Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-08, 20:35   #4381
Pradip
Zakorzenienie

Dot.: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość
a ja właśnie natknęłam się na ten tekst :/ z góry przepraszam wszystkie zafasolkowane, a jeszcze bardziej te z was, które mają za sobą poronienie, że wklejam ten link bo tekst jest bardzo dosadny...
http://natemat.pl/70943,poronic-po-ludzku

Pradip, gdzieś ty się podziewała i co się wtedy działo? wszystko u ciebie ok?
nie byłam w stanie dokończyć tego artykułu brak mi słów...
oj długa historia ale teraz już chyba tak dziękuję
Cytat:
Napisane przez Malgos_12 Pokaż wiadomość
Pradip - dziękuję całkiem nieźle nie wymiotuję od jakiegoś tygodnia
właśnie doczytałam że lepiej sie czujesz i główka rzadziej boli
Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Pradip wynik HSG mialam prawidlowy, wszystko drozne.U Nas jak do tej pory nie ma przyczyny dlaczego nie ma dziecka, niby roku staran jeszcze nie ma ale juz 10 cs rozpoczety i nie powiem chcialabym juz byc w ciazy ale wiadomo to nie koncert zyczen.
a powiedział Ci lekarz dlaczego owulacje masz ciągle z lewego jajowodu? czy ja cos pokręciłam?
Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Przeczytałam i żałuję bo zrobiło mi się niedobrze.

Ale wyrzucam już ze swojej głowy, popijam koktajlem bananowym i pokazuję Wam foto (8t 6d)
cudo
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 06:14   #4382
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2
Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Ja nawet nie czytam!...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 06:36   #4383
malinka1984
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Starania o pierwsze dziecko czas zacząć! Grudzień 2012

Pradip Pani dr. stw ze prawy jest leniuszkiem i tyle.
23.08.14 Bąbelek ma już 2cm
27.10.14 Synuś całe 230 gram
Tp 31.03.2015
malinka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:27   #4384
wpaula
Wtajemniczenie

witam ,przyszlam sie tylko przywitac i pozyczyc wam milego dnia bo spadam do pracy u mnie wczoraj w 25dc mialam bole podbrzusza jak na orkes w ogole okropnie sie czulam a dzis 26 dc i nic mnie nie boli juz rano tempka dalej 37 wiec jeszce poczekam raczej 2-3 dni na wredote buziaki ****** maz w koncu ma wolne 2 dni to dokonczy nasza kuchnie i pzresle wam fotki )))
http://www.suwaczki.com/tickers/relgh371ffv9k4cd.png
wpaula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 10:32   #4385
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Napisane przez wpaula Pokaż wiadomość
witam ,przyszlam sie tylko przywitac i pozyczyc wam milego dnia bo spadam do pracy u mnie wczoraj w 25dc mialam bole podbrzusza jak na orkes w ogole okropnie sie czulam a dzis 26 dc i nic mnie nie boli juz rano tempka dalej 37 wiec jeszce poczekam raczej 2-3 dni na wredote buziaki ****** maz w koncu ma wolne 2 dni to dokonczy nasza kuchnie i pzresle wam fotki )))

dobry znak! u mnie też cały czas było 37,2-37,3 i zrobiłam test w 27dc

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-09, 14:40   #4386
ag9
Zadomowienie

Ale tu dzisiaj cisza
Gegee - jak Twoje pierogi?
Stary 2013-08-09, 15:17   #4387
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie w cyklu, w którym się udało nie było nic nadzwyczajnego, objawy typowe jak na @, także nie ma się co sugerować zbyt wcześnie objawami okresowymi
czyli normalne objawy " okresowe " jeszcze nic nie znaczą i wogóle nie być @
Cytat:
pierwszą podstawową zasadą przy rozpoczęciu starań powinno być to, żeby człowiek nie myślał o tym, że się stara
i tego się trzymajmy
Cytat:
We wrzesniu jedziemy nadmorze!!! na urlopik i w koncu bedzie relaks))))
supwer, udanego urlopu życze, aaa i pogoda ma być piękna cały wrzesień zapowiadają

Cytat:
Napisane przez Pradip Pokaż wiadomość
ja łykam wiesiołek i pomógł mi na śluz i według mnie na skórę (jestem atopowcem)
dzięki za odpowiedz

Cytat:
Ale wyrzucam już ze swojej głowy, popijam koktajlem bananowym i pokazuję Wam foto (8t 6d)
gratulacje będzie synio, ja tu widze siusiorka hehe
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 18:27   #4388
Eleo765
Zadomowienie

ag9, ale czaaaaaaad, coś wspaniałego!
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 20:27   #4389
sylwusia0411
Raczkowanie

Melduje sie i mam nadzieje ze o mnie nie zapomniałyscie ,ale teraz nadgodziny robię ale cały czas Was podczytuje

a ja mam tak wrazliwe sutki ze szok ale tylko sutki @ nie wiem kiedy bedzie bo ostanio mialam wywolywana przez luteine 50 , ale jakis obiajów nie mam nic nie boli tylko sobie pecherz przeziebilam i ciagle latam do wc. Juz doczekac 14 stego nie moge bo ide na przedluzanie rzes a ost miałam zrobione na swoj slub we wrzesniu bedzie 2 lata zawsze mi bylo kasy szkoda ale teraz ide bo 17 idziemy na wesele a w poniedziałek jade z zamiarem kupienia sukienki i butów bo uwielbiam buty kupowac hehehe a moj tż ma 25 sierpnia ur i muszę jeszcze przezent wymyśleć i kupić.

Witam nowe staraczki

pozdrawiam dziewczynki

ps. Ciesze sie ze Wasze fasolki sa zdrowe i Wy czujecie sie dobrze
Stary 2013-08-09, 20:41   #4390
Pradip
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Pradip Pani dr. stw ze prawy jest leniuszkiem i tyle.
hmm...
Cytat:
dobrze ze nic Cie dzis nie boli trzymam kciuki za teścik i czekam na zdjęcia
Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość
Melduje sie i mam nadzieje ze o mnie nie zapomniałyscie ,ale teraz nadgodziny robię ale cały czas Was podczytuje

a ja mam tak wrazliwe sutki ze szok ale tylko sutki @ nie wiem kiedy bedzie bo ostanio mialam wywolywana przez luteine 50 , ale jakis obiajów nie mam nic nie boli tylko sobie pecherz przeziebilam i ciagle latam do wc. Juz doczekac 14 stego nie moge bo ide na przedluzanie rzes a ost miałam zrobione na swoj slub we wrzesniu bedzie 2 lata zawsze mi bylo kasy szkoda ale teraz ide bo 17 idziemy na wesele a w poniedziałek jade z zamiarem kupienia sukienki i butów bo uwielbiam buty kupowac hehehe a moj tż ma 25 sierpnia ur i muszę jeszcze przezent wymyśleć i kupić.

Witam nowe staraczki

pozdrawiam dziewczynki

a wiesz że i ja ostatnio mam coś z pęcherzem? nigdy nie miałam a teraz mnie złapało i nie chce się odczepić. Pochwal się zakupami my będziemy balować na weselu tydzień po Was

Gegee
jak dzień? w ten weekend tez ruszacie nad wodę?
Pradip jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-09, 22:34   #4391
justiii87
Zakorzenienie

Hej kobietki

Ja na kilka dni znikam z forum. TŻ zaczyna urlop i od jutro nie odpalam komputera
Chcemy odpocząć i naładować akumulatory. Mam nadzieję, że w poniedziałek wyjedziemy gdzieś bo ma dość Naszego miasta.

Jak wrócę to chcę zobaczyć same dobre wieści

Do usłyszenia
justiii87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 06:46   #4392
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobietki

Ja na kilka dni znikam z forum. TŻ zaczyna urlop i od jutro nie odpalam komputera
Chcemy odpocząć i naładować akumulatory. Mam nadzieję, że w poniedziałek wyjedziemy gdzieś bo ma dość Naszego miasta.

Do usłyszenia
udanego wypoczynku**

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:40 ----------

Cytat:
hmm...

dobrze ze nic Cie dzis nie boli trzymam kciuki za teścik i czekam na zdjęcia

przechwalilam od polowy dnia glowe chcialo mi wczoraj rozsadzic nawet myslec nie moglam grrr

Dzis u mnie 27dc i temp troche spadla 36,9 @ zbliza sie ogromnymi krokami czuje to i nawet testu nie robilam bo szkoda kasy na milion procent jestem pewna ze lada chwila bedzie:P najdalej w pon

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
supwer, udanego urlopu życze, aaa i pogoda ma być piękna cały wrzesień zapowiadają
dzieki ))))) nawet nie wiedzialam ze ma byc ladnie we wrzesniu

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-08-10 o 06:42
Stary 2013-08-10, 09:07   #4393
Eleo765
Zadomowienie

wpaula, we wrześniu może być nie tylko ładnie, ale i pięęęęęknie ja we wrześniu brałam ślub, mimo że też się obawiałam pogody to dopiero od tamtego czasu zauważam piękno września.

malinka, a co to znaczy że jajnik jest leniuszkiem? bo ja dalej nie rozumiem...

justiii, udanego wypoczynku, my się wciąż staramy żeby były dobre wieści

sylwusia, napisz więcej o tych rzęsach, ile to kosztuje i jak w praktyce dba się o takie rzęsy? bardzo mnie to ciekawi.

nareszszszcie weekend, i nie mam dyżuru w pracy mogę dalej malować drzwi od szafy uwielbiam...
Eleo765 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 09:30   #4394
Gegee
Rozeznanie

Hej dziewczynki

Nie odzywałam się wczoraj, bo miałam nieźle pracowity i mega stresujący dzień jak wróciłam do domu to padłam i nie miałam już na nic siły. Dobrze, że popadało. Chociaż burza w nocy była taka okropna, że się znowuż nie bardzo wyspałam Ale przynajmniej jest czym oddychać teraz

Cytat:
Ale tu dzisiaj cisza
Gegee - jak Twoje pierogi?
No więc z pierogami wyszedł trochę klops Farsz przepyszny, ale gorzej z ciastem pierogowym. Pokusiłam się na zdrową żywność i zrobiłam z mąki żytniej razowej i to był błąd Jeszcze z wody były jako tako, ale wczoraj jak odsmażyliśmy to nie dało się zjeść Ale nie poddam się - będę próbować z normalnej mąki pszennej i zobaczymy co wówczas wyjdzie

Cytat:
Napisane przez sylwusia0411 Pokaż wiadomość

Witam nowe staraczki

pozdrawiam dziewczynki

Pewnie, że nie zapomniałyśmy

Powodzenia na zakupach My dzisiaj też będziemy mieli zakupowe szaleństwo. Ikea, spożywcze i może uda mi się męża naciągnąć na jakieś ubraniowe sklepy

Cytat:

Gegee
jak dzień? w ten weekend tez ruszacie nad wodę?

Pogoda nie dopisuje, więc nad jeziorko tym razem nie jedziemy Może w przyszły weekend się uda Tym razem musimy się z zakupami ogarnąć. I może do kina skoczymy czy coś

A Wy jak tam? Niedługo już chyba na wakacje ruszacie?

Po wczorajszym dniu należy się trochę przyjemności. Powiem Wam, że poziom mego stresu i wkurzenia osiągnął wczoraj stanowczo za wysoki poziom. Mój zawód nie jest taki najgorszy, czasami fajnie, że można zrobić coś pożytecznego dla ludzi, ale czasami są takie beznadziejne aspekty, że aż się wszystkiego odechciewa Ale to historia na inny wątek....

Cytat:
Napisane przez justiii87 Pokaż wiadomość
Hej kobietki

Do usłyszenia
Miłego wspólnego urlopowania i odpoczywania

Cytat:

No i na zakończenie najważniejsze - Ag9 dla tych śliczności. Cudeńko

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ----------

Cytat:
Napisane przez Eleo765 Pokaż wiadomość

nareszszszcie weekend, i nie mam dyżuru w pracy mogę dalej malować drzwi od szafy uwielbiam...

Maluj, maluj i chwal się potem efektem końcowym

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-08-10 o 09:31
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 11:14   #4395
Malgos_12
Zakorzenienie

Cześć dziewczynki

Sylwusia - pewnie, że pamiętamy

Jak wam mija dzionek? U mnie fajnie, bo pan właśnie naprawił nam ciepłą wodę! Yupiii! I dostałam mój prezencik od tż-ta, nawet nim sobie troszkę wczoraj pojeździłam a dziś obiecał mi zakupy i to bez marudzenia! a wieczorem wybieramy się na chwilkę do znajomych

Gegee - widzę, że nie tylko ja nastawiam się dziś na zakupy
Malgos_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 14:19   #4396
sylwusia0411
Raczkowanie

Eleo765 o rzesy nie trzeba wiele dbac jak sobie przedluzysz dostajesz szczotecze podobna jak sa w tuszu i je zawsze rano "czeszesz" zeby nie były posklejane lub nachodzily jedna na druga przedłuza sie 1;1. Tylko jak masz rzesy takie to musisz uzywac plynu micelarnego do demakijazu bo jak uzyjesz czegos innego co jest tłuste to ci wyleca bo pod wplywem tluszczu klej sie rozpuszcza. A koszt jest od 150 nawet do 200 w wiekszych miastach, ale ja dostałam nr do takiej laski co robi po kosztach ja placa 30zł dlatego sie skusiłam.

jak zrobie to wrzuce fotki przed i po

Gegee udanych zakupów.
a ja dziś wolne w koncu mój tż w pracy od 14-22 a ja z kolezanka jade na plaże na koncert Weekendu hehe mam nadzieje, ze sie zrelaksuje a jutro do pracy 9,30-18,30 mam nadzieje ,że nie zasne na ladzie
Stary 2013-08-10, 14:30   #4397
iwonka87
Raczkowanie

Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku. Do tej pory tylko was czytałam, ale postanowiłam że również zacznę się udzielać. Chrouje na endometrioze i bralam leki visanne przez 4 miesiace. od 14 lipca stwierdziliśmy z mężem, ze czas zacząć starania o maleństwo Tylko teraz właśnie sama nie wiem kiedy i jak dni płodne i kiedy przyjdzie pierwszy okres. Dzisiaj mija 28 dzień od ostawienia i narazie miesiączki ani widu ani slychu. Co prawda miałam dość obfity i przejrzysty sluz wiec prawdopodobnie dni płodne za mna ale niestety test nic nie wykazal 4 dni temu bylam u lekarza i kazal mi cierpliwie czekac na okres i dal zielone swiatlo na starania bez zadnej spiny i na luzie Nie dostałam jeszcze miesiączki i teraz sama nie wiem kiedy najlepiej "dzialac". Dodam ze kochamy się z mezem bardzo często. Także chyba zostanie mi czekac do miesiączki i wtedy wyliczyć owulacje. tak bardzo chciałabym zoabczyc te 2 kreseczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplutko Pozdrawiam
iwonka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 15:10   #4398
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gegee Pokaż wiadomość
No więc z pierogami wyszedł trochę klops Farsz przepyszny, ale gorzej z ciastem pierogowym. Pokusiłam się na zdrową żywność i zrobiłam z mąki żytniej razowej i to był błąd
pamiętaj: trening czyni mistrza
i jeszcze taka mała uwaga >> / zaczerpnięta od najlepszej kucharki na świecie czyli mojej Babci do ciasta zawsze dodaj oprócz wody troche letniego mleka >> a najlepiej taką mieszankę : woda+letnie mleko+ jajko i to wszytsko rozkućkaj i wlewaj, i druga : jak już ciasto wyrobisz to zostaw je na chwile pod ściereczką by " odpoczęło", : dzięki temu podczas lepienia ciasto będzie mięciutkie i elastyczne

Cytat:
Napisane przez iwonka87 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku.
Witaj, witaj
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-10, 16:18   #4399
ag9
Zadomowienie

Cytat:
Słonko ciesz się ze swoim maleństwem w domku bez zmian?
Hej, przepraszam - nie zauważyłam wcześniej że pytałaś. W domu bez zmian, z tendencją na "gorzej"

Cytat:

gratulacje będzie synio, ja tu widze siusiorka hehe
Mój mąż też tak twierdzi Byłam dzisiaj w ciucholandzie i nie mogłam się oprzeć, żeby nie kupić kilka mikro-ubranek. Nie wiem nawet czy mi będą potrzebne (pora roku), ale co tam. Były tak słodkie że kilka sztuk kupiłam. I jakoś podświadomie wybierałam niebieskie i beżowe

Cytat:
Hej dziewczyny Mam nadzieję, że ja też mogę się przyłączączyc do tego wątku. Do tej pory tylko was czytałam, ale postanowiłam że również zacznę się udzielać. Chrouje na endometrioze i bralam leki visanne przez 4 miesiace. od 14 lipca stwierdziliśmy z mężem, ze czas zacząć starania o maleństwo Tylko teraz właśnie sama nie wiem kiedy i jak dni płodne i kiedy przyjdzie pierwszy okres. Dzisiaj mija 28 dzień od ostawienia i narazie miesiączki ani widu ani slychu. Co prawda miałam dość obfity i przejrzysty sluz wiec prawdopodobnie dni płodne za mna ale niestety test nic nie wykazal 4 dni temu bylam u lekarza i kazal mi cierpliwie czekac na okres i dal zielone swiatlo na starania bez zadnej spiny i na luzie Nie dostałam jeszcze miesiączki i teraz sama nie wiem kiedy najlepiej "dzialac". Dodam ze kochamy się z mezem bardzo często. Także chyba zostanie mi czekac do miesiączki i wtedy wyliczyć owulacje. tak bardzo chciałabym zoabczyc te 2 kreseczki. Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie cieplutko Pozdrawiam
witaj

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 07:57   #4400
wpaula
Wtajemniczenie

a ja witam was niedzielnie w swoim 28dc dzis rano temp dalej 36,9 , jeszcze nie spadla pzred @ dziwnie bo w 25 dniu bolal mnie brzuch myslalam ze dostane @ a na drugi dzien leb mnie bolal a w 27 dni nic nie czulam i dzis tez te cykle to juz sie robia niepowtarzalne ciagle inaczej chyba sie starzeje zawsze wszystko bylo jak w zegaarku lecimy w teren buziaki **
Stary 2013-08-11, 11:33   #4401
Gegee
Rozeznanie

Witam się niedzielnie

Cytat:
Cześć dziewczynki

Sylwusia - pewnie, że pamiętamy

Jak wam mija dzionek? U mnie fajnie, bo pan właśnie naprawił nam ciepłą wodę! Yupiii! I dostałam mój prezencik od tż-ta, nawet nim sobie troszkę wczoraj pojeździłam a dziś obiecał mi zakupy i to bez marudzenia! a wieczorem wybieramy się na chwilkę do znajomych

Gegee - widzę, że nie tylko ja nastawiam się dziś na zakupy
Malgos - przede wszystkim chciałabym Ci życzyć wszystkiego najlepszego z okazji urodzin (chyba jakoś na dniach miałaś urodzinki, a my przegapiłyśmy ) Szczęścia z małżonkiem, przez długie, długie lata, zdrowego i grzecznego potomka, a zaraz potem i kolejnego oraz zadowolenia z pracy, wiary w siebie i powodzenia w każdej sferze życia

Jak tam samochodzik? Super, że się zdecydowaliście i kupiliście my przymierzamy się już od kilku dobrych miesięcy, ale jakoś nie możemy się zdecydować, żeby w ogóle zmieniać, a co dopiero odnośnie marki

Zakupy udane? Bo u nas wczorajszy dzień okazał się bardzo owocny Super rzeczy sobie kupiliśmy, dodatkowo jakieś pierdółki do domu, a na zakończenie mąż zaprosił mnie na kolację Uwielbiam dni, kiedy możemy spędzić je w całości razem i nigdzie się nie spieszymy

Cytat:
Witaj.

Dobrze lekarz Ci poradził - słuchajcie się go Doświadczenie dziewczyn wskazuje, że działania na luzie i bez spinania się daje najlepsze "rezultaty"

Cytat:
pamiętaj: trening czyni mistrza
i jeszcze taka mała uwaga >> / zaczerpnięta od najlepszej kucharki na świecie czyli mojej Babci do ciasta zawsze dodaj oprócz wody troche letniego mleka >> a najlepiej taką mieszankę : woda+letnie mleko+ jajko i to wszytsko rozkućkaj i wlewaj, i druga : jak już ciasto wyrobisz to zostaw je na chwile pod ściereczką by " odpoczęło", : dzięki temu podczas lepienia ciasto będzie mięciutkie i elastyczne

Witaj, witaj
Dziękuję za rady następnym razem na pewno skorzystam Powiedz mi tylko, do ciasta na pierogi daje się jajko Bo ja w moim przepisie nie miałam jajka, tylko sama mąka i woda

Cytat:
a ja witam was niedzielnie w swoim 28dc dzis rano temp dalej 36,9 , jeszcze nie spadla pzred @ dziwnie bo w 25 dniu bolal mnie brzuch myslalam ze dostane @ a na drugi dzien leb mnie bolal a w 27 dni nic nie czulam i dzis tez te cykle to juz sie robia niepowtarzalne ciagle inaczej chyba sie starzeje zawsze wszystko bylo jak w zegaarku lecimy w teren buziaki **
Trzymam kciuki, żeby to jednak nie były jakieś anomalia (tak w ogóle to co Ty za "pierdoły" opowiadasz, że na starość Ci coś szwankuje w cyklach ), tylko piękna dorodna fasolinka

Pradip - umknęło mi wczoraj Twoje pytanie o gaspacho Ale już się rehabilituję Ja robię tak, że biorę ok. 5-6 średnich pomidorów (sparzonych i obranych ze skórki), 2 zielone papryki, 1 czerwoną paprykę, trochę cebuli (ja nie bardzo lubię surową, więc daje naprawdę malutko, ale tak normalnie to ok. 1 średniej), 2 ogórki zielone - wszystko miksuję blenderem. Dodaję trochę oliwy z oliwek, pieprz, sól, paprykę chili dla zaostrzenia smaku (w ilościach tak jak kto lubi) no i ze 2-3 ząbki czosnku (oczywiście można i więcej - zupa będzie bardziej ostra w smaku). Na koniec zalewam jeszcze trochę gazowaną wodą mineralną - gaspacho robi się fajnie musujące oczywiście nie za dużo, tak na oko żeby było nie za wodniste. Jak się wszystko dobrze wymiesza wstawiam do lodówki na kilka godzin, żeby smaki się przeżarły Podaję zimne prosto z lodówki i wsypuję do miseczki łyżeczkę warzyw pokrojonych w kostki, żeby coś dodatkowo pływało (zostawiam sobie trochę przed zmiksowaniem reszty). Można tez dodać grzanki

Zrobiłam w ten mega upał i wyszło super Jak jest tak gorąco to daje super orzeźwienie, a jest całkiem syte, bo w końcu dużo tam warzyw.
Stary 2013-08-11, 11:38   #4402
Gegee
Rozeznanie

Jeszcze chciałabym się z Wami podzielić moim dobrym humorem i pozytywnym nastawieniem. Pierwszy raz odkąd się staramy mam mega dobre przeczucia. Tzn. ewidentnie czuję gdzieś tam w środku, że niedługo będę już w ciąży i że nasze życie się zmieni Takie przeczucie, które całkowicie mnie uspokoiło i wyluzowało. Po prostu wiem, że już nie długo to się wydarzy

Tym pozytywnym akcentem uciekam i życzę miłej niedzieli Zabieram się za robotę może uda mi się coś dzisiaj zrobić i nadrobić zaległości, które nagromadziły się przez ten nieziemski upał.
Stary 2013-08-11, 11:56   #4403
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Jeszcze chciałabym się z Wami podzielić moim dobrym humorem i pozytywnym nastawieniem. Pierwszy raz odkąd się staramy mam mega dobre przeczucia. Tzn. ewidentnie czuję gdzieś tam w środku, że niedługo będę już w ciąży i że nasze życie się zmieni Takie przeczucie, które całkowicie mnie uspokoiło i wyluzowało. Po prostu wiem, że już nie długo to się wydarzy

Tym pozytywnym akcentem uciekam i życzę miłej niedzieli Zabieram się za robotę może uda mi się coś dzisiaj zrobić i nadrobić zaległości, które nagromadziły się przez ten nieziemski upał.

super nastawienie

ja mam jutro USG i powiem Wam, że czuję stres, ogromny... nie wiem czemu ale martwię się czy ta moja fasolka jest i czy jest serduszko i czy nic złego się nie stanie:/

21.04.2012

18.03.2014 Agatka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-11, 12:04   #4404
Gegee
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez magduś2 Pokaż wiadomość
super nastawienie

ja mam jutro USG i powiem Wam, że czuję stres, ogromny... nie wiem czemu ale martwię się czy ta moja fasolka jest i czy jest serduszko i czy nic złego się nie stanie:/
Nie zamartwiaj się - na 100% wszystko jest w porządku Jest dobrze i będzie dobrze Nie myśl o złych rzeczach - pomyśl, że jutro zobaczysz swoje dziecię Trzymam kciuki za dobre wiadomości

Edytowane przez Gegee
Czas edycji: 2013-08-11 o 12:10
Gegee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-11, 13:00   #4405
Malgos_12
Zakorzenienie

Cytat:
witaj! rozgość się

Cytat:
powiem ci, że w piewszych cyklach jak zaczęliśmy się starać, co chwilę widziałam "anomalie" (wiele było inaczej niż dotychczas - taki mi się przynajmniej wydawało) w moim organizmie, o kilku powiedziałam nawet swojej gin a ona na to z lekkim uśmiechem czy to się zaczęło od momentu jak zaczęliśmy się starać wcześniej chyba człowiek nie zwraca aż tak dokładnej uwagi na siebie... wcześniej też miałam dokładne @, a tu czasami 1 dzień się przesunęło... albo może tak na prawdę nie liczyłam kiedyś aż tak dokładnie...

Cytat:
super nastawienie

ja wiem, że będzie OK

Gegee - dziękuję za życzenia autko super bo przestronne (dużo miejsca nawet dla wysokich), duży bagażnik, każdy fotel z tyłu regulowany, można złożyć tylko np 1 lub 2... taki typowy samochód rodzinny i przede wszystkim dużo krótsze od poprzedniego, a mimo to ma dużo miejsca. Wygodnie się prowadzi, więc jak na razie nie mamy zastrzeżeń. Poza tym znany jako autko bezpieczne i mało awaryjne, (w końcu japoniec - mamy sentyment
do tego mąż kupił mi torebkę, wygodne buty i jeszcze czekam na zegarek bo mi zamówił, więc zakupy jak najbardziej udane... no i w ogóle nie marudził, a to było chyba w tym wszystkim najlepsze
Stary 2013-08-11, 17:53   #4406
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:

Trzymam kciuki, żeby to jednak nie były jakieś anomalia (tak w ogóle to co Ty za "pierdoły" opowiadasz, że na starość Ci coś szwankuje w cyklach ), tylko piękna dorodna fasolinka
dziekuje bardzo za kciuki przydadza sie na nast cykl jednak teraz jestem pewna ze nic z tego , pisalam juz wczesniej ze szyjka mi sie znizyla i otworzyla lada chwila wredota przyjdzie( troszke juz wczensiej obserwowowalam swoje cykle i wlasnie wiem ze jak szyjka sie otwiera to @ musi przyjsc

---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:49 ----------

Cytat:

powiem ci, że w piewszych cyklach jak zaczęliśmy się starać, co chwilę widziałam "anomalie" (wiele było inaczej niż dotychczas - taki mi się przynajmniej wydawało) w moim organizmie, o kilku powiedziałam nawet swojej gin a ona na to z lekkim uśmiechem czy to się zaczęło od momentu jak zaczęliśmy się starać wcześniej chyba człowiek nie zwraca aż tak dokładnej uwagi na siebie... wcześniej też miałam dokładne @, a tu czasami 1 dzień się przesunęło... albo może tak na prawdę nie liczyłam kiedyś aż tak dokładnie...

tez tak pomyslalam ze teraz uwazniej sie przygladam z pewnoscia wczensiej tez zdarzaly sie rozne akcje na ktore kompletnie nie zwracalam uwagi teraz bacznie obserwuje moze naucze sie w koncu swojego cyklu moze mi usg w tym meisiacu duzo dac , bo jak widac pozytywny test owulacyjny i mega sliskosc i klucie jajanikow i wtedy przytulanko i po tym nie daja efektow , moze to wczesniej u mnie jest a objawy juz sa na smaym koncu jak z apozno? cholera wie jak tylko dostane okres wylicze sobie na kiedy umowic sie do gine i sie wyjasni co nieco jestem nawet ciekawa

A na koniec w koncu wklejam foty kuchni , mieskzamy w starym budownictwie sciany byly okropne i duzo udalo sie zrobiccmoze uda mi sie za jakis czas wkleic fotki z pzred:P

Edytowane przez wpaula
Czas edycji: 2013-08-11 o 17:55
Stary 2013-08-11, 17:57   #4407
wpaula
Wtajemniczenie

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20130811055.jpg (87,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811056.jpg (75,1 KB, 22 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811058.jpg (78,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811059.jpg (92,0 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811060.jpg (82,3 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20130811057.jpg (58,6 KB, 19 załadowań)
Stary 2013-08-11, 18:05   #4408
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:

piękna kuchnia

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
Stary 2013-08-11, 19:41   #4409
wpaula
Wtajemniczenie

Cytat:
piękna kuchnia
ciesze sie ze sie podoba))

Dziewczyny a znacie jakies witaminki , ktore tatus mogl by lykac w celu poprawy efektow?? nie pali , nie pije to nie wiem juz jak pomoc :P ale ruchu ma za malo siedzaca praca nietety

czasem lyknie kwas foliowy ale jakos leniwy jest zeby sie pilnowac i codziennie;p ale chyba bede mu przypominac ja lykam systematycznie
Stary 2013-08-11, 20:25   #4410
Malgos_12
Zakorzenienie

Wpaula - śliczna kuchnia, bardzo lubię takie proste, klasyczne a zarazem eleganckie wnętrza

co do kwasu foliowego to nie sądzę, że ma jakikolwiek wpływ na poczęcie... nam lekarka poradziła tabletki ziołowe Maca, ale to głównie na popęd choć nie sądzę, że nam tego brakowało. U mnie zaowocowało to dodatkową energią, podobno obniża też tsh, ale w sumie nie brałam tego długo, a właściwie zaczęłam jak już byłam w ciąży a nie wiedziałam o tym po tym jak się dowiedziałam to od razu przestałam je brać...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości