|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystko o Avonie 4
ja też nigdy nie miałam problemów żeby się dodzwonić
a to numer na wszelki wypadek 0 22 878 28 00 można go znaleźć w gazetce "Nova Ty" ![]() jeśli chodzi o wycofywanie tego co najlepsze, to ja słyszałam taką wersję: jeśli dany produkt się bardzo dobrze sprzedaje w jakimś kraju, to udziałowcy, którzy wykupują akcje i inwestują olbrzymie pieniądze w avon na całym świecie lub tylko w danym kraju zastrzegają sobie, żeby ten produkt był sprzedawany tylko w ich kraju bo to gwarantuje im duży zysk, są na to jakieś kontrakty kilkuletnie i prawdopodobnie dlatego niektóre produkty wracają po dłuższej nieobecności bo zmieniają się pakiety udziałowców. Tak słyszałam ale nie wiem czy to prawda ![]() W Garwolinie pod Warszawą produkują takie kosmetyki, które do nas na rynek nigdy nie trafią tylko rozjeżdżają się po świecie, a szkoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Raczkowanie
|
Hosenko, o jakim wyciskanym błyszczyku pisałaś?! W którym katalogu to cudo jest?
Cytat:
A ten tusz do kresek jest jasnoniebieski czy szafirowy? Edytowane przez Barwinek Czas edycji: 2008-10-28 o 22:56 Powód: dopisanie pytania |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Pewnie nie odpiszą nic konkretnego, jakąś swoją formułkę. Ja kiedyś do nich napisałam, dlaczego wycofali balsamy, takie fajne, itd... A ich odpowiedź: dziękujemy za opinię, weźmiemy to pod uwagę. Przypuszczam, że pracownicy strefy nie znają odpowiedzi na tego typu pytania. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4384 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda, że w każdym kraju nie ma takich samych kosmetyków i katalogów, przynajmniej niczego byśmy nie zazdrościły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Ten błyszczyk jest chyba od 16 katalogu. Są 3 kolory: srebrny (tak wyglada w katalogu, a w rzeczywiscie to bezbarwny z kolorym brokatem), złoty (bezbarwny z lekką złotawą poświątą + drobinki) i ten różowy - daje kolor i ma delikatne drobinki
#4387 |
Wtajemniczenie
|
Czy ktoś kupował w COK jakieś kosmetyki z Gorącej 5 i jak one zostały na Waszym końcie zaksięgowane ?
Mam na myśli, czy policzono je do bazy zamówienia, a także do kwoty kwalifikacyjnej Klubu Róży ![]() Pytam dlatego, że na maila ze strefy dostałam taką odpowiedź: Gorąca 5 jest ofertą, która nie wlicza się do wartości zakupów, nie ma z niej opustu nie wlicza się do kwoty kwalifikacyjnej Klubu Róży. ![]() Oczywiście na zwrotnego maila, gdzie załączyłam plik Gorącej 5 ściągnięty ze strefy, ponownie dostałam formułkę: Informujemy, że jedynym kanałem kontaktu mailowego jest Strefa Konsultantki. Jeśli chcesz otrzymać odpowiedź na zadane pytanie, zaloguj się w Strefie Konsultantki i skorzystaj z opcji Skontaktuj się z nami. Dzięki tej formie kontaktu otrzymasz odpowiedź w ciągu 48 godzin, na wskazany przez Ciebie adres mailowy. Oj, nie lubią mnie tam, nie lubią ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
E tam nie lubią ![]()
![]() |
#4389 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ponawiam pytanie, jak mam ze strefy wysłać plik gorącej 5, jak tam nie ma takiej opcji, a oni nawet nie czytają tego co w strefie sami zamieszczają: W odpowiedzi na Pani mail z dnia 23.10.08 r bardzo dziękujęmy za spostrzeżenia dotyczące informacji zamieszczonych na stronie internetowej o produktach, które nie wliczają się do bazy opustu. W rzeczywistości od katalogu 15/2008 produkty z oferty netto oraz wyprzedażowej oferty specjalnej zwjększają bazę opustu pod warunkiem, że otrzyma je Pani w paczce. Informacje na stronie będą zmienione. Za błędną informację przepraszamy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A może lepiej będzie zadzwonić. Łatwiej będzie wyjaśnić. Ewidentnie nie zrozumieli o co ci chodzi. W ich odpowiedzi podoba mi się fragment: "zwjększają bazę opustu pod warunkiem, że otrzyma je Pani w paczce" Więc skoro nie otrzymałaś ich w paczce tylko kupiłaś w cok to opust Ci nie przysługuje ewidentnie. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
Kobitki kochane, czy któraś z Was widziała już na żywo 5 par kolczyków z Kat 16? (tych sprzedawanych w komplecie). Interesują mnei także kolczyki Gergina (te pokrywane platyną).
Mamo, moje zamówienie z 16-tki to bedzie ponad 200zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
wczoraj złożyłam zamówienie, z podglądu wynika, że w brakach mam
ANEW ZLOTY KREM/OCZY 5ML ze stron z wyprzedażą dla siebie wybrałam Treselle Seduction oraz sypki cień z wygładzającymi minerałami Russet Rock Shimmer (z uwagi na to, że klientka wybrała jeden produkt za 19,9zł ja będę miała ten cień za 8zł- opust ![]() teraz rozmyślam, co wybrać za zakup produktów Anew ( spełniałam warunki w poprzednich katalogach, z kat.15 co prawda na razie na kwotę 49zł więc brakuje 15,9zł -czekam na zamówienia na ostatni termin od klientek, o ile żadna nie wybierze nic z tej linii wtedy zamówię coś na prezent imieninowy Mamie) na chwilę obecną skłaniam się ku tej nowości Anew |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Raczkowanie
|
Mam do Was pytanie, regularną dostawę mam w środę, ale zazwyczaj paczkę dostaję we wtorek, i tu jest problem bo we wtorek jestem na uczelni do wieczora i nie ma mnie w domu cały dzień, nastomiast środę mam wolną i nie miałabym problemu z odebraniem paczki. Co będzie jeśli kurier znowu przyjedzie we wtorek i nikogo nie zastanie? przyjedzie jeszcze raz z paczką w środę?
Wiem że może zostawić u sąsiadów, ale nie chciałabym żeby oni ją odbierali bo mogłaby do mnie nie wrócić ![]()
![]() |
#4394 |
Rozeznanie
|
czy będą próbki podkładu w pędzlu? zastanawiam się, czy najjasniejsze będą kolory Ivory i Nude no i oczywiście, czy Nude będzie zółtawy a Ivory rózowy, jak to było w musach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja swoje zamówienie z K15 okroiłam z 200 zł na trochę ponad 100 - wezmę laser na naczynka, komplet Pamela, szminke z demo, korektor i płatki peelingujace z netto. Co do kolczyków to widziałam ten zestaw, ale nie przygladałam sie uważniej ![]()
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety ta firma to nie są pracownicy avonu tylko wynajęta firma kurierska i ja np. mieszkam na 3 piętrze bez windy i kiedyś miałam takiego faceta co przychodził do mnie z łaską i niezadowolona miną naszczęsie teraz jest bardzo miły pan. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
A ktoś tu pisał, że to nie firma kurierska, tylko osoby zatrudnione w Avonie na umowę zlecenie lub o dzieło i ze dostają 1zł od paczki.
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z 16-tki? Trochę się nazbierało (wszystko kończy mi się w tym samym momencie) - kolczyki (te pakowane po 5) - kolczyki Gerogina - duuuży szampon 750ml - płyn do kąpieli - zel p/prysz - ten nowy, mam nadzieje ze bedzie pachniał zurawiną i przyprawami - kuracja do włosów + maska (oferta łączona) - 2 odżywki do włosów - 2 deo pur blanca - woda pur blanca - korzenny krem do stóp + taki sam peeling - chyba - antystarzeniowy peeling na noc - no i jeszcze przydałby się balsam i krem do rak. Będzie ponad 2 stówy jak nic. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tego co ja wiem, to to jest firma kurierska ![]() Do mnie zawsze przyjeżdża taki przemiły Pan, najczęściej w piątek i otwieram mu w szlafroku bo szykuję się do wyjścia :P Pan zawsze reaguje tak samo: "ooo, już do spania?" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak ja dzwoniłam, co prawda jakieś pół roku temu, do tej firmy to tak mi pani powiedziała, może coś się teraz zmieniło ![]() jeszcze na mnie nakrzyczała, "że przecież kurier nie ma obowiązku wnoszenia paczki na 3 piętro, robimy to z uprzejmości bo współpracujemy z firma avon, prosze na formularzu zaznaczyc, że dostawa ma być dokładnie pod wskazany adres" to ja się jej zapytałam "czy kurier ma obowiązek dostarczyć paczkę do odbiorcy pod wskazany adres?" powiedziała "tak oczywiście" a jej na to "to niech nie marudzi, że musi wchodzić na 3 piętro bo to jego obowiązek jak sama pani powiedziała" i wchodził, jak go zmienili albo sam juz nie chciał do mnie przyjeżdżać to się skończyły problemy ![]() teraz przyjeżdża bardzo miły pan i jest zawsze w poniedziałek między 12 a 13 ![]() poza tym chyba za 1zł od paczki to by się im nie opłacało ![]() Edytowane przez andziat Czas edycji: 2008-10-29 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do biżuterii Georgina to jest bardzo ładna, elegancka, wygląda jak w katalogu, błyszczy się mocno |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wąchałam tego Sensesa - wg mnie przebija w nim nuta pomarańczy - kojarzy mi się z żelem YR kóry był cynamonowo-pomarańczowy. Hm no to nie wiem, moze to tez zalezy od okregu - do mnie przyjezdza pan z synem prywatnym samochodem, bez żadnej nazwy firmy kurierskiej No tak, ale to by była praca "dodatkowa" - nie sa zatrudnienia na umowe o pracę, tylko o dzieło lub zlecenie. Czy któraś z Was widziała lakier do paznokci Dusky Cherry? Czy on na paznokciach wyglada tak jak na zdjeciu w K15? ![]() Testuję dziś szminkę o diamentowym połysku Rhinstone Rose - bardzo mi sie podoba. U mnie nie widać czerwonego koloru (a tak ktoś pisał wcześniej) lecz soczysty róż. Nałożona na pomadkę ochronną daje delikatniejszy kolor. Podoba mi sie ![]() ![]() Wzieło mnie cos na szminki - dawno nie kupowałam nic do ust wiec teraz sobie odbijam ![]()
![]() |
#4403 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moje klientki będą złe ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez kolciag Czas edycji: 2008-10-29 o 11:22 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Raczkowanie
|
No włąśnie tego się boję że będę musiała odbierać paczkę w COK, wkurzające jest to że mamy ustalony dzień dostaw a i tak przyjeżdżają kiedy chcą
![]() kiedyś pisałam do nich na formularzu że proszę o dostawy po godzenie 20, ale zadzwonili do mnie z Avonu że oni nie mają na to wpływu, a teraz jak zamawiam paczki przez internet to już żadnego kontaktu z nimi nie ma.
kazać mu zeskoczyć z EGO na IQ Edytowane przez madzik87 Czas edycji: 2008-10-29 o 11:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jako prezent miałam ochotę na wodę LBD, ale na początku nie podawali jej poj, a ja naiwna myślałam,że będzie to 50 ml. Teraz myślę nad zestawem Planet SPA. Czy ktoś wie czy tam wchodzą w jego skład wszystkie kosmetyki z różą czy tylko niektóre? Czy ktoś wie ile będzie w katalogu w promocji kosztowała ta nowość z Anew pod oczy?Jaką będzie miała poj, bo to znowu może się okazać "kichą"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
i też mam podobny problem jak Wy z tym konkursem, w poprzednich katalogach klientki kupowały Anew a w tym nic i w sumie nie dziwię się bo sama nie wiem co bym kupiła, jakoś tak nie pode mnie te "ciekawe" oferty są, a zaczęłam ten konkurs zupełnie przypadkowo, w K14 się zorientowałam ze chyba spełniłam warunki :P no i teraz też mi trochę szkoda to olać.., a co do prezentu to też pokusiłabym się o zestaw spa Edytowane przez ashiva Czas edycji: 2008-10-29 o 11:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Może będą wiedzieli w COK, wtedy poproś o dane konkretnej osoby i poproś ją o dostarczenie paczki o okreśonej godzinie, powinno się udać ![]() Na stronie tytułowej Nova Ty nr 29, znalazłam taki adres http://www.swietazavon.pl/reg_avon.html#null i namawiam do kuknięcia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
II Zestaw o wartości 79,80 zł W skład, którego wchodzą następujące produkty: - Woda perfumowana Littre Black Dress 30 ml w nowym opakowaniu, - Tusz do rzęs - nowość z Katalogu 15. III Zestaw o wartości 78,70 zł W skład zestawu wchodzą następujące produkty: - Planet SPA Kojąca maseczka do twarzy Marokańska Róża, - Planet SPA Oczyszczający krem z glinką do mycia twarzy Marokańska Róża, - Planet SPA BATH OIL W ROSE PETALS - nowość z I kwartału 2009 roku. Edytowane przez patusia22 Czas edycji: 2008-10-29 o 11:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:09.