|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Zebra ja tam calosc przeczytalam
wcale nie taka litania ja trzymam kciuki za malego i mam nadzieje wielka ze z tego szybko wyjdziecie..
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
|
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
kropka, tarasia, diTu klik
jeszcze Kachuli mi trzeba i Aniulki![]() zebra |
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.twojadieta.pl/dz.php?ur_d...=8&dalej=dalej i cytuję: "- gdy dziecko przybiera na wadze poniżej 400 g miesięcznie lub gdy podwoiło swoją masę w 4 m.ż." domyślam się, że chodzi o podwojenie wagi urodzeniowej, a nie, że między 3 a 4 miesiącem dziecko przybrało np.z 3 do 6 kg
|
|
#4385 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Wam dziewczyny
Daje małemu SS przed karzdym posiłkiem i jest ok mimo nawet marudności po szczepieniu. W nocy zaczął spokojniej i więcej jeść, sam robi dłuższe przerwy |
|
|
|
#4386 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
też uważam ze chodzi o podwojenie wagi urodzeniowej---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- ja juz tez klikałam- a kachule znalazłam chyba na 144stronie
|
|
|
|
|
#4387 | |
|
Zadomowienie
|
Zebra- ja też przeczytalam
Trzymam kciuki za Piotrusia żeby juz nie musiał biedaczek cierpieć Cytat:
mi też się wydaje, ze chodzi o podwojenie wagi urodzeniowej! czyli Olke to dotyczy ![]() Poklikałam na Was dziewczyny |
|
|
|
|
#4388 |
|
Wtajemniczenie
|
ależ odklik
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Elalank
![]() Sam prosiła żeby usunąć ją z listy mamuś, bo już na wizaz nie zajży
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale coś wiesz, dlaczego, o co chodzi????? mam nadzieję, że u niej wszystko ok??
|
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie dała się przekonać do zmiany decyzji póki co
|
|
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() isala cos o banie, ale za co to nie wiem, bo przejrzalam jej posty
|
|
|
|
|
#4393 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4394 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
hmm.. moja Blanka dopiero teraz prawie podwoila swoją wage urodzeniową.. Moja kruszynka Cytat:
) razem a tak naprawdę nauczył mnie jeździć tż, który już od pierwszej randki pozwalał mi prowadzic autko i mnie szkolił ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja też przeczytałam ![]() Odkąd daje Blance Sab Simplex to zaczęła robić kupki w miare regularnie Dzis Blancia płakała i płakała, a głupia matka tylko sie złoscila, no bo co, nakarmiona, przewinięta 10min temu, noszona na rączkach, nie jest jej za ciepło, za zimno też nie, brzuszek miękki... a ona kupke zrobila tak się odzwyczaiłam od regularnych kupek u niej, że nawet na to nie wpadłam ![]() [ Ehhh u mnie moje plany weekendowe legły w gruzach :P Miał dojść do empiku dzis drugi sezon "plotkary" i du*a, nie ma A ja jestem taką maniaczka seriali, że już byłam cala szczęśliwa I przesiedzimy weekend w domu... z Blanka wyjsc nigdzie nie można, moja mama konczy remont i sprząta, druga mama też zajęta, babcia w sanatorium...![]() |
||||
|
|
|
#4395 |
|
Zakorzenienie
|
zebra Przeczytalam do konca to Twoje "litanie" i trzymam mocno kciki za malego wszystko bedzie dobrze
![]() ![]() ![]() Karenina ![]() u mnie Kamilka juz dzis lepsza, nie ma juz goraczki i nie marudzi tak jak wczoraj I klikam oczywiscie namietnie na wszystkie
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze wstawie zdjecie Kamileczki
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Olalicious
tez dajesz do karzdego posiłku?Pietrusia pięknie główkę trzymaMały mnie siurał dwa razy dzisiaj, bo jak mu ściągnęłam pampka to ubrać nowego się nie dało, bo jak chciałam go połorzyc wściekłe wrzaski... Oby jutro już nie myslał o szczepieniu |
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
do kazdego nie, do tych popołudniowych i wieczornyych porcji mleczka
|
|
|
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dalam dzisiaj do karzdego i ani raz nie było spinania brzuszka a tak jak dawałam pare razy dziennie to czasem nałykal się powietrza i było czasami popłakiwanie... Myślę czy nie spróbować 2 posiłki z SS jeden bez
Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-03-12 o 17:27 |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4401 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie Was wcięło?
Zrobiłam sobie grzanki, normalnie z rok albo dłużej nie jadłam ![]() nie ma z kim gadać to sobie idę na all, a nóż coś kupię
|
|
|
|
#4402 |
|
Raczkowanie
|
Ależ tu weekendowo
![]() My dziś byłyśmy na pobraniu krwi, poszło naprawdę gładko a tego po poprzednim razie się nie spodziewałam. Piguła zrobiła 3 szybkie małe wkłucia i tak sprytnie tą krew zbierała, że Zosia przez całe pobranie nawet się nie skrzywiła Zo to chyba jej ząbek idzie pod palcami czuć takę wypukłą kreseczkę. Marudna nie jest ale czasami bawi się jakąś grzechotką i ni stąd ni zowąd zaczyna strasznie krzyczeć niestety wcześniej nie wkładałam jej paluszka do buzi i nie mam porównania...
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz jest już cienko i jak w sumie uda mi się ściągnąć 200ml, to jest święto
|
|
#4404 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie sie udalo dzisiaj sciagnac po jakichs dwoch godzinach od karmienia niecałe 50 ml
![]() poza tym Malutka w nocy znow zaczela sie budzic na jedzenie załamke mam... poza tym zero humoru ![]() ---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- jeny ja nie mam mleka...siedze i placze ![]() karmilam Malutka juz ponad dwie godziny i nic ![]() siedze i rycze ![]() ![]()
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
haaaj Mamusie,
nie było mnie cały tydz ale to z powodu problemów rodzinnych wiec mam nadzieję że wybaczycie ![]() <><><><> Dzięki za kciuki dentystyczne - ale było do bani bo okazało się że pod wypełnieniem na którym miałam niby mały ubytek była taka próchnica że kanałowe nie wykluczone ja siadłam bez znieczulenia a tu taki klops! 25 min wiercenia w zębie! jak zeszłam z fotela to miałam takie plecy mokre... ![]() <><><><> Na Dzień Kobiet dostałam od losu opryszczkę przez którą nie mogę jeździc na ukochany ostatnio basen <><><><> Ola dziś skończyła 3 m-ce ![]() <><><><> Dziewczyny dzisiaj Tż miał wycinane takie znamie (brodawkę, gulkę?) na nodze i za 2 tyg będą wyniki co to... wierzę że to nic groźnego ale głupie myśli i tak do łba mi przyłażą <><><><> no i Ola ostatnio prawie nie śpi w dzień więc kąpiemy ją wcześniej i wtedy zasypia wreszcie. No i pobudki o 5 to już standard. i kupa po pachy też i tak z grubsza to u nas tyle a i fotkę dołączam bo byłam na "czarnej" liście ![]() |
|
|
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
czesc mamuski
ja tylko sie tutaj pojawiam w celach zameldowania, bo co sie zabieram aby troszke posiedziec i poklikac z wami to cos, ktos mi przeszkadza a potem mam tylko czas na nadrobienie i tak jest codziennie.... miriam dzisiaj skonczyla swoj 4 miesiac i z racji swieta poraz pierwszy zrobilysmy dwa kucyki ![]() ![]() Załącznik 2942494Załącznik 2942495 a teraz uciekam do tz-a ![]() miriam spi wiec czas i mozliwosc na przytulanki.
|
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
simpatica i zahario witajcie
kurcze zgasilam komp i poszlam spac, taki dol mnie zlapal, ze zaraz wstalam wlaczylam znow i zaczelam dociagac mleko. Odciagnelam 100 ml...nie wiem czemu mam takie miekkie cyce, flaki wrecz, dodatkow jak naciskalam nicn ie lecialo dziwie sie, ze teraz sie 100 ml nazbieralo![]() co nie zmienia faktu, ze dopadl mnie jakis kryzys laktacyjny, bo czesto karmie w ciagu dnia, Polcia nie przesypia juz calych nocy a karmienie w ciagu dnia trwa nawet godzine w porywach do 1,5 h ![]() poza tym mam doła, czuje sie wstretna jak paszczur
|
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
Domi głowa do góry
<><><><> Miriam |
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam mamusie...
Troszkę Was podczytuję, ale nie mam czasu odpisywać... Cytat:
zaharia Jakie cudne włoski
Edytowane przez KarmazynowyKamyk Czas edycji: 2010-03-12 o 22:25 |
|
|
|
|
#4410 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
...Cytat:
100 lat z okazji 3 miesięcy Kciuki żeby wszystko było ok ze zdrowiem męża ![]() Cytat:
|
|||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

wcale nie taka litania

jeszcze Kachuli mi trzeba i Aniulki

też uważam ze chodzi o podwojenie wagi urodzeniowej

Nie dała się przekonać do zmiany decyzji póki co

) razem 
Jeszcze zobaczymy, czy się to potwierdzi u pediatry za tydzień
I przesiedzimy weekend w domu... z Blanka wyjsc nigdzie nie można, moja mama konczy remont i sprząta, druga mama też zajęta, babcia w sanatorium...