|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Klub PP - Pijaczek Pokrzywy
Cytat:
bardzo fajnie, że podano ilość cynku, co do reszty niestety podano pewnie ze dwóch zielsk, ze jednego ze 4g a drugiego około 1,5g?, tak? Mam z tej serii SPOKÓJ i RELAKS, tez pisze, że maksymalna porcja do spozycia to 4saszetki, zmuszałam sie do picia, jednak żadnych efektów nie było nawet po 6ciu saszetkach dziennie, więc chyba musisz przetestowac ta swoja mieszanke sama, by być pewna czy sa rezultaty, innego nie masz wyjścia na pewno zawartość cynku jest spoko, 4saszetki to 320% dziennego spozycia, a to bardzo dużo, może pomóc na przetłuszczanie skóry i włosów, na łamliwe paznokcie, na kłopoty z matowymi włosami etc dawka cynku okolo 80gram brana systematycznie jest szkodliwa, a tak to bez obaw. Tylko czy tego cynku faktycznie Ci brak w diecie? Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
Przyłączam się do Was od jutra za namową jednej z wizażanek
![]()
#4383 |
Zakorzenienie
|
Pije ją trochę ponad tydzień i własnie wychodzą mi "bomby:
![]()
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4385 |
Konto usunięte
|
Ja zjadłam śniadanio-obiad i piję pokrzywkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
A ja po wczorajszym tonikowaniu mamm czerwone placki grrrr chyba przesadziłąm wiec dzisiaj sam żel.
![]() |
#4387 |
Raczkowanie
|
Dzięki za wiadomość Silwena
![]() ![]() ![]()
![]() |
#4388 |
Zakorzenienie
|
Piję właśnie mój pierwzy kubeczek, zobaczymy czy wytrwam z tym piciem bo zawsze mam problem z systematycznością
![]()
#4389 |
Zakorzenienie
|
Witamy
![]()
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
jestem ciekawa jak moj organizm na to zareaguje
![]() Póki co się nie zniechęcam ![]()
#4391 |
Wtajemniczenie
|
A ja piję 3 dzień i już zauważyłam wypryski na twarzy. Oby mi się to picie opłaciło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zadomowienie
|
no wiec po przeczytaniu tego tematu jakoś się zachęciłam i wczoraj zaczęłam również pić pokrzywę ;D eh powiem szczerze ze po każdym kubku czuje sie fatalnie i mnie mdli delikatnie mówiąc ale to dopiero początek zobaczę co będzie za kilka dni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Zakorzenienie
|
Dwa dni temu żaliłam się, że włosy nie chcą rosnąć. Zmierzyłam i było tyle samo co po obcięciu wykonanym 25 grudnia - 76 cm. Już się załamałam, ale zmierzyłam dzisiaj 3 razy. Pierwszy pomiar - 79, drugi - 76, trzeci - 78. Nie umiem mierzyć
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Ja narazie nie zauwazylam,zeby mi wloski szybciej rosly no ale cierpliwosci
#4395 |
Wtajemniczenie
|
eh.. włosy powinny rosnąć z przeciętną szybkością 1-1,5 cm na miesiąc.. ja nie maluje włosów od 6miesięcy i mam dopiero około 3,5cm-owe odrosty, MAŁO, bardzo mało, ale i tak się cieszę, że mam włosy, że przestały wypadać i małe wiecznie stojące kłaczki wyrastają mi na nowo...
tylko co tu robić dziewczyny? 6miechów temu nałozyłam szampon koloryzujący 24mycia - ciemna czekolada i do dziś, choć myję codziennie, a czasem 2xdziennie, kolor nawet ciutkę nie wypłowiał, nadal jest piekny i błyszczący.. gdyby nie te 3,5cm odorsty po kazdej stronie przedziałka byłabym ucieszona.. a tak?? dekoloryzować i połozyc farbe w kolorze odrostów(ciemny blond-mysie) ? jak myślicie? doradźcie, bo z fusów pokrzywy inc nie umiem wywróżyć... zdrówko ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Raczkowanie
|
Witam, przyłączę się do wątku
![]() ![]() piję pokrzywę od tygodnia... przez pierwsze trzy dni ciężko mi było to przełknąć, ale teraz jakoś idzie...no i na szczęście jak narazie żadnych niespodzanek na twarzy nie ma żeby nie zapeszyć ![]() czekam cierpliwie na efekty |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
Silwena :
eh no więc tak myślę, że możesz także u fryzjera zafarbować odrosty na kolor, który masz jeżeli ci sie podoba a jak nie to dekoloryzacja pozostaje ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez beth007 Czas edycji: 2009-01-24 o 07:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
Silwena - nie dekoloryzuj! Z tego, co wiem, może to zrujnować włosy. Jeśli nie ma dużej różnicy, to może poczekaj, aż włosy odrosną i miej swoje naturalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Silwena a nie chcesz nałozyc sobie znów szamponu koloryzującego? One sa znacznie delikatniejsze niż farby.
A ja zauważyłam dziwną rzecz - jak płucze włosy przed myciem to wtedy wypada i trochę włosów całych i dużo takich kawałeczków, a jak czeszę to nic nie ma - pusty grzebień. Nie wiem co się dzieje z tym wypadaniem i od czego jest to uzależnione?
![]() |
#4400 |
Raczkowanie
|
Mam pytanko czy moge jednoczesnie pic pokrzywe i zielona herbate?:P Czy podczas tej kuracji mozna rowniez brac Centrum i Inneov;>? Bardzo prosze o odpowiedz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odpisy, dziewczęta
![]() beth007, właśnie w tym sęk, że ja już nie chce "czarnych", ale sie waham z ta dekoloryzacją, tak to by nie bylo problemu zwykła szamponetka wystarczy i odrosty sa jednolite z reszta włosów. Przestrzegacie przed dekoloryzowaniem.. jyyli ja dzwoniłam do zaprzyjaźnionej fryzjerki i ona zapewnia, że będzie ok.. ale masz racje to niszczy włosy, a ja ledwo co wygrałam z ich nadmiernym wypadaniem PatkaM84 nie chcę tej ciemnej czekolady, w lecie jest ok, cere mam opalona a tak jestem jak śmierć na urlopie i to wygląda okropnie. A co do twojego wypadania, to też mnie to dziwi, jeśli lecą kawałeczki to są łamliwe, ale wtedy na szczotce powinny być z racji kruchości Dziwne ![]() fionka87, czy pijesz pokrzywe jak my (kubek dziennie) czy leczniczo na choroby, możesz pić przy tym każdą herbate jaką Ci się zamarzy, nawet po irlandzku. W ogóle przy moczopędnej pokrzywie zaleca sie picie duzo wody/herbat zielonej/ziołowych mieszanek. Tak samo z suplementami, jeśli brakuje Ci danego minerału czy witaminy to uzupełniaj jeśli nie potrafisz odpowiednim odżywianiem. Jeśli masz widoczny niedobór to bierz, w przeciwnym razie, faszerowanie się tabletkami nic Ci nie pomoże. Oczywiście branie takich preparatow nalezy skonsultować z lekarzem lub farmaceutą, tak powinno sie robić. pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ogólnie wypije do końca ta herbate, może kupie kiedyś jeszcze bo ma fajny smak ale działania to ona zapewnie prawie żadnego mieć nie będzie ![]()
![]() |
#4403 |
Rozeznanie
|
dziewczyny.. czy stosowanie szamponu z pokrzywy też pomaga?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Wtajemniczenie
|
viki1988, przykro mi, mnie też ten post wprowadził w błąd --> http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4352
dziewczyna nie zaznaczyła, że 80% w 4saszetkach, a zwykle podaje sie szczegółowy rozpis 1tabletki/saszetki no coż sallie GŁOWNIE szampony i wcierki i wody pokrzywowe, GŁOWNIE, picie to picie, ot oczyszczajace ziółka |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
Tak.
A konkretnie, o co pytasz? Na co ma pomagać? Wypadanie, przetłuszczanie?
#4406 |
Rozeznanie
|
najlepiej i to i to, jednak głównie wypadanie.. słyszałam też, ż przez szampony ziołowe itp. włosy stają się matowe, wysuszone? to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Włosom przetłuszczającym się szampony ziolowe mogą zrobić wiele dobrego, ale dla włosów zniszczonych, suchych lub farbowanych mogą się nie nadawać. Jeszcze zalezy jakie zioła. W przypadku pokrzywy w formie płukanki dużo dziewczyn zauważyło nadmierne wysuszenie włosów.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4409 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chyba to jest dla człowieka normalne, że jak napisali żeby pic dziennie 4 saszetki to na pewno nie może przekraczać ona dziennego zapotrzebowania na witaminy. Nie ma co się tak oburzać!!! Złość i stres działają źle na włoski. ![]() A po 2 człowiek nie jest maszyną i może się czasami mylić i czegoś nie dostrzec. http://www.recepturynatury.pl/recept...ra_i_paznokcie
![]() Edytowane przez czekoladka1984000 Czas edycji: 2009-01-24 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Zakorzenienie
|
Buzia już lepsza, włosy sie barzdiej błyszczą jest dobrze
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:00.