Mamusie październik 2021. - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2021-06-04, 20:54   #4381
a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975
Konto usunięte

Dot.: Mamusie październik 2021.

Gratuluję wszystkim! Tyle dobrych wieści!

Ja się czuję przy was jak wyrodna matka bo o wyprawce dalej nie myślę, a wy już tyle macie. Wy przeglądanie Gemini, a ja wczoraj przeglądałam oferty wczasów i cały czas się zastanawiam czy gdzieś wyruszyć. Wyprawkę zrobię chyba w październiku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez justynka87 Pokaż wiadomość
To dla mnie rozmowa z fajną, lotną położną może być pomocna. Chce poszukać takiej,która orientuje się jak to jest w "moim szpitalu". Mam wiele pytań. Setki...🤣🤣🤣

Ja bardzo też boję się porodu. A to może być pomocne.

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Dziękuje kochane. Za wsparcie. Czuję się jak inny człowiek. Obecnie jakbym się na nowo urodziła.

Przed chwila tak się ruszyła, że aż zabolało

Nie mów nic siostrze. Niech się dalej nakręca.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-04, 21:45   #4382
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88743921]Gratuluję wszystkim! Tyle dobrych wieści!

Ja się czuję przy was jak wyrodna matka bo o wyprawce dalej nie myślę, a wy już tyle macie. Wy przeglądanie Gemini, a ja wczoraj przeglądałam oferty wczasów i cały czas się zastanawiam czy gdzieś wyruszyć. Wyprawkę zrobię chyba w październiku.

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Ty genialne... faktycznie przetrzymam ją kilka dni

Stary 2021-06-05, 04:49   #4383
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jutro się tym zajme.

Ale uwaga. Dziewczyny, własnie się położyłam i poczułam ruchy

Bardzo delikatne, ale nie możliwe, żeby to było coś innego.

Czuję się jakby zgubiła ze 100 kilo.

Super Na bank kamień spadł z serca
Cytat:
Napisane przez A_Lios92 Pokaż wiadomość
Super.

Kurczę dziewczyny, Wy często piszecie o położnych, wizytach domowych itp. a ja tu myślę tylko o tym jak się z tego wykręcić! Poprzednio skontaktowałam się z losowo wybraną położną (mieszkam w niedużym mieście i jakiegoś większego wyboru i tak nie ma) dopiero po porodzie i jej wizyty były dla mnie okropnie męczące. Sama kobieta niby w porządku, ale czułam się przy niej bardziej odarta z godności i prywatności niż w szpitalu i u ginekologa razem wziętych. Cieszyłam się jak nie wiem, gdy przez pandemię część wizyt nam przepadła. Teraz też wyszukuję info czy z racji pandemii mogę jej w ogóle nie przyjąć. W ogóle nie czuję takiej potrzeby - to moje drugie dziecko, mam zaufanego pediatrę, przychodnię pod nosem. Jak będę miała jakieś pytania to zawsze jest do kogo się zwrócić.
Mam podobnie. I też liczę, że przez pandemię można zrezygnować czy coś
Cytat:
Napisane przez karla906 Pokaż wiadomość
U nas na polowkowych 320g zdrowej Dziewczynki Całe badanie ssala kciuka, cudny widok, i tak przebierała nóżkami że szło się uśmiać, zwłaszcza że brzuch się trząsł 🤣 Wszystko ideolo, jedynie łożysko jeszcze trochę nisko, bez tragedii ale do obserwacji za pare tygodni. Byłam pewna że malutka będzie kopią mojej pierworodnej, jak bliźniaczki tylko z różnica wieku, a ona w 3d wygląda zupełnie inaczej niż wygladala starsza mega się zaskoczyłam Wciąż mamy kilka imion na topie ale aktualnie mamy jedno które wybralibyśmy gdyby decyzja miała być dziś, choć na razie nie dzielimy sie tym z bliskimi by zdążyć się utwierdzić, wybraliśmy Gabrysię

Gratulacje. Mnie też dzisiaj wpadła w nocy do głowy Gabrysia Zobaczymy co mąż powie

bonnie_j jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-05, 07:03   #4384
Johasia28
Zadomowienie

[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88743921]Gratuluję wszystkim! Tyle dobrych wieści!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Szefowa Ale pomysł dobry, siostrze Justyny na pewno dobrze zrobi
Cytat:
U nas na polowkowych 320g zdrowej Dziewczynki Całe badanie ssala kciuka, cudny widok, i tak przebierała nóżkami że szło się uśmiać, zwłaszcza że brzuch się trząsł Wszystko ideolo, jedynie łożysko jeszcze trochę nisko, bez tragedii ale do obserwacji za pare tygodni. Byłam pewna że malutka będzie kopią mojej pierworodnej, jak bliźniaczki tylko z różnica wieku, a ona w 3d wygląda zupełnie inaczej niż wygladala starsza mega się zaskoczyłam Wciąż mamy kilka imion na topie ale aktualnie mamy jedno które wybralibyśmy gdyby decyzja miała być dziś, choć na razie nie dzielimy sie tym z bliskimi by zdążyć się utwierdzić, wybraliśmy Gabrysię

Super, że wszystko okej, imię piękne, też mi się spodobało jak Gusia z Magicznego Domku (taki blog ) urodziła córeczkę i właśnie nazwali ją Gabrysia (i mają Marysię i Gabrysię ).
Cytat:
Ja jutro się tym zajme.

Ale uwaga. Dziewczyny, własnie się położyłam i poczułam ruchy

Bardzo delikatne, ale nie możliwe, żeby to było coś innego.

Czuję się jakby zgubiła ze 100 kilo.

Najbardziej wyczekiwane ruchy na wątku Super, mam nadzieję, że będziesz już spokojniejsza

Ja byłam wczoraj w Pepco, bo mi teściowa naoopowiadala, że tyle ładnych ubranek dla dziewczynek, że ten przewijak taki super. No i ubranka może faktycznie ładne ale na lato takie typowe to strzelać z rozmiarem na za rok (w sensie jak mała będzie miala te 8-9 miesięcy) to taka trochę loteria plus trzymać też gdzieś to trzeba a tu jeszcze 3 pory roku do ubrania zanim się lato zacznie. A przewijaka też w końcu nie wzięłam bo on był ładny (to przyznam ) ale taki leciutki, że ja nie wiem czy to nie był po prostu taki "ponton". Także kupiłam osłonkę na donice, ten taki koszyk co ostatnio wszędzie widzę a akurat były

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Johasia28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-05, 07:30   #4385
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Szefowa Ale pomysł dobry, siostrze Justyny na pewno dobrze zrobi Super, że wszystko okej, imię piękne, też mi się spodobało jak Gusia z Magicznego Domku (taki blog ) urodziła córeczkę i właśnie nazwali ją Gabrysia (i mają Marysię i Gabrysię ). Najbardziej wyczekiwane ruchy na wątku Super, mam nadzieję, że będziesz już spokojniejsza

Ja byłam wczoraj w Pepco, bo mi teściowa naoopowiadala, że tyle ładnych ubranek dla dziewczynek, że ten przewijak taki super. No i ubranka może faktycznie ładne ale na lato takie typowe to strzelać z rozmiarem na za rok (w sensie jak mała będzie miala te 8-9 miesięcy) to taka trochę loteria plus trzymać też gdzieś to trzeba a tu jeszcze 3 pory roku do ubrania zanim się lato zacznie. A przewijaka też w końcu nie wzięłam bo on był ładny (to przyznam ) ale taki leciutki, że ja nie wiem czy to nie był po prostu taki "ponton". Także kupiłam osłonkę na donice, ten taki koszyk co ostatnio wszędzie widzę a akurat były

Czuję się cudnie. Dziękuje
Cytat:
Napisane przez bonnie_j Pokaż wiadomość
Super Na bank kamień spadł z serca Mam podobnie. I też liczę, że przez pandemię można zrezygnować czy coś Gratulacje. Mnie też dzisiaj wpadła w nocy do głowy Gabrysia Zobaczymy co mąż powie

Tak. Spadł. Dopiero teraz czuję się w ciąży🥰

Też patrzyłam do pepco. Ale fakt letnie. Zresztą jak zajrzałam do ZARY to tak samo. Same letnie. Chyba trzeba jeszcze poczekać.

Edytowane przez justynka87
Czas edycji: 2021-06-05 o 07:35
justynka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-05, 07:48   #4386
karla906
Wtajemniczenie

Justynka ja tak jak Johasia uwazam że Szefowa ma swietny pomysł. Ba! Mówiłabym jej że no już 30tc i wszystko w porzadku, lekarz chwali ksiazkowa ciaze, a ruchami masz sie nie przejmowac

Johasia Dzięki, właśnie tu mamy mocny argument bo mamy Małgosię, więc Małgosia i Gabrysia ładnie pasują Tylko ja w nich widziałam prawie bliźniaczki, a one mają całkiem inne twarze, wstałam przed chwilą i dalej nie moge tego przetrawić (choć to nic złego tylko co innego miałam w głowie)
karla906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-05, 07:57   #4387
A_Lios92
Zadomowienie

Dziewczyny, ale z Was diablice. ��

karla gratulacje! Imię Gabrysia piękne, mi też się bardzo podobało, ale mąż się nie chciał zgodzić, bo z kimś tam mu się kojarzyło. Małgosię też uwielbiam, podejrzewam, że gdybym w rodzinie ich tylu nie miała to brałabym te imię pod uwagę.

Aaa no i ja od początku też mam jakieś przekonanie, że młodsza będzie klonem starszej, może dlatego, że trudno mi sobie wyobrazić zupełnie innego człowieka. No ale u nas na razie rzeczywiście wygląda na kopię, nawet pomiary się w 90% pokrywają.

Edytowane przez A_Lios92
Czas edycji: 2021-06-05 o 08:08
A_Lios92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-05, 08:20   #4388
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Johasia28 Pokaż wiadomość
Szefowa Ale pomysł dobry, siostrze Justyny na pewno dobrze zrobi Super, że wszystko okej, imię piękne, też mi się spodobało jak Gusia z Magicznego Domku (taki blog ) urodziła córeczkę i właśnie nazwali ją Gabrysia (i mają Marysię i Gabrysię ). Najbardziej wyczekiwane ruchy na wątku Super, mam nadzieję, że będziesz już spokojniejsza

Też jak wchodzę do Pepco to mam podobne odczucia. Ładne to ale dopiero na następne wakacje więc czy jest sens brać 🤷 Dobra jeden komplet brałam chyba na 80(wzoruje się na starszej) więc liczę, że założy

Stary 2021-06-05, 08:41   #4389
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Justynka ja tak jak Johasia uwazam że Szefowa ma swietny pomysł. Ba! Mówiłabym jej że no już 30tc i wszystko w porzadku, lekarz chwali ksiazkowa ciaze, a ruchami masz sie nie przejmowac

Johasia Dzięki, właśnie tu mamy mocny argument bo mamy Małgosię, więc Małgosia i Gabrysia ładnie pasują Tylko ja w nich widziałam prawie bliźniaczki, a one mają całkiem inne twarze, wstałam przed chwilą i dalej nie moge tego przetrawić (choć to nic złego tylko co innego miałam w głowie)
Cytat:
Dziewczyny, ale z Was diablice. ��

karla gratulacje! Imię Gabrysia piękne, mi też się bardzo podobało, ale mąż się nie chciał zgodzić, bo z kimś tam mu się kojarzyło. Małgosię też uwielbiam, podejrzewam, że gdybym w rodzinie ich tylu nie miała to brałabym te imię pod uwagę.

Aaa no i ja od początku też mam jakieś przekonanie, że młodsza będzie klonem starszej, może dlatego, że trudno mi sobie wyobrazić zupełnie innego człowieka. No ale u nas na razie rzeczywiście wygląda na kopię, nawet pomiary się w 90% pokrywają.
Mój synek jak się urodził to wyglądał jak siostra każdy mówił, że wygląda jak jej brat bliźniak ciekawe jak Franio na razie wymiarowo jest po stoku waży tyle co siostra na tym etapie ale wymiarowo tak jak brat. I trochę nie podoba mi się ta waga z córką w 28tc musiałam się położyć do szpitala bo lekarz podejrzewał hipotrofie.

Niespodzianka 21.10.2021r.
zubi89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-05, 08:44   #4390
A_Lios92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zubi89 Pokaż wiadomość
Mój synek jak się urodził to wyglądał jak siostra każdy mówił, że wygląda jak jej brat bliźniak ciekawe jak Franio na razie wymiarowo jest po stoku waży tyle co siostra na tym etapie ale wymiarowo tak jak brat. I trochę nie podoba mi się ta waga z córką w 28tc musiałam się położyć do szpitala bo lekarz podejrzewał hipotrofie.

A ile waży?
Tak w ogóle to z podejrzeniem hipotrofii kładą do szpitala? Znajomej też podejrzewali, ale w szpitalu nie była. Dziecko urodziło się drobne, ale szybko nabrało ciała i wykluczyli.
Stary 2021-06-05, 08:47   #4391
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
A ile waży?
Tak w ogóle to z podejrzeniem hipotrofii kładą do szpitala? Znajomej też podejrzewali, ale w szpitalu nie była. Dziecko urodziło się drobne, ale szybko nabrało ciała i wykluczyli.
Tak, trzeba było sprawdzić dokładnie przepływy codziennie miałam robione USG. I tak jak piszesz urodziła się szczupła później nadrobiła xp

Franio waży teraz 332g. Nie jest to mało ale brat na tym etapie w sumie jeden dzień różnicy to miał 390g

Stary 2021-06-05, 08:57   #4392
karla906
Wtajemniczenie

Ja też ostatnio chodze po sklepach i sobie myśle o może coś hapsne, ale wszystko na lato, a jakos nie chce mi sie przewidywac w przód rozmiaru, nie mając jeszcze ubranek na jesien :P
Cytat:
Tak, trzeba było sprawdzić dokładnie przepływy codziennie miałam robione USG. I tak jak piszesz urodziła się szczupła później nadrobiła xp

Franio waży teraz 332g. Nie jest to mało ale brat na tym etapie w sumie jeden dzień różnicy to miał 390g

Tylko patrz też na to że tak na 100% nigdy nie wiesz czy ten dzidzius naprawde nie jest 2 dni mlodszy niż OM, lub czy starszy synek nie był 2 dni starszy itp A, i na tym etapie błąd pomiaru przyjmuje się do 10% nawet, a w tym wypadku 330 a 360 to też spora różnica.

Mi w pierwszych prenatalnych teraz córka wyszła 2 dni starsza z USG niz z OM i wczoraj jej wyszło dokładnie tak samo. Czyli zamiast 26 pazdziernika to 24, ale oczywiscie oficjalnego tp nie zmieniamy. Jedno mnie martwi...23 pazdziernika bedzie roczek chrzesnicy męża a 25 pazdziernika moja tesciowa bedzie miala 60te urodziny Niezłe mam zadanie żeby córka miała "swoją" date urodzenia

Edytowane przez karla906
Czas edycji: 2021-06-05 o 08:59
Stary 2021-06-05, 08:59   #4393
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ostatnio chodze po sklepach i sobie myśle o może coś hapsne, ale wszystko na lato, a jakos nie chce mi sie przewidywac w przód rozmiaru, nie mając jeszcze ubranek na jesien

Tylko patrz też na to że tak na 100% nigdy nie wiesz czy ten dzidzius naprawde nie jest 2 dni mlodszy niż OM, lub czy starszy synek nie był 2 dni starszy itp

Mi w pierwszych prenatalnych teraz córka wyszła 2 dni starsza z USG niz z OM i wczoraj jej wyszło dokładnie tak samo. Czyli zamiast 26 pazdziernika to 24, ale oczywiscie oficjalnego tp nie zmieniamy. Jedno mnie martwi...23 pazdziernika bedzie roczek chrzesnicy męża a 25 pazdziernika moja tesciowa bedzie miala 60te urodziny Niezłe mam zadanie żeby córka miała "swoją" date urodzenia
W sumie masz rację młoda była od prawie dwa tygodnie do tyłu syn tydzień do przodu ale i Franek jest tydzień do przodu.

Stary 2021-06-05, 09:03   #4394
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Ja dość dużo przeglądam na Vinted także tam problemu nie ma jeśli chodzi o pory roku

Chyba złe spałam bo tak mnie plecy bolą ze az mnie to obudziło. Spałam jak zabita wyjątkowo do tej pory.
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-05, 09:25   #4395
LadyWhisper
Zakorzenienie

Justynka Nooooooo, pięknie!!!! gratuluję pierwszych kopniaków!!!

Karla, gratuluję udanego prenatalnego. Gabrysia śliczne imię w ogóle mega pozytywnie mi się kojarzy.

Moja Mała na prenatalnych 302g, ale wg om i usg jeden dzień różnicy w tp, więc chyba ok. Od wczoraj bardzo mało aktywna jest i oczywiście schiz wieczorem jak zawsze szalała tak parę delikatnych kopniaków w nocy też pojedyncze i rano też jeden czy dwa. Odkąd wstałam z łóżka to nie czuje nic, zobaczymy co dalej. Może jak się kawy napije

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-05, 09:33   #4396
A_Lios92
Zadomowienie

To moja na połówkowych miała już 460 g, ale ja chyba względem Was późno je miałam (21+5). A tak w ogóle w te pomiary wagi jakoś średnio wierzę, starszej szacowali ponad 4 kg a miała 3450 g. Ot takie ważenie linijką
Stary 2021-06-05, 10:09   #4397
bonnie_j
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też ostatnio chodze po sklepach i sobie myśle o może coś hapsne, ale wszystko na lato, a jakos nie chce mi sie przewidywac w przód rozmiaru, nie mając jeszcze ubranek na jesien

Tylko patrz też na to że tak na 100% nigdy nie wiesz czy ten dzidzius naprawde nie jest 2 dni mlodszy niż OM, lub czy starszy synek nie był 2 dni starszy itp A, i na tym etapie błąd pomiaru przyjmuje się do 10% nawet, a w tym wypadku 330 a 360 to też spora różnica.

To ja nawet nie porównuje. Szkoda zastanawiania się itp. każdy lekarz złapie inaczej pomiar plus to są małe różnice.
U mnie na prenatalnych mała miała już 366 g więc sporo biorąc pod uwagę, że to był zaraz początek kiedy można robić prenatalne. Termin z obu USG prenatalnych wychodzi 3 dni wcześniej. Ja jestem ciekawa jak będzie w tej ciąży. W poprzedniej akcja zaczęła się miesiąc wcześniej a mała rozmiarowo wcześniakiem nie była. Jesli druga będzie miała podobnie to widać jestem super inkubatorem 🤣

Stary 2021-06-05, 10:24   #4398
Konto usunięte

U mnie starszak na początku był nazywany grubciem, ale potem zwolnił. jak w 31tc trafiłam do szpitala to wszyscy mówili, że szkoda, że jeszcze nie ma 2kg i dosyć długo po tym jeszcze nie miał. Ostatecznie urodził się 3120g 55cm w 39+4 czyli wyszedł taki szczypior.
Dzidziuś wymiarami się od niego bardzo różni, więc zobaczymy jaki się ostatecznie urodzi. Możliwe, że bardziej podobny do mnie bo ja jestem niska, a starszak był bardziej do taty bo tata bardzo wysoki.

Ubranka na lato to myślę, że spokojnie 74 można brać. W Pepco nawet 80. Ale lepiej poczekać na wyprzedaże bo po co się teraz spieszyć.

a79790139dd0658ebd8b23ce8e3846ca00e1de31_65bd8201a8975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2021-06-05, 10:34   #4399
zubi89
Zakorzenienie

To moja córka przenoszona dwa tygodnie więc w sumie tak jakby w terminie ważyła 3020g syn w 38tc urodzony 3400g.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2021-06-05, 11:40   #4400
LadyWhisper
Zakorzenienie

Zubi właśnie na Onecie artykuł o przekładaniu szczepień mi się wyświetlił
https://www.onet.pl/informacje/onetw...26351,79cfc278

Stary 2021-06-05, 11:42   #4401
bonnie_j
Wtajemniczenie

My w podróży od rana. I właśnie zaliczyliśmy rigoletto

Stary 2021-06-05, 11:52   #4402
LadyWhisper
Zakorzenienie

Mamusie październik 2021.

Dobra, Mała szaleje po drugim śniadaniu, pocieszę się chwilę tym i lecę sprzątać. Nie wiem czy u was też tak jest, ale np wczoraj miałam chałupę na błysk a dzisiaj..... jakbym nie sprzątała przez tydzień.

Oh No i witam się w 24 tc

Stary 2021-06-05, 13:08   #4403
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Justynka Nooooooo, pięknie!!!! gratuluję pierwszych kopniaków!!!

Karla, gratuluję udanego prenatalnego. Gabrysia śliczne imię w ogóle mega pozytywnie mi się kojarzy.

Moja Mała na prenatalnych 302g, ale wg om i usg jeden dzień różnicy w tp, więc chyba ok. Od wczoraj bardzo mało aktywna jest i oczywiście schiz wieczorem jak zawsze szalała tak parę delikatnych kopniaków w nocy też pojedyncze i rano też jeden czy dwa. Odkąd wstałam z łóżka to nie czuje nic, zobaczymy co dalej. Może jak się kawy napije

Cytat:
Dobra, Mała szaleje po drugim śniadaniu, pocieszę się chwilę tym i lecę sprzątać. Nie wiem czy u was też tak jest, ale np wczoraj miałam chałupę na błysk a dzisiaj..... jakbym nie sprzątała przez tydzień.

Moja dzisiaj nic z nic🤣 ale poczułam pierwsze ruchy więc jestem spokojna już. Wiadomo, że te pierwsze nie są regularne.

Ja mam w środe szczepienie. I już chyba wiem, że z 2 dawką przed weselem się nie wyrobie. Bo oni zapisują jakoś dziwnie ale cieszę się, że będę chociaż po pierwszej. Zawsze to bezpieczniej.

Ja mam lekarza teraz 18- stego. Ciekawe jak młoda urośnie do tego czasu

Stary 2021-06-05, 13:20   #4404
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:

To ja dziś na błysk przyszedł mąż z córką z zakupów i nagle całe sprzątanie szlag trafił...czekam aż mi zamówi robota sprzątającego już wybraliśmy jaki model.

Dzięki za artykuł.
Cytat:
Moja dzisiaj nic z nic🤣 ale poczułam pierwsze ruchy więc jestem spokojna już. Wiadomo, że te pierwsze nie są regularne.

Ja mam w środe szczepienie. I już chyba wiem, że z 2 dawką przed weselem się nie wyrobie. Bo oni zapisują jakoś dziwnie ale cieszę się, że będę chociaż po pierwszej. Zawsze to bezpieczniej.

Ja mam lekarza teraz 18- stego. Ciekawe jak młoda urośnie do tego czasu

Wychodzi na to, że i ja mam we środę szczepienie. Na którą masz ?

A najbardziej nie mogę się doczekać połówkowych w poniedziałek od wczoraj jestem mega zakochana w drugim synku

Stary 2021-06-05, 13:29   #4405
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
To ja dziś na błysk przyszedł mąż z córką z zakupów i nagle całe sprzątanie szlag trafił...czekam aż mi zamówi robota sprzątającego już wybraliśmy jaki model.

Dzięki za artykuł.Wychodzi na to, że i ja mam we środę szczepienie. Na którą masz ?

A najbardziej nie mogę się doczekać połówkowych w poniedziałek od wczoraj jestem mega zakochana w drugim synku

8.40. A ty? Stresuję się trochę. Podobno czasami robią ciężarnym problemy🤣🤣🤣

Stary 2021-06-05, 13:31   #4406
zubi89
Zakorzenienie

Cytat:
8.40. A ty? Stresuję się trochę. Podobno czasami robią ciężarnym problemy

Mi już raz zrobili, że po 20 TC szczepią ale tym razem idę do innego punktu i nie wyjdę aż mnie nie zaszczepia ! Później słyszę w radiu, że na Opolszczyźnie najniższa wyszczepialnosc....
Mam na 11:30

Wysłane z mojego moto e(7) plus przy użyciu Tapatalka

Stary 2021-06-05, 13:36   #4407
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Mi już raz zrobili, że po 20 TC szczepią ale tym razem idę do innego punktu i nie wyjdę aż mnie nie zaszczepia ! Później słyszę w radiu, że na Opolszczyźnie najniższa wyszczepialnosc....

Trzymam kciuki za nas. Oby nie zrobili nam problemów🤞🤞

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2021-06-05, 13:47   #4408
karla906
Wtajemniczenie

Cytat:
To moja na połówkowych miała już 460 g, ale ja chyba względem Was późno je miałam (21+5). A tak w ogóle w te pomiary wagi jakoś średnio wierzę, starszej szacowali ponad 4 kg a miała 3450 g. Ot takie ważenie linijką
Moja córka w poniedziałek na USG wymierzona na 3800, we wtorek ją urodziłam 3000 🤣
Cytat:
Napisane przez bonnie_j Pokaż wiadomość
My w podróży od rana. I właśnie zaliczyliśmy rigoletto

Miłej podróży i wyjazdu, odpocznij 🥰
Cytat:
8.40. A ty? Stresuję się trochę. Podobno czasami robią ciężarnym problemy🤣🤣🤣

Cytat:

Nie dajcie się dziewczyny. Nie ma żadnych przeciwwskazań wręcz odwrotnie. Mnie tylko powiadomili czy pamiętam że moja decyzja i czy jestem świadoma i to było na tyle. Nie stresujcie się. Reka Was poboli i tyle

My na 17 jedziemy do przyjaciół na grilla, nie mogę się doczekać wyżerki

Stary 2021-06-05, 14:23   #4409
Konto usunięte

Cytat:
Moja córka w poniedziałek na USG wymierzona na 3800, we wtorek ją urodziłam 3000 🤣Miłej podróży i wyjazdu, odpocznij 🥰Nie dajcie się dziewczyny. Nie ma żadnych przeciwwskazań wręcz odwrotnie. Mnie tylko powiadomili czy pamiętam że moja decyzja i czy jestem świadoma i to było na tyle. Nie stresujcie się. Reka Was poboli i tyle

To u mnie dzień przed porodem było 3080, a urodził się 3120. Można powiedzieć, że lekarka wymierzyła idealnie.

Ja mam mieć we wtorek szczepienie, ale nie wiem czy znowu nie będę przekładać. Dalej czuję się fatalnie, jestem taka słaba, że wyniesienie miski z praniem na taras to było wielkie wyzwanie. Nos się nie chce odetkać, uszy też cały czas zatkane. Masakra. Ale chcę iść na chwilę na działkę, może świeże powietrze dobrze mi zrobi.

Stary 2021-06-05, 14:31   #4410
justynka87
Wtajemniczenie

GG do justynka87

Cytat:
Moja córka w poniedziałek na USG wymierzona na 3800, we wtorek ją urodziłam 3000 🤣Miłej podróży i wyjazdu, odpocznij 🥰Nie dajcie się dziewczyny. Nie ma żadnych przeciwwskazań wręcz odwrotnie. Mnie tylko powiadomili czy pamiętam że moja decyzja i czy jestem świadoma i to było na tyle. Nie stresujcie się. Reka Was poboli i tyle

Obyś miała rację🤞[1=a79790139dd0658ebd8b23c e8e3846ca00e1de31_65bd820 1a8975;88744586]To u mnie dzień przed porodem było 3080, a urodził się 3120. Można powiedzieć, że lekarka wymierzyła idealnie.

Ja mam mieć we wtorek szczepienie, ale nie wiem czy znowu nie będę przekładać. Dalej czuję się fatalnie, jestem taka słaba, że wyniesienie miski z praniem na taras to było wielkie wyzwanie. Nos się nie chce odetkać, uszy też cały czas zatkane. Masakra. Ale chcę iść na chwilę na działkę, może świeże powietrze dobrze mi zrobi.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]W takiej sytuacji faktycznie bym przełożyło. Trzeba być jednak zdrowym.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości