Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy! - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-15, 16:36   #4351
Monanka83
Zakorzenienie

Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!

My po szczepieniu. Nina tylko zrobiła podkowke przy wkłuciu a potem wzięta Na rączki cieszyła się do pielęgniarki

Mierzy 69cm - nawet im wyszło to mierzenie dziś
Waży 7100 - czyli od ostatniego szczepienia 850g, to wychodzi 140 na tydzień

Kolejna dawka 6w1 w maju, ale w międzyczasie, w listopadzie zaczynamy pneumo

I za to Szacun do naszej lekarki, ona ani razu nie napomknela o rozszerzaniu diety. Pierś pierś pierś i cieszyć się że taka zdrowiutka i dorodna
Stary 2016-09-15, 16:58   #4352
zabciajs
Zakorzenienie

Mialavi a swoją drogą skąd wiesz, ze Ty jakiejs krzywdy nie robisz nieswiadomie? Np źle moze kiedyś dziecko podnioslas, a nawet o tym nie wiesz. Zreszta ile z nas dawało jeść na każde zaskomlenie zanim poznalyśmy te nasze dzieci?
Ja np wlasnie ucze się motać długą chuste i pełno we mnie strachu czy nie robie krzywdy. No, ale chusty takie zdrowe. Źle zawiazane moim zdaniem nie zdrowe.
Kazda z nas, przynajmiej tu na watku chce jak najlepiej dla naszych szkrabów, ale ciagle sie uczymy. Ja jestem w tym świezak, dlatego czytam, grzebie, doszkalam się.
Ale błędy napewno mimo wszystko robie.

Ps. Gabi usnela w chuście, a teraz śpi na klacie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Obudzila sie z płaczem Bidulinka moja.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-15 o 16:48
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 16:58   #4353
Anika1986
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez urshoola Pokaż wiadomość
U nas po szczepieniu tak....67cm zatem ciuszki 68 idą powoli w odstawke...7160g po prostu wow ale Pani dr mówi że mała to zgubi jak zacznie jeść pokarmy stałe...dziwne bo wydawało mi sie ze stale są bardziej kaloryczne niż nasz pokarm...no ale zobaczymy.
Do przychodni mamy niecałe 10min spacerem i Emi zaplakala przy pneumokokach bo są bolesne przy Hexacimie nawet nie drgnela za to w drodze powrotnej z tego płaczu nam.po prostu odplynela i śpi sobie...chyba jej nie będę budzić na karmienie niech sobie odespi cierpienie.Ale jestem Z niej i tak bardzo dumna
Ula, a ja słyszałam odwrotnie. Bardziej kaloryczne jest mleko matki. A gubienie kg zaczyna sie w momencie, gdy dziecko się rusza więcej, czyli zaczyna raczkować

Żabcia, masz rację nie ma się co oceniać wzajemnie, natomiast na miejscu Asi też bym się wkurzała, gdyby ktoś mnie pouczał co i jak. Rozumiem, że ktoś powie jak postępuje ze swoim dzieckiem, ewentualnie na co uważać z własnego doświadczenia, ale wtrącania się nie lubię.
O kąpaniu i niewystawianiu na słońce miejsca szczepienia słyszałam akurat od pielęgniarki, która szczepi. Chodzi o to aby nie podrażnić miejsca wkucia. Tylko to akurat mówiła aby w tym samym dniu lepiej nie kąpać.

Mia, a ja bym się odgryzała, że moje dziecko za to bardziej żywotne
Anika1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 17:00   #4354
zabciajs
Zakorzenienie

Anika, Asia pozniej napisała że tamta ją ocenia
Niech tylko ktoś spróbuje mi się wtrącić
Choc tak jak Ty, rozumów nie pozjadałam wiec posłucham kto co i jak. A moze skorzystam, a moze zweryfikuje, a moze zrobie inaczej

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-15 o 17:02
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 17:05   #4355
pluszowy_kot
Zakorzenienie

My też po szczepieniu - pneumokoki niestety bolesne, więc był płacz, później nawet niezbyt dał się na przewijak położyć, żeby się ubrać. Zasnął później w wózku i było ok, mama na trochę wpadła i też było dobrze tylko spać nie chciał, a teraz zaczęła się jazda. Nie chce jeść, nie chce spać tylko strasznie płacze. Uśpiłam na rękach, mąż przechwycił, pospali 10 minut i znowu płacz. Ja już z laktatorem, więc mąż sam walczy, jest chwila ciszy a za chwilę płacz. Nie mogę ich ratować bo już koniecznie muszę ściągnąć, zrobiło mi się jakieś lekko bolesne zgrubienie, jeśli to początki zastoju to muszę je zdusić w zarodku.

Pasibrzuch ma 63cm i 6,2 kg - chyba nieźle Tylko jednym mi lekarka podpadła - na wyjściu powiedziała, że już mogę powoli dawać jarzynki, tego się nie przedawkuje, więc jak coś mu zasmakuje to może jeść do oporu Nie chciało mi się dyskutować, bo dzieć jeszcze nie w sosie był, więc powiedziałam, że myślałam o BLW ale wrócimy do tego na następnej wizycie w listopadzie. I tak nie zamierzam jej słuchać, skończy młode pół roku to coś tam dostanie, wcześniej niech na mleku jedzie, oby jak najwięcej na moim.
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 17:07   #4356
Anika1986
Zadomowienie

dla Niny

Żabcia, każda z nas uczy się dziecka poniekąd na własnych błędach
Stary 2016-09-15, 17:10   #4357
Monanka83
Zakorzenienie

Taka to już książkowa przypadłość matek - same nie cierpią być pouczane i oceniane a nie wiedzą nawet kiedy same to robią jasna sprawa że każda (przynajmniej z nas, tu zgromadzonych bo inaczej by nas tu nie bylo) chce uchylić nieba swojemu szkrabowi i celowo nigdy nie zrobiłaby nic co mogło by mi zaszkodzić, ale przypomnę tylko jak została potraktowana tu michachacha która napisała że po podaniu dziecku kaszki, pojawiła się alergia. Nie zrobiła tego samowolnie, poszła za radą lekarza który wzbudził jej zaufanie jako medyk. ...
Stary 2016-09-15, 17:18   #4358
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anika1986 Pokaż wiadomość
dla Niny

Żabcia, każda z nas uczy się dziecka poniekąd na własnych błędach
Dokładnie.

Ale wiecie co, ja wierze ze większosc matek to chce wszystkiego co najlepsze dla swoich dzieci.

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Nie pisalam Wam...mój mąż znów chory
Stary 2016-09-15, 17:21   #4359
agassek
Zakorzenienie

Cytat:
Ula, a ja słyszałam odwrotnie. Bardziej kaloryczne jest mleko matki. A gubienie kg zaczyna sie w momencie, gdy dziecko się rusza więcej, czyli zaczyna raczkować
Jak w takim razie ma się to do tego, że mleko matki podajemy na żądanie i nie można nim przekarmić a mm jest dawkowane wg tabelek na opakowaniu? (Choć teraz niby mm też na żądanie... )

Mona, dla Ninki

Żabcia, mi się wydaje, że to jest inna sytuacja z tą chustą, bo Ty szukasz co jest dobre, chcesz się nauczyć itd. A inaczej jak komuś mówisz np. Nosidła dla dzieci, które siedzą, a ta osoba powie, a mam to gdzieś, ja zrobię tak jak uważam... Bo wtedy ona wie, że robi źle, ew. Dostała taki sygnał i sama może poszukać więcej informacji...

Spodobała mi się mata, którą mad_lenka wrzuciła na fb i mówię do męża, że może też powinniśmy taką kupić, że bardziej stymulować Marysię, że może jej tego brakuje, mówię- może taki pałąk z zabawkami by ją zainteresował? wtedy ona główką zaczęła walić o moją pierś konkluzja była taka, że najlepiej by Było jakbym jej cycki na pałąku przywiesiła

agassek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 17:34   #4360
zabciajs
Zakorzenienie

Agassek tak racja, my szukamy. Ale są 'nieinternetowe' mamy a wiesz jak z lekarzami..doradzą coś co jest przestarzałe lub po prostu głupie. A komu mają ufać.. no niestety:/

---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ----------

A co do nosideł to media tez robią pranie mózgu..

Wiele ludzi myśli, ze dziecko ma mieć prosty kręgosłup kiedy jest noszone.I wierzą, ze tak jest dobrze.

---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Chyba dziś mi piersiaki odpadną od cyckolenia..
Stary 2016-09-15, 17:54   #4361
Iwonia27
Zakorzenienie

I my dzis po pneumokokach. W sumie zapomnialam ze to dzis i w ostatniej chwili nas zarejestrowalam na wizyte szczepienną.
Igoras zaplakal ale zaraz bylo ok. Zwazyli go w bodziaku i suchym pampersie 5600 czyli srednio dokladnie bo nawet nie wiadomo ile poodejmowac no ale chlodno bylo w gabinecie i w sumie tez bym sie tam nie chciala rozbierac.
Na wizycie byl inny lekarz poogladal juz praktycznie zagojone miejsce za uszkami mowil zeby jeszcze dzis posmarowac i tyle
Teraz malutek spi mi na rekach.

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

No i nago w poniedzialek bylo 5470 to ile by nie wazyl bodziak i suchy pamper to cos tam przybrał...
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 18:43   #4362
dzustam
Zakorzenienie

Dziewczyny, super, że już po szczepieniach. Trzymałam kciuki za wszystkie

Mona, nasza też 69 cm. Ale kilogram mniej

Co do "dobrych rad", to oprócz tego, że zazwyczaj wysłuchuje i kiwam głową, to czasami informuje radzącego, że w sumie miał swoją szansę/dwie/trzy (w zależności od ilości posiadanego potomstwa). W skrajnie nachalnych przypadkach dodaję, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby radzący zrobił sobie małe bobo i stosował swoje rady.
Tak więc np. moja babcia może sobie za moją radą strzelić bejbika

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 18:44   #4363
fablous
Zakorzenienie

Dzustam to nasze Malizny są niemal takich samych gabarytów - 69cm i 6300g 😊

fablous jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:18   #4364
dzustam
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dzustam to nasze Malizny są niemal takich samych gabarytów - 69cm i 6300g 😊

Tak wychodzi ponad 97 centyl wzrostu i 50(?) wagi.

dzustam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:25   #4365
ola0605
Zadomowienie

Dziewczyny ile płaciliście za pneumokoki ?

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ----------

Jakie juz duże panny i panowie, te maleństwa dopiero sie przecież urodziły

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:31   #4366
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Mialavi ja pisałam o sytuacji - póki krzywda sie nie dzieje dziecku. I o sytuacji gdzie biedna mama chce dobrze, lekarz jej kaze dopychac, straszy ze nie dojada wiec w panice podaje to mm. A nie o tym gdy ktoś podaje aby miał cisze i spokój w domu.
Nie pisze o przykladzie z Twojego otoczenia.
Ogólnie chodziło mi o to, ze duzo hejtu jest w koło.
Wiem zle zrozumialam. Ale ja pisze tylko to co tu mysle tylko do Was, tej osobie nie powiedzialam ze przekarmia dziecko i robi mu krzywde. Za to ja nie raz uslyszalam ze Iga jest glodna... Mamy w rodzinie 11 dzieci wiec nie jestem taka "madra" z internetu...

A hejtu jest tyle ze hej...ostatnio na grupie naszej Uli sie dostalo za to ze chce kupic nosidlo...no az zal bylo czytac. Ula dzielnie odpierala ataki 😃
Cytat:

Żabcia, masz rację nie ma się co oceniać wzajemnie, natomiast na miejscu Asi też bym się wkurzała, gdyby ktoś mnie pouczał co i jak. Rozumiem, że ktoś powie jak postępuje ze swoim dzieckiem, ewentualnie na co uważać z własnego doświadczenia, ale wtrącania się nie lubię.
O kąpaniu i niewystawianiu na słońce miejsca szczepienia słyszałam akurat od pielęgniarki, która szczepi. Chodzi o to aby nie podrażnić miejsca wkucia. Tylko to akurat mówiła aby w tym samym dniu lepiej nie kąpać.

Mia, a ja bym się odgryzała, że moje dziecko za to bardziej żywotne
Aj widzisz moglam skomentowac ale czasem lepiej ugryzc sie w jezyk.
Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość
Mialavi a swoją drogą skąd wiesz, ze Ty jakiejs krzywdy nie robisz nieswiadomie? Np źle moze kiedyś dziecko podnioslas, a nawet o tym nie wiesz. Zreszta ile z nas dawało jeść na każde zaskomlenie zanim poznalyśmy te nasze dzieci?
Ja np wlasnie ucze się motać długą chuste i pełno we mnie strachu czy nie robie krzywdy. No, ale chusty takie zdrowe. Źle zawiazane moim zdaniem nie zdrowe.
Kazda z nas, przynajmiej tu na watku chce jak najlepiej dla naszych szkrabów, ale ciagle sie uczymy. Ja jestem w tym świezak, dlatego czytam, grzebie, doszkalam się.
Ale błędy napewno mimo wszystko robie.

Ps. Gabi usnela w chuście, a teraz śpi na klacie.

---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ----------

Obudzila sie z płaczem Bidulinka moja.
Zabcia swoje mleko mozemy podawac kiedy i ile tylko chcemy dlatego kp jest na zadanie... Nie mylmy pojec mm po cos ma dawki i czestosc podawania...
Cytat:
Napisane przez dzustam Pokaż wiadomość
Dziewczyny, super, że już po szczepieniach. Trzymałam kciuki za wszystkie

Mona, nasza też 69 cm. Ale kilogram mniej

Co do "dobrych rad", to oprócz tego, że zazwyczaj wysłuchuje i kiwam głową, to czasami informuje radzącego, że w sumie miał swoją szansę/dwie/trzy (w zależności od ilości posiadanego potomstwa). W skrajnie nachalnych przypadkach dodaję, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby radzący zrobił sobie małe bobo i stosował swoje rady.
Tak więc np. moja babcia może sobie za moją radą strzelić bejbika

Ooo zapamietam na nastepne dobre rady
Ja tylko raz tak sie odezwalam do mamy jak mi chciala wcisnac imie - powiedzialam ze miala 5 corek i czemu zadna z nas go nie ma 😛

Brawa za szczepienia !!!

Edytowane przez mialavi
Czas edycji: 2016-09-15 o 19:57
mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:35   #4367
Anika1986
Zadomowienie

Fab, Dzustam, to Wasze muszą być ładne kruszarki. Mój jest tak na oko chodziłem, a waży 6kg przy 63 cm.

Ola, na doz są chyba coś po 260 zł. zamierzam szczepić pov6 msc więc jeszcze nie ogarniam tematu czy to dużo, czy mało.
Stary 2016-09-15, 19:43   #4368
zabciajs
Zakorzenienie

A wiecie, ze ja w sumie nie widzialam ze mm co ileś tam czasu sie podaje? Myslalam, ze jak glodne no ale w sumie nie potrzebna mi ta wiedza byla to nie zaglębiałam tematu
Stary 2016-09-15, 19:44   #4369
asiaczek
Zakorzenienie

Mój synek urodził się w czwartek i co tydzień w czwartek jest dużo bardziej marudny, a wieczorem odstawia akcje jakich nie ma nawet przy trwającym skoku. Ciekawe co to za czary-mary

Mały przy 65cm waży 6200, więc podobnie.

Edytowane przez asiaczek
Czas edycji: 2016-09-15 o 19:46
asiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:45   #4370
pluszowy_kot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monanka83 Pokaż wiadomość
Taka to już książkowa przypadłość matek - same nie cierpią być pouczane i oceniane a nie wiedzą nawet kiedy same to robią jasna sprawa że każda (przynajmniej z nas, tu zgromadzonych bo inaczej by nas tu nie bylo) chce uchylić nieba swojemu szkrabowi i celowo nigdy nie zrobiłaby nic co mogło by mi zaszkodzić, ale przypomnę tylko jak została potraktowana tu michachacha która napisała że po podaniu dziecku kaszki, pojawiła się alergia. Nie zrobiła tego samowolnie, poszła za radą lekarza który wzbudził jej zaufanie jako medyk. ...
z tego co pamiętam michacha oberwała nie tyle za kaszkę, co za podanie jakiegoś shitu w stylu bobovita, nafaszerowanej cukrem. A tu nie trzeba jakiejś super tajemnej wiedzy z czeluści internetów tylko zwykłego czytania składów.

W końcu podaliśmy nurofen, bo Wojtula ewidentnie coś bolało i lekko rozpalony był. W końcu się uspokoił, przespał i obudził w odrobinę lepszym humorze, teraz już śpi na noc. Ciekawe czy znowu tak zaszaleje jak wczoraj - jedzenie o 22, potem o1 a później dopiero o 5 i chyba tylko dlatego, że mężowi zadzwonił budzik a ja się zerwałam spanikowana, że dziecko się samo nie obudziło wcześniej i czy oddycha, o ściąganiu nie wspomnę...
pluszowy_kot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:50   #4371
no_doubt
Wtajemniczenie

Tak offtop na szybko: za aplikacje ipla na telefonie się płaci czy jest bezpłatna? Na kompie nie płaciłam nigdy...

TEN dzień: 09.08.2014
Nasze największe szczęście: 18.05.2016 r.
no_doubt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 19:53   #4372
zabciajs
Zakorzenienie

Oby to wszystko przez szczepienie, a nie poczatek jakiegoś skoku.
Stary 2016-09-15, 19:53   #4373
_itakinie_
Zakorzenienie

Ja tez nie placialam. Na tel tez nie. Ale nie wiem czy nie bylo jakiegos ograniczenianna telefonie i nie wymagalo zakupu abonentu?
Stary 2016-09-15, 20:06   #4374
zabciajs
Zakorzenienie

Kocie, ile pić syropu ze slodu jęczmiennego? (Pytam dla kogoś, nie dla siebie )
Stary 2016-09-15, 20:09   #4375
Iwonia27
Zakorzenienie

Ola my za pneumo 160zł
A teraz idziemy sie juz kapac bo marudaaaa
Iwonia27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:16   #4376
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pluszowy_kot Pokaż wiadomość
z tego co pamiętam michacha oberwała nie tyle za kaszkę, co za podanie jakiegoś shitu w stylu bobovita, nafaszerowanej cukrem. A tu nie trzeba jakiejś super tajemnej wiedzy z czeluści internetów tylko zwykłego czytania składów.

W końcu podaliśmy nurofen, bo Wojtula ewidentnie coś bolało i lekko rozpalony był. W końcu się uspokoił, przespał i obudził w odrobinę lepszym humorze, teraz już śpi na noc. Ciekawe czy znowu tak zaszaleje jak wczoraj - jedzenie o 22, potem o1 a później dopiero o 5 i chyba tylko dlatego, że mężowi zadzwonił budzik a ja się zerwałam spanikowana, że dziecko się samo nie obudziło wcześniej i czy oddycha, o ściąganiu nie wspomnę...
W ogóle że jej się tu oberwało, dlaczego? Od nas? A jakimi wyroczniami my tu niby jesteśmy? To był jej wybór, jej dziecko i nikt nie wsłuchał się w jej zwierzenia i chęć otrzymania chociażby wsparcia w postaci dobrego słowa że mimo tego że popełniła błąd to na pewno wszystko się jakoś ułoży I synuś wyzdrowieje. Dzielnie opierała ataki, jak Ula na grupie chustowej. I więcej się nie pojawiła.
Stary 2016-09-15, 20:21   #4377
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Iwonia27 Pokaż wiadomość
Ola my za pneumo 160zł
A teraz idziemy sie juz kapac bo marudaaaa
Wow jakieś tanie. U nas 280 w przychodni
Cytat:
W ogóle że jej się tu oberwało, dlaczego? Od nas? A jakimi wyroczniami my tu niby jesteśmy? To był jej wybór, jej dziecko i nikt nie wsłuchał się w jej zwierzenia i chęć otrzymania chociażby wsparcia w postaci dobrego słowa że mimo tego że popełniła błąd to na pewno wszystko się jakoś ułoży I synuś wyzdrowieje. Dzielnie opierała ataki, jak Ula na grupie chustowej. I więcej się nie pojawiła.
Dokładnie się zgadzam.
Ja karmilam córkę kaszka bobovita i ma się dobrze... nie czuję się przez to gorzej. A te wszystkie eko mamy to tylko w internecie takie wyszczekane są... (nie pisze tego do nikogo konkretnie więc bez krzyku ). Dla nich dzień bez dowalenia komuś dniem straconym

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:21   #4378
mialavi
Zakorzenienie

Cytat:
Ominal mnie ten temat chyba. Ale dlaczego nie stanelas w jej obronie kiedy tu byla ?
Jestesmy tu po to by sie wspierac ale tez po to by postawic do pionu gdy jest cos zle. Tak jak bylo w przypadku Zabci. Nie mozesz pisac ze ktos mial na mysli dowalic jej bo zle postapila.

mialavi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:26   #4379
Monanka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mialavi Pokaż wiadomość
Ominal mnie ten temat chyba. Ale dlaczego nie stanelas w jej obronie kiedy tu byla ?
Jestesmy tu po to by sie wspierac ale tez po to by postawic do pionu gdy jest cos zle. Tak jak bylo w przypadku Zabci. Nie mozesz pisac ze ktos mial na mysli dowalic jej bo zle postapila.

Mia, a dlaczego miałabym jej bronić? Ja wcale nie pochwalam jej działania. To nie jest jednoznaczne z tym że uważam że miało się jej oberwac.

---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Żabcia miała mnóstwo pytań i wątpliwości i przychodziła po rady zanim podjęła lepszą lub gorszą decyzję.
Tu mieliśmy mleko już rozlane
Stary 2016-09-15, 20:27   #4380
ola0605
Zadomowienie

Ja ostatnio chciałam pomoc koleżance na spokojnie, urodziła chłopca w 32 tyg ciąży, chłopczyk ma teraz 3 miejsce a ona do mnie ze daje mu słaba czarna herbatę do picia bo jej mama ileś lat temu miała tak na recepcie i było. Powiedziałam ze to kofeina przecież i szkodzi, ona juz nic powiedziała. Następnym razem usłyszałam ze to niemożliwe ze Maja tak rośnie tylko po moim mleku, jak by chciała ode mnie usłyszeć ze daje tez mm? Ona karmiła piersią, lekarka jej powiedziała ze by dawała tez mm i wtedy mały szybciej przybierze na wadze. Teraz karmi tylko mm a pokarmu miała tyle zeby dwóch nakarmiła. Ale sie rozpisałam

ola0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości