![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: sześćdziesiątki z plusem
Cytat:
Gratuluję Ci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny
cichutko,smutniutko...... to ja też....do łóżeczka...z książeczką. co tu po mnie.....tak tu puuuuusto. Spokojnej nocy......miłego dnia!!!!!!! Miliony ![]() ![]() ![]()
#4383 |
Zakorzenienie
|
Dzięki wszystkim Wam za dobre słowa
![]() Takulka, remont to swoją drogą, ale koczowanie we własnym domu też jest przykre. ![]() Idę robić czynności przygotowawcze do snu (niby tak się zbieram, ale jednak ciągle wizazuje i smaruję posty ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Rozeznanie
|
Danusiu- tak, ten zawód potrafi dawać bardzo dużo przyjemności. Chociaż życie śpiewaczki w Europie, z życiem gwiazdy filmowej zze Stanów ma bardzo niewiele wspólnego - nie ma czerwonych dywanów, drogich hoteli ( w Polsce mieszka się domach aktora, w innych krajach tez przy teatrze czy w jakichś małych hotelikach - chociaż tak, szczerze mówiąc, wolę domy aktora, bo w nich można samego gotować i w ogóle, bardziej jest to zbliżone do małego mieszkanka , niz do pokoju hotelowego. No i ludzie milsi..)nie ma wielkich imprez ( są oczywiście bankiety po premierach, ale na imprezy Gali czy Vivy sie śpiewaczek raczej nie zaprasza, bo są zbyt nierozpoznawalne), no i wreszcie, jest duża naonimowość, bo opera w obecnych czasach popularna nie jest, więc nie dotyczą nas problemy z bycie rozpoznawalnym na ulicach itd. I szczerze móiąć - mnie takie zycie odpowiada, widocznei nie mam zadatków na wielką gwiazdę...
taka taka- nie będę opisywać moich doświadczeń z fachowcami, bo nie chcę Ci jeszcze bardziej psuć humoru. A już anjbardziej wkurzało mnie to, że na każdą moją uwagę panowie reagowali słowami "To ja chcę z mężem rozmawiać. Jak to go nie ma. Bo ja muszę z mężem rozmawiać". I mało mnie szlag nie trafił, bo remont był u mnie, ja płaciłam, no i na litość Boską, mimo, że nie jestem mężczyzną umiem stwierdzić, że farba odchodzi... Kota- no to fantastycznie. Bardzo się cieszę! Alketko- dobranoc! |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zadomowienie
|
Fakt,Kota jest wielka. A może nasze kciuki
![]() Cytat:
Teja,dla mnie jesteś gwiazdą. Dobranoc,spokojnych snów .
![]() |
#4386 |
Rozeznanie
|
Dobranoc!
A co do Aidy - patrząc na poziom ostanich premier w TW w Warszawie - nie jestem pewna czy chciałabyś tam Aidę oglądać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
Tu jest zawsze tak "cieplutko"
Buziaki, trady wzięłam sobie do serducha. Ewuniu jak zawsze jesteś wspaniała ![]() ![]()
![]() |
#4388 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
W Warszawie szaro, buro i ponuro.Myslę już o przygotowaniach wiążących się z Bożym Narodzeniem.I wcale sie nie cieszę,że jak co roku będę skrobać karpie,piec serniki,lepić pierogi.Pewnie zburzę tu swój wizerunek ciepłej, kochającej mamy/babci,której największym szczęsciem jest zgromadzić wokół siebie cały świat.Otóż największym moim szczęściem byłoby zacząć bywać na Wigilii u Synowych i Synów a nie tylko rok rocznie przyjmować.A najlepiej byłoby wyjechać do Hotelu Gołębiewski w Wiśle i pławić się w luksusie (pokój 2-osobowy ze śniadaniem około 500 zł/doba). Eeee tam,nie prawda.Wtedy brak mi by było tych pierogów, karpi, serników i siedzącej przy stole,fałszującej przy śpiewaniu kolęd RODZINY.
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ona też co roku się wysilala, wszyscy myśleli, że to uwielbia, a okazało się, że ma podobne marzenia do Twoich powiedziala mi o tym i wprawdzie nie zafundowaliśmy Teściom tego luksusu (w ich przypadku to byłoby Zakopane, nie Gołębiewski), ale są zwolnieni z przygotowywania Wigilii, Świąt itp na początku wszyscy narzekali, że to łamanie tradycji (najbardziej moja córka i brat mojego M), ale szybko im przeszło i jest ok a wniosek tego z taki, że Ty też powinnaś powiedzieć o tym swoim synom i synowym ![]() siedzę w pracy, żeby sie nie denerwować balaganem w domu ![]() ![]() stół skręciłam w 15 minut, a krzesła w parę godzin, każde krzesło wymagało wkręcenia 16 śrubek i składało się z 7 części, które nijak do siebie nie chciały pasować ![]() ale zwyciężyłam ![]() idę teraz trochę popracować przy nowym stole Braxo, jak się czujesz ? dbaj o siebie ![]() Alketo, widzę Cie ![]() przesyłam Ci pozdrowienia ......................... ......................... ... Edytowane przez taka taka Czas edycji: 2007-11-27 o 19:13 Powód: dopisek do Braxy i Alkety :) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zadomowienie
|
Starsza Pani to moze powiedz o tym synom ze chetnie ty bys chciała byc ugoszczona na wigili ,ze nie masz siły.Napewno zrozumieją.
Co do Gołebiewskiego to wielki moloch ,lepiej chatka w górach ,ciszy i z domowym jadłem ,polecam.Pozdrawiam ![]()
#4391 |
Rozeznanie
|
Witam serdecznie
Danusiu U mnie też szaro-buro,pada śnieg z deszczem i wieje dość silny wiatr.....brrrrr. Wspomniałaś o świętach,Wigilii mnie ogarnia przerażenie,może ze względu na moją nietypową sytuację.Jak wiadomo jestem życiowym singlem i wszyscy uważają że należy mnie zaprosić.....no bo tak wypada.Męczy mnie to,cała ta otoczka niby serdeczności.Chciałabym się zapaść pod ziemię w tym dniu. Co będzie w tym roku ????boję się myśleć,zobaczymy. Dzięki za odpowiedz,myślę że babcia miała swiętą rację. Pozdrawiam cieplutko i ![]() ![]() Teje Dla mnie też jesteś gwiazdą,wiem ciężki to zawód ale myślę że masz z niego dużo satysfakcjii. Zmęczenie minie,pamiętasz jak złamałaś nogę,jak tęskniłaś za pracą,teraz też tak będzie,tylko odpocznij. ![]() ![]() Taka taka Znalazłaś w końcu jakiegoś fachowca czy czekasz na tego niesłownego dupka????? Trzymam kciuki żeby Ci się udało i ![]() ![]() Kota Wcale się nie dziwię że o czymś zapomniałaś,wiesz ostatnio miałaś tyyyyyle wrażeń. ![]() ![]() Miłego wieczorku dla Wszystkich.
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
U mnie śnieg pada, jest biało i mróz trzyma.
Jak juz jestesmy przy świątecznym temacie. My jedziemy na Święta do Polski. Moja tesciowa jest poważnie, bardzo powaznie chora. Co prawda trzyma sie bardzo dobrze, rokowania sa dobre ale... i tak się martwimy. Jedziemy do niej na Święta, bo nie ma jak ściągnac jej tutaj, będzie parę dni po operacji. Smutno u nas w domu i jakos tak... nie światecznie Pozdrawiam Was wszystkie
#4393 |
Zakorzenienie
|
Ja o świętach staram się na razie nie myśleć... W tym roku to będzie po prostu ruina naszych i tak marnych bardzo finansów
![]() Zimno u mnie, a od wczoraj jeszcze biało. Mając na uwadze ostatnią klasę gimnazjum postanowiłam zacząć już teraz walkę o dostanie się do dobrej szkoły. W zwiazku z tym mam teraz na głowie trzy olimpiady, hiszpański i 'normalną' naukę - ledwo się wyrabiam, a czeka mnie jeszcze ciąganie sie po czterech lóżnych lekarzach i wizyta w szpitalu /w lutym/. Powoli chyba zaczynam mieć dość, ale nie potrafię niczego olać... ![]()
#4394 | |
Zakorzenienie
|
W temacie gwiazd , to popularnosć tzw. gwiazd jak wiemy , nie zawsze idzie w parze z talentem i artyzmem
![]() W temacie remontów , to ja teraz rozumiem dlaczego klienci polecają sobie nawzajem mojego syna ![]() ![]() W temacie pracy Koty, oby to było to , czego oczekujesz ![]() W temacie młodszych partnerów , popieram ![]() W temacie świąt , ja od lat wspólnie z mamą przygotowujemy wigilię , część przygotowuje mama, a cześć ja i przywożę przed wigilią , ale my mieszkamy na tej samej dzielnicy ![]() Kiedyś , dawniej u mojej św. pamięci babci były wielkie rodzinne święta na kilkanaście osób, ale babci pomagała mieszkająca w poblizu córka i moja mama , bo przyjeżdżaliśmy trochę wcześniej. Cytat:
Dlaczego , to ty masz wsystko robić i dlaczego zawsze u was ? Można przeciez robić co Święta spotkania u kogo innego , w ten sposób każdy, co pewien czas będzie miał Święta i rodzinę u siebie. Można umówić się i spędzić świeta w jakimś miłym miejscu , w małym pensjonacie z całą rodziną, bez wiekszej roboty. Możesz powiedzieć dzieciom ,że w tym roku nie dasz rady przygotowac Wigilii sama i żeby , któraś synowa przyjechala wcześniej. Sa rożne rozwiązania trzeba tylko się zastanowić i no i powiedziec synom , że chcesz coś zmienić. U mnie był inny zwyczaj , w soboty mama z siostrą do nas przychodziły na obiad a ja z chłopcami do nich w niedzielę. Teraz jak mamie trudno chodzić i szybciej się w ogóle męczy ( ma 77 lat ), to zrezygnowaliśmy z obiadowania, odwiedzamy je w soboty , przychodzimy na popołudniowa kawę i czasem w tygodniu jak coś trzeba pomóc. ![]() Alketo , ja nie sądzę aby zapraszli Ciebie z obowiązku, na pewno z sympatii. Jak nie masz ochoty iść , to po prostu odmów. Ja tez jestem singlem od wielu lat, jak chłopcy pójda na swoje , będę wigilię spędzala różnie ![]() W tym roku chłopcy po wigilii pójdą jeszcze do znajomych a ja myknę do domku , odpocznę , poczytam, zajrzę na wizaż ![]() Planujemy skromne święta, jest dużo innych pilnych wydatków. Siostra musi kupić węgiel w grudniu a ja chcę zrobić prywatnie kilka badań. Ale jak zwykle choinki , stroiki i homory bedą się iskrzyć. ![]() W temacie własnym, aura mi nie służy ![]()
Trzeba rozmawiać a nie czekać , aż się ktoś domyśli , co masz w głowie ![]() Edytowane przez ROZ-ter-KA Czas edycji: 2007-11-27 o 20:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Rozeznanie
|
Rozterko
Ja to wiem,ja to czuję. ![]() Odmówić....to nie jest takie proste. Pomyślę......mam jeszcze troszkę czasu. Może coś wymyślę......nie lubię kłamać Wszystkim życzę spokojnej nocy i ![]() ![]() ![]() Jutro wsaję o 5 godz,idę już spać,czeka mnie pracowity dzień i bardzo dobrze,może komuś uda mi się pomóc....oby!!!!! Rozterko aura Ci służy....tylko w to uwierz. ![]()
#4396 |
Zakorzenienie
|
Alketko
![]() Ja wychodzę z założenia, że wystarczy robić to, co robić się powinno - dobrze, sumiennie i nie szkodząc nikomu, a nawet przez przypadek możemy komuś pomóc ![]() ![]() Uff, gadam jak potłuczona. Pójdę zaraz spać ![]() ![]()
#4397 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
nie przyjmujesz,że chcą być z Tobą,chcą dzielić się z Tobą opłatkiem,chcą mieć Cię wśród najbliższych osób siedzących przy wigilijnym stole. Rozterka ma rację,jeśli uważasz ,że to tylko otoczka niby serdeczności to nie idż.Ale masz pewność,że bez Ciebie będzie im dobrze? Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Luba,jeszcze będzie świątecznie.Rokowania są dobre ,operacja się uda i będzie się z czego cieszyć. Braxa,Hotel Gołębiewski jest poza moim materialnym zasięgiem, więc pomysł z chatką byłby wart rozpatrzenia.Tylko,że ja tak co roku "rozpatrzam" i na tym się kończy. O jejku,dopiero przed chwilą dowiedziałam się,że miałaś imieniny.Spóżnione ale baaaaardzo szczere życzenia ![]() ![]() ![]()
Wszystko co dobre jest nielegalne, niemoralne albo powoduje tycie. ![]() Edytowane przez starsza pani Czas edycji: 2007-11-27 o 22:05 Powód: Życzenia imieninowe dla Braxy |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
U mnie już troszkę światecznie, dostałam na prywatnym spotkaniu od bardzo symaptycznych ludzi , przedświatecznie
![]()
#4399 |
Zadomowienie
|
Rozterko-szczerze zazdroszczę.Piękne.Powięk szylam zdjęcie i dopiero wtedy zachwycilam się autentycznie.Chcialabym toto mieć w swoim domu.Podobaja mi się też te żółte dzbanki.Mamy podobny gust.
Poziomko,nawiązując do Twego wcześniejszego postu,nie zniechęcaj się zastojem w wątku "a może byśmy......" To chwilowy zastój.Jeszcze rozkwitnie.Bardzo lubiłam do niego zaglądać.Piszę to z wrodzonej uczciwosci ,bo tak naprawdę cieszę się,że scedowalaś prawa autorskie do 60+ .Dzięki temu mogę tutaj obejrzeć majstersztyk Rozterki na dzień dobry . Miłego dnia Dziewczęta.Niech świat się do Was dzisiaj uśmiechnie.
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
Starsza Pani bardzo dziękuje za życzenia
![]() ![]()
#4401 |
Zakorzenienie
|
Starsza Pani jak miło widzieć Ciebie tutaj regularnie
![]() ![]()
#4402 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() Rozterko, Ciebie też ![]() ja dziś padłam, wróiłam wcześniej do domu, zrobiłam obiad, wzięłam książkę i nawet nie zdążyłam jej otworzyć, usnęłam na kanapie, spałam prawie trzy godziny z reguły nie śpię w ciągu dnia , jestem więc zupełnie zdezorientowana, wybita z rytmu, ale chociaż wyspana ![]() ostatnio bardzo intensywnie żyłam, ten nieszczęsny remont, masa pracy, kilka spotkań dziennie, chyba mne to wykończyło życzę Wam kolorowych, dobrych i spokojnych snów ![]() a ja chyba teraz szybko nie usnę |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zakorzenienie
|
Oj, dotarłam do domu dopiero z godzinę temu- spotkanie wizażowe...
Wypruta jestem, ale Wy piszecie i jesteście. Czytam wszystko. Dobrze, że się zjawiacie. W pracy zaczyna mi sie teraz dziwny czas- odchodzenia, tez żalu, że z niektórymi, np z Alicją z pokoju (pisałam Wam kiedyś o jej kłopotach z mamą) już nie będę widziała się codziennie, czasami tylko pewnie się zobaczymy towarzysko. Ale nie żałuję- trzeba było konsekwentnie mówić a,b, c i dalej...I mam poczucie, że dobrze robię, nie poddałam się defetyzmowi, własnemu tchórzostwu i wygodnickiej niechęci do zmian... Tęsknię też za Warszawą. Za planowaną kiedyś wspólną kawą ( i nie tylko) z Taką ( i nie tylko ![]() A w temacie Świąt... Umawiamy się - moja mama, siostra, ja- każda robi coś innego, w niewielkich ilościach. Mama- bigosy, barszcze, kluski z makiem, ja- ciasta, sałatkę, siostra- inne sałatki, ryby. Unikamy już od wielu lat efektu obżarstwa i niechęci do siebie (po co się tyle jadło ![]() A w ogóle jestem zmęczona, skołowana, ale spokojna... Ide zaraz spać. ![]() Edit- Alketo, dzwonili, dzwonili, sprawa na dobrej drodze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Rozeznanie
|
Witajcie
Danusiu Wracając do Wigilii.....takie rzeczy się po prostu czuje. ![]() Prezenty zawsze sprawiały mi kłopot.to co chciałabym kupić i wiem że sprawiłabym tym komuś radość,niestety nie na moją kieszeń Kupuję drobiazgi i piszę dowcipne karteczki. ![]() Rozterko Sliczny ten stroik. Mnie też dziś spotkały same miłe rzeczy,spotkałam na swojej drodze samych życzliwych ludzi.Po dyżurze wstąpiłam do sklepu i w koszyczku miałam tylko dwie rzeczy a była długa kolejka,młoda dziewczyna zapytała mnie .....tylko to pani ma....to proszę i puściła mnie przed siebie.Miły to gest i tak cieplutko zrobiło mi się na serduchu. ![]() taka taka Należy Ci się odpoczynek.......jak psu buda na zimę. ![]() ![]() Luba Zdrówka ![]() ![]() Kota Dzwonili????? jak nie to zadzwonią. ![]()
#4405 |
Rozeznanie
|
Witam
Wpadłam żeby się z Wami przywitać i życzyć Wam miłego wieczoru. ![]() ![]() Piszę post za postem, bo idę na nockę do pracy ![]() ![]() Kota Gratuluję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#4406 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ech, to już dla mnie prawie normalka, z wyglądu też odobno wyglądam na starszą ![]() ![]() Cytat:
![]() Całusy dla wszystkich, zwłaszcza przemarzniętych ![]() ![]()
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
Koto, mam dla Ciebie propozyję nie do odrzucenia
![]() ![]() ![]() albo przynajmniej wygrzeb coś ze swojego fotograicznego archiwum ![]() tak mi się zatęskniło za morzem, chociaż popatrzę sobie ![]() strasznie zazdroszczę Ci tego morza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
Widzę propozycję, OK, sie robi. Za chwilę.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
Koto
![]() pięknie ![]() ![]() ale tam powietrza, aż mnie zatyka od patrzenia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
![]() Koto, nawet nie wiesz, jak Ci zazdroszczę ![]() Byłam nad morzem tylko raz ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.