Razem schudniemy 20kg! - część II - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-07-19, 09:30   #4381
elganja
Rozeznanie

Dot.: Razem schudniemy 20kg! - część II

czarna : Pytanie było co prawda do lordi , ale ja mogę odpowiedzieć. Moja kuzynka miała @ prawie do 3 m-ca ciąży, więc jest to możliwe. Chyba właśnie jakoś do 3 miesiąca może być ,nie wiem czy to @ czy jakieś tam plamienia, ale wyglądało jak @ i jej gin powiedział że się zdarza (nieczęsto), ale jednak.
Stary 2012-07-19, 09:50   #4382
estecorazon
Rozeznanie

Czarna również potwierdzam, miałam normalny "okres" w 2 miesiącu ciąży, jakie było moje zdziwienie jak się okazało, że jestem w ciąży helooooł przeciez miałam okres no ale teraz już więcej rozumiem i wiem, że to możliwe

Jest: 97,5

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
estecorazon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 10:48   #4383
lordi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarnaDama2394 Pokaż wiadomość
Lordi-kochana mam pytanie czy jest możliwość że jest się w ciąży i ma się @ przez jakiś czas?czy wiesz może coś na ten temat,lub znasz takie przypadki?bo w necie tyle tego,że oczoplasu można dostać,a wiarygodne to też to nie jest...W opowieści,że koleżanka tak miała też nie wierzę bo jedna coś powie 2 dopowie i tworzy się historia(nie chodzi tu o mnie!nie nie w ciąży nie jestem he he)
Faktycznie moze sie cos takiego zdarzyc przy czym dosc rzadko. wtedy krwanienie powinno byc troche skapsze i krotsze niz zwykle, a krew jest rzadsza i jasniejsza, tak jakby troche ze sluzem. Takie przypadki jesli juz wystapia to najczesciej do 12tyg

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Widze ze dziewczyny juz Ci odpowiedzialy, ale ja spoztrzegawcza jestem

Medziu, co do mojego urlopu juz nic sie nie da zrobic, dali grafik i moge sie jedynie zamienic zeby miec jakis weekend wolny ale nic wiecej. Juz mi nerwy troche przeszly ale odchamie sie, robie za oddzialowa bardzo duzo rzeczy ktore nie naleza do moich obowiazkow. np. jak na nocce mam czas to robie zamowienia apteczne, zestawienia do nfz, zus, wpisuje w komputer dane pacjentek i nowonarodzonych dzieci. teraz nie bede miec na to czasu... Mogla mi spokojnie dac urlop, potrzebna byla tylko odrobina jej dobrej woli...

Ciąża bliżniacza
8tydz : 67,5kg
20tydz : 70,3kg
30tydz : 77,5kg
w dniu porodu : 79,7kg
2tyg po porodzie: 66,6kg
lordi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:13   #4384
czarnaDama2394
Zadomowienie

Lordi- jakiś kosmos! Okres mieć i w ciąży być...a jak testy wychodzą negatywne po 2 @.Dokładnie 3 negatywy to można wykluczyć ciążę??

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Odrazu wyjaśniam,że pytam,bo moja znajoma wpadła w jakąś obsesję...ma okres 3 miesiące,robiła 3 testy negatywne mówi że chyba jest w ciąży,albo sobie urojiła albo nie wiem.Mówi że miała nudności,zawroty głowy ale testy 3 negatywne więc albo się nakręciła albo nie wiem...
A w ogóle to myślę,że ona sobie to wkreciła.Wiem,że jak się coś sobie wmawia to pod wpływem stresu może być coś takiego jak objawy ...może źle mówię...

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...

Edytowane przez czarnaDama2394
Czas edycji: 2012-07-19 o 11:16
czarnaDama2394 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:15   #4385
estecorazon
Rozeznanie

no u mnie test wyszedł dwa razy pozytywnie więc nawet po wizycie u lekarza ciężko było mi uwierzyć, że mimo iż okres miałam to jestem w ciąży... poronione to wszystko

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-07-19, 11:22   #4386
czarnaDama2394
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez estecorazon Pokaż wiadomość
no u mnie test wyszedł dwa razy pozytywnie więc nawet po wizycie u lekarza ciężko było mi uwierzyć, że mimo iż okres miałam to jestem w ciąży... poronione to wszystko
u ciebie to bynajmniej testy były pozytywne,a u niej negatywy:-/ robiła je wieczorem,ale to według mnie bez różnicy bo jak dostała 2 @ to już byłaby gdzieś w 5-6 tyg.więc testy i tak wyszłyby pozytywne,bo stężenie hormonu byłoby na tyle duże,że bez problemu by wykazało ciążę.ona strasznie się tym stresuje,bo nie chce żadnej ciąży:-| i może to strach tak na nią działa.

Nigdy nie rezygnuj z celu tylko dla tego,że osiągnięcie go wymaga czasu.Czas i tak upłynie...
Stary 2012-07-19, 11:27   #4387
estecorazon
Rozeznanie

Namów ją na wizytę u lekarza, jak dla mnie to nie wygląda na ciążę skoro miała miesiączki i testy są negatywne... tak chociaż będzie spokojna i upewni się bo jak tak dalej będzie się zamartwiać....

Na dobrą sprawę to nie ma żadnych podstaw do tego aby twierdzić, że jest w ciąży, okres jest testy negatywne a mdłości może mieć z nerwów tak samo wymioty nie tylko ma się jako objawy ciąży a więc niech idzie do lekarza a napewno będzie spokojniejsza

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85

Edytowane przez estecorazon
Czas edycji: 2012-07-19 o 11:36
Stary 2012-07-19, 11:36   #4388
atram00100
Rozeznanie

no i po imprezie . Było przyzwoicie jeśli chodzi o jedzenie bo wpadło 1 ciasteczko i 2-3 chipsy także nie jest źle. W ogóle trochę głupio wyszło bo impreza była organizowana poniekąd z okazji urodzin, a goście wykruszyli się do 1/3 . Przykro i tyle zważywszy, że na wszystkie organizowane spotkania wszyscy przychodzili a nagle, ni stąd ni zowąd na 2 godziny przed rozpoczęciem, nikomu nie pasuję. Mimo to było sympatycznie także nie narzekam .

czarna no co to dla Ciebie 1 marny kilogram nadwyżki, kilka dni i po niej . A Ty co, tak za mną tęsknisz ??

thenerd tylko proszę mi tu smutków nie zajadać . Wiem, że jest ciężko ale nie pozwól by to spowodowało jeszcze większą frustrację z powodu wagi. Mała dasz sobie z tym wszystkim radę

este no laska za ćwiczenia i dobre nastawienie, tak trzymaj

Winnie spiesz się z tymi zdjęciami, czeeeeekam Teraz już nikt się nie ośmieli żartować z Puchatka, co najwyżej "bierz przykład z Winnie"

soldus weź już Ty takich głupot ludziom nie wciskaj bo jeszcze uwierzą, jakie kolczyki i warkocze, spójrz w lustro JESTEŚ PIĘKNA !!!

atram00100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 11:43   #4389
czarnaDama2394
Zadomowienie

Już jej mówiłam 1000razy żeby szła,a ta siedzi jak wół i mówi że nigdzie ona nie idzie!ciągle mi swoje obawy przedstawia,a ja już mam dość powtarzania ciągle tego samego!a nie chce w ogóle nic nie mówić,bo jest moja przyjaciółką można tak powiedzieć i nie chce jej zostawiać z tym wszystkim samej.Szczerze to czasem już sama nie wiem czy ona jest w ciąży czy nie jest!niebawem sama się wkrecę...chodź dla mnie to jest po prostu urojone!:-|dodam jeszcze że robiła 2 testy po 1@ i 1 po 2@ .Ona chyba tak się stresuje tym wszystkim,że te objawy mogą być spowodowane jedynie stresem i w ogóle dziwię się że z tego strasu w ogóle jej okres się nie zatrzymał!

---------- Dopisano o 11:43 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Atram-Coś mi twojego kolorowego avatka brakowało a swoją drogą!taka młoda a tak imprezować:P Przyganiał kocioł garnkowi(czy jak to tam szło)

Czas edycji: 2012-07-19 o 11:41
Stary 2012-07-19, 11:55   #4390
estecorazon
Rozeznanie

Na 14:40 mam wizytę u lekarza z małą, po nie przespanej nocy wolę iść się upewnić zwłaszcza, że weekend się zbliża a moje pogotowie jest gorzej wyposażone w leki niż więzienie ;/ Zobaczymy co ten potwór mi powie ehh jak ja to uwielbiam

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-07-19, 11:56   #4391
elganja
Rozeznanie

czarna: te testy kupne to są g... warte! Mojej siostrze negatywnie wychodził do 6 miesiąca ciąży Jest badanie z krwi beta-hcg jakoś tak. Ale 100% to może tylko stwierdzić lekarz.
atram: za pilnowanie się na imprezce!
Stary 2012-07-19, 12:08   #4392
estecorazon
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez elganja Pokaż wiadomość
czarna: te testy kupne to są g... warte! Mojej siostrze negatywnie wychodził do 6 miesiąca ciąży Jest badanie z krwi beta-hcg jakoś tak. Ale 100% to może tylko stwierdzić lekarz.
Zgadza się jest takie badanie, też miałam robione i wynik jest o 100 razy wiarygodniejszy niż testy ale u mnie to badanie koło 50zł żyć nie umierać za wszystko trza płacić

I cel - 95
II cel - 90
III cel - 85
Stary 2012-07-19, 12:44   #4393
Bottega
Zakorzenienie

Dziewczyny, zostawiłam Wam wiadomość w klubie.
Proszę, przeczytajcie.

Bottega jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 12:49   #4394
lordi
Raczkowanie

Czarna, jesli 3 kolejne testy po kolejnych miesiaczkach sa negatywne to raczej mozna wykluczyc ciaze. ale mdlosci, zawroty glowy itp nie sa swoistymi objawami, wystepuja tez np. w poczatkowych stadiach zapalenia woreczka zolciowego, w uchylkach jelit, w przypadku powstawania lub rozrastania sie torbieli jajnikow, na takiej podstawie nie moge nic wiecej powiedziec bo to moze wskazywac na wiele roznych jednostek chorobowych. Ale masz tez racje z tym stresem, jak sobie wkrecila ze jest w ciazy to nie przyjmuje do wiadomosci ze to moze byc cos innego tylko bedzie szukac kolejnych objawow, a jesli ma to zwiazek z przewodem pokarmowym i bedzie miala wzdety brzuch to moze wpasc w panike i miesiaczka jej sie zatrzyma. zamiast isc do ginekologa moze niech sobie zrobi to badanie o ktorym mowily dziewczyny, stezenie beta-hcg w surowicy, wtedy bedzie miala pewnosc. chociaz ja w takiej sytuacji odpuscilabym

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-07-19, 13:05   #4395
Baleronowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czarnaDama2394;35385780
[B
Baleronkowa-[/B]piękne sny muszą być bardzo intrygujące tylko,żeby tam za bardzo ciebie nie poniosło:P
oj sa sa i to bardzo. Nawet bardzo i to takie straszne, ze to tylko sny, a na zdarzenie sie w rzeczywistosci poczekam sobie pewnie z pol roku jak nie lepiej. Az sie wstawac nie chce, bo takie dobre te sny. Na dobra sprawe juz bym wolala snij jak medzia o ciatkach z nutella niz o takich przyjemnosciach jak mnie sie snia.
Stary 2012-07-19, 13:15   #4396
czarnaDama2394
Zadomowienie

Lordi-ja się boję,że ona sobie to uroiła jużmówi że w tym miesiącu okres był mniejszy,że to to tamto,dla mnie to przesada! przecież nie każdy okres musi byś obfity.zresztą skoro testy są negatywne to raczej wiarę im daję.Ona zaczyna popadać w jakiś amokA swoją drogą to ty nie powinnaś być lekarką??bo czasem mi się wydaje,że ty więcej wiesz niż ci lekarze

Baleronkowa-ja bym tam się cieszyła z takich snówmoże w śnie przeżyjesz rozkoszja sen erotyczny ostatni raz miałam rok temua wolałabym mieć częściej

laski mówiłam wam o tym szamponie biosilk i mówię wam ! cudowny efekt!moje włosy odzyskują wigor do tego dokupiłam jedwab z tej samej firmy i efekt jest powalający.Są lśniące,miękkie super gładkie.Bo po tym farbowaniu prostowaniu i suszeniu potrzebują ciągłej pielęgnacji

Czas edycji: 2012-07-19 o 13:20
Stary 2012-07-19, 13:20   #4397
WyrafinowanySmak
Rozeznanie

Thenerd
Sylvia i na jednym i na drugim zdjęciu kolor ten sam – inaczej światło padało Pierścionek z brylancikami na poprawę humoru fiu fiu
Medziu niezły sen miałaś NUTELLA a propos kupiłam nowy serek Philadelphia z czekoladą MILKI 13% tłuszczu – widziałyście go już Ja też przeczytałam niedostępna… i myślę o co chodzi Qrcze też muszę na allegro powystawiać masę rzeczy, ale nigdy nie mam czasu zdjęć zrobić
Atram brawo za spadek I jak tam było na domówce - o doczytałam już Kochana
Puchatku już nie mogę się tych zdjęć doczekać A jeszcze wracając do tematu Dzidziusiów to ja chce mieć co najmniej 3-kę – 4-kę byłoby SUPER Mi to się marzy taka duuuuża rodzinka z prawdziwego zdarzenia, duży dom z ogromnym tarasem i ogrodem a’la tajemniczy ogród – pomarzyć fajna rzecz co
Lordi lecisz maleńka z kg Szef świnia
Bottega a dziękuję już o niebo lepiej u mnie Dobrze słyszeć, że u Ciebie też I miłego pobytu u TŻ-ta
Crozee witaj

69,9kg - II cel osiągnięty 27.03.2012
65kg - III cel osiągnięty 31.05.2012

obecnie- 59,6 KG 20.12.12
60 kg - IV cel

56kg - marzenie
pozostało - 3,6kg
WyrafinowanySmak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 13:27   #4398
lordi
Raczkowanie

Cytat:
Lordi swoją drogą to ty nie powinnaś być lekarką??bo czasem mi się wydaje,że ty więcej wiesz niż ci lekarze
Damo prawie trafilas zawsze chcialam byc lekarzem, dokladnie chirurgiem urazowym (moje odwieczne niespelnione marzenie) ale nie pochodze z bogatej rodziny i musialam sie w miare szybko usamodzielnic. Nie mialabym mozliwisci studiowania 6 lat a pozniej kolejne 6 robic staze i specjalizacje. Usamodzielnilabym sie dopiero w 32 roku zycia. Moi rodzice choc wspaniali ludzie nie byliby w stanie mnie az tak glugo utrzymywac i dawac kase na nauke (ponoc bezplatna-śmiech na sali). Dlatego tez nie zrobilam mgr tylko narazie licencjat (ale mam zamiar kiedys zrobic mgr). W kazdym razie w wolnym czasie (o ile taki w ogole mam) czytam ksiazki, artykuly, prace naukowe wszystko medyczne taki ze mnie troche dziwak

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-07-19, 13:37   #4399
czarnaDama2394
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lordi Pokaż wiadomość
Damo prawie trafilas zawsze chcialam byc lekarzem, dokladnie chirurgiem urazowym (moje odwieczne niespelnione marzenie) ale nie pochodze z bogatej rodziny i musialam sie w miare szybko usamodzielnic. Nie mialabym mozliwisci studiowania 6 lat a pozniej kolejne 6 robic staze i specjalizacje. Usamodzielnilabym sie dopiero w 32 roku zycia. Moi rodzice choc wspaniali ludzie nie byliby w stanie mnie az tak glugo utrzymywac i dawac kase na nauke (ponoc bezplatna-śmiech na sali). Dlatego tez nie zrobilam mgr tylko narazie licencjat (ale mam zamiar kiedys zrobic mgr). W kazdym razie w wolnym czasie (o ile taki w ogole mam) czytam ksiazki, artykuly, prace naukowe wszystko medyczne taki ze mnie troche dziwak
niestety nie zawsze jest stać na to aby łożyć pieniądze na naukę dziecka,i tu nie chodzi o to że rodzice nie chcą tylko po prostu nie stac ich na totrudn e czasy mamy ehhh....
Wcale nie dziwak!bardzo fajnie,że tym się interesujeszna prawdę wielki podziw dla ciebie za tomasz swoje zainteresowanie i tego się trzymaj skarbie ode mnie wielkie

Stary 2012-07-19, 14:35   #4400
Baleronowa
Rozeznanie

Cytat:
Baleronkowa-ja bym tam się cieszyła z takich snówmoże w śnie przeżyjesz rozkoszja sen erotyczny ostatni raz miałam rok temua wolałabym mieć częściej
za kazdym razem jest dobrze z checia za symboliczne -0.1kg odstapie ci kazdy taki sen.

Edytowane przez Baleronowa
Czas edycji: 2013-04-14 o 14:00
Baleronowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 15:42   #4401
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637
Konto usunięte

Atram- Dziękuję za miłe słowa Zdjęcie w avatarze to moje zdjęcie sprzed jakiś...hmmmm.... 6 lat. Jakie Ty masz cudne włosy!!!!

Puchatku- Dałam czadu na tym panieńskim. Wszystkie dałyśmy Mam takie siniaki, że nie wiem, jak na weselu będę wyglądać Wyglądam jak ofiara przemocy domowej
Nie mogę się doczekać aż trafię do klubu i będę mogła zobaczyć Twoje zdjęcia porównawcze

Silivia- Dobrze, że na tym zdjęciu nie ma rudej, bo zaraz bym się z nią utożsamiała

Lordi- Zawsze w pracy szukają jakiegoś kozła ofiarnego, który będzie obrywał baty i miał gorzej niż reszta

Medzia- Ja to nie potrafię na all wystawiać rzeczy, niestety. Mam plan pakę rzeczy wrzucić, żeby się z tym nie bujać zbyt długo.

Crozee- Hej kochana Witamy
Czytam, że dietę stosujesz. Powinnaś trochę ruchu zaznać.

Szczurku- Ja ☠☠☠☠☠☠☠ę!!!!!! Zazwyczaj jestem spokojna i nie używam wulgaryzmów, ale co to Cię spotkało aż mnie zdenerwowało!

Czarna- Zabij nadwyżkę do końca! Bądź moim guru!! Ja pewnie w przyszłym tygodniu będę musiała się z nadwyżką zmagać po weselu.

Este- Moja mama z pierwszym dzieckiem miała okres 4 miesiące To dopiero zonk!

Byłam na solarium. Jestem rakiem!!!
15fbf25984e7133984742eff4c4169aacf1167cc_5ed82ba6a0637 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:51   #4402
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

czarna ja bym zaciągnęła ją do lekarza żeby się wszystko wyjaśniło co i jak ;D chyba, że się boi, że wyjdzie coś innego.

lordi nie każdy poszerza swoją wiedzę na temat tego czym sie interesuje a nie jest z tym związany jego wykonywany zawód, także brawa dla Ciebie, że potrafisz rozwijać swoją wiedzę na temat tego co Cię interesuje xD

chciałam dzisiaj zrobić sobie zdjęcie i wrzucić do albumu, co byście wiedziały z kim piszecie ale jak wróciłam do domu to wyglądałam jak zmokła kura, więc kiedy indziej.
Ja to mam pomysły - spacer po całym mieście w największy deszcz po to, aby odebrać z biblioteki zamówioną książkę ;D

dzisiaj byłam u lekarza bo skierowanie do alergologa i dostałam skierowanie na badanie krwi , nawet nie wiecie jakiego mam stracha przed tym, w sensie przed samym zabiegiem ;D
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 19:51   #4403
Baleronowa
Rozeznanie

Nie mialam nastroju na zakupy ale jak bylam w drodze to padalo

Edytowane przez Baleronowa
Czas edycji: 2013-04-14 o 14:01
Baleronowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 20:13   #4404
lordi
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Baleronowa Pokaż wiadomość
W rodzinie jest problem z donoszeniem i sie duzo razy zdarzalo, ze dzidzius wypadl i przy kolejnych ciazach bylo podwiazywanie. Pytanie do Lordi to jest jakos gentetycznie uwarunkowane czy to po prostu zbieg okolicznosci i genetyka nie ma to wplywy?
Moze byc to uwarynkowane genetycznie, przy czym jesli matka, siostra, babka i 4 kuzynki tak mialy to wcale nie znaczy ze Ciebie tez to spotka ale istnieje duzo wieksze zagrozenie niz w przypadku gdy zadna kobieta w rodzinie nie miala problemow. Czasy sie troche zmienily i teraz czesciej chodzi sie do lekarza, gdy ten stwierdza ze szyjka macicy znacznie sie skrocila nie bedzie czekal tylko najprawdopodobniej zaproponuje tzw. krążek. Jest to taki gumowy krazek kroty zaklada sie ciasno na szyjke macicy i nosi sie go do momentu donoszenia ciazy, wtedy jest zdejmowany. Pozatym takie problemy wystepuja tez np.gdy kobieta ma Rh ujemny a w surowicy przeciwciala anty-D ale to tez nie zdarza sie czesto a nawet jesli, to gdy wczesnie jest to stwierdzone podawane sa specjalne zastrzyki (Clexan) i spokojnie mozna donosic

Ciąża bliżniacza
Stary 2012-07-19, 20:57   #4405
czarnaDama2394
Zadomowienie

Soldusia-zbijam zbijamtylko trochę z kolacją przesadziłamale nie wiele

Martusia-ona nie chce bo się boi,że w ciąży...niech poczeka dłużej

Laski robię sernik light!słodyczy nie lubię za bardzo,ale serniki i szarlotki kocham!!!!!
W jednej porcji jest tylko 60kcal jak już zrobię wstawię zdjęcie

Stary 2012-07-19, 21:05   #4406
martusia585
Zakorzenienie

GG do martusia585

Cytat:
Martusia-ona nie chce bo się boi,że w ciąży...niech poczeka dłużej

Laski robię sernik light!słodyczy nie lubię za bardzo,ale serniki i szarlotki kocham!!!!!
W jednej porcji jest tylko 60kcal jak już zrobię wstawię zdjęcie
Boi się i woli się męczyć z myślami i urojeniami na ten temat. Przecież, jak nie pójdzie do lekarza to tak czy tak w ciąży może być ;D no ale.. ;D

to wstawiaj, wstawiaj, razem z przepisem ;D kurczaka z mango mam w planach, więc może z sernikiem też wyjdzie xD

Edytowane przez martusia585
Czas edycji: 2012-07-19 o 21:20
martusia585 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-07-19, 21:17   #4407
Baleronowa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lordi Pokaż wiadomość
Moze byc to uwarynkowane genetycznie, przy czym jesli matka, siostra, babka i 4 kuzynki tak mialy to wcale nie znaczy ze Ciebie tez to spotka ale istnieje duzo wieksze zagrozenie niz w przypadku gdy zadna kobieta w rodzinie nie miala problemow. Czasy sie troche zmienily i teraz czesciej chodzi sie do lekarza, gdy ten stwierdza ze szyjka macicy znacznie sie skrocila nie bedzie czekal tylko najprawdopodobniej zaproponuje tzw. krążek. Jest to taki gumowy krazek kroty zaklada sie ciasno na szyjke macicy i nosi sie go do momentu donoszenia ciazy, wtedy jest zdejmowany. Pozatym takie problemy wystepuja tez np.gdy kobieta ma Rh ujemny a w surowicy przeciwciala anty-D ale to tez nie zdarza sie czesto a nawet jesli, to gdy wczesnie jest to stwierdzone podawane sa specjalne zastrzyki (Clexan) i spokojnie mozna donosic
dziekuje bardzo za info na przyszlosc
Cytat:
Napisane przez martusia585 Pokaż wiadomość
kurczaka z mango mam w planach, więc może z sernikiem też wyjdzie xD
tez mam go w planach ale wczoraj robilam zupe z fileta rybnego, bo mi sie znudzil juz sam wiec wrzucilam go do gara raze z resztkami fasalki szparagowej, mieszanka brokula i kalafiora oraz dalam mala cukinie i doprawilam kostka rosolowa. Jak w smaku jeszcze nie wiem, bo bede jesc na kolacje jak tata wroci czyli kolo 22, a spac chodze i tak pozno.
Stary 2012-07-19, 21:35   #4408
czarnaDama2394
Zadomowienie

Martusia-ja wysiadam!ona sobie to uroiła Tego kurczaka z mango zrób konieczniemówię ci czułam się jakbym była na Hawajachten smak mmmm.......

Baleronowa-ty też sobie zrób zobaczysz jakie niebo w gębie

Ja sobie jutro też robię ponownie tego kurakamam aż 2 manga w domu

Stary 2012-07-19, 22:00   #4409
thenerdqueen
Wtajemniczenie

jak was interesuje moje mieszkanie, to mam jeszcze filmik, jak mi się lało z sufitu (robiłam dokumentację, żeby nie było problemów z użeraniem sie o odszkodowanie). odpowiadając masowo na wasze pytania: mieszkanie w bloku, parter, nasze, więc boli bardzo wizja remontu, sąsiadowi z góry pękła rurka od spłuczki w toalecie (nie wiem jak, już nie dopytywałam), a że są na wyjeździe, to dopiero jak nam się zaczęło lać, to się tż zorientował, bo mu coś szumiało .. i się okazało, że leje się z sufitu wielkim strumieniem. jak już się dostaliśmy do mieszkania na górze, to w pokoju nad nami było wody po kostki, więc jakieś 5-7cm. po pobieżnym przeliczeniu wyszło tego z 3 wanny wody, bo jeszcze mi kapie z sufitu, więc woda się musiała lać kilka godzin (rurka pękła pewnie nad ranem). tak czy siak, kretyństwem jest budowanie łazienki ciut wyżej niż reszty mieszkania, bo leci ;] .. my mamy łazienkę minimalnie niżej, więc jak nam rurka wyskoczyła z pralki raz to wszystko zostało w łazience i dałam radę sprawnie to wysuszyć i zebrać. tak czy siak, piwnicę też zalało , bo mieszkam na parterze. zgłosiliśmy to dziś ubezpieczycielowi, przyjdzie rzeczoznawca (pewnie w przyszłym tyg) i wyceni straty.. problem w tym, że mieszkanie teraz nadaje się do generalnego remontu. tynki będzie trzeba zdzierać, bo grzyb wejdzie na 100%.

este: możesz mi powiedzieć coś więcej na temat wyceny przez rzeczoznawcę?
atram: nie wiem co we mnie wstąpiło, pierwszy raz zajadłam stres i złość. to było coś na zasadzie "a olać wszystko, jak i tak mamy wydać tysiące na remont, to 30zł nas teraz nie zbawi .. nie będę stać przy garach, nakapie mi do nich, nie mam siły" ...
Stary 2012-07-19, 22:43   #4410
Baleronowa
Rozeznanie

czarna zupe co zrobilam wpierw musze zjesc oraz 5malych awokado i 3gruszki, a potem przyjdzie pora na kuraka

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości