|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
karolcia moj tez tak robi raz sie cieszy pozniej robi kaczorka jak do placzu
#4382 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Xawmeli jak Ty piszesz nicka alguien to mam wrażenie, że jak o antybiotyku Augmentin
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Wiolek, ale spróbuj w nocy to zrobić. I nie latarką, bo to jednostajne światło, tylko właśnie komórką, bo tam są kolory- mogą zwrócić uwagę małego. Albo w nocy błyśnij mu lampą z aparatu. Może zmruży oczka. Moja Mała już drugi dzień się męczy. Budzi się o 7, je i wojuje do 11!!! A tak się przy tym męczy ( i mnie), że jak już uśnie na tą swoją 3 godzinną drzemkę to nie mam siły na nic innego... A potem znowu w dzień nie idzie jej ululać na popołudniową przedkąpielową drzemkę i po kąpieli jest ze zmęczenia taka histeria, że nawet na cycuszku płacze. Jak jest pogoda to pośpi na spacerze bez problemu, ale dziś tak lało, że pędem szłam chociaż na godzinę, żeby nie była taka zła ![]() ![]() Dziś pierwszy raz kąpałam sama. Dałam jej więcej czasu na pluskanie niż zwykle z tatusiem. Była bardzo zadowolona. I tylko to ją trochę ukoiło... I przyszedł leżaczek, ale jak na razie Mała nie jest zachwycona. Chyba za mało ją świat interesuje jak na razie. I mój stanik do karmienia. O taki: http://allegro.pl/item1079676960_ben...wosc_85_e.html Jest piękny i niezwykle wygodny. Trochę mu się marszczy koronka, ale poza tym? Marzenie... ![]() ![]()
![]() |
#4383 |
Zakorzenienie
|
Szybkie pozdrowienia z Koniakowa
![]() Pensjonat śliczny, zupełnie jak na zdjęciach. Troszkę się boje nocy, bo nie wiem jak mały zareaguje na nowe miejsce. Oby było dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 | |||
Zakorzenienie
|
slodka, ale czym Ty ja karmisz
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dagusia i Milenka sliczne pannice a to moja spiaca krolewna ![]() Anoxa dajesz juz wiekszy rozmiar? My dzis testujemy, ale chyba jeszcze przy 0-2 zostaniemy Edytowane przez niezawsze Czas edycji: 2010-09-14 o 19:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() anoxa - ![]() Mala wykapana, zjadla i padla ![]() TZ wrocil z pracy zjadl kolacje i pewnie bedzie szedl spac a ja ogladam M jak milosc i Usta Usta ![]() niezewsze - sliczna krolewna ![]() ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-14 o 19:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Jak patrzę na zdjęcia Waszych pociech, to trochę zazdroszczę. Aliska ma jutro 4 tygodnie, a ciuszki nadal wszystkie są za wielkie!!! Rękawki muszę 3 razy zawijać, żeby zobaczyć paluszki. Ciuszki które mamy chyba starczą nam na dłuuuugo
![]() ![]()
#4387 | ||
Zakorzenienie
|
bardzo fajny
![]() Cytat:
![]() jaka ona slodka ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4388 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() niezawsze - moja tylko na bebilonie jest ![]() ![]() ![]() dzis np. mala jadla tak po 90 odbilo jej sie i juz przysypiala wiec nie dawalam wiecej, a byla taka marudna pozniej sie skapnelam ze jeszcze chciala dojesc ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-14 o 19:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Zakorzenienie
|
ja ogólnie mam sukienusie, ale wszystkie są za szerokie w ramionkach albo za długie. Aliska ma dopiero około 50cm a dla wcześniaczków (bo to rozmiar wcześniaczkowy) nie robią sukienek
![]()
#4391 | |
Zakorzenienie
|
od poczatku ja sama usypialam Zosie, bardzo to lubie
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:49 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4392 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4393 |
Raczkowanie
|
ej ej dziewczyny, niech mi ktoś powie, jak sprawdzić miejsce, w którym jest mój ostatni post w temacie ( ??? ) żebym wiedziala od kiedy nadrabiac...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |
Zakorzenienie
|
linka jak u ciebie wygladalo to czyszczenie ?
Ja po wizycie u gina i niestety to dlugie krwawienie spowodowane jest kawalkiem lozyska ktore zostalo w srodku , w poniedzialek czeka mnie lyzeczkowanie ze znieczuleniem ogolnym ![]() musze was nadrobic ale to juz chyba z rana..... ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:16 ---------- Cytat:
Edytowane przez papeteria Czas edycji: 2010-09-14 o 20:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zakorzenienie
|
papi
kurde, no ty masz pecha kochana ![]() ![]()
![]() |
#4396 |
Zadomowienie
|
Od 16 mały cały czas ryczy jeżeli jest poza cycem
![]() Mami cycek, nie wiem czy jest jakis inny powod niz ten ![]() ![]() Ja chce by on sie nauczyl smoczka ssać! |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Rozeznanie
|
Vette - dzieki za linki.
Niezawsze - sliczna dzidzia. Papi - glowa do gory. Trzymam za Ciebie kciuki. Bedzie dobrze.
#4398 |
Wtajemniczenie
|
śliczna!!!! mam taki sam kocyk z h&m
![]() ![]() xamaweli-dostalas zegarek? ja zamowilam (tzn tz mi zamowil ) w pt i wlasnie dostalam ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
papi - naprawde trwa to max 20minut
![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() śliczna!!! Cytat:
![]() chodzika nie planuję kupować Cytat:
na cycu niestety tak jest że nie wiesz ile dziecko zjadło i karmisz wtedy kiedy chce bo najwyraźniej potrzebuje. może być tak że jest zmęczone i nie dojada więc szybko znów potrzebuje... to nic złego przecież bo maleństwo takie w podróż i dlatego ![]() Mały zasnął sam w łózeczku, leżał grzecznie i w końcu usnął... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |||||
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny jeszcze raz
![]() no i już jestem brązowa ![]() z włosami to było tak, że niedawno zachciało mi się zmienić kolor na taki bardziej naturalny. wcześniej robiłam pasemka rozjaśniaczem i miałam bardzo jasne i teraz chciałam też jasne ale takie bardziej zgaszone i natralne. więc moja fryzjerka nałożyła mi najpierw na odrost ( miałam juz z 4 cm ) farbe rozjaśniającą- nie rozjaśniacz tylko farba. i zrobiło się rude na włosach. po czym położyła na całe włosy ten kolor co chciałam. i okazało się, że ta farba wogóle nie złapała tego odrostu który został hamsko pomarańczowo rudy. no to na 2 dzień chciała ten odrost rozjaśnić jeszcze mocniejszą farbą. i duupa delikatnie rozjaśniło ale dalej został pomarańczowy. na całych włosach miałam super kolor ale na odrostach tragedia. ale stwierdziłam, że zobacze jak mi się przepłuka. i wytrzymałam 2 tygodnie heh. i dzisiaj próbowała na kawałku włosów jeszcze jedną ostatnią najśilniejszą farbą rozjaśnić i nie da rady nic kompletnie nie łapie. więc zostało strzelenie na ciemny bląd ![]() i ona jest w szoku bo 1 raz jej się cos takiego zdarza, że wychodzi taka kupa i to po 3 razach i albo to hormony jakoś po ciąży albo mam dziwne włosy bo farby raczej nie złe - MATRIX ohoho ale się rozpisałam ![]() jaszczka wstawie zdj jutro bo nie zrobiłam a mały śpi już vette chyba się przełamię i spróbuje skakanke chociaż boję się, że mi cycki odpadną ![]() ![]() justynacz fajna książeczka widziałam chyba na jakimś zdj jak rozkładali ją w łóżeczku ![]() niezawsze księżniczka urocza ![]() dzięki za opinie odnośnie smoczków... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() a ja też nie wiem czy powinnam się martwić bo od soboty mam plamienie żywą krwią ( a skończyłam plamić krwią po 2 tyg a po 4 całkiem mi się plamienie skończyło ) i czyżby teraz po 7 tygodniu wróciło ? bo chyba to nie okres skoro tak mało ( w sensie że co pare godzin coś poleci ) pierwsza wizyta u gina za tydzień dopiero Cytat:
![]() mam nadzieję, że uda ci się powoli go oduczyć ale na pewno tu jest potrzebna konsekwencja a nie, że jak się drze to znowu przystawianie dla spokoju. z 2 strony nie można pozwolić żeby się zapłakiwał. hmmm przydało by się znaleźć coś innego co odwróci jego uwagę i go uspokoi i wprowadzać smoczek. wiem, że łatwo się gada a ciężej zrobić ale mam nadzieję że się jakoś uda ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:26 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez wiolek1 Czas edycji: 2010-09-14 o 21:29 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do smoczka to ja bym wpychała za każdym razem ![]() ![]() A ja kurde dostałam okres.. drugi już po porodzie i znowu potop! Do tego stopnia, że wyciągnęłam te wielkie podpachy poporodowe i majty siatkowe na dupę przyodziałam ![]() Dziewczyny.. stosowała któraś z was tabletki Visaxinum? Bo chciałam się pozbyć moich twarzowych niespodzianek.. nie były jakoś szczególnie wielkie i upierdliwe ale jednak były i marzyłam o niskazitelnej cerze.. jem te tabletki juz tydzień a wysyp mam większy i nie wiem czy nie zrezygnować :/ a może to spowodowane tym, że tego okresu dostałam.. ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-14 o 21:49 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
ola - to dobrze ze go bobudza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wiolek - to zaszalalas ![]() ![]() Ja za to w sobote ide na odnowe pazurkow ![]() ![]() siala - a ja mam dostac 2 dopiero 24.09 ![]() ![]() Obejzalam na VOD 3 odcinek Usta Usta ![]() ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-14 o 22:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem czy aby raz bylo ze sie najadl i sam wyplul cyca, zawsze zasypia, ja go budze, szturcham by pil. Biore do odbicia i znow do cyca takiego pobudzonego by ssal. Ale po chwili zasypia, wtedy juz wyciagam mu cyca by nie wisial, a on wtedy za chwile sie budzi i znow ryk, wiec do cyca, jak znow przestaje ciagnac to znow wyciagam ale trwa to wieki, i nigdy nie konczy ryczec. No a smoczek juz dawalam w szpitalu.. Inne dzieciki zalapaly, a on nie.. A mała w szpitalu od razu kumneła o co chodzi i ssala jak szalona! Od razu! Tez byl z niej ssak i wisiala wtedy w szpitalu cala noc przy cycu, a ja mialam poranionego sutka, a po daniu smoczka bylo ok. No a kawaler cos nie kumaty.. Wogole nie umi go zaciagnac, ani na chwile... czasem zdarza mu sie go lizac chwile, tzn jak ejst poza jego buzia, i tylko czupek dotyka ust to on go podlizuje... i tyle.. Czasem (z reguly prawie zawsze tylko na dworze) sie nie buntuje jak ma go w buzi i przycisniety pielucha.. A w domu nawet gdy reka trzymam jest ryk.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mały wisiał na cycu bo nigdy się porządnie nie najadł. To mleko co zasysał na początku to z dużą zawartością glukozy, która tylko potęgowała głód, więc płakał, że znów chce za niedługi czas.. znowu zaciągnął i tak w kółko. Może spróbuj go trochę przegłodzić tak by zaczął ssać i nie przerywał po chwili ale jadł dłużej i więcej, wtedy zaciągnie pokarm właściwy w odpowiedniej ilości i może się uspokoi. Skoro smoczek potrafi zassać na spacerze to będzie umiał tez w domu tylko musi być powód dlaczego on go nie chce ale nic nie mogę teraz wymyślić oprócz tego niedojadania.
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ALe juz pozno.. ide nyny,,, Kurcze mecza mnie bączki smierdziuszki... dobrze ze meza nie ma ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A może też spróbuj w domu zaimprowizować spacer? Do wózka i z pieluchą?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
Rozeznanie
|
dziewczyny o innych wychowaniu w pl a usa to by mozna bylo napisac ksiazke
![]() Oscar juz siedzi, z poduszka za plecami, tak mu sie to spodobalo ze nie chce juz wogole lezec. jeszcze podciaga sie za moje palce i oglada swoje stopy. odgapie od alguien i tez wkleje zdjecia ![]() a w sobote zaczynamy jesc lyzeczka ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A to u was po 3 miesiacu mozna dawac juz cos jesc innego, jak to wyglada z karmieniem ![]() a co do smarowania, ja tak delikatnie smaruje balsamem buzke i brzuszek nozki ![]() ![]() ![]() Oskar slodki ![]() Nocka oki, a u nas ciemno szaro i pada ![]() Anastazja konczy dzis 10 tygodni ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png Edytowane przez karolcia228 Czas edycji: 2010-09-15 o 08:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:47.