|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4351 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majówki 2016 - część pierwsza jako mamy!
My po szczepieniu. Nina tylko zrobiła podkowke przy wkłuciu a potem wzięta Na rączki cieszyła się do pielęgniarki
Mierzy 69cm - nawet im wyszło to mierzenie dziś ![]() Waży 7100 - czyli od ostatniego szczepienia 850g, to wychodzi 140 na tydzień Kolejna dawka 6w1 w maju, ale w międzyczasie, w listopadzie zaczynamy pneumo I za to Szacun do naszej lekarki, ona ani razu nie napomknela o rozszerzaniu diety. Pierś pierś pierś i cieszyć się że taka zdrowiutka i dorodna
|
|
#4352 |
|
Zakorzenienie
|
Mialavi a swoją drogą skąd wiesz, ze Ty jakiejs krzywdy nie robisz nieswiadomie? Np źle moze kiedyś dziecko podnioslas, a nawet o tym nie wiesz. Zreszta ile z nas dawało jeść na każde zaskomlenie zanim poznalyśmy te nasze dzieci?
Ja np wlasnie ucze się motać długą chuste i pełno we mnie strachu czy nie robie krzywdy. No, ale chusty takie zdrowe. Źle zawiazane moim zdaniem nie zdrowe. Kazda z nas, przynajmiej tu na watku chce jak najlepiej dla naszych szkrabów, ale ciagle sie uczymy. Ja jestem w tym świezak, dlatego czytam, grzebie, doszkalam się. Ale błędy napewno mimo wszystko robie. Ps. Gabi usnela w chuście, a teraz śpi na klacie. ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Obudzila sie z płaczem Bidulinka moja.
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-15 o 16:48 |
|
|
|
#4353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Żabcia, masz rację nie ma się co oceniać wzajemnie, natomiast na miejscu Asi też bym się wkurzała, gdyby ktoś mnie pouczał co i jak. Rozumiem, że ktoś powie jak postępuje ze swoim dzieckiem, ewentualnie na co uważać z własnego doświadczenia, ale wtrącania się nie lubię. O kąpaniu i niewystawianiu na słońce miejsca szczepienia słyszałam akurat od pielęgniarki, która szczepi. Chodzi o to aby nie podrażnić miejsca wkucia. Tylko to akurat mówiła aby w tym samym dniu lepiej nie kąpać. Mia, a ja bym się odgryzała, że moje dziecko za to bardziej żywotne
|
|
|
|
|
#4354 |
|
Zakorzenienie
|
Anika, Asia pozniej napisała że tamta ją ocenia
![]() Niech tylko ktoś spróbuje mi się wtrącić Choc tak jak Ty, rozumów nie pozjadałam wiec posłucham kto co i jak. A moze skorzystam, a moze zweryfikuje, a moze zrobie inaczej
Edytowane przez zabciajs Czas edycji: 2016-09-15 o 17:02 |
|
|
|
#4355 |
|
Zakorzenienie
|
My też po szczepieniu - pneumokoki niestety bolesne, więc był płacz, później nawet niezbyt dał się na przewijak położyć, żeby się ubrać. Zasnął później w wózku i było ok, mama na trochę wpadła i też było dobrze tylko spać nie chciał, a teraz zaczęła się jazda. Nie chce jeść, nie chce spać tylko strasznie płacze. Uśpiłam na rękach, mąż przechwycił, pospali 10 minut i znowu płacz. Ja już z laktatorem, więc mąż sam walczy, jest chwila ciszy a za chwilę płacz. Nie mogę ich ratować bo już koniecznie muszę ściągnąć, zrobiło mi się jakieś lekko bolesne zgrubienie, jeśli to początki zastoju to muszę je zdusić w zarodku.
Pasibrzuch ma 63cm i 6,2 kg - chyba nieźle Tylko jednym mi lekarka podpadła - na wyjściu powiedziała, że już mogę powoli dawać jarzynki, tego się nie przedawkuje, więc jak coś mu zasmakuje to może jeść do oporu Nie chciało mi się dyskutować, bo dzieć jeszcze nie w sosie był, więc powiedziałam, że myślałam o BLW ale wrócimy do tego na następnej wizycie w listopadzie. I tak nie zamierzam jej słuchać, skończy młode pół roku to coś tam dostanie, wcześniej niech na mleku jedzie, oby jak najwięcej na moim.
|
|
|
|
#4356 |
|
Zadomowienie
|
dla Niny ![]() Żabcia, każda z nas uczy się dziecka poniekąd na własnych błędach
|
|
|
|
#4357 |
|
Zakorzenienie
|
Taka to już książkowa przypadłość matek - same nie cierpią być pouczane i oceniane a nie wiedzą nawet kiedy same to robią
jasna sprawa że każda (przynajmniej z nas, tu zgromadzonych bo inaczej by nas tu nie bylo) chce uchylić nieba swojemu szkrabowi i celowo nigdy nie zrobiłaby nic co mogło by mi zaszkodzić, ale przypomnę tylko jak została potraktowana tu michachacha która napisała że po podaniu dziecku kaszki, pojawiła się alergia. Nie zrobiła tego samowolnie, poszła za radą lekarza który wzbudził jej zaufanie jako medyk. ...
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#4358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiecie co, ja wierze ze większosc matek to chce wszystkiego co najlepsze dla swoich dzieci. ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ---------- Nie pisalam Wam...mój mąż znów chory
|
|
|
#4359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Mona, dla NinkiŻabcia, mi się wydaje, że to jest inna sytuacja z tą chustą, bo Ty szukasz co jest dobre, chcesz się nauczyć itd. A inaczej jak komuś mówisz np. Nosidła dla dzieci, które siedzą, a ta osoba powie, a mam to gdzieś, ja zrobię tak jak uważam... Bo wtedy ona wie, że robi źle, ew. Dostała taki sygnał i sama może poszukać więcej informacji... Spodobała mi się mata, którą mad_lenka wrzuciła na fb i mówię do męża, że może też powinniśmy taką kupić, że bardziej stymulować Marysię, że może jej tego brakuje, mówię- może taki pałąk z zabawkami by ją zainteresował? wtedy ona główką zaczęła walić o moją pierś konkluzja była taka, że najlepiej by Było jakbym jej cycki na pałąku przywiesiła
|
|
|
#4360 |
|
Zakorzenienie
|
Agassek tak racja, my szukamy. Ale są 'nieinternetowe' mamy a wiesz jak z lekarzami..doradzą coś co jest przestarzałe lub po prostu głupie. A komu mają ufać.. no niestety:/
---------- Dopisano o 17:29 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- A co do nosideł to media tez robią pranie mózgu.. Wiele ludzi myśli, ze dziecko ma mieć prosty kręgosłup kiedy jest noszone.I wierzą, ze tak jest dobrze. ---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ---------- Chyba dziś mi piersiaki odpadną od cyckolenia..
|
|
#4361 |
|
Zakorzenienie
|
I my dzis po pneumokokach. W sumie zapomnialam ze to dzis i w ostatniej chwili nas zarejestrowalam na wizyte szczepienną.
![]() Igoras zaplakal ale zaraz bylo ok. Zwazyli go w bodziaku i suchym pampersie 5600 czyli srednio dokladnie bo nawet nie wiadomo ile poodejmowac no ale chlodno bylo w gabinecie i w sumie tez bym sie tam nie chciala rozbierac. ![]() Na wizycie byl inny lekarz poogladal juz praktycznie zagojone miejsce za uszkami mowil zeby jeszcze dzis posmarowac i tyle ️Teraz malutek spi mi na rekach. ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- No i nago w poniedzialek bylo 5470 to ile by nie wazyl bodziak i suchy pamper to cos tam przybrał... |
|
|
|
#4362 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, super, że już po szczepieniach. Trzymałam kciuki za wszystkie
![]() Mona, nasza też 69 cm. Ale kilogram mniej Co do "dobrych rad", to oprócz tego, że zazwyczaj wysłuchuje i kiwam głową, to czasami informuje radzącego, że w sumie miał swoją szansę/dwie/trzy (w zależności od ilości posiadanego potomstwa). W skrajnie nachalnych przypadkach dodaję, że nic nie stoi na przeszkodzie, żeby radzący zrobił sobie małe bobo i stosował swoje rady. Tak więc np. moja babcia może sobie za moją radą strzelić bejbika Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4363 |
|
Zakorzenienie
|
Dzustam to nasze Malizny są niemal takich samych gabarytów - 69cm i 6300g 😊
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ponad 97 centyl wzrostu i 50(?) wagi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4365 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ile płaciliście za pneumokoki ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- Jakie juz duże panny i panowie, te maleństwa dopiero sie przecież urodziły ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4366 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A hejtu jest tyle ze hej...ostatnio na grupie naszej Uli sie dostalo za to ze chce kupic nosidlo...no az zal bylo czytac. Ula dzielnie odpierala ataki 😃 Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja tylko raz tak sie odezwalam do mamy jak mi chciala wcisnac imie - powiedzialam ze miala 5 corek i czemu zadna z nas go nie ma 😛 Brawa za szczepienia !!! Edytowane przez mialavi Czas edycji: 2016-09-15 o 19:57 |
||||
|
|
|
#4367 |
|
Zadomowienie
|
Fab, Dzustam, to Wasze muszą być ładne kruszarki. Mój jest tak na oko chodziłem, a waży 6kg przy 63 cm.
Ola, na doz są chyba coś po 260 zł. zamierzam szczepić pov6 msc więc jeszcze nie ogarniam tematu czy to dużo, czy mało. |
|
|
|
#4368 |
|
Zakorzenienie
|
A wiecie, ze ja w sumie nie widzialam ze mm co ileś tam czasu sie podaje? Myslalam, ze jak glodne
no ale w sumie nie potrzebna mi ta wiedza byla to nie zaglębiałam tematu
|
|
#4369 |
|
Zakorzenienie
|
Mój synek urodził się w czwartek i co tydzień w czwartek jest dużo bardziej marudny, a wieczorem odstawia akcje jakich nie ma nawet przy trwającym skoku. Ciekawe co to za czary-mary
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Mały przy 65cm waży 6200, więc podobnie.
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2016-09-15 o 19:46 |
|
|
|
#4370 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W końcu podaliśmy nurofen, bo Wojtula ewidentnie coś bolało i lekko rozpalony był. W końcu się uspokoił, przespał i obudził w odrobinę lepszym humorze, teraz już śpi na noc. Ciekawe czy znowu tak zaszaleje jak wczoraj - jedzenie o 22, potem o1 a później dopiero o 5 i chyba tylko dlatego, że mężowi zadzwonił budzik a ja się zerwałam spanikowana, że dziecko się samo nie obudziło wcześniej i czy oddycha, o ściąganiu nie wspomnę... |
|
|
|
|
#4371 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak offtop na szybko: za aplikacje ipla na telefonie się płaci czy jest bezpłatna? Na kompie nie płaciłam nigdy...
|
#4372 |
|
Zakorzenienie
|
Oby to wszystko przez szczepienie, a nie poczatek jakiegoś skoku.
|
|
#4373 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez nie placialam. Na tel tez nie. Ale nie wiem czy nie bylo jakiegos ograniczenianna telefonie i nie wymagalo zakupu abonentu?
|
#4374 |
|
Zakorzenienie
|
Kocie, ile pić syropu ze slodu jęczmiennego? (Pytam dla kogoś, nie dla siebie
)
|
|
#4375 |
|
Zakorzenienie
|
Ola my za pneumo 160zł
A teraz idziemy sie juz kapac bo marudaaaa |
|
|
|
#4376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4377 | |
|
Zakorzenienie
|
Wow jakieś tanie. U nas 280 w przychodni
Cytat:
Ja karmilam córkę kaszka bobovita i ma się dobrze... nie czuję się przez to gorzej. A te wszystkie eko mamy to tylko w internecie takie wyszczekane są... (nie pisze tego do nikogo konkretnie więc bez krzyku ). Dla nich dzień bez dowalenia komuś dniem straconymWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestesmy tu po to by sie wspierac ale tez po to by postawic do pionu gdy jest cos zle. Tak jak bylo w przypadku Zabci. Nie mozesz pisac ze ktos mial na mysli dowalic jej bo zle postapila. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4379 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Żabcia miała mnóstwo pytań i wątpliwości i przychodziła po rady zanim podjęła lepszą lub gorszą decyzję. Tu mieliśmy mleko już rozlane
|
|
|
#4380 |
|
Zadomowienie
|
Ja ostatnio chciałam pomoc koleżance na spokojnie, urodziła chłopca w 32 tyg ciąży, chłopczyk ma teraz 3 miejsce a ona do mnie ze daje mu słaba czarna herbatę do picia bo jej mama ileś lat temu miała tak na recepcie i było. Powiedziałam ze to kofeina przecież i szkodzi, ona juz nic powiedziała. Następnym razem usłyszałam ze to niemożliwe ze Maja tak rośnie tylko po moim mleku, jak by chciała ode mnie usłyszeć ze daje tez mm? Ona karmiła piersią, lekarka jej powiedziała ze by dawała tez mm i wtedy mały szybciej przybierze na wadze. Teraz karmi tylko mm a pokarmu miała tyle zeby dwóch nakarmiła. Ale sie rozpisałam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:21.

Bidulinka moja.

Nie chciało mi się dyskutować, bo dzieć jeszcze nie w sosie był, więc powiedziałam, że myślałam o BLW ale wrócimy do tego na następnej wizycie w listopadzie. I tak nie zamierzam jej słuchać, skończy młode pół roku to coś tam dostanie, wcześniej niech na mleku jedzie, oby jak najwięcej na moim.
dla Niny 

️

TEN dzień: 09.08.2014