Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016 - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-12-19, 13:06   #4351
201604261006
Konto usunięte

Dot.: Wspólny cel mamy: od jesieni o dzidzię się staramy! staraczki 2015/2016

Cytat:
Napisane przez monika0185 Pokaż wiadomość
Witajcie Kochane
Zakończylam leczenie zebów, sezon na przytulania bez gumek uważam za otwarty jupiiiii!
Czekam na @ lada dzień dzień i potem do dzieła! Płodne wyjdą w okolicy moich 31 urodzin więc... taki prezent mile widziany
Super

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Strasznie długo czekali ale i na adopcję też. No ale te procedury to swoje trwają...
Wiesz, musieli odczekać. Trzeba mieć staż małżeński min 5 lat

Cytat:
Napisane przez Fantasmagori Pokaż wiadomość
Beta z dzisiaj 97,71
Super

Kurde boję się że nam całkiem auto padło co my zrobimy bez samochodu, całkowicie uziemieni.
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 13:29   #4352
Milagr0s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez wiosenka84 Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymam kciuki za kolejny cykl. A robicie testy owulacyjne? Mi one pomogły trafić w odpowiednie dni
:
Tak, używam testów owu od 2 cykli i przytulamy sie w odpowiednim czasie + w dni okoloplodne co 2 dzień

Sent from my iPhone using Tapatalk
Stary 2015-12-19, 15:13   #4353
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mysza93 Pokaż wiadomość
Wiesz, musieli odczekać. Trzeba mieć staż małżeński min 5 lat
Kurczę, nie wiedziałam, że taka jest zasada :/
Wydaje mi się, że nie umiałam pokochać cudzego dziecka tak jak swojego, że bałabym się, że jak się dowie, że jest adoptowane to i ono zmieni uczucia.

Cytat:
Tylko czemu się wtrącacie do czyichś metod wychowawczych?
Cytat:
Napisane przez geosmina Pokaż wiadomość
A o co chodzi z tą rodziną brata? Co tak źle robi że się martwicie?

Nazwałabym to mobbingiem. Zabranianie prawie wszystkiego, karanie za byle co, bicie ... no i wyraźny brak miłości, szczególnie ze strony mamy I jeszcze faworyzowanie młodszej córki, młodszej o 6 lat, jak można porównywać zachowanie 15-latki do 9-latki...

Fanta, super beta!

VelaLuca, jak się trzymasz?
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 15:18   #4354
acidbro
Przyczajenie

Cytat:
Dziewczyny, mam dla Was HIT

Mój wczorajszy test:

NIE WIERZĘ
GRATULACJE!!!!!! dbaj o siebie

Cytat:
Beta z dzisiaj 97,71
gratulacje, trzymam kciukasy

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Ciąża zwala mnie z nóg. Mdłości mam już mega nasilone.
mdlości to uciążliwy ale mega pozytywny objaw ciąża rozwija się prawidłowo, moja bratowa usłyszała od lekarza że im gorzej czuje sie na poczatku tym lepiej fasolka rośnie hahhaha podobno tam jest wydzielany jakis hormown odpowiedzialny m.in. za ukłąd nerwowy u maluszka

ja dzis sie dowiedziałam ze moja przyjaciolka jest w 10 tc, czułam ze nie wiedziała jak mi powiedziec... a ja czuje przeogromna radosc
acidbro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 16:44   #4355
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cavagirl Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że nie umiałam pokochać cudzego dziecka tak jak swojego, że bałabym się, że jak się dowie, że jest adoptowane to i ono zmieni uczucia.

Nazwałabym to mobbingiem. Zabranianie prawie wszystkiego, karanie za byle co, bicie ... no i wyraźny brak miłości, szczególnie ze strony mamy I jeszcze faworyzowanie młodszej córki, młodszej o 6 lat, jak można porównywać zachowanie 15-latki do 9-latki...

Fanta, super beta!

Bicie to akurat bym zagroziła, że zgłoszę. I zgłosiła. Ale faworyzowanie itd niestety ale nie Wasza sprawa. Szkoda dziecka, to fakt, ale każdy rodzic ma prawo niestety także i do błędów. Można porozmawiać, tłumaczyć ale jak to nic nie daje to trudno, nie wychowacie za nich. No i Wy musicie okazywać miłość za rodziców jak się tylko nadarza okazja

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 16:49   #4356
cavagirl
Rozeznanie

Cytat:
Bicie to akurat bym zagroziła, że zgłoszę. I zgłosiła. Ale faworyzowanie itd niestety ale nie Wasza sprawa. Szkoda dziecka, to fakt, ale każdy rodzic ma prawo niestety także i do błędów. Można porozmawiać, tłumaczyć ale jak to nic nie daje to trudno, nie wychowacie za nich. No i Wy musicie okazywać miłość za rodziców jak się tylko nadarza okazja

Tak robimy. Tylko kontakt jest często ograniczany, przynajmniej ze mną, bratowa zawsze coś wymyśli, a najlepiej da jakąś karę starszej córce. Tak samo, jak np gdy bratanica ma iść z moim bratem do kina, czemu się mają dobrze bawić...
Co do bicia to dopiero pierwszy raz się przyznała do tego i nie chce, żeby rozmawiać o tym, dostała za "większe" przewinienia...Ma powiedzieć gdy to się zdarzy jeszcze raz i wtedy wkroczymy.
cavagirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 18:31   #4357
201604261006
Konto usunięte

Cytat:
Niestety z tego co widzę wszędzie tak jest..

Ja przede wszystkim od małego bym dziecku mówiła że ktoś inny je urodził, nie chciałabym żeby dowiedziało się 'kiedyś" i miało wielki żal do mnie

I też się tego boję, że nie umiałabym pokochać. Ale.. te kilka razy miałam praktyki w przedszkolu i widzę że do obcych dzieci mam dobre podejście, tj od razu je 'pokochuje' a później tęsknie bo praktyki się skończyły
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 19:22   #4358
justyna1406
Raczkowanie

Hej dziewczyny . Dlugo nie pisalam . U mnie nic sie nie zmienilo . Przygotowania swiateczne trwają . W tym roku ubieralismy pierwsza choineczke w nowym domu .

Fanta kochana Gratulacje ;*
Ciesze sie razem z Toba ;*
Teraz tylko dbaj o siebie kochana.

Wczoraj byli u nas znajomi . Kolezanka jest w ciazy w czwartym miesiacu . Niw chciala wcześniej mowic zeby nie zapeszac . To moja dobra kumpela razem sie wychowalismy . Bo mieszkalismy w tej samej klatce . Starali sie o dzidzie rok czasu . Fajnie by bylo jak bysmy mieli dzieciaczki z twgo samego roku

Fanta wpisz mnie na testowanie :
8 styczen .
Stary 2015-12-19, 20:19   #4359
aniusia49
Raczkowanie

Fanta gratulacje!!!

Dziewczyny ja mleduję się z Polski test negatywny, czekam na @ i wlaczymy dalej !
aniusia49 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 22:24   #4360
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Beta z dzisiaj 97,71
Super!

Wysłane z mojego SM-G360F przy użyciu Tapatalka
monika0185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-19, 22:30   #4361
VelaLuca
Wtajemniczenie

Cytat:
Jako tako W ogóle nie czuje klimatu tych świąt. Gdyby nie piosenki w radiu, to byłaby masakra... Dzisiaj zmusiłam się do zawieszenia w kuchni jakiś ozdób świątecznych i światełek, mamy sporo gości w święta, na sylwestra więc pasowałoby choć trochę dom przyozdobić, ale tak ciężko mi się za to zabrać

Najgorsze jest to czekanie. Mam dość skomplikowaną sytuację w pracy/finansową i muszę do kwietnia zajść w ciążę. Inaczej będę musiała poszukać nowej pracy, a co za tym idzie odłożyć starania. Jestem jeszcze na swojej działalności, więc gdyby się udało, to będę mieć spore zasiłki i L4 ale to wszystko ograniczone w czasie, więc dodatkowo czynnik czasu i presji działa, a nam umykają już 2 miesiące.
Ogólnie nie jest łatwo, ale trzeba to przeżyć i walczyć dalej

Cytat:
Napisane przez nusia00 Pokaż wiadomość
Fanta GRATULUJE naprawde bardzo sie cieszę

wypisali mnie ale bezwzględnie musze leżeć. Co do spadajaceej bety lekarz powiedzial ze teraz tylko czekać bo krwawienie na szczęście ustalo ale mogę jeszcze poronić mam iść na wizytę do swojego gin za dwa tyg. A jesli beta jeszcze spadnie albo krwawienie sie powtórzy to... Ah nie chce nawet myśleć
Nusia - odpoczywaj kochana Będzie dobrze, musi!

Cytat:
Napisane przez Ewula88 Pokaż wiadomość
podejmę temat, któraś z Was myślała o adopcji ? Jakie jest Wasze zdanie ? Osobiście znam jedną parę, która starała się 6 lat o dziecko i finalnie zaadoptowali a potem "wpadli" i urodzili - bliźnięta a z rodziny to mam kuzynkę, gdzie po paru latach starniach okazało się, że maż jest bezpłodny i zaczęli proces adopcyjny, aż tu nagle bum- udało się i mają swoje, zrezygnowali z adopcji.
Kiedyś się zastanawiałam własnie nad tym. Co prawda nie wiem jak mój mąż, bo tego tematu nigdy nie poruszaliśmy, ale gdybym nie mogła mieć swoich dzieci naturalnie, to najpierw byłoby In vitro, a gdyby to się nie udało, to myślę, że zdecydowałabym się na adopcję.
Oczywiście to tylko gdybanie, ale wydaje mi się, że pokochałabym to dziecko równie mocno. Bo to, że go nie urodziłam, wcale by nie oznaczało, że to dziecko jest nie moje. Właśnie byłoby moje, nasze, męża.

Fanta gratuluję Ci
Choć ostatnio nie umiem się cieszyć z czyiś ciąż. Wręcz przeciwnie: jestem zła, zazdrosna, zirytowana. Czy tylko ja tak mam ??

Ale Tobie Fanta gratuluję z całego serducha, bo wiem co przeszłaś i życzę Ci aby ta ciąża przebiegała spokojnie, bez żadnych komplikacji

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-19, 22:34   #4362
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:

Ja przede wszystkim od małego bym dziecku mówiła że ktoś inny je urodził, nie chciałabym żeby dowiedziało się 'kiedyś" i miało wielki żal do mnie

I też się tego boję, że nie umiałabym pokochać. Ale.. te kilka razy miałam praktyki w przedszkolu i widzę że do obcych dzieci mam dobre podejście, tj od razu je 'pokochuje' a później tęsknie bo praktyki się skończyły
Ja też bym od samego początku mówiła, że ktoś inny urodzil. Nie wiem czy byśmy się zdecydowali na adopcję, ciężki temat, pomijając oczywiście warunki jakie trzeba spełnić co już jest dla mnie chore i niedorzeczne.... skoro Państwo uważa, że lepiej dzieciom w domach dziecka niż u Rodziców z niewielką ilością pokoi...nie znam się tak na tych przepisach ale z tego co slyszalam, to bardzo ciężko.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Cytat:
Napisane przez justyna1406 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny . Dlugo nie pisalam . U mnie nic sie nie zmienilo . Przygotowania swiateczne trwają . W tym roku ubieralismy pierwsza choineczke w nowym domu .

Fanta kochana Gratulacje ;*
Ciesze sie razem z Toba ;*
Teraz tylko dbaj o siebie kochana.

Wczoraj byli u nas znajomi . Kolezanka jest w ciazy w czwartym miesiacu . Niw chciala wcześniej mowic zeby nie zapeszac . To moja dobra kumpela razem sie wychowalismy . Bo mieszkalismy w tej samej klatce . Starali sie o dzidzie rok czasu . Fajnie by bylo jak bysmy mieli dzieciaczki z twgo samego roku

Fanta wpisz mnie na testowanie :
8 styczen .
Ooo nowy dom, super!

Stary 2015-12-20, 08:40   #4363
BlueEyesMonster
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość
Jako tako W ogóle nie czuje klimatu tych świąt. Gdyby nie piosenki w radiu, to byłaby masakra... Dzisiaj zmusiłam się do zawieszenia w kuchni jakiś ozdób świątecznych i światełek, mamy sporo gości w święta, na sylwestra więc pasowałoby choć trochę dom przyozdobić, ale tak ciężko mi się za to zabrać

Najgorsze jest to czekanie. Mam dość skomplikowaną sytuację w pracy/finansową i muszę do kwietnia zajść w ciążę. Inaczej będę musiała poszukać nowej pracy, a co za tym idzie odłożyć starania. Jestem jeszcze na swojej działalności, więc gdyby się udało, to będę mieć spore zasiłki i L4 ale to wszystko ograniczone w czasie, więc dodatkowo czynnik czasu i presji działa, a nam umykają już 2 miesiące.

Kiedyś się zastanawiałam własnie nad tym. Co prawda nie wiem jak mój mąż, bo tego tematu nigdy nie poruszaliśmy, ale gdybym nie mogła mieć swoich dzieci naturalnie, to najpierw byłoby In vitro, a gdyby to się nie udało, to myślę, że zdecydowałabym się na adopcję.
Oczywiście to tylko gdybanie, ale wydaje mi się, że pokochałabym to dziecko równie mocno. Bo to, że go nie urodziłam, wcale by nie oznaczało, że to dziecko jest nie moje. Właśnie byłoby moje, nasze, męża.

Fanta gratuluję Ci
Choć ostatnio nie umiem się cieszyć z czyiś ciąż. Wręcz przeciwnie: jestem zła, zazdrosna, zirytowana. Czy tylko ja tak mam ??

Ale Tobie Fanta gratuluję z całego serducha, bo wiem co przeszłaś i życzę Ci aby ta ciąża przebiegała spokojnie, bez żadnych komplikacji
Mam bardzo podobną sytuację zawodową. Do marca chciałabym być w ciąży, inaczej będę musiała znowu odłożyć starania, a mam już 30 lat więc dodatkowa presja

Przepraszam, że się nie udzielam, ale regularnie Was podczytuję. Ogromnie gratuluję tym, którym się udało Cudowny prezent na Święta

U nas kolejny cykl na straty Mam czarne myśli i wyrzucam sobie, że tak długo odkładaliśmy decyzję o dziecku. Zawsze było coś ważniejszego, a teraz boje się, że nie będzie nam dane stworzyć rodziny...
BlueEyesMonster jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 08:43   #4364
Fantasmagori
Zakorzenienie

Dzięki wszystkim jeszcze raz za gratulacje i dobre słowa Kochane jesteście

BlueEyesMonster - nie myśl tak Na pewno uda Wam się stworzyć rodzinę

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 10:36   #4365
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Cytat:
Tak, końcówka sierpnia
GRATULUJĘ!!!!! życzę spokojnych 9miesięcy

Cytat:
Napisane przez nusiae00 Pokaż wiadomość
wypisali mnie ale bezwzględnie musze leżeć. Co do spadajaceej bety lekarz powiedzial ze teraz tylko czekać bo krwawienie na szczęście ustalo ale mogę jeszcze poronić mam iść na wizytę do swojego gin za dwa tyg. A jesli beta jeszcze spadnie albo krwawienie sie powtórzy to... Ah nie chce nawet myśleć
Będzie dobrze, oszczędzaj się i odpoczywaj a na pewno wszysko się ułoży.
Cytat:
Tż siostra cioteczna dziś adoptowała dziewczynkę, Oliwkę
WOW gratulacje dla nich. Zawsze podziwiam takie pary.
Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Hej

Ciąża zwala mnie z nóg. Mdłości mam już mega nasilone.

W czwartek byliśmy na wizycie. Było widać seduszko Niestety mam krwiaka podkosmówkowego. Ech... Dostałam zwolnienie na miesiąc. Mam leżeć jak najwięcej. Powinien się wchłonąć.

W pracy już wiedzą. O dziwo zareagowali bardzo pozytywnie. Ja z tego wszystkiego się popłakałam. Kurde, fajnych mam tam ludzi

Trzymam kciuki za kolejne ciężarówki i staraczki

nusia trzymam kciuki żeby się wszystko pozytywnie skończyło. Też mam krwiaka.

Aaaa Gratuluję!
Serduszko Tija szkoda że się źle czujesz i jeszcze Ci się ten krwiaka przyplętał. Wiem że chciałaś pracować w ciąży, ale teraz musisz wypoczywać - niech krwiaka idzie precz!!!
Cytat:
Witajcie Kochane
Zakończylam leczenie zebów, sezon na przytulania bez gumek uważam za otwarty jupiiiii!
Czekam na @ lada dzień dzień i potem do dzieła! Płodne wyjdą w okolicy moich 31 urodzin więc... taki prezent mile widziany

Kciuki by starania były krótkie i owocne
Cytat:
Beta z dzisiaj 97,71
Piękna beta
Cytat:
Napisane przez acidbro Pokaż wiadomość
mdlości to uciążliwy ale mega pozytywny objaw ciąża rozwija się prawidłowo, moja bratowa usłyszała od lekarza że im gorzej czuje sie na poczatku tym lepiej fasolka rośnie hahhaha podobno tam jest wydzielany jakis hormown odpowiedzialny m.in. za ukłąd nerwowy u maluszka

ja dzis sie dowiedziałam ze moja przyjaciolka jest w 10 tc, czułam ze nie wiedziała jak mi powiedziec... a ja czuje przeogromna radosc
acidbro nie daj sobie tego wmówić - mdłości świadczą tylko i wyłącznie o tym że organizm kobiety źle reaguje na wysokie stężenie hormonu Hcg. Ja i moje dwie koleżanki w ogóle nie miałyśmy żadnych objawów - ani mdłości ani torsji a ciążę przebiegają prawidłowo - z resztą one już urodziły i dzieci są okazami zdrowia.
Ps. Dobra z Ciebie przyjaciółka - życzę Ci żeby wasze dzieci były równolatkami
BlueEyesMonster i VelaLuca oby wam się udało zajść w ciąże w odpowiednim terminie . VelaLuca trzymaj się!

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2015-12-20 o 10:38
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-12-20, 11:00   #4366
StayStylish
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
acidbro nie daj sobie tego wmówić - mdłości świadczą tylko i wyłącznie o tym że organizm kobiety źle reaguje na wysokie stężenie hormonu Hcg. Ja i moje dwie koleżanki w ogóle nie miałyśmy żadnych objawów - ani mdłości ani torsji a ciążę przebiegają prawidłowo - z resztą one już urodziły i dzieci są okazami zdrowia.
Ja za dwa dni zaczynam 11tc, a ani razu nie wymiotowałam ani nie miałam mdłości żadnej zgagi... A u maleństwa wszystko OK

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-12-20, 15:30   #4367
zUa_tysica
Wtajemniczenie

A u mnie dzisiaj przyszła @ i jeszcze na dodatek przeziębienie, stan podgorączkowy, katar, wszystko do dupy. sie spłakałam dziś jak małe dziecko

Cykl się rozregulował po tabletkach, więc kupiłam dziś testy owu do pomocy (40 szt. + 3 ciążowe za 28 zł z przesyłką z allegro). No i działamy dalej, mam nadzieję, ze w styczniu się uda
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 17:02   #4368
natlem
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Ja za dwa dni zaczynam 11tc, a ani razu nie wymiotowałam ani nie miałam mdłości żadnej zgagi... A u maleństwa wszystko OK

Wow jak ten czas leci już 11tc, ani się obejrzysz a maleństwo będzie z Wami. ;-)

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Ja testuje w Sylwestra - jeśli można mnie dopisać ;-) wspaniały byłby prezent o północy <3

natlem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-20, 17:09   #4369
monika0185
Zakorzenienie

Tak polecacie te testy pepino, że jak je zobaczyłam w Auchan to nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 4 szt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-12-21, 01:25   #4370
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Tak robimy. Tylko kontakt jest często ograniczany, przynajmniej ze mną, bratowa zawsze coś wymyśli, a najlepiej da jakąś karę starszej córce. Tak samo, jak np gdy bratanica ma iść z moim bratem do kina, czemu się mają dobrze bawić...
Co do bicia to dopiero pierwszy raz się przyznała do tego i nie chce, żeby rozmawiać o tym, dostała za "większe" przewinienia...Ma powiedzieć gdy to się zdarzy jeszcze raz i wtedy wkroczymy.
Niestety tylko w razie przemocy wolno Wam się wtrącić, choć to na pewno ciężkie i przykre... A w ogóle to czemu mają taki stosunek do niej?

Cytat:

A ja nie przepadam za obcymi dziećmi...

Cytat:
Napisane przez VelaLuca Pokaż wiadomość

Fanta gratuluję Ci

Ale Tobie Fanta gratuluję z całego serducha, bo wiem co przeszłaś i życzę Ci aby ta ciąża przebiegała spokojnie, bez żadnych komplikacji rzytul:
Ja też nie czuję. Mamy tylko choineczkę z szyszek na parapecie i tyle magii Świąt. Ja ich nie chcę I nie dzielimy się z nikim opłatkiem, ja nie dam rady. A rodziny tego nie kumają ale mam to gdzieś. Niech się cieszą, że w ogóle będziemy.
W głowie mam tylko myśli o badaniach, zastanawiamy się nad zrobieniem ich prywatnie, bo na nfz to się do wakacji nie wyrobimy...

I absolutnie nie musisz się martwić, wstyd się przyznać, ale ja się denerwuję na inne ciąże. Tzn cieszę się z każdą z Was, ale moja zazdrość jest mega. Ostatnio widziałam znajomą na fb, za 2 miechy ma rodzić. Ma już synka, jak urodzi córkę to on będzie miał 2 lata. Bogaci, ładni, zbudowali sobie dom, teraz parka, zdrowi, zero problemów. Kontakty z rodziną super, wyjazdy za granicę... I poczułam taką złość, że aż wstyd.

Cytat:
Ja też bym od samego początku mówiła, że ktoś inny urodzil. Nie wiem czy byśmy się zdecydowali na adopcję, ciężki temat, pomijając oczywiście warunki jakie trzeba spełnić co już jest dla mnie chore i niedorzeczne.... skoro Państwo uważa, że lepiej dzieciom w domach dziecka niż u Rodziców z niewielką ilością pokoi...nie znam się tak na tych przepisach ale z tego co slyszalam, to bardzo ciężko.

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:33 ----------

Ooo nowy dom, super!

Przepisy przepisami ale to nie tylko o to chodzi. Dużo jest szumu wokół rodzin zastępczych, że komu się daje dziecko, że krzywda itd. Urzędnicy się tego boją. To raz. A dwa nie wiem jak jest w przypadku adopcji ale chyba podobnie, w przypadku rodziny zastępczej nie pokój ma być osobny a łóżko, ja miałam rok brata w pokoju I nie było problemu.

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
A u mnie dzisiaj przyszła @ i jeszcze na dodatek przeziębienie, stan podgorączkowy, katar, wszystko do dupy. sie spłakałam dziś jak małe dziecko

Cykl się rozregulował po tabletkach, więc kupiłam dziś testy owu do pomocy (40 szt. + 3 ciążowe za 28 zł z przesyłką z allegro). No i działamy dalej, mam nadzieję, ze w styczniu się uda

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-12-21, 07:26   #4371
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Tak polecacie te testy pepino, że jak je zobaczyłam w Auchan to nie mogłam się powstrzymać i kupiłam 4 szt

Ja właśnie ostatnio też byłam w Auchan i potrzebowałam kupić test właśnie, jak zobaczyłam, że jest Pepino to od razu wzięłam

----

Co do tematu adopcji to sama nie wiem, jeszcze o tym nie myślałam na poważnie. Na pewno w drugiej kolejności za naturalnym poczęciem biorę pod uwagę in vitro. Pewnie jeśli to by się nie udało to zaczęlibyśmy się zastanawiać nad adopcją. Choć mam nadzieję, że nie będziemy musieli.
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 07:51   #4372
Fantasmagori
Zakorzenienie

Ja wróciłam od lekarza właśnie, od dziś oficjalnie jestem na L4 Jeszcze tylko pójdziemy z TŻ zanieść zwolnienie do pracy i mogę odpoczywać

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 07:59   #4373
monique_05
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez agusia b-rd Pokaż wiadomość
Fanta- cudowne wieści,gratulacje! spokojnych 9 m-cy

U mnie dziś znów negatyw...a znowu z rana miałam sen, że się udało.A to tylko sny u mnie są takie piękne dziś lub jutro powinnam mieć @. W pracy nerwówka, stres wszystko mnie już wkurza, ludzie beznadziejni, fałszywi i tylko ta myśl i nadzieja na małego szkraba mnie trzyma...ale jak to tak dłuugo będzie się przeciągać to nie wiem jak dam radę.
Właśnie te sny to są chyba odwrotnością, mnie już dwa razy w noc przed testowaniem śniło się, że test był pozytywny. W rzeczywistości - negatyw ;/ Ostatnio miałam sen z krokodylami w roli głównej. Oczywiście w senniku są różne interpretacje, ale dwie przykuły moją uwagę: pierwsza interpretacja jako płodność, a druga jako niespodzianka. Także jest nadzieja hehe. A powiem Wam, że mój mąż już świruje. Do tej pory gadał na mnie, że się zachowuję jak desperatka, a teraz on co chwila się pyta, czy zrobiłam już test

Cytat:
Napisane przez StayStylish Pokaż wiadomość
Czytam was na bieżąco, ale się nie udzielam
U mnie super, jestem w 10 tygodniu, maluszek pomachał mi wczoraj na usg akrobata
Nie wymiotuje (ani razu sie nie zdarzyło), czuje się super - tylko jestem bardzo senna ale walczę z tym bo jestem pochlonieta przygotowaniami do slubu i weselicha, za półtora miesiąca sie pobieramy
Także istne szaleństwo

Trzymam za was wszystkie mocno kciuki to cudowne uczucie i wierzę, że wszystkie niedługo go doświadczycie

Kochana, gratuluję raz jeszcze! I niech się dzidzia prawidłowo rozwija

Cytat:
Napisane przez nusia00 Pokaż wiadomość
Będzie dobrze Trzymam kciukasy!

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:
Ja wróciłam od lekarza właśnie, od dziś oficjalnie jestem na L4 Jeszcze tylko pójdziemy z TŻ zanieść zwolnienie do pracy i mogę odpoczywać

Zazdroszczę Widzę, że się nie opierdzielałaś z L4 Mnie by chyba zatłukli jak bym tak szybko poszła na zwolnienie, ja planuje z miesiąc odczekać hehe Chyba, że się będę słabo czuła.. Ale też nie planuję do 5 miesiąca pracować o nie nie nie...
monique_05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 08:02   #4374
Ewula88
Wtajemniczenie

Cytat:

ale Ci dobrze odpoczywaj, czytaj relaksuj się i rośnijcie dobrze

przez weekend widziałam się z koleżankami, jedna 2 lata po ślubie, druga nie ma ślubu ale ma 30 lat i żadna z nich nie myśli nawet o dziecku :O ich sprawa, nie wtrącam się, tylko im wspomniałam, że ja bym już chciała to się spojrzały na mnie jak na wariatkę :P Oprócz tego spotkałam się z koleżanką przelotem i okazało się, że ma nowotwór szyjki macicy, czeka na wyniki wymazu czy złośliwy czy nie

Edytowane przez Ewula88
Czas edycji: 2015-12-21 o 08:06
Ewula88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 08:16   #4375
agusia b-rd
Raczkowanie

Dziewczyny ja juz się niepotrzebnie nakręcam.Jak zawsze mam cykle 27,28 dni tak dziś mam 31 dc i @ jeszcze nie przyszła...tak jak pisalam wczesniej miałam juz bóle@ od jakiegoś czasu i inne objawy.Testy wychodzą negatywne...dziś również. Martwie się ile będzie to trwało i co jest przyczyną,boję się trochę o swojego torbiela
agusia b-rd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 08:28   #4376
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Udanego odpoczynku, niech Ci szybko zleci
Cytat:
Napisane przez monique_05 Pokaż wiadomość
Właśnie te sny to są chyba odwrotnością, mnie już dwa razy w noc przed testowaniem śniło się, że test był pozytywny. W rzeczywistości - negatyw ;/ Ostatnio miałam sen z krokodylami w roli głównej. Oczywiście w senniku są różne interpretacje, ale dwie przykuły moją uwagę: pierwsza interpretacja jako płodność, a druga jako niespodzianka. Także jest nadzieja hehe. A powiem Wam, że mój mąż już świruje. Do tej pory gadał na mnie, że się zachowuję jak desperatka, a teraz on co chwila się pyta, czy zrobiłam już test

Kochana, gratuluję raz jeszcze! I niech się dzidzia prawidłowo rozwija

Będzie dobrze Trzymam kciukasy!

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Zazdroszczę Widzę, że się nie opierdzielałaś z L4 Mnie by chyba zatłukli jak bym tak szybko poszła na zwolnienie, ja planuje z miesiąc odczekać hehe Chyba, że się będę słabo czuła.. Ale też nie planuję do 5 miesiąca pracować o nie nie nie...
Dla mnie sny a rzeczywistość to dwie bajki. Śniło mi się kiedyś praktycznie CO NOC że mamy chłopca i dziewczynkę. Byłam w ciąży, okazała się dziewczynka. Często mi się śniła. Ale nie śniłam o tym, że moja Córka nie będzie żyła.
Cytat:
ale Ci dobrze odpoczywaj, czytaj relaksuj się i rośnijcie dobrze

przez weekend widziałam się z koleżankami, jedna 2 lata po ślubie, druga nie ma ślubu ale ma 30 lat i żadna z nich nie myśli nawet o dziecku :O ich sprawa, nie wtrącam się, tylko im wspomniałam, że ja bym już chciała to się spojrzały na mnie jak na wariatkę Oprócz tego spotkałam się z koleżanką przelotem i okazało się, że ma nowotwór szyjki macicy, czeka na wyniki wymazu czy złośliwy czy nie
Wiesz, nie każdy jest stworzony do macierzyństwa, jeśli kobieta nie chce i tego nie czuje, to ok. Bez sensu mieć dziecko na siłę, bo może kiedyś będę chciała. Inna sprawa, że teraz może nie chcieć, a za x lat zechce a nie będzie mogła

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-12-21, 08:32   #4377
agusia b-rd
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ttuska Pokaż wiadomość
dziewczyny proszę o pomoc

zawsze mam regularne cykle co 27-28 dni, w tym miesiącu jestem już w 30 dniu i nadal nie ma @. Dzisiaj zrobiłam test i oczywiście negatyw - pojawiło sie brunatne krwawienie. Można łudzić się nadal czy raczej sie @ rozkręci?
A jak tam u Ciebie się rozwinęło?
Stary 2015-12-21, 09:08   #4378
Wyczekujaca
Raczkowanie

Cytat:
Oprócz tego spotkałam się z koleżanką przelotem i okazało się, że ma nowotwór szyjki macicy, czeka na wyniki wymazu czy złośliwy czy nie
Rak szyjki macicy jest nowotworem złośliwym. Gdy histopatologia potwierdzi komórki rakowe usuwa się wszystko - macicę i jajniki. Chyba że u niej jest rak in situ czyli w rozwoju, wtedy zrobią tylko operację skrócenia szyjki, aby nie przekształciło się w komórki rakowe. Przechodziłam to wszystko w czerwcu więc jestem na bieżąco.
Dziewczyny pamiętajcie róbcie cytologię co roku, ja robiłam i zawsze miałam 1 grupę, a jak mi nagle w zeszłym roku wyszła 3 to lekarz nie chciał tego wyniku wziąć na poważnie, jeździłam przez rok do centrum onkologii zanim dostałam skierowanie do szpitala.
a i jeszcze jedno - szczepionka na raka szyjki macicy to ściema, wielki pic na wodę koncernów farmaceutycznych, nie szczepcie siebie ani swoich córek bo działanie żadne a skutki uboczne olbrzymie.

16.02.2016 II kreski

http://www.suwaczki.com/tickers/2fwavfxmvf9o75i6.png

Edytowane przez Wyczekujaca
Czas edycji: 2015-12-21 o 09:23
Wyczekujaca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-12-21, 10:04   #4379
monika0185
Zakorzenienie

Cytat:
Ekstra ja jeszcze nie jestem w ciąży a już się nie mogę doczekać na l4

Stary 2015-12-21, 10:23   #4380
agusia b-rd
Raczkowanie

To tak jak ja !! dziewczyny jak wy to robicie, że tak szybko dostajecie L4? Macie jakieś wskazania czy tak dobrych lekarzy?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości