|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Raczkowanie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Dziewczyny znacie jakieś sprawdzone sposoby na pozbycie się rozstępów?
Mam je na brzuchu ,pupie i biodrach ;(. Czy w czasie karmienia mogę stosować krem loreal perfect slim? Dodam,że codziennie smarowałam się oliwką i nic to nie dało.... ;(. Jej....już chyba nie wyjdę na plaże bo to jest aż bordowe ,a nie stać mnie na laser itd. .....
#4382 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
kilka moich spostrzeżeń jako mamy:
Pielęgnacja; w szpitalu używali chusteczek do pupy (dawałam Pampers Sensitive) i pojawiło się ogromne odparzenie. Mąka ziemniaczana nie pomogła ale Sudocrem zdziałał cuda już po 1 dniu (i tu napiszę że nie opłaca się kupować opakowania większego jak 60g). Do przemywania pupki tak jak Marika pisała najlepsza ciepła woda i wacik. Do kąpieli używamy mydełka bambino i jest ok. Dziś z ciekawości wypróbuję Oillan bo mam kilka próbek. Niczym się nie smarujemy, ewentualnie jak widzę suchą skórke to też krem Bambino Rozstępy: uwaga bo po porodzie się robią (mi w ciąży wyskoczyły na brzuchu 3 i teraz 2 kolejne, na szczęscie malutkie) Karmienie: mój synek ciągnie tylko z butelki avent, Nukiem pogardził. Chociaż z tego aventu nie jestem do końca zadowolona, łatwo go krzywo zakręcić i cieknie, ta uszczelka przy smoku też czasem przepuszcza trochę ![]() Zamiast pieluchy tetrowej niezastąpione są śliniaczki (mam materiałowe z lumpka).Jak młody macha łapkami to sobie go nie ściągnie. Rana po cc: zaczęła mi się trochę paskudzić, położna doradziła Octenisept w spray'u, dziś już zaczerwienie mniejsze i szwy tak nie ciągną.
#4383 |
Rozeznanie
|
wera ja juz na ten moj kregoslup wszystko probowalam, najlepiej mi robi jak wstane i pochodze, ale kurcze ja nie moge sie odrywac co 5 minut, poza tym nie umiem sie uczyc na lezaco, bo ja musze zadanka rozwiazywac no i kicha, ale juz sie zniechecilam na dzis, i dolka zlapalam i to takiego mega....
anka no ja wlasnie jonhsona szukam i znalezc nie moge ;( musze uwazniej szukac bo czas nadchodzi... A mnie od kiedy w ciaze zaszlam libido podskoczylo tak ze maz na mnie dziwnie zagladal ![]() ![]() U mnie pogoda piekna trzeba by na spacer isc ale jakos motywacji nie mam jeszcze sie z mezem poklocilam, bo ja sie mu zale a on ze klientow maja bleeeeee |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Rozeznanie
|
jak dla mnie to dobrze zrobili zabraniając dawac takie imie.. przeciez to porażka juz sobie wyobrażam biedne dziecko w szkole..
#4385 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pamiętajmy, że dziecko później boryka się z tym imieniem i całym bagażem przezwisk przynajmniej do 18-tki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
BAN stały
|
Ligotka ja zdaje się miałam takie same bóle kręgosłupa. Też najlepiej mi było jak chodziłam. Siedzieć nie mogłam wcale, niektóre pozycje na leżąco były znośne. Pytałam lekarza i stwierdził, że niestety nic na to nie poradzę. Spacerować i odpoczywać na leżąco. Teraz jest nieco lepiej, ale nadal wieczorem zdarzają się te bóle.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
eeeeeeee moje libido było już przed ciążą poniżej normy.......... a mąż jest zmobilizowany, tylko moje dolegliwości sprawiają, że jest tak sucho
![]() Więc nie wiem czego będę mogła się spodziewać po.......... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4388 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
mąż chce przyjechać z teściem i zrobić to przemeblowanie w naszym pokoju, tylko ja chyba nie mam na to najzwyczajniej ochoty...........
|
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
miałam piec na jutro jakies ciacho, ale nie mam siły, miała byc stefanka, ale nadzwyczajniej w swiecie mi sie nie chce, obiecałam Amelce rogaliczki, ehmm a pewnie skończy sie w cukierni ![]()
![]() |
#4391 |
Rozeznanie
|
make_up_istko ja wczoraj uslyszalam od poloznej ze to minie jak urodze
![]() ![]() lilijko moze napisz mu ze zle sie czujesz... |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ligotko - mnie potrafią boleć cały dzień bez przerwy...czasami to też aż ryczeć się chce z bezsilności, tym bardziej, ze przecież żadnym Fastunem czy innym wynalazkiem sobie ich nie posmaruję... Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-30 o 12:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 |
Rozeznanie
|
ide wieszac pranie bo mi sie własnie skończyło i prasowac tetre bo juz dwa dni leży nie tknięta..
miłego dnia dziewczynki ![]() własnie mi przyszło na konto dodatkowe wynagrodzenie prawie 200 zł z pracy tylko za co???? przynajamniej humor poprawiło..
Liwia http://www.suwaczki.com/tickers/h84fej28regdkxkk.png Amelka http://www.suwaczki.com/tickers/km5sio4pvkc0m5r2.png Edytowane przez kaskup Czas edycji: 2010-12-30 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A i z TŻ tez czesto mam takie sytuacje, ze widze, ze cos jest nie tak, tlumacze mu, a on kompletnie nie wie o co mi chodzi i uwaza, ze sobie wymyslam i jest wg niego wszystko ok... ![]() ![]() Cytat:
![]() Jutro ide do gina to zobacze czy mi sie nic nie dzieje od tego kaszlu...i wtedy tez zapytam o ten syrop, a dzisiaj moze znowu sprobuje wypic cos z tym miodem...ble...nie lubie...ale juz ten kaszel jest taki tragiczny ;/ A mnie od tego kluje wlasnie dol brzucha... Cytat:
![]() ligotka to sie teraz zrelaksuj i pouczysz sie pozniej ![]() ![]()
![]() |
#4395 |
Wtajemniczenie
|
Jelly - ciesze sie, ze juz jestes w domu-powtarzaj sobie, ze jak cie wypuscili to znaczy, ze juz wszystko jest dobrze...teraz odpoczywaj i polecam goraco albo zobacz sobie fajna komedie albo poczytaj ksiazki Chmielewskiej-padniesz ze smiechu a o to chodzi. Tutaj podaje ci linka skad mozna sobie zapobrac:
http://search.4shared.com/q/1/chmielewska
#4396 |
BAN stały
|
Ligotko, usłyszałam od lekarza dokładnie to samo. A było to w 35 tygodniu chyba więc wiem co czujesz. Ja po prostu staram się dużo leżeć i może przez to jest ciut lepiej, a może przez to że doszły inne dolegliwości, które jakoś przyćmiły ten ból. I niedobrze też mi bywa niestety do dzisiaj.
Cytrynko mi ból nie przechodził po spacerze. Mijał w trakcie, a jak tylko wróciłam do domu to wszystko na nowo... |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zakorzenienie
|
i ja dołączam się do syndromu "mokrej wkładki"
![]() a niech przyjeżdżają ![]() ![]() ![]() ![]() Czekam też na kuriera, bo ma dzisiaj niby być, ale jakaś cisza jest w eterze. |
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
BAN stały
|
Hehe, u mnie TŻ myśli że dominuje a tu ja po cichutku wszystko sama ustalam tak że się nie orientuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4400 |
BAN stały
|
No kochane,długo nie pospałam,bo dzieciaki wróciły.
Synek szczęśliwy,przytula się ciągle,mówi do brzuszka,głaszcze go. I w dodatku tak się uśmiecha do mnie,że az mi się humorek poprawił. Córka była na zakupach,jakieś samochodziki mu kupiła,oprócz tego kupiła pampersy dla Marty,i paczkę ciastek dla mnie ![]() Dom znów jest taki pełen życia,więc i ja jestem weselsza. Malutka nadal spokojna. Dziękuję Wam za miłe słowa ![]() A teraz spróbuję Was poczytać,bo nie było mnie raptem kilkanaście godzin,a tyle tu napisałyście ![]() Madziu,dziekuję,przejrzę sobie ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-30 o 12:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#4401 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Miłego popołudnia! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja też lubiłam zmiany itp. Ale po studiach mi się odmieniło. Tym bardziej teraz. Od 18 r.ż. ciągle na walizkach, zmiany, zmiany, zmiany. Teraz potrzebuję stabilizacji i spokoju, którego niestety nie potrafię znaleźć u męża. Werko stosowaliśmy wszystkich sposobów i nic.........sucho. Ja wiem, że to tkwi coś we mnie. A do końca ciąży wiem, że mąż mi nie podaruje........braku przyjemności. Tu niby zapewnia, że poczeka, a za chwilę mu się odmienia........... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
BAN stały
|
Ja mogłabym poprasować bo uwielbiam, tylko niech ktoś za mnie pozmywa naczynia i poodkurza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wcinam,wcinam,byle nie za dużo,bo po słodkim moja córcia zaczyna swoje wygibasy ![]() ---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- [QUOTE=lilijka3;24067858]cieszy mnie to ![]() Mnie też ![]() Dzieci wnoszą tyle radości ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4407 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Jedna z słuchaczek w tym programie się śmiała, że może jaklby się Kermit Żaba nazywał, to po prostu nikt by już nic bardziej pociesznego nie wymyślił. Mnie rozłożyło na łopatki, że się urzędnik na Miłogniewa zgodził, a na Mieszka nie ![]() Ograniczenia są dobre, ale chociaż ja np. nie dałabym chłopcu na imię Brajan (a tylko taka pisownia wchodzi w grę), bo uważam, że to wygląda i brzmi po prostu źle, to urzędnicy na to przystaną. A to nawet z większością nazwisk będzie źle brzmieć/wyglądać. Jak myślę o jednym z moich faworytów la dziewczynki (Łucja) to zastanawiam się nad zdrobnieniem i nic fajnego mi do głowy nie przyszło, więc zostanie Alicja. Co do seksu - ja w ogóle chyba szczęście miałam, bo w pierwszym trymestrze czułam się rewelacyjnie ![]() ![]() ![]() A wody płodowe to jest coś, co mnie stresuje, ciągle mam wrażenie, że ze mnie cieknie. ![]() Na koniec o rozstępach. Obiecałam obleśne zdjęcie fragmentu brzucha, z premedytacją zostało one wykonane niedbale. Brzuszek był napięty, ale jak leżę np. to to takie jakby kanioniki są. I niestety na całym brzuchu, nawet z boku nie mogę zdjęcia zrobić "gołemu" brzuszkowi. ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 |
Rozeznanie
|
cytrynko, make_up_istko coz nam pozostaje wytrzymac
![]() ![]() A dzis to ja mam mega dziwny nastroj, najpierw bylam pelna zapalu, ateraz mam dolka, nic mi sie nie chce - zaraz pojde spac i przespie ten dzien, aha i apetytu tez nie mam zamiast obiad zjesc to wcinam kanapki :/ |
![]() ![]() |
![]() |
#4409 |
BAN stały
|
ligotko ja też nie byłąm w stanie zjeść nawet porządnego posiłku. Mam nadzieję, że u Ciebie też w końcu ból się zmniejszy jak u mnie (ale u mnie zmalał na koniec 37. tygodnia...)
lilijko chętnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | ||
Wtajemniczenie
|
Jelly - grunt to pozytywne nastawienie.
![]() Cytat:
Ja jeszcze w życiu nic tej autorki nie przeczytałam. Teraz męczę kolejne Agatki. Uwielbiam kryminały. ![]() Ja też nie przepadam za prasowaniem... Mam całą szufladę ubranek do przeprasowania. ![]() Cytat:
Mogę Ci trochę podrzuci, bo oprócz dziecięcych mam całą masę naszych, w tym to, w co się nie mieszczę, więc motywacji brak. ![]() Naczynia bym do zmywarki wrzuciła, a małż poodkurza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:52.