Mamy majowe 2017 cz.V - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-03-29, 01:22   #4381
decorail
Zakorzenienie

Dot.: Mamy majowe 2017 cz.V

Dajcie mi piłę - odcinam lewą nogę
decorail jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 01:30   #4382
999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez talusiax33 Pokaż wiadomość
Bambi - Domowa łagodna
No nic, w końcu musiała przyjść na mnie kolej

Efffpe - Haha jakbym mojego słyszała! On to w ogóle przerażony jest jak słyszy o pobieraniu krwi, nie boi się igły ale ma jakiś niesmak, powiedział że w życiu nie pójdzie wolał by sobie sam pobrać niż ktoś mu to ma zrobić.

Widzę, że nocne pogaduchy

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

F a c e c i
Cytat:
Napisane przez decorail Pokaż wiadomość

Hahahaha przejdź sie po domu :p

999fd1c55571ad5d2d0bdb01d195d36e03efc653 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 01:32   #4383
talusiax33
Zadomowienie

Cytat:
I nic na to nie pomaga? Może poskacz, pochodź po domu, wymasuj. Może prysznic i lanie nóg woda? Kurcze bidoku Ty

talusiax33 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 06:31   #4384
happiness__
Rozeznanie

Mnie za to obudził taki głód, że nie mogłam dalej zasnąć... wczoraj tak samo, a kolację jem przed samym spaniem. Spróbuję jeszcze się przespać, bo na 10 idę na przedostatnie chyba przed porodem hybrydy

happiness__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 06:39   #4385
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez misja0181 Pokaż wiadomość
No to problemów z zatwardzeniem raczej nie będzie
Ale kapustka kiszona zdrowa jest

Gornek wcale się nie dziwię, że się zdenerwowałaś. Mogli trochę wcześniej uprzedzić, że mają taki plan :|

Dziewczyny, może już było więc wybaczcie jeśli się powtarzam z pytaniem: w czym pierzecie ciuszki dla maluchów? Lovela, Jelp, Dzidziuś czy jeszcze coś innego? Wąchałam dzisiaj lovele i nie wiem czy to w butelce tak czy ogólnie ona ma taki dziwny zapach. Co jest dobre i w miarę normalnie pachnie ?
Ja kupiłam Dzidziusia, chociaż myślałam o Loveli, ale w łonaj dzidziuś. Zamówienie zbiorcze z gemini.
Cytat:
Ja prałam w Loveli - specyficzny zapach, ale bardzo delikatny i po praniu praktycznie niewyczuwalny

No i pospane... Wstałam na siku i koniec. Znów mnie męczą te niespokojne nogi. Koszmar. Płakać mi się chce. Effpe - szczerze Cię podziwiam, że dajesz radę z tym poza ciąża wytrzymać. Ja po drugiej nocy z rzędu mam ochotę natychmiast jechać na porodówkę i urodzić. Zwariuje
Wczoraj miałam to samo. Usnęłam o 22 a nowa koleżanka (wydaje się być ok) do godziny 23 potrzebowała chyba światła bo zgasiła dopiero o 23.. Przed tym jeszcze zaczęła hałasować i się ogarniać do mycia, brr. Wstałam. Godzina wczesna a ja oczy jak 5zł i wierce nogami. 😨😨 chociaż wcześniej zasnęłam bez problemu to po pobudce nie mogłam się opanować. Okropne to jest... Nie pamiętam jak usnęłam w końcu.
Cytat:
Napisane przez mileena5 Pokaż wiadomość
Skarbie, ja ciagle jestem z Wami x to ze nie pisze nie oznacza ze o Was nie pamietam

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Oo!! To będziesz miała pamiątkę Fi sie jak sie nie ruszał tak sie nie ruszał, a teraz sie przeciąga i wgl mam nawet czkawkę nagrana juz mu wcale nie przeszkadza kamera, nawet z fleszem xd
Mój tez uważa ze sie przemęczam, ale ja tego nie czuje xd nawet w szkole koło mnie latają xd

Anitka i Decorail <3 hej dziewuszki

Talusia - ten wątek to może jeszcze nie ale następny jest mój Wiec strzeżcie sie narody

Mohnka - kochanie ja Ci życzeń urodzinowych nie złożyłam!!! Wszystkiego Najlepszego! Zdrowego i silnego Maksia, wspaniałego czasu razem! Miłości z Tz to końca waszych dni i zdrowka!! Oby wszystkie wasze marzenia sie spełniły <3

Misja - dla porównania, u mnie z USG w 29 tyg, 5 dniu wyszło 1495 gram Wiec dorodne to Twoje dziecię
Aa dziękuję Ci bardzo!!!! 😘😘😘😘 😍 moje marzenie spełnia się w brzuszku.. 😍
Cytat:
Napisane przez happiness__ Pokaż wiadomość
Mnie za to obudził taki głód, że nie mogłam dalej zasnąć... wczoraj tak samo, a kolację jem przed samym spaniem. Spróbuję jeszcze się przespać, bo na 10 idę na przedostatnie chyba przed porodem hybrydy

Mnie o 2 w nocy obudziło siku.. I taka głodna się zrobiłam 😂 oczywiście poszłam siku.. Parę kropli i koniec. Myślę, czy tylko ja tak mam? Gniotło mnie jakbym nie była cały dzień w toalecie. 😩 ehh

Ptasie mleczko, pizza z patelni.. Uduszę! 😂 ja za to mam fantazję z czekolada ale nie chce mi się wstawać. a śniadanie przyniosą po 7, przed 7.30 więc czekam i wtedy wstanę. Boję się tego rozwarcia i myślę, że jak posiedzę chwilę to mi Synuś zrobi większe 😩 a ja chcę wytrzymać do 10.04, wtedy skończę 37 tydzień. 😍

Mohnka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 07:07   #4386
happiness__
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Mohnka Pokaż wiadomość
Ja kupiłam Dzidziusia, chociaż myślałam o Loveli, ale w łonaj dzidziuś. Zamówienie zbiorcze z gemini.

Wczoraj miałam to samo. Usnęłam o 22 a nowa koleżanka (wydaje się być ok) do godziny 23 potrzebowała chyba światła bo zgasiła dopiero o 23.. Przed tym jeszcze zaczęła hałasować i się ogarniać do mycia, brr. Wstałam. Godzina wczesna a ja oczy jak 5zł i wierce nogami. 😨😨 chociaż wcześniej zasnęłam bez problemu to po pobudce nie mogłam się opanować. Okropne to jest... Nie pamiętam jak usnęłam w końcu.

Aa dziękuję Ci bardzo!!!! 😘😘😘😘 😍 moje marzenie spełnia się w brzuszku.. 😍

Mnie o 2 w nocy obudziło siku.. I taka głodna się zrobiłam 😂 oczywiście poszłam siku.. Parę kropli i koniec. Myślę, czy tylko ja tak mam? Gniotło mnie jakbym nie była cały dzień w toalecie. 😩 ehh

Ptasie mleczko, pizza z patelni.. Uduszę! 😂 ja za to mam fantazję z czekolada ale nie chce mi się wstawać. a śniadanie przyniosą po 7, przed 7.30 więc czekam i wtedy wstanę. Boję się tego rozwarcia i myślę, że jak posiedzę chwilę to mi Synuś zrobi większe 😩 a ja chcę wytrzymać do 10.04, wtedy skończę 37 tydzień. 😍

Mnie budzi siku co najmniej 2 razy w nocy i za każdym razem wysikuję cały pęcherz, jakbym z tydzień nie sikała
Nie mogę spać, pewnie zachce mi się jak już będę musiała wstawać

Stary 2017-03-29, 07:21   #4387
ania9o
Zakorzenienie

Dzień dobry. Ja właśnie szykuje się na badania do labo. Myślałam że nie wytrzymam tyle trzymać mocz w pęcherzu. Byłam o 2 w nocy w toalecie i trzymałam do 7, katorga... Ale minimum 5h było więc powinnym wyjść miarodajne wyniki.

Dzisiaj podpisujemy kredyt. Zaczynam się stresować

Wysłane za pomocą mTalk
ania9o jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 07:39   #4388
bunnybe
Zadomowienie

Hejo co do zgagi to ja odkryłam kiedy mnie łapie- jak mam za długą przerwęw jedzeniu tzn dluzej niz 3h na logike ma to sens bo pewnie produkuje mi sie za duzo tych sokow trawiennych i jak nie maja czego trawic to zaraz zaczyna mnie palic teraz połączylam fakty, mialam zgage ze 3 i za kazdym razem wczesniej dlugo nic nie jadlam bo albo gdzieś bylam albo mi sie jesc nie chialo a ostatnio zlapala mnie w nocy niedlugo po zasnieciu a nie zjadlam wczesniej kolacji bo nie chcialo mi sie szykowac ciesze sie ze juz wiem o co kaman i bede tego pilnowac bo faktycznie uczucie straszne

Wysłane z mojego LG-K120 przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-03-29, 07:50   #4389
anita7
Rozeznanie

Misja ja mam lovelę. Wczoraj robiłam prania i jeszcze nic nie czułam bo mam katar 😛 ale nastawialam też na dwa płukania a ciuszki suszyły się na dworze.

Effpe codziennie ma zgage? Powinien to skonsultować z lekarzem mi sie wydaje.
Aha czytam ze nie chce ale ja uważam ze to poważna sprawa.
Zgagę wzmaga też niezdrowe jedzenie, ostre i sztuczne przyprawy, tłuste i smażone potrawy.

Spać nie możecie?😁

Oby dziś też fajna pogoda była to zrobię jeszcze 3 prania młodego i już tylko prasowanie. Po południu wizyta u diabetologa.

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 07:53   #4390
decorail
Zakorzenienie

Effpe, Talusia - chodziłam, masowałam, zakładałam skarpetki... cuda... piła byłaby zdecydowanie najlepsza

Mohnka - szaleństwo z tymi nogami!

Mogę sikać, może mnie boleć biodro i zgaga mi niestraszna, ale to mnie wykończy.

Miłego dnia Ania, kciuki za szczęśliwe podpisanie
Stary 2017-03-29, 08:10   #4391
anita7
Rozeznanie

Chyba bedzie kolejny porod na kwietniówkach 😲

anita7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 08:10   #4392
mamaSmerfuni
Rozeznanie

Anita, ja mialam przy corci naturalna, wlosie jest duzo bardziej miekkie.

Gornek, wspolczuje naglej wizyty.

Misja, ja piore w plynie dzidzius.

Efffpe, moze tak byc, jak lezalam na patologii to ktora po schodach nie polatala to zaraz szla rodzic

Mileena, teraz to bedziemy mialy nadrabiania jak wkroczysz do akcji

Moja noc dzis kiepska, lodowka swieci pustka wiec zbieram sie na zakupy.

mamaSmerfuni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 08:10   #4393
Mohnka
Rozeznanie

Pogoda robi się piękna. Słoneczko zagląda do okna.. Już niedługo wrócimy do domu. to będzie drugi piękny dzień w kwietniu.

Która z majówek czuję, że będzie kwietniówką? 😀 ja na pewno.

Stary 2017-03-29, 08:14   #4394
decorail
Zakorzenienie

Mohnka - ja tak czuję, dziś jak nie mogłam spać to miałam uczucie takiego niepokoju, że zaraz coś się zacznie... Ale ja po tej nocy liczę, że tak będzie właśnie. Zobaczymy czy dziecko jest tego samego zdania
Stary 2017-03-29, 08:16   #4395
Mohnka
Rozeznanie

W kolejnym wątku pewnie będziemy się rozpakowywać 😁😁

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 08:19   #4396
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Efffpe, z tego wychodzi że Twój mąż MOŻE MIEĆ tą samą przypadłość co ja przed ciążą. Przed ciążą co chwile miałam zgage i nieswiezy oddech. Też to bagatelizowałam aż w końcu poszłam do gastroenterologa i się okazało że prawie cały przewód pokarmowy jak i troche żołądka mam w małych torbielach! Oczywiście wyszło to po gastroskopii... tabletki silne żeby się to nie rozwijało dalej. W ciąży nie mogę ich brać także jak urodze muszę na nowo zacząć leczenie choć teraz zgaga prawie w ogóle mi nie dokucza. Zmuś go do badania, tym bardziej że w takich placówkach długo czeka się w kolejce.

---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

W ogóle to dzień dobry
Noc przespana a teraz ból krzyżowy mnie dopadł. Od wczoraj z nim walczę.

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 08:21   #4397
mileena5
Zadomowienie

Ja Jeszcze nie prałam niestety, była pare dni ładna pogoda ale juz odeszła

Nie bedzie tak złe z tym moim pisaniem, bo w sumie to nic sie nie dzieje :P czas ucieka, dni mijają mi strasznie szybko

Fi od rana sobie szarżuje po brzuszku <3
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 08:23   #4398
Glassball
Rozeznanie

Dobry 😊 mój mąż też miał zgage i bóle żołądka. Był u lekarza i wyszło, że ma refluks. Chyba z 2 lata jechał ciągle na labletkach, aż zmienił dietę i się mega poprawiło. Ale teraz je baaardzo dużo warzyw, orzechów, płatków,,kasz i nawet jak zje pizze czy Mc to już nie jest tak zle. Najgorzej jak przez kilka dni je mięso, wtedy musi wziąć tabletkę, bo jest gorzej.
Ja tez się zbieram do labu. Ale jestem strasznie głodna i nie wiem jak ja dotrwam 😐
Mohnka ja w nocy sikam normalnie, za to w dzień po kilka kropel... aż mi żal wodę spuszczac i marnować 😉
Aniu my wczoraj podpisaliśmy kredyt, a dziś podpisujemy akt notarialny. Mam nadzieje, ze wszystko pójdzie gładko. Za Was też trzymam kciuki ☺

Glassball jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 08:23   #4399
mileena5
Zadomowienie

Cytat:
Pogoda robi się piękna. Słoneczko zagląda do okna.. Już niedługo wrócimy do domu. to będzie drugi piękny dzień w kwietniu.

Ja myśle ze bede majówka, ale nie ze na koncu a bardziej po środku chociaż dzieci lubie platac figle :p No ale racja jeszcze jeden/dwa wątki i juz tu sie zaroi od bobasków <3
mileena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 08:29   #4400
Kiwaczka
Wtajemniczenie

Mohnka, dobre pytanie 😁 bardzo bardzo chce rodzić w terminie z om więc ja chce dalej być majówką 😉

Kiwaczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 08:38   #4401
felliciti
Wtajemniczenie

Witam się po chyba najgorszej nocy.. Już myślałam, że nie zasnę całą noc, a jak się udało to co godzinę pobudka. Mogłam zajrzeć do Was, bo widzę, że nie tylko ja miałam kiepską noc

Cytat:
Mi wystarczy mój 1 maj
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 08:40   #4402
Glassball
Rozeznanie

Odkryłam promocje na stronie Duluxa. Można zamówić 3 próbki farb za złotówkę. Może komuś się przyda ☺ nie wiem ile normalnie takie kosztują w sklepie...

Stary 2017-03-29, 08:41   #4403
Mohnka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Dobry 😊 mój mąż też miał zgage i bóle żołądka. Był u lekarza i wyszło, że ma refluks. Chyba z 2 lata jechał ciągle na labletkach, aż zmienił dietę i się mega poprawiło. Ale teraz je baaardzo dużo warzyw, orzechów, płatków,,kasz i nawet jak zje pizze czy Mc to już nie jest tak zle. Najgorzej jak przez kilka dni je mięso, wtedy musi wziąć tabletkę, bo jest gorzej.
Ja tez się zbieram do labu. Ale jestem strasznie głodna i nie wiem jak ja dotrwam 😐
Mohnka ja w nocy sikam normalnie, za to w dzień po kilka kropel... aż mi żal wodę spuszczac i marnować 😉
Aniu my wczoraj podpisaliśmy kredyt, a dziś podpisujemy akt notarialny. Mam nadzieje, ze wszystko pójdzie gładko. Za Was też trzymam kciuki ☺

A ja mało pije .. Więc może dlatego mniejsze ilości, ale większe parcie mam na siku niż miesiąc temu. 😩
Cytat:
Napisane przez felliciti Pokaż wiadomość
Witam się po chyba najgorszej nocy.. Już myślałam, że nie zasnę całą noc, a jak się udało to co godzinę pobudka. Mogłam zajrzeć do Was, bo widzę, że nie tylko ja miałam kiepską noc

Mi wystarczy mój 1 maj
Też myślałam o tym moim 1.05 ale być kwietniówką to dla mnie duży podarunek od Boga. jako styczniowa mama nie byłabym szczęśliwa.

Stary 2017-03-29, 08:42   #4404
milutek
Wtajemniczenie

IMG_0163.jpg

Hej ja mam Bobini, kupiłam w Biedronce, w butelce zapach niepozorny, ale po praniu cudowny aż się zdziwiłam ze taki śliczny
Stary 2017-03-29, 08:46   #4405
happiness__
Rozeznanie

Ja chcę pozostać majówką (słownik mi przekręcił na lamówką ), nie jestem gotowa psychicznie i fizycznie na wcześniejszy poród jak narazie choć schizy mam teraz za każdym razem jak coś innego dzieje się w moim organizmie albo mam silniejszy ból podbrzusza.

Też miałam pisać o refluksie, zresztą naprawdę warto udać się z takimi objawami do lekarza. Nieraz niewiele wystarczy, żeby dolegliwości zniknęły, a po co sobie zdrowie psuć.

Stary 2017-03-29, 08:47   #4406
decorail
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Glassball Pokaż wiadomość
Odkryłam promocje na stronie Duluxa. Można zamówić 3 próbki farb za złotówkę. Może komuś się przyda ☺ nie wiem ile normalnie takie kosztują w sklepie...

Przeczytałam promocja na stronie Durexa
Stary 2017-03-29, 08:48   #4407
Mohnka
Rozeznanie

O kurde!
W poniedziałek odstawiają mi leki!
Bo skończę 36 tydzień i nie będą już hamować porodu! 😩
Wytrzymam tydzień bez leków?! 😣 żeby skończyć 37? 😢

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-03-29, 08:51   #4408
happiness__
Rozeznanie

Co do proszków ja mam Lovelę, potrzebowałam czegoś w czym będę mogła prać też moje wielopieluszki, które w końcu wczoraj zamówiłam jak dla mnie mogłaby mocniej pachnieć, bo lubię zapach dzieciowych ubranek, a po praniu lovelą i potrójnym płukaniu nic nie czuję. Ale dla dziecia to lepiej myślę, tym bardziej na samiutkim początku

Stary 2017-03-29, 08:51   #4409
felliciti
Wtajemniczenie

Oj tak, dieta to podstawa Już nie mówię nawet o problemach z układem pokarmowym, bo to wiadomo, ale taka zdrowa dieta wpływa też bardzo na inne układy, np. odpornościowy.
Ja mam często refluks po lodach, no ale nie umiem sobie nieraz odmówić i później się męczę Głupia ja!
felliciti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-03-29, 08:52   #4410
Glassball
Rozeznanie

Cytat:
O kurde!
W poniedziałek odstawiają mi leki!
Bo skończę 36 tydzień i nie będą już hamować porodu! 😩
Wytrzymam tydzień bez leków?! 😣 żeby skończyć 37? 😢

Wytrzymasz i jeszcze im pokażesz A dlaczego odstawiają leki? Tak lepiej dla Maksia, czy poprostu takie procedury, żeby pacjentki łóżka zwalniały?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości