![]() |
#4381 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: tabletki YAZ - zbiorczy!
Cytat:
![]()
![]() |
#4382 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Aktywnosc tabletek to 36h. 24 +12h, na których mimo spóźnienia skutecznosc tabletek jest zachowana. Ja jednak jestem fanką łykania tabletek z dokładnością do minuty :P Mam jednoczescie pytanie, apopos godziny. Zawsze brałam tabletki rano, teraz chcialabym przyjmowac je wieczorem (od nowego opakowania oczywiscie ![]()
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
ja bym je przesuwała stopniowo, pierwszy dzień godzinę, czy dwie później niż w poprzednim opakowaniu i tak dociagnęła do planowanej godziny, ale nie wiem, czy tak można, chociaż biorąc pod uwagę fakt tych 24h + 12h zapasu, to chyba jest to dobry sposób?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Rozeznanie
|
Ja już po 10 tabletce i narazie widzę wielką pozytywną zmianę
![]() ![]()
![]() |
#4386 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() Jestem tu nowa, właśnie wykupiłam Yaz , u mnie kosztuje opakowanie 48zł, są to moje pierwsze tego typu tabletki, wiem że na forum są poruszane i zapewne były już te tematy ale dla własnego niedręczenia się zaryzykuje i zapytam: 1. Czy pierwszą tabletkę mam wziąć w pierwszy dzień okresu (tego co miałam zawsze) i ile on będzie trwał??? POzdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 |
Przyczajenie
|
i później pod skończeniu tych różowych 24 tabletek , biore 4 białe i znowu mam okres??-jak długi??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy podczas brania Yazu trzeba robic przerwe, np. po roku- dwóch stosowania, miesiac przwerwy? Przy niektorych tabsach lekarze zalecaja robienie przerw miesiacz czy dwa, ale jak to jest z Yazem?! ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Cytat:
Co do okresu to juz pisałam!!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zadomowienie
|
Jak już robić przerwe to conajmniej pół roku, a rok to mało, warto zrobić przerwe po okolo 4-5 latach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Przyczajenie
|
ulotke czytałam ale inaczej przeczytać coś od kogoś kto też bierze Yaz.
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- chodziło mi po prostu o to czy zaczynając brać Yaz będę po 24 dniach miała kolejny okres |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Nie wiadomo. Nikt nie wie czy napewno dostaniesz okres na pierwszej bialej tabletce i skonczy Ci sie na ostatniej. Ja dostaje wlasnie na czwartej bialej przewaznie i trwa mi conajmniej 6 dni (ostatnimi czasy). Z reszta przy poczatkowych opakowaniach mozesz miec plamienia i kilka tygodni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja mialam tak jak Ty tylko , ze wymiotowalam. Niby tabletka wchlania sie do 4 godzin , ja wymiotowalam po 3 i pol godziny. Na Twoim miejscu wzielabym jeszcze jedna zeby pozniej nie panikowac ;] ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
Wazne, ze wystapilo krwawienie, jest to calkiem normalne i owszem po tabletkach wystepuje skąpy okres. To po prostu zalezy od organizmu kobiety, takze nie nalezy sie martwic ;] ---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Rozeznanie
|
Dzięki za odpowiedź sobolesiu, ale miesiąc
![]()
![]() |
#4395 |
Raczkowanie
|
a ja mam w tym miesiącu wyjątkowego pecha - zapomniałam tabletki wczoraj wziąć, ostatni rządek, przedostatnia różowa, ale wzięłam po ok. 10-11 godzinach, wiec chyba ok nie? czy myslicie, ze przez 7 dni warto zabezpieczac sie dodatkowo?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4396 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zmieściłaś się w ciągu 12 godzin więc nie, to przedostatnia tabletka aktywna wiec wystapi krwawienie i tyle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
POMOCY ://// Brałam Yaz pół roku ale stwierdziłam że jest tragedia-miesiąc nie było zbliżenia, libido -100, okres trwał 7-8 dni i był bolesny.
I poszłam dziś zmienić i dostałam Yasminelle :|. Jak mam to postrzegać, w końcu identyczny skład w identycznych dawkach różnica że 3 dni krócej biorę. Ktoś coś mi powie? Warto w ogóle wykupywać receptę i marnować kasę czy iść do innego? (ten coś nagminnie mi wciska yaz i yasminelle)
![]() |
#4398 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() może mi ktos napisac jak to z tym krwawieniem jest? bo w sumie nie widze powodu, dla ktorego mialoby wystapic ;p z tego co pisze w ulotce, to nawet jesli mineloby wiecej niz 12 godzin to nalezy nie brac bialych tabletek, od razu przejsc do rozowych i krwawienie bedzie na koniec drugiego opakowania i wlasnie tak planuje zrobic ? Edytowane przez nomcia88 Czas edycji: 2009-09-08 o 19:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:04 ---------- Nic podobnego. Jestes zabezpieczona. Nawet jesli nie wezmiesz bialych to i tak mozesz miec plamienie w tym czasie
![]() |
#4402 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie zakładaj od razu, że po Yasminelle też będzie źle.
![]() |
#4403 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4405 |
Zakorzenienie
|
mhm ale zastanawia mnie jak trzy tabletki mniej mają wyeliminować tak wiele nieprzyjemnych objawów, myślałam że kobiety reagują inaczej ze względu na różne hormony zawarte w różnych tabletkach
![]() |
#4406 |
Dolce vita
|
Biorę Yaz już drugi miesiąc, generalnie jestem zadowolona. Póki co powiększyły mi się piersi, boje sie żeby nie przytyc, jak na razie to nie zauważyłam skoku wagi. Humor i libido w normie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.antykoncepcja.pl/index.ph...ntykoncepcyjne Rosaline, wybacz, myślałam że skoro mnie cytujesz to do mnie pisałaś ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Przyczajenie
|
hejka dziewczyny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Przyczajenie
|
Mam duży problem dziewczyny. Dziś połknęłam ostatnią białą, normalnie okres miewam na pierwszej różowej, czyli jutro, ale dzisiaj pojawiła mi się brązowa wydzielina. Nie dużo ale było coś. Przez ostatni tydzień miałam czeste zawroty głowy, nudności i byłam senna. Teraz ta wydzielina, na razie żadnych symptomów okresu który normalnie powinnam mieć jutro. Tabletki mnie do tej por nie zawiodły, poza tym mój uzywa prezerwatyw... ale mimo wszystko się boję. Czy to ciąża?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.