Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 16:00   #4381
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Jula tez tak miala w pierwszym miesiacu zycia - non stop jakies krostki, plamki, itp Nie polecalabym sudokremu, on za bardzo wysusza. Jesli juz to kapiel w krochmalu - nam super pomogla. A prawda jest taka ze nawet jakbys nic z tym nie robila to samo zejdzie taki ''urok'' noworodkowy''
No to pocieszenie,ze pewnie i u nas to minie.Z Wiki nie bylo skornych problemow.Tez sudocrem tez nie bardzo mi sie widzial.A kapiel w krochmalu robilam wczoraj i wlasnie nie wiem czy codziennie taka kapiel robic,jak myslisz?

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
No i dziś syncio kończy 4 tygodnie
Gratulacje!!

Cytat:
Wlasnie wyczytalam na jakims forum o kobiecie co 2,5 miesiecznemu synkowi dawala do jedzenia uwaga parowki i skorke od chleba jako rozszerzenie diety... aa i kakao

O wow,to poszla po calosci!Masakra...

A nam przyszla dzisiaj mata Tiny Love.Fajna jest,Mlody przejawia oznaki zainteresowania.
Stary 2012-05-21, 16:16   #4382
Nikii89
Zakorzenienie

Dot.: Większość mam już rozpakowanych a na kilka wciąż czekamy ! Mamy Wiosenne 2012

jeszcze odnośnie tych Oskarowych kolek..... mamy Espumisan ale mam wrażenie że on nie pomaga.... z tego co pamiętam kilka z was używa sab simplex - jest wart polecenia?? wiem że trzeba sprowadzić z tego co widziałam to na allegro też idzie kupić.....
Stary 2012-05-21, 16:32   #4383
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
Ja dzis obudzilam sie w nocy z takim bólem gardła, ze cos okropnego, ale płukam szałwią i jest lepiej. Filip tez nie ciekawie, kaszle w nocy i ma katar. Dobrze ze mąż z Szymonkiem sie trzymaja.
A rano zeby bylo ciekawiej dorobilam sie guzka w piersi i boli mnie piers (pewnie zle spalam, moze cos ucisłam). W kazdym razie rozmasowalam, no i ssaczek tez pomogł, guzka juz chyba nie ma ale bol jeszcze jest.

konia hehe dokladnie, nie jestesmy juz pierwszej świeżości i lata nie te no i siły nie te na balowania całonocne. Ja o 23 to juz tez jestem dętka
Zdjecia dodałas przepiekne! Swietna z Was rodzinka, no i tż niezly przystojniaczek. Dziewczyny Ci pięknie rosną, są prześliczne, miód malina Te zdjecia jak Nina calusia siotre sa najpiękniejsze.
Ty mamuśka tez sie trzymasz jak na ten wiek a tak powaznie świetna z Ciebie mamuśka
No i zazdroszcze działeczki, tyyle tam zieleni, piaseczek jak nad morzem normalnie, super!

Cytrynka piekny avatar

desia taka ze mnie chudzinka, ze az strach
Ale dziekuje za komplementy
Zycze by bole brzuszka odeszly na dobre!No i zyczymy zdrowka dla Wikuni.

lenka jakie sliczne zdjecia! Kajunia jest przeurocza, pieknie sie smiejeNo i Ty mamusia niczego sobie

aalegna juz Ci kiedys pisalam, ze to samo mialam na spacerach z Filipem. Zawsze jak sie obudzil to wszczynal alarm, a poza tym spacery z nim kojarza mi sie z jednym wielkim krzykiem i mna uciekajaca do domu z nim na reku i pchajaca druga reka wozek.
Mysle, ze sa po prostu takie dzieci, ktore nie cierpią jezdzic w wozku. Nigdy na spokojne z nim nie moglam zrobic zakupow, bo zdazylam kupic polowe rzeczy i musialam wracac do domu. Dlatego zakupilam chuste i bralam go w chuscie, powiem Ci ze ulga niesamowita, w chuscie nie plakał a ja moglam na spokojen zrobic zakupy.
Ale pociesze Cie, pozniej mu to minelo i polubial wozeczek ale mial juz pare dobrych m-cy.
Szymon za to uwielbia jazde wozkiem, on zaraz zasypia na powietrzu, nawet nie musze go na rekach usypiac. Kazde dziecko jest inne.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguśka zdolna z Ciebie Kobita
Teściu dobrze się trzyma, Ojciec też przystojny widać

Ładnie wyglądasz i oczywiście TŻ tez ładnie w tej koszuli w paseczki .
Cała rodzinka Super

ps. widzę krupniczek w szafie jednak mam chyba chcicę na alk konkretną
nie tylko krupniczek
dziekujemy
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-05-21 o 16:21
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:37   #4384
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Hej
Ja dzis obudzilam sie w nocy z takim bólem gardła, ze cos okropnego, ale płukam szałwią i jest lepiej. Filip tez nie ciekawie, kaszle w nocy i ma katar. Dobrze ze mąż z Szymonkiem sie trzymaja.
A rano zeby bylo ciekawiej dorobilam sie guzka w piersi i boli mnie piers (pewnie zle spalam, moze cos ucisłam). W kazdym razie rozmasowalam, no i ssaczek tez pomogł, guzka juz chyba nie ma ale bol jeszcze jest.

konia hehe dokladnie, nie jestesmy juz pierwszej świeżości i lata nie te no i siły nie te na balowania całonocne. Ja o 23 to juz tez jestem dętka
Zdjecia dodałas przepiekne! Swietna z Was rodzinka, no i tż niezly przystojniaczek. Dziewczyny Ci pięknie rosną, są prześliczne, miód malina Te zdjecia jak Nina calusia siotre sa najpiękniejsze.
Ty mamuśka tez sie trzymasz jak na ten wiek a tak powaznie świetna z Ciebie mamuśka
No i zazdroszcze działeczki, tyyle tam zieleni, piaseczek jak nad morzem normalnie, super!

Cytrynka piekny avatar

desia taka ze mnie chudzinka, ze az strach
Ale dziekuje za komplementy
Zycze by bole brzuszka odeszly na dobre!No i zyczymy zdrowka dla Wikuni.

lenka jakie sliczne zdjecia! Kajunia jest przeurocza, pieknie sie smiejeNo i Ty mamusia niczego sobie

aalegna juz Ci kiedys pisalam, ze to samo mialam na spacerach z Filipem. Zawsze jak sie obudzil to wszczynal alarm, a poza tym spacery z nim kojarza mi sie z jednym wielkim krzykiem i mna uciekajaca do domu z nim na reku i pchajaca druga reka wozek.
Mysle, ze sa po prostu takie dzieci, ktore nie cierpią jezdzic w wozku. Nigdy na spokojne z nim nie moglam zrobic zakupow, bo zdazylam kupic polowe rzeczy i musialam wracac do domu. Dlatego zakupilam chuste i bralam go w chuscie, powiem Ci ze ulga niesamowita, w chuscie nie plakał a ja moglam na spokojen zrobic zakupy.
Ale pociesze Cie, pozniej mu to minelo i polubial wozeczek ale mial juz pare dobrych m-cy.
Szymon za to uwielbia jazde wozkiem, on zaraz zasypia na powietrzu, nawet nie musze go na rekach usypiac. Kazde dziecko jest inne.

---------- Dopisano o 16:32 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ----------

nie tylko krupniczek
dziekujemy
dziekuje
jesli chodzi o kropniczek to u nas jest tak barek pelen od wódek i wishy jak nigdy :d nie ma komu pic teraz
Stary 2012-05-21, 16:38   #4385
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
jeszcze odnośnie tych Oskarowych kolek..... mamy Espumisan ale mam wrażenie że on nie pomaga.... z tego co pamiętam kilka z was używa sab simplex - jest wart polecenia?? wiem że trzeba sprowadzić z tego co widziałam to na allegro też idzie kupić.....
Nikii - u mnie na bóle brzuszka pomogło... odstawienie espumisanu, okazuje się, że po nim było jeszcze gorzej, a zaczęło się w ogóle od koperku, bo moja mama stwierdziła, że Hania się za bardzo pręży przy bączkach - wypiłam koperek kilka razy i była tragedia... od poniedziałku podawałam espumisan i codziennie były płacze, krzyki i ogólnie masakra... Wczoraj nie podałam espumisanu i dziś też - no i Hania nie płacze - owszem bączki Ją wybudzają i nie idzie Jej to zupełnie bezproblemowo, ale nie ma płaczu. Położna poradziła, żeby spróbować rumianku - że powinien działać uspokajająco także na układ pokarmowy... zobaczymy jak będzie, bo zacznę dopiero od jutra...
Ogólnie espumisan jeszcze bardziej pobudzał i wcale nie łagodził bólów brzuszka
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:44   #4386
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Jestem załamana nie wiem już jak pomóc temu mojemu synowi przy tych kolkach dziś rano znów tak strasznie płakał że aż cięzko dychał i kilka razy się zapowietrzył z bólu pręży się i zaciska mocno piąstki.. żal mi go a nie wiem jak mu pomóc
biedactwo a co juz robiliscie ?

moze zwieksz dawke espumisanu?
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
my juz po spacerku, upal nieslychany, mlody nie spal 2h w wozku az jestem w szoku, lezal i gugal pozniej dostal wode do picia nie byl zachwycony ale z braku laku i woda dobra
Jula od przedwczoraj ladnie pije miedzy posilkami albo wode albo herbate z rumianku rumianek jej podaje zeby kupka szla bo ostatnio znowu sie z nimi ociaga
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No to pocieszenie,ze pewnie i u nas to minie.Z Wiki nie bylo skornych problemow.Tez sudocrem tez nie bardzo mi sie widzial.A kapiel w krochmalu robilam wczoraj i wlasnie nie wiem czy codziennie taka kapiel robic,jak myslisz?
Ja kapalam codziennie w krochmalu az widzialam poprawe.

A jaka ta mate zamowilas? Ja mam taka rozowa tez z TL i jestem zadowolona, choc mala ostatnio nie przejawia zainteresowania mata - woli karuzelke

Bylam na szybkich zakupach z mala, jest tak duszno ze wytrzymac nie idzie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:45   #4387
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Nikii - u mnie na bóle brzuszka pomogło... odstawienie espumisanu, okazuje się, że po nim było jeszcze gorzej, a zaczęło się w ogóle od koperku, bo moja mama stwierdziła, że Hania się za bardzo pręży przy bączkach - wypiłam koperek kilka razy i była tragedia... od poniedziałku podawałam espumisan i codziennie były płacze, krzyki i ogólnie masakra... Wczoraj nie podałam espumisanu i dziś też - no i Hania nie płacze - owszem bączki Ją wybudzają i nie idzie Jej to zupełnie bezproblemowo, ale nie ma płaczu. Położna poradziła, żeby spróbować rumianku - że powinien działać uspokajająco także na układ pokarmowy... zobaczymy jak będzie, bo zacznę dopiero od jutra...
a to dziwne ze nie pomaga espimisan ani koperek ale juz ktoras z dziewczyn pisala ze byl odwrotny efekt.... my na szczescie nie mamy takich problemow a co do rumianku ja czasem podaje bo tez slyszalam ze jest lagodniejszy niz koperek ale mlody nie spi dlugo po rumianku i tez jest napisane aby przed snem nie podawac

emigra u nas nie ma problemu z kupkami, jedna dziennie jest taka mega ze pielucha nie wytrzymuje i codziennie body musze zapierać

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-05-21 o 16:46
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 16:45   #4388
tikki85
Zakorzenienie

Moja Mała dalej nie śpi, a ja jak wstaję to mi się kręci w głowie ze zmęczenia...no cóż...bywa . Mam nadzieję, że dzięki temu prześpi całą noc .
Za to zrobiłam jej sesję

Andrea-Matrioszka
Desktop.jpg
Stary 2012-05-21, 17:42   #4389
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Hej

Oj wspolczuje samopoczucia

Cytat:

A jaka ta mate zamowilas? Ja mam taka rozowa tez z TL i jestem zadowolona, choc mala ostatnio nie przejawia zainteresowania mata - woli karuzelke
Taka:

http://www.ebay.co.uk/itm/3604325167...84.m1439.l2648

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Moja Mała dalej nie śpi, a ja jak wstaję to mi się kręci w głowie ze zmęczenia...no cóż...bywa . Mam nadzieję, że dzięki temu prześpi całą noc .
Za to zrobiłam jej sesję

Andrea-Matrioszka
Załącznik 4685522
Slicznotka

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

Znow slicznosci na mailu:

Lena ale slodziutka jest Kaja,taka pogodna i ty wygladasz super!
Cytrynka super zdjecia!Cala rodzinka swietnie sie prezentuje!
Tikki no co ty ta coreczke do spania zmuszasz,jak ona taka towarzyska
A powaznie moj tez tak ma,ale rzadko placze wiec to na plus.
Aguska fajnie wygladacie,a torcik sliczny,masz zdolnosci
Stary 2012-05-21, 17:54   #4390
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
my stosowaliśmy i na początku była rewelacja, jak ręką odjął, mały miał wtedy tylko 2 tyg więc podawaliśmy tylko 8 kropelek, później dawke stopniowo zwiększaliśmy i jak doszliśmy to zalecanych 15 to tak jakby kolki wróciły na nowo oczywiście były znacznie słabsze i krótsze ale mały regularnie wieczorami na nowo zaczął płakać. Teraz jesteśmy na etapie odstawiania i jest lepiej Bóle brzuszka co jakiś czas się zdarzają ale już nie tak silne.

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Aguskaa moja mama i siostra też mnie namawiają do chusty, ale kurcze ja się jakoś jej boje że mi się rozwiąże itd. Wiem że jak nie spróbuje to się nie przekonam ale jakos tak mam stracha. A Seba to z tym wózkiem jak ma dzień, w ubiegłym tygodniu spał 3 godz jak zabity i nie przeszkadzał mu hałas dzieci na boisku, ani przejeżdżający traktor a od wczoraj coś mu nie pasi, może faktycznie nie moge z nim wychodzić w takie upały
Aguskaa to zdrówka dużo życze dla was żeby nic się poważnego nie przyplątalo!!!

---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:52 ----------

Cytat:
u nas nie ma problemu z kupkami, jedna dziennie jest taka mega ze pielucha nie wytrzymuje i codziennie body musze zapierać
u mnie też często taka kupa że plecami wychodzi wczoraj przy karmieniu nawet moje spodnie zostały zafajdane
Stary 2012-05-21, 17:58   #4391
Flowerbombka
Zadomowienie

Tikki Andrea śliczniacha

Emigra jak dla mnie córunia to cała Ty

Lenka super z Kajcią wyglądacie, a ona jaka pogodna...

Mravka Robercik jaki ruchliwy i widac że lubi karuzelkę..

Konia córeczki śliczne...super fotki, teraz czekamy na jakieś we 4..

Cytrynka
rany jaki Wiktorek już duży

Aguśka ale chlopaki maja fajnych dziadziusiów a tort bardzo ładnie ozdobiłaś..
No i zdrowiej szybko..

Nikki Oskarek biedaczek...oby jak najszybciej mu te bóle przeszły..
Flowerbombka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:03   #4392
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
a to taki zwykły rumianek?? a podajecie jak jest letni czy zimny?
hmm.... może też spróbuję odstawić espumisan i zobaczę czy pomogło...czyli po odstawieniu już na drugi dzień widziałaś efekt??

Cytat:
biedactwo a co juz robiliscie ?

moze zwieksz dawke espumisanu?
masowanie brzuszka, dawanie ciepłej pieluszki tetrowej na brzuszek, nawet lekarka proponowała końcóweczkę termometru do odbytu dać aby zwieracze puściły.
Ja piłam koper włoski, jemu podajemy Espumisan 5kropel x3 dziennie jak połozna radziła.
W sumie to też mam wrażenie że odkąd zaczełam pić koper i podawać mu espumisan to jest gorzej...
Stary 2012-05-21, 19:26   #4393
karolca
Zakorzenienie

Mam pytanie za 100 punktów.
Ewelinka jest przyzwyczajona do spania w kołysce. Dziś lub jutro czeka ją spanie w łóżeczku.
Jak ją uśpić?

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 19:30   #4394
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
hmm.... może też spróbuję odstawić espumisan i zobaczę czy pomogło...czyli po odstawieniu już na drugi dzień widziałaś efekt??

masowanie brzuszka, dawanie ciepłej pieluszki tetrowej na brzuszek, nawet lekarka proponowała końcóweczkę termometru do odbytu dać aby zwieracze puściły.
Ja piłam koper włoski, jemu podajemy Espumisan 5kropel x3 dziennie jak połozna radziła.
W sumie to też mam wrażenie że odkąd zaczełam pić koper i podawać mu espumisan to jest gorzej...
koper.... ja bym go obstawiala...
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mam pytanie za 100 punktów.
Ewelinka jest przyzwyczajona do spania w kołysce. Dziś lub jutro czeka ją spanie w łóżeczku.
Jak ją uśpić?
a kolyszesz ja zawsze czy zasypia w bezruchu?
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-21, 19:30   #4395
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna;34247294[COLOR=Silver
[/COLOR]
u mnie też często taka kupa że plecami wychodzi wczoraj przy karmieniu nawet moje spodnie zostały zafajdane
plecami to pikus dzis brzuszkiem wyszla bo lezal na brzuszku wiec i szpiworek do prania
Stary 2012-05-21, 19:35   #4396
karolca
Zakorzenienie

Cytat:

różnie. jak widzę, że się męczy i nie może zasnąć, to pokołyszę kilka razy.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-21, 19:38   #4397
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
różnie. jak widzę, że się męczy i nie może zasnąć, to pokołyszę kilka razy.
moze usnie sama z siebie, ja bym sprobowala ja przyzwyczajac moje dziecko baaardzo rzadko jest kolysane do snu wiec problemu nie mamy

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
plecami to pikus dzis brzuszkiem wyszla bo lezal na brzuszku wiec i szpiworek do prania
wow
nam jeszcze nigdy nie wyciekla kupka - pewnie to zasluga mm
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-21, 19:40   #4398
karolca
Zakorzenienie

Ja kołyszę jak jest problem
Sęk w tym, że jak łózeczko przyjdzie do naszej sypialni to kołyska wędruje do pokoju dziennego.

Muszę być dobrej myśli

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-21, 20:04   #4399
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
Lena w koncu sie ujawnilas - chyba jeszcze nie wrzucalas swojego zdjecia, tak zeby bylo Cie widac?
kiedyś tam pokazywałam swoją facjatę, ale w sumie nie ma się czym chwalic

---------- Dopisano o 19:53 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
no to u nas jest taka sama pogoda, do duszy

A ja Lenę pamiętam z fotki w sukience , gdzie miała postawę baletową tzn. miala tak stopy ustawione jak w balecie
ło matko

---------- Dopisano o 19:58 ---------- Poprzedni post napisano o 19:53 ----------

Aguśka dzięki Wasze fotki też cudne
Zdrówka dużo życzę

koniakonia ale się dopatrzyłaś tego Krupnika, głodnemu chleb na myśli no ja tez bym się napija z chęcia, nie powiem, a będąc na spacerze zachciało mi się zapalic, o rany i to jak..

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:58 ----------

Nikki współczuję, my mieliśmy z Kają dzis tez wielki płacz - jak wróciliśmy ze spaceru, więc obiad na zimno dziś był..
Nie mam pojęcia co mojemu Kajulkowi było, aż mnie serce bolało, bo nie wiedziałam jak Jej pomoc. To jest najgorsze właśnie..

---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:00 ----------

Cytat:
Za to zrobiłam jej sesję

Andrea-Matrioszka
Załącznik 4685522
hehe, super minki!!

---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

Dziękuje Gosiu

Dziewczynki, ile dzieci powinny spac w ciągu dnia w kolejnych miesiącach?
A ile jest czuwania? Bo im starsze tym więcej aktywności, ale nie wiem czy moja Kajcia nie przesadza ostatnio. Wydaje mi się aż wymęczona, chyba jednak za mało śpi w dzień..

Flower dziękujemy.. A mi się wydaje że moja Kaja jakaś mało pogodna, szczególnie ostatnio - jak nie śpi to prawie non stop płacze

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-05-21 o 20:06
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 20:07   #4400
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
A ile jest czuwania? Bo im starsze tym więcej aktywności, ale nie wiem czy moja Kajcia nie przesadza ostatnio. Wydaje mi się aż wymęczona, chyba jednak za mało śpi w dzień..
nie wiem czy są jakieś "normy".
U nas jest tak, że godzina aktywności i godzina, dwie snu. Oczywiście wszystko ma związek z jedzeniem, bo jak chce jeśc co dwie godziny to się rozkłada tak, że 40 minut aktywności, godzina snu albo odwrotnie.
Czasem nie śpi przez 3 godziny.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2012-05-21, 20:08   #4401
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem czy są jakieś "normy".
U nas jest tak, że godzina aktywności i godzina, dwie snu. Oczywiście wszystko ma związek z jedzeniem, bo jak chce jeśc co dwie godziny to się rozkłada tak, że 40 minut aktywności, godzina snu albo odwrotnie.
Czasem nie śpi przez 3 godziny.
tak mniej więcej oczywiście mi chodziło
Stary 2012-05-21, 20:28   #4402
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
moze usnie sama z siebie, ja bym sprobowala ja przyzwyczajac moje dziecko baaardzo rzadko jest kolysane do snu wiec problemu nie mamy

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

wow
nam jeszcze nigdy nie wyciekla kupka - pewnie to zasluga mm
na piersi chyba luźniejsze sa kupki

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość

Cytrynka
rany jaki Wiktorek już duży
zaraz 3 miesiace bedzie mial nie wiem kiedy ten czas zlecial
Stary 2012-05-21, 20:29   #4403
lena_mi
Zakorzenienie

Cytat:

Aguśka, a Ty jesteś rocznik 83?

Co do balowania to racja, koniakonia dobrze pisała - kiedyś o 22 zaczynało sie imprezę a teraz o tej porze się kończy
Ja juz nie pamiętam kiedy byłam na jakiejś dłuższej imprezie.
Na moim weselu chyba

Tak się zastanawiam nad rocznicą ślubu tak a propos..
Co by tu wykombinowac..?
Stary 2012-05-21, 20:34   #4404
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:

Koper ponoć może zbyt gwałtownie działać na jelitka maluszka... espumisan ma ponoć łagodzić... a co do rumianku, to ja piłam taki zwykły - odrobinkę sobie posłodziłam... zastanawiam się czy nie podać Malutkiej w butelce... ale wszyscy odradzają dopajanie jak się karmi tylko piersią... a Hania ostatnio je bardzo często i tak co drugi raz ssie tak ok5-10minut - tak normalnie sesja karmienia trwa od pół godziny do 45minut...
Cytat:

ja też obstawiam koper - poza tym jest niesmaczny rumianek lepszy w smaku
Cytat:
a to dziwne ze nie pomaga espimisan ani koperek ale juz ktoras z dziewczyn pisala ze byl odwrotny efekt.... my na szczescie nie mamy takich problemow a co do rumianku ja czasem podaje bo tez slyszalam ze jest lagodniejszy niz koperek ale mlody nie spi dlugo po rumianku i tez jest napisane aby przed snem nie podawac

emigra u nas nie ma problemu z kupkami, jedna dziennie jest taka mega ze pielucha nie wytrzymuje i codziennie body musze zapierać
ja to już nie wiem jak to jest z tymi brzuszkami... właśnie Młoda miała atak płaczu i zdecydowanie miało to związek z bąkami... ale po espumisanie te ataki pojawiały się kilka razy dziennie (3 godziny po podaniu espumisanu)
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:52   #4405
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Ja jakos nigdy nie liczylam ile mala czuwa, ile spi w ciagu dnia, ale byl okres ze potrafila nie spac bardzo dlugo, bo po kilka h, ale nie marudzila wtedy. A teraz sa dni ze duzo czuwa, ale sa tez takie ze np obudzi sie rano na karmienie powiedzmy o 6, potem spi do 9, zje, spi do 12, zje, spi do 15 i od 15 zaczyna czas zabawy czy czuwania, potem zje kolo 18 i zasnie do 21. Tak bylo nim mi sie rozregulowala, bo teraz je kiedy chce (czasem co 2 h czasem co 5 nawet w ciagu dnia i je nierowne porcje, czyli raz 50 ml raz 130) dzisiaj od 17 chciala jesc co h ale po troche nie wiem ile razy musialam wylewac mleko i robic nowe ... ale plus jest taki ze zaczela ladnie pic rumianek i wode cos za cos... tylko jak np chce jej sie wody to mi mleka nie ruszy a jak chce sie mleka to wody nie tknie...
Cytat:
na piersi chyba luźniejsze sa kupki

Cytat:
Tak się zastanawiam nad rocznicą ślubu tak a propos..
Co by tu wykombinowac..?
Mialam dzisiaj sesje z moim tata i bracmi na skype i mowie im ze przyjezdzamy z mezem i Jula do nich 19 lipca a tata uslyszal ze 15 i pyta ''W rocznice slubu??'' to mu mowie ze w rocznice nie tylko 19 a rocznice mamy dwie dzien po dniu z mezem (14.7 bycia razem, 15.7 slubu) i bedziemy swietowac a Julke sprzedamy babci a moj brat na to ''no i po 9 miesiacach powitamy na swiecie Juliana Wiktora''

Niunia oczywiscie marudzila od 17 ... bylysmy na krotkim spacerze, potem sesja na skype i zaczelo si marudkowanie ... maz troche ponosil i wtedy bylo oki, ale do mamy bylo dzisiaj be .... chyba ma mnie juz dosc

teraz usnela jak susel po kapieli a ja glowkuje kiedy obudzi sie na karmienie, dojadla po 20 kilka ml ale na ile jej to wystarczy to nie mam pojecia... ide pod prycho

---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:51 ----------

Wiecie, jak czytam nasz watek to widze ze chyba nie ma maluszka ktoremu KOPER WLOSKI pomogl wiekszosci o ile nie wszystkim raczej pogorszyl problemy brzuszkowe - wiec skad wziela sie fama ze pomaga?
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-21, 21:58   #4406
agabi
Rozeznanie

ja jak zwykle z doskoku...
cześć mamuśki

emigra- Twój sposób zadzialał-dziękuję Ci bardzo gabryś nie ma już tej wstrętnej ciemieniuchy

cytrynka- ja jestem na mm i kupki gabryśka są luźne...zawsze.tak więc chyba nie ma normy na to.
a do tego są zielone...

dziewczyny, narzekacie na ten koper- przyłączam się.zamiast pomagać szkodzi.odstawilam i nigdy do niego nie wrócę.

maila nadrobiłam.udały nam się dzieciaczki
Aguśka-piękny tort.i piękną masz rodzinkę a dla Filipka, spóźnione -wszystkiego co najlepsze, najsłodsze, najcudowniejsze...

tikki
słodko wyglądacie dziewczyny takie przytulone
cytrynka- masz się czym chwalić super chłopakimamy identyczny leżaczek
lena-śliczne dziewczyny jesteściekajulka taki słodziaczek cudny
koniazaszalałaś z fotkamipiękne zdjęcia.przepiękne masz córeczki.napatrzeć się nie mogę
emigra-julcia cudna jest.przeurocza.a Twój mąż niesamowicie sympatyczny mi się wydaje
mravkaTwój Robercik taki sam kopacz jak mój gabrysieksłodziak:l ove:

też się pochwaliłam swoim gabryśkiem, fotki na mailu. niestety nie mam aktualnych, te są z majówki. jak odzyskam aparat to zrobię mnóstwo zdjęć .obiecuję.

dziewczyny wywołujecie zdjęcia? czy tylko na kompie je macie? ja zawsze wywołuje te fajniejsze.wydaje mi się że takie papierowe zdjęcia są fajniejsze od tych na monitorze.

miłego wieczorku.przespanej ,spokojnej nocki
Stary 2012-05-21, 21:59   #4407
tikki85
Zakorzenienie

Dziewczyny wrocilam do swiata zywych. Spalam od 19.00-21.20 . Andrea po kapaniu ladnie zasnela a ja odplynelam przy TV.
Tak w ogole to zaczelam Andree karmic bez nakladki od poprzedniego karmienia, bo mialam wrazenie ze z nakladka wiecej wylewa niz je. Ladnie je bez, wiec moze w koncu pozegnamy sylikon .
Stary 2012-05-21, 22:02   #4408
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość
ja jak zwykle z doskoku...
cześć mamuśki

emigra- Twój sposób zadzialał-dziękuję Ci bardzo gabryś nie ma już tej wstrętnej ciemieniuchy

cytrynka- ja jestem na mm i kupki gabryśka są luźne...zawsze.tak więc chyba nie ma normy na to.
a do tego są zielone...

dziewczyny, narzekacie na ten koper- przyłączam się.zamiast pomagać szkodzi.odstawilam i nigdy do niego nie wrócę.

maila nadrobiłam.udały nam się dzieciaczki
Aguśka-piękny tort.i piękną masz rodzinkę a dla Filipka, spóźnione -wszystkiego co najlepsze, najsłodsze, najcudowniejsze...

tikki
słodko wyglądacie dziewczyny takie przytulone
cytrynka- masz się czym chwalić super chłopakimamy identyczny leżaczek
lena-śliczne dziewczyny jesteściekajulka taki słodziaczek cudny
koniazaszalałaś z fotkamipiękne zdjęcia.przepiękne masz córeczki.napatrzeć się nie mogę
emigra-julcia cudna jest.przeurocza.a Twój mąż niesamowicie sympatyczny mi się wydaje
mravkaTwój Robercik taki sam kopacz jak mój gabrysieksłodziak:l ove:

też się pochwaliłam swoim gabryśkiem, fotki na mailu. niestety nie mam aktualnych, te są z majówki. jak odzyskam aparat to zrobię mnóstwo zdjęć .obiecuję.

dziewczyny wywołujecie zdjęcia? czy tylko na kompie je macie? ja zawsze wywołuje te fajniejsze.wydaje mi się że takie papierowe zdjęcia są fajniejsze od tych na monitorze.

miłego wieczorku.przespanej ,spokojnej nocki
ciesze sie ze pomoglo

a moj maz jest sympatyczny jak moja mama go zobaczyla pierwszy raz to sama sie o malo w nim nie zakochala hihi

Gabrys cudny
Cytat:
Dziewczyny wrocilam do swiata zywych. Spalam od 19.00-21.20 . Andrea po kapaniu ladnie zasnela a ja odplynelam przy TV.
Tak w ogole to zaczelam Andree karmic bez nakladki od poprzedniego karmienia, bo mialam wrazenie ze z nakladka wiecej wylewa niz je. Ladnie je bez, wiec moze w koncu pozegnamy sylikon .
super
3270g, 47 cm
Stary 2012-05-21, 22:40   #4409
Karo89
Zakorzenienie

Cytat:
Zariah urodziła Elizkę 13 marca. Zdrowiuteńka i śliczniutka.
Zariah gratulacje
Cytat:
Za to zrobiłam jej sesję

Andrea-Matrioszka
Załącznik 4685522
jaka słodka

Cytat:
super, moja się nie bardzo chcę przyssać do piersi bez nakładki, ale kiedyś mieliśmy sytuację awaryjną, bo przed samym wyjściem z domu zaczęła strasznie płakać, widać, że głodna była, a nakładki w aucie już były, więc spróbowałam ją na siłę przystawić i się udało może też spróbuję karmić bez nakładek, bo też odniosłam wrażenie, ze sporo się wylewa bokami

hej!

dzisiaj miałam wizytę kontrolną u gina. wszystko w porządku.
porozmawiałam z nią o antykoncepcji i wzięłam przy okazji receptę na tabletki. z tym, że nie jestem do końca przekonana czy je wykupię, bo nie wiem jeszcze jaką anty stosować. wspominała coś o krążku albo zastrzyku jeszcze ale ja sama nie wiem, w sumie to nie myślałam jeszcze o tym. a Wy? któraś z Was ma ten krążek albo decyduje się na te zastrzyki? i może coś o tych metodach przybliżyć więcej?

Emilka ostatnio nam sypia co raz dłużej. wcześniej sen trwał od 20 do około 0:00 ewentualnie 1:00 godziny. wczoraj spała od 20 do 4:30 a dzisiaj do 3:30. nie wiem czy się jakoś przestawia już powoli na te dłuższe spania, wydawało mi się że takie dzieci jeszcze potrzebują zjeść częściej w nocy.

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 22:43   #4410
Roksape
Zadomowienie

Hej Tak czytam co piszecie i u mnie koper włoski jakoś ani nie pomógł ani nie zrobił większego problemu. Podaję Infacol regularnie ( ale nie co karmienie jak pisze tylko 3-4 razy na dzień) i pomaga mojej małej. Prędzej robię małej rumianek jak chce pić albo wodę przegotowaną nie smakuje jej ten koper. Bo ja te herbatki robię z suszu a nie gotowce hippa.

Emigra na pierwszym zdjęciu Julka to na pewno miała potówki.
Moja córcia też je ma ale ja parze jej rumianek dolewam do wody co ją w niej kąpie i po tym całe jej ciałko wydaje się bielsze i takie gładziutkie.

Dziewczyny nie sugerujcie się aż tak sugestami innych. Owszem są one bardzo pomocne i ja się od was sporo nauczyłam ,ale może warto spróbować i się przekonać jak to u was jest? Mówicie, że rumianek uczula i to prawda, ale ja na swojej córci spróbowałam i na szczęście nic. Jak by uczulił nie zrobiła bym tego więcej. Teraz rumianek i kąpiel w nim to super sprawa. No i wymyłam dzisiaj mojej córci tam bardzo dokładnie. Nie będę tego robić codziennie ale raz na jakiś czas wg. mnie nie zaszkodzi.

Co do snu to moja córa podobnie jak i synek kiedy był taki mały, sporo śpi.
Rano o 7 zje, pogada i około 9 lub po zasypia i spi do 12 lub 13. Potem jakaś 1-1,5h aktywności i śpi do16 później albo zje i idzie spać od razu i do 18 albo się pobawi i zasypia. o 17-18 wstaje znów je i pobawi się to wstaje przed 20 na kąpiel. znowu 1-1,5 aktywności i zasypia okolo 22-23 i spi do 2-3. Wtedy mam okolo 2 h aktywnosci i jeszcze nad ranem pobudka ale tylko na jedzenie.

Jak mój syn był już taki 4, 5 miesięcy to spał do chyba roku, dwa razy na dzień przed i po obiedzie ze 3 h.
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości