Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-06-07, 11:51   #4381
kociamborek
Raczkowanie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

Basiu ale masz ślicznego synusia! Jeszcze raz gratuluję Tobie i tatusiowi!

vette, ania, hd śliczne z was mamuśki!

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty!
kociamborek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 11:52   #4382
anoxa
Zakorzenienie

Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI

misiulka moj chyba jest na swoim miejscu ale czytalam oostatnio ze moze sie obnizyc na 3-4tyg przed porodem
anoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:00   #4383
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość

Dzisiaj od rana mam twardy brzuch
Wzięłam nospe... jeśli mi nie pomoże a brzuch nadal będzie super twardy - pojadę do szpitala.
A cały Ci twardnieje?

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
mój mały też aktywny ..tłumacze to pogodą bo znowu jak pogoda była fatalna to był leniwy
No u nas dziś zmiana pogody, a żyjątko dalej ćwiczy rozciąganie nóżek.

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
mnie z prawej tak 10 cm pod lopatka. tylko ze boli prawie caly czas. wystraszylam sie jak Basia o tych bolach napisala ale mnie boli bez przerwy a nie co kilka minut. a jeszcze damiana nie ma i nie ma mi kto rozmasowac
Aniu spokojnie, ten ból o którym Basia pisała to w dolnej części kręgosłupa.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
A ja pranie zrobiłam, obiad wstawiłam, wzięłam sie za kończenie prasowania z wczoraj bo tyle mi sie uzbierało, ze trzy godz. wczoraj prasowałam i nie skończyłam, dzisiaj reszta dobrze, ze już mniej niż więcej zostało.
A 3 godziny to dużo? . Ja na razie prania nie wstawiam, bo jak zobaczę stertę ostateczną, to zawału dostanę . Na chwilę obecną już mam prasowania na co najmniej 3 godziny, a drugie tyle ciuszków czeka na pranie ( wcale nie dzidziusia!!!)

Cytat:
to ja tez wam pokaze fotki z weekendu i wczorajszy rocznicowy bukiet
A kto Ci pozwolił z domu wyjść? Miałaś leżeć !!!
Pięknie

Cytat:
kurde przez to ze Basia urodzila ja sobie zaczynam wkrecac. co chwile biegam sprawdzac czy czasem czop nie odszedl. no i ze synus dzisiaj spokojny strasznie dzisiaj. tylko sie delikatnie przekreca nie kopie wcale. no i ja sobie oczywiscie juz wkrecam ze urodze niedlugo
Heh, mi się po nocach śni czop, skurcze i pewnie gdyby nie to, że od dawna mam intensywne upławy, to myślałabym, że to to. :P
Cytat:
Napisane przez jusdan77 Pokaż wiadomość
Trzymajcie kciuki za moją wizytę, mam nadzieję że rozwarcie się nie powiększyło i że szyjka się bardziej nie skróciła ...

I za pozostałe dzisiejsze wizyty też
Cytat:
Napisane przez hd2005 Pokaż wiadomość
Nospa pomogła trochę mi przeszło. Nie jest idealnie ale w porównaniu z tym co było rano to jest super
No to poród Ci nie grozi

Basiu mały jest cudny . I nie wygląda na wcześniaczka . Aż się wierzyć nie chce, że nosimy takie Aniołki w brzuszkach .Ach...

Planujecie coś dla swoich mężczyzn na Dzień Taty?
Ja myślę wysłać mojemu do pracy coś tego pokroju
http://allegro.pl/item1064349075_bod...cham_r_62.html
Ale będzie miał niespodziankę

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:02   #4384
hd2005
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Xawmeli Pokaż wiadomość
Haniu, ktory to byl tydzien z ta waga szymka??
31 tc

hd2005 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:08   #4385
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość

A kto Ci pozwolił z domu wyjść? Miałaś leżeć !!!
Pięknie
oj no juz nie krzycz podjechalismy pod sama plaze wiec nie chodzilam duzo
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:10   #4386
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość

niezawsze
sciagalas to wszystko z kolyski i pralas? bo ja chciala bym to zrobic a nie wiem czy sie da i w sumie mialam na meza czekac ale jakos sie wystrachalam i chciala bym to teraz zrobic
Wiesz co tylko ten pokrowiec z materacyka sciagne i wypiore a boki poprzecieram szmatka aby kurzu nie bylo, ale to i tak na koniec zostawiam bo sie znow zakurzy. Mala i tak nie bedzie dotykac bokow kolyski bo takie dzieci spia nieruchomo raczej, wozka tez nie piore tylko przetre i wyloze pieluchami aby material nie mial stycznosci z mala.

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Mamusie mam pytanie czy wam też już brzuchy się obniżyły bo mnie jakieś parę dni temu brzuch bardzo oopadł, od początku miałam go nisko ale teraz to juz wogóle jest nisko?!
O matko nie strasz co chcesz sie wepchnac przed inne? Ja mam na swoim miejscu, ale tez codziennie obserwuje

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:11   #4387
farminka
Wtajemniczenie

Dzień doberek! Ale miałam dzisiaj okropną noc... Już myślałam,że prawem serii wyląduję na porodówce.Teraz już tak twardo nie obstaję przy tym,że jeszcze nie moja kolej Dopiero nad ranem koło 4-5 może udało mi się zasnąć takie miałam atrakcje.Najpierw zaczęłam się tak dziwnie nieswojo czuć,potem zaczął mi twardnieć brzuch co chwilę,doszły bóle w podbrzusz i krzyżu,ale nie jakieś strasznie mocne tylko tak ćmiło.Nie mogłam się w ogóle położyć,bo momentalnie mi się gorzej robiło.Dreptałam z TŻtem pod rękę tam i z powrotem po mieszkaniu i masował mi krzyż.Jak w końcu udało mi się zdrzemnąć to on dalej czuwał czy wszystko w porządku,chociaż dzisiaj do pracy musiał wstać.Taki kochany był,że jestem niesamowicie szczęśliwa dzisiaj,bo wiem,że mogę na niego liczyć.Bardzo mi pomógł. A wracając do opisu nocy to w pewnym momencie aż na wymioty zaczęło mnie ciągnąć i dreszczy dostałam jak przy gorączce,chociaż temperaturę miałam normalną.Naprawdę nie wiedziałam co się dzieje... Muszę przyznać,że trochę się wystraszyłam jak to będzie wyglądało kiedy naprawdę się zacznie
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:13   #4388
hd2005
Zakorzenienie

farminka - bidulko Ty nasza ...

Stary 2010-06-07, 12:22   #4389
aniaa22
Zakorzenienie

farminko to sie biedna nacierpialas w nosy
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:26   #4390
anoxa
Zakorzenienie

farminka wspolczuje nocki...

ja za to teraz cos sie kiepsko czuje brzuch mnie jakos meczy i cos mi niedobrze jest
Stary 2010-06-07, 12:32   #4391
Limeta
Raczkowanie

Basiu, jaki śliczny maluszek. P prostu cudo! Jak go zobaczyłam to aż mi się łezka w oku zakręciła na myśl, że niebawem i ja swojego synusia będę miałą przy sobie.

oho, farmino, współczuję nocy. Rzeczywiście nieciekawie, ale widać poród zbliża się wleikimi krokami.

Dzień Ojca. Mój się nie wysilił w Dzień Matki. Wogóle o mnie nie pamiętał, więc ja nie będę mu dłużna...

Edytowane przez Limeta
Czas edycji: 2010-06-07 o 12:34
Limeta jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 12:37   #4392
jaszczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia84 Pokaż wiadomość
czesc dziewczyny tu pisze mama ale sie dzisiaj dzien zaczal myslalam ze jedziemy z falszywym alarmem do szpitala a tu mi mowia ze rodze u mnie wszystko dobrze o 12 w nocy bede mogla wstac. maluszek niestety na obserwacji przez to ze wczesnie urodzony i nie trzyma temperatury ma 36 wiec go nagrzewaja niemoge sie doczekac kiedy mi go przyniosa.
Cytat:
Napisane przez Alguien Pokaż wiadomość
Dziewczyny wpadlam tylko powiedziec, ze mamy sie z coreczka dobrze, wszystko z nami w porzadku. Dziekujemy slicznie za gratulacje
W miare wolnego czasu na pewno napisze wiecej, w tym opis porodu
Przeliczylismy dokladnie miary z naszych na polskie i wychodzi, ze malutka mierzyla 55cm i wazyla 3430g.
Pozdrawiamy cieplutko!
dziewczyny jeszcze raz Wam serdecznie gratuluję!! i czekam, aż wrócicie do domków i zdacie szczegółowe relacje

Cytat:
tatus byl porobic zdjecia malemu a przy okazji mial go na rekach i nakarmil go
podobno najglosniejsze dziecko na oddziale
oficjalne wymiary 2600, 45 cm
No i się poryczałam!! jako że dzielił nas tylko dzień wg t.p to od razu sobie wyobraziłam, że to mógłby być mój maluszek... jest prześliczny

Hd, Vette, Aniaa - śliczne brzuszki i mamusie

za dzisiejsze wizyty !

misiulka - jak przysłałam mamie najnowsze zdjęcia to mówiła, że mi się brzuch obniżył

farminko - chyba rzeczywiście twój organizm przygotowuje się już poważnie do porodu... i zazdraszczam opiekuńczego tż...
a mi zostało 30 dni do terminu
Stary 2010-06-07, 12:38   #4393
farminka
Wtajemniczenie

Oj chyba niedługo... A jak wczoraj sikałam,normalnie co 2 minuty.Szok Nawet nie było sensu się kłaść.Te dreszcze mnie zaniepokoiły,bo o czymś takim nie słyszałam.No i znalazłam:
oznaki rozpoczynającego się porodu to:
  • pojawienie się na bieliźnie dużej ilości gęstego śluzu (czasem lekko różowego albo brunatnego) – to odchodzi czop śluzowy, który „zatykał” szyjkę macicy;
  • uporczywy, tępy ból krzyża;
  • biegunka i wymioty – organizm ma naturalną skłonność do oczyszczania się przed porodem;
  • dreszcze i drżenie całego ciała;
  • pojawienie się wód płodowych – mogą sączyć się lub płynąć gwałtownym strumieniem.

Wygląda na to,że przerabiam wszystkie etapy po kolei
farminka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 12:43   #4394
agravka
Wtajemniczenie

hej kochane! ja juz w wawie. dopiero dzis wrocilam, wchodze na watek a tu taki szok!!! GRATULUJE DZIDZIUSIOW!!!! z calej sily!!!
basiu-maly cudowny! kazdy tak pisze, ale to prawda!!!! ja tez nie moge uwierzyc, ze mamy w brzuszku juz takie duze dzieciaczki!!!
dzis przyszla mi posciel dla dzidzi i zamierzam ja na dniach uprac i schowac do szafy, zeby sie nie obkurzyla. ide odgrzewac rosolek.

---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

farminko, ty to juz legalnie mozesz zaczac rodzic
ja tez dzis noc mialam nieciekawa, wieczorkiem brzuszysko twardy a przed samym spaniem zaczal mnie bolec brzuch na dole i kregoslup w ledzwiach... poza tym czulam taki dziwny ucisk na szyjke...ale wzielam nospe, polozylam sie i przeszlo dzieki Bogu.tyle ze do kibelka to chodzilam chyba z milion razy...

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ----------

dziewczyny zdjecia cuuuudne!!! ja tez postaram sie swoje zamiescic-bylam w kozlowce-niedaleko miasta moich rodzicow-nie wiem czy znacie to miejsce?
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:02   #4395
anoxa
Zakorzenienie

farminka a jak sie teraz czujesz?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 13:06   #4396
alutka78
Rozeznanie

Farminka widze, ze strasznie sie nameczylas tej nocy. Wspolczuje.
U mnie bardzo rzadko sie zdarza zebym przespala cala noc. Natomiast takich "atrakcji" na razie nie miewam.
Stary 2010-06-07, 13:13   #4397
angelikaw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasienka2607 Pokaż wiadomość
Napiszę WYPRAWKĘ DLA NOWORODKA do szpitala (wg listy jaką dostałam u siebie w szpitalu) - może się jeszcze komuś przyda

Mleko NAN 1 - 1 op.
Glukoza w proszku - 1 op.
spirytus 95 % - 100 ml
butelka - 1
gryzaczek-smoczek - 1
sudokrem lub linomag
chusteczki nawilżające do pośladków
papersy - 1 op.
pieluchy tetrowe - 7 szt.
becik - 1
czapeczki - 2
skarpetki - 2 pary
ręcznik kąpielowy - 1
kaftaniki - 5
koszulki - 5
śpioszki - 3
mały gęsty grzebień
hypoalergiczny płyn do kąpieli do 1 m-ca życia
hypoalergiczny szampon do włosów
Kasiu, to lista ze szpitala w Radomsku?
angelikaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:15   #4398
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Ja wlasnie obejzalam film PLAN B, polecam na czasie o ciazy...usmialam sie strasznie, teraz sie szykuje i mykam sobie na miasto
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:16   #4399
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Basiu cudny maluszek Super, że wszystko w porządku. A lampy nie są straszne, ponoć wypisują mamusie ze szpitala i lamp użyczają by naświetlać w domku jeśli się chce bardzo wracać Nie wiem jak tam u Was ale skoro w PL tak robią a jesteśmy sto lat za murzynami to tym bardziej nie ma powodów do obaw.

Ah hd, vette, aniaa - super wyglądacie!
Vette - wreszcie widzę cię całą a nie tylko poznaję właścicielkę po nogach
Hd - brzuszek faktycznie duży, jaki duży taki piękny
aniaa - te Twoje włosyyy ślicznie wyglądasz.

Jusdan - super, że wyniki się poprawiły!

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg

Edytowane przez Siala_Bala
Czas edycji: 2010-06-07 o 13:18
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 13:24   #4400
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
:love :Przesl iczne cudeńko malutkie gratulacje jeszcze raz na patrzec się nie mogę teraz duzo zdrówka i jak najszybciej do domu

Kurde dziewczyny ale ten czas leci , w ogóle nie mam za bardzo na nic czasu nawet siedzenie na necie mnie męczy czytam ale juz pisac nie moge teraz troche lepiej u nas bo sie zachmurzyło i pada wiec powietrze jest fajne mozna sie dotlenic bo tak to maakra , na dodatek chora jestem katar mnie strasznie meczy i gardlo plus te upaly = zgon
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:30   #4401
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Misiulka zmobilizowałaś mnie- idę prasować.

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:36   #4402
olakola
Zadomowienie

farminko, współczuję takiej nocy, super, że TŻ pomagał; no i podziwiam, bo ja bym psychicznie nie wytrzymała i gnałabym na porodówkę, żeby KTG zrobić;
życzę ci, żeby bóle cie tak nie męczyły, tylko jak już to niech dzidziuś wychodzi
olakola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:36   #4403
Linka24
Wtajemniczenie

ja też mam stertę do prasowania.... jak to zrobić????
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 13:37   #4404
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez anoxa Pokaż wiadomość
misiulka moj chyba jest na swoim miejscu ale czytalam oostatnio ze moze sie obnizyc na 3-4tyg przed porodem
o rety no właśnie też tak słyszałam, ale myślałam, ze nikt nie potwierdzi

farminka bidulko współczuję
niezawsze ależ oczywiście , że nie chcę się nigdzie wciskać ale z drugiej strony chiałabym mieć to już za sobą.
jaszczka ja ma do tp 37 dni.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:38   #4405
ola_k11
Zadomowienie

Ale u mnie dziś duchota Słońca nie ma ale jest parno, więc chyba będzie padać.
Dzięki dziewczyny za kciuki dot. wizyty u ginka Wizyta będzie dopiero o 18.30 i już się nie mogę doczekać!!!

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Linka ja też mam stertę prasowania To druga partia ubranek dzidzi. Poprzednią wczoraj poprasował TŻ.
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:40   #4406
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Misiulka zmobilizowałaś mnie- idę prasować.
a ja już poprasowałam i tak mi ulżyło, że normalnie jestem w szoku

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:41   #4407
hd2005
Zakorzenienie

Nic mi sie nie chce, za nic sie nie mogę zabrać...
To przez te upały i brzuch...

REKLAMA
Stary 2010-06-07, 13:41   #4408
papeteria
Zakorzenienie

Umyłam okna razem z TŻtem umył mi jeszcze lustra w szafie i zrobił koktail dziś jakiś obrotny był
Na obiadek zrobiłam smażonego bakłażana ( w Tesco po 6,90 były ostatnio)
Poza tym ogarnełam troche mieszkanko i zrobiłam pranie .
Mam ochotę upiec pieguski z tego co mam w domu, bo wczoraj dostałam kilka od wujka takiej domowej roboty i TZ powiedział że zarąbiste a jak on coś takiego powie to wow także oficjalnie zrobie dla niego nie dla siebie (już wczoraj mu zastrzegłam ,ze ma mi nic słodkiego nie kupować bo to już 20+ )

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:48   #4409
Siala_Bala
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Umyłam okna razem z TŻtem umył mi jeszcze lustra w szafie i zrobił koktail dziś jakiś obrotny był
Na obiadek zrobiłam smażonego bakłażana ( w Tesco po 6,90 były ostatnio)
Poza tym ogarnełam troche mieszkanko i zrobiłam pranie .
Mam ochotę upiec pieguski z tego co mam w domu, bo wczoraj dostałam kilka od wujka takiej domowej roboty i TZ powiedział że zarąbiste a jak on coś takiego powie to wow także oficjalnie zrobie dla niego nie dla siebie (już wczoraj mu zastrzegłam ,ze ma mi nic słodkiego nie kupować bo to już 20+ )
mój tż ostatnio zaproponował zebyśmy sobie zjedli pizzę na obiad gdzieś w plenerze bo mieliśmy zaplanowany spacer.. i ja się tak strasznie poryczałam bo jestem już taka gruba i tyle kg mam na plusie... nie powiedziałam mu czemu beczę, myślał, że co innego mi doskwiera, jakieś ciążowe humorki i na pocieszenie wrócił do domu z lodami i ciastkami dla mnie xD
No i zaś był ryk i bek na całego

Wzrost 175cm. Start: 90,2
Plan minimum: 70
Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam)

Obecnie: 74,2kg
Siala_Bala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-06-07, 13:49   #4410
żabka19
Raczkowanie

hd ,vette ,aniaa slicznie wygladacie w ciazy ,promiennie ,swiezo ,kwitnaco! Ciesze sie ,ze mamy takie zadbane mamusie na watku
farminko wspolczuje Ci tej nocy ,ale cos czuje ,ze u Ciebie to juz niedlugo..
papeteria u mnie 15 kg na plusie,ale i tak poprosze o przepis na te pieguski

Niektore z was chca rodzic przed terminem ,a ja chce dokladnie w terminie albo kilka dni po.Wszystko przez to ,ze moj macierzynski zaczyna sie na
3 tyg. przed terminem (w No od 37 tyg. ciaza uznana jest za ciaze w terminie) i jezeli urodze wczesniej to przepadnie mi tyle dni o ile wczesniej urodze.

Czy wy tez tak macie ,ze dzieciaczki sie tak wypinaja przez brzuch,ze mozecie wyczuc pod reka cala czesc ciala? Bo ja dzis nad ranem mialam w dloniach cala glowke mojego synka i jeszcze moglam go poglskac po pleckach.Nie wiem czy nie jest jakis za duzy

żabka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości