|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów W tym miejscu rozmawiamy o pielêgnacji w³osów. Je¶li twoje w³osy s± suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawê sytuacji. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#4381 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 13
|
Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu w³osów- czê¶æ III
dziekuje
![]() No wiec tak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kid1985 Czas edycji: 2009-10-10 o 20:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 199
|
Polecam od¿ywki Nivei, mo¿e nie przy¶pieszaj± porostu w³osów, ale po niej w³osy s± takie cuudnie miêkkie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 033
|
aktualizujê
![]() kolor jest tkai jak na zdjêciach z sierpnia ![]()
#4384 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 18 143
|
Ale Ci w³oski uros³y, super
![]()
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 300
|
Czyli jednak mo¿na... Ja siê ciut obciê³am od momentu zawitania tutaj w¶ród Was. Nie wytrzyma³am, ale teraz znów ro¶nie.. i uros³o! Narazie noszê za uszy, bo inaczej to ju¿ fryzura siê kupy nie trzyma. Ale skoro w trakcie 3 miesiêcy porost ma byæ tak du¿y to teraz pójdê siê ¶ci±æ dopiero na Bo¿e Narodzenie!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 294
|
hej dziewczyny, mozecie polecic jakas odzywke najlepiej zeby bylo jak najmniej srodkow chemicznych... ;p
przegladalam troche kwc ale jakos nie moge nic wybrac... ostatnio przez dluzszy czas stosowalam fructis bez silikonu odzywke i byla okej, ale mam ochote czegos nowego sprobowac;p ktos o nivea pisal wyzej, ale odrazu mowie ze mnie jakos nie przekonuja;p waxu nigdy nie stotsowalam jeszcze, go sie stosuje tak samo jak odzywke czy jak to jest?
#4387 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 992
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 82
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 975
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4390 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 904
|
Dzis kolejne mierzenie, fatalny przyrost, tylko 1 cm
![]() ![]() ![]() jakas totalna pora¿ka, lenistwo moich moherów ![]() ale by³am chora, bra³am antybiotyki, to na pewno ma tez swój wp³yw... ![]() juz ja sie za nie wezmê ![]()
Trójkowa mama ![]() ![]() 13.08.2009 : 3mm,14.09 : 2,5 cm,13.10 : 3,5 cm14.11 : 5 cm,14.12: 6 cm,15.01.2010: 8 cm, 21.12.2010: 20cm ( podcinane troszkê kilka razy) 31.12.2014 : 54cm ![]() ![]() zapuszczam grzywkê 31.12.2014: 21cm. |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 219
|
Cytat:
![]() A najwa¿niejsze, ¿e rosn± zdrowe i ¶liczne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 814
|
I nie spanie po nocach niutko te¿ robi swoje
![]()
#4393 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 395
|
Dziewczyny, dziewczyny! Chcia³am jeszcze zapytaæ, bo wielkimi krokami przymierzam siê do zakupu szamponu i od¿ywki z tej linii Fast (Akcelerator do w³osów FAST) i tylko pytanie mam, czy ta seria dobrze od¿ywia, zapobiega wysuszaniu i niszczeniu w³osów? Widzia³am jego piêkny zio³owy sk³ad, ale zastanawiam siê nad skuteczno¶ci± wobec farbowanych w³osów, które niestety teraz zrobi³y mi siê lekko suche i wypadaj± z ³ba z prêdko¶ci± ¶wiat³a
![]() Wcze¶niej u¿ywa³am Seboradinu do przet³uszczaj±cych, by³am zadowolona, a poniewa¿ marzy mi siê w³os do ziemi, wiêc szukam coraz to ciekawszych wynalazków, ¿e szybko szybko gêstwina mi uros³a ![]() No i do tego chcê je od¿ywiæ porz±dnie! Jeszcze jedno. Zanotowa³y¶cie jakie¶ pozytywne reakcje podczas ³ykania Vitapilu? Ja ogólnie jestem fank± skrzypu polnego, ³ykam go od dawna, z przerwami miesiêcznymi co jaki¶ czas, ale kiedy¶ bra³am te¿ vitapil, tylko nie wiem czy znowu do niego wróciæ i po³±czyæ go ze skrzypem, czy mo¿e sam skrzyp starczy i nie zawracaæ sobie g³owy innymi g³upotkami? Z góry dziêki za odpowied¼ i przepraszam, ¿e marudzê ![]() dodam, ¿e ogólnie stosujê: -Maskê kallos - latte -Wax zagraniczny -Pollenê Malwê -robiê maseczki z ¿ó³tka, olejku rycynowego i nafty bez sp³ukiwania: jedwab, keratyna p³ynna i gliss kur - dwufazowa od¿ywka w sprayu, taka ¿ó³ta. Wiêc kurka wodna o te kude³ki swoje dbam, wiêc smutno mi, ¿e tak siê buntuj± i wypadaj±. Wiem, ¿e to wina farby, ale ani nie prostujê w³osów, ani nie u¿ywam lokówek/suszarek itp. Mam nadziejê, ¿e szybko dojd± do siebie i odzyskaj± witalno¶æ ![]()
Edytowane przez Navien Czas edycji: 2009-10-13 o 14:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 470
|
Navien Fast raczej wszytskim przesuszal wlosy... Zobacz sobie osobny watek o Nisim. Tam sie dziewczyny wypowiadaja
![]()
#4395 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ojej, a na KWC w³a¶nie przeczyta³am o nim i dziewczyny pisa³y, ¿e ju¿ po pierwszym u¿yciu w³osy by³y w cudnym stanie! B³yszcz±ce, l¶ni±ce i inne cuda, które tylko na reklamie widzia³am ![]() naprawdê przesusza? Nie smuæ mnie ![]() EDIT: znalaz³am na forum w±tek o nisimie, oczywi¶cie wcze¶niej go przegapi³am i ju¿ nadrabiam zaleg³o¶ci! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 661
|
Wlasnie ogladalam zdjecia z przed ponad roku.... Boze co ja zrobi³am.....mia³am piêkne w³osy d³ugie......Co teraz jest wrezc nieosiagalne.Nie by³y idealnie proste, ale nawet bardzo delikatne czasem fale dodawa³y mi uroku. Skusi³am sie od roku mniej wiecej w pazdzierniku 2008 na prostownice . BO pozazdrosci³am drutów kolezankom.... na poczatku nawet nie mialam ceramicznej prostownicy , pozniej kupilam lepsza ( no lepsza do prostowania wysoka temp itp) a dla w³osów koszmar.... nawet nie zauwazylam kiedy je spalilam ....
![]() ![]() ![]() ![]() W dodatku sa coraz krotsze , ludzie mi mowia ze d³ugich by³o mi lepiej wiem...o tym Wygladam teraz strasznie. w styczniu mam studni owke przez te 3 mi3esiace musza mi urosna c z 5 cm ... nie obetne! na 100% . koncóki podcinalam i nic nie rosn± .... uzywam nafty odzywek , kupilam rycynowy olej ...... ³ykam belisse..... czy w³osy naprawde przestalky mi rosn±æ? Jak bylam dzieckiem ros³y jak szalone.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Wtajemniczenie
|
Nie przestaly rosna ale te popalone konce sie lamia i odpadaja dlatego masz wrazenie, ze stoja w miejscu. Po pierwsze odstwa prostownice, po drugie nawilzenie
![]() ![]()
#4398 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 247
|
Navien wg. mnie Vitapil jest ¶wietny,
nie mia³am ¿adnych problemów z w³osami ale gdy go za¿ywa³am zaobserwowa³am piêkny po³ysk w³osia i g³adsze siê zrobi³y ![]()
#4399 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 314
|
Bardzo zale¿y mi na szybkim poro¶cie w³osów, z moich osobistych i dok³adnych obserwacji, mogê powiedzieæ ¿e po ponad miesiêcznym u¿ywaniu Seboradinu Lotionu z rzep± uros³o mi sporo nowych w³osów, jak to siê mówi baby hair , zw³aszcza przy przedzia³ku ale tak poza tym ¿adnego przy¶pieszenia chyba nie zauwa¿y³am. U¿ywa³am na pocz±tku wakacji 2 serii ampu³ek Radicala i zauwa¿y³am ¿e w³osy ros³y w mega szybkim tempie (obserwacja po odrostach), teraz mam w³osy w zbli¿onym kolorze do mojego wiêc nie bêdzie to a¿ tak widoczne, ale ja siê wszystkiego dopatrzê ;p
![]() Ile ja bym da³a ¿eby mieæ w³osy conajmniej 5-10 cm za zapiêcie stanika ![]() ![]() Edytowane przez anngeli Czas edycji: 2009-10-13 o 22:12 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 992
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 661
|
ale ja o tym mysle juz od po³ roku
![]() ![]() ![]() ale ja jestem az za cierpliwa, wiekszosc z Was juz chyba scie³o by sie na zapalke ![]() eh ![]() a jak obetne to nie wiem czy by uros³y chyba po 3 latach zanim wszystko sei wykruszy i urosnie ![]() ![]() Edytowane przez brzydkie Czas edycji: 2009-10-13 o 23:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 126
|
Cytat:
![]() ![]() No i my¶lê, ¿e warto zacz±æ co¶ wcieraæ w skórê g³owy- masz du¿o rzeczy do wyboru, np. maseczkê Henna Treatment Wax, Seboradin Niger Lotion, Garnier Neril, ¿el aloesowy Paloma, zestaw Nisim Fast (o wszystkich tych produktach s± oddzielne w±tki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 166
|
Za³±czam fotke moich w³osów prawie od razu po ¶ciêciu i sprzed miesi±ca. Bardzo malutko uros³y mimo tego, ¿e je od¿ywiam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 75
|
hej Dziewczyny. Troche przestudiowa³am ten w±tek bo sama zapuszczam w³osy i szukam czego¶ nowego. Zrezygnowa³am ju¿ z fastu po miesi±cu stosowania bo mi naprawde nie pomóg³. W³osy ros³y mi w têpie 0.5 cm na miesi±c a teraz zwolni³y têpo i chyba nie rosn± wcale i to akurat w tym miesi±cu co stosowa³am fast ( mo¿e to zbieg okoliczno¶ci) Obecnie przerzuci³am siê z merz specjal(2m stosowania) na silice. Ale witaminy wcale nie sprawi³y ¿e w³osy zacze³y szybciej rosn±æ
![]() ![]() Edytowane przez jodi Czas edycji: 2009-10-14 o 11:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 743
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Wtajemniczenie
|
A my jestesmy zadowolone
![]()
#4409 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 219
|
Mi te¿ wax s³u¿y - ju¿ kolejne opakowanie zu¿ywam (teraz kupi³am 480g)
![]() ![]() ![]()
#4410 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 593
|
A mi nie pomagaja wasze specyfiki, stosuje:
-wax -seboradin -elseve odzywke z miodem - odzywke jakas fryzjerska(etykieta ang. cos do wlosow mocno zniszczonych nawet po trwalej, cos na litere S) -myje szamponem z selenem -mixturt nafta+rycyna+zoltko. -jedwab -pije pokrzywe -zazywam belisse Po 3 tygodniach stosowania tego zero efektu! ![]() ![]() ![]()
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.