Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-06-17, 08:19   #4351
Aika213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Czerwcowe 2015 - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez barbaritka84 Pokaż wiadomość
Część dziewczynki, ja już zebrana i zaraz wyjeżdżam do szpitala. Dzieciaki do szkoły wyprawilam, i przerażenie coraz większe, może do dlatego ze to będzie wywołanie i nie wiem jak zareaguje.

W miarę możliwości będę pisac
Trzymam za resztę dziewczyn.

Ps. A myślałam ze Po wczorajszym ostatnim samo się zacznie, ale niestety tylko brzuch rozbolal.
Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny nie było mnie wczoraj bo miałam straszny humor wiec wolałam się nie odzywać w domu żeby nie ziac ogniem wzięłam się za sprzątanie nawet ściany w salonie wyszorowalam, wieczorem tz mnie popezytulal i tu niespodzianka dzisiaj rano kuclam po skarpetki dla Hani to odeszły mi wody także wcinam się w kolejkę na całego

Hania odprawiona do szkoły przez dziadka a ja się szykuje tylko do tz się nie mogę dodzwonić i to nie będzie łatwe

Trzymajcie kciuki i ja też trzymam was
Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj na wątku będzie gorąco chyba co?

To co dziewczyny? do biegu, gotowi....start
Zbieram się już do szpitala
Ale sie dzieje. Trzymam kciuki dziewczyny

Alkamor

Ja sie witam w tp, w nocy mnie jakieś bóle obudziły, takie idące z krzyża, myśle sobie no zaczyna sie ale po jakimś czasie przeszło
Dzisiaj kiepskiego humoru ciąg dalszy. Chyba wezmę sie za sprzątanie, może to mi poprawi humor.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:20   #4352
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Ostatnio tak gadaliśmy z mężem o datach, które odpadają na poród. Jednym z nich był właśnie 17, bo to rocznica śmierci jego taty.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Te obawy akurat rozumiem... Mój tata zmarł w kwietniu. Wszyscy mówią, że zrobił miejsce na świecie dla mojego dziecka... 27 czerwca są jego imieniny i strasznie się boję, że urodzę akurat tego dnia.

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Strasznie mnie denerwuje takie stwierdzenie ze siedzi sie w domu i wymysla. Faceci na prawde nie sa w stanie pojac jak moze sie czuc ktos nagle przez iles m-cy siedzac w domu. Poprzednio siedzialam prawie cala ciaze i rok po i bardzo tesknilam za praca, wyjsciami z domu itp. bo codzienne wyjscie do pracy to nie to samo co mozliwosc wyrwania sie raz na jakis czas.
Mój Tż mówi: "to jest teraz Twoja praca"

Cytat:
Część dziewczynki, ja już zebrana i zaraz wyjeżdżam do szpitala. Dzieciaki do szkoły wyprawilam, i przerażenie coraz większe, może do dlatego ze to będzie wywołanie i nie wiem jak zareaguje.

W miarę możliwości będę pisac
Trzymam za resztę dziewczyn.

Ps. A myślałam ze Po wczorajszym ostatnim samo się zacznie, ale niestety tylko brzuch rozbolal.
!!!

Cytat:
Hej dziewczyny nie było mnie wczoraj bo miałam straszny humor wiec wolałam się nie odzywać w domu żeby nie ziac ogniem wzięłam się za sprzątanie nawet ściany w salonie wyszorowalam, wieczorem tz mnie popezytulal i tu niespodzianka dzisiaj rano kuclam po skarpetki dla Hani to odeszły mi wody także wcinam się w kolejkę na całego

Hania odprawiona do szkoły przez dziadka a ja się szykuje tylko do tz się nie mogę dodzwonić i to nie będzie łatwe

Wow! Tego się nie spodziewałam. Powodzenia!

Cytat:
Napisane przez gabisun Pokaż wiadomość
Ale dzisiaj na wątku będzie gorąco chyba co?

To co dziewczyny? do biegu, gotowi....start
Zbieram się już do szpitala
Powodzeniaaaaaaaaa

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
haniula trzymam kciuki za łatwy i szybki poród

gabi, barbaritka i alkamor oby długo nie zwlekali z wywoływaniem u was

A wiemy co u Rybki?

Ja kiepsko... Nie zdziwię się jak mnie wyślą na patologię ciąży
Przypomniało mi się dziś rano, że mama kiedyś mówiła mi o przykładaniu gorącego ziemniaka do ucha i on wtedy wyciągnie to zapalenie. Może spróbuj?

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Gabi, Barbaritka, Alkamor powodzenia dzis!!!!

Irmusia biedna, oby ten dzisiejszy lekarz przepisał coś konkretnego

Ja się szykuję na ktg i wizytę. Oby na wizycie nie było jak w tym moim śnie
Oby!
za wizytę!

Hej
Po wczorajszym maratonie bolało mnie całe ciało, ale z wycieńczenia.. Brzuch ciągnął mnie okropnie aż się ruszyć nie mogłam. Gdybym miała jechać w takim stanie na porodówkę, to bym chyba nawet nie mogła wejść tam po schodach ze zmęczenia... Tż krzyczał na mnie oczywiście, bo nie mogę tak przeciążać kręgosłupa i to się dało właśnie wczoraj we znaki.. Także odpoczywam i spokojnie czekam, aż syn sam zdecyduje kiedy wyjść.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:30   #4353
fartuch
Zakorzenienie

Szuu w manhatanie w drukarni fajnie drukuja na koszulkach cokolwiek zechcesz
I napewno zdarzysz bo robia raz dwa
Stary 2015-06-17, 08:33   #4354
siacha_ck
Zakorzenienie

Czekam na kuriera z Inpostu. W piątek po Bożym Ciele zamówiłam legginsy ciążowe. Facet przepraszał za opóźnienia. W piątek przesyłka już była w siedzibie w moim mieście, ale oni mają 3 dni na dostarczenie i oczywiście czekają do ostatniego dnia ala: Jak bym tak wczoraj urodziła to bym się dopiero w☠☠☠☠iła Chciałam mieć mały Koszt dostawy to teraz mam długi czas oczekiwania

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:37   #4355
mycha_818
Zadomowienie

Gabisun, barbaritka, alkamor powodzenia!! Trzymam kciukacze!!!

Haniula wcinasz się w kolejkę ale najważniejsze, żeby wszystko poszło dobrze. Za Ciebie też kciukam!!

Irmusia biedactwo lepiej, żeby Cię położyli i mieli pod kontrolą.

Mehja oby ginekolog nie był tym wyśnionym ;-)

Szuuu świetny pomysł z tą koszulką!! Mogę skorzystać? ;-)
mycha_818 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:39   #4356
Soleil_Rouge
Rozeznanie

dzien dobry!!

widze ze sie ostro ruszylo na watku
trzymam kciuki za dzisiejsze akcje
Stary 2015-06-17, 08:41   #4357
barbaritka84
Rozeznanie

A ja nadal czekam, jestem po badaniu, szyjka długa, rozwarta na 1palec, jeśli ktg wyjdzie dobrze to idę do domu i jutro na 13.30 mam znów przyjechać to na 100% mnie przyjmą. Nie lubię tak, już się nie stresuje tylko wkurza!!!

Trzymam za resztę
HANIULA dawaj czasu
barbaritka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:42   #4358
poldzik
Zadomowienie

Czesc dziewczyny!
Robi sie goraco. .. powodzenia! !!!

Princesika, Alessandro tez tak mial przez pierwsze dni, spal i nie moglam go nijak obudzic, laskotanie po stopach, Po brzuszku, po szyi i uszach. . Polozna w szpitalu wrecz nim potrzasala i wtedy sie budzil i to wcale nie jakos gwaltownie. Ale teraz mu przeszlo i sam sie budzi na jedzenie. Takze cierpliwosci!

Wczoraj bylismy U lekarza a maly sie darl jak opetany. Pani doktor dala nam ziolowe kropelki na kolki (koperek +melisa) i dzisiaj noc idealna, karmienie o pierwszej i o piatej rano. .ale sie wyspalam!
poldzik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:52   #4359
Soleil_Rouge
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Millygirl Pokaż wiadomość
Ja od 3 probuje uspić dziecię. Już dawno sama padam ale ona twardo szeroko otwarte oczy i cyc,czkawka,pielucha,cyc, ulanie itp. itd. plus taki że nie płacze.
Tż już zdazyl wstac do pracy
wspolczuje Ci takich nocnych maratonow! mialam tak z Mala i po ok 2 tygodniach wygladalam jak zombie i jak po 3 tygodniach Mala sie rozchorowala i wyladowalysmy na tydzien w szpitalu to pielegniarki bardziej sie martwily o mnie niz o nia!! teraz jest troche lepiej, ale tez juz powoli wysiadam... dobrze ze dzis moja mama przylatuje mam nadzieje ze pobyt u mnie i przebywanie z dzieciakami przez 10 dni troche jej pomoze (podejrzewam u niej depresje, ale nie mam jeszcze pewnosci).
Stary 2015-06-17, 08:57   #4360
kaczuszka1986
Zadomowienie

Te wywoływane i Haniula
Kurde mały zastój mi się w cycku zrobił będę musiała chyba powalczyć z ciepłymi okladami :/
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 08:58   #4361
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nadal czekam, jestem po badaniu, szyjka długa, rozwarta na 1palec, jeśli ktg wyjdzie dobrze to idę do domu i jutro na 13.30 mam znów przyjechać to na 100% mnie przyjmą. Nie lubię tak, już się nie stresuje tylko wkurza!!!

Trzymam za resztę
HANIULA dawaj czasu
Co sens wypuszczać Cie dzisiaj, po to, żeby jutro przyjąć?

WIKTORIA

SZYMON

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 09:00   #4362
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:

Huu huu, pięknie!
sylwka321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:02   #4363
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:

Trzymam za resztę
HANIULA dawaj czasu
Ale po co wypuszczają.. Człowiek się tylko denerwuje.

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny!
Robi sie goraco. .. powodzenia! !!!

Princesika, Alessandro tez tak mial przez pierwsze dni, spal i nie moglam go nijak obudzic, laskotanie po stopach, Po brzuszku, po szyi i uszach. . Polozna w szpitalu wrecz nim potrzasala i wtedy sie budzil i to wcale nie jakos gwaltownie. Ale teraz mu przeszlo i sam sie budzi na jedzenie. Takze cierpliwosci!

Wczoraj bylismy U lekarza a maly sie darl jak opetany. Pani doktor dala nam ziolowe kropelki na kolki (koperek +melisa) i dzisiaj noc idealna, karmienie o pierwszej i o piatej rano. .ale sie wyspalam!
Super, że kropelki pomogły

Cytat:
Napisane przez Soleil_Rouge Pokaż wiadomość
wspolczuje Ci takich nocnych maratonow! mialam tak z Mala i po ok 2 tygodniach wygladalam jak zombie i jak po 3 tygodniach Mala sie rozchorowala i wyladowalysmy na tydzien w szpitalu to pielegniarki bardziej sie martwily o mnie niz o nia!! teraz jest troche lepiej, ale tez juz powoli wysiadam... dobrze ze dzis moja mama przylatuje mam nadzieje ze pobyt u mnie i przebywanie z dzieciakami przez 10 dni troche jej pomoze (podejrzewam u niej depresje, ale nie mam jeszcze pewnosci).
mam nadzieję, że pomoże to Twojej mamie mojej mamie po śmierci taty bardzo pomogła nasza obecność i ze względu na nią zdecydowaliśmy się mieszkać z nią w jednym domu, ale my na dole.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:03   #4364
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość

[/COLOR]Aaaa jeszcze wczoraj wychodziłam ze sklepu bo kupowałam tacie prezent na dzień ojca i byłam pewna, że odeszły mi wody... a to wydzielina tylko, obrzydliwe
Haha, fałszywy alarm

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
trzymam kciuki
woow powodzenia!!!

trzymaj się tam

dziewczyny czy trzeba mieć 'pozwolenie' od gina że wszystko jest już ok żeby
Hm,nie sądzę by takowe było potrzebne jeżeli jest wszystko okej
Stary 2015-06-17, 09:05   #4365
201710041131
Konto usunięte

Irmusia dziękuuję jeszcze raz A jak z Tobą? Jest lepiej?

Fartuch zostawiłam samochód u rodziców z lenistwa (nie chciało mi się wracać nim i wróciłam z Tż) i jestem teraz uziemiona w domu póki jego nie ma A jak wezmę samochód jak on wróci to się domyśli skubaniec jeden

Mycha pewnie

Ale macie z tym karmieniem i spaniem Wiedziałam! Wiedziałam, że nie ma co się bać porodu tylko tego co potem... To może ja jeszcze poczekam Chociaż Tż dziś odbiera moje wyniki (posiew) i mówi, że już mam iść rodzić

Siacha też czekam na InPost, zawinęłam się w akcji i zamiast poczty wybrałam to cholerstwo, a po pracy w prokuraturze mam przecież nauczkę No i zobaczymy kiedy przyjdzie przesyłka (aż tak mi się nie spieszy bo to prześcieradełka dla małego ale do domu rodziców, a tak szybko tam z nim pewnie nie pojadę...)
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:05   #4366
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Czekam na kuriera z Inpostu. W piątek po Bożym Ciele zamówiłam legginsy ciążowe. Facet przepraszał za opóźnienia. W piątek przesyłka już była w siedzibie w moim mieście, ale oni mają 3 dni na dostarczenie i oczywiście czekają do ostatniego dnia ala: Jak bym tak wczoraj urodziła to bym się dopiero w☠☠☠☠iła Chciałam mieć mały Koszt dostawy to teraz mam długi czas oczekiwania

Te przesyłki właśnie długa idą, ja w zeszły wtorek czy poniedziałek nawet zamówiłam rajstopy ciążowe by mieć na wesele to doszły do mnie w pon
Stary 2015-06-17, 09:07   #4367
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Trzymam za resztę
HANIULA dawaj czasu
Co za bezsens...

â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a mam +++ na wyniku (Tż dzwonił) co to znaczy?? Że GBS dodatni tak?
Stary 2015-06-17, 09:08   #4368
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Te wywoływane i Haniula
Kurde mały zastój mi się w cycku zrobił będę musiała chyba powalczyć z ciepłymi okladami :/
Kapusta i do dzieła!

A mi się dziś śniło że karmiłam niunie i ona była taka kochana i spokojna, byłam wpatrzona w nią jak w obrazek :Love:
Stary 2015-06-17, 09:09   #4369
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Irmusia dziękuuję jeszcze raz A jak z Tobą? Jest lepiej?

Fartuch zostawiłam samochód u rodziców z lenistwa (nie chciało mi się wracać nim i wróciłam z Tż) i jestem teraz uziemiona w domu póki jego nie ma ala: A jak wezmę samochód jak on wróci to się domyśli skubaniec jeden

Mycha pewnie

Ale macie z tym karmieniem i spaniem Wiedziałam! Wiedziałam, że nie ma co się bać porodu tylko tego co potem... To może ja jeszcze poczekam Chociaż Tż dziś odbiera moje wyniki (posiew) i mówi, że już mam iść rodzić

Siacha też czekam na InPost, zawinęłam się w akcji i zamiast poczty wybrałam to cholerstwo, a po pracy w prokuraturze mam przecież nauczkę ala: No i zobaczymy kiedy przyjdzie przesyłka (aż tak mi się nie spieszy bo to prześcieradełka dla małego ale do domu rodziców, a tak szybko tam z nim pewnie nie pojadę...)
Też dzisiaj odbieram wyniki posiewu.
Ja dopiero jak wybrałam tą opcję dostawy to przeczytałam opinie i się załamałam. Mam nadzieję, że nie zostawi awizo jak usłyszy psa sąsiadów.

WIKTORIA

SZYMON

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-06-17, 09:10   #4370
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Co za bezsens...

â�☠â�☠â�☠â�☠a mam +++ na wyniku (Tż dzwonił) co to znaczy?? Że GBS dodatni tak?
Noo... Na to wychodzi. Witaj w klubie dodatnich gbsow :d
Stary 2015-06-17, 09:11   #4371
Princesika
Zakorzenienie

Poldzik a jak jadl? Bo Twoj tez drobniuszek tak jak i moja. Laurka ssie 5 minut i potem zasypia i nie moge jej dobudzic

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Wychodzimy
Stary 2015-06-17, 09:13   #4372
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez sylwka321 Pokaż wiadomość
Noo... Na to wychodzi. Witaj w klubie dodatnich gbsow :d
☠☠☠☠a, ten antybiotyk to przez wenflon podają? Bo nie chciałam go mieć zakładane...

Muszę zmienić plan porodu...
Stary 2015-06-17, 09:14   #4373
sylwka321
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Poldzik a jak jadl? Bo Twoj tez drobniuszek tak jak i moja. Laurka ssie 5 minut i potem zasypia i nie moge jej dobudzic

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Wychodzimy
Oo super, nie ma to jak w domciu

---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Cytat:
☠☠☠☠a, ten antybiotyk to przez wenflon podają? Bo nie chciałam go mieć zakładane...

Muszę zmienić plan porodu...
Hmm nie mam pojęcia
Stary 2015-06-17, 09:16   #4374
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

Wychodzimy
Super

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-06-17, 09:22   #4375
poldzik
Zadomowienie

Princesika! Ja w trakcie jedzenia laskocze go Po uchu jak czuje ze zaczyna przysypiac
Stary 2015-06-17, 09:23   #4376
Princesika
Zakorzenienie

Szuu ten plan porodu to tak pro forma potraktuj. Jak bedziesz rodzic to nie bedzie miec dla Ciebie znaczenia czy masz ten wenflon czy nie

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:22 ----------

Cytat:
Napisane przez poldzik Pokaż wiadomość
Princesika! Ja w trakcie jedzenia laskocze go Po uchu jak czuje ze zaczyna przysypiac
U mnie to za malo. Mam takiego spiocha, ze nawet przebieranie jej nie rusza.
Stary 2015-06-17, 09:27   #4377
201710041131
Konto usunięte

jeszcze pół roku temu miałam zamiar rodzić w domu ech
Stary 2015-06-17, 09:27   #4378
siacha_ck
Zakorzenienie

Szuuu a jak będą chcieli podać oksy to nie wyrażasz zgody?

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-06-17, 09:27   #4379
anna99302
Zadomowienie

Hey! Ale sie zaczyna dziać kciuki za rodzące!
Cytat:
Co za bezsens...

â˜☠â˜☠â˜☠â˜☠a mam +++ na wyniku (Tż dzwonił) co to znaczy?? Że GBS dodatni tak?
ugh...tez dzisiaj odbieram wyniki. Chwała Bogu ze wiesz przed porodem! Kiedyś rodziło sie bez posiewu i dzieci rodziły sie chore. Mały antybiotyk i po sprawie.

Cytat:

U mnie to za malo. Mam takiego spiocha, ze nawet przebieranie jej nie rusza.
Awwww slodziak musi byc

Ofciajalnie zazdroszczę wsyztskim mamom, ktore maja juz dzidzie ze soba.
anna99302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-06-17, 09:28   #4380
poldzik
Zadomowienie

Haha niezle! To chyba strzykawka jest dobrym wyjsciem. Jak nabierze sil bedzie jej latwiej ssac.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości