Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-07, 11:48   #4381
dorinka30
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek - cz. XII sagi ;)

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
O nie, cygaretek w ogóle bym nie założyła
A ja i owszem, ale to dla mnie taki bardziej wizytowo-służbowy styl, nie na codzień i nie na tą porę roku tylko wiosna, wczesna jesień

Madlen za tę kasę (150 zł.) to teraz kupisz mega wypas w sklepie, nawet 2 pary, a nie jakiś no name, sorry bez obrazy ale dżinsy firmowe to firmowe jest duża różnica....Ja dużo kupuję na allegro, ale jesli spodnie to tylko firmowe, nawet na allegro, sama tony dżinów sprzedałam ale firmowych, właśnie będę wystawiać Pepe Jeansy nowe- rurki mega zgrabne za jakieś 99 zł. kupiłam za 220 ale trudno...Tylko rozmiar małe 36, jak zrobię fotki to Wam pokażę

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-01-07 o 11:53
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 11:50   #4382
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
A zatem pytanie do Hani, kiedy najlepiej zacząć szukać czegoś na wrzesień? I co najbardziej polecasz? Szukam czegoś ciepłego, z wodą, żeby można było się kąpać, opalać i pić drinki z palemką

Edit.: Już zauważyłam odpowiedz. A zatem szukam od dziś. Tylko poleć proszę jakieś mega ciepłe miejsce
Jak interesuje Cię tylko woda i drinki z palemką wybierz kraje arabskie..Tunezję, Turcję, Egipt, Maroko...tam dostaniesz to czego Ci trzeba. Dobre hotele w niskiej cenie. Tylko wybieraj minimum 4 gwiazdki....no jak te drinki z palemką wazne to w all inclusiv.

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
No a mnie się wydają obydwa modele pokazane przez Ciebie są mega niskie, takie, że jak siedzisz to tyłek na wierzchu , spójrz na modelkę gdzie ona ma stan w tych portkach
No własnie mi tez się tak zadje.
Madlen skoro masz takie problemy nie boisz się kupowac bez przymierzana?.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-07 o 11:52
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 11:56   #4383
Madlen__18
Zakorzenienie

Zmierzę sobie wszystko, zmierzę moje spodnie z szafy i wtedy zobaczę.
I przede wszystkim najpierw na zakupy idę, jutro. Jak nie znajdę to wtedy all.
zresztą w razie czego raczej mam komu sprzedać.
i mów mi dobrze, nie mów mi źle
rozłóż przede mną księgę zaklęć i wróżb
okrytą w obwolutę twoich ramion i ud
czaruj we mnie, na ołtarz duszę złóż
i w dusznym kącie rzuć na mnie urok swój"

M
Madlen__18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 11:57   #4384
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Witam,

Svinecko śliczny maluszek, ale też nie wiem czy to chłopiec czy dziewczynka, trzymam kciuki żeby była córeczka

Novocaine witaj, ja się mało udzielam ale i tak wątek uwielbiam.

Dorinko widzę, że jeśli chodzi o polskie morze to mamy podobny gust i wymagania też uwielbiam półwysep, lubię jeszcze Krynicę morską ale tam trochę za cicho jest (przynajmnej było jak byłam tam ostatnim razem).

Chcielśmy z TŻ w tym roku wybrać sie gdzieś w ciepłe kraje ale raczej to nie wypali skoro mam ść na kurs na prawko brrrr
Stary 2009-01-07, 12:01   #4385
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Jak interesuje Cię tylko woda i drinki z palemką wybierz kraje arabskie..Tunezję, Turcję, Egipt, Maroko...tam dostaniesz to czego Ci trzeba. Dobre hotele w niskiej cenie. Tylko wybieraj minimum 4 gwiazdki....no jak te drinki z palemką wazne to w all inclusiv.

No własnie mi tez się tak zadje.
Madlen skoro masz takie problemy nie boisz się kupowac bez przymierzana?.
W Tunezji już byłam kiedyś z rodzicami. Pewnie dlatego, że był to grudzień nie wspominam wyjazdu fajnie.

Ale Egipt, Maroko powiadasz.... Już się cieszę na ten wyjazd Ale walnięta jestem, co? Wyjazd we wrześniu, dziś jest początek stycznia
Stary 2009-01-07, 12:03   #4386
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madlen__18 Pokaż wiadomość
Zmierzę sobie wszystko, zmierzę moje spodnie z szafy i wtedy zobaczę.
I przede wszystkim najpierw na zakupy idę, jutro. Jak nie znajdę to wtedy all.
zresztą w razie czego raczej mam komu sprzedać.

Spojrzałam raz jeszcze, popatrz sobie gdzie masz kości biodrowe i popatrz ba modelkę, tam właśnie spodnie się kończą Dla mnie przegięcie, a mam w swoich zbiorach niskie spodnie i wiem co to oznacza
Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość
Witam,

Dorinko widzę, że jeśli chodzi o polskie morze to mamy podobny gust i wymagania też uwielbiam półwysep, lubię jeszcze Krynicę morską ale tam trochę za cicho jest (przynajmnej było jak byłam tam ostatnim razem).

Chcielśmy z TŻ w tym roku wybrać sie gdzieś w ciepłe kraje ale raczej to nie wypali skoro mam ść na kurs na prawko brrrr
Tak to jest nas dwie W Krynicy byliśmy w zeszłe wakacje, niby fajnie ale nie do końca , pojechaliśmy do Jastarni i znowu żałowałam, ojej jak tu cudnie ....lepiej niż w Krynicy W Krynicy jest tak.....postkomunistyczni e , smażalni takiej jak tam, z tymi metalowymi stoliczkami i krzesełkami i numerkami nie widziałam nigdzie Dla mnie tam jest tak senatoryjnie, nie moja bajka
Stary 2009-01-07, 12:07   #4387
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Rezerwowac najlepiej teraz.
Gdzie?..to juz sama musisz wiedziec co chcesz zobaczyć..co robić. Leżeć na plazy, zwiedzać, odpoczac w ciszy i spokoju czy poimprezować. Wrzesień to dobry czas ..wszędzie mozesz smialo jechac..no moze w 2 polowie wrzesnia procz Bulgarii i Chorwacji (moze juz padac)
Mówisz, że w drugiej połowie września może już padać w Chorwacji? Szykujemy się tam w tym roku ale chyba się wcześniej nie wyrobimy niż druga połowa września.

Cytat:
W Tunezji już byłam kiedyś z rodzicami. Pewnie dlatego, że był to grudzień nie wspominam wyjazdu fajnie.

Ale Egipt, Maroko powiadasz.... Już się cieszę na ten wyjazd Ale walnięta jestem, co? Wyjazd we wrześniu, dziś jest początek stycznia
Wcale nie jesteś walnięta, ja już się zaczęłam dawno orientować, co i jak
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 12:10   #4388
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Madlen, zgadzam się z Dorinką że jednak firmowe jeansy naprawdę warto kupić. Ja osobiście bardzo lubie Benettona i Sisley. Wszystkie spodnie stamtąd trzymają mi się lata i nadal je lubię W Benettonie ostatnio widziałam takie z rozszerzanymi nogawkami, myślę że by Ci się spodobały. 11-go zaczynają się tam przeceny 50%, jest jeszcze 70% ale nie wiem dokładnie kiedy. Warto iść wcześniej, zmierzyć, zobaczyć jaki rozmiar.. A w dzień wyprzedażowy np posłać TŻta żeby wziął, już bez mierzenia i tłoku w przymierzalniach, to zawsze mój sposób na szybkie promocyjne zakupy.

A ja też mam modowe pytanie:
widziałyście może gdzieśpodobną sukienkę, tyle że króką? Chodzi mi o tą asymetrię, uwielbiam, a nic nie mam. W tym roku wesele przyjaciółki i chcę chociaż raz nie kupować sukienki na ostatnią chwilę.
Kiecka oczywiście z artykułu na wizażu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1_miele.jpg (29,9 KB, 30 załadowań)
Stary 2009-01-07, 12:17   #4389
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zara_84 Pokaż wiadomość
Madlen, zgadzam się z Dorinką że jednak firmowe jeansy naprawdę warto kupić. Ja osobiście bardzo lubie Benettona i Sisley. Wszystkie spodnie stamtąd trzymają mi się lata i nadal je lubię W Benettonie ostatnio widziałam takie z rozszerzanymi nogawkami, myślę że by Ci się spodobały. 11-go zaczynają się tam przeceny 50%, jest jeszcze 70% ale nie wiem dokładnie kiedy. Warto iść wcześniej, zmierzyć, zobaczyć jaki rozmiar.. A w dzień wyprzedażowy np posłać TŻta żeby wziął, już bez mierzenia i tłoku w przymierzalniach, to zawsze mój sposób na szybkie promocyjne zakupy.

A ja też mam modowe pytanie:
widziałyście może gdzieśpodobną sukienkę, tyle że króką? Chodzi mi o tą asymetrię, uwielbiam, a nic nie mam. W tym roku wesele przyjaciółki i chcę chociaż raz nie kupować sukienki na ostatnią chwilę.
Kiecka oczywiście z artykułu na wizażu
Yhm nie mam żadnych dżinsów z Benettona i Sisleya , zaciekawiłaś mnie ale chyba w regularnej cenie to jakiś kosmos jest Dla mnie najdroższa cena za dżinsy to 250 zł. to jest maks jak jest to jakiś wypasiony model, droższych nie kupuję z zasady
Ta asymetria jest fajna, ale ta akurat sukienka nie w moim guście i ten skos byłby fajniejszy jakby był z materiału tego samego a nie jakaś dziwna, sznurkowa kombinacja
Stary 2009-01-07, 12:30   #4390
novocaine870
Rozeznanie

Madlen wg mnie te drugie spodnie są fajniejsze

U mnie ze spodniami odwieczny problem:/ Jestem wąska w biodrach ( śmiem twierdzić ,że "wklęsła" ) i ciężko mi dobrać spodnie, które by dobrze leżały. Kombinuje jak mogę - kupuje nawet dzwony a potem zwężam u krawcowej nogawki by były "rurkowate" .
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 12:36   #4391
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Yhm nie mam żadnych dżinsów z Benettona i Sisleya , zaciekawiłaś mnie ale chyba w regularnej cenie to jakiś kosmos jest Dla mnie najdroższa cena za dżinsy to 250 zł. to jest maks jak jest to jakiś wypasiony model, droższych nie kupuję z zasady
Ta asymetria jest fajna, ale ta akurat sukienka nie w moim guście i ten skos byłby fajniejszy jakby był z materiału tego samego a nie jakaś dziwna, sznurkowa kombinacja
Wiesz co Dorinko, nie wiem dokładnie ile ich spodnie kosztują w regularnej cenie. Świta mi coś w granicach 300. Osobiście zawsze kupuję je na wyprzedażach, Benettonów w Krakowie dużo więc z rozmiarem nie ma problemu, najwyżej pani dzwoni i mi rezerwuje gdzie indziej. Nie zapłaciłam chyba nigdy więcej niż max 170 zł.
Kiedyś, jeden jedyny raz, kupiłam sobie w Dieslu spodnie za 450 zl Zgłupiałam wtedy bo się w nich totalnie zakochałam. To było kilka lat temu i już niestety nie nadają się do noszenia I juz nie przepłacam za jeansy

Niekoniecznie chodziło mi o sznurkowy materiał a o asymetrię w ogóle. Ta sukienka tylko inspiracja, poza tym taka kolorystyka na ślub tez raczej niewskazana
Stary 2009-01-07, 12:38   #4392
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Wiesz Diana takie dziwne czasy nastały ze wczasy rezerwuje się pol roku wczesniej..mase ludzi juz ma termin zaklepany..i oczekują takiego sierpnia czy wrzesnia. Moim zdaniem to fajne,bo jest na co czekac.,zyjesz ze swiadomoscią ze po zimnie, cięzkiej pracy i codziennosci czeka Cie nagroda.
Poza tym klienci spryciarze zererwuja w grudniu w najlepszej promocji, wplacaja 20 % zaliczki, a potem sami płatność na raty sobie rozkładają. Mają kasę to przychodza do mnie wplacają po parę stowek..tym sposobem, przed wyjazdem okazuje się ze maja wszystko oplacone. Łatwiej wydać co miesiąc parę stowek niz jednorazowo 4 tysiące.

Co do miejsca wyjazdu...z tych 4 miejsc ktore wymieniłam najbardziej polecam Turcję...a jak ma byc egzotycznie to Maroko. Nie wiem mnie jakoś Tunezja i Egipt odrzuca...bo nic poza hotelami tam nie ma, brudno no i ful Polaków i Ruskich..jak dla mnie przereklamowany shit.
Ale ludzie zadowoleni bo jednak to jakas namiastka egzotyki i co najważniejsze tanio.

Turcja jest fajna bo kurorty iscie Europejskie..sklepy, dyskoteki wszystko co potrzeba. No i jest co zobaczyć.
A Maroko podobno piękne...i nie zjeżdza sie tam tylu chamów.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
Mówisz, że w drugiej połowie września może już padać w Chorwacji? Szykujemy się tam w tym roku ale chyba się wcześniej nie wyrobimy niż druga połowa września.
My w 2 polowie wrzesnia nawet nie mamy Chorwacji w ofercie. Ostatni wyjazd 8.09.
Tzn wiesz, zeby zwiedzac to ok..nie ma juz upałów, a jak popada nic sie nie dzieje.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-07 o 12:47
Stary 2009-01-07, 12:46   #4393
Svinecka
Słitaśna and Grymaśna ;p

zaro cos takiego znalazlam

http://www.allegro.pl/item516967914_...wyprzedaz.html
http://www.allegro.pl/item516261506_...metria_38.html
http://www.allegro.pl/item502424935_...kiny_r_36.html
Svinecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:06   #4394
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:
Co do miejsca wyjazdu...z tych 4 miejsc ktore wymieniłam najbardziej polecam Turcję...a jak ma byc egzotycznie to Maroko. Nie wiem mnie jakoś Tunezja i Egipt odrzuca...bo nic poza hotelami tam nie ma, brudno no i ful Polaków i Ruskich..jak dla mnie przereklamowany shit.
Ale ludzie zadowoleni bo jednak to jakas namiastka egzotyki i co najważniejsze tanio.

Turcja jest fajna bo kurorty iscie Europejskie..sklepy, dyskoteki wszystko co potrzeba. No i jest co zobaczyć.
My byliśmy w październiku w Egipcie i bardzo nam się podobało
Byliśmy w Hurghadzie, ale wykupiliśmy wycieczki do Kairu i Luxoru. Niestety tylko tydzień i nawet nie ze względu na finanse tylko możliwość dostania dłuższego urlopu w pracy i właśnie dlatego, że tylko tydzień nie było czasu na nudę
Październik okazał się idealnym wyborem, bo było ok. 28 stopni (nie wiem jak by wyglądało zwiedzanie Luxoru np. w lipcu ).
Ale fakt pełno Polaków i Ruskich
W tym roku też na jesień chcemy gdzieś jechać.
Haniu jaka jest pogoda w Turcji albo na Maroko na początku października?

Zaro mi się sukienka bardzo podoba, tylko jak na wesele, to chyba trochę za ciemna.
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:06   #4395
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz Diana takie dziwne czasy nastały ze wczasy rezerwuje się pol roku wczesniej..mase ludzi juz ma termin zaklepany..i oczekują takiego sierpnia czy wrzesnia. Moim zdaniem to fajne,bo jest na co czekac.,zyjesz ze swiadomoscią ze po zimnie, cięzkiej pracy i codziennosci czeka Cie nagroda.
Poza tym klienci spryciarze zererwuja w grudniu w najlepszej promocji, wplacaja 20 % zaliczki, a potem sami płatność na raty sobie rozkładają. Mają kasę to przychodza do mnie wplacają po parę stowek..tym sposobem, przed wyjazdem okazuje się ze maja wszystko oplacone. Łatwiej wydać co miesiąc parę stowek niz jednorazowo 4 tysiące.

O dżizus ale mi namieszałaś, że niby Egipt słabo No to ja już sama nie wiem
Moi znajomi byli w Maroko i mówią, że shit właśnie, ale dokładnie nie bardzo wiem co mieli na mysli Powiedzieli, że nigdy więcej, że już lepszy Egipt, Turcja czy Tunezja ale wiadomo każdy ma inne oczekiwania, ja chyba najprostsze z możliwych
Hania a mnie gdzie byś wysłała chce leżeć i pachnieć przy holelu, a wieczorem balować to gdzie ? Wyjazd na tydzień....
Miałam spytać, czy na raty można, bo u nas byłaby to najlepsza opcja
Stary 2009-01-07, 13:06   #4396
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:

My w 2 polowie wrzesnia nawet nie mamy Chorwacji w ofercie. Ostatni wyjazd 8.09.
Tzn wiesz, zeby zwiedzac to ok..nie ma juz upałów, a jak popada nic sie nie dzieje.
O kurczę, myślałam, że ta deszczowa pora dopiero się później zaczyna, Chyba musimy zmienić plany albo jechać gdzieś indziej
Stary 2009-01-07, 13:23   #4397
dorinka30
Zakorzenienie

Ale się podjarałam tym wyjazdem w ciepłe kraje , już zarządziłam w firmie podział urlopów wakacyjnych A co, nie ma co zwlekać, teraz 20 % wpłacę to mnie stać, a później będę cykać jak Hania mówi, że można
Stary 2009-01-07, 13:26   #4398
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość
My byliśmy w październiku w Egipcie i bardzo nam się podobało
Byliśmy w Hurghadzie, ale wykupiliśmy wycieczki do Kairu i Luxoru. Niestety tylko tydzień i nawet nie ze względu na finanse tylko możliwość dostania dłuższego urlopu w pracy i właśnie dlatego, że tylko tydzień nie było czasu na nudę
Październik okazał się idealnym wyborem, bo było ok. 28 stopni (nie wiem jak by wyglądało zwiedzanie Luxoru np. w lipcu ).
Ale fakt pełno Polaków i Ruskich
W tym roku też na jesień chcemy gdzieś jechać.
Haniu jaka jest pogoda w Turcji albo na Maroko na początku października?
Z Maroko jest ten "problem"ze leży nad oceanem..wiec lubi zawiać i jak zimny prąd przypłynie to wejsc do wody sie nie da. Temperatura w pażdzierniku idealna 28-30 C.
Mam stalych klientow ktorzy byli w zeszłym roku w Maroko i zakochali się w tym miejscu.

Z Turcją już gorzej może sie trafić deszcz i chlodniejsze dni. Moj znajomi byli pod koniec wrzesnia i cały tydzień lalo

Cytat:
O dżizus ale mi namieszałaś, że niby Egipt słabo No to ja już sama nie wiem
Moi znajomi byli w Maroko i mówią, że shit właśnie, ale dokładnie nie bardzo wiem co mieli na mysli Powiedzieli, że nigdy więcej, że już lepszy Egipt, Turcja czy Tunezja ale wiadomo każdy ma inne oczekiwania, ja chyba najprostsze z możliwych
Hania a mnie gdzie byś wysłała chce leżeć i pachnieć przy holelu, a wieczorem balować to gdzie ? Wyjazd na tydzień....
Miałam spytać, czy na raty można, bo u nas byłaby to najlepsza opcja
No własnie nie trafisz...kazdy ma swoj gust..jak z ciuchami. Poza tym zależy z jakim biurem jedziesz, w jakim hotelu wylądujesz- od wielu czynników.

Musisz sama wiedzieć co chcesz zobaczyć.

Mnie jakoś gora kamieni nie kręci...dlatego Egipt to dla mnie porażka.

Ja potrzebuje slodkich brukowanych uliczek, małych kamieniczek, kosciolów w malowniczej scenerii. srodziemnomorsiego klimatu, tawern, knajpek, owocow morza, dobrego wina i przyjaznych ludzi.

Imprezowo zdecydowanie Hiszpania, Teneryfa, Majorka, Grecja (Chalkidiki i Riwiera Olimpijska- moja kumpela byla ode mnie w zeszlym roku na Riwierze i była zachwycona)...wyspy greckie oczywiscie: Zakynthos ( rejon Laganas i Kalamaki) Rodos, Kreta (rejon Heraklionu) no i nasz hit sezonu Santorini i Mykenos..ale tu trzeba duuuuzo kasy wydać.

Zabawic mozesz sie w Turcji...maja dyskoteki na wysokim poziomie.

Cytat:
Ale się podjarałam tym wyjazdem w ciepłe kraje , już zarządziłam w firmie podział urlopów wakacyjnych A co, nie ma co zwlekać, teraz 20 % wpłacę to mnie stać, a później będę cykać jak Hania mówi, że można
No u mnie można spokojnie...wystawiam dowód wpłaty, zapisuję na umowie i już.
Odsetek płacić nie musisz bo i czemu.
W umowie masz zapis, ze musisz przy podpisaniu umowy wpłacic zaliczkę 20 %, a na 21 dni przed wyjazdem resztę kwoty..ale nikt nie powiedział ze ta reszta kwoty ma byc wpłacona jednorazowo i dokladnie na 21 dni przed wyjazdem. Chodzi tylko o to zeby calośc wplaty byla u nas do 21 dnia przed wyjazdem.
A jak dokonasz tej wpalaty to juz Twoj biznes...gotowką, kartą, przelewem..jednorazowo, w 3 ratach...jak tam chcesz

Edytowane przez m.a.r.t.a
Czas edycji: 2009-01-07 o 18:29 Powód: przypominam o nie pisaniu post pod postem i regularnym korzystaniu z funkcji "edytuj" oraz "multicytowania"!
Stary 2009-01-07, 13:40   #4399
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Z Maroko jest ten "problem"ze leży nad oceanem..wiec lubi zawiać i jak zimny prąd przypłynie to wejsc do wody sie nie da. Temperatura w pażdzierniku idealna 28-30 C.
Mam stalych klientow ktorzy byli w zeszłym roku w Maroko i zakochali się w tym miejscu.

Z Turcją już gorzej może sie trafić deszcz i chlodniejsze dni. Moj znajomi byli pod koniec wrzesnia i cały tydzień lalo
No własnie nie trafisz...kazdy ma swoj gust..jak z ciuchami. Poza tym zależy z jakim biurem jedziesz, w jakim hotelu wylądujesz- od wielu czynników.

Musisz sama wiedzieć co chcesz zobaczyć.

Mnie jakoś gora kamieni nie kręci...dlatego Egipt to dla mnie porażka.

Ja potrzebuje slodkich brukowanych uliczek, małych kamieniczek, kosciolów w malowniczej scenerii. srodziemnomorsiego klimatu, tawern, knajpek, owocow morza, dobrego wina i przyjaznych ludzi.

Imprezowo zdecydowanie Hiszpania, Teneryfa, Majorka, Grecja (Chalkidiki i Riwiera Olimpijska- moja kumpela byla ode mnie w zeszlym roku na Riwierze i była zachwycona)...wyspy greckie oczywiscie: Zakynthos ( rejon Laganas i Kalamaki) Rodos, Kreta (rejon Heraklionu) no i nasz hit sezonu Santorini i Mykenos..ale tu trzeba duuuuzo kasy wydać.

Ja sercem to od razu do Hiszpanii gnam , kocham te klimaty

Ale muszę poznać coś innego niż widziałam, dlatego najbliżej mi do Grecji chyba i nad tym pogłówkuję z mężem. Ten Egipt to jego wymysł, bo był i zachwycony wrócił A do Turcji to w ostateczności, wkurza mnie ich mentalność, zwyczaje i w ogóle szczerze ich nie lubię, więc obawiam sie, że mogłabym szybko wywołać jakiś skandal , bo wiem jacy potrafią byc bezczelni
Stary 2009-01-07, 13:45   #4400
goosia207
Zakorzenienie

Cytat:

Ale muszę poznać coś innego niż widziałam, dlatego najbliżej mi do Grecji chyba i nad tym pogłówkuję z mężem. Ten Egipt to jego wymysł, bo był i zachwycony wrócił A do Turcji to w ostateczności, wkurza mnie ich mentalność, zwyczaje i w ogóle szczerze ich nie lubię, więc obawiam sie, że mogłabym szybko wywołać jakiś skandal , bo wiem jacy potrafią byc bezczelni
U mnie Egipt tez był pomysłem Tżta.
Coś tych facetów tam ciągnie
goosia207 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:45   #4401
DianaM
Zadomowienie

Teraz to i ja się nakręciłam !
Dziękuję Haniu, za rady. W sobotę będę w Olsztynie, zajdę tam do biura podróży, zobaczę co polecają. Najwyżej od razu coś wybiorę i wpłacę zaliczkę. Te raty to dobry pomysł. Zdecydowanie łatwiej zapłacić w ratach niż od razu wywalić parę tysiaków. Tym bardziej, że ze sobą trzeba mieć kieszonkowe
Stary 2009-01-07, 13:47   #4402
kaska87
Zakorzenienie

ja chcę do Egiptu a TZ nie

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:53   #4403
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

W Egipcie i Tunezji też są bezczelni i nachalni.

Ja wiem ze ten Egipt ma duzo plusow...bo pięknie morze, ponurkowac z rybkami mozna, poczuć się jak księzniczka w wypasionym hotelu, pojeść, popić itp..ale nie da rady wieczorem wyrwac się z hotelu połazic po jakiejs urokliwej starowce, poznac na plaży miłej pary autochtonów, wyskoczyc potanczyć, wypozyczyc auta zeby zwiedzić okolicę...itp itd.

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2009-01-07 o 13:55
Stary 2009-01-07, 13:55   #4404
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Dorinko mnie się w Egipcie podobało, ale napewno nie znajdziesz tam rzeczy, które tak urokliwie opisała Hania, aż poczułam, że tam jestem

Jeśli chcesz leżeć, wygrzewać się na słonku i popijać drina to Egipt wskazany
Hotele 4 - 5 gwiazdkowe są naprawdę luksusowe, wręcz pełne przepychu, wszędzie marmury, złote czy też złotopodobne ozdoby itp. Nigdzie indzie za taką cenę nie dosaniesz takich wygód.

Jednak trzeba się przyzwyczaić do specyfiki krajów muzułmańskich: wiadomo chętniej będą rozmawiać z TŻ niż z Tobą, na kobiety turystki to się jedynie obleśnie gapią, chcą dotykac (!), robić sobie zdjęcia itp., poprostu są nachalnii.
Ogólnie są strasznymi niechlujami, na mieście wyrzucają śmieci na ziemie.
Na zakupach chcą wcisnąć wszystko i MUSISZ się targować, kiedy się tego nie robi to podobnież się obrażają bo to niezgodne z ich kulturą. Jednak ważniejszy powód to taki, że podawane ceny są często 100% zawyżone. Nie targując się poprostu strasznie się przepłaca!!.
A i jeszcze bardzo ważne!!! Tzw. Zemsta faraona, z powodu innej flory bakteryjnej, po zjedzeniu surowych owoców, warzyw czy też sosów lub wypiciu wody z kranu możemy dostać biegunki;/

Proponowane wycieczki fakultatywne to: Kair z piramidami, Luxor, nurkowanie - różnego rodzaju, jazda quadami po pustyni - zwiedzania wioski beduińskiej, rejs Nilem.

My zastanawiamy się nad Marokiem: wydaje mi się, że to urocze miejsce, jednak opinie są skrajne. Pewnie duzo zależy nietylko od upodobań, ale także od hotelu do którego się trafi.
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 13:56   #4405
zara_84
Rozeznanie

GG do zara_84

Cytat:
Napisane przez goosia207 Pokaż wiadomość

Zaro mi się sukienka bardzo podoba, tylko jak na wesele, to chyba trochę za ciemna.
No właśnie taka kolorystyka na wesele odpada, długość też musiałaby być zdecydowanie inna. Mam czas do czerwca niby tylko jak siebie znam to się zabiorę za to tydzień przed, będę szukać w panice, potem kupię coś co wcale mi sie nie podoba ale jakoś leży i znów sobie obiecam że następnym razem... A to wesele przyjaciółki więc naprawdę muszę się za to zabrać wcześniej bo aż wstyd

Cytat:

O taaaak, dokładnie coś takiego. Dlatego mnie nie ciagnie do tych krajów arabskich.. drażni mnie ich kultura, ta nachalność we wszystkim, łapanie człowieka za rękę żeby go wciągnąc do sklepu, brrr... Ewentualnie może Turcja, bardzo mi się podobało a pozwiedzać też było co.
Marzy mi sie Grecja w te wakacje, tylko że drogo. Chyba że Haniu powiesz że u Ciebie jakieś super oferty to aż się przejadę, a i babcię mam w okolicy

Kupiłam fasolę W 2 sklepach nie mieli więc jak poszłam do 3go i mieli to kupiłam ze strachu pół kilo Nie mogę się doczekać aż ją namoczę

Edit:

Dzięki Sviniecko. Oj chyba będę musiała się sporo naszukać bo chodzi mi jednak o coś takiego w stylu subtelna elegancjo-klasyka

Edytowane przez zara_84
Czas edycji: 2009-01-07 o 14:01 Powód: dopisek
zara_84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 14:09   #4406
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mango08 Pokaż wiadomość
Dorinko mnie się w Egipcie podobało, ale napewno nie znajdziesz tam rzeczy, które tak urokliwie opisała Hania, aż poczułam, że tam jestem

Hotele 4 - 5 gwiazdkowe są naprawdę luksusowe, wręcz pełne przepychu, wszędzie marmury, złote czy też złotopodobne ozdoby itp. Nigdzie indzie za taką cenę nie dosaniesz takich wygód.
Pięknie zareklamowałas Egipt..walsnie po to sie tam jeżdzi. Zeby zapomnieć o swiecie leząc na plazy, w basenie hotelowym i kochać się z mężem w wielkim łożu

Cytat:
Jednak trzeba się przyzwyczaić do specyfiki krajów muzułmańskich: wiadomo chętniej będą rozmawiać z TŻ niż z Tobą, na kobiety turystki to się jedynie obleśnie gapią, chcą dotykac (!), robić sobie zdjęcia itp., poprostu są nachalnii.
Na zakupach chcą wcisnąć wszystko i MUSISZ się targować, kiedy się tego nie robi to podobnież się obrażają bo to niezgodne z ich kulturą. Jednak ważniejszy powód to taki, że podawane ceny są często 100% zawyżone. Nie targując się poprostu strasznie się przepłaca!!.
A i jeszcze bardzo ważne!!! Tzw. Zemsta faraona, z powodu innej flory bakteryjnej, po zjedzeniu surowych owoców, warzyw czy też sosów lub wypiciu wody z kranu możemy dostać biegunki;/

Proponowane wycieczki fakultatywne to: Kair z piramidami, Luxor, nurkowanie - różnego rodzaju, jazda quadami po pustyni - zwiedzania wioski beduińskiej, rejs Nilem.

My zastanawiamy się nad Marokiem: wydaje mi się, że to urocze miejsce, jednak opinie są skrajne. Pewnie duzo zależy nietylko od upodobań, ale także od hotelu do którego się trafi.
A tu pięknie zniechęciłaś

Co do Maroko....moj mąż poznał kiedys w samolocie chlopaka pochodzącego z Maroko ( a dokaldniej Marakeszu), a mieszkającego w Amsterdamie. TZ gały wyszly..taki elegancik i kulturaly facet. Opowiadał całą drogę o zabytkach, kulturze i itp....mąż nie będąc tam, zauroczył sie tym miejscem...ale i tak będzie to ostatnie miejsce do ktorego pojedziemy.
Kraje arabskie nie dla mnie

Cytat:

O taaaak, dokładnie coś takiego. Dlatego mnie nie ciagnie do tych krajów arabskich.. drażni mnie ich kultura, ta nachalność we wszystkim, łapanie człowieka za rękę żeby go wciągnąc do sklepu, brrr... Ewentualnie może Turcja, bardzo mi się podobało a pozwiedzać też było co.
Marzy mi sie Grecja w te wakacje, tylko że drogo. Chyba że Haniu powiesz że u Ciebie jakieś super oferty to aż się przejadę, a i babcię mam w okolicy

Kupiłam fasolę W 2 sklepach nie mieli więc jak poszłam do 3go i mieli to kupiłam ze strachu pół kilo Nie mogę się doczekać aż ją namoczę
E tam drogo..tanio..tylko na kontynencie. Wyspy droższe. Na Chalkidiki i Riwierze Olimpijskiej hotele tanie...i na miejscu tez przystepnie.
Zaraz Ci wyślę na PW co trzeba.

Bardzo jestem ciekawa jak Ci ta fasolowka wyjdzie
Stary 2009-01-07, 14:11   #4407
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:

Dzięki za przybliżenie tematu
Cytat:
To ja jestem druga , Hania zrób promocję na hurtową sprzedaż Ja już się prawie zdecydowałam na Grecję, tylko co na to mąż

Hania ja też poproszę wstępną kalkulację , termin sierpień może końcówka ...

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2009-01-07 o 14:13
Stary 2009-01-07, 14:14   #4408
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za przybliżenie tematu

To ja jestem druga , Hania zrób promocję na hurtową sprzedaż Ja już się prawie zdecydowałam na Grecję, tylko co na to mąż
moi rodzice, mama zwłaszcza byli napaleni na Grecję i w tym roku byli na Rodos, podobało im się, ale przez te upały tak dostali w kość, że w tym roku chcą jechać gdzieś, gdzie jest chłodno - chyba Norwegia
Stary 2009-01-07, 14:17   #4409
pollynema
Zadomowienie

Tak piszecie o tych ciepłych krajach i powiem Wam, że też bym chętnie gdzieś pojechała. Nie licząc wyjazdów za malucha z rodzicami, to nigdy nie byłam na takich wakacjach.

Za to z marcu jest duża szansa na Alpy
Stary 2009-01-07, 14:28   #4410
Mango08
Rozeznanie

Cytat:
Pięknie zareklamowałas Egipt..walsnie po to sie tam jeżdzi. Zeby zapomnieć o swiecie leząc na plazy, w basenie hotelowym i kochać się z mężem w wielkim łożu

A tu pięknie zniechęciłaś

Co do Maroko....moj mąż poznał kiedys w samolocie chlopaka pochodzącego z Maroko ( a dokaldniej Marakeszu), a mieszkającego w Amsterdamie. TZ gały wyszly..taki elegancik i kulturaly facet. Opowiadał całą drogę o zabytkach, kulturze i itp....mąż nie będąc tam, zauroczył sie tym miejscem...ale i tak będzie to ostatnie miejsce do ktorego pojedziemy.
Kraje arabskie nie dla mnie

E tam drogo..tanio..tylko na kontynencie. Wyspy droższe. Na Chalkidiki i Riwierze Olimpijskiej hotele tanie...i na miejscu tez przystepnie.
Zaraz Ci wyślę na PW co trzeba.

Bardzo jestem ciekawa jak Ci ta fasolowka wyjdzie
Chciałam być obiektywna Wole zawsze wiedzieć wszystkie + i - zanim pojadę.
Pomimo wszystkodla mnie Egipt był świetnym miejscem, do któego chętnie powrócę, szczególnie późną jesienią, na taki odpoczynek od rzeczywistości...
Zresztą na terenie hoteli tubylcy zachowują się bardziej po europejsku, więc można uniknąć ich specyfiki...
My na urlop możemy się wybrać jesienią, a oboje lubimy ciepło, więc nie jako kraje arabskie są dla nas idealne, może kiedyś będzie nas stać na więcej to wtedy Peru, Meksyk, Kuba, Dominikana można wybierać do woli

Edytowane przez Mango08
Czas edycji: 2009-01-07 o 14:31
Mango08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości