Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 2012 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-12-28, 19:31   #4381
marta1986222
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Katiem przykro mi ze tyle złych przeżyć i wspomnień masz.
A juz wogole nie rozumiem jak można nie informować rodzica o stanie dziecka.
Dobrze że to już za Wami.

A jak pisałaś o tych maluszkach ze szpitala to aż na samą myśl łzy mi popłynęły

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 19:41   #4382
gda
Zakorzenienie

Katiem nie wyobrażam sobie pobytu w zwykłym szpitalu, a co dopiero dziecięcym. Widzieć te dzieciaczki Okropne. Dobrze, że już w domku jesteście!

A Henio zważony dziś został... Przybrał w 2 tygodnie bez 2 dni, TYLKO 90g Teraz się znowu zamartwiam!
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 19:43   #4383
Konczita
Zakorzenienie

Dot.: Gaworzą, płaczą i brudzą pieluchy, lecz Mamy kochają jesienne Maluchy! IX-X 201

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
Katiem nie wyobrażam sobie pobytu w zwykłym szpitalu, a co dopiero dziecięcym. Widzieć te dzieciaczki Okropne. Dobrze, że już w domku jesteście!

A Henio zważony dziś został... Przybrał w 2 tygodnie bez 2 dni, TYLKO 90g Teraz się znowu zamartwiam!

o kurcze faktycznie mało przybrał ... ale Henio nie ulewa Wam ??
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 19:54   #4384
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Czy któraś używa pieluszek Babydream???

Jeszcze nie mialam, ale własnie mi sie przypomniało,ze kuzynka mi je polecała jeszcze zanim Maja się urodziła. Oczywiście polecała również pieluszki Pampers i Dada, czyli chyba mi tez beda pasowały, bo uzywam zarówno Pampers jak i Dada, a o tych babydrem zapomniałam. A jest promocja?
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 19:56   #4385
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

o kurcze faktycznie mało przybrał ... ale Henio nie ulewa Wam ??
Ulewa... Ale w poprzedni tydzień przybrał 285 g. Czyli w 3 tygodnie 375 g. Może teraz przez te problemy z brzuszkiem, jak nie chciał jeść (bo wyczuwał alergen w mleku pewnie), to trochę spadł na wadze... Zaczyna już jeść więcej.
Stary 2012-12-28, 19:58   #4386
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Katee27 Pokaż wiadomość
już pierwszy stały?kiedy on skończył 5lat?

zwykle tak przekazujemy sobie Kubusia z rąk do rąk

,a z zazdrością nie przesadzaj,wszystko przed Tobą

właśnie muszę kupić od 3miesięcy a zawsze zapominam
1-go wrzesnia skonczylwypadly mu dwie dolne jedynki i na miejscu jednie wystaje juz stały.dzis zauważylam

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 19:59   #4387
anesh_
Zakorzenienie

edit. już doczytałam
Stary 2012-12-28, 20:01   #4388
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Ulewa... Ale w poprzedni tydzień przybrał 285 g. Czyli w 3 tygodnie 375 g. Może teraz przez te problemy z brzuszkiem, jak nie chciał jeść (bo wyczuwał alergen w mleku pewnie), to trochę spadł na wadze... Zaczyna już jeść więcej.

Trzeba kontrolować tę wagę .. za tydzień zważycie i zobaczycie czy przybiera ... ale chyba musisz uczyć go butli bo im większy tym może być gorzej ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 20:01   #4389
marta1986222
Zakorzenienie

Dobranoc,idę spać bo jakaś padnięta jestem.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 20:04   #4390
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Malutko. Ale jeszcze się nie martw. Teraz mniej jadł, może w przyszłym tygodniu nadrobi

Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość
Jeszcze nie mialam, ale własnie mi sie przypomniało,ze kuzynka mi je polecała jeszcze zanim Maja się urodziła. Oczywiście polecała również pieluszki Pampers i Dada, czyli chyba mi tez beda pasowały, bo uzywam zarówno Pampers jak i Dada, a o tych babydrem zapomniałam. A jest promocja?
Kupiłam je na próbę. Teraz za 39,99 masz 92 sztuki pieluch 3-jek. No i jeszcze od tego 20% rabatu z kartą Rossnę, także wychodzi 32zł. Bardzo tanio.

Katiem najważniejsze że już po wszystkim. A takiego zachowania lekarzy nie rozumiem
Stary 2012-12-28, 20:33   #4391
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hello!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Tęskniłyście????

Musiałam nacieszyć się dzisiaj rodziną. Położę jeszcze Pawła.

Matko laski co ja przeżyłam w tym szpitalu.... jak będę miała więcej czasu to wszystko opowiem.
Cieszę się, że już jestem z Wami. 1,5 tygodna bez internetu - koszmar
Nooo baaa!!! Pewnie, że tak
Nawet chciałam pisać, ale nie miałam nr Nie podawałaś na liście?

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
Chciałam wam też dziewczyny podziękować za rady o tej paście Ajona
rzeczywiście jest dobra
dziąsła mniej krwawią no i te nieszczęsne usta przestały pękać w kącikach
jak dla mnie ma tylko jedną wadę - jakoś tak jakby mi troszkę amoniakiem zajeżdża choć w składzie mieć tego świństwa nie może bo to ziołowy preparat

i mam pytanie z innej kategorii
używacie perfum?
Katee pamiętam że z Oriflame uczuliły Kubusia
Ajony też używałam
Czasem tak, ale nie często.

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ----------

Cytat:
A ja dziś wzięłam pierwszy raz kąpiel z Heniem

Napuściliśmy duuużo wody do wanny i się razem taplaliśmy pod okiem tatusia. Super zabawa! I taki kontakt skóra do skóry jest niesamowity...

Ja nie mieć wannyszkoda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 20:37   #4392
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
druga taka sytuacja- miałam ze 4-5lat no i matka się na mnie uwzieła że mam brudną szyje jako że mydłem zejść ten "bród" nie chciał to wpadła na genialny pomysł że spróbuje pumeksem- o i darła mi szyje tym nieszczęsnym pumeksem, skóra zrobiła się oczywiście czerwona a jak czerwień zeszła to szyja dalej "brudna" była i mama skapitulowała do tej pory mam taką skórę na szyi że wygląda jak brudna, cóż widocznie taki mój urok [COLOR="Silver"]
Moja babcia usilnie poślinionym palcem chciała zetrzeć mi pieprzyk, który mam nad górną wargą

Cytat:
Tak mówiłyście o tym macierzyńskim, aż zajrzałam na konto i też dostałam Z tej okazji jeszcze poszłam śladem Nisi i zamówiłam "na zaś" ciuszków Heniowi. Akurat na przyszłą zimę.
Też dostałam

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Hello!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!
Tęskniłyście????
Pewno! bardzo się cieszę że już jesteście i wszystko gra! ominęłam fragmenty o chorych dzieciaczkach, nie mogę czytać

Cytat:
i mam pytanie z innej kategorii
używacie perfum?
Katee pamiętam że z Oriflame uczuliły Kubusia
Teraz rzadko i raczej na specjalne okazje, nie chodzi mi nawet o uczulenie ale chcę żeby mała czuła moją skórę a nie chemiczne opary ;-)

Cytat:
A ja dziś wzięłam pierwszy raz kąpiel z Heniem Napuściliśmy duuużo wody do wanny i się razem taplaliśmy pod okiem tatusia. Super zabawa! I taki kontakt skóra do skóry jest niesamowity...
My to robimy już za każdym razem nie chce nam się wyciągać stelaża, wanienki, przenosić wodę z łazienki (bo mamy tak wąską łazienkę że stelaż się nigdzie nie zmieści i nie ma gdzie indziej wanienki postawić). To superekstra sprawa!

Cytat:
A ja właśnie ciągnę "suchego cyca" laktatorem... Mam nadzieję, że to coś pomoże. Bo ostatnie karmienie miałam z 2 piersi, żeby się najadł, tak już mało mam
Najgorsze jest to, że się potwornie tym stresuję! I nie potrafię tego powstrzymać...
Cytat:
Pierś już nie boli na szczęście.
Ale z pokarmem chyba kiepsko... Teraz leżę i mały ssie tego chorego cyca przez sen, może coś tam zdziała. W nocy musiałam podawać oba na jedno karmienie...
Ja to mam w sobie taki paniczny lęk "co będzie jak on się nie naje, będzie głodny, a ja będę miała pustkę w cycach"
Mąż kupił 3 karmi. Jedną szklaneczkę już wypiłam. Mogę wypić całe?
Ooo czuję, że napłynęło trochę mleka. Oby tak dalej!
Kochana, przestań się zamartwiać! Relaksuj się z Karmi (co za trafiona nazwa, btw ;-)). Być może laktacja się ustabilizowała? Zwykle rano miałam bimbały twarde i pełne, a od tygodnia raczej miękkie, ale Zocha się najada.

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Ja na laktację piję karmi i na mnie działa, ale tylko to w butelce 0,5 l Polecam jeszcze tą herbatkę. Na doz kosztuje tylko 6,19 Ale lidka ma rację, laktacja zaczyna się w głowie
Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
A ja zawsze wpatrzona w laktator ile tam już naleciało. Dziś zajmę się gazetą.
Hi hi ja wpatrywałam się jak sroka w gnat ale przestałam bo czas mi się dłuży. Kiedyś liczyłam ile kropelek daje kreseczkę (tzn 10 ml)

Pisałyście o glinkowych ramkach - my dostaliśmy taką już zrobioną od mojej mamy odcisnęli jej stopę kiedy zostawiliśmy Zochę idąc do kina

Moje dziecko próbowało dziś dosięgnąć karuzelki i jest zafascynowane zebrą. Położyliśmy ją u koleżanki wczoraj na macie Fisherprisa i była zachwycona więc kupię taką
A poza tym - dzień jak co dzień oprócz tego że nie chciała zołza spać jak zwykle w dzień obudziła mi się na spacerze po godzinie, co jej się nie zdarzało do tej pory, więc zapitalałam z powrotem jak nienormalna bo poszłam na takie pustkowie że nigdzie nie było się jak zatrzymać na karmienie albo przewijanie, a zaczęła się prężyć i stękać.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 20:40   #4393
muminek88
Zadomowienie

z brzusiem lepiej to zaczynaja sie ząbki...co potem?potłuczone kolana :P
muminek88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 20:48   #4394
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
My to robimy już za każdym razem nie chce nam się wyciągać stelaża, wanienki, przenosić wodę z łazienki (bo mamy tak wąską łazienkę że stelaż się nigdzie nie zmieści i nie ma gdzie indziej wanienki postawić). To superekstra sprawa!
No mi by się nie chciało za każdym razem, bo jednak ja się muszę umyć przed i wannę umyć, a dopiero potem nalewać wodę i więcej Oilatum trzeba zużyć... My wstawiamy wanienkę do wanny i tak kąpiemy
Stary 2012-12-28, 20:52   #4395
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
No mi by się nie chciało za każdym razem, bo jednak ja się muszę umyć przed i wannę umyć, a dopiero potem nalewać wodę i więcej Oilatum trzeba zużyć... My wstawiamy wanienkę do wanny i tak kąpiemy
No, ale jedna osoba ma jest już podwójnie wykąpana ;-) Nie używamy oilatum tylko mydełka bambino więc nie ma strat. Raz wstawiliśmy wanienkę do wanny ale myślałam że mi kręgosłup strzeli.

Ech, przeglądam te maty edukacyjne i nie wiem którą wybrać :/
Zocha leżała na fisher price rain forest ale jest jeszcze tysiąc innych, polecicie którąś firmę?
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 21:03   #4396
katiem
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sojka1990 Pokaż wiadomość
Katiem wiem że teraz to co powiem miłe nie jest, ale całe szczęście że trafiliście do szpitala.. z RSV nie ma żartów! Ten wirus wywołuje baaardzoo ciężkie zapalenie płuc, może doprowadzić do śmierci w krótkim czasie.
Sczepionka na to ustrojstwo- synagis jest bardo droga za jedną dawke płaci się ok 5tys zł w zwyż w zależności od wagi dziecka, takich dawek trzeba podać 4-5. Bliźniaczkom jakimś cudem sfinansowaliśmy bo wcześniaki więc bardziej narażone, na szczepienie Zosi mnie zwyczajnie nie stać.
No kurcze masakra. Ja wiem, ze inne leczenie nie wchodziło w gre dlatego mimo wszystko tam zostaliśmy.

Tamlin tak na XII

Ojej Gda masz problemy z pokarmem biedulko.

Akurat w szpitalu w ogóle o pokarmie nie myślałam.
I ile włosów nagubiłam - salowe codziennie zbierały mopem moje kłaki - obrzydliwe

No i tęskniłam za moim Pawełkiem. Codziennie z nim rozmawiałam - nasze inteligentne rozmowy o babolach

I muszę pochwalić mojego mężulka kochanego, który świetnie dał sobie radę z Pawełkiem. Nawet zęby mylipiszę o tym bo do tej pory tatuś był tylko od zabawy a mamusia od obowiązków.

Anesh nie miałam tan numeru

Pawełek

Kubuś
katiem jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 21:14   #4397
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kalpana Pokaż wiadomość
Gda widać na zdjęciach z porodu, że humorek dopisywał hehe Oj kiedy to było... Pamiętam, jak się martwiłyśmy jak to będzie podczas porodu, że ciągle skurczy nie ma itd, a tu już mamy takie duże dzieciaczki i o porodzie wspominamy z uśmiechem
Az łezka w oku sie kreci

Sandra wszytskiego najlepszego

U nas wszystko idzie ku dobremu - mała ssie smoka, aż miło i zasypia szybko, nie muszę już leżeć z nią do zaśniecia godzinę, dwie, trzy... a wczoraj 5:O, żeby sobie ciumkała cyca... ciumka smoka
Gda uwielbiam Cię

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
No i w Filipku to ja bym się zakochała gdyby nie ta różnica wieku
Oooo... Filip jest mój! Tzn. Mai:P
Stary 2012-12-28, 21:20   #4398
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

katiem dobrze, że już po wszystkim. Przykro się czyta Twoje opowiadanie o pobycie w szpitalu. Wielka szkoda tego chłopczyka
Najważniejsze, że synek już zdrowy i jesteście w domu

Moja dziecina chyba zasnęła, chociaż nie spodziewam się, że długo potrwa ta wieczorna chwila relaksu. Ja nie wiem... codziennie po kąpieli jest walka o sen. Może powinnam sobie darować i dać się jej wyszaleć do późna. Tyle, że jest też marudna bo chce spać.
Niestety nici z mojej konsekwencji i nie nauczylam jej usypiać samej. Zresztą święta to nienajlepszy na to czas. Chyba po sylwestrze spóbuję jeszcze raz.

Mnie się średnio podobają te ubranka z Zary dla dzieci. Takie jakieś ponure, a do tego mega drogie. Jak widze w jakim tempie mała wyrasta ze swoich ubranek to nie widzę sensu kupowania takich dogaśnych rzeczy. Ale jak ktoś ma kase to czemu nie

Gda moja Alicja też była bardzo nie butelkowa i nie smoczkowa. Jednak w końcu przekonałam ją do smoczka. Musisz dość często podawać go Heniowi, niech go cmoga, bawi się nim. W końcu zrozumie o co w nim chodzi. Jak polubi smoczka, to i z butli może zacznie jeść. Moja czasami troche przełknie teraz z butelki.
Co do laktacji to najważniejsze, żebyś dużo piła. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

Cytat:
U nas wszystko idzie ku dobremu - mała ssie smoka, aż miło i zasypia szybko, nie muszę już leżeć z nią do zaśniecia godzinę, dwie, trzy... a wczoraj 5:O, żeby sobie ciumkała cyca... ciumka smoka
Gda uwielbiam Cię
A co zrobiłaś, że szybko zasypia?
Moja też polubiła smoczka, ale żeby zasnąć z nim to i tak potrzebuje żeby ją przytulać więc na wiele to się nie zdało...
Już słyszę, że się przebudza. No co tu robić, żeby ona spokojnie zasypiała przed 24. Codziennie ta sama walka do 24.
Stary 2012-12-28, 21:26   #4399
Iwa844
Zakorzenienie

Katiem, popłakałam się czytając Twoją relację. A ja z tych średnio wrażliwych...
Modlę się by moje dziecko nigdy nie trafiło do szpitala...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 21:28   #4400
kraven
Zakorzenienie

Witam się wieczorową porą. Jasiu już w łózeczku. Dzisiaj nie jadł mniej niż 100 ml i jestem z Niego dumna.

Dzisiaj w Rossmanie wykupiłam cały zapas Nan 1 Rabatu wyszło na każdym opakowaniu po 4 zł więc jestem zdowolona, tylko zapomniałam pieluch babydream
A jak one się maja do Dada, czy są troche bardziej miękkie? Bo dady są ok tylko mi sie takie sztywne wydają.

Katiem Sojka napisała to co pierwsze mi się nasuneło na myśl po przeczytaniu o RSV. Mieliście szczęscie, że pobrano plwocine do badania bo to badanie u dzieci robi sie bardzo rzadko. Najważniejsze, że Kubuś już zdrowy, A opisanych dzieci bardzo żal

Sojka a jak Zosia? Wszystko już ok?

Gda mam nadzieje, że wszystko z laktacją się unormuje i Henio zacznie przybierać. Mój też ma takie momenty, że za 5 dni przybierze 300g a za chwile za tydzień 150 g, ale w ostatecznym rozrachunku jest w normie więc się nie martwie.

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 21:46   #4401
Sojka1990
Zadomowienie

Kraven tak u Zosi ok, no tyle że troszeczke jeszcze pokasłuje jak nie przejdzie do jutra to się zrobi RTG dla czystego sumienia.
Stary 2012-12-28, 21:48   #4402
anesh_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
49 zł

a podaj link na pw, bo tak własnie mysle... kupic czy nie kupic... troche kasy brak, na upartego nie musiałabym, ale jeszcze sie zastanawiam.
Stary 2012-12-28, 21:50   #4403
kraven
Zakorzenienie

Mam nadzieje, że przestanie kaszleć.

Zmykam spać bo jutro chrzciny i muszę jakoś wyglądać. Zobacze jak jutro z czasem ,ale pewnie dopiero wieczorem się odezwe.
Do juterka

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-12-28, 21:58   #4404
anesh_
Zakorzenienie

Katiem przykro, że musiałaś to przeżywać

Córka mojej znajomej urodziłą się z wagą 4100 i przybrała 800 g przez dwa m-ce (dzień po Mai się urodziłą), a ona się tym nie przejmuje... JA bym chyba oszalała... Maja ważyła 3170 g, a teraz waży 5400...
Stary 2012-12-28, 22:01   #4405
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Gda uwielbiam Cię
Ale za co?

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
Gda moja Alicja też była bardzo nie butelkowa i nie smoczkowa. Jednak w końcu przekonałam ją do smoczka. Musisz dość często podawać go Heniowi, niech go cmoga, bawi się nim. W końcu zrozumie o co w nim chodzi. Jak polubi smoczka, to i z butli może zacznie jeść. Moja czasami troche przełknie teraz z butelki.
Co do laktacji to najważniejsze, żebyś dużo piła. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

A co zrobiłaś, że szybko zasypia?
Moja też polubiła smoczka, ale żeby zasnąć z nim to i tak potrzebuje żeby ją przytulać więc na wiele to się nie zdało...
Już słyszę, że się przebudza. No co tu robić, żeby ona spokojnie zasypiała przed 24. Codziennie ta sama walka do 24.
Od 4 dni Henio też jest smoczkowy. Tylko butli odmawia, a wcześniej jadł z niej bez problemu

Ja przesunęłam kąpiel z 19 na 20 i teraz zasypia bez problemu. Kiedyś też się męczyliśmy do 22-23. A teraz go trochę męczę przed kąpielą i potem zasypia jak marzenie.

Tylko po zaśnięciu są jeszcze z 2-3 przebudzenia, gdzie trzeba go dolulać.
Wasze dzieci też tak mają?
Stary 2012-12-28, 22:07   #4406
Sojka1990
Zadomowienie

Nie. Zosia się nie przebudza jak już zaśnie, a nawet jeśli to siedzi cichutko bo ja nic nie słysze akurat wieczorne zasypianie tylko raz było nie takie jak trzeba- dwa dni temu jak ciocia wpadła i Pannie się towarzystwa nagle zachciało.
Zresztą Zośka już sama wieczorem upomina się o sen, ale bez kąpieli nie da rady, więc ani razu nie pozwoliła jej ominąć :P po prostu przychodzi godzia 19.30 mała już marudzi że chce spać, mogę ją uśpić, ale wtedy obudzi się po 15-20minutach i znów marudzenie, bez kąpieli nie zaśnie. a po kąpieli dziecko zasypia w 5 minut i tyle ją widze :P
Stary 2012-12-28, 22:36   #4407
elena_100
Wtajemniczenie

hej

moja bejbe się przebudza ale zaraz zasypia i potem budzi się już tylko w nocy na karmienie

katiem witajcie

spadam spać - dziś mam dwójkę dzieci na głowie

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 22:55   #4408
Asiuulka89
Zakorzenienie

Dobry wieczor dzisiaj mieliśmy okazje spotkać sie w czwórkę z niegrzeczna i jej mężem ;D

Co do zasypiania to moj sam zasypia i potem budzi sie na karmienie. Co do chorób to każda chroba moze skutkować śmiercią. Taka jest prawda

Dobranoc
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 23:46   #4409
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Iwa844 Pokaż wiadomość
Mamusie, podnosicie już dzieciaczki pod paszki? Ja zaczęłam niedawno, Alicja ładnie głowę przy tym trzyma, a ja to robię ostrożnie, nie gwałtownie, krzywdy jej chyba nie zrobię?
Ja zawsze podnosiłam pod paszki, z tym że w taki sposób układając palce żeby podtrzymywały główkę co by bezwładnie nie opadała.

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Dobry wieczor dzisiaj mieliśmy okazje spotkać sie w czwórkę z niegrzeczna i jej mężem ;D

Co do zasypiania to moj sam zasypia i potem budzi sie na karmienie. Co do chorób to każda chroba moze skutkować śmiercią. Taka jest prawda

Dobranoc
Aż się wzdrygnęłam jak przeczytałam ale niestety to prawda także nie jest głupotą chodzić do lekarzy z każdą rzeczą jaka nas zaniepokoi.

Ile maksymalnie 3 miesięczne dziecko może nie jeść? Chodzi mi o przerwę między posiłkami? Słyszałam, że po 7 h powinno się takie małe dziecko wybudzić do jedzenia jeżeli zapowiada się, że prześpi.
marzenka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-12-28, 23:59   #4410
Katee27
Zadomowienie

Katiem to bardzo przykre co przeżyłaś,nie tylko patrząc na swojego Kubusia ,ale i na inne chore dzieci...Wyć mi się chce...biedny Igorek..

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
1-go wrzesnia skonczylwypadly mu dwie dolne jedynki i na miejscu jednie wystaje juz stały.dzis zauważylam
a no tak coś kojarze,bo chyba nie chciałaś,by Pola była z tego samego dnia,nie?A te stałe to nie za szybko?Mojemu próchnica zjadła doszczętnie jednego ząbka,jeden z plombą zieloną i nie chce już iść do dentysty,myć też nie chce...

Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, że przestanie kaszleć.

Zmykam spać bo jutro chrzciny i muszę jakoś wyglądać. Zobacze jak jutro z czasem ,ale pewnie dopiero wieczorem się odezwe.
Do juterka
trzymam kciuki za spokój Jasia.

Cytat:
Tylko po zaśnięciu są jeszcze z 2-3 przebudzenia, gdzie trzeba go dolulać.
Wasze dzieci też tak mają?
Kuba jak dobrze nie zaśnie,albo niedojedzony jest to od razu po położeniu do łóżeczka,otwiera oczy.Zwykle raz.Też przesunęliśmy kąpiel o godzinkę,bo tak ssał zawsze 1,5godz.!a teraz 30min.i śpi(ale zdarza się czasem,że i dłużej)

Ale dziś tu mało ruchliwie na naszym wątku było...gdzie reszta Mam?

Dobranoc.

---------- Dopisano o 00:59 ---------- Poprzedni post napisano o 00:53 ----------

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Ja zawsze podnosiłam pod paszki, z tym że w taki sposób układając palce żeby podtrzymywały główkę co by bezwładnie nie opadała.

Aż się wzdrygnęłam jak przeczytałam ale niestety to prawda także nie jest głupotą chodzić do lekarzy z każdą rzeczą jaka nas zaniepokoi.

Ile maksymalnie 3 miesięczne dziecko może nie jeść? Chodzi mi o przerwę między posiłkami? Słyszałam, że po 7 h powinno się takie małe dziecko wybudzić do jedzenia jeżeli zapowiada się, że prześpi.
przy podnoszeniu nadal tak bierzemy Kubusia,czasem pod plecki i głowę.Co do przerwy to dziewczyny pisały,że w nocy dzieciaczki im przesypiały już 8godz.,nie wiem,czy nie więcej którejś
Ja karmię tylko piersią i najdłuższa przerwa,która raz się zdarzyła to właśnie 6godz.było

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości