![]() |
#4381 | |
BAN stały
|
Dot.: Operacja plastyczna nosa ???
Cytat:
Super,trzymam kciuki ![]() ![]() Może do końca przyszłego roku uzbierałabym całość,ale nie wiem czy tyle wytrzymam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
BAN stały
|
![]()
co zrobić w sytuacji kiedy miałam mieć wyprostowaną przegrodę a zdjęcie RTG pokazuje co innego? Czy ktos miał podobny przypadek?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Przyczajenie
|
Dot.: korekcja nosa wroclaw
Podbijam, też szukam dobrego chirurga.
#4384 |
Przyczajenie
|
Dot.: Korekcja nosa
Dziewczyny, a we Wrocławiu kogoś polecacie?
#4385 |
BAN stały
|
Czy któraś z was mogłaby podeslać mi zdjęcia przed operacją i już nowych nosków ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
P.S. 4 na 10 operacji się udają! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
BAN stały
|
Cytat:
1/10 się nie udaje i pacjentka może być niezadowolona z efektu.Na pewno nie będzie też wyglądać gorzej niż przed operacją. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
Raczkowanie
|
Będę miała operację tylko części chrzęstnej nosa, więc płacę 4,5 tysiąca. Jeszcze tylko półtora miesiąca...
![]() A Ty co byś chciała zrobić ze swoim? pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
BAN stały
|
![]() Cytat:
Nie jestem trollem i antyspołeczne zachowania to ty rozpowszechniasz, bo normalnie ludzie nie zachowuja się w ten sposób, spotykając ludzi pokrzywdzonych przez innych. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Raczkowanie
|
Widocznie miałaś pecha co do lekarza. Na tym forum jest bardzo dużo osób już po operacji i co piszą ? A to,że jakby miały jeszcze raz to zrobić to by zrobiły. Każdy przypadek jest inny ,każdy ma inny nos i każda operacja jest inna ,mniej lub bardziej skomplikowana to samo tyczy się lekarzy jeden jest bardziej kompetentny w swoim fachu drugi mniej , dlatego masę czasu trzeba poświęcić na wybranie właściwego specjalisty, ale czasem bywają przypadki ,że nawet ten "najlepszy specjalista" zrobi coś nie tak wtedy powinien zrobić poprawkę. Wiele osób nie akceptuje swojego nosa i chce to zmienić więc nie wpływaj ,ani nie próbuj wpływać na czyjąś decyzję bo jak widać bardzo mało wiesz o chirurgii skoro biegasz po forach i wypisujesz takie rzeczy. Tobie się nie udało ,ale to nie oznacza ,że komuś innemu się o nie uda. Ps. ja bym napisała co to za lekarz robił mi operację nie widzę w tym nic dziwnego,aby trzymać to w tajemnicy.
#4393 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
#4395 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
BAN stały
|
a co mam niby robić?! Czekam cierpliwie do konsultacji czyli do grudnia i zobaczymy kiedy będę miała poprawkę.
Edytowane przez niesia1234 Czas edycji: 2012-10-30 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Cytat:
![]()
Milczenie to nuda głupca i myśl mędrca... Edytowane przez kasiulka12312 Czas edycji: 2012-10-31 o 10:18 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
BAN stały
|
[QUOTE=kasiulka12312;37344 405]Nie dziękujemy , Ja bardziej bym się obawiała wszczepieniem jakiegoś wirusa typu gronkowiec, żółtaczka itd. To jest takie najbardziej przeraźliwe w moim odczuciu . Nosem się przejmuję ,ale w mniejszym stopniu z nosem niezbyt udanym można żyć ,ale z gronkowcem złocistym np.nie. Mimo to decyduję się i mam ogromną nadzieję ,że tej decyzji nigdy w życiu nie będę żałowała podobnie jak każda dziewczyna z tego forum. Uda się musi i ja w to głęboko wierzę.
---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- to co to za klinika, żę mażna nabyć gronkowca. Jeśli masz takie obawy przed operacja to ja na twoim miejscu zrezygnowałabym, ale przynajmniej dobrze, że masz świadomość o takich czy innych problemach. Ciężko jest myśleć pozytywnie jesli statystyki mówią same za siebie. 4 na 10 udanych operacji, trzeba mieć naprawdę szczęście. Powiem tylko tyle poszłam na zabieg bo moje życie miało się polepszyć, bardzo cieszyłam się, żę przekonałam moich bliskich i zaciągnęłam kredyt. Dzień operacji miał byc moim szczęśliwym dniem i wtedy nawet nie pomyślałam, żę bardzo będę żałować tej decyzji. Pozostał do spłacenia kredyt i wielka niewiadoma, czy będę jeszcze normalnie oddychać itp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Raczkowanie
|
Witam
Pisałam w tym wątku jakiś czas temu odnośnie operacji nosa szukając informacji. 30.10 odbył się mój zabieg. Przed zabiegiem przeczesałam sieć aby uzyskać jak najwięcej informacji o zabiegu aby odpowiednio się przygotować. Najbardziej bałam się bólu oraz narkozy. Mój zabieg wyglądał tak: - badania w klinice - konsultacja z anasteziologiem - ankiety oświadczenia, zezwolenia Ubrałam szpitalną piżamkę i o własnych siłach dotarłam do sali operacyjnej. Tam zostałam podpięta wszelkimi kabelkami, założono mi wenflon i pielęgniarka powiedziała mi, że poczuje się obojętna po tym co mi da. I tyle pamiętam. Potem się obudziłam, mega wyspana bałam się wymiotów po operacji bo tak miała moja mama i babcia po narkozie. Na szczęście czułam się dobrze. Chyba leżałam 2h badano mi ciśnienie co 20 minut, dostałam coś w wenflon i tak zasypiałam i budziałam się co 15 min. Najgorszy był ból gardła. Suchość i ból po intubacji. Czytałam o tym więc zabrałam ze sobą tabletki na gardło nawilżająco-przeciwbólowe oraz wazeline na usta żeby nie zwariować od suchości. Ze strachu miałam nawet KETONAL ![]() Zostałam na jedną dobę w klinice, nic mnie nie bolało poza gardłem. Spałam może 2h w nocy bo nie umiem oddychać buzią i budziłam się dusząc. Bałam się też spać w obawie o nosek że go przygniotę albo coś. Po zabiegu odwiedził mnie doktorek i powiedział, że musze zostać ponieważ mój zabieg poszedł dobrze ale był skomplikowany i nie chciałby mnie puszczać do domu ( zabieg miałam w W-wie a mieszkam w K-ce) Miałam prostowaną przegrodę, usuwanego garba, usuwane złamanie z dzieciństwa które źle się zrosło, skrzywiło nos i zdeformowało skrzydełka oraz małżowiny. Efekt u mnie jest nie znany ponieważ lekarz powiedział mi, że przy tak wielu zmianach nos jest w kawałkach i nie wiadomo jak się ułoży i by może aby uzyskać lepsze efekty estetyczne trzeba będzie zrobić czubek nosa jeszcze raz. Więc czekam na ściągnięcie gipsu no i za 3-4 miechy opuchlizna powinna już zejść i zobaczę co się z moim noskiem stało. Jestem dobrej myśli. Siniaków prawie nie mam jeden pod okiem lewym, przed zabiegiem brałam ascesin 3 razy po 2 tabletki i witamine C 1000 mg. Mam kupiony jeszcze jakiś żel z arniką na sińce i obrzęki i faktycznie chciały mi się na oczach porobić sińce ale raz posmarowałam i został tylko jeden siniec pod okiem ale nie duży. Jeżeli ktoś chce się czegoś dowiedzieć odnośnie zabiegu chętnie odpowiem, co do efektu na razie się nie wypowiadam bo sama czekam na to co będzie za kilka miesięcy z moim noskiem.
Start 12.01.2015 - kolejna walka i trening lochy oby tym razem skuteczny: http://moja-metamorfoza.pl/dziennik-...-body-t56.html Edytowane przez Call girl Czas edycji: 2012-11-01 o 10:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=niesia1234;37357901]
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4402 | |
BAN stały
|
[QUOTE=kasiulka12312;37367 818]
Cytat:
Jeżeli w każdej klinice można się czymś zarazić to trzeba unikać takich sytuacji. Bardzo dobrze, że wspomniałaś o tym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Raczkowanie
|
[QUOTE=niesia1234;37371877]
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4404 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Agnieszko o przeciwwskazaniach na pewno poinformuje Cię lekarz podczas konsultacji dlatego nie ma co się martwić na zapas ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Jeśli można wiedzieć to gdzie robiłaś nosek? Myślę, że powikłania po operacji to jest indywidualna sprawa i nie ma co uogólniać ... Osoby decydujące się na operację są w pełni świadome swoich decyzji. Ja też się zdecydowałam i żadna siła nie jest w stanie mnie powstrzymać (jestem zła na siebie, że dopiero teraz). Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Strasznie jestem ciekawa Twojego noska ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
BAN stały
|
[QUOTE=kasiulka12312;37379 410]argumenty się skończyły więc poleciały epitety w moją stronę. Ciekawa tylko jestem komu tak bardzo zależy na wyeliminowaniu mnie z tego forum?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny a czy przed op. szczepiłyście się na żółtaczkę ??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
BAN stały
|
Aktualnie zalecane szczepienia przed zabiegami operacyjnym są skierowane przeciwko wirusowi zapalenia wątroby typu B. Szczepienie polega na podaniu 3 dawek szczepionki w odstępach 0 - 1 miesiąc - 6 miesięcy. Szczepienie może przeprowadzić lekarz rodzinny, ale szczepionkę trzeba zakupić na receptę wypisaną przez lekarza. WZW typu A i C nie szczepiłam się
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | ||
Raczkowanie
|
[QUOTE=niesia1234;37383232]
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.