|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
Syn nakarmiony, przebrany -pora znów zasypiać
|
|
|
|
#4352 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Skurcze nas łapią, wody odchodzą- nasze dzieci się wreszcie rodzą!!! Lipcówki c
A mój się teraz obudził po 5 godz,kochany 😊a wczoraj do godz 19 był może ze dwa razy na rękach,w ogóle nie płakał tylko się bawilismy,był mega grzeczny
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4353 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu, jak zimno!!! Dawno.nie było 20 stopni w sypialni .
|
#4354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super ![]() Oby tak było jak najczęściej
|
|
|
|
|
#4355 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nie takie proste z tym typem
![]() Cytat:
Dzieki ale wole nie hahaha Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za te pare tygodni bedzie takim fajnym bobasem jak Kubus ![]() Wysłane z mojego GT-S6310 przy użyciu Tapatalka
|
|
#4356 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będę szukała raczej czegoś nowego, chociaż nie wykluczam zostania z małym w domu nieco dłużej niż rok. Zobaczymy jak sytuacja będzie wyglądała.Najbardziej mnie przeraża załatwianie teraz wszystkiego w Zusie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() U nas dzisiaj ciężka noc. Mały budził się co chwilę i nie chciał ani jeść ani spać ani się przytulać. Chciał sobie pokrzyczeć. Jestem wykończona, oby dzień był lepszy. |
|||
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Martynka mi ani raz w nocy nie krzyczała - w nocy się śpi
budzi się tylko 2 razy na jedzenie i śpi dalej teraz to nawet kup w nocy nie robi tylko dopiero rano mój mały aniołek Czasem ją coś gniecie, ale to w dzień, daję espumisan i jest lepiej olutka ładnie Staś przybrał ![]() kamila dziecko wyczuwa nastrój mamy potem będzie już tęcza ![]() Inka chamy w tej pracy Twojej :/
|
|
#4358 |
|
Zakorzenienie
|
Inka, współczuję nocy!
Elfka, to obydwie mamy tak samo w kwestii wyspania ![]() I dziękujemy Wam ze Stasiem za wagowe gratulacje
|
|
|
|
#4359 |
|
Zakorzenienie
|
Maly znowu płacze
nic już na niego nie działa. Czas zapytać lekarza czy to normalne
|
#4360 |
|
Zadomowienie
|
Może jest zmęczony, albo nadmiernie pobudzony? Kuba też mniej w dzień śpi i czasem dlatego marudzi bo nie może zasnąć choć co chwile ziewa
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
Mój Skarb przybrał w 4tyg prawie 1300g
teraz wazy 4260g a przez to ze taki żarlok prawdopodobnie boli go brzuszek :/ Dziś tez od dwoch godzin placz
|
#4362 |
|
Zadomowienie
|
Dzieeeeen dobry laseczki
Ale pospalam, powiedzmy ze 10godz, tylko z przerwami ![]() Ale mlody wczoraj cycolil tylko po 5 minut plus pampek wiec prawie nie licze tych pobudek ![]() Zauwazylam ze zasypia okolo22'30 na noc i budzi sie calkowicie niestety o 6.wtedy szamanko i zabawy, bo jest aktywny okolo poltorej godziny, później dosypiamy na zabke do 10ej...moglby wstawac o 8ej, zamiast 6ej ![]() Niestety na poliku zaczynaja wychodzic mu krostki, wygllada na skaze :/ mam nadzieję, ze to nie to... Dzisiaj akcja prasowanie i pakowanie oby mlody byl laskawyA teraz lece.do gina Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez Czekoladowe_Serce Czas edycji: 2016-08-11 o 10:56 |
|
|
|
|
#4364 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Arida nasz też chyba jak większość niemowląt rozbudza się na dobre koło 6😉 Czy Wasze dzieci te już miesięczne mocno machaja łapkami? Nasz spokojnie macha,po czym przyspiesza i to dosyć nieskordynowanie,głównie prawa rączka,czasem zastanawiamy się z mężem, czy to normalne Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4365 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Masz jakieś patent na uspokojenie małego? Powodzenia u gina ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4366 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Płacz jest sposobem komunikacji -nie tylko mówi o głodzie/pampersie/bólu ale i o potrzebie bliskości itd. Takie małe Szkraby jak nasze chciałyby być ciągle z nami, więc domagają się uwagi jak mogą. Wydaje mi się, że każdy Lipcowy Szkrab jeszcze sporo płacze... Ale z każdym kolejnym tygodniem powinno być lepiej ![]() Mi się też zdarza nie móc odłożyć Młodego przez 2 godziny z rąk, i słuchać przez połowę tego czasu strasznego wrzasku, i kołysać i puszczać kołysanki itd i wychodzę z założenia, że tak może być. Oczywiście, że warto dla swojego spokoju zapytać, ale skoro ładnie je, kupy robi i ładnie śpi, to wszystko wydaje się być w normie ![]() Cytat:
Niezłe spanko ![]() Dobrych wieści od gina! I powodzenia w pakowaniu! Ciekawa jestem ile toreb dla Młodego wyjdzie
|
||
|
|
|
#4367 |
|
Rozeznanie
|
Moja macha rekami bardziej jak sie zdenerwuje choc ogolnie i tak jest ruchliwa. I rekami i nogami choc powoli jej sie to uspokaja.
Czy dziecko moze miec kolki bez prezenia sie? W dzien tez mi juz przestala spac. W nocy dzis zasnela dopiero o polnocy!!! Ale chociaz na 5h, potem zjadla i spala 3h i od 8 do teraz juz nie spala. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mateusz tez macha łapkami, czesto go to wybudza ze snu albo sie drapie po buźce
|
|
#4369 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej laski
Arida, super noc i kciuki za gina ![]() Moja też macha nóżkami i rączkami zwłaszcza jak ja ubieram albo jak się wnerwia. Też nawet ładnie spala w nocy za to od 7 oczy jak 5 zl i pół h temu objadla się cycem az fontanna z buzi poleciala :-( i usnela na klacie. Jeszcze nie zjadłam nawet śniadania, udało mi się zjeść pół milki głodna jestem ale tak szkoda mi ją odkladac. Dla zainteresowanych: nowy pitbull w kinach w listopadzie
|
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez macha raczkami i nozkami jak sie wnerwia , a jak jest spokojny to lezy spokojniutko jak trusia. Chwala, za tz siostre. Zawiezie nas jutro do lekarza na kontrole. Jestem ciekawa co powie na krostki na twarzy. Krostki na plecach moga byc od proszku albo plynu do plukania a niby uzywam lovele i plyn eden sensitive. Okaze sie jutro. Na moja siostre i szwagra zbytnio liczyc nie moge. Wczoraj zapytalam sie czy sa w domu to nawet nie odpisali. Chcialam dzieci u nich zostawic i skoczyc do sklepu, bo caly dzien deszcz padal, a skonczylo sie na tym, ze w deszcz z dziecmi poszlam do biedry. Mieszkaja w tym samym bloku w tej samej klatce tylko na innym pietrze. Zawiodlam sie, bo jak w ciazy smigalam to co im bylo trzeba a bylam w sklepie czy cos to kupilam, z ich dziecmi tez posiedzialam. Jeszcze tylko nastepny tydzien i tz juz bedzie do domu wracal to bede mogla na niego liczyc. Chwala za dluzszy weekend. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#4371 |
|
Zadomowienie
|
Kosia, nie chcialabys mojego egzemplarza jeszcze poltirej tyg temu. Nieodkladalny totalnie, marudny poziom master. motany w chustę z małymi przerwami 24/7, jak dzwonil tz ze zostanie dluzej niz do 15 w pracy to wylam w telefon. Ratowaly mnie spacery, na których na szczescie mlody spal od karmienia do karmienia, jedyny warunek musiał być ciaglee w ruchu, wiec nie zlicze ile km natrzaskalam przez ten czas
![]() Skok minął i dziecko jak nowe ![]() Wiec wszystko trzeba przeczekac... U gina wsio ok, tylko jeszcze musze pomyslec nad metodą antykoncepcji I odwiedzic urologa :/ Nie wiem dlaczego polozna mowi ze na kp 1kg toduzy przyrost ... moj na samych cyckach dobija powoli do 7kg i lekarz nic nie mowil Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4372 |
|
Rozeznanie
|
Arida a ilr twoj ma tyg? Tez mysle ze to skok... chce byc ciagle przy mnie, zebym chocby tylko sie z nia stykala palcami, jednocześnie marudzi w kazdej pozycji, wszystko szybko ja nudzi, kazdy głośniejszy dzwiek ja budzi i w ogole jak zasnie to spi tak lekko i na kazdy głośniejszy dźwięk od razu odruch moro i wybudzenie. :/ i tez ja bujam w wozku w domu, ostatnio inaczej nie zasnie.
Ile u ciebie to trwalo? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Arida nad jaka antykoncepcja myslisz?
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4374 |
|
Zadomowienie
|
Kosia, Patryk dzisiaj zaczyna 7 tydz. Marudzenie i wiszenie na cycku bylo od 3 tyg, a taki typowy skok to 4-6 tydz, wiec polowa naszego czasu spędzonego razem to rzyganie tecza... o drugiej polowie wole nie myslec
Serce, do tej pory myslalam nad spirala na 3 lata, ale teraz nie wiem czy nie szybciej nastepne dziecko. Na razie uzuwamy z tz gumek, ale na dłuższą mete tego nie widze :/ Przy kp mozna jeszcze niektore tabletki,ale bardzo egoistycznie boje sie humorkow i kolejnych kg... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4375 |
|
Rozeznanie
|
No wlasnie u nas leci 5 tydzien... mam nadzieje ze to minie, wczesniej to tez byl aniolek, a teraz nawet nie msm czasu by isc pod prysznic
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4376 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dalej bez śniadanie, muszę się nacieszyć kruszynka na klacie
|
||
|
|
|
#4377 |
|
Zakorzenienie
|
Zatwardzenia mala tez nie ma? Tetminatorem jest skoro nic ja czekolada nie ruszyla
![]() Musze kawe wypic a pozniej chyba wyjde do parku ze starszym i maluchem. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja czekoladę jem każdego dnia i nic Młodemu nie szkodzi... Zapisałam Stasia na jutro na pierwszą wizytę u pediatry
|
|
|
|
|
#4379 |
|
Zadomowienie
|
Kubuś pospal od 10,teraz zjadł i chyba ruszamy w park.
Olutka powodzenia jutro na wizycie! Synuś na jednej z nich obsikal wagę 😉 Boję się,że dzisiejsze włożenie wziernika zaboli.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4380 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:24 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

a wczoraj do godz 19 był może ze dwa razy na rękach,w ogóle nie płakał tylko się bawilismy,był mega grzeczny 
z niego można właśnie krzesełko dla starszaka zrobić 
robimy 6kupke dziś
proszę dotrzymywac mi towarzystwa ! :P

teraz wazy 4260g