|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
kiedys slyszalam ze te laktatory Medela sa dobre ktos cos slyszal moze i nich??
widzialyscie ? http://allegro.pl/item1181432655_tor...st_roczek.html http://allegro.pl/item1189802731_motor_z_pa mpers_tort_wozek_prezent_ chrzest_roczek.html
Edytowane przez Stokrotka81 Czas edycji: 2010-08-20 o 21:24 |
|
|
|
#4382 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczynki, które miały problem z karmieniem. Byłyscie u doradcy laktacyjnego albo u jakiejś połoznej jak miałyście problem z karmieniem? Kuzynka męza miała i położna jak była u niej na wizycie pokazała jej jak ma karmić i pózniej już nie miała problemów. WIem, że nie w każdym miescie jest taka poradnia, ale może taki doardca naprawde działa cuda
|
|
|
|
#4383 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie byla tylko/az polozna i niestety nie pomogla nam sama powiedziala ze jak mam sie tak meczyc to lepiej na butle przejsc
tym razem sie nie poddam bede dzielnie walczyc taki mam plan
|
#4384 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dzis wyszlam z psem na spacer i mi słoneczko w czarne wlosy przyświecilo-po 5 minutach bol głowy,ktory rozkręcił się w migrenę.mam nadzieję, że jutro nie bedzie sladu po migrenie, ja chce bezbólowy weekend
|
|
#4385 |
|
BAN stały
|
hejka Babeczki
![]() ja tam z wieczorka bo mezus spi...a mnie sie niechce;( tz.wsumie nie moge zasnac...dzis bylam w Sklepie i troszke poszlalam nie duzo ale zawsze cos....pokazuje moje zdobycze dla Orzeszka jak to M. mowi bo nadal twierdzi ze bedzie Cora wiec nie mwoi Przemus)widze ze dzis o Imionkach pisalyscie....wiec u nas od samego poaczatku bylo ze bedzie Przemus albo Izabelka..... a wyszlo to z tego ze w Dniu slubu wsumie nad ranem...moj TZ mi powiedzila ze chce miec ze mna dzidzi za 2-3lata i ja na to to jak mu damy na imie a on ze Przemek i Izabelka...i tak zostalo jak widac... dobrej nocki* |
|
|
|
#4386 |
|
Zadomowienie
|
Hejka dziewczyny! Ja właśnie wstałam, bo miałam ochotę na płatki z rana, hehe. Wiecie co, jak mój mąż się wczoraj umęczył - do 24 składał te dwie komody, które zamówiliśmy. A jaki dumny był potem, że dla swojego dziecka takie rzeczy robi, hehe.
Piszecie o bólu przy karmieniu - to chyba jest największa zmora mam...ile ja się nasłuchałam o pogryzionych sutkach, zapieczonym pkarmie, zapaleniu sutka - a to wszystko najbliższa rodzina i znajome. Podobno bolą piersi okropnie wtedy. Mnie na razie przestały, także nie wiem, jak to będzie. U nas niby położne pokzaują co i jak, potem na wizytach domowych też sprawdzają piersi, ale zależy, na jaką trafisz. Mojej cioci zrobiła taki "masaż" pobudzający na piersi (mały nie chciał ssać), że wyła z bólu. W ogóle z okresu porodu i połogu boję się najbardziej tego nacięcia krocza (u mnie w szpitalu robi się je rutynowo) i potem bólu piersi właśnie. mysiolopez- moja ciocia też musiała leżeć na patologii, bo od początku ciąży miała bardzo wysokie ciśnienie (zdarzało się, że np. 200/160), termin porodu miała na 10 lipca, a leżała praktycznie od początku czerwca z przepustkami na weekend do domu. Nasza szkoła zaczyna się 17 listopada, może załapiesz się na kilka spotkań... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-08-21 o 06:15 |
|
|
|
#4387 |
|
Zakorzenienie
|
jadę dziś pooglądac wózki. Może jakieś olśnienie? Jakbym chciała wydać ok 3 tys. nie miałabym problemu
A tak.... W jednym sklepie pani była zdziwiona, ze pytam gdzie wózek produkowany. Nie chcę ani chińskiego, ani z Tajwanu:-(Ter laktator Medela miała siostra.Wyła z bólu. Ale ona nic nie miała. Także bobas na butli po kilku dniach bo była dla niej męczarnia, dziecko się darło i koniec sielanki. Wczoraj znalazłam fajny duuzy sklep z taki supermarket dziecięcy, super łóżeczka w allegrowych cenach, b duży wybór, jak ktoś z okolic sosnowca podam namiar. A i dużo wóżków
|
|
#4388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a samo naciecie robia podczas skurczu wtedy i tak czujecie wielki bol wiec samo naciecie nic nie boli bo jest zacmione bolem skurczu czuc potem tylko ciepla stróżkę krwi ale to chwilka naprawde do przezycia Molalala napisalas ze Tż spi znaczy ze wrociliscie do siebie?? jesli tak to i powodzenia
|
|
#4389 |
|
Raczkowanie
|
dzień dobry
u mnie nie musiały pomagać położne, bo mały zassał się idealnie od początku, ale jadł tak łapczywie, że ból i rany na sutkach i maści nie pomagały i nic a jeść chciał co 1,5 godziny może wiecie jak to jest z cesarką na życzenie? realne i jaka cena?!!!!pomóżcie!!!
|
#4390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
muron napisz jaki wózek upatrzyłas po dzisiejszych poszukiwaniach!
![]() Ja bym bardzo chciała karmić malucha piersią, raz, że taniej a wiadomo. Jak dziecko to i tak po kieszeni nam pójdzie.. a nie chwaląc się małz zapisał się na studia.. A po drugie zależy mi, żeby maluch był karmiony, bo o przeciwciała chodzi. Ale z drugiej strony ja się szybko zniechęcam i wiem, że jak będzie za***iście boleć to sama polece do sklepu po mleko dla malucha... |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4392 |
|
Raczkowanie
|
muron
ja 1 synka rodziłam normalnie 12 godzin i potem cesarka i cesarkę sobie bardzo chwalę, po 12 godzinach męczarni to było jak wybawienie i teraz wolę od razu cesarkę w ogóle nie wyobrażam sobie powtórki z rozrywki
|
#4393 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tosia Lucja Roza Jagoda Marika Maryla Hania Basia
|
|
#4394 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Co do karmienia, to ja znowu nie chcę jakoś super długo karmić piersią - o ile w ogóle będzie mi szło . Tak myślałam, żeby te 4 miesiące, no do pół roku karmić. Wiecie, znam przypadek, że mama karmiła córkę do 2 roku życia .
|
|
|
|
|
#4395 |
|
Wtajemniczenie
|
Do 2 roku zycia-to jeszcze nie jest zl. podobno WHO zaleca takie karmienie do 3 roku zycia.
Ja na youtubie widzialam kiedys jak babka swoja 7latke karmila piersia-dla mnie to chore... Ja osobiscie-jak sie uda-to chcialabym karmic do roku-bo potem i tak podobno dziecko samo juz nie chce. No ale zoabczymy jak to bedzie. Wczoraj bylam z moja mama na jarmarku w Gdansku-zakupilysmy dodatkowe ciuszki dla dziecka. Moj maz mowi, ze za duzo juz tego mamy - a mi sie caly czas zdaje, ze bedzie malo, a mamy juz jakies 14 sztuk roznych spioszkow,body. Znalazlam taka liste wyprawkowa w necie: https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10009700,1.html i tak sie zastanawiam czy faktycznie trzeba miec tyle ciuszkow dla mlodego jak i tak zaraz wyrosnie? czy nie lepiej dokupywac na biezaco, ze tak powiem? bo to ze 3 kocyki potrzebne to sie zgodze, spiworek i kombinezonik...tylko nie wiem czy koniecznie trzeba miec recznik z kapturem czy nie wystarczy taki zwykly?
|
#4396 |
|
Raczkowanie
|
też znam takie przypadki, masakra jak dla mnie
i nie chcę się mądrzyć, ale to wina rodziców, i nigdy bym na takie coś nie pozwoliła wczoraj poznałam rodzinkę, chłopak 4,5 roku i dalej wieczorem i rano butelkę ze smoczkiem i mlekiem masakra a dziewczynka 6,5 i musiałam jej tyłek wycierać po kupie bonie umie!!!!! myślałam że zwrócę wszystko masakra mój syn od ponad roku wyciera sam tyłek i nie wyobrażam sobie żebym miała ja to robić!!! już nie mówiąc o butli ze smoczkiem!!!!!!!! jak dla mnie wina ewidentna rodziców!!!! zresztą znam kilkoro dzieci w wieku 6 lat co mamy wycierają!!! a nie czarujmy się kupka niemowlaka to sama przyjemność do wycierania a nie kupsko 6 latka sorry za tak dosłowne opisy, ale w głowie mi się nie mieści mam nadzieję ze żadnej mamy na forum nie obraziłam, ale takie mam zdanie na ten temat
|
#4397 |
|
Zadomowienie
|
Ja chyba juz sie tak nie boje tego naciecia...albo po prostu postanowilam o tym nie myslec...mam i tak juz tyle stresow ze wole nie dokladac sobie, a naciecia czy porodu i tak nie przeskocze ;/ Kiedys mi sie porobily w miejscach intymnych takie nadzerki...i niby tez mialam zainfekowana cewke moczowa... Pamietam ze ryczalam z bolu, nie moglam chodzic, siadac....a siku...siedzialam 2h w wannie zeby sie przelamac i zrobic tam siku-to mi nawet sam lekarz polecal, ze tylko tak dam rade. Plakalam strasznie...i wiem ze przez pierwszy miesiac pamietalam ten bol i potrafilam znowu plakac ze tak mnie bolalo
![]() A ja ostatnio stwierdzilam ze chyba za malo jem ;/ jakos tak mi sie nie chce....chociaz mam mdlosci jak dlugo nic nie jem... Jem ostatnio 3 posilki...2 kanapki rano, ziemniaki z sosem i jakas surowka i potem albo kolacja (2 kanapki) albo jakies paluszki ;/ i to jem ok.18...a sniadanie dopiero o 10... Kazdy kto mnie widzi to mowi ze wygladam jak jakis potwor... Jestem strasznie blada, chuda, na twarzy to mam same kosci wystajace ;/ do tego czuje sie bardzo slabo...;/ dzis rano wazylam 48,5kg a to ogolnie malo, bo przed ciaza raczej nie spadalam ponizej 49kg a tu nie dosc ze ciaza to jeszcze 3,5miesieczna... no ale jakos nie moge sie zmusic do jedzenia... ale wiem ze to zle wplywa na dziecko i na mnie....naprawde chyba mam ostatnio zbyt duzo zmartwien...wiec zaczynam sie bac o to dziecko...ze ja nie jem...ze sie za duzo stresuje itd.
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
A ja wróciłam z zakupów w H&M. Jestem nawet zadowolona, ale chyba już za mocno przesiąkłam lumpeksami bo tylko myslałam ile w lumpie bym za to kupiła ubrań... Mój małz sie ze mnie smiał...
Załaczam łupy
|
|
|
|
#4399 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale bez chyba też może być, moja bratówka miała zywkły tylko mięciutki i też było dobrze ![]() Cytat:
Poza tym sama piłam z bratem mleko do 6 roku życia i nie uważam że moi rodzice popełnili błąd , chciałam pić i piłam nigdy nie chorowałam brat to samo.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4400 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a jesli chodzi o recznik z kapturkiem to bardzo wygodne sa tylko patrzcie na rozmiary zeby nie byly bardzo malutkie
|
|
#4401 |
|
Raczkowanie
|
sylfiaaa
ja przeciwko mleka nie mam nic, mój syn też by tylko to jadł!!!! ale z talerza, łyżką, a nie z butelki ze smoczkiem!!! ale jak napisałam to tylko moja opinia i nie każdy musi się z nią zgadzać, myślę że 2 lata do 3 ale to już max ---------- Dopisano o 11:59 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- muszę dopisać, że picie z kubka mleko to też nic złego, mi naprawdę rozchodzi się o ten smoczek!!!
|
#4402 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiola teraz juz wiem że o smoczek
Edytowane przez sylfiaaa Czas edycji: 2010-08-21 o 12:08 |
|
|
|
|
#4403 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
słyszałam że w baby maxxie też ceny są w miare "zwykłe" (naprzeciwko plazy) Cytat:
a co do ssania piersi to słyszałam o karmieniu 4letniego chłopaka... obrzydliwe... |
||
|
|
|
#4404 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki. Ja wpadłam tylko na chwilke..od rana wzielam sie za porzadki, potem obiadek a zaraz szykuje sie na wieczor panieński.Mojego meza brat we wrzesniu bierze ślub i dzis jest jego wieczor kawalerski a jego przyszlej żony panieński ja ide na panieński a mój mąz na kawalerski...i tak sie zastanawiam..jak myslicie moge sobie pozwolic na lecha free???
Tak dziś goraco..mam ochotke na zimne piwko.
|
#4405 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Dziewczyny!
Wczoraj byliśmy z TŻem u Gina. Mimo kilku prób nie udało się nam określić co jest między nóżkami..., więc musimy poczekać kolejne 4 tygodnie - wtedy na pewno się dowiemy ![]() ...a TŻ taki zadowolony obserwował, że hoho! ![]() ![]() Nie dziwcie się, że tak to przeżywam, ale pierwszy raz widziałam moje Maleństwo - a to już 17 tydzień, bo wcześniej (tak jak już kiedyś wspominałam) poprzednia Ginka nic mi nie pokazała
|
#4406 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny mam pytanie czy bolace podbrzusze, piersi, drażliwe brodawki, czeste odwiedzanie toalety to sa objawy ciaży czy tez przed@ moze tak byc?? chociaz spoznia mi sie juz 5 dzien;/
|
|
|
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zrób test - możesz być w ciąży |
|
|
|
|
#4408 |
|
Zadomowienie
|
Ja miałam własnie takie objawy na począku ciązy, ale tez jak miałam problem z hormonami. Naprawde, test jest najlepszym wyjściem.
|
|
|
|
#4409 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 6 letnie dziecko to z kubka ma pić. Poza tym mleko nie daje wszelkich potrzebnych elementów w późniejszym, nie-niemowlęcym zyciu ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:21 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
A piwa trochę to lepiej w zaawansowanej ciązy
|
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Ad 1)mnie każdy gdzie nie pójdę to pyta czy chcę kilka łyków piwa czy wina i jakoś ee....odrzuca mnie, nawet ochoty nie mam - na szczęście
Ad 2) Szokują mnie takie matki, które podają kilkulatkowi picie z butelki, który jest zdrowy i fizycznie i umysłowo. Kurde! przecież są kubki niekapki, są też zwykłe kubki. Co do mleka, to moja ciotka NIE POTRAFIŁA ODMÓWIĆ CÓRCE podawania z piersi...i ta mała potrafiła podlecieć do niej w wieku 3 i pół roku (oczywiście w tym wieku to już dla pokazówki robią dzieci wiele) i wyciągnąć jej przy wszystkich pierś i wsadzić do buzi - a ona nie potrafiła nic jej powiedzieć. No i mała jeszcze ją pogryzła specjalnie... także miała przeboje z nią. Ad 3) Jest mi strasznie smutno, niby TŻ przeżywał że jadę do domu i w ogóle że mnie nie będzie ale jakoś tęsknoty nie wykazuje ANI CIUT CIUT. Zadzwonilam spytać co słychać i w ogóle to za każdym razem jak dzwoniłam to twierdził że nie ma czasu - a gdy spytałam co robi to albo siedzi albo coś...że odpoczywa chwilowo. I nawet podczas odpoczynku biedny nie mógł znaleźć chwili by do mnie zadzwonić I SPYTAĆ JAK SIĘ CZUJĘ, bo dobrze wie że ostatnio i się martwię o malucha i brzuch mnie pobolewa i w ogóle. Ale nie, zero zainteresowania, jeszcze zły że mu przeszkadzam i "rozmowa od niechcenia" . Aaaa..nie, sorry - w sumie to stwierdził że tęskno mu do fizyczności...super. Taką czułość to mam w nosie, płakać mi się chce bo nigdy nie spyta jak się czuję czy coś.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:25.

tym razem sie nie poddam bede dzielnie walczyc
taki mam plan

i powodzenia

to juz powiedziala ze bedzie ciuszki mi przesylac 
tylko boje sie czy ten laktator to nie bedzie wiekszy bol jakby to mialo dziecko ssac piers... Bo wszystkie moje kumpele mowily ze sie za pierwszym razem tak zrazily ze od razu mleko w proszku kupily... No i czy lepszy elektryczny czy ten reczny...szkoda mi troche kasy na elektryczny ;/