|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Przyczajenie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy, część VII
Hmm jestem tu pierwszy raz ; ))
Śniadanie : jogurt naturalny 0,1 % + płatki fitness (25g) + małe jabłko 2 śniadanie: bułka pełnoziarnista z żółtym serem odtłuszczonym i kapustą pekińską Obiad: kurczak pieczony w kombiwarze (bez panierki) z przyprawami do kebaba i sałatka warzywna ( sałata,kapusta pekińska, ogórek zielony, papryka czerwona i żółta, kukurydza z puszki i rzodkiewka + sos vinegrette ) podwieczorek: mieszanka z orzechów i suszonych owoców kolacja : (2 kromki) chleb pełnoziarnisty + ser odtłuszczony, plasterek szynki, sałaty + jajko na twardo |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4384 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chudniesz, bo pewnie katowałaś swój organizm (i nadal to robisz) właśnie takimi dietami cud. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Wtajemniczenie
|
Mam nadzieję, że dziś wyszło P;
Śn; Owsianka Nesvita truskawkowa, malinowa jogobella, 2łychyyyy crunchy fruit, 2 łyyyychy orzechów włoskich,kostka gorzkiej czekolady, kawa z mlekiem IIŚn; Kanapka z razowca, masła, sałaty, polędwicy sopockiej, pomidora i ogórasa kiszonego, biały twarożek własnej roboty mojego taty ![]() Ob; ziemniaczki z koperkiem, pieczeń wołowa w jakimś sosiku, mizeria, kapusta młoda z koperkiem zasmażana, kompot z rabarbaru ( 2 szklanyy) d;fistaszkii P; lód "Śmietankowy" na patyku nestle, pół knopersa (odgryzłam koledze:P),puszka pepsi, szklanka truskawkowej wody (jakos mnie suszy dziś) K; Omleecik z przepisu Kawwwy: z 2 jaj, mąki, mleka, pieczarek,szynki,cebulki, pomidorkow, bazylii i pieprzu polany ketchuuupem, szklanka soku pomidorowego Po kolacji wpadł wieśniak z konfiturą wiśniową i płatkami migdałów i kakaŁko:P Ocenicie?
Edytowane przez airwaves Czas edycji: 2009-05-10 o 21:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
również zamieszczam moje U/P (mam nadzieję, że lepiej niż wczoraj ;p )
śniadanie: placek owsiany (dwa duże jajka, cztery łyżki owsianych płatków) z dwoma łyżkami powideł śliwkowych; kromka razowca grubo posmarowana twarogiem, z pomidorkiem i koperkiem; herbata rooibos (trening siłowy) po treningu: kawałek placka jabłecznego; duży kawałek piersi z kurczaka obiad: kurczak (ach, nie wiedziałam, że mama szykuje^) + ziemniaczki + miseczka sałaty ze śmietaną zielona herbata (trening cardio) po treningu: jabłko; odżywka białkowa przekąska: pół paczki (50 gram wychodzi ;p) prażonych nerkowców kolacja: (pierwsza) 4 kotlety sojowe z ketchupem; biała herbata (druga) serek wiejski z dwoma plasterkami szynki i jak?^
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4388 |
Raczkowanie
|
Witam, prosiłabym o sprawdzenie mojego przykładowego jadłospisu.
![]() -bieg 8 km na głodno. -śniadanko ok godz 10 : owsianka na mleku z bakaliami (migdały 3, śliwki suszone 3, morele 2, orzechy włoskie 4, rodzynki garść) , cynamon i łyżka płaska cukru, Vita miner ( witaminy ![]() -śniadanko II : Kubuś - godzinka intensywna na basenie - obiad o 16 : 100 gram łososia smażonego, 3 liście sałaty ze śmietaną - deser: 100 ml lodów waniliowych algida, 2 ciastka - kolacja o 19.30 : 2 kromki wasy z sałatą, rzodkiewką , pomidorem, czosnkiem, cebulą, ogórkiem (jedna z serem , druga z szynką), parówka drobiowa cienka gotowana, troche ketczupu. w międzyczasie podgryzałam w ciąga dnia jabłko bo leżało przy pc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Rozeznanie
|
szybkie pytanie:
jak caly tydzien (od wtorku do soboty w sumie) mam niezla redukcje pilnuje sie i w ogole, w sumie jem malo, ale poprawnie, a w weekendy jak wracam do domu to mam dwa dni ze sie opycham, i nawet nie chodzi o slodycze, ale np, sniadanie- trzy jogurty, fura platkow, potem obiad normalny domowy potem znowu jedzenie jakies i wieczorem tez cos wciagam a tu jablko a tu jogurt a tu lody ciacho itp. jak to wplywa na metabolizm i chudniecie? bo juz mam dosc tylek i uda mi w oczaach rosna! nie wiem jak rozplanowac kalorie (na 2,3 tygodnie) zeby od jutra juz sensownie poprowadzic ta redukcje? |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Wtajemniczenie
|
Wczoraj z moja redukcja zrobiła się głodówką bo się pochorowałam
![]() ![]() ![]() ![]() 1. 3 kromki grahama kwadratowe, plaster szynki, 2 łyżki twarogu półtłustego, pół pomidora, małe jabłko, garstka mieszanki studenckiej 2. serek wiejski zwykły, 2 łyżki orzechów siłownia 45-60 min 3. schab gotowany, warzywa, makaron razowy (50g),łyżeczka oleju 4. pół puszki tuńczyka w/s/w, pół puszki czerwonej fasolki, sałata, rzodkiewka, pietruszka To taki plan a co z tego wyjdzie to zobaczymy, bo brzuch mnie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Przyczajenie
|
Cześć
![]() Coś na pograniczu U i R (nie wiem czy to się na R nadaje...) Śniadanie: cztery łyżki płatków owsianych ze szklanką mleka 2%, do tego wkrojony banan + trochę rodzynek i orzechów włoskich. Drugie śn: kanapka z chleba razowego z żółtym serem i ketchupem, ogórek kiszony, jabłko, kawa 2 w 1. Obiad: omlet z dwóch jaj z brokułami, kalafiorem i pomidorami, polany sosem czosnkowym, szklanka kefiru. Deser: mandarynka, trochę mieszanki studenckiej i suszonych owoców. Podwieczorek: jogurt naturalny z miodem i musli czekoladowym. Kolacja: kromka chleba razowego z serkiem wiejskim i pomidorem, trochę sałatki warzywnej z majonezem. I jak i jak i jak? |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4393 |
Zakorzenienie
|
Wklejam mój jadłospis na dzisiaj, żeby jakby co nanieść poprawki
![]() R Śn: dwie kromki chleba pełnoziarnistego z szynką i pomidorem. Herbata z płaską łyżeczką cukru. Średniej wielkości jabłko. 3 orzechy włoskie. II śn: owsianka z łyżką kakao. O: 2 gotowane jaja, grahamka,ciupka majonezu niskotłuszczowego, jakiś owoc,zależy na który będę miała ochotę ![]() Pod: chudy twaróg wymieszany z 2 łyżeczkami jogurtu naturalnego i odrobiną cukru pudru. Kolacja: serek wiejski ze szczypiorkiem, ogórkiem kiszonym, przyprawami i kromką razowego pieczywa lub połówką grahamki. Będę wdzięczna za opinię i wszelkie poprawki ![]() Edytowane przez moooniaaaa Czas edycji: 2009-05-11 o 10:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Wtajemniczenie
|
Moje dzisiejsze R
Sniadanie: owsianka (3.5lyzki, 3.4 szkl mleka, lyzka otrebow orkiszowych, 2 miarki xenei blonnik, szczypta cynamonu polowa jablka wkrojona, 3 plasterki banana suszonego, 4 koski suszonych ananasow, suszona morela) + druga połowa jablka (wiem za duzo suszonych owoców ale zawsze tak zaczynam poniedzialek :p reszta tygodnia nie jest juz tak obfita w suszone owocki) 40 min twistera IIS; 2 kromk razowego jedna z poledwica z indyka, salata, serkiem tofu, papryka, igórkiem szczypiorkiem, druga z pasztetem sojowym czosnkowym i pomidorem + Kiwi 30 min biegu + 10 min stretching Obiad: piers z kurczaka gotowana z warzywami na patelnie i 1/3 torebki kaszy jęczmiennej Podwieczorek; pasta jajeczna (2 jajka, trójkącik serek topiony hohland FIT+ szczypiorek) albo homo naturalny z orzechami Kolacja; Wiesniak ze szczypiorkiem i ćwiartką pomidora 2 dzien a6w + 8min buns i arms Wszelkie słowa krytyki miiiiiiiile widziane ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4396 |
Zadomowienie
|
Plany na dzisiejsze RRRR (jestem pewna, że zrealizuję)
Śniadanie: 2 kromki ciemnego Schulstada + pół pomidora + jajko na twardo 2 śniadanie: jabłko Obiad: niewielka ilość makaronu z wczorajszą roladą... (trochę beznadziejnie, ale nic innego nie ma) Podwieczorek: ech, spotkanie z koleżanką, ale postaram się jeść tylko owoce, czyt. jabłka, pomarańcze etc. i pić wodę Kolacja: jajko na twardo Nic więcej nie zjem, po wczorajszych grzechach pewnie przytyłam z kilogram! |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Rozeznanie
|
Moje W/U, bardzo ładnie proszę o ocenę
![]() I. Owsianka (cztery łyżki płatków owsianych, dwie łyżki serka wiejskiego, kiwi, trochę suszonego ananasa i żurawiny) 45 minut biegania II. Kromka chleba razowego z jajkiem na twardo i pomidorem, marchewka. III. Kotlet sojowy gotowany w bulionie, dwie łyżki kaszy gryczanej, surówka z kapusty pekińskiej, marchwi, ogórka i kukurydzy. IV. Serek wiejski lekki z kawą i migdałami. V. Pół grahamki z białym serem, rzodkiewka, ogórkiem, cebulką i szczypiorkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |||
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
![]() Zapomniałam dodać, że brak NNTK. Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Dzięki lexie, obiad taki byle jaki bo jestem skazana na siedzenie dzisiaj w domu i nie mam jak zrobić ludzkich zakupów
![]() Herbatę rzadko słodzę,ale pomyślę o tym miodzie,ten cukier to chyba tak z przyzwyczajenia. Czas je zmienić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo prosze o ocene, czuje sie zaniedbana bo 2 moich ostatnich jadlospisow tez nikt nie ocenil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam wszystkich bardzo serdecznie
![]() Postanowiłam się porządnie wziąć za siebie by do wakacji moja sylwetka i kondycja się poprawiła. Czytałam dużo waszych jadłospisów no i coś pokombinowałam żeby przełożyć to na swoje odżywianie - tu dodam że wielu produktów nie jadam ze względu na swoje pojęcie o szkodliwości i nie szkodliwości niektórych produktów no i na dodatek jestem wegetarianką ![]() Więc teraz proszę was o pomoc czyli opinie i porady co do mojego jadłospisu - podam tu zazwyczaj pojawiające się opcje moich posiłków - (chodzi mi najbardziej o kolejność kiedy owoce a kiedy te inne itp. ) Posiłki podam w dwu wersjach bo zazwyczaj występuję na przemiennie dzień tak a dzień tak Chodzi o dietę redukcyjną I wersja I Ś - Dwie kromki chleba bezglutenowego z plasterkiem wędliny sojowej lub pomidorem ; jedno jajko na twardo ; sałata z ogórkiem rzodkiewką z bazylią polana oliwą z oliwek + kawa z mlekiem (ze względu na ciśnienie) II wersja I Ś - miseczka mleka z płatkami kukurydzianymi z zieloną pietruszką + kawa z mlekiem (ze względu na ciśnienie) --------------------------------------------------------------------- I wersja II Ś - pół banana i pół kiwi polane sokiem z cytryny II wersja II Ś - dwa chlebki ryżowe posmarowane pasztetem sojowym z wędliną sojową ---------------------------------------------------------------------- I wersja O - kasza jaglana(lub makaron ryżowy albo gryczany) z warzywami gotowanymi (najczęściej brokuły ale jest również szpinak lub mieszanki warzyw) wszystko polane oliwą z oliwek i oprószone zmielonym siemieniem lnianym i pestkami słonecznika II wersja O - sałatka skład: sałata, ser feta(lub tofu), oliwki, ogórek zielony, rzodkiewka polane oliwą z oliwek (rzadko jogurtem naturalnym) z ziołami + dwa krążki chleba ryżowego ---------------------------------------------------------------------- I wersja P - pół banana i pół kiwi polane sokiem z cytryny II wersja P - dwa chlebki ryżowe z pastą sojową i wędliną sojową Podwieczorek wygląda tak jak II śniadanie więc występuje on na przemiennie czyli jak na śniadanie II są owoce to na podwieczorek nie A czasami występuje na podwieczorek duże zielone jabłko ---------------------------------------------------------------------- I wersja K - ser biały 0% z pokrojonymi oliwkami zielonymi wymieszany z pieprzem, odrobiną soli i oliwą z oliwek II wersja K - serek wiejski --------------------------------------------------------------------- No i to tyle troszkę wam tu naśmieciłam długim postem - za co z góry przepraszam ale zamiast pisać pięciu poprawek i dodatkowych wiadomości wolałam umieścić wszystko za jednym zamachem ![]() Oczywiście w jadłospisie nie jest znowuż tak jednolicie i monotonnie oczywiście są różne opcje ale bardzo zbliżone jakościowo ![]() No i oczywiście piję bardzo dużo wody niegazowanej + ćwiczenia głównie rozciągające i brzuszki ![]() Będę wam bardzo wdzięczna za rady poprawki opinie itp.... Pozdrawiam i czekam na szybkie odpowiedzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Raczkowanie
|
niestety wczorajszy jadłospis dostał po dupie, dziś sie troszkę postaram
![]() UUUU.. - bieg 8 km o 8.00 - nie jestem w stanie jeść przed treningiem bo miałabym mdłości :| i nie jest to dla mnie intensywny trening - biegam tak od dawna. I. owsianka - ( 4 łyżki płatków, szklanka mleka, suszone owoce i orzechy, cynamon, płaska łyżka cukru ) herbata czarna , Vita miner II. 1/3 bułki pełnoziarnistej - niestety bez niczego, Kubuś, pasek gorzkiej czekolady, 2 garści ziaren słonecznika (byłam na mieście załatwić kilka spraw i nie mogłam przygotować nic treściwego) III. 2 małe kawałki łososia obsmażanego w jajku, pół bułki pełnoziarnistej z masłem, szynką, sałatą i rzodkiewką; Deser: pół kawałka keksu, herbata czarna IV. miseczka płatków pszennych z suszonymi owocami, kawa z mlekiem i cukrem V. wiejski ze szczypiorkiem, 2 kromki wasy, warzywka - sałata, pomidor, ogórek; herbata miętowa lepiej ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
upppp
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Rozeznanie
|
Uuu...
nie przesadziłam z ilością??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Raczkowanie
|
![]()
nowa w tym wątku
![]() mój jadłospis na dzisiaj: s - makaron z przecierem pomidorowym + oregano(wiem, że dziwne sniadanie ale co nic innego nie było rano) + kawa 2s - 2 bułki pełnoziarniste + jogurt Jogobella z musli + jabłko o - twarożek zmieszany z jogurtem naturalnym + pomidor + pół ogórka p - zupa meksykańska własnej roboty gotowana na wodzie z przecierem, pomidorami, ziemniaczkami, groszkiem, fasolką, papryką, cebulką k - szprotka w pomidorach ponadto - szklanka zielonej herbaty, i na wieczór czerwonej bo mnie naszło i duuuużo wody ćwiczenia - bieznia 30 min po południu + abs wieczorem gdyby ktoś mógł rzucić okiem i ocenic to byłabym wdzieczna ![]()
Dietka ![]() * zapuszczam włoski - są poniżej połowy pleców, będą do pasa ![]() * dbam o pazurki * dbam o uśmiech ![]() * nie hoduję cellulitu, nigdy więcej! ![]() Edytowane przez mary69 Czas edycji: 2009-05-11 o 16:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Nie przesadziłaś, jest lepiej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
Raczkowanie
|
moje dzisiejsze U/R
śniadanie - 2/3 gratki białej dużej + 2łyzki twarogu + 2 łyzki Gradki truskawkowej + otręby II śniadanie - średniej wielkości jabłko + "Kubuś" + 1/2 loda + 1/4 batonika Cini Minis + 1/4 batonika fitness obiad - pierś z kurczaka + sałata z jogurtem naturalnym + 2 młode ziemniaki resztę dopiszę jak zjeem . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.