|
|
#4381 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3
Cytat:
może być tak że mi posłuży oo prostu przez całą zimę na flaka ciążowego ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4382 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja kiedys mialam mnostwo kosmetykow i lakierow zwykłych, potem kolo 40-50 lakkerow hybrydowych a teraz wszystkie drozsze rzeczy sprzedalam na olx albo oddam mamie/siostrze bo i tak nie uzywam, i zostawilam sobie 3 hybrydy (bo i tak uzywam tylko ich na zmianę) i kosmetkow mam wszystkiego po jedym czyli puder/tusz/eyeliner itp![]() Ale ciuchów mam za duzo o 5 razy... Od roku nic nie kupuje, wyrzucialam nie wiem ile workow ubrań, czesc rzeczy sprzedalam, a i tak mam pelna szafe taka w zabudowie prawie 5 metrowa.... I ledwo sie mieszcze ![]() ale marze o minimalizmie ciuchowym wiec nic nie kupuje i co jakiś czas kolejne rzeczy wyrzucam/oddaje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4383 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja potrzebuję taką na wiatr i deszcz, nie za grubą, nie za cieńką, bo w jednej zapinam się jeszcze, ale tylko na wydechu, a w drugiej już się nie dopinam Mój płaszczyk na lekkie chłody powinien jakoś pomieścić brzuch, mam nadzieję Cytat:
Za każdym razem mu tak mówię. Czasami jak musi iść do pracy z bólem głowy to wtedy już coś weźmie. On twierdzi, że najlepszym lekarstwem na wszystko jest sen, zobaczymy przy dziecku
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Właśnie z takiej jednej wyrosłam brzuchem A tak ją lubiłam...Czekam na koniec wyprzedaży, bo nic w sklepach nie ma, może potem trafi się coś fajnego 3 w 1 byłaby idealna, ale najlepiej jakbym mogła ją potem nosić dalej po ciąży i by nie wyglądała za obszernie To pewnie nierealne...
|
|
#4386 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A w sklepach stricte sportowych? Czy takie z podpinką w postaci polaru nie wchodzą w grę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4387 |
|
Zadomowienie
|
Błagam o deszcz. U nas upał. Moja córka nie mogła zasnąć 2.5h na mnie wisiała i płakała czy na pewno jesteśmy przyjaciółkami... Mam dość 🤪
Ja ciuchów nie mam dużo. Miałam wymieniać garderobę po zakończonym kp, ale dobrze, że za dużo ciuchów nie kupiłam, bo znowu jestem w ciąży. Mam nadzieję, że syna też się uda kp, to skupię się raczej na ciuchach do karmienia. Też będę musiała poszukać jakiejś kurtki od deszczu. Zimówkę mam jeszcze z czasów ciąży z córką ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4388 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko w co się zmieszczę wchodzi w grę Właśnie, może w sportowych sklepach coś się znajdzie? Muszę poszukać![]() U nas od rana pada, musze iść do sklepu, więc mogę komuś oddać ten deszcz na jakąś godzinkę
|
|
#4389 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Studia tak raczej hobbistycznie, nie w celach praktycznych. Pythona właśnie myślę żeby ruszyć, żeby głowę pomęczyć na zwolnieniu. Plus porobić szkolenia do pracy bo ciągle zostawiałam na później.Ja się cieszę, że nie wyrzuciłam niektórych ciuchów z grubszych czasów. Mam kurtkę w której zmieści się brzuch, stary płaszczyk. Do tego z racji dużych cycków mam dużo ciuchów luźnych w pasie, z paskami. Wystarczy wyjąć pasek ![]() Pakuję się na wyjazd, a potem wizyta pod 19
|
|
|
|
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to akurat jak szłam na autobus! Jeden ruski raz w roku! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4391 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba tak, bo nagle słońce wyszło i przestało padać Ale zanim się zebrałam to znów zaczęło lać Teraz znów słońce, wyruszam, trudno - najwyżej mnie zleje
|
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wymiana garderoby zawsze na bieżąco. Jak schudłam to te wielkie wywaliłam, jak przytyłam to kupowałam większe. Ale to z tego względu że nie mam gdzie chować większej ilości ubrań które mi są niepotrzebne. Teraz planuje zrobić też taki przegląd i będę surowa względem siebie
bo dużo rzeczy mam w których wcale nie chodzę i trzymam nie wiadomo po co a tak wywale i będzie więcej miejsca na nowe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mam dzisiaj dzień... Współczuję wszystkim dookoła. W jednej minucie mam mega motywację i chęć do życia a w drugiej mam ochotę wszystko rozszarpać
Jeszcze dzisiaj zwolnili chłopaka ode mnie z firmy, ledwo z l4 wrócił (kontuzja rzepki). Żona mu za 3 tygodnie rodzi.. Tak mi go szkoda... Podjechałam autobusem do miasta rodziców i co? I na 3 przystanku od domu dziadek stwierdził, że on nie będzie siedział, wstał i jak łupnął tak rozwalił sobie cała głowę i potłukł nogę. Autobus z automatu koniec kursu ;/ Jeszcze zaczęło lać. I jeszcze TŻ był rano na rozmowie, super warunki i kasa, stanowisko kierownicze. HR go nakręciła, że na pewno na drugi etap się dostanie, bo pracodawca szuka ludzi z doświadczeniem w handlu ale niekoniecznie z doświadczeniem kierowniczym i da znać do jutra. Dzwoniła po 16, że niestety ale nie, bo pracodawca jednak chce minimum dwa lata doświadczenia kierowniczego. Niech ten dzień się kończy ![]() ---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Jeszcze bawi mnie fakt, że mam tak "wielki" brzuch, że z daleka widać gdzie i jak się Zuzka układa. I właśnie się wypięła tyłkiem z prawej strony. :śmiaćsięczypłakać: |
|
|
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale pocieszam Cie że to już prawie koniec dnia a jutro jest nowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4396 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd ja to znam Niektórych ciuchów szkoda mi wyrzucić chociaż w nich nie chodzę, zawsze sobie mówię „Kiedyś ubiorę, bo za mało nosiłam po zakupie!” A są też takie, które mają wartość sentymentalną, bo np. byłam w nich tam i tam, czy dostałam od mamy czy siostry i taaaaaaaak mi ciężko je wyrzucić mimo, że wiem, że już nie ubiorę... Cytat:
Oj biedna, rzeczywiście kiepski dzień, współczuję Ale jutro jest nowy, więc oby był lepszy!Ja oczywiście zmokłam Jak weszłam do mieszkania to zaświeciło słońce, peszek normalnie
|
|
#4397 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie dzisiaj złapała ochota na coś słodkiego, chyba pierwszy raz w tej ciąży. Tak bym zjadła piernika, a w okolicy nie mogłam dorwać. U nas rzeczywiście pogoda zmienna, ale mnie ta angielska aura bardzo w ciąży pasuje, jak wcześniej narzekałam, że gdzie lato itp., tak w tym roku idealnie
|
|
#4398 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#4399 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Poważna zachcianka ![]() Cytat:
Narobiłaś mi smaka na pierniczki ![]() Muszę przyznać, że mi też ta angielska aura bardzo odpowiada w tym roku Tzn. nie lubię deszczu, ale dzisiaj normalnie odżyłam w końcu, niech już lepiej pada niż ma być ponad 30 stopni
|
|
#4400 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Widzisz jaką masz wspaniałą córkę, chce mamie poprawić humor pokazując pupkę ![]() Moja oczywiście standardowo kopie mnie po pęcherzu, główkę ma już prawie na wysokości pępka. I jak zawsze pokazała tyłek w całej okazałości. Ciąża jest tak śmieszna, że chętnie bym zaszła w drugą niedługo po pierwszej. To zerkanie na malego bobasa w brzuchu zawsze poprawia mi humor Wszystko w normie, więc jutro bez przeszkód mogę jechać Kolejne bobo tv 29.08 Ale miałam jakaś palpitację serca przed wejściem, aż dziwne że ciśnienie w normie ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87040964]Jutro na pewno będzie lepiej
Widzisz jaką masz wspaniałą córkę, chce mamie poprawić humor pokazując pupkę ![]() Moja oczywiście standardowo kopie mnie po pęcherzu, główkę ma już prawie na wysokości pępka. I jak zawsze pokazała tyłek w całej okazałości. Ciąża jest tak śmieszna, że chętnie bym zaszła w drugą niedługo po pierwszej. To zerkanie na malego bobasa w brzuchu zawsze poprawia mi humor Wszystko w normie, więc jutro bez przeszkód mogę jechać Kolejne bobo tv 29.08 Ale miałam jakaś palpitację serca przed wejściem, aż dziwne że ciśnienie w normie ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Za mną chodzi serek homogenizowany waniliowy. A tu cukrzyca [/QUOTE]A już miałam pytać gdzie się podziewasz z info po wizycie ![]() Znajoma dzisiaj się przyznała, że jak urodziła pierwsze dziecko to tego samego dnia powiedziała do męża, że on jest tak idealny, że ona chce kolejne jak najszybciej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4402 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4403 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87041001]Od drugiego trymestru ciąża zrobiła się o wiele przyjemniejsza. Póki ci czuję się dobrze, mam sporo energii. No i jestem stara, nie mogę nie wiadomo ile zwlekać z drugim dzieckiem. Jedna dawna koleżanka z poprzedniej apteki (gdzie robiłam staż) mówiła że zaczęli się starać o kolejne bardzo szybko, zanim sprawdzili na własnej skórze ile to roboty, żeby się później nie rozmyślić
|
|
|
#4404 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Serio, ludzie tak uważają |
|
|
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam trzydziestkę i trzecie w planach
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87041058]W internetach piszą że w wieku 30 to już jesteś starą matką, dla dziecka babcią, nie zrozumiesz dziecka przez różnicę pokoleń, a ponadto człowiek szybciej się męczy i denerwuje
Serio, ludzie tak uważają bo nie wiem na co się nastawić Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4407 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Cytat:
Polecam forum vinted
|
||
|
|
|
#4408 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87041086]O kobieto, to na pewno będziesz tragicznie znosić ciążę, spuchną Ci nogi, utyjesz ze 30 kilo i takie takie! W takim wieku to wnuki planować, a nie dzieci
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Są dwie szkoły - jedna mówi że pewnie nie umiesz korzystać z antykoncepcji bo w tym wieku to się nawet o ślubie nie myśli, a druga że to ostatni gwizdek bo niedługo uschnie Ci wagina Polecam forum vinted [/QUOTE]Rozbawilas mnie ![]() Cieszę się, że po wizycie wszystko ok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4409 |
|
Zakorzenienie
|
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87041086]O kobieto, to na pewno będziesz tragicznie znosić ciążę, spuchną Ci nogi, utyjesz ze 30 kilo i takie takie! W takim wieku to wnuki planować, a nie dzieci
![]() ---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Są dwie szkoły - jedna mówi że pewnie nie umiesz korzystać z antykoncepcji bo w tym wieku to się nawet o ślubie nie myśli, a druga że to ostatni gwizdek bo niedługo uschnie Ci wagina Polecam forum vinted [/QUOTE]Mów mi jeszcze... 🤣Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Krejzolki z was
czytam czytam i nie mogę ![]()
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:12.

może być tak że mi posłuży oo prostu przez całą zimę na flaka ciążowego 
a co do wysypu to ja mam ciągle z lepszymi i gorszymi momentami, aktualnie maskara
a teraz wszystkie drozsze rzeczy sprzedalam na olx albo oddam mamie/siostrze bo i tak nie uzywam, i zostawilam sobie 3 hybrydy (bo i tak uzywam tylko ich na zmianę) i kosmetkow mam wszystkiego po jedym 
Mój płaszczyk na lekkie chłody powinien jakoś pomieścić brzuch, mam nadzieję
3 w 1 byłaby idealna, ale najlepiej jakbym mogła ją potem nosić dalej po ciąży i by nie wyglądała za obszernie

Muszę poszukać

ale pocieszam Cie że to już prawie koniec dnia a jutro jest nowy
Ale jutro jest nowy, więc oby był lepszy!
Widzisz jaką masz wspaniałą córkę, chce mamie poprawić humor pokazując pupkę 
czytam czytam i nie mogę