|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4381 | ||
|
Gang Iren
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
Cytat:
Gratulacje!! Cytat:
O wow,to poszla po calosci!Masakra... A nam przyszla dzisiaj mata Tiny Love.Fajna jest,Mlody przejawia oznaki zainteresowania.
|
|
#4382 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012
jeszcze odnośnie tych Oskarowych kolek..... mamy Espumisan ale mam wrażenie że on nie pomaga.... z tego co pamiętam kilka z was używa sab simplex - jest wart polecenia?? wiem że trzeba sprowadzić z tego co widziałam to na allegro też idzie kupić.....
|
|
|
|
#4383 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Ja dzis obudzilam sie w nocy z takim bólem gardła, ze cos okropnego, ale płukam szałwią i jest lepiej. Filip tez nie ciekawie, kaszle w nocy i ma katar. Dobrze ze mąż z Szymonkiem sie trzymaja. A rano zeby bylo ciekawiej dorobilam sie guzka w piersi i boli mnie piers (pewnie zle spalam, moze cos ucisłam). W kazdym razie rozmasowalam, no i ssaczek tez pomogł, guzka juz chyba nie ma ale bol jeszcze jest. konia hehe dokladnie, nie jestesmy juz pierwszej świeżości i lata nie te no i siły nie te na balowania całonocne. Ja o 23 to juz tez jestem dętka Zdjecia dodałas przepiekne! Te zdjecia jak Nina calusia siotre sa najpiękniejsze.Ty mamuśka tez sie trzymasz jak na ten wiek ![]() No i zazdroszcze działeczki, tyyle tam zieleni, piaseczek jak nad morzem normalnie, super! ![]() Cytrynka piekny avatar ![]() desia taka ze mnie chudzinka, ze az strach Ale dziekuje za komplementy ![]() Zycze by bole brzuszka odeszly na dobre!No i zyczymy zdrowka dla Wikuni. lenka jakie sliczne zdjecia! No i Ty mamusia niczego sobie![]() aalegna juz Ci kiedys pisalam, ze to samo mialam na spacerach z Filipem. Zawsze jak sie obudzil to wszczynal alarm, a poza tym spacery z nim kojarza mi sie z jednym wielkim krzykiem i mna uciekajaca do domu z nim na reku i pchajaca druga reka wozek. Mysle, ze sa po prostu takie dzieci, ktore nie cierpią jezdzic w wozku. Nigdy na spokojne z nim nie moglam zrobic zakupow, bo zdazylam kupic polowe rzeczy i musialam wracac do domu. Dlatego zakupilam chuste i bralam go w chuscie, powiem Ci ze ulga niesamowita, w chuscie nie plakał a ja moglam na spokojen zrobic zakupy. Ale pociesze Cie, pozniej mu to minelo i polubial wozeczek ale mial juz pare dobrych m-cy. Szymon za to uwielbia jazde wozkiem, on zaraz zasypia na powietrzu, nawet nie musze go na rekach usypiac. Kazde dziecko jest inne. ---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
dziekujemy
FILIPEK SZYMONEK Edytowane przez Aguśkaa83 Czas edycji: 2012-05-21 o 16:21 |
|
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesli chodzi o kropniczek to u nas jest tak barek pelen od wódek i wishy jak nigdy :d nie ma komu pic teraz
|
|
|
|
|
#4385 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie espumisan jeszcze bardziej pobudzał i wcale nie łagodził bólów brzuszka |
|
|
|
|
#4386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co juz robiliscie ? moze zwieksz dawke espumisanu? Cytat:
Cytat:
A jaka ta mate zamowilas? Ja mam taka rozowa tez z TL i jestem zadowolona, choc mala ostatnio nie przejawia zainteresowania mata - woli karuzelke Bylam na szybkich zakupach z mala, jest tak duszno ze wytrzymac nie idzie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#4387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do rumianku ja czasem podaje bo tez slyszalam ze jest lagodniejszy niz koperek ale mlody nie spi dlugo po rumianku i tez jest napisane aby przed snem nie podawac ![]() emigra u nas nie ma problemu z kupkami, jedna dziennie jest taka mega ze pielucha nie wytrzymuje i codziennie body musze zapierać
Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-05-21 o 16:46 |
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Moja Mała dalej nie śpi, a ja jak wstaję to mi się kręci w głowie ze zmęczenia...no cóż...bywa
. Mam nadzieję, że dzięki temu prześpi całą noc .Za to zrobiłam jej sesję Andrea-Matrioszka Desktop.jpg |
|
|
|
#4389 | |||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Oj wspolczuje samopoczucia Cytat:
http://www.ebay.co.uk/itm/3604325167...84.m1439.l2648 Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- Znow slicznosci na mailu: Lena ale slodziutka jest Kaja,taka pogodna i ty wygladasz super! Cytrynka super zdjecia!Cala rodzinka swietnie sie prezentuje! Tikki no co ty ta coreczke do spania zmuszasz,jak ona taka towarzyska ![]() A powaznie moj tez tak ma,ale rzadko placze wiec to na plus. Aguska fajnie wygladacie,a torcik sliczny,masz zdolnosci
|
|
#4390 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oczywiście były znacznie słabsze i krótsze ale mały regularnie wieczorami na nowo zaczął płakać. Teraz jesteśmy na etapie odstawiania i jest lepiej ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Aguskaa moja mama i siostra też mnie namawiają do chusty, ale kurcze ja się jakoś jej boje że mi się rozwiąże itd. Wiem że jak nie spróbuje to się nie przekonam ale jakos tak mam stracha. A Seba to z tym wózkiem jak ma dzień, w ubiegłym tygodniu spał 3 godz jak zabity i nie przeszkadzał mu hałas dzieci na boisku, ani przejeżdżający traktor a od wczoraj coś mu nie pasi, może faktycznie nie moge z nim wychodzić w takie upały Aguskaa to zdrówka dużo życze dla was żeby nic się poważnego nie przyplątalo!!! ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ---------- Cytat:
|
|
#4391 |
|
Zadomowienie
|
Tikki Andrea śliczniacha
![]() Emigra jak dla mnie córunia to cała Ty Lenka super z Kajcią wyglądacie, a ona jaka pogodna... Mravka Robercik jaki ruchliwy i widac że lubi karuzelkę.. Konia córeczki śliczne...super fotki, teraz czekamy na jakieś we 4.. Cytrynka rany jaki Wiktorek już duży Aguśka ale chlopaki maja fajnych dziadziusiów No i zdrowiej szybko.. Nikki Oskarek biedaczek... |
|
|
|
#4392 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmm.... może też spróbuję odstawić espumisan i zobaczę czy pomogło...czyli po odstawieniu już na drugi dzień widziałaś efekt?? masowanie brzuszka, dawanie ciepłej pieluszki tetrowej na brzuszek, nawet lekarka proponowała końcóweczkę termometru do odbytu dać aby zwieracze puściły. Ja piłam koper włoski, jemu podajemy Espumisan 5kropel x3 dziennie jak połozna radziła. W sumie to też mam wrażenie że odkąd zaczełam pić koper i podawać mu espumisan to jest gorzej... |
|
|
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
Mam pytanie za 100 punktów.
Ewelinka jest przyzwyczajona do spania w kołysce. Dziś lub jutro czeka ją spanie w łóżeczku. Jak ją uśpić?
|
#4394 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a kolyszesz ja zawsze czy zasypia w bezruchu?
|
|
|
|
#4395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
różnie. jak widzę, że się męczy i nie może zasnąć, to pokołyszę kilka razy.
|
#4397 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moje dziecko baaardzo rzadko jest kolysane do snu wiec problemu nie mamy---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ---------- Cytat:
nam jeszcze nigdy nie wyciekla kupka - pewnie to zasluga mm ![]()
||
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kołyszę jak jest problem
![]() Sęk w tym, że jak łózeczko przyjdzie do naszej sypialni to kołyska wędruje do pokoju dziennego. Muszę być dobrej myśli
|
#4399 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ---------- Aguśka dzięki Wasze fotki też cudne![]() Zdrówka dużo życzę ![]() koniakonia ale się dopatrzyłaś tego Krupnika no ja tez bym się napija z chęcia, nie powiem, a będąc na spacerze zachciało mi się zapalic, o rany i to jak..---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ---------- Nikki współczuję, my mieliśmy z Kają dzis tez wielki płacz - jak wróciliśmy ze spaceru, więc obiad na zimno dziś był.. Nie mam pojęcia co mojemu Kajulkowi było, aż mnie serce bolało, bo nie wiedziałam jak Jej pomoc. To jest najgorsze właśnie.. ---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Dziękuje Gosiu ![]() Dziewczynki, ile dzieci powinny spac w ciągu dnia w kolejnych miesiącach? A ile jest czuwania? Bo im starsze tym więcej aktywności, ale nie wiem czy moja Kajcia nie przesadza ostatnio. Wydaje mi się aż wymęczona, chyba jednak za mało śpi w dzień.. Flower dziękujemy.. A mi się wydaje że moja Kaja jakaś mało pogodna, szczególnie ostatnio - jak nie śpi to prawie non stop płacze
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-05-21 o 20:06 |
|||
|
|
|
#4400 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas jest tak, że godzina aktywności i godzina, dwie snu. Oczywiście wszystko ma związek z jedzeniem, bo jak chce jeśc co dwie godziny to się rozkłada tak, że 40 minut aktywności, godzina snu albo odwrotnie. Czasem nie śpi przez 3 godziny.
|
|
#4401 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4402 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- zaraz 3 miesiace bedzie mial nie wiem kiedy ten czas zlecial
|
|
|
|
|
#4403 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do balowania to racja, koniakonia dobrze pisała - kiedyś o 22 zaczynało sie imprezę a teraz o tej porze się kończy Ja juz nie pamiętam kiedy byłam na jakiejś dłuższej imprezie. Na moim weselu chyba ![]() Tak się zastanawiam nad rocznicą ślubu tak a propos.. Co by tu wykombinowac..? |
|
|
|
|
#4404 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
rumianek lepszy w smakuCytat:
|
|||
|
|
|
#4405 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem ile razy musialam wylewac mleko i robic nowe ... ale plus jest taki ze zaczela ladnie pic rumianek i wode Cytat:
Niunia oczywiscie marudzila od 17 ... bylysmy na krotkim spacerze, potem sesja na skype i zaczelo si marudkowanie ... maz troche ponosil i wtedy bylo oki, ale do mamy bylo dzisiaj be .... chyba ma mnie juz dosc teraz usnela jak susel po kapieli a ja glowkuje kiedy obudzi sie na karmienie, dojadla po 20 kilka ml ale na ile jej to wystarczy to nie mam pojecia... ide pod prycho ![]() ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ---------- Wiecie, jak czytam nasz watek to widze ze chyba nie ma maluszka ktoremu KOPER WLOSKI pomogl wiekszosci o ile nie wszystkim raczej pogorszyl problemy brzuszkowe - wiec skad wziela sie fama ze pomaga?
||
|
|
|
#4406 |
|
Rozeznanie
|
ja jak zwykle z doskoku...
cześć mamuśki emigra- Twój sposób zadzialał-dziękuję Ci bardzo cytrynka- ja jestem na mm i kupki gabryśka są luźne...zawsze.tak więc chyba nie ma normy na to. a do tego są zielone... dziewczyny, narzekacie na ten koper- przyłączam się.zamiast pomagać szkodzi.odstawilam i nigdy do niego nie wrócę. maila nadrobiłam.udały nam się dzieciaczki Aguśka-piękny tort.i piękną masz rodzinkę tikkisłodko wyglądacie dziewczyny takie przytulone cytrynka- masz się czym chwalić ![]() lena-śliczne dziewczyny jesteście koniazaszalałaś z fotkami piękne zdjęcia.przepiękne masz córeczki.napatrzeć się nie mogęemigra-julcia cudna jest.przeurocza.a Twój mąż niesamowicie sympatyczny mi się wydaje mravkaTwój Robercik taki sam kopacz jak mój gabrysiek też się pochwaliłam swoim gabryśkiem, fotki na mailu. niestety nie mam aktualnych, te są z majówki. jak odzyskam aparat to zrobię mnóstwo zdjęć .obiecuję. dziewczyny wywołujecie zdjęcia? czy tylko na kompie je macie? ja zawsze wywołuje te fajniejsze.wydaje mi się że takie papierowe zdjęcia są fajniejsze od tych na monitorze. miłego wieczorku.przespanej ,spokojnej nocki
|
#4407 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wrocilam do swiata zywych. Spalam od 19.00-21.20
Tak w ogole to zaczelam Andree karmic bez nakladki od poprzedniego karmienia, bo mialam wrazenie ze z nakladka wiecej wylewa niz je. Ladnie je bez, wiec moze w koncu pozegnamy sylikon .
|
|
|
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a moj maz jest sympatyczny jak moja mama go zobaczyla pierwszy raz to sama sie o malo w nim nie zakochala hihi Gabrys cudny Cytat:
||
|
|
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zariah gratulacje
![]() Cytat:
Cytat:
może też spróbuję karmić bez nakładek, bo też odniosłam wrażenie, ze sporo się wylewa bokami ![]() hej! ![]() dzisiaj miałam wizytę kontrolną u gina. wszystko w porządku. porozmawiałam z nią o antykoncepcji i wzięłam przy okazji receptę na tabletki. z tym, że nie jestem do końca przekonana czy je wykupię, bo nie wiem jeszcze jaką anty stosować. wspominała coś o krążku albo zastrzyku jeszcze ale ja sama nie wiem, w sumie to nie myślałam jeszcze o tym. a Wy? któraś z Was ma ten krążek albo decyduje się na te zastrzyki? i może coś o tych metodach przybliżyć więcej? ![]() Emilka ostatnio nam sypia co raz dłużej. wcześniej sen trwał od 20 do około 0:00 ewentualnie 1:00 godziny. wczoraj spała od 20 do 4:30 a dzisiaj do 3:30. nie wiem czy się jakoś przestawia już powoli na te dłuższe spania, wydawało mi się że takie dzieci jeszcze potrzebują zjeść częściej w nocy.
|
|
#4410 |
|
Zadomowienie
|
Hej
Tak czytam co piszecie i u mnie koper włoski jakoś ani nie pomógł ani nie zrobił większego problemu. Podaję Infacol regularnie ( ale nie co karmienie jak pisze tylko 3-4 razy na dzień) i pomaga mojej małej. Prędzej robię małej rumianek jak chce pić albo wodę przegotowaną nie smakuje jej ten koper. Bo ja te herbatki robię z suszu a nie gotowce hippa.Emigra na pierwszym zdjęciu Julka to na pewno miała potówki. Moja córcia też je ma ale ja parze jej rumianek dolewam do wody co ją w niej kąpie i po tym całe jej ciałko wydaje się bielsze i takie gładziutkie. Dziewczyny nie sugerujcie się aż tak sugestami innych. Owszem są one bardzo pomocne i ja się od was sporo nauczyłam ,ale może warto spróbować i się przekonać jak to u was jest? Mówicie, że rumianek uczula i to prawda, ale ja na swojej córci spróbowałam i na szczęście nic. Jak by uczulił nie zrobiła bym tego więcej. Teraz rumianek i kąpiel w nim to super sprawa. No i wymyłam dzisiaj mojej córci tam bardzo dokładnie. Nie będę tego robić codziennie ale raz na jakiś czas wg. mnie nie zaszkodzi. Co do snu to moja córa podobnie jak i synek kiedy był taki mały, sporo śpi. Rano o 7 zje, pogada i około 9 lub po zasypia i spi do 12 lub 13. Potem jakaś 1-1,5h aktywności i śpi do16 później albo zje i idzie spać od razu i do 18 albo się pobawi i zasypia. o 17-18 wstaje znów je i pobawi się to wstaje przed 20 na kąpiel. znowu 1-1,5 aktywności i zasypia okolo 22-23 i spi do 2-3. Wtedy mam okolo 2 h aktywnosci i jeszcze nad ranem pobudka ale tylko na jedzenie. Jak mój syn był już taki 4, 5 miesięcy to spał do chyba roku, dwa razy na dzień przed i po obiedzie ze 3 h.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.

taki ''urok'' noworodkowy'' 
jako rozszerzenie diety... aa i kakao 

nie wiem już jak pomóc temu mojemu synowi przy tych kolkach dziś rano znów tak strasznie płakał że aż cięzko dychał i kilka razy się zapowietrzył
a co juz robiliscie ?
pozniej dostal wode do picia nie byl zachwycony ale z braku laku i woda dobra

oczywiście były znacznie słabsze i krótsze ale mały regularnie wieczorami na nowo zaczął płakać. Teraz jesteśmy na etapie odstawiania i jest lepiej 
ale ja sama nie wiem, w sumie to nie myślałam jeszcze o tym. a Wy? któraś z Was ma ten krążek albo decyduje się na te zastrzyki? i może coś o tych metodach przybliżyć więcej?