Staraczkowe grono 2020 - cz. 3 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2020-11-21, 18:50   #4381
soniuska
Zakorzenienie

Dot.: Staraczkowe grono 2020 - cz. 3

Psycho a którego dnia cyklu masz owulację?

Ile trwa faza lutealna?

Ja mam fazę lutealna 13 dni, w pierwszej ciąży 10dni po owu wyszedł mi test pozytywny,czyli 4 dni przed @, tym razem miałam pozytywny 12dpo czyli dwa dni przed @, niestety poroniłam

.

Oczywiście mowa o testach czułości 10
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-21, 18:54   #4382
xPsychox
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Psycho a którego dnia cyklu masz owulację?

Ile trwa faza lutealna?

Ja mam fazę lutealna 13 dni, w pierwszej ciąży 10dni po owu wyszedł mi test pozytywny,czyli 4 dni przed @, tym razem miałam pozytywny 12dpo czyli dwa dni przed @, niestety poroniłam

.

Oczywiście mowa o testach czułości 10
Prawdopodobnie teraz miałam w 13dc, faze lutealną mam króciutką 10-11 dni. Wszędzie piszą, że najbardziej wiarygodny będzie w dniu @ ale to się tyczy cykli 28dniowych i w sumie sama już nie wiem...

Oczywiście już mam połowę objawów ciążowych jakbym co najmniej w połowie była haha

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2020-11-21, 18:57   #4383
soniuska
Zakorzenienie

Psycho ja mam cykle 31 dni.

Hmmm

Myślę że powinnaś poczekać jeszcze z testem.

Skoro faza.lutealna ma 11dni -testy najwcześniej wychodzą 10dni po owulacji.

Swoją drogą lekarz nie chciał wydłużyć Ci fazy lutealnej? Trochę krótka, słyszałam że powinna przynajmniej 13 dni wynosić właściwie (czyli tyle.ile.ma.moja). Wiem że z krótsza.mozna zajść w ciążę oczywiście, ale chyba ciut dluzsza być powinna? Może Moszka lepiej się zna?
Stary 2020-11-21, 19:01   #4384
xPsychox
Rozeznanie

Cytat:
Psycho ja mam cykle 31 dni.

Hmmm

Myślę że powinnaś poczekać jeszcze z testem.

Skoro faza.lutealna ma 11dni -testy najwcześniej wychodzą 10dni po owulacji.

Swoją drogą lekarz nie chciał wydłużyć Ci fazy lutealnej? Trochę krótka, słyszałam że powinna przynajmniej 13 dni wynosić właściwie (czyli tyle.ile.ma.moja). Wiem że z krótsza.mozna zajść w ciążę oczywiście, ale chyba ciut dluzsza być powinna? Może Moszka lepiej się zna?
Nie byłam z tym u lekarza wiem to jedynie z obserwacji na ovufriends. Przed pierwszą ciąża miałam normalne 28dniowe cykle, potem tez a potem brałam tabletki i właśnie po tabletkach mam takie krótkie cykle 🤷☠♀️

Stary 2020-11-21, 19:03   #4385
soniuska
Zakorzenienie

Edit.

Czytałam publikacje, powinna mieć od 12 do 16 dni najlepiej, żeby zarodek miał okazję się zagniezdzic.

Wg mnie powinnaś iść do gina, żeby progesteron brać, podobno warto Wit b6 i Wit c również brać żeby wydłużyć fazę lutealna.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Chyba że jednak masz.dluzsza.faze lutealna.mierzysz temperature? Robisz testy owu?

Wydaje.mi się że warto to skonsultować po prostu. zrobić badanie progesteronu, sprawdzić.dokladnie ile faza lutealna trwa, bo to może.np być jedyny powód niepowodzeń, że zarodek ma za mało czasu na zagniezdzenie
Stary 2020-11-21, 20:14   #4386
xPsychox
Rozeznanie

Cytat:
Edit.

Czytałam publikacje, powinna mieć od 12 do 16 dni najlepiej, żeby zarodek miał okazję się zagniezdzic.

Wg mnie powinnaś iść do gina, żeby progesteron brać, podobno warto Wit b6 i Wit c również brać żeby wydłużyć fazę lutealna.

---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Chyba że jednak masz.dluzsza.faze lutealna.mierzysz temperature? Robisz testy owu?

Wydaje.mi się że warto to skonsultować po prostu. zrobić badanie progesteronu, sprawdzić.dokladnie ile faza lutealna trwa, bo to może.np być jedyny powód niepowodzeń, że zarodek ma za mało czasu na zagniezdzenie
My i tak próbujemy ostatni raz i jeśli teraz nie pójdzie to szukam pracy, więc odkładamy starania. Dlatego nie byłam u lekarza ani nic i jedynie opierałam się na testach owu 🤷☠♀️ jeśli wrócimy do starań kiedyś to na pewno zrobię wszelkie badania itp.
Ale też u mnie jest inna sytuacja, bo ja już mam jedno dziecko. I podchodzę do tego bardziej na luzie, bo nie mam takiego myślenia że muszę mieć więcej. Owszem, fajnie by było ale jeśli nie wyjdzie to też nic się nie stanie 🤷☠♀️

Stary 2020-11-21, 20:23   #4387
soniuska
Zakorzenienie

Psycho ja mam syna 5,5 roku icnie chcieliśmy drugiego.dopirro niedawno stwierdziliśmy że chcemy... Pierwszy cykl i się udało..ale poroniłam

Teraz będzie drugi i szczerze mowiac wolałabym szybciej niz później bo już duża różnica wieku jest...a i dla mnie to już ostatnie chwile.nw zajście wg mnie ;-)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2020-11-21, 21:56   #4388
theali
Zakorzenienie

Jestem w rejonie owu i spędziłam dziś pół wieczoru z niemowlakiem na rękach. Moje hormony szaleją Eh.

theali jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-22, 06:26   #4389
Unless
Rozeznanie

Theali to weź męża w obroty

Unless jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-22, 07:16   #4390
PannaMagda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez theali Pokaż wiadomość
Jestem w rejonie owu i spędziłam dziś pół wieczoru z niemowlakiem na rękach. Moje hormony szaleją Eh.

Samobiczowanie?

Dzien dobry dziewczyny Ja w tym cyklu na Lamecie jestem, i jak na zlosc.. przeziebienie mnie bierze down below mam 37.86 pod pacha 37.99 wiec moje temp o Kant dupy potluc
Monitor pokazuje nisko, wczoraj mikrosop mialam paprocie szaleje mi organizm
Stary 2020-11-22, 10:20   #4391
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Unless Pokaż wiadomość
Theali to weź męża w obroty

Mąż w tym miesiącu jeszcze konsekwentnie odmawia współpracy

Cytat:
Napisane przez PannaMagda Pokaż wiadomość
Samobiczowanie?
Byliśmy u znajomego i akurat była też jego siostra, która bardzo chętnie przekazywała dziecko w pierwsze wolne ręce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2020-11-22, 11:23   #4392
BittersweetCocaine
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny mało się udzielam, ale podczytuję tu Was.

Karo- śliczna Zuzia. Na kiedy masz termin? Bo zapomniało mi się... Jak się w ogóle czujesz?

Ja mam mało czasu ostatnio, ciągle jestem zabiegana. Idziemy z mężem w połowie grudnia do kliniki niepłodności, bo wydaje mi się, że chyba niemożliwe, aby nam się tyle czasu nie udawało z ciążą. Fakt, jakimiś demonami seksu nie jesteśmy i czasem po prostu brak jest siły na amory, być może nie trafiamy w odpowiednie dni, ale czy ja wiem czy to tak długo może trwać?

Fakt, że ja wcześniej brałam tabletki anty, więc może organizm potrzebuje się uregulować itp., no ale niebawem będzie rok jak oficjalnie się staramy Ostarnio to już nawet testów ciążowych nie robię, bo @ przychodzi wcześniej i rozwiewa wszystkie nadzieje... No, ale... Ciągle wierzę, że mimo wszystko kiedyś mi się uda zostać mamą.

W piątek byliśmy u mojej koleżanki, która ma 14 mies. chłopczyka. No i też łapałam się na tym, że ciągle wodziłam za nim wzrokiem. Aż mi głupio było, że zamiast gadać z nią to byłam wpatrzona w małego jak w obrazek Masakra, chyba nigdy mi tak hormony nie szalały.
BittersweetCocaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-22, 18:22   #4393
soniuska
Zakorzenienie

Theali ❤️❤️❤️ little ❤️

Trzymam mocno kciukaski ❤️ aaaaa kciuki ❤️❤️❤️

U mnie dzisiaj test owu pozytywny.

Niestety dzisiaj nie podziałamy, mąż w pracy. Wraca jutro rano to go zmęczę xD

Swoją drogą mój syn do piątku w domu:/ kwarantanna, pani z przedszkola ma korona.

Przed chwilą telefon dostałam. Masakra jakaś!!! Listopad ma 30dni a.moje dziecko w listopadzie 23 dni na kwarantannie!!!

Te kwarantanny itd to durnota.

Ja byłam 2x po 10dni, potem izolacja, łącznie 30 dni

Mąż 37 bo tyle co ja plus 7dni po mnie.

Syn to samo, plus teraz 5 dni, bo dopiero zadzwonili że.pani wyszła pozytywna i od jutra do piątku ma kwarantanne ;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20201122_191811.jpg (33,3 KB, 109 załadowań)
Stary 2020-11-22, 18:41   #4394
WerkuUuS
Zadomowienie

Cytat:
Theali little

Trzymam mocno kciukaski aaaaa kciuki

U mnie dzisiaj test owu pozytywny.

Niestety dzisiaj nie podziałamy, mąż w pracy. Wraca jutro rano to go zmęczę xD

Swoją drogą mój syn do piątku w domu:/ kwarantanna, pani z przedszkola ma korona.

Przed chwilą telefon dostałam. Masakra jakaś!!! Listopad ma 30dni a.moje dziecko w listopadzie 23 dni na kwarantannie!!!

Te kwarantanny itd to durnota.

Ja byłam 2x po 10dni, potem izolacja, łącznie 30 dni

Mąż 37 bo tyle co ja plus 7dni po mnie.

Syn to samo, plus teraz 5 dni, bo dopiero zadzwonili że.pani wyszła pozytywna i od jutra do piątku ma kwarantanne ;/

Nooo to kciuki za owocny cykl, z takim testem wyraźnym to musi być to

No ja też miesiąc w domu siedziałam masakra jakaś, dobrze, że ogród jest to tyle dobrego, że wyjść można było sobie.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2020-11-22, 19:20   #4395
Karo991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BittersweetCocaine Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny mało się udzielam, ale podczytuję tu Was.

Karo- śliczna Zuzia. Na kiedy masz termin? Bo zapomniało mi się... Jak się w ogóle czujesz?

Ja mam mało czasu ostatnio, ciągle jestem zabiegana. Idziemy z mężem w połowie grudnia do kliniki niepłodności, bo wydaje mi się, że chyba niemożliwe, aby nam się tyle czasu nie udawało z ciążą. Fakt, jakimiś demonami seksu nie jesteśmy i czasem po prostu brak jest siły na amory, być może nie trafiamy w odpowiednie dni, ale czy ja wiem czy to tak długo może trwać?

Fakt, że ja wcześniej brałam tabletki anty, więc może organizm potrzebuje się uregulować itp., no ale niebawem będzie rok jak oficjalnie się staramy Ostarnio to już nawet testów ciążowych nie robię, bo @ przychodzi wcześniej i rozwiewa wszystkie nadzieje... No, ale... Ciągle wierzę, że mimo wszystko kiedyś mi się uda zostać mamą.

W piątek byliśmy u mojej koleżanki, która ma 14 mies. chłopczyka. No i też łapałam się na tym, że ciągle wodziłam za nim wzrokiem. Aż mi głupio było, że zamiast gadać z nią to byłam wpatrzona w małego jak w obrazek Masakra, chyba nigdy mi tak hormony nie szalały.
Dziękuję termin mam na 19.04. ogólnie od początku ciąży czuję się dobrze, brzuch mnie tylko ciągle boli, praktycznie codziennie od początku. A swoje pierwsze i jedyne wymioty miałam tydzień temu, więc naprawdę, każdemu życzę takiej ciąży

Trzymam kciuki za wizytę w klinice

Karo991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2020-11-22, 19:37   #4396
soniuska
Zakorzenienie

Karo kciuki! Z synem też miałam termin na 19.04!! Urodziłam 28.04 przez cc ostatecznie

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Werku no ja tak mam właśnie chyba że testy owu mi wychodzi testowa ciemniejsza od kontrolnej. Szkoda.tylko że meza nie ma, mam nadzieję że jutro rano jak go dopadnę to wystarczy xD bo wcześniej było wczoraj rano.

Test robiłam gdzieś po 19, więc niby powinno być ok. Ja zazwyczaj 18-20 testuje.
Stary 2020-11-23, 13:27   #4397
Frezjan
Raczkowanie

Dziewczyny, kto zaraz coś testuje? Za kogo kciuki trzymać w tym tygodniu?

Ja poproszę jutro o 15 o kciuki - pierwsza wizyta u ginekologa Już dzisiaj w nocy się wierciłam tylko bo mnie już nerwy biorą

Wysłane z mojego Redmi 8 przy użyciu Tapatalka
Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-23, 13:48   #4398
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Frezjan Pokaż wiadomość

Ja poproszę jutro o 15 o kciuki - pierwsza wizyta u ginekologa Już dzisiaj w nocy się wierciłam tylko bo mnie już nerwy biorą

Proszę za mnie trzymać kciuki zatestuje z rana w środę o ile temperatura skoczy do góry, bo dziś 9dpo nastąpił spadek o 0.2 stopnia

Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka
xflamesxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-23, 14:02   #4399
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:

i jak się czujesz?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Cytat:
Napisane przez xflamesxx Pokaż wiadomość
Proszę za mnie trzymać kciuki zatestuje z rana w środę o ile temperatura skoczy do góry, bo dziś 9dpo nastąpił spadek o 0.2 stopnia

Taki spadek to nie spadek a u mnie to najlepsze jest to, że ja do tej pory nie mam skoku temperatury powyżej nawet 36,7 a już leci 8+3 tc także powodzenia

AnielkaMamusiax2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-23, 14:05   #4400
Frezjan
Raczkowanie

Anielka, dziękuję dobrze Dalej jedyne co to ciągnięcie podbrzusza i w ciągu dnia chętnie bym sobie robiła drzemki, poza tym nic takiego. No jeszcze może wieczna ochota na laysy solone i te pikantne strong A dzisiaj równo 6+1tc

Frezjan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-23, 14:13   #4401
xflamesxx
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AnielkaMamusiax2 Pokaż wiadomość
i jak się czujesz?

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:00 ----------

Taki spadek to nie spadek a u mnie to najlepsze jest to, że ja do tej pory nie mam skoku temperatury powyżej nawet 36,7 a już leci 8+3 tc także powodzenia

Taak, wiem że jeszcze nie spadek bo wciąż temperaturka powyżej 'linii'. Jak wrócę na granice 36.7 to będę testować, jak będzie spadać dalej to pewnie za rogiem

xflamesxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-23, 16:01   #4402
czarovnicaa
Raczkowanie

Cześć dziewczęta Po wypisaniu tutaj ostatnio moich myśli trochę się ostudziłam i spokojnie czekam na @, która miała być wczoraj, ale chyba chce mi zrobić jeszcze trochę żarcików. Ten owulacyjny śluz mam do teraz, zobaczymy jak to będzie wyglądać w następnym cyklu. Oczywiście cały czas was obserwuję i życzę samych pomyślnych wiadomości Chciałabym też zacząć mierzyć swoją temperaturę, pytanko czy nie trzeba czekać określoną ilość czasu po odstawieniu anty? Rozumiem też, że potrzebny jest termometr owulacyjny? Czy ten z Microlife, pierwszy, który wyskakuje na allegro będzie okej? Z góry dzięki i pozdrawiam

czarovnicaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2020-11-23, 16:20   #4403
soniuska
Zakorzenienie

Flames Frezjan

Mega mocno trzymam kciukaski ❤️❤️❤️❤️

Flames.wysika dwie krechy a Frezjan pokaże nam foto z dzidzia i obwieści że.serducho jak dzwon!!!

Tak będzie ❤️

Ja starego dziś zmęczyłam xR ciężko z dzieckiem w domu, w dzień ale się udało xD wczoraj test owu pozytyw był wieczorem więc mam nadzieję że trafiliśmy w czas. wcześniej było dwa dni temu, wczoraj mąż.w pracy 24h i nie dało rady.

Byliśmy.dzis oglądać.panele..chcieliby smy winylowe..189zl/metr xD
Stary 2020-11-23, 17:20   #4404
soniuska
Zakorzenienie

Dzisiaj już taki test owu więc.dwie.rowne...

Wczoraj testową dużo ciemniejsza niż kontrolnai nie wiem czy zaznaczać dziś pozytyw znów czy już nie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20201123_181819.jpg (77,3 KB, 94 załadowań)
Stary 2020-11-23, 17:50   #4405
soniuska
Zakorzenienie

Dzisiaj na żywo są jednakowe. Spada poziom ale.obstawiam że owu będzie jutro xD
Stary 2020-11-23, 18:08   #4406
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Anielka, dziękuję dobrze Dalej jedyne co to ciągnięcie podbrzusza i w ciągu dnia chętnie bym sobie robiła drzemki, poza tym nic takiego. No jeszcze może wieczna ochota na laysy solone i te pikantne strong A dzisiaj równo 6+1tc

Hi hi no powiem Ci że jaja jak berety, mnie też ciągnie do takich trucizn i jakoś próbuję się bronić rękami i nogami a raz już musowo musiałam zjeść ale kupiłam te polskie ziemniaczki paprykowe, bo smażone na oleju rzepakowym i barwione wyłącznie papryką w proszku a laysy to tragedia, jak się zaczęłam w skład wczytywać to zaczęli nawet trifosforany dodawać a to już jest gruba przesada. 3mam za Ciebie mocno kciukasy i niech już będzie jutro 15h, żebyś już mogła odetchnąć z ulgą

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Cytat:
Napisane przez czarovnicaa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta Po wypisaniu tutaj ostatnio moich myśli trochę się ostudziłam i spokojnie czekam na @, która miała być wczoraj, ale chyba chce mi zrobić jeszcze trochę żarcików. Ten owulacyjny śluz mam do teraz, zobaczymy jak to będzie wyglądać w następnym cyklu. Oczywiście cały czas was obserwuję i życzę samych pomyślnych wiadomości Chciałabym też zacząć mierzyć swoją temperaturę, pytanko czy nie trzeba czekać określoną ilość czasu po odstawieniu anty? Rozumiem też, że potrzebny jest termometr owulacyjny? Czy ten z Microlife, pierwszy, który wyskakuje na allegro będzie okej? Z góry dzięki i pozdrawiam

Oj cosik czuję że jak nie ma i ciągle jest śluz to już żadne pomiary nie będą Ci potrzebne może rozważ testowanko jakimś pinkiem o czułości 10...?

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

Cytat:
Flames Frezjan

Mega mocno trzymam kciukaski

Flames.wysika dwie krechy a Frezjan pokaże nam foto z dzidzia i obwieści że.serducho jak dzwon!!!

Tak będzie

Ja starego dziś zmęczyłam xR ciężko z dzieckiem w domu, w dzień ale się udało xD wczoraj test owu pozytyw był wieczorem więc mam nadzieję że trafiliśmy w czas. wcześniej było dwa dni temu, wczoraj mąż.w pracy 24h i nie dało rady.

Byliśmy.dzis oglądać.panele..chcieliby smy winylowe..189zl/metr xD
No to pięknie

Stary 2020-11-23, 18:11   #4407
czarovnicaa
Raczkowanie

Cytat:
Hi hi no powiem Ci że jaja jak berety, mnie też ciągnie do takich trucizn i jakoś próbuję się bronić rękami i nogami a raz już musowo musiałam zjeść ale kupiłam te polskie ziemniaczki paprykowe, bo smażone na oleju rzepakowym i barwione wyłącznie papryką w proszku a laysy to tragedia, jak się zaczęłam w skład wczytywać to zaczęli nawet trifosforany dodawać a to już jest gruba przesada. 3mam za Ciebie mocno kciukasy i niech już będzie jutro 15h, żebyś już mogła odetchnąć z ulgą

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ----------

Oj cosik czuję że jak nie ma i ciągle jest śluz to już żadne pomiary nie będą Ci potrzebne może rozważ testowanko jakimś pinkiem o czułości 10...?

---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ----------

No to pięknie

Spróbować nie zaszkodzi, ale to najwcześniej jutro No chyba, że małpa zaskoczy w nocy bo jednak cały czas mnie coś pobolewa w podbrzuszu.

Stary 2020-11-23, 18:16   #4408
AnielkaMamusiax2
Zadomowienie

Cytat:
Spróbować nie zaszkodzi, ale to najwcześniej jutro No chyba, że małpa zaskoczy w nocy bo jednak cały czas mnie coś pobolewa w podbrzuszu.

Niom mnie też ciągle pobolewa i pewnie już do lipca tak zostanie 🤣

Stary 2020-11-23, 18:17   #4409
czarovnicaa
Raczkowanie

Cytat:
Niom mnie też ciągle pobolewa i pewnie już do lipca tak zostanie 🤣

No to ładnie

Stary 2020-11-23, 20:45   #4410
theali
Zakorzenienie

Cytat:

Nie trzeba czekać, wręcz warto zacząć jak najwcześniej.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości