Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-21, 20:07   #4351
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VI

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Tez ogladalam te koszule z gumka 😊 wydaja mi sie takie bardziej praktyczne niz guziki czy napy 😊
A szlafrok super ten w paski wyglada fajnie 😊
Mnie się podoba ten granatowy w esy floresy jak ja to mówię

Cytat:
A jakiego wzrostu jestes? Patrząc na wiary koszul na all najbardzij pasuje mi m ale nie chciala bym by byla na styk.
Weź większą, ja teraz śpię w koszulce męża, bo nie lubię jak mi coś ruchy krępuje w nocy.

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
170 cm mam, sięga mi nad kolano więc idealnie.
Ta koszula mocno się rozciąga, nie jest ze sztywnej bawełny jak to czasem bywa więc chyba luzik.

Noooooo. Nie wiem jak to jest możliwe żeby był jeszcze większy niż teraz
No właśnie nie wyobrażam sobie tego.
Muszę kupić sobie jakieś mazidło na brzuch, bo Ziajka mi się już kończy, a smaruje się dodatkowo oliwką i olejkiem kokosowym.

Owieczko bardzo fajna lista pielęgnacyjna, na pewno skorzystam Ja Sab Simplex będę miała z Niemiec, kuzynka TŻ nam przywiezie

Cytat:
To masz podobna faze jak ja ;-) z ta roznica ze ja w przeciagu 3 dni pochlonelam tone papu a z toaleta sie obrazilam ;-) przez to mam wrazenie ze przez tydzien brzuch mi mega urósł.
Na szczęście z toaletą żyję w zgodzie odkąd miałam tą nie szczęsną przyjemność zobaczyć krew przy oddawaniu dwójki.
Teraz bardzo się pilnuje.
Stary 2015-06-21, 20:14   #4352
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Mnie się podoba ten granatowy w esy floresy jak ja to mówię

Weź większą, ja teraz śpię w koszulce męża, bo nie lubię jak mi coś ruchy krępuje w nocy.

No właśnie nie wyobrażam sobie tego.
Muszę kupić sobie jakieś mazidło na brzuch, bo Ziajka mi się już kończy, a smaruje się dodatkowo oliwką i olejkiem kokosowym.

Owieczko bardzo fajna lista pielęgnacyjna, na pewno skorzystam Ja Sab Simplex będę miała z Niemiec, kuzynka TŻ nam przywiezie

Na szczęście z toaletą żyję w zgodzie odkąd miałam tą nie szczęsną przyjemność zobaczyć krew przy oddawaniu dwójki.
Teraz bardzo się pilnuje.
O wlasnie, zastanawialam sie jak sie nazywaja te kropelki na kolke z niemiec bo tez musze zamowienie bratowej zrobic ;-)
Slyszalam tez ze mozna je dostac w sklepach z artykułami z niemic ( oczywiście z pod lady )

Esy floresy tez fajne

A co do mazidla to polecam zel hialuronowy z biohemii urody, dodaje go do balsamu i daje takie super nawilżenie.

Owieczkaa lista super, napewno sie przyda, mialam sie za to zabrac a brakowało mi podkladki ;-)

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-21 o 20:21
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 20:24   #4353
TusiaeM
Zakorzenienie

A bierzecie jeszcze kwas foliowy?

I like my money right where I can see it... hanging in my closet!

My life is happening now, not in a one or two years, but now.
TusiaeM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 20:26   #4354
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ja mam w witaminach, które biorę.

Idę pranie puścić jeszcze jedno.

Tak w ogóle to lenia mam :P
Stary 2015-06-21, 20:28   #4355
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ja biore prenatal i tam jest kwas w skladzie. Co prawda statnio zaczelam go brac w kratke, bo mam mieszane uczucia czy brac te syntetyczne witaminy w ciazy... ale z tego co czytalam kwas foliowy najważniejszy jest bodajże do 20tyg.
Stary 2015-06-21, 20:36   #4356
agu23gda
Wtajemniczenie

Owieczka porównałam z moją listą i chyba wszystko miałam to co Ty, no może jeszcze kilka innych bzdetów, ale fajnie jest porównać z innymi, bo zawsze można albo cos dołożyc albo zredukować.

Co do zwiększonego apetytu to ja ciągle wpierniczam. Ciągle! Spasę się jak prosiak coś czuję.

o 19 byla kolacja, potem zjadlam loda, teraz skonczyłam jeść pake chrupków o smaku pizzy i teraz spowrotem chce mi sie slodkiego - na bank nie wytrzymam i coś zezrę.

PS. Wstawiam Wam zdjęcie tęczy z godziny 20 zdjęcie tylko z tel robione, ale widok byl az przedziwny
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tęcza.jpg (43,6 KB, 23 załadowań)
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 20:39   #4357
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biore prenatal i tam jest kwas w skladzie. Co prawda statnio zaczelam go brac w kratke, bo mam mieszane uczucia czy brac te syntetyczne witaminy w ciazy... ale z tego co czytalam kwas foliowy najważniejszy jest bodajże do 20tyg.
Ja też witaminy w kratkę, na poczatku zdarzalo mi się zapomniec a teraz jak jest juz sezon to jem tyle owocow i warzywa że nie mam cisnienia zeby brać to codziennie. Połozna z przychodni i druga ze szkoly rodzenia mowią, że wiele kobiet w sezonie letnim w ogole odstawia syntetyczne witaminy i posilkuje sie tym co dają warzywa i owoce.
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 20:42   #4358
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja bym bardzo chciała chuste tkaną, ale ceny straszne od 150wzwyż, a tak na prawdę nie wiem czy będę umiała ją wiązać, czy mały będzie chciał i boje sie tyle kasy zaryzykować:/....

To ja sprzedaz najwyzej
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 20:43   #4359
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Owieczka porównałam z moją listą i chyba wszystko miałam to co Ty, no może jeszcze kilka innych bzdetów, ale fajnie jest porównać z innymi, bo zawsze można albo cos dołożyc albo zredukować.

Co do zwiększonego apetytu to ja ciągle wpierniczam. Ciągle! Spasę się jak prosiak coś czuję.

o 19 byla kolacja, potem zjadlam loda, teraz skonczyłam jeść pake chrupków o smaku pizzy i teraz spowrotem chce mi sie slodkiego - na bank nie wytrzymam i coś zezrę.

PS. Wstawiam Wam zdjęcie tęczy z godziny 20 zdjęcie tylko z tel robione, ale widok byl az przedziwny
Zacna tecza 😍 przypomina mi się filmik kolesia ktory beczal na widok "double rainbow" 😂
Stary 2015-06-21, 20:51   #4360
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Tez mi sie podoba chustowanie ale to wiazanie yyy nie wiem czy dam rade, a jakie sa opinie o takich nosidełkach co nie trzeba wiazac?

To tylko tak trudno wyglada, ale w rzeczywistosci nie jest tak zle ;-) Nosidelko dla noworodka sie nie nadaje i pozniej jeszcze przez kilka miesiecy

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Cytat:
Ale jestem dzisiaj nie nażarta. Szczególnie wieczory to bym ruszała cały czas gębą.
W przeciągu 4 godzin pochłonęłam: gołąbka u teściowej, w domu kawałek placka drożdżowca, potem polazłam zrobić sobie herbatę z miodem i cytryną, wciągnęłam ogórka szklarniowego. Potem kilka paluszków z sezamem, a teraz zjadłam dwa jabłka. Jeszcze zjem kilka śliwek...

Tragiczne ze mną jeszcze chyba nie jest. Jutro wchodzę na wagę.

Myślę, że rozmiar większy niż się nosi

To mnie przeraża, że brzuch teraz będzie rosnąć w zastraszającym tempie :/

Mnie na koncowce pierwszej ciazy juz praktycznie nie rosl. Przez ostatni trymestr obwod zmienil sie o 4cm. Teraz mam nawet mniejszy niz w pierwszej i ciekawe jak bedzie rosl brzuch i dziecko

---------- Dopisano o 21:51 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ----------

Cytat:

Juz od dawna nie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 21:18   #4361
ridja devojka
Zakorzenienie

Myślę nad zakupem tej poduszki:

Poduszka C

Początkowo chciałam w kształcie litery I, pomyślałam, że będzie bardziej uniwersalna a jak ma troczki to tym bardziej, ale teraz myślę, że może taka będzie wygodniejsza do spania. Ma wypełnienie z silikonu.

A o chuście myślę tej:

Chusta

Mąż patrzy, mówi: fajna, ale mam jeden warunek - bierzemy brązową to jego ulubiony kolor więc się zgodziłam, jak ma ją nosić to lepiej, żeby mu pasowało a nie że potem będzie płakał, że niemęski kolor
Stary 2015-06-21, 21:38   #4362
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Myślę nad zakupem tej poduszki:

Poduszka C

Początkowo chciałam w kształcie litery I, pomyślałam, że będzie bardziej uniwersalna a jak ma troczki to tym bardziej, ale teraz myślę, że może taka będzie wygodniejsza do spania. Ma wypełnienie z silikonu.

A o chuście myślę tej:

Chusta

Mąż patrzy, mówi: fajna, ale mam jeden warunek - bierzemy brązową to jego ulubiony kolor więc się zgodziłam, jak ma ją nosić to lepiej, żeby mu pasowało a nie że potem będzie płakał, że niemęski kolor
Ja mam L i spi mi sie super. Mierzylam C i ta L byla mi wygodniejsza. Wszystko zależy jakiego jestes wzrostu (ja mam 173). Ta C jest krotsza i nie polozysz na niej kostki jak jestes wysoka.
Stary 2015-06-21, 21:39   #4363
ridja devojka
Zakorzenienie

Hm, mam 170cm. Popatrzę na te L.

Mówisz o TEJ???

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-06-21 o 21:42
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 21:42   #4364
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Hm, mam 170cm. Popatrzę na te L.
A i patrze ze mam nawet tej samej firmy ;-) tylko ja swoją kupiłam na targach wiec mogalm sie do nich przymierzyć.
Stary 2015-06-21, 21:47   #4365
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
A i patrze ze mam nawet tej samej firmy ;-) tylko ja swoją kupiłam na targach wiec mogalm sie do nich przymierzyć.
Ale mówisz o tym kształcie?
Stary 2015-06-21, 21:48   #4366
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Ale mówisz o tym kształcie?
O tym:
http://allegro.pl/poduszka-ciazowa-k...194273175.html

A najwygodniejsza jest pewnie ta:
http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...194283268.html
Nie Mierzylam jej ale jak ktos ma duze lozko to jak bys sie nie obrocila to masz podparcie nie wiem tylko jak ja wykorzystać do karmienia bo jest wielka.

Edytowane przez Blondynka17
Czas edycji: 2015-06-21 o 21:52
Blondynka17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 21:54   #4367
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dziewczyny te poduszki tańsze niż na targach...
Szok
Stary 2015-06-21, 21:56   #4368
ridja devojka
Zakorzenienie

No własnie, chciałabym potem ją wykorzystać do karmienia. Ta Twoja jest polecana dla osób powyżej 170 a ja mam właśnie tyle i ciekawi mnie, czy ta w kształcie C mi wystarczy...
Stary 2015-06-21, 21:59   #4369
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny te poduszki tańsze niż na targach...
Szok
A dlaczego myślałaś że na targach będzie taniej? Przecież za udział w targach wystawca musi zapłacić.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-21, 22:04   #4370
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
No własnie, chciałabym potem ją wykorzystać do karmienia. Ta Twoja jest polecana dla osób powyżej 170 a ja mam właśnie tyle i ciekawi mnie, czy ta w kształcie C mi wystarczy...
Weź sobie tą 7, ja też mam 171 cm i przymierzałam C i 7, i ta 7 była lepsza wygodniejsza

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
A dlaczego myślałaś że na targach będzie taniej? Przecież za udział w targach wystawca musi zapłacić.
Owieczko sprawdziłam na stronie producenta i są takie same ceny na allegro, więc to jakaś promocja, bo na targach ta poduszka kosztowała ok. 140zł
Stary 2015-06-21, 22:06   #4371
Panna Izabela
Zakorzenienie

Jestem niewyspana mega, padnięta mega, nażarta mega i fajnie, że ten ciężki tydzień się skończył. Urodziny brata wyszły dzisiaj super, grill był, 11 osób i młodzi sobie posiedzieliśmy i pośmialiśmy się. Wesoło było, a młody nas jeszcze bardziej rozbawiał. Z prezentów zadowolony. Ale dobrze, że jesteśmy już u siebie
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Mnie tez od wczoraj boli brzuch jak na okres ale jest to ciagly bol.
bylamna weselu dawno sie tak dobrze nie bawilam i to na trzezwo hehe
Widziałam, że jednak sukienka z długim rękawem poszła
Ciekawe, jak ja się będę bawić pod koniec ciąży....

Cytat:
Awaria znaleziona ale z przykrością stwierdzam, że mój TŻ pozbawiony jest mózgu... z jednej strony nie chce się na niego w☠☠☠☠iać ze względu na to, że sam się zabrał do roboty żebyśmy mogli w końcu mieć dostep do wody jak cywilizowani ludzie, a z drugiej mam ochotę go zabić, wyć mi sie chce... pojechał do Castoramy po parę potrzebnych rzeczy żeby już zabezpieczyć tam wszystko... ja wchodzę do kuchni a tam nic nie zabezpieczone... musiał skuć kawałek ściany żeby dostać się do szybu i skuć trochę betonu wokoł rur... cała kuchnia pokryta kożuchem z pyłu... oczywiście nie jestem głupia i się z tym liczylam, ale on po prostu zaczał kuc i już... blaty, to co na blatach (blender, sokoworowka, suszarka ze sztuccami) parapecie, naczynia ktorych nie zdazylam wczoraj schowac, a nawet warzywa ktore przywiozlam wczoraj sobie od matki lezaly na stole bo rano je umylam zeby obciekly i zeby schowac do lodowki... nie pomyslal o tym zeby to wszystko pochwac, wyniesc, przykryc... muszę teraz każdą jedna rzecz, kubek, talerz, kuchenke , meble wycierac.... ja sie zaplacze... jak zaczal robić i pytalam czy potrzebuje pomocy to nie, Ty masz lezeć i odpoczywać... a teraz ☠☠☠☠a mać krasnoludki posprzatają... roboty mam do jutra. za jakie grzechy takie to tępe mi się trafiło.
normalnie wszyscy tż pozbawieni mózgu

Cytat:
Napisane przez ali_ma Pokaż wiadomość
Witam
coś mnie dziś kaszel męczy wczoraj byliśmy na grilu i wieczorem zmarzłam więc postanowiłam, że dziś się z domu nie ruszam, tym bardziej, że pogoda nie sprzyja

Grita, Blondynka17 – ja większość rzeczy mam z Reserved albo H&M i rzeczywiście koszulki z H&M są lepsze jakościowo, ale te z Reserved nie są aż takie złe, choć się pogorszyły, ale skręciły mi się 2-3 i to te, które prałam u siostry, a ona wiruje na 800 lub więcej, ja w domu piorę na 30* i wiruję na max 400, jeśli chodzi o takie rzeczy jak sukienki, spódnice, czy marynarki lub bluzki, jak ja to mówię eleganckie nigdy nie narzekałam, ale też coraz trudniej znaleźć coś co mi się podoba

Panna Izabela – a tą folię brałaś od Jedo, czy uniwersalną??, bo ta od Jedo worek mi przypomina ja swojego jadę za tydzień zamawiać, bo niby promocja do końca czerwca, a tak z ciekawości jaki kolor wzięłaś

Pytanie: czy parasolka się przydaje, czy zbędny gadżet

mamcia092015 – dobrze, że pojechałaś na IP, 3maj się

Sandrusia91 – Jak dziś będziesz je czuć jedź na IP, nie ma co zwlekać

Małgosia89 – gratuluję

Danaeee84 – to chyba nasze chłopy nie są standardowe pod tym względem bo jak ja coś robię to zawsze są jakieś niedociągnięcia i coś nie zakryte i np. zachlapane, on wszytsko 5 razy poprawi, żeby było dobrze zakryte
Folię brałam uniwersalną, w hurtowni nie mieli Jedo a nie zamawialiśmy od razu. I folia i parasolka uniwersalne. Dla mnie o tyle folia fajna, że osłania cały wózek praktycznie.
A parasolka i fajnie wygląda, i sądzę, że się przyda, chociażby od słońca ochroni, wygina się na wszystkie strony więc dopasuję sobie. Duża nie jest, droga nie była, więc wolę mieć
A wózek wzięłam szary, kolor to 303 ze special edition

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
panna Izabela - ja wlasnie teraz mam taki, jak Ty chcesz kupic. Ale na sam pobyt w szpitalu chce miekki, bo nie wiem czy i o ile urosna piersi
Ja nie lubię miękkich bo mnie drażnią

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Byłam dziś na stronie 5,10.15. Znowu mega promocje i tak się wzięłam za przeglądanie ubranek. I ja zwariuje. Bo tworzę komplety.
I znowu nie wiem, czy pod pajacyk wkładać jakieś body z krótkim rękawem.
Zaczęłam tez czytać od nowa. Wiec tak ubierać body z długim rękawem i śpiochy. A gdzie i kiedy kaftaniki?
Kaftaniki to pod śpiochy. Ja pod pajaca nic nie będę zakładać.

Cytat:
Hehe no widzisz

Ja w sumie w piątek posiedziałam i dużo rzeczy powybierałam.

Dziewczyny co kupujecie z pielęgnacji dla dzidziusia?
Czas powoli robić listę.
Ja mam taką:
Płyn do kąpieli/Emoliat
Balsam/Oliwka
Ręczniki bez lub z kapturkiem - 2/3 szt.
Krem do pielęgnacji, Krem ochronny
Płatki do przemywania oczu
Sól fizjologiczna do oczu
Nożyczki
Grzebyk/szczotka do włosów
Aspirator do noska
Octanistep/Spiritus do pępuszka
Alantan Dermolain, Sudocream
Ja mam do kąpieli olejek migdałowy, Sudocrem na odparzenia, sól fizjologiczną, grzebyk i szczotkę do włosów, nożyczki do paznokci, gruszkę do nosa, 2 ręczniki z kapturkiem, patyczki higieniczne i w sumie tyle.

Cytat:
Mam w witaminach swoich.

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 22:07   #4372
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Weź sobie tą 7, ja też mam 171 cm i przymierzałam C i 7, i ta 7 była lepsza wygodniejsza
Kurcze ale boję się, że do karmienia się nie nada...
Stary 2015-06-21, 22:09   #4373
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Chyba się skuszę na nią teraz, a wiecie dlaczego bo są tańsze o 10zł plus rabat z kuponu z biedronki to wyjdzie mi jeszcze taniej niż w na targach

---------- Dopisano o 23:09 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Pani mi pokazywała na targach i do karmienia też była super. Nie musisz się nią całą owijać jak w C
Stary 2015-06-21, 22:13   #4374
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Owieczko sprawdziłam na stronie producenta i są takie same ceny na allegro, więc to jakaś promocja, bo na targach ta poduszka kosztowała ok. 140zł
Hmm nie pamiętam ile ja dokładnie placilam ale sie targowalam ja mam bambusowa i z pieluszka bambusowa zaplacilam 200zl ale reki nie dam uciac l skleroza

---------- Dopisano o 23:13 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Cytat:
Na all masz pokazane foto jak sie na 7 karmi
Stary 2015-06-21, 22:14   #4375
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm nie pamiętam ile ja dokładnie placilam ale sie targowalam ja mam bambusowa i z pieluszka bambusowa zaplacilam 200zl ale reki nie dam uciac l skleroza
Na aukcji dorzucają jeszcze jakiś wałeczek dla dziecka

Który kolor wybrać? Brązowe kwiaty czy Czekoladowy?
Stary 2015-06-21, 22:14   #4376
melawen
Rozeznanie

Znowu muszę Was nadrabiać
Cały weekend nie miałam czase. W piątek pożegnanie kumpla, potem moja mama przyjechała i wywracałyśmy dom do góry nogami już na przyjście maluszka
Ma już swoją szafkę Wszystko poukładane, miejsce na łóżeczko zrobione.
Do tego porobiłyśmy porządki we wszystkich szafkach, powywalałam z 10 siatek gratów i padam
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Wlasnie chodziło o kolor. Nie bylam przekonana. Czula bym sie jak wielka zolta zarowa.

Dziękuję za opinie.
Nadal jestem nie zdecydowana choc blizsza mi jest ta z dluzszymi. Czuje się w niej taka mniejsza

A to szafeczka mojej niuni.
ovzywiscie wszystko idzir jeszcze do prania ale chociaz pozbylam sie kartonów.

naprawde nie wiem czemu te zdjecia się tak wklejaja
Dopiero teraz siadłam do kompa, na tel. nie wyświetlały mi się zdjęcia i widzę, że masz już tego strasznie dużo. Wow, ja mam z 1/3 tego

Cytat:
Napisane przez mamcia092015 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Jestem na bieżąco ale u nas bardzo kiepskie dni i sie nie odzywam Teraz jestem w szpitalu. Od piatku złapały mnie skurcze Dzisiaj w nocy po kolejnym mocnym tak sie wystraszylam ze przyjechalam na IP Dostalam zastrzyki rozkurczowe i dla malego na plucka i leże. cos mi się wydaje że to ja rozpoczne rozpakowywanie wrześniówek Chociaz strasznie się boję bo to dopiero 29 tydzien
Dziewczyny oszczędzajcie się bo żartów nie ma .
Też trzymam kciuki żeby spokojnie poczekał..

Cytat:
Awaria znaleziona ale z przykrością stwierdzam, że mój TŻ pozbawiony jest mózgu... z jednej strony nie chce się na niego w☠☠☠☠iać ze względu na to, że sam się zabrał do roboty żebyśmy mogli w końcu mieć dostep do wody jak cywilizowani ludzie, a z drugiej mam ochotę go zabić, wyć mi sie chce... pojechał do Castoramy po parę potrzebnych rzeczy żeby już zabezpieczyć tam wszystko... ja wchodzę do kuchni a tam nic nie zabezpieczone... musiał skuć kawałek ściany żeby dostać się do szybu i skuć trochę betonu wokoł rur... cała kuchnia pokryta kożuchem z pyłu... oczywiście nie jestem głupia i się z tym liczylam, ale on po prostu zaczał kuc i już... blaty, to co na blatach (blender, sokoworowka, suszarka ze sztuccami) parapecie, naczynia ktorych nie zdazylam wczoraj schowac, a nawet warzywa ktore przywiozlam wczoraj sobie od matki lezaly na stole bo rano je umylam zeby obciekly i zeby schowac do lodowki... nie pomyslal o tym zeby to wszystko pochwac, wyniesc, przykryc... muszę teraz każdą jedna rzecz, kubek, talerz, kuchenke , meble wycierac.... ja sie zaplacze... jak zaczal robić i pytalam czy potrzebuje pomocy to nie, Ty masz lezeć i odpoczywać... a teraz ☠☠☠☠a mać krasnoludki posprzatają... roboty mam do jutra. za jakie grzechy takie to tępe mi się trafiło.
Ja mam na to receptę. Remont to też sprzątanie po i mój luby musi po swoich pracach remontowych posprzątać. Od tego czasu myśli wszystko zabezpiecza bardzo dokładnie.
melawen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 22:19   #4377
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:

Brązowe kwiaty jak dla mnie
Stary 2015-06-21, 22:21   #4378
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

Brązowe kwiaty ( chociaż podoba mi się z owieczkami )
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-21, 22:27   #4379
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Brązowe kwiaty jak dla mnie
Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Brązowe kwiaty ( chociaż podoba mi się z owieczkami )

Też tak myślę, na ciemnej to zaraz plamy będzie widać
Stary 2015-06-21, 22:27   #4380
ridja devojka
Zakorzenienie

Kurde a ja powyrzucałam te rabaty z biedronki, ale by się przydały teraz.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości