|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Od cyca do cyca, od kupy do kupy, nareszcie są z nami nasze maluchy! Mamy luty
cześć dziewczyny mój też sie popsuł w nocy pobudki co 3h a w dzień je co 2.5h. A jak o 7 rano się obudzi to koniec już nie ma spania choćby nie wiem co on ma w tyłku zegarek że codziennie wie że już 7 rano i trza wstać a jak udaje ze śpię to płacz. Wogole przez to że tyle je dużo kup wali prawie co karmienie. czuję się jakbym się cofnela do czasów kiedy był noworodkiem.
|
#4353 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy tak nie gaworzyła... ale reszta jest tak samo ☺ Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4354 |
|
Raczkowanie
|
U nas pobudka standard 4.45 potem szamanko i spać dalej i od 6.30 już się bawimy. Przecież trzeba było siostrę do szkoły wyprawic, bo jakże by inaczej😀 ja w dzień karmię jak noworodka prawie - na żądanie 😂 ostatnio dość często. W nocy wogole tak do 5 więc w dzień jemy częściej, musimy sprawdzać jej przybieranie na wadze ze wzgl. na serduszko.
|
|
|
|
#4355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
wychodzi na to że ja od prawie 2 tyg też 😂😂😂😂
|
#4357 |
|
Raczkowanie
|
Noworodki tylko takie jakby bardziej kumate😉 Sara właśnie leży w lezaczku i mamla ślimaka Boba 😁 chociaż ręce są nadal the best 😉
|
|
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4359 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny, co to sie wyrabia z tymi dziećmi, współczuję tych jazd, aby szybko minęły.
Mój tez gorzej śpi, budzi się co 3 godziny teraz, tez zupełnie jak wtedy gdy był malutki. Ale chociaż tyle, że obudzi się napić z cyca, 3-4 minuty i pada z powrotem. No ale sen matce przerywa ![]() I tez kamrię teraz w dzień często, co 1,5 godziny ostantio. Nie wiem, może to te upały Diś mają być burze, może bęzie wkońcu czym oddychac, bo u mnie to masakra. W domu 28 stopni było wczoraj Cytat:
No to aby dodatkowe 2 miesiące pomogły ![]() ---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ---------- A co do pleców, to w przeszłości kilka razy rehabilitowałam, bo bóle mam nie do zniesienia i widze, że chyba muszę iść znowu po skierowanie bo mi wraca A z kolanami nigdy nie miałam problemu, a własnie czuję że siadają, po całym dniu bolą i pstrykają, tak kość o kość
|
|
#4360 | |
|
Wtajemniczenie
|
U nas już nie łapki, tylko paluszki, albo kilka albo jeden wybraniec
.Dziś 2 pobudki- o 1:19 i gdzieś przed 6, a ja się już odzywczaiłam od tak wczesnego karmienia, ze lampkę trzeba w nocy palić. O 6:37 obudziła mnie rozmowa mojej K. z M.- gadali sobie w njalepsze, a my z mężem zryw na równe nogi, bo o 7 córcia ma autobus do szkoły, budzik nie zadzwonił, dobrze, ze Milek obudził K. .Teraz ten korniszon mały śpi, zasnął w mgnieniu oka, szybko zasypia jak jest tak śpiący, że oczka trze, jak nie trze, to mogę bujac się z nim i pół godz. a i tak nie zaśnie .U nas dziś 20 stopni, z rana pokropił deszczyk, teraz jest pochmurno i wreszcie jest cudnie, mam czym oddychać Zaraz lecę do prasowania, bo 3 pralki z wczoraj czekaja i jeszcze pomidorówka z ryzem za mna chodzi Marcia, i jak dzis Zosieńka? ---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ---------- Cytat:
Ostrzegał mnie wtedy,że po porodzie mogę mieć poważne problemy z kregosłupem i wychodzi, że miał rację. Rano wstaję obolała i połamana, dopóki chodzę jest ok,ale jak posiedzę troszkę, wstaję zgarbiona jak stara babcia i musze chwilę się rozchodzić i powoli prostowac plecy . Do tego mam już kilka siwych włosów- no stara babka jak nic |
|
|
|
|
#4361 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Strasznie Wam dziewczyny współczuję! My standardowo 3 pobudki w nocy. Wczoraj rozmawiałam z koleżanką co urodziła 2 tyg temu i mówił, że ma tylko 2 pobudki! Normalnie pozazdrościć, bo u nas do niedawna pobudki były vo 1.5h
|
|
|
|
|
#4362 |
|
Raczkowanie
|
Elena ja mam tak samo z plecami. Po 1 ciąży coś się zrobiło a teraz to już masakra jakaś jest. Rehabilitacja się kłania tylko u nas się czeka z gorszymi rzeczami parę m-cy. Czasem nie mogę się nawet przekręcić na łóżku a co dopiero podnieść z niego. U nas gorąco ale taki wiatr był wczoraj że łeb urywalo. Nie wiadomo w co dziecko ubrać bo na słońcu upał a w cieniu w ogródku gdzie siedzimy tak średnio i do tego ten wiatr. W domu jest fajnie tylko u Kajki masakra bo 2 okna od wschodu i południa są - gorąco i duszno.
|
|
|
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
A kilka dni temu mowilam wam ze czujejakbym noworodka miala. Unas rano posmiaka sie i znow marudy... w nocylepiej troszke...
Kolezanka na kawe pezychodzi. Mam nadzieje ze zocha będzie laskawa :banghead:
|
#4364 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Coś miałam napisać ale mi umknelo wiec witam się i dumam dalej co dzis musze zrobić zamówiłam ta okropną parasolke do wózka... brzydkie to...ale co poradzić w budce mu za duszno jak takie upały
|
#4365 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole ostatnio znów krzyk przg kąpieli. A jal wsadzam brzuzkiem to mniej.. wiec najpierw brzuszkiem myjemy z tylu a poten na plecy reszte umyc i jest krzyk a tylko na ręcznik wyjmuje i juz ok
|
#4366 |
|
Raczkowanie
|
U nas długo były wrzaski przy kąpieli tak że współczuje bo znam to dobrze. Teraz uwielbia leżeć w wodzie, a nogi chodzą jak kołowrotek 😁 gorzej jak się wyciąga na ręcznik ale i tu laskawsza się zrobiła. Byle by nie była bardzo śpiąca
|
|
|
|
#4367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My w taki skwar wczoraj po prostu nie wyslziśmy, w domu z zasłoniętymi oknami dziecko sobie hasało.A nie masz takiego czegoś że sie odsuwa obudowa wózka i odsłania się siatka? W swoim wózku tak mam i to jest super sprawa
|
|
#4368 |
|
Rozeznanie
|
Zuza właśnie ucina sobie drzemkę- u mnie na rękach oczywiście
![]() Wczoraj na spacerze zaliczyłam karmienie na stojąco na wiejskiej drodze |
|
|
|
#4369 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio wynioslam do ogródka leżaczek do spania bo w nim chłodniej. Aaaa i jadłam wczoraj truskawki bo się K zachciało makaronu z truskawkami. Narwala takich jeszcze nie do końca dojrzałych ale przecież są dobre, mamcia się nie zna😁 no i zjadłam to co zostało bo przecież nie wyrzuce. A modlilam się potem żarliwie 😄 narazie nic się nie dzieje. Może tak po troszeczku jej nie zaszkodzi, będę obserwować. Czy wasze maluszki też tak rzucają głową na boki? No leży i tak macha tą główką, nie wiem czy to normalne, a K nie pamiętam czy tak robiła, wogole niewiele pamiętam z czasów jak była taka malutka. To tak jakbym znowu miała pierwsze dziecko😕
|
|
|
|
#4370 |
|
Zakorzenienie
|
Lamiana stojaco :O
Ja w upalynie wychodze.. ew wieczore... sama nie dam rady a co dopiero ona
|
#4371 |
|
Rozeznanie
|
No na stojąco bo w tej mojej dziurze nie doświadczysz ławki. Więc wzielam ja na ręce i stałam jak ten kołek, wzbudzając sensację wśród przechodzących i przejeżdżających...
Kurier wiezie prezent na dzień dziecka dla małej zaraz jak się obudzi będzie testować ![]() Ja na spacer koło 15 idę bo musze po Michała iść, no i ona ma wtedy czas że zaśnie chociaż na godzinę w wózku .. Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2016-05-31 o 10:08 |
|
|
|
#4372 |
|
Zadomowienie
|
Wykalacka ja też się z tego śmiałam więc luz 😂 matka kretynka sama do siebie krzyczy 😂 Lamia podziwiam karmienia na stojąco ja bym już jej nie utrzymała w tej pozycji 😀 Kurde wy macie dość upałów a ja bym chciała choć jeden dzień 😒 fajne słonko u nas dzisiaj ale wieje okropnie eh... Dopijam kawkę i lecę na ważenie z małą 😀 potem wam zamelduje jaki klocek ciężki 😀
|
#4373 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pasudne jak ch....ale nie ma opcji żeby nie wyjść na spacer....teraz to popołudniu chodzimy ale chyba na rano się przerzucę przed 10 tą z tym cudem będzie mu chłodniej a matka jakoś przeżyje to paskudztwo zwariowałabym z nim cały dzień w domu to już wyższy level się zaczyna..wszystko ciekawi a siatkę mam ale moskitierę tak mi się przypomniało jak tam kupy po żelazie ? u nas całkiem nieźle gdyby nie ten zapach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
co macie na obiadek dziś ? robię listę zakupów na tydzień i szukam inspiracji zrobiłam mu noc zasłoniłam rolety włączyłam nawilżacz i padł
|
|
#4374 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4375 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moj Tz nadal utrzymuje, że matę która chce kupić oczywiście na miejscu w sklepie, tylko w sklepach jest bieda no i wiadomo ceny wyższe. Nie słucha mnie jak mówiłam, żeby zamówić z neta - podejrzewam, że albo przepłaci dużo albo nie kupi
|
|||
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj nie bł wcale i nie brakowąło mu, bardzo fajny dzień miałam, aż się dziwiłam. Leżał i się sam zajmował wszystkim tym co mu podrzuciłam. A to mata, a to karuzela, a to zabawka, wsumie chyba własnymi stopami się najdłużej bawił Dziś nie wiem czy będzie powtórka miłego dnia, bo już drugi raz spi. Czyli dziś jakiś zmęczony ![]() A kupy, no różnie. Robi albo jedną dziennie, albo co drugi dzień. Ale jak co drugi dzień to już czasami w miną jakby cytrynę jadł. Na początku było bardzo fajnie z kupami. dopiero gdzieś po 2 tygodniach zaczał robić gęstsze.
|
|
#4377 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetna myśl Cytat:
Cytat:
niby jutro ma być chłodniej ale ciekawe na ile to prawda ale dobrze że kupy są to najważniejsze jeszcze 2 tyg mniej więcej i sprawdzimy czy to coś dało...oby
|
|
#4378 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Dzień dobry... A raczej nie dobry. Był dobry ale 2 h temu moje dziecko oszalało
wierzga drze się tak jakby miała jej krtan peknac i to co u Was... O cycku nie ma mowy---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Skapitulowalam po godzinie prób i lez nas obu i dałam butle. Wypiła fakt ale nadal płacze choć już się tak nie drze tylko bardziej "miauczy" ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
a jak u Was z Tż?Świeta racja z tymi ich priorytemami Współczuję maks u nas noc dobra i poranek tylko tak jak pisałam nagle oszalała ok 2 h temu czy 1.5 h temu
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos o tym wiem, bo moja spala jak suseł a ja musiałam ją karmić w nocy. Wysłane z otchłani przy użyciu Tapatalk. |
|
|
|
|
#4380 | |
|
Mamusia Luty 2016
|
Cytat:
co nie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.

Diś mają być burze, może bęzie wkońcu czym oddychac, bo u mnie to masakra. W domu 28 stopni było wczoraj
No to aby dodatkowe 2 miesiące pomogły 
A z kolanami nigdy nie miałam problemu, a własnie czuję że siadają, po całym dniu bolą i pstrykają, tak kość o kość

zamówiłam ta okropną parasolke do wózka... brzydkie to...ale co poradzić w budce mu za duszno jak takie upały