|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Rozeznanie
|
Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..
a ja tak strasznie mało piję
![]() zapominam czy co. nie mam usprawiedliwienia dla siebie. ![]()
SB (było i nie ma) 28.02'09 Dukan (jest) 7.04'10 - 13 kg Edytowane przez kakafoniaa Czas edycji: 2009-03-27 o 21:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
![]() alusia, malutko, oj malutko ![]() 2litry ma być wody, wypijanej w ciągu całego dnia małymi łyczkami czy jest ograniczenie herbaty? nie pomnę, ja piję sporo ś: herbata, owsianka "doktorka" na mleku z żurawiną, jeżynami i twarogiem, latte IIś: jablko i kabanos drobiowy o: pizza hand made z pesto, pomidorami z puszki, pieczarkami i mozzarellą light k: sałatka z lodowej, pomidorków koktajl, papryki, pieczonej polędwiczki i rokfora d: affogato |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Rozeznanie
|
Wiem właśnie, ale tak jak pisałam, byłam u dentysty. Przed ok. 6 godzin nie jadłam nic, bo nie miałam sił na to i nie mogłam. Nawet pic mi się nie chciało. Ale na usprawiedliwienie podam, że odkąd ćwiczę - tzn. od ok. 2 tygodni, to codziennie wypijałam 2 litry wody i do tego ze 2 - 3 herbatki. A wcześniej, to było koszmarnie. Nie piłam w ogóle wody, o herbatkach ziołowych nie wspominając. Tylko soki i herbata zwykła z dużą ilością cukru i z cytryną:/ Ale to były inne czasy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Raczkowanie
|
Witam!
Dawno tu nie pisalam ale caly czas czytam co piszecie ![]() U mnie z dietka wzorowo(dzis tylko maly grzeszek bo pieklam dla rodzinki rogaliki takie z bialej maki z cukrem, czekolada no i musialam sprobowac bo pierwszy raz takie robilam, ale co tam jutro juz bedzie bez grzeszkow) Dzis nie wytrzymalam i zwazylam sie i znowu waga pokazala mniej ![]() Na obiadek jadlam nalesniki z maki zytniej i wyszly pyszne ![]() Mam pytanko, moze wiecie czy mozna jesc makaron z semoliny? bo makarony razowe mozna ale o tych nic nie ma w najnowszej ksiazce a nie mam starszych, moze tam cos jest?
#4385 |
Zakorzenienie
|
a mozecie mi powiedziec czy mozna jogurt naturalny jesc w I fazie? roznie czytam... jak wy robicie?
#4386 |
Rozeznanie
|
Jogurt naturalny bez cukru może być jak najbardziej
![]() A w ogóle, to chciałam się zapytać Was, czy wszystkie ważycie się na czczo? Bo ja się teraz zważyłam i wyszło mi, że ważę 60 kg i zmieniłam na razie w podpisie, ale nie wiem, czy tak ma być? Bo później się nie chcę cieszyć, że schudłam, skoro tak nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Przyczajenie
|
sama je robisz? jeśli tak to jakie owoce polecasz?
Edytowane przez baczusia Czas edycji: 2009-03-28 o 08:21 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a tak na powaznie to po poznaniu dokładnych prporcji sniadanie ma w granicach 500kcal, ale zauwazylam ze od kiedy liczymy kcal, jakbys troche mniej jadła? to chyba niedobrze Effuś Cytat:
![]() pyyyycha Cytat:
![]() fajny żart, bo nie uwierze ze tyle zjadłas, no a nwet jesli tak to zapewne nie miałabys sie czym chwalic przed nami.(tylko jedno mnie zastanawia, 1 kwietnia dopiero w srode, wyprzedzasz trendy kuleczko) Cytat:
![]() wczoraj mnie wcieło bo wyskoczylismy ze znajomymi na miasto i troche pogrzeszyłam ale juz do rzeczy: 1)bułeczka home made z tym co na fotce(podgrzane w piekarniku)+3łyzki jogurtu z łyzeczka smarowiła 2)100gr twarogu+2truskawki 3)brokuły+jajo+feta+sos czosnkowy 4)mega zawijas s 5)2kostki czekolady+2sliwki suszone+10 pistacji(odkurzacz mi sie włączył ![]() 6)na miescie sałatka meksykanska(piers kuraka+fasolka +sałata+ogórek+pomidor+ce bulka)+kilka drinkow w pubie ![]() znowu mnie głód weglowy ogaria i musze baaardzo uwazac
![]() |
#4389 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
A serek fit (czy też może light- nie pamiętam), jest również w Lidlu, jest go chyba nawet więcej niż w tym Hochland Cytat:
![]() Cytat:
Kabanosika mogę?? Ja od początku diety o nim marze... TO chyba jedyna moja zachcianka, z która nie umiem sobie poradzić... Napiszcie mi jak to jest...
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Rozeznanie
|
A ja mam takie jedno pytanko jeszcze: czy każdą herbatę ziołową można pic? Wiem, że normalne to tylko bez teiny, ale ja mam takie herbatki na pracę jelit i czy je mogę normalnie pic? Ona jest ziołowa, w składzie są tylko podane ziółka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Raczkowanie
|
dziewczynki, powiecie mi cos o tych herbatkach? czy mozna jakas jeszcze poza rooibos? bo ide po zakupy
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
zielona, czerwona, biała pozatym napary ziołowe oraz normalna herbata w małych ilościach
![]() |
#4393 |
Rozeznanie
|
telik, a w jaki sposób ona może uzależnić? Bo ona chyba nie jest przeczyszczająca. Ona ma tylko regulować pracę jelit. Ale później to na pewno sprawdzę.
A w ogóle, to coś słabo się czuję dziewczyny:/ I nie wiem z czego to może się brać. Śniadania całego zjeść nie mogłam nawet. |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny upieklam na sniadanie drozdowki, ktore rosna jak spisz. MIOD W GEBIE. Dwie zezarlam
![]() ![]() ![]() ![]() Wczoraj okazalo sie, ze nalesniki z twarogiem, to nie jest najlepszy wybor dla mnie. O 18.00 zjadlam juz zapiekanke na kolacje, zagryzlam chlebem z dzemem i wiesniakiem, no ale basen byl i sie wkurzylam praca okrutnie. NO, ale bylo minelo. W sumie i tak wyszlo ok 1650 kcal, wiec luz. Piekna. Ja bym nie jadla, tylko patrzala ![]() Cytat:
Ja dzis w pracy. W domku czeka zupa pomidorowa i jako, ze piekna pogoda, to pewnie spacer do lasu urzadzimy sobie w celu zerwania brzozek do domku, co by do Świat rozkwitly.
![]() |
#4395 |
Raczkowanie
|
zalecane:
zielona, czerwona, biała pozatym napary ziołowe oraz normalna herbata w małych ilościach[/quote] wielkie dzieki za info to super ze mozna zarowno zielona jaki czerwona!! bo tylko rooibos to szybko by mi sie znudzila ![]() dzis juz3 dzien Śniadanko: omlet z warzywami i serem żółtym ligt potem kawka bezkofeinowa i garsc pistacji, reszte sie zobaczy a mam pytanie czy to wielki grzech jak mo wychodza tylko4 posilki jakos tak czasowo nie daje rady wpisac piatego no chyba ze jako piaty moze byc jakas taka *******ka typu orzeczy pistacje? jak myslicie |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
a my wreszcie przykręciliśmy szafkę na buty do ściany i Bartkowi wieszak w szafie zainstalowaliśmy
wiosna ci u nas pełną gębą - znaczy taka do oglądania, bo powietrze zimne kabanos - no cóż, z braku laku..., trochę za tłuste to cudo i ma 400kcal w 100g co do herbatek, to wszystko zależy od tego jakie ziółka mają w składzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Rozeznanie
|
Oto ona: http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...m_content=3926
Nie piję jej często, ale tak zdarza się, że 1, 2 na dzień. Czasami np. przez 1,2 dni jej w ogóle nie piję. |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() tylko jabłka mogłoby nie byc, ale to takie ilosci pewnie sladowe wiec jak pomaga to pic jak najbardziej Cytat:
jaki sliczny nowy avek ilonko Cytat:
![]() dzis tez wyrób wypiekow u mnie ![]() a wpracy to telik tez siedzi ![]()
![]() |
#4399 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A dopiero jak sprawdziłam na internecie skład, to dowiedziałam się, że jest w niej też jabłko:P Ja nie czuję jego w ogóle. Dobra, idę zrobić swoje beziki, bo zrobiłam się już troszkę głodna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Zadomowienie
|
Telik
![]() ![]() ![]() A ze pyszna - to fakt. I jaka zdrowa ![]()
#4401 |
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() Ja mam tyle zajec i tak rozproszonych w ciagu calego dnia, ze ciezko mi znalezc chwile na cokolwiek. Zmiana strefy czasowej meczy mnie dodatkowo a tu jeszcze zmiana czasu w niedziele. Moj zegar biologiczny zupelnie rozstrojony. NIe musze chyba pisac, ze flash diet chwilowo zawieszona praktycznie. Wkleje jakies fotki, ktore udalo mi sie strzelic. teliczku dla mnie zdecydowana faworytka jest sukienka z 4-go zdjecia. Przepiekna ![]() Poszukuje w okolicy tej kolonoskopii komputerowej ale bez powodzenia. Moze wiecie gdzie w Lublinie czy Rzeszowie wykonuja takie badanie? Ciesze sie, ze u Ciebie wsteonie w porzadku ![]() ![]() Milego dnia ![]() Wklejam menu z 25.03. 26.03, tylko glowne 3 posilki bo przekasek nie odnotowalam ![]() 1.Len mielony, doppio z mlekiem 4% 2.Dwie kanapki z chleba orkiszowego z odtluszczona gouda, klopsem wolowym, natka pietruszki I majonezem, salata maslowa z ogorkiem, szczypiorkiem, twarogiem i jogurtem 3.1 cukierek werter’s original bez cukru, 4 kostki gorzkiej czekolady 81% kakao, orzechy laskowe 4.Kasza jeczmienna, potrawka z kurczaka 5.Gruszka 6.Flądra z salatka z brokułami i z feta 1. Lazanki, makraon orkisozwy wlasnej produkcji 2. Potrawka z kurczaka z czerwonym ryzem 3. Losos z czerwonym ryzem i kapusta pekinska, polane sosem vinegret z natka pietruszki |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, wiecie co? Wyszło mi, że przy zmniejszeniu porcji jedzenia na obiadek, będzie on i tak miał ponad 700 kcal:/ To strasznie dużo. Gdzieś u Was widziałam, że mają one ok. 500.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() co do kolonoskopii wirualnej to lekarz ktory wykonywal mi badanie powiedzial ze to byla zla decyzja z mojej strony(tj ze powinnam wybrac kolonoskopie tradycyjna) poniewaz wysokie stezenie promieniowania jest bardzo niekorzystne dla narzadow rodnych wiec niepolecane mlodym kobietom wiec wystraszyl mnie niezle ![]() zreszta najgorsza rzecza bylo przygotowanie do badania -picie tych 4 litow przeczyszczacza no i wirualna kolonoskopia moze bezbolesna to bardzo niekomforowo sie czyulam po wdmuchaniu 2 litrow powietrza do jelit ![]() oj na I fazie to naprawde nie powinno sie za bardzo zerkac na kal, eliminacja weglowodanow i tak spowoduje spadek wagi. a tak z ciekawosci to napisz co to za obiadek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Zadomowienie
|
Ilono P:
musze się usprawiedliwić , gdyż Danio zjadłam tylko raz, nie miałam serka wiejskiego, ani chleba razowego, rzeczywiście jem za duzo owoców a za mało makaronu razowego, chleba, miesa wprost nie cierpię więc i tak bede jeść je tylko raz na tydzień. Postaram się do szkoły zabierać kanapki z razowca i oczywiście mniej owoców.
Hula hop-2/40 Ćwiczenia na jędrny biust-1/40 Skakanka-0/40 Rowerek-1/40 Edytowane przez kuleczka18 Czas edycji: 2009-03-28 o 12:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, muszę się pochwalić, że byłam dzisiaj w młynie. Wzięłam na próbę 5 kg pszennej z pełnego przemiału 1850 (7 zł !) i kg orkiszowej 2000 (5 zł). Chyba dobry interes, no nie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Rozeznanie
|
Na obiadek będzie dzisiaj już opisana przeze mnie zapiekanka z brokułów (30 dag brokułów, 30 dag jogurtu naturalnego, 2 jaja, 10 dag odtłuszczonego sera żółtego, 2 łyżki sezamu, oliwa). Tylko, że zmniejszyłam porcje wszystkich produktów, bo jak zobaczyłam ile to jest 50 dag brokułów (a tak było napisane w przepisie), to od razu wiedziałam, że tyle nie zjem. Bo ostatnio bardzo szybko się najadam. Jem mało, a i tak jestem później przejedzona, a jem już coraz wolniej. I niedługo dojdzie do tego, że wszystko będę jadła zimne:P
Muszę niestety się przyznać do tego, że nie wyszły mi beziki:P Były cały czas miękkie, a piekłam je dosyć długo. Dlatego też, nie chcąc już więcej czekać, bo byłam głodna, zjadłam znowu jogurt naturalny z orzechami włoskimi - ale lubię to, więc problemu nie było ![]() No i znalazłam w końcu te orzeszki ziemne z Felix'a bez tłuszczu i bez soli ![]() ---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- A macie jakieś pomysły na przekąski, które mogłabym ze sobą wziąć na uczelnię? Myślałam o jogurcie naturalnym, albo serku wiejskim 3%, ale to będzie chyba trochę monotonne, jak będę jadła to w kółko. |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() dziękuję w imieniu uwiecznionych ![]() Cytat:
![]() kompletnie zapomniałam o zmianie czasu ale i tak rebiata już przed szóstą zaczyna buszowanie ![]() Cytat:
druga sprawa, że jakimś trafem jadłospis, który wstawiasz za każdym razem nijak się ma do tematu wątku, więc trudno mi uwierzyć, że to był jednorazowy wybryk - a oceniamy na podstawie tego co napiszesz, a do tej pory zawsze było ubogo i nie na temat jeśli nie cierpisz mięsa, to nikt Ci go nie każe jeść na siłę, zastąp je rybami i roślinami strączkowymi - ale musisz je jeść codziennie, codziennie trzeba dostarczać wszystkich składników oprócz chleba i makaronu jest jeszcze pełen wachlarz ryżu, kasz, zbóż - naprawdę jest z czego wybierać ja już po obiadku - pieczony łosoś w maśle estragonowym na szpinaku z pomidorami i kaparami + chipsy z tortilli ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Cytat:
![]() beziki mają to do siebie, że trzeba je długo piec a w zasadzie suszyć, najlepiej w niskiej temp |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Rozeznanie
|
No właśnie tak mi się wydawało, że to trochę za dużo:P Bo kto zje tyle brokułów na raz?:P Na pewno nie ja:P
Dobra, idę robić ten obiadek, bo zanim to się zrobi, to zgłodnieję. Ciekawe, czy tym razem on wyjdzie ![]() A co do bezików, to rzeczywiście trzeba dużo "suszyć" je. Oczywiście piekarnik ustawiłam na niewielką temperaturę. Ale chyba zbyt głodna byłam. telik, zapomniałam napisać o tym moim obiadku. Ja wiem, że nie trzeba tu liczyć kalorii, ani też ważyć zjadanego jedzonka, ale jakoś to 700 kcal mnie przeraziło. EDIT 1: Uff, udało się! A co więcej, jest pyszne! ![]() EDIT 2: No i znowu zjadłam tylko pół. Czyli wyszło na to, że ten obiadek podany w wątku przepisowym był dla takich 4 osób jak ja:P A teraz prosiłabym o ewentualną korektę kaloryczną: 10dag brokułów (40 kcal), 15 dag jogurtu naturalnego (90 kcal), 1 jaja (90 kcal), 5dag odtłuszczonego sera żółtego (120 kcal), 1,5 łyżki sezamu (120 kcal), 1 łyżka oliwy (100 kcal). Dobrze liczę? * Edytowane przez alusia1989 Czas edycji: 2009-03-28 o 15:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Rozeznanie
|
a czy któraś z Was widziała galaretki bez cukru dr. oetkera ?
bo mam taką chętkę na ptasie mleczko a galaretki nigdzie nie umiem znaleźć. nie wiem czy wycofali. ![]()
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.