!!! ![]() ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- ... a latka lecą niestety
|
#4364 |
|
Wtajemniczenie
|
chce mi się wyć !Od rana siedzę jak na szpilkach a lekarz ma opoznienie i maja do mnie zadzwonić jak wejdzie pacjentka przedemna i nic ! Wizyte mam umowiona na 19.40 ![]() Jeszcze cały dzień jestem wzdeta ((Sorry za te jeki ale nie mam komu się wypłakać
|
|
|
|
#4365 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
szczególnie nad samym wzgórkiem a jeszcze jakby pod brzuchem no i wlasnie musialam rozpiąć spódnicę, która zawsze była luźna, bo mi już ciasno jutro zaczynam 13 tydz
|
|
|
#4366 | |
|
Zadomowienie
|
Haha
Już kupiliśmy knurzycę z takim i stwierdziliśmy że pasuje jak ulał A reaguje na imię wspaniale ![]() Cytat:
A ja znów wymiotowałam I to takie kwasy że za nimi poleciala krew z przełyku i strun glosowych nie mam wypalone wszystko ://
Maks 42 ->...->56,2->57,5->...70cm Edytowane przez Pasztetnik Czas edycji: 2015-03-23 o 20:23 |
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czuje sie znow fatalnie, nie moge nic przelknac, paskudna noc sie szykuje
|
|
#4369 |
|
Zadomowienie
|
Ten sam problem mam dzisiaj -tak mnie boli ze aż kustykam :/
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Pasztetnik moze idz do lekarza po czopki przeciwwymiotne?
ja mam jutro wizyte u tego gina z NFZ na 14. z wynikami i zaloza karte ciazy tam. bede miala w sumie dwie. ciekawe czy zrobi usg. ostatnio mialam w piatek, a on lubi czesto robic. w pierwszej ciazy mialam co 3tyg. |
|
|
|
#4371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
Ja prenatalne będe miała wg usg 13t 4d
![]() Blindness, Być może to biodro to rwa kulszowa. Dosyć popularna w ciąży. Ja dziś wcześniej prace skończyłam, jutro u w środę idę tylko na trzy godzinki Dobrej nocy! |
|
|
|
#4373 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ponad godzina opóźniania, to jakieś nieludzkie torturowanie ciężarnych ! Dobrze że lekarz był bardzo pozytywny i od razu się uspokoiłam, muszę koniecznie ogarnąć jakieś techniki relaksacji.
![]() Wszystko jest w porządku - moja dzidzia znacznie przyspieszyła, bo zgodnie z "końcowym" opisem dziś ma 12t5d i termin porodu przesunął mi się na 30.09. To też jest dość ciekawe bo z samej długości wychodzi 12t2d, ale na tym prenatalnym mierzą kilkadziesiąt wskaźników i średnia wyszła właśnie na 12t5d. Torbiel też mi się zmniejszyła, więc generalnie wszystko idzie ku dobremu Cytat:
Spokojnej nocy, do jutra
|
|
|
|
|
#4374 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chcialam wczoraj bo mialam wolne ale od soboty czulam sie lepiej i myslalam ze przejdzie :/Pozniej wieczorem znowu wymiotowalam, zwrocilam borowki amerykanskie - moze mi zaszkodzily? Bo tylko one poszly a w nocy juz bylo ok. i teraz na razie tez Cos nie moge jesc swiezych owocow i warzyw :/Cytat:
Ide ostatecznie na jedno w 12t5d a drugie 13t1d, chyba w sam raz ![]() Dziewczyny, witam z rana Tak bardzo nie mam sily szykowac sie do pracy, marze juz o zwolnieniu, a jeszcze przynajmniej do konca maja chce pracowac bo mam umowe zlecenie i na zwolnieniu bede bez grosza :/
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
Witalam sie z tym watkiem na poczatku i pisalam ze jak bedzie wszystko prawidlowo to dolacze po genetycznech. Wczoraj w koncu byl ten dzien serduszko bije i wszystkie parametry sa prawidlowe. lekarz powiedzial ze bedzie chlopak Staralam sie Was czytac regularnie ale wydaje mi sue ze nie wiem o Was za duzo
|
|
#4376 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() Niud to się naczekałaś:/ Ja mam tak zawsze do endo ale jest najlepszy więc przyjmuję te opóźnienia z pokorą Cieszę się, że wszytsko dobrze.Pasztetnik współczuję tego rzygania. Niedługo zacznie spadać HSG i będzie lepiej mam nadzieję. Choć dobrze jakbyś miała jakieś tabletki od lekarza, bo to niebezpieczne tak rzygać i uszkadzać gardło. Może faktycznie na razie wstrzymaj się z owocami, bo Twój żołądek dostał ostatnio do wiwatu a owoce mają kwasy. Jedz sobie warzywka gotowane na parze to dostarczysz witaminki i minerały. Ja wieczorem szybko odpadłam. Byłam wykończona po całym dniu nerwów. Nie dość, że plamienie to jeszcze brzuch mnie pobolewał Od 5 dni plamiłam od rana się zaczynało od siku. Teraz było siku i nic. Boże, żeby to się juz skończyło. Błagam. Oby już wszystko zeszło![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 06:59 ---------- Witaj Mariolaw Fajnie CI, że już po. A czemu tak się bałaś genetycznego? Miałaś jakieś przeboje już czy tak po prostu strach?
|
#4377 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie w nowy dzien.
Godzina 7 a ja juz glodna Witaj ponownie MARIOLAW super ,ze wszystko ok ale szybko wiesz jaka plec , ja juz sie doczekac nie moge kiedy bede wiedziec czy siostra czy brat rosnie dla córy ![]() Mysle ze nawet te co czytaja regularnie nie sa w stanie tyle wiedzy przyjac
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4379 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na szydełku takie cuda można zrobić, i takie ciuszki śliczne dla dziecka (i nie tylko). Poszukam później linku do strony, która mi koleżanka pokazała, tam jest dużo wzorów. Cytat:
Spróbuję wkleić zdjęcie mojego kocyka in making, tylko z telefonu więc pewnie słabej jakości wyjdzie. jak już się środek zacznie to jest bardzo prosty, 3 słupki i 1 oczko łańcuszka w kółko tylko na rogach więcej łańcuszka trzeba, żeby się ten nowy róg dobrze zrobił. |
||
|
|
|
#4380 |
|
Zakorzenienie
|
Zaliczka śliczny ten kocyk. A jaką włóczką robisz? Może i ja zacznę jak juz gniję w domu i sobie zamówię włóczkę. A masz link do tego wzoru? Środek faktycznie łatwy ale te brzegi.
Idź sobie do biblioteki. Ja znalazłam u mnie (w małej mieścinie) kilka książek ze wzorami na ciuszki dziecięce Tam jest łatwiej wytłumaczone niż w internecie, bo te z netu wzory to tez dla mnie kosmos Z ciuszkami czekam na płeć No ale kocyk można zrobić. Nie musi być różowy albo niebieski. Zresztą jak będzie córcia to też nie chcę, żeby wiecznie wyglądała jak różowa landrynka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:48.

TZ sie smieje ze to taki test dla nas czy bedziemy dobrymi rodzicami - po swini wychodzi wiec, ze on bedzie dziecko karmil, rozpieszczal, a ja bede ta gorsza od kup i kąpieli

mówi Ci to osoba, którą w poprzedniej ciąży bolało WSZYSTKO na zmianę - to biodro, to brzuch, to żebra, to skurcze łydek tak potworne, że wyłam i waliłam głową w stół, to znów głowa lub doopa 
chce mi się wyć !
ja teraz to bym same mączne rzeczy jadła