..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::.. - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-27, 21:37   #4381
kakafoniaa
Rozeznanie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - część VII ::..

a ja tak strasznie mało piję
zapominam czy co. nie mam usprawiedliwienia dla siebie.
7.04'10

- 13 kg

Edytowane przez kakafoniaa
Czas edycji: 2009-03-27 o 21:39
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 21:51   #4382
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
...

alusia, malutko, oj malutko
2litry ma być wody, wypijanej w ciągu całego dnia małymi łyczkami
czy jest ograniczenie herbaty? nie pomnę, ja piję sporo

ś: herbata, owsianka "doktorka" na mleku z żurawiną, jeżynami i twarogiem, latte
IIś: jablko i kabanos drobiowy
o: pizza hand made z pesto, pomidorami z puszki, pieczarkami i mozzarellą light
k: sałatka z lodowej, pomidorków koktajl, papryki, pieczonej polędwiczki i rokfora
d: affogato
Stary 2009-03-27, 21:56   #4383
alusia1989
Rozeznanie

Wiem właśnie, ale tak jak pisałam, byłam u dentysty. Przed ok. 6 godzin nie jadłam nic, bo nie miałam sił na to i nie mogłam. Nawet pic mi się nie chciało. Ale na usprawiedliwienie podam, że odkąd ćwiczę - tzn. od ok. 2 tygodni, to codziennie wypijałam 2 litry wody i do tego ze 2 - 3 herbatki. A wcześniej, to było koszmarnie. Nie piłam w ogóle wody, o herbatkach ziołowych nie wspominając. Tylko soki i herbata zwykła z dużą ilością cukru i z cytryną:/ Ale to były inne czasy
alusia1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-27, 22:09   #4384
martto
Raczkowanie

Witam!
Dawno tu nie pisalam ale caly czas czytam co piszecie
U mnie z dietka wzorowo(dzis tylko maly grzeszek bo pieklam dla rodzinki rogaliki takie z bialej maki z cukrem, czekolada no i musialam sprobowac bo pierwszy raz takie robilam, ale co tam jutro juz bedzie bez grzeszkow) Dzis nie wytrzymalam i zwazylam sie i znowu waga pokazala mniej
Na obiadek jadlam nalesniki z maki zytniej i wyszly pyszne jeszcze zostaly na jutrzejsze sniadanko, a obawialam sie czy wyjda bo z takiej maki nigdy nie robilam.

Mam pytanko, moze wiecie czy mozna jesc makaron z semoliny? bo makarony razowe mozna ale o tych nic nie ma w najnowszej ksiazce a nie mam starszych, moze tam cos jest?
Stary 2009-03-28, 08:05   #4385
migotka1010
Zakorzenienie

GG do migotka1010

a mozecie mi powiedziec czy mozna jogurt naturalny jesc w I fazie? roznie czytam... jak wy robicie?

[...] i ślubujesz mi uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę [...]

Od jutra się uczę!
migotka1010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 08:11   #4386
alusia1989
Rozeznanie

Jogurt naturalny bez cukru może być jak najbardziej Ja na przekąskę jem sobie jogurt z nasionami słonecznika / z migdałami / z orzechami włoskimi. Niektórzy jedzą chyba (o ile dobrze gdzieś przeczytałam) z kakaem bez cukru.

A w ogóle, to chciałam się zapytać Was, czy wszystkie ważycie się na czczo? Bo ja się teraz zważyłam i wyszło mi, że ważę 60 kg i zmieniłam na razie w podpisie, ale nie wiem, czy tak ma być? Bo później się nie chcę cieszyć, że schudłam, skoro tak nie będzie.
Stary 2009-03-28, 08:18   #4387
baczusia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja mam ostatnio fazę na smarowidła owocowe (smażone same owoce-bez dodatku cukru)
sama je robisz? jeśli tak to jakie owoce polecasz?

Edytowane przez baczusia
Czas edycji: 2009-03-28 o 08:21
baczusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 08:22   #4388
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
DziekiDobrze, jakby bylo wiecej tego sniadania. Makreli bylo 80 g, niecale jajko, cwierc lyzeczki majonezu oj kochana to teraz dowaliłas i warzywka, chleba 60 g - pszenny razowy z ziarnami. Nie wiem, jak ten chleb liczyc(ok 240/100gr)... A ile ma trojkat topionego (ok 50kcL)ale sie wkrecilam Aha Telik dawaj liste zakupow na poniedzialek!!!
.
no kochana jak Ty tyyyyle majonezu zjadasz, to tu liczenie kalorii nie pomoze
a tak na powaznie to po poznaniu dokładnych prporcji sniadanie ma w granicach 500kcal, ale zauwazylam ze od kiedy liczymy kcal, jakbys troche mniej jadła?
to chyba niedobrze Effuś
Cytat:
Napisane przez ninaad Pokaż wiadomość
ja mam ostatnio fazę na smarowidła owocowe (smażone same owoce-bez dodatku cukru)
o ja tez
pyyyycha

Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Witam u mnie tak:
rano: DANIO
przekąska: jabłko
obiad: 2 jajka na twardo, jabłko
przekąska: jabłko
kolacja: 2 serki wiejskie ,2 mandarynki)
to tyle na dziś
z ćwiczeń: 100 przysiadów, 100 wypchnięć bioder, 2 serie na boczki, trening ramion i barków, 1 godzina i 20 min pływania na baseniku)

fajny żart, bo nie uwierze ze tyle zjadłas, no a nwet jesli tak to zapewne nie miałabys sie czym chwalic przed nami.(tylko jedno mnie zastanawia, 1 kwietnia dopiero w srode, wyprzedzasz trendy kuleczko)
Cytat:
Moja pierwsza galaretka drobiowa, na rosołku z groszkiem, marchewka i jajem Pyszna wyszła.
...
baaardzo smakowita wyglada, fajny pomysł na swieta

wczoraj mnie wcieło bo wyskoczylismy ze znajomymi na miasto i troche pogrzeszyłam

ale juz do rzeczy:
1)bułeczka home made z tym co na fotce(podgrzane w piekarniku)+3łyzki jogurtu z łyzeczka smarowiła
2)100gr twarogu+2truskawki
3)brokuły+jajo+feta+sos czosnkowy
4)mega zawijas s
5)2kostki czekolady+2sliwki suszone+10 pistacji(odkurzacz mi sie włączył)
6)na miescie sałatka meksykanska(piers kuraka+fasolka +sałata+ogórek+pomidor+ce bulka)+kilka drinkow w pubie

znowu mnie głód weglowy ogaria i musze baaardzo uwazac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.2603.jpg (60,0 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.2603.jpg (53,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 3.2603.jpg (68,4 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.2603.jpg (67,9 KB, 10 załadowań)
Stary 2009-03-28, 08:22   #4389
feline2
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez alusia1989 Pokaż wiadomość
effa79, obiecuję, że od tej pory będę sprawdzała ile kcal zawierają Wasze śniadanka Przepis był gotowy, więc zrobiłam, tak jak było napisane. Robiąc śniadanie, nie myślałam ile to może miec kalorii. Dopiero teraz zdałam sobie sprawę z tego. To chyba na początku jednak będę musiała pilnować chociaż śniadań - jeśli chodzi o liczenie kalorii, żeby nie popełniać tego błędu.

Po fetę w takim razie będę musiała się wybrać do biedronki, bo nigdzie indziej nie mogę jej znaleźć. A sklepu Netto niestety u mnie nie ma. Poszukam jeszcze gdzie indziej. Jak nie, to będę musiała z niej zrezygnować.

[/COLOR]telik,widziałam tą fetę, ale oczywiście nie zauważyłam, że jest napisane na niej light:P Jutro po nią pójdę. A ten serek fit już kupiłam
Hm... Ja też muszę zacząć czerpaćpełnymi graściami z Waszych śniadań, bo zauważyłam, że też jem rano za mało...
A serek fit (czy też może light- nie pamiętam), jest również w Lidlu, jest go chyba nawet więcej niż w tym Hochland

Cytat:
Napisane przez dzonksik Pokaż wiadomość
jeju, feline no jakie to pyszne, nie moge... normalnie gdyby nie ser zolty ktory chyba raczej odtluszczony nie jest a go uzylam bo nie mialam innego a z domu sie nie moge wykokosic przez kregoslup, to bym wcieła całe....
Cieszę się, że smakowało, ja sobie zrobiłam na 2 dni

Cytat:

Powiem Wam, że ta dieta jest świetna! Tzn. można się ochudzic, a jednocześnie byc najedzonym! Ja dzisiaj, bez obiadu i II przekąski jestem, a więcej i tak bym nie zjadła:P Jutro zmniejszę ilośc jedzenia.
Dla mnie najfajniejsze jest to, że ta dieta jest przepyszna!!! No i w ogole nie czuję się jak na diecie!

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
IIś: jablko i kabanos drobiowy
Kabanosika mogę?? Ja od początku diety o nim marze... TO chyba jedyna moja zachcianka, z która nie umiem sobie poradzić... Napiszcie mi jak to jest...
Stary 2009-03-28, 08:26   #4390
alusia1989
Rozeznanie

A ja mam takie jedno pytanko jeszcze: czy każdą herbatę ziołową można pic? Wiem, że normalne to tylko bez teiny, ale ja mam takie herbatki na pracę jelit i czy je mogę normalnie pic? Ona jest ziołowa, w składzie są tylko podane ziółka.
Stary 2009-03-28, 09:16   #4391
AgataAgataka
Raczkowanie

dziewczynki, powiecie mi cos o tych herbatkach? czy mozna jakas jeszcze poza rooibos? bo ide po zakupy
AgataAgataka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 09:29   #4392
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
A ja mam takie jedno pytanko jeszcze: czy każdą herbatę ziołową można pic? Wiem, że normalne to tylko bez teiny, ale ja mam takie herbatki na pracę jelit i czy je mogę normalnie pic? Ona jest ziołowa, w składzie są tylko podane ziółka.
można, ale ostrzegam ze herbatki przeczysczające uzależniaja

Cytat:
Napisane przez AgataAgataka Pokaż wiadomość
dziewczynki, powiecie mi cos o tych herbatkach? czy mozna jakas jeszcze poza rooibos? bo ide po zakupy
zalecane:
zielona, czerwona, biała
pozatym napary ziołowe
oraz normalna herbata w małych ilościach
Stary 2009-03-28, 09:54   #4393
alusia1989
Rozeznanie

telik, a w jaki sposób ona może uzależnić? Bo ona chyba nie jest przeczyszczająca. Ona ma tylko regulować pracę jelit. Ale później to na pewno sprawdzę.

A w ogóle, to coś słabo się czuję dziewczyny:/ I nie wiem z czego to może się brać. Śniadania całego zjeść nie mogłam nawet.
Stary 2009-03-28, 10:08   #4394
effa79
Zadomowienie

Dziewczyny upieklam na sniadanie drozdowki, ktore rosna jak spisz. MIOD W GEBIE. Dwie zezarlam. Zrobilam z twarogiem. Az sie boje myslec, ile kcal mialo moje sniadanie Swoja droga Telik jak myslisz 100 g drozdzowki z maki orkiszowej graham z fruktoza, twarogiem, polana odrobina fruktozy rozpuszczonej w soku z cytryny, ile moze miec kcal Fotek nie mam, bo zeszly momentalnie i smakowaly TZtowi, ktory jest bardzo wybredny w stosunku do wypiekow SB
Wczoraj okazalo sie, ze nalesniki z twarogiem, to nie jest najlepszy wybor dla mnie. O 18.00 zjadlam juz zapiekanke na kolacje, zagryzlam chlebem z dzemem i wiesniakiem, no ale basen byl i sie wkurzylam praca okrutnie. NO, ale bylo minelo. W sumie i tak wyszlo ok 1650 kcal, wiec luz.

Cytat:
...
Piekna. Ja bym nie jadla, tylko patrzala

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
no kochana jak Ty tyyyyle majonezu zjadasz, to tu liczenie kalorii nie pomoze, no ja jem malo, dzis do jajek pol lyzeczki gdzie zjadlam
a tak na powaznie to po poznaniu dokładnych prporcji sniadanie ma w granicach 500kcal, ale zauwazylam ze od kiedy liczymy kcal, jakbys troche mniej jadła?wiesz co, zmniejszylam kolacje, chcialabym tak zjadac ok maks 300 kcal (ale nie wczoraj), bo moze tu pies pogrzebany z ta waga, mi w ogole zmniejszyl sie apetyt zauwazylam.
to chyba niedobrze Effuś
ale juz do rzeczy:
1)bułeczka home made z tym co na fotce(podgrzane w piekarniku)+3łyzki jogurtu z łyzeczka smarowiła
2)100gr twarogu+2truskawki
3)brokuły+jajo+feta+sos czosnkowy
4)mega zawijas s
5)2kostki czekolady+2sliwki suszone+10 pistacji(odkurzacz mi sie włączył)
6)na miescie sałatka meksykanska(piers kuraka+fasolka +sałata+ogórek+pomidor+ce bulka)+kilka drinkow w pubie

znowu mnie głód weglowy ogaria i musze baaardzo uwazac
Pyszniaste wszystko.

Ja dzis w pracy. W domku czeka zupa pomidorowa i jako, ze piekna pogoda, to pewnie spacer do lasu urzadzimy sobie w celu zerwania brzozek do domku, co by do Świat rozkwitly.

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 10:11   #4395
AgataAgataka
Raczkowanie

zalecane:
zielona, czerwona, biała
pozatym napary ziołowe
oraz normalna herbata w małych ilościach[/quote]

wielkie dzieki za info to super ze mozna zarowno zielona jaki czerwona!! bo tylko rooibos to szybko by mi sie znudzila
dzis juz3 dzien
Śniadanko: omlet z warzywami i serem żółtym ligt
potem kawka bezkofeinowa i garsc pistacji, reszte sie zobaczy
a mam pytanie czy to wielki grzech jak mo wychodza tylko4 posilki jakos tak czasowo nie daje rady wpisac piatego no chyba ze jako piaty moze byc jakas taka *******ka typu orzeczy pistacje?
jak myslicie
AgataAgataka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 10:16   #4396
IlonaP
Zakorzenienie

a my wreszcie przykręciliśmy szafkę na buty do ściany i Bartkowi wieszak w szafie zainstalowaliśmy
wiosna ci u nas pełną gębą - znaczy taka do oglądania, bo powietrze zimne

kabanos - no cóż, z braku laku..., trochę za tłuste to cudo i ma 400kcal w 100g

co do herbatek, to wszystko zależy od tego jakie ziółka mają w składzie
Stary 2009-03-28, 10:21   #4397
alusia1989
Rozeznanie

Oto ona: http://www.aptekaslonik.pl/prod_info...m_content=3926

Nie piję jej często, ale tak zdarza się, że 1, 2 na dzień. Czasami np. przez 1,2 dni jej w ogóle nie piję.
Stary 2009-03-28, 10:45   #4398
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:

Nie piję jej często, ale tak zdarza się, że 1, 2 na dzień. Czasami np. przez 1,2 dni jej w ogóle nie piję.
herbatka wydaje sie byc jak najbardziej bezpieczna,
tylko jabłka mogłoby nie byc, ale to takie ilosci pewnie sladowe wiec jak pomaga to pic jak najbardziej

Cytat:
Napisane przez IlonaP Pokaż wiadomość
a my wreszcie przykręciliśmy szafkę na buty do ściany i Bartkowi wieszak w szafie zainstalowaliśmy
wiosna ci u nas pełną gębą - znaczy taka do oglądania, bo powietrze zimne

kabanos - no cóż, z braku laku..., trochę za tłuste to cudo i ma 400kcal w 100g

co do herbatek, to wszystko zależy od tego jakie ziółka mają w składzie
ach te kabanosy
jaki sliczny nowy avek ilonko

Cytat:
Napisane przez effa79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny upieklam na sniadanie drozdowki, ktore rosna jak spisz. MIOD W GEBIE. Dwie zezarlam. Zrobilam z twarogiem. Az sie boje myslec, ile kcal mialo moje sniadanie Swoja droga Telik jak myslisz 100 g drozdzowki z maki orkiszowej graham z fruktoza, twarogiem, polana odrobina fruktozy rozpuszczonej w soku z cytryny, ile moze miec kcal Fotek nie mam, bo zeszly momentalnie i smakowaly TZtowi, ktory jest bardzo wybredny w stosunku do wypiekow SB
Wczoraj okazalo sie, ze nalesniki z twarogiem, to nie jest najlepszy wybor dla mnie. O 18.00 zjadlam juz zapiekanke na kolacje, zagryzlam chlebem z dzemem i wiesniakiem, no ale basen byl i sie wkurzylam praca okrutnie. NO, ale bylo minelo. W sumie i tak wyszlo ok 1650 kcal, wiec luz.

Ja dzis w pracy. W domku czeka zupa pomidorowa i jako, ze piekna pogoda, to pewnie spacer do lasu urzadzimy sobie w celu zerwania brzozek do domku, co by do Świat rozkwitly.
drozdzówa no ok 300kcal ma, ale wczoraj podczytywalam ksiazke (pow ypiciu kilku drinków)i doktorek pisze ze to dieta ma byc osadzona w realiach. wiec i drozdzowe w weekend zjesc trzeba, tymbardziej ze ze zdrowej maki i ze smaczna
dzis tez wyrób wypiekow u mnie
a wpracy to telik tez siedzi
Stary 2009-03-28, 10:51   #4399
alusia1989
Rozeznanie

Cytat:
tylko jabłka mogłoby nie byc, ale to takie ilosci pewnie sladowe wiec jak pomaga to pic jak najbardziej
No to cieszę się bardzo Bo rzeczywiście pomaga i nie chciałabym za bardzo jej odstawiać. Szczególnie, że tak jak napisałam, nie piję jej dużo.
A dopiero jak sprawdziłam na internecie skład, to dowiedziałam się, że jest w niej też jabłko:P Ja nie czuję jego w ogóle.

Dobra, idę zrobić swoje beziki, bo zrobiłam się już troszkę głodna

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 11:11   #4400
effa79
Zadomowienie

Telik Dobrze, ze realnie mi napisalas, ze 300 kcal, bo na bank jeszcze jedna bym dzis wciagnela, a tak sie powstrzymam i zrobie koktajl na mleku sojowym - zakochalam sie
A ze pyszna - to fakt. I jaka zdrowa

Czasami trzeba pogodzic sie z tym, ze wiecej schudnac sie nie da
...i wtedy zaczyna sie chudnac... ot cala tajemnica
effa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 12:07   #4401
paprak
Wtajemniczenie

GG do paprak

witajcie

Ja mam tyle zajec i tak rozproszonych w ciagu calego dnia, ze ciezko mi znalezc chwile na cokolwiek. Zmiana strefy czasowej meczy mnie dodatkowo a tu jeszcze zmiana czasu w niedziele. Moj zegar biologiczny zupelnie rozstrojony. NIe musze chyba pisac, ze flash diet chwilowo zawieszona praktycznie. Wkleje jakies fotki, ktore udalo mi sie strzelic.

teliczku dla mnie zdecydowana faworytka jest sukienka z 4-go zdjecia. Przepiekna
Poszukuje w okolicy tej kolonoskopii komputerowej ale bez powodzenia. Moze wiecie gdzie w Lublinie czy Rzeszowie wykonuja takie badanie? Ciesze sie, ze u Ciebie wsteonie w porzadku To juz cos

Milego dnia

Wklejam menu z 25.03.
26.03, tylko glowne 3 posilki bo przekasek nie odnotowalam

1.Len mielony, doppio z mlekiem 4%
2.Dwie kanapki z chleba orkiszowego z odtluszczona gouda, klopsem wolowym, natka pietruszki I majonezem, salata maslowa z ogorkiem, szczypiorkiem, twarogiem i jogurtem
3.1 cukierek werter’s original bez cukru, 4 kostki gorzkiej czekolady 81% kakao, orzechy laskowe
4.Kasza jeczmienna, potrawka z kurczaka
5.Gruszka
6.Flądra z salatka z brokułami i z feta

1. Lazanki, makraon orkisozwy wlasnej produkcji
2. Potrawka z kurczaka z czerwonym ryzem
3. Losos z czerwonym ryzem i kapusta pekinska, polane sosem vinegret z natka pietruszki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 25.jpg (156,9 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 26.jpg (151,5 KB, 14 załadowań)
paprak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 12:16   #4402
alusia1989
Rozeznanie

Dziewczyny, wiecie co? Wyszło mi, że przy zmniejszeniu porcji jedzenia na obiadek, będzie on i tak miał ponad 700 kcal:/ To strasznie dużo. Gdzieś u Was widziałam, że mają one ok. 500.
Stary 2009-03-28, 12:46   #4403
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
witajcie

Ja mam tyle zajec i tak rozproszonych w ciagu calego dnia, ze ciezko mi znalezc chwile na cokolwiek. Zmiana strefy czasowej meczy mnie dodatkowo a tu jeszcze zmiana czasu w niedziele. Moj zegar biologiczny zupelnie rozstrojony. NIe musze chyba pisac, ze flash diet chwilowo zawieszona praktycznie. Wkleje jakies fotki, ktore udalo mi sie strzelic.

teliczku dla mnie zdecydowana faworytka jest sukienka z 4-go zdjecia. Przepiekna
Poszukuje w okolicy tej kolonoskopii komputerowej ale bez powodzenia. Moze wiecie gdzie w Lublinie czy Rzeszowie wykonuja takie badanie? Ciesze sie, ze u Ciebie wsteonie w porzadku To juz cos
no witaj papraczku jak zdrowko?
co do kolonoskopii wirualnej to lekarz ktory wykonywal mi badanie powiedzial ze to byla zla decyzja z mojej strony(tj ze powinnam wybrac kolonoskopie tradycyjna)
poniewaz wysokie stezenie promieniowania jest bardzo niekorzystne dla narzadow rodnych
wiec niepolecane mlodym kobietom
wiec wystraszyl mnie niezle
zreszta najgorsza rzecza bylo przygotowanie do badania -picie tych 4 litow przeczyszczacza
no i wirualna kolonoskopia moze bezbolesna to bardzo niekomforowo sie czyulam po wdmuchaniu 2 litrow powietrza do jelit

Cytat:
Dziewczyny, wiecie co? Wyszło mi, że przy zmniejszeniu porcji jedzenia na obiadek, będzie on i tak miał ponad 700 kcal:/ To strasznie dużo. Gdzieś u Was widziałam, że mają one ok. 500.
oj na I fazie to naprawde nie powinno sie za bardzo zerkac na kal, eliminacja weglowodanow i tak spowoduje spadek wagi. a tak z ciekawosci to napisz co to za obiadek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-28, 12:54   #4404
kuleczka18
Zadomowienie

Ilono P:
musze się usprawiedliwić , gdyż Danio zjadłam tylko raz, nie miałam serka wiejskiego, ani chleba razowego, rzeczywiście jem za duzo owoców a za mało makaronu razowego, chleba, miesa wprost nie cierpię więc i tak bede jeść je tylko raz na tydzień. Postaram się do szkoły zabierać kanapki z razowca i oczywiście mniej owoców.
Rowerek-1/40

Edytowane przez kuleczka18
Czas edycji: 2009-03-28 o 12:57
kuleczka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 13:38   #4405
kamilawu
Zakorzenienie

Dziewczyny, muszę się pochwalić, że byłam dzisiaj w młynie. Wzięłam na próbę 5 kg pszennej z pełnego przemiału 1850 (7 zł !) i kg orkiszowej 2000 (5 zł). Chyba dobry interes, no nie?
kamilawu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 13:49   #4406
alusia1989
Rozeznanie

Na obiadek będzie dzisiaj już opisana przeze mnie zapiekanka z brokułów (30 dag brokułów, 30 dag jogurtu naturalnego, 2 jaja, 10 dag odtłuszczonego sera żółtego, 2 łyżki sezamu, oliwa). Tylko, że zmniejszyłam porcje wszystkich produktów, bo jak zobaczyłam ile to jest 50 dag brokułów (a tak było napisane w przepisie), to od razu wiedziałam, że tyle nie zjem. Bo ostatnio bardzo szybko się najadam. Jem mało, a i tak jestem później przejedzona, a jem już coraz wolniej. I niedługo dojdzie do tego, że wszystko będę jadła zimne:P

Muszę niestety się przyznać do tego, że nie wyszły mi beziki:P Były cały czas miękkie, a piekłam je dosyć długo. Dlatego też, nie chcąc już więcej czekać, bo byłam głodna, zjadłam znowu jogurt naturalny z orzechami włoskimi - ale lubię to, więc problemu nie było

No i znalazłam w końcu te orzeszki ziemne z Felix'a bez tłuszczu i bez soli

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A macie jakieś pomysły na przekąski, które mogłabym ze sobą wziąć na uczelnię? Myślałam o jogurcie naturalnym, albo serku wiejskim 3%, ale to będzie chyba trochę monotonne, jak będę jadła to w kółko.
Stary 2009-03-28, 14:00   #4407
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:

herbatka jest ok
Cytat:

ach te kabanosy
jaki sliczny nowy avek ilonko

drozdzówa no ok 300kcal ma, ale wczoraj podczytywalam ksiazke (pow ypiciu kilku drinków)i doktorek pisze ze to dieta ma byc osadzona w realiach. wiec i drozdzowe w weekend zjesc trzeba, tymbardziej ze ze zdrowej maki i ze smaczna
dzis tez wyrób wypiekow u mnie
a wpracy to telik tez siedzi
jako, że sama pisałaś że dieta ma być osadzona w realiach to sobie pozwoliłam

dziękuję w imieniu uwiecznionych

Cytat:
Napisane przez paprak Pokaż wiadomość
witajcie

Milego dnia

Wklejam menu z 25.03.
26.03, tylko glowne 3 posilki bo przekasek nie odnotowalam

1.Len mielony, doppio z mlekiem 4%
2.Dwie kanapki z chleba orkiszowego z odtluszczona gouda, klopsem wolowym, natka pietruszki I majonezem, salata maslowa z ogorkiem, szczypiorkiem, twarogiem i jogurtem
3.1 cukierek werter’s original bez cukru, 4 kostki gorzkiej czekolady 81% kakao, orzechy laskowe
4.Kasza jeczmienna, potrawka z kurczaka
5.Gruszka
6.Flądra z salatka z brokułami i z feta

1. Lazanki, makraon orkisozwy wlasnej produkcji
2. Potrawka z kurczaka z czerwonym ryzem
3. Losos z czerwonym ryzem i kapusta pekinska, polane sosem vinegret z natka pietruszki
witaj zaganiany papraczku
kompletnie zapomniałam o zmianie czasu
ale i tak rebiata już przed szóstą zaczyna buszowanie
Cytat:
Napisane przez kuleczka18 Pokaż wiadomość
Ilono P:
musze się usprawiedliwić , gdyż Danio zjadłam tylko raz, nie miałam serka wiejskiego, ani chleba razowego, rzeczywiście jem za duzo owoców a za mało makaronu razowego, chleba, miesa wprost nie cierpię więc i tak bede jeść je tylko raz na tydzień. Postaram się do szkoły zabierać kanapki z razowca i oczywiście mniej owoców.
nie musisz mi się usprawiedliwiać, nie jesteśmy w szkole, to Twoje ciało i Twoje zdrowie i to Ty poniesiesz konsekwencje swoich decyzji - ja jedynie sugeruję, że Twoje postępowanie nie jest właściwe w długofalowym wymiarze
druga sprawa, że jakimś trafem jadłospis, który wstawiasz za każdym razem nijak się ma do tematu wątku, więc trudno mi uwierzyć, że to był jednorazowy wybryk - a oceniamy na podstawie tego co napiszesz, a do tej pory zawsze było ubogo i nie na temat

jeśli nie cierpisz mięsa, to nikt Ci go nie każe jeść na siłę, zastąp je rybami i roślinami strączkowymi - ale musisz je jeść codziennie, codziennie trzeba dostarczać wszystkich składników
oprócz chleba i makaronu jest jeszcze pełen wachlarz ryżu, kasz, zbóż - naprawdę jest z czego wybierać

ja już po obiadku - pieczony łosoś w maśle estragonowym na szpinaku z pomidorami i kaparami + chipsy z tortilli ależ to było dobre

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Cytat:
Na obiadek będzie dzisiaj już opisana przeze mnie zapiekanka z brokułów (30 dag brokułów, 30 dag jogurtu naturalnego, 2 jaja, 10 dag odtłuszczonego sera żółtego, 2 łyżki sezamu, oliwa). Tylko, że zmniejszyłam porcje wszystkich produktów, bo jak zobaczyłam ile to jest 50 dag brokułów (a tak było napisane w przepisie), to od razu wiedziałam, że tyle nie zjem. Bo ostatnio bardzo szybko się najadam. Jem mało, a i tak jestem później przejedzona, a jem już coraz wolniej. I niedługo dojdzie do tego, że wszystko będę jadła zimne:P

Muszę niestety się przyznać do tego, że nie wyszły mi beziki:P Były cały czas miękkie, a piekłam je dosyć długo. Dlatego też, nie chcąc już więcej czekać, bo byłam głodna, zjadłam znowu jogurt naturalny z orzechami włoskimi - ale lubię to, więc problemu nie było

No i znalazłam w końcu te orzeszki ziemne z Felix'a bez tłuszczu i bez soli

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ----------

A macie jakieś pomysły na przekąski, które mogłabym ze sobą wziąć na uczelnię? Myślałam o jogurcie naturalnym, albo serku wiejskim 3%, ale to będzie chyba trochę monotonne, jak będę jadła to w kółko.
ale to były 2-3 porcje
beziki mają to do siebie, że trzeba je długo piec a w zasadzie suszyć, najlepiej w niskiej temp
Stary 2009-03-28, 15:02   #4408
alusia1989
Rozeznanie

No właśnie tak mi się wydawało, że to trochę za dużo:P Bo kto zje tyle brokułów na raz?:P Na pewno nie ja:P

Dobra, idę robić ten obiadek, bo zanim to się zrobi, to zgłodnieję. Ciekawe, czy tym razem on wyjdzie

A co do bezików, to rzeczywiście trzeba dużo "suszyć" je. Oczywiście piekarnik ustawiłam na niewielką temperaturę. Ale chyba zbyt głodna byłam.

telik, zapomniałam napisać o tym moim obiadku. Ja wiem, że nie trzeba tu liczyć kalorii, ani też ważyć zjadanego jedzonka, ale jakoś to 700 kcal mnie przeraziło.

EDIT 1:

Uff, udało się! A co więcej, jest pyszne! Sama nie wierzę, że udało mi się zrobić coś takiego:P

EDIT 2:

No i znowu zjadłam tylko pół. Czyli wyszło na to, że ten obiadek podany w wątku przepisowym był dla takich 4 osób jak ja:P A teraz prosiłabym o ewentualną korektę kaloryczną: 10dag brokułów (40 kcal), 15 dag jogurtu naturalnego (90 kcal), 1 jaja (90 kcal), 5dag odtłuszczonego sera żółtego (120 kcal), 1,5 łyżki sezamu (120 kcal), 1 łyżka oliwy (100 kcal). Dobrze liczę? *

Edytowane przez alusia1989
Czas edycji: 2009-03-28 o 15:04
Stary 2009-03-28, 16:42   #4409
kakafoniaa
Rozeznanie

a czy któraś z Was widziała galaretki bez cukru dr. oetkera ?
bo mam taką chętkę na ptasie mleczko a galaretki nigdzie nie umiem znaleźć. nie wiem czy wycofali.
7.04'10

- 13 kg
kakafoniaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-28, 16:45   #4410
IlonaP
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kakafoniaa Pokaż wiadomość
a czy któraś z Was widziała galaretki bez cukru dr. oetkera ?
bo mam taką chętkę na ptasie mleczko a galaretki nigdzie nie umiem znaleźć. nie wiem czy wycofali.
wycofali

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości