Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY - Strona 146 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-04-25, 09:04   #4351
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Dot.: Domowe sposoby na trądzik - ZBIORCZY

to jakie są najlepsze proporcje? Sama jestem ciekawa. Właśnie szukam maseczek na trądzik.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-25, 17:36   #4352
_dakota
Raczkowanie

GG do _dakota
Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez izapp1 Pokaż wiadomość
Hmm Zagotowałam miskę wody , potem odkroilam duzy plasterek cytryny zgniotłam go-wkropiłam . Następnie przelałam to do butelki z kubusia(tę małą,w misce jest jeszcze wody na drugą taką samą butelkę)
No i to mój cały ToNik..
te proporcje wydają mi się lepsze
_dakota jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 08:19   #4353
Kamila_Blondi
Zadomowienie

Dot.: Najlepsze domowe sposoby na trądzik(w jednym wątku)

Cytat:
Napisane przez _dakota Pokaż wiadomość
te proporcje wydają mi się lepsze
taka butelka 330ml? Na pewno wypróbuję
Wczoraj nałożyłam sobie na twarz maseczkę z 2 aspiryn, 2 łyżek mleka i kilku kropel cytryny. Użyłam do tego płatka kosmetycznego. Jak czułam, że wysycha to dokładałam warstwę (żeby wszystko zużyć). Łącznie trzymałam około 25 minut. Po spłukaniu letnią wodą okazało się, że mam gładką, nawilżoną skórę i co najlepsze zniknęły czarne wągry na nosie

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=579956
Śmierć jest spokojna...Łatwa. Życie jest trudniejsze...
Kamila_Blondi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 09:08   #4354
Asiunia1230
Raczkowanie

Witam Was serdecznie.

Walczyłam 2 lata z trądzikiem, wydałam tysiące złotych na kosmetyczki, dermatologów i "cudowne" leki/kosmetyki. Myślałam, że to na podłożu hormonalnym, więc przez jakieś pół roku brałam tabletki Syndi-35... i nic!
Na końcu postawiłam na dietę, a więc - zero przypraw, papryki, pomidorów, żółtego sera, czekolady (ogólnie słodyczy), orzechów, cytrusów.
Żyłam na sałacie, mięsie, dużej ilości nabiału - jajka, mleko, jogurty itp. I miałam wręcz wrażenie, że moja skóra wygląda gorzej!
Chciałam zrobić sobie testy uczuleniowe, bo samej ciężko było mi stwierdzić co źle wpływa na moją skórę, bo podobno pryszcz potrafi wyjść nawet do 3 dni po zjedzeniu czegoś nieodpowiedniego!

Któregoś ranka przy śniadaniu włączyłam telewizor, akurat mówili co źle wpływa na skórę. Ku swojemu zdziwieniu dowiedziałam się, że głównie KROWIE MLEKO! 70% ludzi na świecie ma nietolerancję laktozy!
Postanowiłam odstawić mleko i większość rzeczy z nim związanych.
Jako zastępnik kupuje mleko sojowe w proszku.
Minęły trzy miesiące i na mojej twarzy niema nic!!!!!!!! A uwierzcie mi syfki które miałam nie tylko szpeciły, ale i okropnie, naprawdę okropnie bolały.
Teraz walczę z przebarwieniami.

PS. Wyżej wymienione rzeczy - papryka, ser żółty, czekolata itd. źle wpływają na skórę więc radzę ograniczyć spożywanie ich do minimum.

Mam dla Was również świetny przepis na tonik przeciw trądzikowi i przebarwieniom/bliznom po nich. Potrzebujemy:

- Herbatkę Acneflos Tea dostępna w torebkach (można dostać ją w sklepie zielarskim, bądź w internecie lub skomponować własną mieszankę).
Skład: Kwiat rumianku pospolitego: 0,6 g
Ziele fiołka trójbarwnego: 0,4 g
Liść pokrzywy: 0,4 g
Korzeń cykorii podróżnika: 0,3 g
Ziele skrzypu polnego: 0,3 g
- Łyżka soku świeżo wyciśniętego z cytryny
- 150/200ml wrzątku

Zioła zalewamy wrzątkiem, zostawiamy pod przykryciem około 10minut, dolewamy sok z cytryny i czekamy aż ostygnie.
Tak przygotowanym tonikiem przemywamy skórę twarzy 2-3 razy dziennie lub nasączamy 5 wacików i układamy je na twarzy, zdejmujemy po około 30 minutach - ten sposób jest najlepszy.
Skóra po pierwszym zabiegu jest ukojona, a przebarwienia jaśniejsze - czujemy taką świeżość
Tonik przechowujemy w lodówce, najlepiej przelany do szczelnie zamkniętej butelki. Po około 2-3 dniach radzę go wylać i sporządzić nowy.

Dziewczyny naprawdę spróbujcie odstawić mleko, mnie pomogło!
Będę chciała wybrać się zrobić testy uczuleniowe by to potwierdzić i wykluczyć inne rzeczy.

TONIK NA PRAWDĘ ŚWIETNY!

Edytowane przez Asiunia1230
Czas edycji: 2012-04-26 o 09:10
Asiunia1230 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 12:28   #4355
Kreskaaa
Zakorzenienie

A propo aspiryny, pytalam dermatolog i powiedziała, że to nie ma prawa działać...

Chociaż z tego co pamietam, u mnie też ładnie wygładzało. Chyba wrócę do tej metody.
Kreskaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 18:40   #4356
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kreskaaa Pokaż wiadomość
A propo aspiryny, pytalam dermatolog i powiedziała, że to nie ma prawa działać...

Chociaż z tego co pamietam, u mnie też ładnie wygładzało. Chyba wrócę do tej metody.
W sumie tez uzywalam ale jakos nigdy nie wpadlam na to, aby zapytac o to derme

http://cosmeticsblogging.blogspot.com/
Nikita... jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-26, 22:30   #4357
_aliceee
Raczkowanie

GG do _aliceee

prettysimple, dzieki za odpowiedz. masz racje, to za duze stezenie. zdecydowalam sie robic zawsze swiezy tonik wieczorem, wydaje mi sie ze taki bedzie lepiej dzialal to co moge powiedziec po 3 dniach stosowania to na pewno mniej widoczne wagry a skora po toniku jest super w dotyku (nawet mi sie zrymowalo) co do przebarwien na razie nie zauwazylam roznicy ale to chyba dlatego ze wciaz majstruje przy twarzy nie moge sie tego oduczyc...
_aliceee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-04-27, 07:39   #4358
prettysimple
Zadomowienie

Ja też ciągle gmyram przy buzi :P Trzeba coś z tym zrobić!
Stary 2012-04-27, 08:37   #4359
pixie088
Zakorzenienie

Czy któraś z was piła może bratka? Widoczne były jakieś efekty?
pixie088 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-04-30, 13:04   #4360
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pixie088 Pokaż wiadomość
Czy któraś z was piła może bratka? Widoczne były jakieś efekty?
Bratka pilam kiedys dlugi czas ale nie jestem w stanie obiektywnie ocenic, czy tylko picie bratka moze pomoc, bo zawsze oprocz tego ratowalam sie innymi rzeczami: masci aptecznie, kremy, dieta itd.
Ale powiem tak: Na pewno nie zaszkodzi!

Stary 2012-05-01, 17:11   #4361
madziara_com
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Asiunia1230 Pokaż wiadomość
Witam Was serdecznie.

Walczyłam 2 lata z trądzikiem, wydałam tysiące złotych na kosmetyczki, dermatologów i "cudowne" leki/kosmetyki. Myślałam, że to na podłożu hormonalnym, więc przez jakieś pół roku brałam tabletki Syndi-35... i nic!
Na końcu postawiłam na dietę, a więc - zero przypraw, papryki, pomidorów, żółtego sera, czekolady (ogólnie słodyczy), orzechów, cytrusów.
Żyłam na sałacie, mięsie, dużej ilości nabiału - jajka, mleko, jogurty itp. I miałam wręcz wrażenie, że moja skóra wygląda gorzej!
Chciałam zrobić sobie testy uczuleniowe, bo samej ciężko było mi stwierdzić co źle wpływa na moją skórę, bo podobno pryszcz potrafi wyjść nawet do 3 dni po zjedzeniu czegoś nieodpowiedniego!

Któregoś ranka przy śniadaniu włączyłam telewizor, akurat mówili co źle wpływa na skórę. Ku swojemu zdziwieniu dowiedziałam się, że głównie KROWIE MLEKO! 70% ludzi na świecie ma nietolerancję laktozy!
Postanowiłam odstawić mleko i większość rzeczy z nim związanych.
Jako zastępnik kupuje mleko sojowe w proszku.
Minęły trzy miesiące i na mojej twarzy niema nic!!!!!!!! A uwierzcie mi syfki które miałam nie tylko szpeciły, ale i okropnie, naprawdę okropnie bolały.
Teraz walczę z przebarwieniami.

PS. Wyżej wymienione rzeczy - papryka, ser żółty, czekolata itd. źle wpływają na skórę więc radzę ograniczyć spożywanie ich do minimum.

Mam dla Was również świetny przepis na tonik przeciw trądzikowi i przebarwieniom/bliznom po nich. Potrzebujemy:

- Herbatkę Acneflos Tea dostępna w torebkach (można dostać ją w sklepie zielarskim, bądź w internecie lub skomponować własną mieszankę).
Skład: Kwiat rumianku pospolitego: 0,6 g
Ziele fiołka trójbarwnego: 0,4 g
Liść pokrzywy: 0,4 g
Korzeń cykorii podróżnika: 0,3 g
Ziele skrzypu polnego: 0,3 g
- Łyżka soku świeżo wyciśniętego z cytryny
- 150/200ml wrzątku

Zioła zalewamy wrzątkiem, zostawiamy pod przykryciem około 10minut, dolewamy sok z cytryny i czekamy aż ostygnie.
Tak przygotowanym tonikiem przemywamy skórę twarzy 2-3 razy dziennie lub nasączamy 5 wacików i układamy je na twarzy, zdejmujemy po około 30 minutach - ten sposób jest najlepszy.
Skóra po pierwszym zabiegu jest ukojona, a przebarwienia jaśniejsze - czujemy taką świeżość
Tonik przechowujemy w lodówce, najlepiej przelany do szczelnie zamkniętej butelki. Po około 2-3 dniach radzę go wylać i sporządzić nowy.

Dziewczyny naprawdę spróbujcie odstawić mleko, mnie pomogło!
Będę chciała wybrać się zrobić testy uczuleniowe by to potwierdzić i wykluczyć inne rzeczy.

TONIK NA PRAWDĘ ŚWIETNY!
co w takim razie jeśc?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-03, 12:56   #4362
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez madziara_com Pokaż wiadomość
co w takim razie jeśc?
Generalnie warto spożywać produkty o niskim indeksie glikemicznym- czyli jak najmniej przetworzone. Jeśli chleb to nie biały, lecz pełnoziarnisty żytni ciemny(uwaga, nie każdy ciemny jest w 100% z mąki żytniej, często dodaje się również mąkę pszenną, a tej należy unikac. Mogę polecić pieczywo wasa sport). Dużo jajek, jajecznica, omlety...duzo warzyw-szpinak , brokuły, marchewka-najlepiej surowa. Owoce w rozsądnych ilościach. Mleko warto odstawic, bo to częsty alergen. Ale kefir od czasu do czasu nie zaszkodzi. Dużo wody. Jeśli przyprawy to tylko naturalne, ziołowe. Ryby. Jako przekąska pestki dyni lub słonecznika. To tak w skrócie. Oczywiście nie muszę dodawać, ze wszelkiego typu słodycze , fastfoody- won

JESTEŚ PIĘKNIEJSZA NIŻ CI SIĘ WYDAJE-klik

to słowo(nie "te słowo")
bynajmniej=wcale, w ogóle
magica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-03, 13:07   #4363
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magica Pokaż wiadomość
Generalnie warto spożywać produkty o niskim indeksie glikemicznym- czyli jak najmniej przetworzone. Jeśli chleb to nie biały, lecz pełnoziarnisty żytni ciemny(uwaga, nie każdy ciemny jest w 100% z mąki żytniej, często dodaje się również mąkę pszenną, a tej należy unikac. Mogę polecić pieczywo wasa sport). Dużo jajek, jajecznica, omlety...duzo warzyw-szpinak , brokuły, marchewka-najlepiej surowa. Owoce w rozsądnych ilościach. Mleko warto odstawic, bo to częsty alergen. Ale kefir od czasu do czasu nie zaszkodzi. Dużo wody. Jeśli przyprawy to tylko naturalne, ziołowe. Ryby. Jako przekąska pestki dyni lub słonecznika. To tak w skrócie. Oczywiście nie muszę dodawać, ze wszelkiego typu słodycze , fastfoody- won
No widzisz ty tutaj o jajka a ja slyszalam, ze przy cerze tradzikowej powinno unikac sie bialka i badz tu czlowieku madry...

Stary 2012-05-03, 14:02   #4364
pixie088
Zakorzenienie

Cytat:
Wasa wcale nie jest takie dobre, jak nam się wydaje. A omlety? W końcu powinno się odstawić smażone.
Stary 2012-05-03, 15:13   #4365
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
No widzisz ty tutaj o jajka a ja slyszalam, ze przy cerze tradzikowej powinno unikac sie bialka i badz tu czlowieku madry...

Ale zawierają mnóstwo cennych witamin, mających korzystny wpływ na cerę,więc zal z nich rezygnować.
Cytat:
Napisane przez pixie088 Pokaż wiadomość
Wasa wcale nie jest takie dobre, jak nam się wydaje. A omlety? W końcu powinno się odstawić smażone.
Zależy jaka Wasa. W wasie sport jest tylko mąka żytnia, zero pszennej (przynajmniej tak jest napisane), więc ją jem. Co do omletów- jadam je od czasu do czasu, powiedzmy raz na tydzień, nawet rzadziej. Posiadam także specjalne garnki i patelnie, dzieki którym smazone jedzenie nie jest tak niezdrowe jakby to było w innych garnkach.

to słowo(nie "te słowo")
Stary 2012-05-03, 22:22   #4366
madziara_com
Raczkowanie

z tego wszystkiego można popaść w jakąś psychozę :P
najwięcej słodyczy jem w święta, w ogóle wtedy mam dyspense od diety- prawdę mówiąc moja cera to chyba lubi, bo wtedy pięknieje. na co dzień żyję w sumie na nabiale i odrobinie pieczywa. z moich obserwacji wynika, ze cera żyje raczej cyklem hormonalnym, a nie trawiennym.
Stary 2012-05-03, 22:50   #4367
magica
Wtajemniczenie

GG do magica

Ja powiem szczerze, że zawsze podziwiałam ludzi, którzy dla cery są skłonni zrezygnować np. z tak pysznych rzeczy jak mleko, pszenne bułeczki itd. ... Objadałam sie w najlepsze tymi pysznościami, aż w końcu zastanowiłam sie, poczytałam to tu to tam i postanowiłam , w sumie z dnia na dzień, przejść na dietę bezsłodyczowo-bezglutenowo-bezmleczną, o niskim indeksie glikemicznym. Jestem już na niej 2 tygodnie. Oczywiscie robię odstępstwa, gluten jest też w mące żytniej, ale jest go zdecydowanie mniej, więc wcinam wspomnianą wasę sport, makaron żytni itd. Mleka nie pijam, ale od czasu do czasu skuszę się na jogurt lub kefir. Słodyczy nie jem, chyba, ze ktoś w towarzystwie baaardzo nalega, to uczknę kawałek ciasteczka, ale to rzadko, zdarzyło się parę razy. Głupio mi po prostu mówić, że nie jem czegoś ze wzgledu na cerę-nie lubię mówić o swojej cerze, bo wychodzę z założenia, że kompleksy, o których mówimy wszem i wobec, jeszcze bardziej się potęgują w oczach innych.
Już w pierwszym tygodniu zauważyłam pozytywne zmiany. Znikają zaskórniki, wciąz ich trochę jest, ale zdecydowanie mniej. Przebarwienia bledną, cera się uspokaja, jest w lepszej kondycji. Pryszczy nowych niet (no dobra, jeden z boku wyrósł, ale to chyba przez to, że właśnie dwa dni temu sie skusiłam na dwa ciasteczka). Co dziwne, brzuch mi jakby urósł, choć nigdy nie miałam problemów z nadwagą. Nie wiem przez co to, w sumie to powinnam chyba chudnąć , a nie grubnąć

Czuję, że jestem na dobrej drodze i polecam wszystkim zmienić na próbę swoją dietę. Warto przez pierwsze tygodnie rygorystycznie jej przestrzegać, bo tylko wtedy się upewnimy jaki ma na nas wpływ.

to słowo(nie "te słowo")

Edytowane przez magica
Czas edycji: 2012-05-03 o 22:53
Stary 2012-05-03, 23:31   #4368
madziara_com
Raczkowanie

Cytat:
Ja powiem szczerze, że zawsze podziwiałam ludzi, którzy dla cery są skłonni zrezygnować np. z tak pysznych rzeczy jak mleko, pszenne bułeczki itd. ... Objadałam sie w najlepsze tymi pysznościami, aż w końcu zastanowiłam sie, poczytałam to tu to tam i postanowiłam , w sumie z dnia na dzień, przejść na dietę bezsłodyczowo-bezglutenowo-bezmleczną, o niskim indeksie glikemicznym. Jestem już na niej 2 tygodnie. Oczywiscie robię odstępstwa, gluten jest też w mące żytniej, ale jest go zdecydowanie mniej, więc wcinam wspomnianą wasę sport, makaron żytni itd. Mleka nie pijam, ale od czasu do czasu skuszę się na jogurt lub kefir. Słodyczy nie jem, chyba, ze ktoś w towarzystwie baaardzo nalega, to uczknę kawałek ciasteczka, ale to rzadko, zdarzyło się parę razy. Głupio mi po prostu mówić, że nie jem czegoś ze wzgledu na cerę-nie lubię mówić o swojej cerze, bo wychodzę z założenia, że kompleksy, o których mówimy wszem i wobec, jeszcze bardziej się potęgują w oczach innych.
Już w pierwszym tygodniu zauważyłam pozytywne zmiany. Znikają zaskórniki, wciąz ich trochę jest, ale zdecydowanie mniej. Przebarwienia bledną, cera się uspokaja, jest w lepszej kondycji. Pryszczy nowych niet (no dobra, jeden z boku wyrósł, ale to chyba przez to, że właśnie dwa dni temu sie skusiłam na dwa ciasteczka). Co dziwne, brzuch mi jakby urósł, choć nigdy nie miałam problemów z nadwagą. Nie wiem przez co to, w sumie to powinnam chyba chudnąć , a nie grubnąć

Czuję, że jestem na dobrej drodze i polecam wszystkim zmienić na próbę swoją dietę. Warto przez pierwsze tygodnie rygorystycznie jej przestrzegać, bo tylko wtedy się upewnimy jaki ma na nas wpływ.
podziwiam Cię !!!
ja w ogole nie jem w sumie nic poza jogurtami z muesli...bo nic mi nie podchodzi i tylko tym sie najadam. no dobra mięso z warzywami raz w tygodniu. czasem się trafi grapefruit albo jablko. piję za to duzo ziół, zielonej herbaty i wodę.
Stary 2012-05-04, 07:29   #4369
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:

za ta zmiane zywienia, ciesze sie, ze tez widzisz efekty. Jasne, ze ja tez czasem zjem cos slodkiego, nie mozna dac sie zwariowac ale jezeli czlowiek widzi efekty, to jest w stanie sie wyrzec tego i owego.

Stary 2012-05-05, 09:12   #4370
Lady Vila
Przyczajenie

Na trądzik to próbowałam już chyba wszystkiego. Były kremy, żele, maseczk,i tabletki (Dromin, Cera Nova, Face OK, Tabletki z bratka, Visaxinum itp).

Trochę pomógł mi żel Benzacne, ale co z tego, gdy po tygodniu cera była tak sucha i ściągnięta, że pieczenia nie dało się wytrzymać.

Później trafiłam na Brevoxyl, dobry był trzeba przyznać, ale długo też nie dało się go stosować.

Domowe sposoby ani kosmetyki pielęgnacyjne, nie działają na mnie ani trochę. Jedynie farmaceutyki, ale co z tego, skoro efekt utrzymuje się krótko...
Lady Vila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-05, 11:43   #4371
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lady Vila Pokaż wiadomość
Na trądzik to próbowałam już chyba wszystkiego. Były kremy, żele, maseczk,i tabletki (Dromin, Cera Nova, Face OK, Tabletki z bratka, Visaxinum itp).

Trochę pomógł mi żel Benzacne, ale co z tego, gdy po tygodniu cera była tak sucha i ściągnięta, że pieczenia nie dało się wytrzymać.

Później trafiłam na Brevoxyl, dobry był trzeba przyznać, ale długo też nie dało się go stosować.

Domowe sposoby ani kosmetyki pielęgnacyjne, nie działają na mnie ani trochę. Jedynie farmaceutyki, ale co z tego, skoro efekt utrzymuje się krótko...
A jak u Ciebie z dieta?

Stary 2012-05-07, 11:36   #4372
Gial
Raczkowanie

W moim przypadku dieta to podstawa
Przerwałam 3 miesięczną kurację antybiotykiem- z powodu stanu moich włosów (łamliwe, bez blasku) i z powodu paznokci(kruche, łamliwe, rozdwajające się jak nigdy) Antybiotyk wyjałowił mój organizm!!! miałam już dość... I powiem, że jest lepiej z paznokciami, cerą i włosami. Nie stosuję antybiotyku już od miesiąca (mam nadzieję, że dalej będzie ok)
Zmieniłam dietę:
*ograniczyłam słodycze- wyjątek żelki(dobrze wpływają na paznokcie
*zero mleka
*zero antybiotyku
*zero sztucznych soków, nektarów i napoi
*dużo warzyw i owoców
*ćwiczenia
*przebywanie na świeżym powietrzu a nie w 4 ścianach
*dużo wody niegazowanej ok 2l dziennie jak na mnie dużo
*herbaty i zioła- zbieram pokrzywę i parzę ją i czasami zielona herbata
*stosuję belissę- musiałam zregenerować organizm i dodać mu troszkę witamin po tej kuracji antybiotykowej
Powiem tyle JESTEM ZADOWOLONA. 2x dziennie myje buźkę, lekki podkład - antybakteryjny. Na noc lekki krem nawilżający lub maść punktowo benzacne lub duac cienka warstwa na cała twarz.
Ogółem przerzuciłam się na zdrowe życie polecam
Gial jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-07, 12:00   #4373
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gial Pokaż wiadomość
W moim przypadku dieta to podstawa
Przerwałam 3 miesięczną kurację antybiotykiem- z powodu stanu moich włosów (łamliwe, bez blasku) i z powodu paznokci(kruche, łamliwe, rozdwajające się jak nigdy) Antybiotyk wyjałowił mój organizm!!! miałam już dość... I powiem, że jest lepiej z paznokciami, cerą i włosami. Nie stosuję antybiotyku już od miesiąca (mam nadzieję, że dalej będzie ok)
Zmieniłam dietę:
*ograniczyłam słodycze- wyjątek żelki(dobrze wpływają na paznokcie
*zero mleka
*zero antybiotyku
*zero sztucznych soków, nektarów i napoi
*dużo warzyw i owoców
*ćwiczenia
*przebywanie na świeżym powietrzu a nie w 4 ścianach
*dużo wody niegazowanej ok 2l dziennie jak na mnie dużo
*herbaty i zioła- zbieram pokrzywę i parzę ją i czasami zielona herbata
*stosuję belissę- musiałam zregenerować organizm i dodać mu troszkę witamin po tej kuracji antybiotykowej
Powiem tyle JESTEM ZADOWOLONA. 2x dziennie myje buźkę, lekki podkład - antybakteryjny. Na noc lekki krem nawilżający lub maść punktowo benzacne lub duac cienka warstwa na cała twarz.
Ogółem przerzuciłam się na zdrowe życie polecam
Bardzo dobra dieta oraz zrownowazona pielegnacja. Jestes kolejnym przykladem na to, ze jak sie chce to mozna

Stary 2012-05-08, 08:12   #4374
pixie088
Zakorzenienie

Skoro znowu jesteśmy przy diecie Co z serem białym? Jeść/nie jeść?
Stary 2012-05-08, 15:59   #4375
Gial
Raczkowanie

Powiem tak: osobiście jem twarożek ale nie robię tego za często.
Wszystko jest dla ludzi i dla cery w odpowiednich proporcjach !!
Proponowałabym zjeść serek biały od czasu do czasu- raz na 2 tygodnie np. (oczywiście nie cały- ale tak troszkę np. wyciągnąć twarożek z opakowania i ukroić plasterek serka położyć na chleb i można lekko posmarować śmietanką 12% lub jogurtem do tego pomidor/ogórek/rzodkiewka kiełki pszenicy lub inne pyszności)

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

A dziewczyny wyczytałam gdzieś (już nie wiem gdzie, bo tyle tego ostatnio czytałam o zdrowym żywieniu itp że nie sposób zapamiętać gdzie ), że organizm z chipsów (chemia i duża ilość soli) batoników(uderzająca dawka cukrów) oczyszcza się od 1 miesiąca wzwyż !!!! więc nie wiem jak wy, ale ja już rzuciłam używanie soli no i cukrów(batoników, nie słodzę herbaty) moja jedyna wada to zapotrzebowanie organizmu w cukry przed okresem wtedy muszę coś słodkiego troszeczkę

Edytowane przez Gial
Czas edycji: 2012-05-08 o 16:00
Stary 2012-05-08, 16:08   #4376
jyyli
Zakorzenienie

GG do jyyli

Mnie się wydaje, że twaróg nie powinien szkodzić, bo ponoć w mleku podczas kwaśnienia "ginie" to "zło" (o matko, jak to brzmi ale wolę tak napisać, bo się na tym nie znam i nie chcę siać zamętu ), które wzmaga trądzik, a twaróg jest robiony ze zsiadłego mleka Jeśli na dodatek mamy dostęp do prawdziwego wiejskiego twarogu, to myślę, że nic nie powinno się dziać Bo nie wiadomo, co jest w "sklepowych" twarogach, a wiejski twaróg to jednak tylko zsiadłe mleko zalane wrzątkiem

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-08, 20:17   #4377
Nikita...
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gial Pokaż wiadomość
Powiem tak: osobiście jem twarożek ale nie robię tego za często.
Wszystko jest dla ludzi i dla cery w odpowiednich proporcjach !!
Proponowałabym zjeść serek biały od czasu do czasu- raz na 2 tygodnie np. (oczywiście nie cały- ale tak troszkę np. wyciągnąć twarożek z opakowania i ukroić plasterek serka położyć na chleb i można lekko posmarować śmietanką 12% lub jogurtem do tego pomidor/ogórek/rzodkiewka kiełki pszenicy lub inne pyszności)

---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

A dziewczyny wyczytałam gdzieś (już nie wiem gdzie, bo tyle tego ostatnio czytałam o zdrowym żywieniu itp że nie sposób zapamiętać gdzie ), że organizm z chipsów (chemia i duża ilość soli) batoników(uderzająca dawka cukrów) oczyszcza się od 1 miesiąca wzwyż !!!! więc nie wiem jak wy, ale ja już rzuciłam używanie soli no i cukrów(batoników, nie słodzę herbaty) moja jedyna wada to zapotrzebowanie organizmu w cukry przed okresem wtedy muszę coś słodkiego troszeczkę
Ja tez unikam slodyczy, chipsow i generalnie smieciowego zarcia ale mam dokladnie to samo co ty, przed @ mam taka chcie na slodkie, ze ciezko jest mi wtrzymac

Stary 2012-05-09, 13:20   #4378
Gial
Raczkowanie

Próbuję w "te dni" jeść więcej owoców i nie myśleć o słodyczach
Czasami się udaje zapanować
Stary 2012-05-09, 13:58   #4379
katarynkamala
Przyczajenie

Na dzień rescue krem, ewentualnie żel - kto co lubi, na noc - żel na blizny. I jest dobrze
katarynkamala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-05-09, 17:04   #4380
prettysimple
Zadomowienie

Ja staram się pilnować diety ale chciałabym zastąpić białe pieczywo ciemnym, ale tak lubię białe, chrupiące, ciepłe bułeczki... <3

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości