Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-27, 19:42   #4381
magdulec
Zadomowienie

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

Edzia GRATULACJE!!! ŚLICZNA JEST!!

SCIO również gratki, tez cudenko jest z niej!

tinica gratuluje córci!!

dziewczynki ten nasz internet nas dobije pomału, jak poszedł sobie gdzies w piatek dopiero teraz sie pojawił tak to jest z radiowym

ostatnio mam znowu faze na spanie i spie 2-3godziny dziennie, wczoraj bylysmy na spacerku w lesie i tak sie zmeczyłam ze padłam, jagodki pozbieralismy znaczy tz zbierał

w załączniku fluidki dla Staraczek (mam nadzieje ze sie załadował)
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:50   #4382
magdulec
Zadomowienie

no to kolejna próba wysłania fluidków zrobionych dwa lub trzy tyg temu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010543.resized.jpg (27,2 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez magdulec
Czas edycji: 2011-06-27 o 19:51
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 19:53   #4383
karolca
Zakorzenienie

takie fluidki to ja z chęcią biorę (dziś 4 dzień wyższych temp., jeszcze 9 do końca cyklu)
magdulec, śliczny brzusio

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:09   #4384
agnieszka09
Wtajemniczenie

EDZIA gratuluje coreczki Kamilka jest sliczna niech sie zdrowo chowa

SCIO gratuluje Agatki sliczny maluszek...niech sie zdrowo chowa

MAGDULEC brzus juz pokazny i pieknie okraglutki

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 20:19   #4385
Irmusia81
Zakorzenienie

Magdulec śliczny fluidek

Malinko cierpliwości

Karolca no to zaciskam kciukasy
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-27, 21:34   #4386
kzabeczka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez edzia Pokaż wiadomość
Ja tylko tak na chwilkę pochwalić się naszym Wielkim Skarbem i zostawić Wam całą masę świeżutkich fluidków
Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
CDzięki za gratulacje. Przesyłam fluidki od 11 dniowej Agatki
Śliczne dzieciaczki

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Pozdrawiam dziewczyny i przepraszam, ale nie mam dziś czasu na podczytanie was

Byłam dziś i ja u gina i za miesiąc idę znowu na HSG generalnie to ok, bo lepiej sprawdzić. Jeśli jednak okaże się, że znowu mam zrosty to już tylko in vitro mi zostaje Teraz to ja mam stresik, tym bardziej, że poprzedniego badania miło nie wspominam
Stary 2011-06-27, 21:48   #4387
rinco
Wtajemniczenie

Dziewczyny tak szybko Was przeczytałam, bo już późno... Ale macie śliczne dzieciaczki Gratuluję mamusiom, przepraszam, że tak zbiorowo

A ja byłam dziś na monitoringu i się okazało, że pęcherzyk jest jeden jedyny i ma już ok 22mm, więc szybko mi gin wstrzyknął pregnyl no i zobaczymy W sumie nic już nie mogę zrobić (oprócz przytulanek), więc co ma być to będzie.

Ale trochę mnie podłamał, bo się dopatrzył zrostów (już mój lekarz prowadzący się ostatnio też dopatrzył), a ja nie wiem skąd mi się te zrosty wzięły, bo nie miałam nigdy żadnej operacji ani żadnego zapalenia w obrębie brzucha No i powiedział, żebym szła na laparo. Normalnie bym poszła, bo mam już skierowanie itd, ale ostatnio się dowiedziałam, że lekarz, który miałby mi to robić będzie na urlopie od września do grudnia, a przed wrześniem to marne szanse, żebym dostała termin no i w związku z tym pewnie będę musiała poczekać gdzieś do stycznia... Normalnie załamka, bo to pół roku w plecy

A powiedzcie mi czy jakbym zrobiła drożność i by się okazało, że mam drożne to czy to będzie znaczyło, że te zrosty nie przeszkadzają, czy to jednak nie ma związku? Bo zupełnie się na tym nie znam, wszystkie te zagadnienia to jest dla mnie nowość...
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-27, 21:58   #4388
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak szybko Was przeczytałam, bo już późno... Ale macie śliczne dzieciaczki Gratuluję mamusiom, przepraszam, że tak zbiorowo

A ja byłam dziś na monitoringu i się okazało, że pęcherzyk jest jeden jedyny i ma już ok 22mm, więc szybko mi gin wstrzyknął pregnyl no i zobaczymy W sumie nic już nie mogę zrobić (oprócz przytulanek), więc co ma być to będzie.

Ale trochę mnie podłamał, bo się dopatrzył zrostów (już mój lekarz prowadzący się ostatnio też dopatrzył), a ja nie wiem skąd mi się te zrosty wzięły, bo nie miałam nigdy żadnej operacji ani żadnego zapalenia w obrębie brzucha No i powiedział, żebym szła na laparo. Normalnie bym poszła, bo mam już skierowanie itd, ale ostatnio się dowiedziałam, że lekarz, który miałby mi to robić będzie na urlopie od września do grudnia, a przed wrześniem to marne szanse, żebym dostała termin no i w związku z tym pewnie będę musiała poczekać gdzieś do stycznia... Normalnie załamka, bo to pół roku w plecy

A powiedzcie mi czy jakbym zrobiła drożność i by się okazało, że mam drożne to czy to będzie znaczyło, że te zrosty nie przeszkadzają, czy to jednak nie ma związku? Bo zupełnie się na tym nie znam, wszystkie te zagadnienia to jest dla mnie nowość...
Hmm, ale te zrosty, o których mówił Ci lekarz, to raczej nie w jajowodach, bo tego nie można zobaczyć na usg A co do terminu laparo, to może umów się bezpośrednio z lekarzem, który miałby wykonywać zabieg i może znajdzie wcześniejszy termin. Generalnie myślę, że im mniej pośredników tym lepiej. Ja chodzę prywatnie do ginki, która robi laparo w szpitalu i muszę czekać na zabieg tylko 3 tygodnie. Ale wszystko załatwiam bezpośrednio z nią. Tak jest najprościej i najszybciej.
A tak w ogóle, to może laparo nie będzie potrzebna. No bo piękny pęcherzyk + pregnyl+ staranka Trzymam kciuki
Stary 2011-06-28, 08:39   #4389
mezaga
Zakorzenienie

Rinco Irmusia ma rację W jajowodach zrostów lekarz nie jest w stanie zobaczyć na USG. Jedynie podczas laparoskopii ewentualnie HSG. Także nawet jesli te zrosty masz to po USG Ci tego nie stwierdzą.
Stary 2011-06-28, 08:47   #4390
kadia83
Raczkowanie

MEZAGA-powiedz mi odnośnie tego plamienia,co ono oznacza-ze zostalo w tym momencie uwolnione jajeczko czy ze zostanie dopiero uwolnione ??i po jakim czasie to nastepuje od plamienia?? szukam jakisartykułów na ten temat i nic nie moge znalesc.
kadia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 08:54   #4391
mezaga
Zakorzenienie

Kadia JEŚLI to było plamienie owulacyjne to następuje ono w momencie pęknięcia pęcherzyka i uwolnienia komórki jajowej.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 09:00   #4392
kadia83
Raczkowanie

aha myslalam ze dopiero po jakims czasie.w takim razie ciesze sie bo szanse zajscia w ciąze wzrasły za tydzien bede mogla zrobic chyba pierwszy test ciązowy.mam nadzieje ze pozytywny ale nie chce sie nastawiac zeby sie nie rozczarowac. znasz moze jakies strony odnosnie tych plamine owulacyjnych??ale nie fora tylko artykuły. chcialabym cos wiecej poczytac na ten temat.

Edytowane przez kadia83
Czas edycji: 2011-06-28 o 09:02
Stary 2011-06-28, 09:23   #4393
mezaga
Zakorzenienie

Pierwszym podstawowym źrodłem jest Wikipedia Ja o tym czytałam głównie na forach różnych - bardziej są wiarygodne niż artykuły nienaukowe według mnie.

Edytowane przez mezaga
Czas edycji: 2011-06-28 o 09:35
mezaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 09:31   #4394
kadia83
Raczkowanie

no ja tez czytalam fora ale kazdy pisze cos innego
Stary 2011-06-28, 09:38   #4395
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kadia83 Pokaż wiadomość
no ja tez czytalam fora ale kazdy pisze cos innego
Kadia najlepiej byłby się poradzić lekarza. Niestety w internecie oprócz dobrych informacji są również złe. Dlatego większość rzeczy dobrze jest sprawdzić, zapytać u specjalisty.
Według mnie na razie nie ma sobie co zawracać głowy tym jednorazowym plamieniem. Jeśli się powtórzy to najlepiej zapytać lekarza. Wiem, że pisałaś, że masz ograniczony dostęp ale jeżeli się starasz o dziecko to dobrze być pod kontrola lekarza.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 09:59   #4396
kadia83
Raczkowanie

poczekam jeszcze , a za miesiac lece do pl wiec na pewno pójde do ginekologa i mu o tym powiem. tutaj w uk dla angoli wszysko jest ok z czym bym nie poszla i przepisuja na wszelkiego rodzaju dolegliwosc paracetamol i wode a nie wspomne o prowadzeniu ciąży-jak za króla cwieczka. na szczescie nie mialam problemow z pierwsza ciążą wiec miło wspominam.
Stary 2011-06-28, 12:30   #4397
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam

Malinko jeszcze masz trochę czasu do porodu, nie denerwuj się tak

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
no to kolejna próba wysłania fluidków zrobionych dwa lub trzy tyg temu...
Śliczny brzusio

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
takie fluidki to ja z chęcią biorę (dziś 4 dzień wyższych temp., jeszcze 9 do końca cyklu)

Cytat:
Napisane przez kzabeczka Pokaż wiadomość
Byłam dziś i ja u gina i za miesiąc idę znowu na HSG generalnie to ok, bo lepiej sprawdzić. Jeśli jednak okaże się, że znowu mam zrosty to już tylko in vitro mi zostaje Teraz to ja mam stresik, tym bardziej, że poprzedniego badania miło nie wspominam
Kochana trzymam kciuki za HSG i żeby zrostów nie było

Cytat:
to mocno zaciskam kciuki
oby żadne HSG ani laparo nie były potrzebne
Stary 2011-06-28, 13:06   #4398
rinco
Wtajemniczenie

Ja nie wiem dokładnie w którym miejscu są te moje zrosty, ale skoro już drugi lekarz mi na nie zwraca uwagę to chyba jednak nie jest to nic dobrego. A z drugiej strony może się też okazać, że one w niczym nie przeszkadzają.

Nie wiecie może czy długie zażywanie tabletek anty mogło te zrosty spowodować? Bo zażywałam Diane i Cilest przez kilka lat bez przerwy i nie wiem czy to mi nie zaszkodziło?

No nic, zobaczymy czy coś wyjdzie z naszych obecnych staranek

A co umówienia się na laparo to ja mam skierowanie do szpitala do Warszawy i mam się tam umawiać chyba w recepcji, bo kontaktu bezpośredniego do lekarza nie mam, tylko mój gin mi powiedział, żeby się do niego zapisać, bo jest dobry, więc znam tylko nazwisko i tyle. A od znajomej, która też ma mieć laparo w sierpniu u tego lekarza dowiedziałam się, że ma go w ogóle nie być w szpitalu przez te 3 miesiące, bo będzie się jeszcze szkolił czy coś i potrzebuje czasu. Więc podejrzewam, że nie ma możliwości się umówić do niego w tym terminie.

A mam jeszcze pytanie po jakim czasie można najwcześniej zrobić test ciążowy, żeby było widać? Oczywiście w przypadku, jeśli rzeczywiście jest ciąża. Bo chodzi o to, że ja różne leki zażywam (np. metrofmax, bromergon, witaminy B6...) i w razie ciąży będę musiała je odstawić i boję się, żeby za późno nie odstawić, żeby się coś z dzieckiem nie stało. I w ogóle chciałabym jak najszybciej wiedzieć, żeby dziecku czymś nie zaszkodzić, choćby nawet głupim stresem (mam stresującą pracę).
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 14:02   #4399
kadia83
Raczkowanie

najlepiej w dzien spodziewanej miesiączki, jesli chcesz wczesniej to 2 tygodnie po ostatnim stosunku lub tydzien po teoretycznym zaplodnieniu,ale wynik nie bedzie w 100 procentach wiarygodny.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-28, 16:07   #4400
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie wiem dokładnie w którym miejscu są te moje zrosty, ale skoro już drugi lekarz mi na nie zwraca uwagę to chyba jednak nie jest to nic dobrego. A z drugiej strony może się też okazać, że one w niczym nie przeszkadzają.

Nie wiecie może czy długie zażywanie tabletek anty mogło te zrosty spowodować? Bo zażywałam Diane i Cilest przez kilka lat bez przerwy i nie wiem czy to mi nie zaszkodziło?

No nic, zobaczymy czy coś wyjdzie z naszych obecnych staranek

A co umówienia się na laparo to ja mam skierowanie do szpitala do Warszawy i mam się tam umawiać chyba w recepcji, bo kontaktu bezpośredniego do lekarza nie mam, tylko mój gin mi powiedział, żeby się do niego zapisać, bo jest dobry, więc znam tylko nazwisko i tyle. A od znajomej, która też ma mieć laparo w sierpniu u tego lekarza dowiedziałam się, że ma go w ogóle nie być w szpitalu przez te 3 miesiące, bo będzie się jeszcze szkolił czy coś i potrzebuje czasu. Więc podejrzewam, że nie ma możliwości się umówić do niego w tym terminie.

A mam jeszcze pytanie po jakim czasie można najwcześniej zrobić test ciążowy, żeby było widać? Oczywiście w przypadku, jeśli rzeczywiście jest ciąża. Bo chodzi o to, że ja różne leki zażywam (np. metrofmax, bromergon, witaminy B6...) i w razie ciąży będę musiała je odstawić i boję się, żeby za późno nie odstawić, żeby się coś z dzieckiem nie stało. I w ogóle chciałabym jak najszybciej wiedzieć, żeby dziecku czymś nie zaszkodzić, choćby nawet głupim stresem (mam stresującą pracę).
A jaką dawkę pregnylu dostałaś? Bo jak 5000j to możesz testować 12 dni po zastrzyku, a jak 10000 j to 14 dni po zastrzyku. Wcześniej test może wyjść fałszywie pozytywny. A co do laparo, to może spróbuj zdobyć nr telefonu tego lekarza i do niego zadzwonić i wyjaśnić, że został Ci polecony i może znajdzie dla Ciebie termin przed urlopem
Stary 2011-06-28, 18:56   #4401
malinka123108
Wtajemniczenie

kadia ja na twoim miejscu nie wnikalabym w takie szczegoly z tymi plamieniami...
Stary 2011-06-28, 19:40   #4402
roksiakb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kadia83 Pokaż wiadomość
jesli chcesz wczesniej to 2 tygodnie po ostatnim stosunku

EHm... ?

Rinco, trzymam kciuki

A co do testu, to zgadzam się z Irmusia81

A ja dzisiaj się dowiedziałąm, że moja koleżanka z pracy też stara się o dzidzię i razem będziemy testować w piątek

Edytowane przez roksiakb
Czas edycji: 2011-06-28 o 19:45
roksiakb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 20:36   #4403
malinka123108
Wtajemniczenie

roksia zawsze to lzej jak wiesz ze ktos z toba sie stara prawda??ja nie mialam takiej osoby,jedynie do was pisalam i maz wiedzial..

jutro mam 1 termin porodu z usg a dzis troszke czulam dziwne bole brzuszka ale to chyba tylko moje zchizy bo juz bym bardzo chciala.,a co lepsze samochod nam cos szwankuje ale bylyby cyrki jakbym zaczela rodzic a on nie odpalamaz mi konczy skrecac meble w kuchni i jest ok
Stary 2011-06-28, 20:54   #4404
roksiakb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
roksia zawsze to lzej jak wiesz ze ktos z toba sie stara prawda??ja nie mialam takiej osoby,jedynie do was pisalam i maz wiedzial..

jutro mam 1 termin porodu z usg a dzis troszke czulam dziwne bole brzuszka ale to chyba tylko moje zchizy bo juz bym bardzo chciala.,a co lepsze samochod nam cos szwankuje ale bylyby cyrki jakbym zaczela rodzic a on nie odpalamaz mi konczy skrecac meble w kuchni i jest ok

Z jednej strony lżej... a z drugiej strony będzie żal, że jej się udało, a mnie nie (wiem, wredna jestem)

Kurcze, to mąż niech lepiej samochód naprawi a nie meble składa- w tym przypadku autko ważniejsze
Ale by było fajnie, jakbyś jutro urodziła - taka dokładna data to więc trzymam kciuki!!!

Edytowane przez roksiakb
Czas edycji: 2011-06-28 o 20:57
roksiakb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-28, 21:15   #4405
karolca
Zakorzenienie

moja szwagierka urodziła w pierwszym wyznaczonym terminie
Oby mała zawsze taka punktualna była (bo to nie jest cech rodzinki TŻ)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-06-28, 21:18   #4406
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Hej ja po wizycie..termin mam jak scio a ona juz ma corcie sliczna ze soba
nie wiem ile mala wazy,rozwarcia zero,nie wiem kiedy urodze;/
7 lipca nastepna wizyta a skierowanie na szpital juz dostalam w razie"w"wiec nic nowego praktycznie...
martwi mnie rozwarcie ze nie mam ... nie wiem dlaczego ,przeciez juz moglabym rodzic ...podejrzewAM ze bede miala jak moje 2 kolez..rozwarcia do konca zero az wkoncu im odeszly wody,rozwarcie na opuszek i dalej CCWIEC CZEKAM MOZE MI ODEJDA WODYbo narazie szyjka tak jak ona powiedziala to jest jeszcze dluga;/
Rety jak to zleciało... Buziaki! Będę zaglądać, żeby pogratulować! Trzymaj sie dzielnie, już niedługo do końca!
Cytat:
Napisane przez kzabeczka Pokaż wiadomość
Śliczne dzieciaczki

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Pozdrawiam dziewczyny i przepraszam, ale nie mam dziś czasu na podczytanie was

Trzymam kciuki, żeby było dobrze!

A ja dziś w jakąś depresję popadłam, siedzę sama, małż śpi... Jak zawsze przepracowana jestem. Od piątku mam okropną zgagę. Pewnie zbyt dużo kawy... Lecę zobaczyć wstecz co się działo...
Stary 2011-06-28, 21:35   #4407
karolca
Zakorzenienie

protestuję
dawno na wątku nic się nie ruszyło

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-06-28, 21:48   #4408
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pacierp Pokaż wiadomość
cześć
Kzabeczko fajnie Cię widzieć

Ja tylko na chwilę. Poproszę o zmianę last @18.06

Dzięki
Martusiu!!! Buziole!

Działo się, działo... Pamiętam, że był taki czas, kiedyś kiedyś, że raptem jakiś jeden post dzienne a nawet tylko kilka w tygodniu... Fakt, że ja wypadłam trochę z obiegu, ale mam co nadrabiać...

Najbardziej aktywny był chyba jeszcze "planujemy... I pierwszy z cyklu walczymy... Nawet ze względów sentymentalnych warto tu zajrzeć... Każda z nas przechodziła/przechodzi bardzo podobne etapy.

Buziaki dziewczyny, postaram się zaglądać częściej. Dobrej nocki!
Stary 2011-06-29, 07:24   #4409
kadia83
Raczkowanie

Cytat:
kadia ja na twoim miejscu nie wnikalabym w takie szczegoly z tymi plamieniami...
może faktycznie nie powinnam.
Stary 2011-06-29, 08:51   #4410
malinka123108
Wtajemniczenie

roksia do dokladnej daty jeszcze tydz bo z @W sie najbardziej liczy ale ta jest pierwsza z tych trzech wdlg usgdzis watpie ze urodze bo jedynie co mam z objawow to <wc> 2 stopnai leciutkie ciagniecie w podbrzuszu
a z tym testowaniem to racja z jednej strony razniej z drugiej gorzej bo jak jej sie uda to bedzie przykro ale ja wierze ze i tb sie uda!!!poza tym jesli jej by sie udalo tzn ze jest kolejnym przykladem na to ze sie da!!

samochodu narazie nie da sie naprawic bo nie wiemy co mu jest maz ladowal cala noc akumulator moze to z jego winy bo wyglada na to ze sie rozladowywuje wiec dalismy mu osttnia szanse
mebelki juz zlozone,nawet ok wygladaja napewno lepiej niz poprzednie bo tamte mialy sporo lat a kuchnia odmalowana odswiezona a to najwazniejsze zeby bylo czysto
ale ta mala nam robi rewolucje w zyciu wszytsko robimy dla niej praktycznie zeby juz bylo ja ona bedzie to to,to tamto i tak ciagle
ale coz takie zycie chociaz sie cos dziejeaz strach pomyslec co bedzie przy kolejnych dzieciach bo chcialabym miec 3

tacca ciesze sie ze o mnie pamietasz
kadianie powinnas,ja w sumie moge tylko pisac ale jak sie staralam rok czasu top w kazdym miesiacu probowalam nie myslec ale mi sie nie udalo,postaraj sie...mi dopiero w ostatnim 12 miechu sie udalo jak mnie zycie zmusilo zeby nie myslec,bo mialam nawal pracy...i to byl "ten miesiac"PAZDZIERNIK"[COLOR="Silver"]

Edytowane przez malinka123108
Czas edycji: 2011-06-29 o 08:54
malinka123108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości