|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zadomowienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3
Aniolina, Dygotka i Chawa dziękuję za gratulacje
![]() ![]() Dziewczyny ciuszki śliczne macie, ja też już trochę mam, jak zdobędę aparat to się obfotografuję ![]() No i cóz ja tak jak pisałam śpię różnie, tak jak mi wygodnie, wieczorem jak czytam w łóżku to zawsze leżę na pleckach podparta poduchami, myślę że nie szkodzę dzidzi. |
![]() ![]() |
![]() |
#4382 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My tez mielismy grilla na kolacje ![]() ![]() ![]() (pózniej sie dziwić skąd te 10 kg juz na plusie)
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do grilla jakoś się boję jeść ![]() Naczytałam się na temat smażonego, więc dziękuję. No może od początku sezonu zjadłam z 2 kawałki karczku. ![]() 10kg na + to nie ma tragedii, a ile Ci zostało do końca ...? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Rozeznanie
|
.
![]() |
#4385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kliknij w synka to zobaczysz, ale jeszcze dużo czasu buuuuuuu
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |||
Zadomowienie
|
W sumie to dobry wieczór
![]() Melduję się i ja. Dopiero teraz ale cukier za dobrze mi nie wyszedł, to w tempie ekspresowym udało mi się na wizytę zapisać i z glukometrem zapoznać z bliska ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Myszeczko spokojnie 10 kg jak na ten tydzień ciąży to nie jest tak źle ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Elf jak miałaś ujemne, to w drugim trymestrze powinnaś powtórzyć. Ja powtarzałam i mimo, że jestem posiadaczką kota ( a jak wiadomo według starych podań, kot to samo zło i toksykoplazmę wszędzie rozsiewa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4387 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
wlasnie tez nie wiem po co to... ja mam taka sama sytuacje jak Ty... wczesniej wyszlo ze juz przebylam chorobe, a teraz piszecie ze raz jeszcze te koszta... u mnie to po 99 zł za badanie kazdego I... osobno ![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:07 ---------- Cytat:
ja bje sie bucikow i czapek kupowac, bo wydaja mi sie za male lub za duze... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- Cytat:
dygotka, gdy my bedziemy zakupowac ciuszki bo nadal beda super sliczne to Ty bedziesz je gromadzic w rozsadnej ilosci, a my juz w nadmiarze ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mamusie dziewczynek tutaj: http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=5788688 są ładne ciuszki dla dziewczynek do kupienia... proponuję zalicytować minutę przed zakończeniem aukcji. Ja tak zrobiłam i trzy pary spodenek dla Adasia i 2 rampersiki wygrałam za 25zł + przesyłka ![]() Te ogrodniczki dla małej panienki http://allegro.pl/marksspencer-angli...751451815.html są cudowne ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4389 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie to już jest +8kg..nie wiem skąd to się aż tyle juz do mnie przypałętało??? powinnam te cholerne słodkości ograniczyć,staram się,ale różnie to bywa... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- Cytat:
![]() cieszę się,że nasze bobasy takie aktywne się zrobiły Cytat:
albo może być tak,że wy będziecie spokojnie czekać na przywitanie swoich maluszków a ja będę latała po CH i szukała i przebierała ubranka zamiast odpoczywac i przygotowywac się....
![]() |
#4390 |
Zadomowienie
|
Dygotko teraz ze słodkościami pożegnać się musiałam, bo lekarka groźnie patrzyła
![]() ![]() ![]() ![]() Dygotko o tym spaniu to ile artykułów tyle opinii, ważne, że Tobie jest wygodnie ![]() A co do kotów to już tyle opinii złych o nich słyszałam a to naprawdę fajnie zwierzaki, owszem humorzaste, ale kto z nas nie miewa gorszego humoru ![]() Tottie jak się ma za dużo to nie problem, gorzej jakby zabrakło czegoś ![]() ![]() ![]() O śliczne ubranka trzeba się poprzyglądać ![]() witaminkaccc a nie szukałaś gdzieś taniej, nie ma u Ciebie Diagnostyki oni mają siec laboratorium w całej Polsce, tam to badanie coś około 30 zł kosztuje.
Okruszek już na świecie ![]() ![]() Edytowane przez Ona231 Czas edycji: 2011-08-12 o 19:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
Ja juz mykam lulu, albo chociaż poleżec z TZ.
Przyjechała do nas na wakacje córka Mojej siostry 6 latek i własnie sie bawią ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
Ona231 taka dieta 2300-2500 to tak akurat ani za mało ani za dużo chyba
#4393 |
Zadomowienie
|
Dygotko pewnie tak
![]() Całkiem fajny jadłospis można z tego ułożyć. Myszeczko to masz trochę luzu, bo się dziewczynki bawią. Miłego wieczorku życzę ![]()
#4394 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Życzę powodzenia, bez plamienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4395 |
Zadomowienie
|
Uciekam miłego wieczoru Wam życzę.
Miłych snów ![]()
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
princesssko witaj z powrotem, ja tez lezalam w szpitalu z krwawieniem, jakas plaga normalnie, ale wazne, ze juz dobrze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 |
Zadomowienie
|
Skoro o wadze mowa, kumpele mnie straszą, że 3 trymestr to masakra pod względem przyrostu kilogramów ciążowych zzzzzzzzzz...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
e tam. A mi mówiły, że jak przybierałaś przez całą ciążę książkowo, czyli 1,5kg to pod koniec też nie możesz strasznie przytyć. No, ale wiadomo, każdy organizm jest inny. Ja do tej pory przytyłam ok 8kg. No i gratuluję dziewczyny, że maleństwa dzisiaj takie aktywne. Mój maluszek dzisiaj też mnie zadziwia. Wiercipiętek na całego. Bardzo się z tego cieszę, bo wiadomo jak go czuję wiem, że jest wszystko ok ![]() Edytowane przez Bahamadia_25 Czas edycji: 2011-08-12 o 21:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Raczkowanie
|
a ja się witam i żegnam na jakiś tydzień, bo planuję wyjazd do rodziców na wieś
![]() ![]() ![]() Dobranoc Mamusie i Brzusie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4400 |
Raczkowanie
|
My dziś z mężem zrobiliśmy rajd po 3 sklepach z wózkami, pooglądaliśmy, po dotykaliśmy, ale żebyśmy coś upatrzyli to nie bardzo. Nowy Tako nawet mi się spodobał, u nas 1150zł, ale bez fotelika.
Mój Mały dziś też ma adhd ![]() ![]() A i też ma tak że raz szaleje, a potem dzień czy dwa jest bardzo spokojny, że się martwię czy jest ok. A potem znowu szaleje. Mój lekarz co do ilości ruchów podchodzi inaczej, wg. niego jest ok jak jest więcej niż 10 na dzień, bo dzidzia jest mała i ma dużo miejsca jeszcze. A położna w szpitalu kazała mi liczyć 2 razy dziennie w czasie aktywności w jakim czasie będzie 10 ruchów, jak te czasy będą w miarę podobne to jest ok.
#4401 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W takim razie życzymy udanego wypoczynku ![]() Bez "antykomara" ani rusz ![]() Ja też się już kładę. Dobrej nocki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny!
Ja dziś dopiero o tej porze bo cały dzień w pracy ![]() ![]() ![]() Nadrobiłam Was, ale nie wiem nawet co chciałam poodpisywać ![]() ![]() ![]() Dobranoc, idziemy z Szymkiem spać bo się duuużo napracowaliśmy ![]() Papapappapap
#4403 |
Zadomowienie
|
Ja tylko na chwilke. Nie mam weny do pisania cos ostatnio, laptop zarasta kurzem. Dzis dzidziol przez caly dzien dal mi odpoczac, ale teraz znow zaczyna szalec, wiec mykam spac.
Paczka bedzie jutro dopiero ![]() Pojechalismy z Tżtem na grzyby , ale jedyne co znalazlam to mrowke, ktora mnie gryzla w tylek.. Kolorowych snow!
![]() |
#4404 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() My dziś przerobiliśmy jeszcze raz wózki, x landery, tako, jedo, jakies których nazw nie pamiętam, polskie i nie tylko... No i zostało Jedo Fyn... ![]() ![]() ![]() laski, który model maxi cosi fotelika jest najlepszy? Który kupować? Bo widzę, że są różne... i nie wiem który :/ ---------- Dopisano o 00:23 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- u nas 450zł (12 spotkan po ok.2 i pół godz.), ja uważam, że warto, ale wybrałam szkołę bardzo chwaloną u nas, co prawda na razie 1wsze zajęcia był, ale jak najbardziej pozytywne wrażenie.
![]() 14 sierpnia 2010 ![]() ![]() 4 listopada 2011 ![]() Edytowane przez Tincia Czas edycji: 2011-08-12 o 23:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
W ogole zaszalelismy z pudrowym rozem w pokoju dzieciecym i tak srednio pasuje do mebli, meble mamy w kolorze olchy z waniliowymi frontami. W ogole mamy problem z kolorem lozeczak teraz, bo najbardziej by nam pasowalo wanioliowe, bo biale to tak nie nie abrdzo, ciemne tez nie. A nigdzie jakos waniliowych nie widzialam. Ciezka mialam dzis noc, chyba bedzie juz tylko gorzej ![]() Dalej mamy probelm gdzie jechac zastanawiamy sie nad gruponem na wegry do hotelu spa w heviz, albo istria, w drodze do chorwacji nocowalibysmy i w jedna i w druga strone. Ktos moze byl na wegrzech? Wracam sie pakowac bo za pol h jedziemy pa |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
Witam się
![]() Wcinamy właśnie śniadanko, piękny dziś dzień. Wczoraj posprzątałam domek to dziś mam luz, ogólnie ogarnę i będzie. Od mamy dostałam pierogi to obiad jest więc luzik ![]() Truskafka pracowita z Ciebie kobieta, postaraj się oszczędzać trochę bo przesadzisz ![]() Aniolina miłego wypoczynku, ja mam teściów na dole to omijam ich szerokim łukiem, mam ich aż nadto ![]() Ktoś jeszcze pisał że wyjeżdża więc miłego pobytu. Ja dziś mam ten ślub, ale to praca, więc popołudnie mam zajęte. |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Wtajemniczenie
|
Witam!
My również po śniadanku jajecznica na masełku i bułeczka do tego inka z mlekiem.Zosia troszkę "bulgocze" więc chyba też jej smakowało. Ja dziś "uchachana" od ucha do ucha, bo jade do Mamusi ![]() Kurcze nikt z rodzinki nie pozwala mi nic kupować dla małej, bo mówią, że różnie bywa, więc nic nowgo dla Kruszynki nie kupiłam.Uparłam się na tą elektryczną nianie z funkcją pomiaru oddechu bo mam jakieś schizy na punkcie śmierci łóżeczkowej, ale moj Tż powiedział, że jak Mała się urodzi to on kupi jak będe w szpitalu. Aha dziewczyny czy macie jakieś adaptery na pas dla kobiet w ciąży jeżdząc autem??? |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 |
Zakorzenienie
|
dzień doberek
ja juz po sniadnku spałam dziś na lewej stronie-i co-i myśląłm,że się ![]() ![]() Elu-Ty wczoraj posprzatałaś to ja nie będę gorsza i zaraz się wezmę póki tz nie ma-tzn ja tylko kurze powycieram,poogarniam,umy jkę łazinkę-jemu zostawię umycie podłogi i odkurzenie ![]()
#4409 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:29 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
dokładnie !!!!!! jeszcze min. 10 tyg dziewuszki... w porównaniu do tego co juz za nami- damy rade !!!! ![]()
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 ![]() ![]() ![]() 22t 4d - 422 gramy miłości ![]() ![]() 30t 1d - ? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj sobie pospałam trochę dłużej ale położyłam się o 23 ![]() Życzę wszystkim udanych wyjazdów i odpoczynków ![]() Co do adaptera do pasów to ja mam ![]() Ja mam w drugim samochodzie jeszcze nie wyjęłam jak przyjechaliśmy z Polski jak gdzieś jedziemy to poprostu trzymam pas żeby nie uciskał na brzuch i to wszystko, ale był za to bardzo przydatny w podróży długiej ![]() Aniolina ja byłam na Węgrzech ale 13 lat temu z wycieczką klasową w Budapeszcie. Jest tam poprostu bajecznie naprawdę polecam zwiedzić je zwłaszcza ślicznie jest nocą tam ![]() Edytowane przez ania21_21 Czas edycji: 2011-08-13 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:31.