|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
kobieta za ladą
|
Dot.: Od słowa mama do randkowania czyli maluchów cała nasza zgraja
witam z rana hahahaha
dopiero wlazłam do domu umęczona jak cholewcia ale Julka dotleniona ![]() co tu taka cisza? ![]() czy ktoś ma dobry przepis na kapuśniaczki z ciasta francuskiego? będę wdzięczna ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- aaa i rudy zadziałał o...4 rano ![]()
#4382 |
Zadomowienie
|
heloo,ja dopiero mam czas żeby dosiąść komputer.
mam dziś dzień pod wezwaniem padalca,Zuzanna dopiero poszła na pierwszą drzeme,nie dość że zafundowała ciekawą noc to jeszcze ten jej humor z samego rana,płacz,wrzask i nerwy.Nie wiem co jej dzisiaj jest.ale o 15 już dałam ją do łóżeczka bo już psychicznie nie wytrzymywałam,bite 40 min ryku i wreszcie cisza,weszłam ,baby :po pierwsze kupa, sądząc po aromacie,po drugie rajtuzy i spodnie sciągnięte.nakryłam ją kocem i jako wyrodna matka zostawiłam z niespodzianką w pampersie,wyrodna matka ze mnie,ale znając jej spanie za pół godziny będzie pobudka. ![]() takze u mnie dziś kolorowo i wesoło,z rana chodze podkurzona,bo o 21 przyjezdza ojciec Tż,i obgadać pewne kwestie,nie nawidze tego,wiem że chce dobrze,ale mam dośc wpierniczania sie w pewne kwestie związane tylko i wylącznie z nami,czuje że dziś wybuchne,już se z rana mowe ułożyłam w razie czego,tzn jak mi ciśnienie podniesie ![]() ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ---------- Dudi z przepisem nie pomogę,jedyneco robie z ciastem francuskim to parówki zawijane z pieczarkami i serem,nic więcej nie umiem. ![]() ---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- aha,na obiad mam parówki ![]() bo miałam w zamrażalce opakowanie,na sniadanie była jajecznica,a na kolacje...światło,znając Tż nie pomysli zrobić zakupów,a dziś mi nie było dane wejść do sklepu ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- w biedronie od dziś(chyba) są takie zabawki coś w stylu slimaka Dudi,po 15zł,rózne zwierzęta,ale nie weszłam zobaczyć bo raz że z syreną wracałam do domu,a dwa że hrabinia nie zasłużyła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Zadomowienie
|
Heja a ja wlazlam cała spocona teraz bo cały dzien poluje na owocowki ,ktore mi sie w domu naległy i od 9 rano szukam ggniazda i znalazłam mendy w szafie tż schował kiedys ziemniaki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I jeszcze sie wyzale bo kupilam nawilzacz powietrza i nie popatrzylam na komenty sprzedawcy ,a jak zadzwonilam okazal sie nie przyjemny i na pytanie kiedy wysle przedmiot to najwczesniej w przyszlym tyg brrrr
Moja śliczna pszczółka Maja ![]() ![]() pszczółka I znowu odchudzanki ![]() 70,60...68,2.....66....64.....62....6 0 ![]() Edytowane przez Kasiamaja Czas edycji: 2009-10-29 o 15:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jakby co to do pozniej |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zadomowienie
|
witam
![]() dziś powtórka z rozrywki,Zuzanna w wiesielczym humorze. wczorajszy wieczór wole nie wspominać,ogólnie jestem bardzo zła na Tż i jego ojca,ale wszystko opisze w adoratorni. lece zrobić kawke,bo jak o 8 wyszliśmy na spacer to dopiero wróciłam |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
kobieta za ladą
|
ircia kochana trzymaj sie z małym terrorystą
![]() nie wiem co ten twój nawywijał lece poczytać na adoracje ![]() Julka zamiast spać wywija w łóżeczku ![]() ja pije kawkę potem musze troche posprzątac poobiadku bo tż jak am 2 zmiane to ja do 12 mam urwanie kapelutka ![]() dziś nie wychodze jutro też nie dam rady wrrrrr
#4387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
dudi wyzale sie wieczorem,bo jak narazie mała mi nie daje spokoju,a musze jeszcze jej obiad ugotować,ale koło 19 siąde i wsio napisze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 |
kobieta za ladą
|
mie ma sprawy
a nie masz coś zamrożonego dla niej tobyś z deka odychła ![]()
#4389 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
kobieta za ladą
|
o matko śniadanie
![]() my jemy chlebek z serkiem topionym bo obiasd ze wzgledu na tż był o 11.30 ![]()
#4391 |
Zadomowienie
|
helooo
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 |
kobieta za ladą
|
aleś sie rozpisała
![]() no helooo ![]() ja po 2 praniach upiekłam już kapuśniaczki tak mi pachnie w domu ![]() ![]() młoda mi usneła o 14.40 będzie jazda wieczorem ojjjjj będzie jeszcze jedno pranie mnie czeka kąpanie młodej umycie głowy naszykowanie ciuchów na jutro i jeszcze mi małż powiedział ze na wieczór mam majtek nie zakładać bo nie będą mi potrzebne tiaaaa ![]()
#4393 |
Rozeznanie
|
Cześć babeczki!Oj dziś trudny dzień włóczenia się po cmentarzach...niby powinno być sympatycznie,ale jak wiem z doświadczenia,pewnie głównie odbywać się będzie rewia mody...no i lukanie kto ile się postarzał...nie pozostaje więc nic innego,jak wziąć się za odnowę lub chociaż maskowanie tego,co się da...
Miłego dzionka życzę kobitki... ![]()
#4394 |
Wtajemniczenie
|
Chora jestem ....serialnie głos mi zabrało...ropy na kopy mam w gardle i gorąc na czole
![]() ![]() ![]() ![]() No i bezpiecznego dnia zadumy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
kobieta za ladą
|
witajcie
wróciłam włąśnie od teściów jestem objedzona do granic możliwości Julka wybawiona zaraz ją pakuje do łóżeczka my byliśmy we 3 po 10 na cmentarzu i pod kzyżem głównym zapaliłąm jak co roku swieczkę za moich bliskich nie mam szans na odwiedziny dobrze ze jest ten krzyż tutaj.... po 11 już jedliśmy obiad bo tż o 13 wychodził do pracy kapuśniaczki mi wyszły bossskie ![]() ![]() lece małą położyc buśka ![]()
#4396 |
BAN stały
|
Aneta zdrowia
![]() ![]() Dudi blagam podaj przepisa na kapusniaczki ![]() ![]() ![]() U mnie po staremu ![]() Z mieszkaniem opowiem jutro, dzis juz lece do wyrka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Kubuś ma zapalenie oskrzeli i anginę ...Zaraz wykupię mu leki...Sama dopiero na 11 lecę do znachora bo przyjmuje dziś później....Nic nie piskam....mówię Wam ...mój mąż ma luksus teraz nad luksusy....ciszę na chałupie ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Aga zdrówko się przyda.... Zdawaj relacje ...W końcu trzeba opijać mieszkanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Zadomowienie
|
hejaaa
![]() zdrówka mamusiom i dzieciaczkom,ja mogę wkońcu powiedzieć"Moje dziecko sie naprawiło" ![]() Ladnie śpi no i mniej marudzi w dzień,Zuzia ładnie chodzi przy kanapie,potrafi stać sama ok 30sek-1min ![]() zaraz wstawie zdjęcia z wczorajszego spacernika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zadomowienie
|
oto zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4400 |
kobieta za ladą
|
Zuzka
![]() ![]() Aga z 1 opakowania wychodzi 6 kapuśniaków więc razde kup 2 ciasta francuskie ![]() farsz(na 12 porcji) kapusta kiszona 500g 20 dag pieczarek cebulka liść laurowy ziele angielskie przyprawa typu wegeta(ja daje warzywko) majeranek pieprz kapustę poszatkować zalać wodą dodać liść ziele wegetę i gotować do miękkości cebulkę podsmażyć na oleju dodać pokrojone na drobniutko pieczarki poddusić do miekkości kapustę odccedzić dodać pieczarki razem z olejem dodać majeranek pieprz i ewentualnie sól farsz schłodzić(u mnie stał całą noc w lodówce) ciasto francuskie pokroić na 6 kwadratów każde położyć farsz na środek kwadratu zlepić rogi naprzemiennie powstałe otworki można zlepić(ja zlepiłam)lub zostawić każdy kapusniak posmarować rozbełtanym jajkiem ja dodatkowo dałam na wierzch sezam piec ok 15-20 minut w temp 200 stopni do złotego koloru ja miałąm tylko 1 ciasto a farsz zrobiłąm z 30 dek kapusty i 15 dek pieczarek i wyszło mi 6 kapuśniaczków ale sporo farszu mi zostało wieć na 12 kapuśniaków 500 dag kapusty powinno styknąc teraz będę robić z 2 ciast bo 6 kapuśniaków to stanowczo za mało bo Julka mi zjadła 1 ![]()
#4401 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- bez kitu,musze małej zakupić ten kask ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
kobieta za ladą
|
ircia no raczej sie nie da ....musi być piekarnik
![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- kask ![]() ![]()
#4403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jaka szkoda,ech to musze Pana od naprawy piekarników zaprosić ![]() bo mam tyle pomósłów na pyszne jedzonko,ale bez piekarnika nie mam jak. Dudi,kask,kask ![]() ![]() Paczta to http://www.allegro.pl/item803659833_...na_banana.html bozhe,jak bym takie cuś chciała 10 lat temu,jak na wycieczki szkolne dostawałam z owoców banana,i zawsze wszystko miałam w torbie upaprane,całe kolonie,jako jedyna łaziłam w brudnych ciuchach po banannie ![]() Kupie Zuzi jak będzie większa,żeby nie miała siary jak jej matka:hahaha ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- [/COLOR]Teraz w jakims markecie jest promocja,co kupujesz banany ileś tam i dostajesz takie coś,ale gdzie i ile tego trzeba kupić nie pamiętam. ja w zeszłym roku dostałam z bananów chikity(nie mam pojecia jak to pisze).książke kucharską i lodówke podróżną,co trzba było kg bananów kupić i wysłać paragon.[COLOR="Silver"] ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- chyba kupie mojemu to,też w sumie w jakimś sensie opakowanie na banana http://www.allegro.pl/item794325391_...r_prezent.html czego ludzie nie wymyślą ![]() Edytowane przez ira21 Czas edycji: 2009-11-02 o 12:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
kobieta za ladą
|
ja tam mojej żadnego kasku nie kupowałam z grozniejszych wypadków miała rozcięcie wargi jak na stolik poleciała no i raz na panele u teściów ale tak to sama zakumała czego i Zuście życze
![]() ![]()
#4405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dudi,ja tam tylko sie smieje,bo takich rzeczy Zuzi nie kupie,powinna sama zakumać,co wolno a czego nie,jak staje mi przy fotelu przy komputerze to dobrze wie że zaraz siedzisko obróci i spadnie na tyłek,bo jedną ręką trzyma biurka dla równowagi ![]() a wcześniej tego nie robiła,wie dobrze że może polecieć.Nie raz jeszcze upadnie,poobija sie i zrobi sobie kuku ![]() ---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Dudi a co do opakowania na banana,10 lat temu to bym wsie oszczędności wydała żęby takie cuś mieć,a nie łazić całe kolonie ob.srana bananem,i zawsze te banany pakowałam na wyjazd,ale jak widać życie mnie nie nauczyło wtedy ![]() Moja jakoś śpi na raty,obudziłą 10min pogadała,i znowu kima chyba jest ![]() ---------- Dopisano o 14:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Ranking wiadomosci na wątku ![]() atenk1 838 ![]() ira21 658 ![]() ![]() dudipopka 568 ![]() ![]() evelin2000 453 izun 379 AgaMili 367 BRAXA 294 Kurzoslawa 152 Zyletkowe zycie 144 Kasiamaja 134 maladT 121 NibyNic 79 Gabisia 74 Elcik 57 Oliwia1979 57 Meliada 19 agulka201076 3 Elwia 3 Anisia25 2 dorbar 2 Mała75 1 Edytowane przez ira21 Czas edycji: 2009-11-02 o 13:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
kobieta za ladą
|
ooo skąd ten ranking??
jestem 3?? ![]()
#4407 |
Zadomowienie
|
Dudi,cała noc liczyłam
![]() ![]() a tak na seria,wlez w ustawienia,i masz tam nasz wątek,kliknij w słupek "odpowiedzi" i patrzta podziwiajta ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Dudi a my z Tobą jak zwykle same gadamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
kobieta za ladą
|
jak na gg hehe
#4409 |
Zadomowienie
|
hahaha,masz racje,z tym że to takie mało prywatne gg,my se piszemy a reszta czyta
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 |
kobieta za ladą
|
mało prywatne rzeczy to ja pisze na klubach
![]() ciągle jeszcze mam nazdieje ze jakieś nowe mamuski sie odezwą strasznie lubie poznawać nowe osoby pzrez neta ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.