Wszystko o Avonie - Część II - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-02-18, 11:25   #4381
paulinkosia
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Avonie - Część II

Cytat:
Napisane przez ilo16na Pokaż wiadomość
Mam takie pytanko do avono maniaczek i konsutantek.Czy u was tez tak jest ze nie ma probek podkladow?Moja konsultantka mowi ze sa tylko pomadki i perfumy.A jak zamawialam to nie doszlo.Naprawde Avon nie umie zrobic probki podkladu? Prosze o odpowiedz
są PRóBKi podkładów...ale pakowane po 6 sztuk i nie że 6 tego samego odcienia tylko 6 różnych ;/ kiedyś były wszystkie takie same w pakiecie..a teraz lipa ;/

paulinkosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 11:25   #4382
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez varda Pokaż wiadomość
Mam nadzieję, że uda mi się zebać zamówienie na drugi termin żeby fuksjaa dostała ten kosmetyk jak najszybciej. Na szczęście dorobiła się jednego eyelinera gratis mam nadzieję, że jakoś jej to wynagrodzi szkody
ja mogę poczekać przecież nie jest to takie mega pilne
ale fakt, avon mnie zaskoczył
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 11:49   #4383
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinkosia Pokaż wiadomość
są PRóBKi podkładów...ale pakowane po 6 sztuk i nie że 6 tego samego odcienia tylko 6 różnych ;/ kiedyś były wszystkie takie same w pakiecie..a teraz lipa ;/

No tyle ze zamowilam i nie przyszlo i moja konsultantka powiedziala ze podkladow probek nie ma
Ja mieszkam widocznie na jakims zadu**

• "Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"

ilo16na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 11:52   #4384
Maricken
Zadomowienie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Maricken

Miejsce zamieszkania raczej nie ma nic do rzeczy...tylko raczej dzień wysyłkowykonsultantki. Swoją drogą to nie słyszałam aby próbki były kiedykolwiek w brakach.
Stary 2007-02-18, 11:56   #4385
varda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez fuksjaa Pokaż wiadomość
ja mogę poczekać przecież nie jest to takie mega pilne
ale fakt, avon mnie zaskoczył
cieszę się Na szczęście Ty śledzisz ten wątek, wiesz jakie avon robi niespodzianki i liczysz się z tym, że takie rzeczy mogą się czasami zdarzyć. Gdyby trafiło na inną, mniej wyrozumiałą klientkę mogłaby być wielka awantura. Niektórzy ludzie nie rozumieją, że to nie konsultantka pakuje paczkę i że to nie ona zawiniła. Najbardziej dało mi się to we znaki na święta 2005 kiedy były tak potworne braki, że dostawałam tylko 2/3 zamówionych rzeczy. Ludzie narzekali, traciłam klientki i był ogólny młyn właściwie to nie dziwię się, bo też nie lubię kupować prezentów na ostatnią chwilę. Także szczęście w nieszczęsciu, że na trafiło właśnie na Ciebie. Zamawiałam dwa eyelinery Silver i ta druga klientka dostała dobry. Całe szczęście, bo ona zamawia żadko, mało i jak już coś jest w brakach to straszne rzeczy się dzieją ogólnie niesympatyczna kobieta dlatego po Twoim smsie odrazu zestresowana do niej zazwoniłam żeby spytać czy z jej eyelinerem wszystko gra

Ludziom przytrafia się to, co się przytrafia, a nie to, na co zasługują
varda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 11:56   #4386
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maricken Pokaż wiadomość
Miejsce zamieszkania raczej nie ma nic do rzeczy...tylko raczej dzień wysyłkowykonsultantki. Swoją drogą to nie słyszałam aby próbki były kiedykolwiek w brakach.
Mi zawsze przychodza zamowienia 11 albo teraz przyjda 8 czy 7 w marcu.
Ale albo mam zla konsultantke ale mowila ze mam nie zamawiac probek bo i tak mi nie przyjda

Stary 2007-02-18, 12:11   #4387
Vrenth
Zadomowienie

próbki możliwe do zamówienia:
podkład w płynie, płynny podkład matujący, podkład rozświetlająco-antystresowy
poza tym sporo Anew, zapachy, szminki (Avon color, UCR, Beyond Colour, CT, część produktów solutions (głównie kremy)

podkłady są po 1 z każdego odcienia w paczce. zamawiałam raz napewno, zresztą mama regularnie bierze jakieś próbki, ja też i jeszcze braków nie było.
Vrenth jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-18, 12:13   #4388
kwiatuszek_23
Raczkowanie

GG do kwiatuszek_23

Cytat:
Ale albo mam zla konsultantke ale mowila ze mam nie zamawiac probek bo i tak mi nie przyjda
Dziwne naprawdę, zawsze mi próbeczki przychodzą w dodatku wszystkiego co dostępne mają w ich ofercie Po prostu może Twoja konsultantka nie interesuje się aż tak bardzo wszystkim w Avonie i nie za bardzo się orientuje Aaa odnośnie tej biżuteri kaatiiaa, ja zamawiałam ją dla koleżanki i przyszła identyczna jak w katalogu, ma jedno oczko rzeczywiście takie fioletowe jak w naszyjniku..przypatrz się dokładnie w katalogu
http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200710060926.png
Nasze weselicho
http://www.wyjdzzamnie.pl/suwaczki/suwaczek-39055.png
kwiatuszek_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 12:20   #4389
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Chyba Twoja konsultantka nie chce sobie próbkami głowy zawracać, a powinna...Zresztą próbki doliczają jej się do bazy budującej opust, więc tym bardziej nie rozumiem takiego zachowania z jej strony...Przecież to żaden wysiłek zamówić próbki
Stary 2007-02-18, 12:22   #4390
ilo16na
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba Twoja konsultantka nie chce sobie próbkami głowy zawracać, a powinna...Zresztą próbki doliczają jej się do bazy budującej opust, więc tym bardziej nie rozumiem takiego zachowania z jej strony...Przecież to żaden wysiłek zamówić próbki
No pewnie masz racje Bo nie chce zamawiac calego podkladu bo mi na rok starczy jak nie dluzej .. ja 1 probke mam na 2 dni. WIec 5 bym miala na 10 dni to juz 2 tygodnie bo maluje sie 5 dni w tygodniu
Szkoda a tak chcialam probki

Stary 2007-02-18, 12:24   #4391
majula
Zakorzenienie

Witam mam pytanie odnośnie tego potrfela z oferty netto(15,90 brazowy), pokazalam ja moje klientce(chodzi mi o oferte netto) i ona sie zastanwia sie czy on jest typowo meski czy moze uzywac go kobieta?
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 12:26   #4392
agness86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez smerfeta01 Pokaż wiadomość
a czy ktoś już może widział ten mus brązujący do twarzy ? bo zastanawiam się nad zakupem...
Podpinam się bo też jestem ciakawa

I już

agness86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 12:32   #4393
anCcik
Zakorzenienie

A ja mam pytanko odnośnie: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14305 . Czy dostanę spray u konsultantki? Bo w aktualnej ofercie chyba go nie widziałam.

Pozdrawiam
anCcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 12:48   #4394
majula
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anCcik Pokaż wiadomość
A ja mam pytanko odnośnie: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14305 . Czy dostanę spray u konsultantki? Bo w aktualnej ofercie chyba go nie widziałam.

Pozdrawiam
Jest dostępny w kat 05 za 19,90
majula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 12:55   #4395
kaatiiaa
Zadomowienie

GG do kaatiiaa

Cytat:
Napisane przez kwiatuszek_23 Pokaż wiadomość
Dziwne naprawdę, zawsze mi próbeczki przychodzą w dodatku wszystkiego co dostępne mają w ich ofercie Po prostu może Twoja konsultantka nie interesuje się aż tak bardzo wszystkim w Avonie i nie za bardzo się orientuje Aaa odnośnie tej biżuteri kaatiiaa, ja zamawiałam ją dla koleżanki i przyszła identyczna jak w katalogu, ma jedno oczko rzeczywiście takie fioletowe jak w naszyjniku..przypatrz się dokładnie w katalogu
tzn, że też dostałaś kolczyki z delphi w których jeden kolczyk to pojedyncze oczko miał fioletowe, a drugi złote????-bo nie jestem pewna czy dobrze Cię zrozumiałam???? I, że ta różnica z oczkami, jest celowa?????

Mój BLOG
http://komodakasiuli.blog.pl
kaatiiaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-02-18, 13:07   #4396
anCcik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez majula Pokaż wiadomość
Jest dostępny w kat 05 za 19,90
Dzięki Majula
anCcik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 13:47   #4397
smerfeta01
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko Pokaż wiadomość
A jak wyglada naszyjnik? Jesli w naszyjniku sa oczka w tych wlasnie kolorach, to moze kolczyki maja celowo rozniace sie oczka tak by pasowaly do naszyjnika i towrzyly calosc?

Tez ciekawa jestem tego musu, mam nadzieje,ze nie ebdzie mial drobinek tylko ladnie brazowilNo i ze bedzie mial wlasciwosci i rozprowadzal sie jak ten standardowy mus
też mam taką nadzieję chyba skuszę się na ten jaśniejszy odcień. A może ktoś widział te cienie w realu i może nam przybliżyć ich konsystencję, kolor i inne walory ?
smerfeta01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 13:55   #4398
asicka1
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez maswerka Pokaż wiadomość
Mam pytania do specjalistek od AVONowych kosmetyków .
Czy eyeliner w płynie z serii ColorTrend ma dobry pędzelek? Jak duże ziarenka mają peelingi do ciała Naturals?
Dzięki i pozdrawiam .
ja mam eyeliner kolor silver pedzelek jest twardy taki w ogole inny niz w zwyklych eyelinerach ale mi on odpowiada dobrze sie nim maluje i rowno nawet lepiej niz kiedys mialam taki czarny ktory kupilam w sklepie.
asicka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 14:50   #4399
asia_z
Zakorzenienie

a ja sobie ogladałam amerykańską (chyba ) stronke avonu i zauważyłam że oni mają FAR AWAY PARADISE
http://shop.avon.com/shop/product.as...d=&pf_id=30557

a nasza Lyrical to u nich Goddess
http://shop.avon.com/shop/product.as...id=&pf_id=6123

wogóle biżu też mają fajne naszyjnik Chunky jest dostępny w 3 wersjach kolorystycznych, a u nas tylko w 1 :
http://shop.avon.com/shop/product.as...50&pf_id=29600
Stary 2007-02-18, 15:05   #4400
avonkasia
Raczkowanie

A odpowiada wam tusz do kresek we flamastrze? Ja sie nie potrafie malować albo jest po prostu nie dla mnie
avonkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 15:28   #4401
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

Cytat:
Napisane przez avonkasia Pokaż wiadomość
A odpowiada wam tusz do kresek we flamastrze? Ja sie nie potrafie malować albo jest po prostu nie dla mnie
Maiałam to to i nie wiem, ale trzepałam nim i jakoś nic mi ten tusz nie wyłaził Albo mocno naciskałam, że mnie oko bolało, a pomalować się nie umiałam. Szkoda, bo ma fajny pedzelek.
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 15:40   #4402
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
probki nie są brane pod uwagę przynaliczaniu upustu, konsultantka ani nie traci, ani nie zyskuje, może konsultantka Ilony nie chce zamawiac od razu 5 sztuk jednego koloru, dlatego mowi, że sie nie da, wg mnie dobra konsultantka powinna inwestowac, czasem dorzucic gratisową probeczkę klientce

nie da sie kupić probek, jezeli konsultantka robi zakupy w centrum, a nie zamawia paczkę do domu
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 15:44   #4403
avonkasia
Raczkowanie

chodzi mi o to, że jak sie pomaluję maksymalnie nisko na górnej powiece to ta kreska wyglada jakby była nie tuz powyżej rzęs tylko w pewnym odstepie, pomalowanie rzęs tuszem nie pomaga, ani pogrubienie kreski.. za to jak zamknę oko to wyglada ok, ale otwarte okropnie.
i jeszcze jedno: malowalam sie kilka razy i kreska jest coraz bardziej prosta na zamknietej powiece , bo na otwartej to jak falowany szlaczek, do tego wysoko, ehh...
avonkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 15:51   #4404
Maricken
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
probki nie są brane pod uwagę przynaliczaniu upustu, konsultantka ani nie traci, ani nie zyskuje, może konsultantka Ilony nie chce zamawiac od razu 5 sztuk jednego koloru, dlatego mowi, że sie nie da, wg mnie dobra konsultantka powinna inwestowac, czasem dorzucic gratisową probeczkę klientce

nie da sie kupić probek, jezeli konsultantka robi zakupy w centrum, a nie zamawia paczkę do domu
Ależ są doliczane do kwoty która pozwala osiągnąć opust. Oczywiście na nich się nie zarabia ale ja często je dodaję do zamówienia jak mi brakuje parę złotych do kolejnego progu opustu. Tak samo jest z katalogami czy reklamówkami, to zresztą jest opisane w strefie konsultantki i było pisane już na tym forum również.
Stary 2007-02-18, 15:55   #4405
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Ależ są doliczane do kwoty która pozwala osiągnąć opust. Oczywiście na nich się nie zarabia ale ja często je dodaję do zamówienia jak mi brakuje parę złotych do kolejnego progu opustu. Tak samo jest z katalogami czy reklamówkami, to zresztą jest opisane w strefie konsultantki i było pisane już na tym forum również.
ano faktycznie zapytalam przed chwilą siostry konsultantki to dziwie sie konsultantkom, ktore nie chcą zamawiac probek, przeciez to ich interes, najczesciej po probce, klientka zamawia caly produkt, mojej siostrze czesto sie tak zdarzalo, szczególnie przy kremach
Stary 2007-02-18, 15:57   #4406
Selina
Zadomowienie

GG do Selina

A czy Wasze konsultantki w ogóle dają Wam próbki?? Bo ja zawsze daję klientkom, zwykle jedną na jeden produkt, czasem więcej . Nie wyobrażam sobie, że mogłabym nie dawać nic. Gdybym była klientką, jak miałabym zamówić np. podkład bez próbki?
Selina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-02-18, 16:01   #4407
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Selina Pokaż wiadomość
A czy Wasze konsultantki w ogóle dają Wam próbki?? Bo ja zawsze daję klientkom, zwykle jedną na jeden produkt, czasem więcej . Nie wyobrażam sobie, że mogłabym nie dawać nic. Gdybym była klientką, jak miałabym zamówić np. podkład bez próbki?
wiesz, gdyby nie było tyle konsultantek Avonu co teraz, szczególnie w dużych miastach, ale przy takiej konkurecji, taka konsultantka, co nie dają gratisów, udpadnie

rozumiem, konsultantka, która "ledwo wiąże koniec z końcem" (zbiera na zamowienie, zeby nie doplacac) nie zafunduje sobie calej kolekcji probek szminek, ale to inwestycja, która sie zwróci
Stary 2007-02-18, 16:05   #4408
Maricken
Zadomowienie

Ja zawsze daję próbki bo właśnie w ten sposób klientki poznają produkty, swoją drogą nie kumam drogeryjnych praktyk kiedy to sprzedawczynie sobie zgarniają próbki (niestety mam znajomą co pracuje w drogerii i wiem co tam się dzieje...). I nie ukrywam, że próbka to jest świetny chwyt marketingowy Tylko szkoda że są próbki tylko niektórych kosmetyków ...
truskawkowawiosna no i sama widzisz, czy to nie dziwne że konsultantka gada Ilonie takie rzeczy? ;-)
Stary 2007-02-18, 16:13   #4409
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Ja zawsze daję próbki bo właśnie w ten sposób klientki poznają produkty, swoją drogą nie kumam drogeryjnych praktyk kiedy to sprzedawczynie sobie zgarniają próbki (niestety mam znajomą co pracuje w drogerii i wiem co tam się dzieje...). I nie ukrywam, że próbka to jest świetny chwyt marketingowy Tylko szkoda że są próbki tylko niektórych kosmetyków ...
truskawkowawiosna no i sama widzisz, czy to nie dziwne że konsultantka gada Ilonie takie rzeczy? ;-)
warto tez kupowac promocyjne produkty, np. szampony, zele pod prysznic, dla konsultantki to czesto koszt 3-4 zl, dajesz taki produkt klientce, jako bonus do zamowienia, ona ucieszona, ze dostala cos za darmo, raczej nie pobiegnie do innej konsultantki stale klientki warto rozpieszczac, czasem lepiej zarobic pare zl mniej i inwestowac

a co do konsultantki Ilony, wydaje mi sie, ze szkoda jej wydac 5 zł na cale opakowanie probek podladu jednego koloru, ja bym na miejscu Ilony powiedziala: "to trudno, zapytam innej konsultantki, może u niej MOŻNA zamowic" przy takiej konkurencji to glupota oszczędzać na probkach
Stary 2007-02-18, 16:14   #4410
ilo16na
Zakorzenienie

U mnie ani nie ma probek za darmo ani nie mozna nawet kupic- jestem zla

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości