Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > Pielêgnacja w³osów

Notka

Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2009-10-10, 07:46   #4381
kid1985
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 13
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III

Cytat:
Napisane przez Anariel Poka¿ wiadomo¶æ
Mozesz spokojnie uzywac innych odzywek Powodzenia!!
dziekuje

No wiec tak w dniu dzisiejszym zakupilam odzywke Wax i rozpoczelam systematyczne (mam nadzieje) stosowanie po splukaniu i calkowitym wyschnieciu okazaly sie wlosy o niebo lepsze i milsze w dotyku tylko mam takie dziwne mrowienie ;| ale moze to tak ma dzialac czas pokaze

Edytowane przez kid1985
Czas edycji: 2009-10-10 o 20:21
kid1985 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-11, 16:23   #4382
ekomonika
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 199

Polecam od¿ywki Nivei, mo¿e nie przy¶pieszaj± porostu w³osów, ale po niej w³osy s± takie cuudnie miêkkie
ekomonika jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-11, 19:52   #4383
LifUnia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 033

aktualizujê

kolor jest tkai jak na zdjêciach z sierpnia
LifUnia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-11, 20:37   #4384
Magdzia94
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 18 143

Ale Ci w³oski uros³y, super

Magdzia94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-12, 12:03   #4385
dodeczka84
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 300

Czyli jednak mo¿na... Ja siê ciut obciê³am od momentu zawitania tutaj w¶ród Was. Nie wytrzyma³am, ale teraz znów ro¶nie.. i uros³o! Narazie noszê za uszy, bo inaczej to ju¿ fryzura siê kupy nie trzyma. Ale skoro w trakcie 3 miesiêcy porost ma byæ tak du¿y to teraz pójdê siê ¶ci±æ dopiero na Bo¿e Narodzenie!
dodeczka84 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-12, 15:13   #4386
eloania
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 294

hej dziewczyny, mozecie polecic jakas odzywke najlepiej zeby bylo jak najmniej srodkow chemicznych... ;p
przegladalam troche kwc ale jakos nie moge nic wybrac...
ostatnio przez dluzszy czas stosowalam fructis bez silikonu odzywke i byla okej, ale mam ochote czegos nowego sprobowac;p

ktos o nivea pisal wyzej, ale odrazu mowie ze mnie jakos nie przekonuja;p

waxu nigdy nie stotsowalam jeszcze, go sie stosuje tak samo jak odzywke czy jak to jest?
Stary 2009-10-12, 15:20   #4387
evullka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 992

Cytat:
Napisane przez eloania Poka¿ wiadomo¶æ
hej dziewczyny, mozecie polecic jakas odzywke najlepiej zeby bylo jak najmniej srodkow chemicznych... ;p
ostatnio przez dluzszy czas stosowalam fructis bez silikonu odzywke i byla okej, ale mam ochote czegos nowego sprobowac;p

waxu nigdy nie stotsowalam jeszcze, go sie stosuje tak samo jak odzywke czy jak to jest?
Wax-a stosuje sie po umyciu wlosow, ja nakladam czepek foliowy na glowe i trzymam go na wlosach 30min, potem splukuje woda
evullka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-12, 15:47   #4388
201609050926
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 82

Cytat:
Napisane przez LifUnia Poka¿ wiadomo¶æ
aktualizujê

kolor jest tkai jak na zdjêciach z sierpnia
ooo, sporo uros³y
201609050926 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-12, 20:08   #4389
viki1988
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 975

Cytat:
Napisane przez eloania Poka¿ wiadomo¶æ

Od¿ywki firmy Inter Fragrances - Petrole, Seboradiny.... Wax to maska - u¿ywasz 1-2 razy/ tyg.
Stary 2009-10-13, 02:11   #4390
niutka1
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 904

Dzis kolejne mierzenie, fatalny przyrost, tylko 1 cm
jakas totalna pora¿ka, lenistwo moich moherów
ale by³am chora, bra³am antybiotyki, to na pewno ma tez swój wp³yw...
juz ja sie za nie wezmê
31.12.2014 : 54cm podcinane wiele razy, CEL: 69cm..
zapuszczam grzywkê 31.12.2014: 21cm.
niutka1 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-13, 10:40   #4391
dymka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 219

Cytat:
Napisane przez niutka1 Poka¿ wiadomo¶æ
Dzis kolejne mierzenie, fatalny przyrost, tylko 1 cm
jakas totalna pora¿ka, lenistwo moich moherów
ale by³am chora, bra³am antybiotyki, to na pewno ma tez swój wp³yw...
juz ja sie za nie wezmê
Na pewno choroba ma wp³yw - teraz rusz±
A najwa¿niejsze, ¿e rosn± zdrowe i ¶liczne

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 10:40   #4392
Aniaaa PlayMate
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 814

I nie spanie po nocach niutko te¿ robi swoje
Stary 2009-10-13, 14:32   #4393
Navien
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 395

Dziewczyny, dziewczyny! Chcia³am jeszcze zapytaæ, bo wielkimi krokami przymierzam siê do zakupu szamponu i od¿ywki z tej linii Fast (Akcelerator do w³osów FAST) i tylko pytanie mam, czy ta seria dobrze od¿ywia, zapobiega wysuszaniu i niszczeniu w³osów? Widzia³am jego piêkny zio³owy sk³ad, ale zastanawiam siê nad skuteczno¶ci± wobec farbowanych w³osów, które niestety teraz zrobi³y mi siê lekko suche i wypadaj± z ³ba z prêdko¶ci± ¶wiat³a

Wcze¶niej u¿ywa³am Seboradinu do przet³uszczaj±cych, by³am zadowolona, a poniewa¿ marzy mi siê w³os do ziemi, wiêc szukam coraz to ciekawszych wynalazków, ¿e szybko szybko gêstwina mi uros³a
No i do tego chcê je od¿ywiæ porz±dnie!

Jeszcze jedno. Zanotowa³y¶cie jakie¶ pozytywne reakcje podczas ³ykania Vitapilu? Ja ogólnie jestem fank± skrzypu polnego, ³ykam go od dawna, z przerwami miesiêcznymi co jaki¶ czas, ale kiedy¶ bra³am te¿ vitapil, tylko nie wiem czy znowu do niego wróciæ i po³±czyæ go ze skrzypem, czy mo¿e sam skrzyp starczy i nie zawracaæ sobie g³owy innymi g³upotkami?

Z góry dziêki za odpowied¼ i przepraszam, ¿e marudzê

dodam, ¿e ogólnie stosujê:
-Maskê kallos - latte
-Wax zagraniczny
-Pollenê Malwê
-robiê maseczki z ¿ó³tka, olejku rycynowego i nafty

bez sp³ukiwania: jedwab, keratyna p³ynna i gliss kur - dwufazowa od¿ywka w sprayu, taka ¿ó³ta.

Wiêc kurka wodna o te kude³ki swoje dbam, wiêc smutno mi, ¿e tak siê buntuj± i wypadaj±. Wiem, ¿e to wina farby, ale ani nie prostujê w³osów, ani nie u¿ywam lokówek/suszarek itp. Mam nadziejê, ¿e szybko dojd± do siebie i odzyskaj± witalno¶æ

Edytowane przez Navien
Czas edycji: 2009-10-13 o 14:45
Navien jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:24   #4394
Anariel
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 470

Navien Fast raczej wszytskim przesuszal wlosy... Zobacz sobie osobny watek o Nisim. Tam sie dziewczyny wypowiadaja
-Od Lipca 2009 dbam o paznokcie

Anariel jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-13, 15:32   #4395
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anariel Poka¿ wiadomo¶æ
Navien Fast raczej wszytskim przesuszal wlosy... Zobacz sobie osobny watek o Nisim. Tam sie dziewczyny wypowiadaja

ojej, a na KWC w³a¶nie przeczyta³am o nim i dziewczyny pisa³y, ¿e ju¿ po pierwszym u¿yciu w³osy by³y w cudnym stanie! B³yszcz±ce, l¶ni±ce i inne cuda, które tylko na reklamie widzia³am

naprawdê przesusza? Nie smuæ mnie

EDIT: znalaz³am na forum w±tek o nisimie, oczywi¶cie wcze¶niej go przegapi³am i ju¿ nadrabiam zaleg³o¶ci!
Stary 2009-10-13, 15:55   #4396
brzydkie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 661

Wlasnie ogladalam zdjecia z przed ponad roku.... Boze co ja zrobi³am.....mia³am piêkne w³osy d³ugie......Co teraz jest wrezc nieosiagalne.Nie by³y idealnie proste, ale nawet bardzo delikatne czasem fale dodawa³y mi uroku. Skusi³am sie od roku mniej wiecej w pazdzierniku 2008 na prostownice . BO pozazdrosci³am drutów kolezankom.... na poczatku nawet nie mialam ceramicznej prostownicy , pozniej kupilam lepsza ( no lepsza do prostowania wysoka temp itp) a dla w³osów koszmar.... nawet nie zauwazylam kiedy je spalilam .... sa teraz cienkie , siano, i nie faluja sie delikatnie tylko stoja we wszystkie strony.W dodatku lamia sie okropnie, sa porozdwjane, i co mnie denerwuje sa za krotkie, co bardziej dobija nie rosn±!TYlko to malo powiedziane nie rosn± -one sa coraz krótsze....mialam daleko za ³opatki d³ugie geste w³osy a teraz do ramion z przodu dostaja z ty³u nie liczne pasemka do ³opatek
W dodatku sa coraz krotsze , ludzie mi mowia ze d³ugich
by³o mi lepiej wiem...o tym Wygladam teraz strasznie.
w styczniu mam studni owke przez te 3 mi3esiace musza mi urosna c z 5 cm ... nie obetne! na 100% .
koncóki podcinalam i nic nie rosn± .... uzywam nafty odzywek , kupilam rycynowy olej ...... ³ykam belisse..... czy w³osy naprawde przestalky mi rosn±æ? Jak bylam dzieckiem ros³y jak szalone....
brzydkie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-13, 16:03   #4397
Anariel
Wtajemniczenie

Nie przestaly rosna ale te popalone konce sie lamia i odpadaja dlatego masz wrazenie, ze stoja w miejscu. Po pierwsze odstwa prostownice, po drugie nawilzenie i bedzie dobrze... Trzymam kciuki

Stary 2009-10-13, 16:47   #4398
trojka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 247

Navien wg. mnie Vitapil jest ¶wietny,
nie mia³am ¿adnych problemów z w³osami ale gdy go za¿ywa³am zaobserwowa³am piêkny po³ysk w³osia i g³adsze siê zrobi³y

Nie dotykajcie ich telefonów!
Nie czytajcie komunikatorów, maili.
Nie szukajcie na si³ê problemów!
S³odka niewiedza i szacunek to spokój w zwi±zku.
trojka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-13, 17:14   #4399
Navien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez trojka Poka¿ wiadomo¶æ
Navien wg. mnie Vitapil jest ¶wietny,
nie mia³am ¿adnych problemów z w³osami ale gdy go za¿ywa³am zaobserwowa³am piêkny po³ysk w³osia i g³adsze siê zrobi³y
ja te¿ kilka miesiêcy temu go jad³am :p ale ju¿ nie pamiêtam czy by³y jakie¶ efekty. Kupiê go w takim razie jutro

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2009-10-13, 22:06   #4400
anngeli
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 314

Bardzo zale¿y mi na szybkim poro¶cie w³osów, z moich osobistych i dok³adnych obserwacji, mogê powiedzieæ ¿e po ponad miesiêcznym u¿ywaniu Seboradinu Lotionu z rzep± uros³o mi sporo nowych w³osów, jak to siê mówi baby hair , zw³aszcza przy przedzia³ku ale tak poza tym ¿adnego przy¶pieszenia chyba nie zauwa¿y³am. U¿ywa³am na pocz±tku wakacji 2 serii ampu³ek Radicala i zauwa¿y³am ¿e w³osy ros³y w mega szybkim tempie (obserwacja po odrostach), teraz mam w³osy w zbli¿onym kolorze do mojego wiêc nie bêdzie to a¿ tak widoczne, ale ja siê wszystkiego dopatrzê ;p Pomaga³ mi te¿ kiedy¶ sok z wycisniêtych czarnych rzep, ale te¿ mia³y raczej takie rezultat jak Seboradin tyle ¿e lepszy. Jutro idê polowaæ na Henna Treatment Wax do w³osów ciemnych bo s³ysza³am od paru osób no i wyczyta³am na wiza¿u ¿e pomaga na porost. U¿ywa³am na porost tak¿e wewnêtrznych rzeczy ; bellissa pomog³a chyba tylko na paznokcie (zu¿y³am prawie ca³e, ostatni listek odda³am mamie) wczesniej u¿ywa³am Skrzypovity (2 opak.) i na pocz±tku po ok. 2 tyg. dzia³a³o tylko na pazurki ale potem zauwa¿y³am poprawê stanu moich w³osów i te¿ minimalne przy¶pieszenie porostu. Jak na razie wygrywaj± u mnie ampu³ki i po prostu dbanie o w³osy, zero suszarki, odzywki, maseczki, profesjonalny szampon naprawczy na zmianê z tym joanny z rzep±. Teraz na jesieñ znów u¿ywam ampu³ek, posz³o ich ju¿ ok. 6-7, zobaczymy jaki bêdzie przyrost i odnowienie w³osów w po³±czeniu z tym zagranicznym waxem bo do tej pory uzywa³am tych polskich edycji.
Ile ja bym da³a ¿eby mieæ w³osy conajmniej 5-10 cm za zapiêcie stanika no i piêkne b³yszcz±ce w³osy, chyba tym razem definitywnie przyst±pie do zapuszczenia naturalnych w³osów, wiêc tymbardziej zale¿y mi na szybkim poro¶cie. A mo¿e która¶ z was ma jakie¶ jeszcze odkrycia?

6.07.2008r.
T.

Edytowane przez anngeli
Czas edycji: 2009-10-13 o 22:12 Powód: literówka
anngeli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-13, 22:15   #4401
evullka
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 992

Cytat:
Napisane przez anngeli Poka¿ wiadomo¶æ
Bardzo zale¿y mi na szybkim poro¶cie w³osów, z moich osobistych i dok³adnych obserwacji, mogê powiedzieæ ¿e po ponad miesiêcznym u¿ywaniu Seboradinu Lotionu z rzep± uros³o mi sporo nowych w³osów, jak to siê mówi baby hair , zw³aszcza przy przedzia³ku ale tak poza tym ¿adnego przy¶pieszenia chyba nie zauwa¿y³am. U¿ywa³am na pocz±tku wakacji 2 serii ampu³ek Radicala i zauwa¿y³am ¿e w³osy ros³y w mega szybkim tempie (obserwacja po odrostach), teraz mam w³osy w zbli¿onym kolorze do mojego wiêc nie bêdzie to a¿ tak widoczne, ale ja siê wszystkiego dopatrzê ;p Pomaga³ mi te¿ kiedy¶ sok z wycisniêtych czarnych rzep, ale te¿ mia³y raczej takie rezultat jak Seboradin tyle ¿e lepszy. Jutro idê polowaæ na Henna Treatment Wax do w³osów ciemnych bo s³ysza³am od paru osób no i wyczyta³am na wiza¿u ¿e pomaga na porost. U¿ywa³am na porost tak¿e wewnêtrznych rzeczy ; bellissa pomog³a chyba tylko na paznokcie (zu¿y³am prawie ca³e, ostatni listek odda³am mamie) wczesniej u¿ywa³am Skrzypovity (2 opak.) i na pocz±tku po ok. 2 tyg. dzia³a³o tylko na pazurki ale potem zauwa¿y³am poprawê stanu moich w³osów i te¿ minimalne przy¶pieszenie porostu. Jak na razie wygrywaj± u mnie ampu³ki i po prostu dbanie o w³osy, zero suszarki, odzywki, maseczki, profesjonalny szampon naprawczy na zmianê z tym joanny z rzep±. Teraz na jesieñ znów u¿ywam ampu³ek, posz³o ich ju¿ ok. 6-7, zobaczymy jaki bêdzie przyrost i odnowienie w³osów w po³±czeniu z tym zagranicznym waxem bo do tej pory uzywa³am tych polskich edycji.
Ile ja bym da³a ¿eby mieæ w³osy conajmniej 5-10 cm za zapiêcie stanika no i piêkne b³yszcz±ce w³osy, chyba tym razem definitywnie przyst±pie do zapuszczenia naturalnych w³osów, wiêc tymbardziej zale¿y mi na szybkim poro¶cie. A mo¿e która¶ z was ma jakie¶ jeszcze odkrycia?
Moim najlepszym odkryciem na porost wlosow jest "Nisim Fast"
evullka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-13, 23:09   #4402
brzydkie
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 661

ale ja o tym mysle juz od po³ roku ale nie potrafie sie zdecydowac.Wizja krotkich w³osów mnie przerazawiem ,ze nie do twarzy mi. Pozatym nigdy nie mia³am i tak krotszych niz dotychczas. nafta wysusza w³osy? pierwsze s³ysze..stosowa³am sama i wydawalo mi sie ze sa mietsze i bardziej nawilzone.. i jak wysuszylam to nawet dosc g³adkie
ale ja jestem az za cierpliwa, wiekszosc z Was juz chyba scie³o by sie na zapalke a ja chce miec w³osy na studniówce, pozniej na maturze... i wogole o wiele lepiej sie czu³±m w dlugich..
eh
a jak obetne to nie wiem czy by uros³y chyba po 3 latach zanim wszystko sei wykruszy i urosnie albo i wogole .TYle stoja mi w miejscu wiec moge sie wszystkiego spodziewac

Edytowane przez brzydkie
Czas edycji: 2009-10-13 o 23:13
brzydkie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:13   #4403
weegirl
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 5 126

Cytat:
Napisane przez brzydkie Poka¿ wiadomo¶æ
ale ja o tym mysle juz od po³ roku ale nie potrafie sie zdecydowac.Wizja krotkich w³osów mnie przerazawiem ,ze nie do twarzy mi. Pozatym nigdy nie mia³am i tak krotszych niz dotychczas. nafta wysusza w³osy? pierwsze s³ysze..stosowa³am sama i wydawalo mi sie ze sa mietsze i bardziej nawilzone.. i jak wysuszylam to nawet dosc g³adkie
ale ja jestem az za cierpliwa, wiekszosc z Was juz chyba scie³o by sie na zapalke a ja chce miec w³osy na studniówce, pozniej na maturze... i wogole o wiele lepiej sie czu³±m w dlugich..
eh
a jak obetne to nie wiem czy by uros³y chyba po 3 latach zanim wszystko sei wykruszy i urosnie albo i wogole .TYle stoja mi w miejscu wiec moge sie wszystkiego spodziewac
Mo¿esz zrobiæ tak, jak ja- podci±æ tylko koñcówki (tzn. u mnie mia³ byæ 1 cm, wysz³o 5), a w nastêpnym miesi±cu znowu wizyta u fryzjera Nawet nie zauwa¿ysz jakiej¶ du¿ej ró¿nicy. No i zachêcam Ciê do przeczytania w±tku "Walka o zdrowe i piêkne w³osy". Na górze tego podforum jest te¿ podwieszona ¶ci±gawka jak zregenerowaæ zniszczone w³osy- lektura tego tekstu zajmie Ci mo¿e 15 minut No i oleje- jest o nich ca³y w±tek (te¿ podwieszony u góry). Co do nafty- nale¿y j± trzymaæ tak, jak zosta³o to napisane na opakowaniu. Nafta od¿ywia w³osy, ale nie nawil¿a ich. Mo¿e, ale nie musi wysuszaæ. Ja w okresie przej¶ciowym, kiedy odstawi³am prostownicê, a nie mog³am chodziæ z moj± szop± na g³owie, modelowa³am w³osy na szczotce i by³y proste i g³adkie.

No i my¶lê, ¿e warto zacz±æ co¶ wcieraæ w skórê g³owy- masz du¿o rzeczy do wyboru, np. maseczkê Henna Treatment Wax, Seboradin Niger Lotion, Garnier Neril, ¿el aloesowy Paloma, zestaw Nisim Fast (o wszystkich tych produktach s± oddzielne w±tki )). Trzeba byæ systematycznym, ale my¶lê, ¿e warto wspomóc porost w³osów, jak siê da.
weegirl jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-14, 09:24   #4404
xBlackRosex
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 166

Za³±czam fotke moich w³osów prawie od razu po ¶ciêciu i sprzed miesi±ca. Bardzo malutko uros³y mimo tego, ¿e je od¿ywiam
xBlackRosex jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-14, 11:32   #4405
jodi
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 75

hej Dziewczyny. Troche przestudiowa³am ten w±tek bo sama zapuszczam w³osy i szukam czego¶ nowego. Zrezygnowa³am ju¿ z fastu po miesi±cu stosowania bo mi naprawde nie pomóg³. W³osy ros³y mi w têpie 0.5 cm na miesi±c a teraz zwolni³y têpo i chyba nie rosn± wcale i to akurat w tym miesi±cu co stosowa³am fast ( mo¿e to zbieg okoliczno¶ci) Obecnie przerzuci³am siê z merz specjal(2m stosowania) na silice. Ale witaminy wcale nie sprawi³y ¿e w³osy zacze³y szybciej rosn±æ raczej je wzmocni³y i chocia¿ z tego jestem bardzo zadowolona. Gdzie¶ czyta³am ¿e na porost w³osów ma du¿y wp³yw jedzenie jajek bo zawieraj± bia³ko. Czy która¶ z was stosuje tak± diete i przez to zauwa¿y³a lepszy porost w³osów?

Edytowane przez jodi
Czas edycji: 2009-10-14 o 11:34
jodi jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:35   #4406
jyyli
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 10 048
GG do jyyli

Cytat:
Napisane przez jodi Poka¿ wiadomo¶æ
hej Dziewczyny. Troche przestudiowa³am ten w±tek bo sama zapuszczam w³osy i szukam czego¶ nowego. Zrezygnowa³am ju¿ z fastu po miesi±cu stosowania bo mi naprawde nie pomóg³. W³osy ros³y mi w têpie 0.5 cm na miesi±c a teraz zwolni³y têpo i chyba nie rosn± wcale i to akurat w tym miesi±cu co stosowa³am fast ( mo¿e to zbieg okoliczno¶ci) Obecnie przerzuci³am siê z merz specjal(2m stosowania) na silice. Ale witaminy wcale nie sprawi³y ¿e w³osy zacze³y szybciej rosn±æ raczej je wzmocni³y i chocia¿ z tego jestem bardzo zadowolona. Gdzie¶ czyta³am ¿e na porost w³osów ma du¿y wp³yw jedzenie jajek bo zawieraj± bia³ko. Czy która¶ z was stosuje tak± diete i przez to zauwa¿y³a lepszy porost w³osów?
Ja jad³am przez jaki¶ czas codziennie jajecznicê z dwóch jajek i ros³y ³adnie

http://www.uniteddogs.com/stopkillingdogs/
jyyli jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:52   #4407
majreg
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 743

Cytat:
Napisane przez kid1985 Poka¿ wiadomo¶æ
dziekuje

No wiec tak w dniu dzisiejszym zakupilam odzywke Wax i rozpoczelam systematyczne (mam nadzieje) stosowanie po splukaniu i calkowitym wyschnieciu okazaly sie wlosy o niebo lepsze i milsze w dotyku tylko mam takie dziwne mrowienie ;| ale moze to tak ma dzialac czas pokaze
Nie wiem co widzicie w waxie. Ja nie mogê ju¿ siê doczekaæ kiedy go skonczê. Normalnie u¿ywam glorii lub kallosa. Wystarczy ze raz po³o¿ê waxa i mi co¶ na ³bie wyskakuje. Poza tym nie wiem co on w³a¶ciwie korzystnego ma w sk³adzie oprócz lawsonii gdzies przy koñcu. Na 1 miejscu woda, 3 miejscu jest sls, na 4 paraben. To bardziej szampon ni¿ od¿ywka. Dzia³a chyba na wiêkszo¶æ jak placebo. Nic nie rozumiem.
majreg jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2009-10-14, 15:57   #4408
Anariel
Wtajemniczenie

A my jestesmy zadowolone Nie wszystko jest dobre do kazdego rodzaju wlosow i skory... Ja po Waxie mam nowe wloski...

Stary 2009-10-14, 16:44   #4409
dymka
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 219

Mi te¿ wax s³u¿y - ju¿ kolejne opakowanie zu¿ywam (teraz kupi³am 480g)
Stary 2009-10-14, 17:15   #4410
Czarnula204
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 593

A mi nie pomagaja wasze specyfiki, stosuje:
-wax
-seboradin
-elseve odzywke z miodem
- odzywke jakas fryzjerska(etykieta ang. cos do wlosow mocno zniszczonych nawet po trwalej, cos na litere S)
-myje szamponem z selenem
-mixturt nafta+rycyna+zoltko.
-jedwab
-pije pokrzywe
-zazywam belisse
Po 3 tygodniach stosowania tego zero efektu! Wlosy urosly 3mm, mierze na odrostach, do tego wypadaja i sie przetluszczaja strasznie, czyli to sdamo co i przed stosowaniem, i co Wy na to?? jak ja mam je zapuscic??

Nowe w±tki na forum Pielêgnacja w³osów

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.