Tu szalone są mężatki i panienki psychopatki ! :D PM2013, cz.55 ! :) - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-24, 09:44   #4381
Karoloo
<3 <3 <3

Dot.: Tu szalone są mężatki i panienki psychopatki ! :D PM2013, cz.55 ! :)

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
On nie robi czegoś takiego
W ogóle nie prowadzi facebooka/bloga, bo albo mu czasu brak, albo mu się nie chce

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ----------

:Hi:

Kciuki odwołane. Fotek dziś nie będzie

No właśnie doczytałam Mama nadzieje, ze będą jutro

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Karoloo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:45   #4382
Misia89p
Wtajemniczenie

Mell za dni a to oznacza, ze za 12 dni mam pierwsza przymiarke

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:46   #4383
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Viollet87 Pokaż wiadomość
Oj tam wszystkim, nocy poślubnej nie widziałyśmy

ale jutro będą?

Jutro na stówę

Nie widziałyście nocy poślubnej?
Prosze Już oficjalnie widziałyście wszystko
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG-20130603-00591.jpg (97,7 KB, 49 załadowań)

18.05.2015
Leoś
cowie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:47   #4384
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
No właśnie doczytałam Mama nadzieje, ze będą jutro

A co z Twoim panieńskim w końcu?

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-06-24, 09:47   #4385
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kruche Ciastko Pokaż wiadomość
Bardzo mi sie podoba Twoja kuchnia

Dylemat mieszkaniowy nr 2637 - jakie kołdry i poduszki wybrać? przyszła teściowa mnie ciśnie, bo postanowiła nam je zafundować a teraz w Jysku są fajne przeceny, no i muszę zdecydować Półpuch? Syntetyk? Spinana czy pojedyncza? echhhhh. Doradźcie coś

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:48   #4386
Misia89p
Wtajemniczenie

Cytat:
Jutro na stówę

26 marca
II kreseczki
Synuś Dawiduś
21.11.2014
Misia89p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:49   #4387
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:

Dylemat mieszkaniowy nr 2637 - jakie kołdry i poduszki wybrać? przyszła teściowa mnie ciśnie, bo postanowiła nam je zafundować a teraz w Jysku są fajne przeceny, no i muszę zdecydować Półpuch? Syntetyk? Spinana czy pojedyncza? echhhhh. Doradźcie coś
Nam mama kupiła syntetyki z serii "Medical". Puchowej nie chciałam, bo mam teraz i jest strasznie gorąco pod nią.
Stary 2013-06-24, 09:49   #4388
ennostiel
Zakorzenienie

Cytat:

Co do materiału niezbyt doradzę ale my mamy teraz spinaną 2-warstwową i to super sprawa. Na zimę mieliśmy 2 warstwy, na początku maja sobie jedną odpięliśmy i teraz mamy cieńszą letnią kołdrę.

Ślub
ennostiel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:49   #4389
weronikad2
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
A jak one się fachowo nazywają?
Na papierku od nich mam napisane"aargee rangoli colours powder" ale szukalam pod holi powder bo Holi to to swieto podczas ktorego sie sypia tym proszkiem
weronikad2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:50   #4390
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

O, no to jesteś tylko kilka tygodni starsza ode mnie

Meble super! Pisałam już, że bardzo lubię Malm

Skoro już jesteśmy przy meblach, to uwaga, będę się chwalić Wybaczcie jakość zdjęć, nie mam czasu ani siły żeby jakkolwiek je obrobić, a i cykane były na szybko.

Nr 1 - część nabytków z ostatniej wizyty w Ikei (włącznie z ławą)

Nr 2, 3, 4, 5 - kuchnia póki co w bardzo roboczej wersji (nieskręcona, niewyregulowane drzwiczki i szuflady, blaty położone luzem, jeszcze z folią na frontach) ale już widać, jak to będzie wyglądało na środku stanie niewielki stół (oczywiście biały w połysku ) i 4 krzesła (albo w kolorze albo białe ale z kolorowymi poduszkami) - jak dojdą wszystkie kolorowe bibeloty które kupuję to zrobi się żywo

Nr 6 - malutkie pomieszczenie przy kuchni, które posłuży jako spiżarnia / schowek, a w nim dwa regały z Ikei które weszły tam jak robione na wymiar co najmniej

zaraz załaduję sypialnię
Cytat:
Nasza sypialnia jeszcze nie jest w pełni gotowa, brakuje kilku elementów, ale już wygląda prawie tak, jak będzie wyglądała docelowo

nr 1 - łóżko, a po obu stronach nakastliki i pojemniki z Ikei

nr 2 - komody na ubrania (a w niektórych szufladach TAKIE organizery, turkusowe)

nr 3 - Fabryka Form - drzewko, na którym zawiśnie moja ulubiona kolorowa biżuteria i kot, na ogon którego będziemy nakładali obrączki - to będzie ich miejsce kolczyki w uszach kota są moje, uznałam że tak wygląda bardziej glamour

nr 4 - jak widać, kubek na wodę też jest pod kolor skoro nie mam koloru przewodniego na weselu to niech chociaż w sypialni sobie odbiję

nr 5 - papierowa lampa z Ikei zdobi kąt

nr 6 - firanka (czy muszę mówić, że z Ikei? ) - będzie skrócona, nie będzie się włóczyła po podłodze

nr 7 - widok spod okna, w tle mój przyszły kącik czytelniczy, tam stanie regał z książkami i mój piękny fioletowy (?) fotel

nr 8 - ogólny widok z "wejścia"

Jak dojdą nasze rzeczy codziennego użytku (biżuteria, książki itp.), to pokój zrobi się nieco żywszy, wiadomo ale generalnie właśnie o taki efekt mi chodziło - kolorystyka kojarzy mi się z czystością, ciszą, spokojem, lazurową wodą... Jak dla mnie to sypialnia idealna

Jak mi się marzy taka wielka kuchnia z tak dużym blatem
Bardzo mi się podoba!

I sypialnia piękna

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-06-24, 09:53   #4391
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:
dzięki jestem bardzo zadowolona, coraz wyraźniej widzę jak to będzie finalnie wyglądało

Wychodzi super Az Ci zazdroszcze, bo przypomnialam sobie jak my urzadzlaismy cale nowiuskie mieszkanie pl roku temu i to bylo super. teraz dogrywamy szczegoly, kupujemy male drobiazgi i co siedze wieczorem czy to z herbatka w lozeczku czy z piwkiem na tarasie, to czuje sie po prostu szczesliwa na 99% (do pelnego szczescia jeszcze tylko brakuje m byc zona i miec fotel - takze daj znac jak dostaniesz swoj, bo podoba mi sie ten obok, fioletowy Kiedys ich nie bylo w ikea )
Stary 2013-06-24, 09:54   #4392
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
A co z Twoim panieńskim w końcu?
Płytka nie chce się otworzyć (próbowałam na 3 kompach, u rodziców i siostry działało) ale siostra ma foty na penku i musimy się tylko spotkać No chyba, ze wrzuci mi wszystko na picassa wtedy będzie szybciej

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3
Stary 2013-06-24, 09:55   #4393
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez melleczka Pokaż wiadomość
Nam mama kupiła syntetyki z serii "Medical". Puchowej nie chciałam, bo mam teraz i jest strasznie gorąco pod nią.

Mam takie jak Mell
Ja jestem zadowolona. Moja jest cienka, lekka i ciepła

O, ja tą chyba mam.
155x200
http://www.jysk.pl/4/31/4118150/a/catalog
I widzę, że ceny są faktycznie super

Z tym, że dziwne jest trochę, że kołdra ma 155, a pościel zwykle 160 i mam jedną, która jest przez to trochę za duża

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-06-24, 09:55   #4394
Kin_Ga07
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Karoloo Pokaż wiadomość
Płytka nie chce się otworzyć (próbowałam na 3 kompach, u rodziców i siostry działało) ale siostra ma foty na penku i musimy się tylko spotkać No chyba, ze wrzuci mi wszystko na picassa wtedy będzie szybciej
Jeszcze tego nie zrobiła?

U&I
Kin_Ga07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 09:57   #4395
Olgietka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki Drzewko jest z Fabryki Form, kupowałam online

Nie chcę Cię dobijać, ale my właśnie też kupiliśmy taki zarąbisty materac, kieszeniowy, w sklepie chcieli za niego 1900 zł, a przez Allegro nabyliśmy identyczny (takie samo wypełnienie, też kieszeniowy, ta sama wysokość itp.) za niespełna 700 zł
Spoko.. jak widać moja faza oszczędzania na weselu była chwilowa.. Przyzwyczaiłam się, że czasem zdarza nam się przepłacić....

A no i chciałabym Wam troszkę opowiedzieć o tej wczorajszej akcji.
Nie mogę doczekać się efektu końcowego...
Z fotografem spotkaliśmy się pod Centrum Kopernika, dość późno bo po 18:00. Piotrek był wcześniej na sesji w Łodzi, więc nie było szans spotkać się trochę wcześniej. Ah. Fotograf - Piotrek vel. Adamek to mój dobry znajomy ze studiów, więc ja czułam się przy nim swobodnie.. w przeciwieństwie do TŻ, który "nie cierpię takich akcji, odczuwam fizyczny ból i wiedz, że robię to tylko dla Ciebie... a w zamian chcę... i to pozostawię już dla siebie "
Pod Kopernikiem napompowaliśmy pierwsze trzy balony. Wyglądały super! Nakręciliśmy kilka ujęć na terenie Centrum, potem na Świętokrzyskim i udaliśmy się w stronę fontann. Tam zabraliśmy kolejne cztery balony, TŻ nie mógł się powstrzymać i zaaplikował sobie do płuc dawkę helu ... ... Kilka ujęć przy fontannach, potem na starówkę, na taras widokowy, na lody, pod Kolumnę Zygmunta.. i z powrotem na dół, gdzie w chaszczach nakręciliśmy początek - proporczyki z napisami "Kochani Rodzice" i "Dziękujemy" Przy okazji wdepnęliśmy w mrowisko, więc do dziś mnie wszystko swędzi
Następnie pojechaliśmy na "schody" czyli do tego parku.. i tu zonk. Zaplanowaliśmy, że zabierzemy kolejne trzy balony... a przy drugim skończył się hel (Miało starczyć na 12 balonów, a starczyło na 8 ) Ostatni balon zostawiliśmy w aucie i na schody udaliśmy się z jednym..... który podczas pisania na nim... pękł... Dobrze, że zapobiegawcza Olgietka zabrała ze sobą arkusze kolorowego papieru... i ostatecznie kilka "podziękowań" namazaliśmy na kartonie... wśród bzyczenia żarłocznych komarzyc..
Z parku udaliśmy się do centrum. Cowie! Prowadziłam auto. Sama! Bez nawigacji i podpowiedzi TŻ! I nie zabłądziłam!
W centrum nakręciliśmy ujęcie z tymi nowymi drapaczami chmur (w dedykacji dla kuzynki TŻ od "To u Was takie amerykańskie wesele będzie?!" Głupia pipa!
I ostatniego balonika wypuściliśmy przy Pałacu Kultury...

iiiii... chcę to już zobaczyć! Wiem, że pewnie będę wyglądała jak dekiel, bo ja taka niefotogeniczna... ... i było tak parno, że moje misternie układane włosy padły już w aucie... i w ogóle jakoś nie myślałam o pudrowaniu nosa... i w ogóle i w ogóle... ale sceneria była tak fajna.. ujęcia Adamek robił też ciekawe...
O losie! a ja zamiast wybrać i wysłać mu kawałek - podkład to siedzę i się jaram...
Stary 2013-06-24, 09:58   #4396
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misia89p Pokaż wiadomość
Mell za dni a to oznacza, ze za 12 dni mam pierwsza przymiarke
masz ślub tydzień po mnie i już przymiarka a ja mam dopiero w lipcu dzwonić i się umawiać
Stary 2013-06-24, 09:58   #4397
Kruche Ciastko
Zakorzenienie

GG do Kruche Ciastko

Cytat:

Najlepiej jest miec dwie syntetyk na ciapla pore i polpuch na zimę. A jak sie tak nie da, to ja bym brala polpuch sama mam z naturalnym wsadem i uwazam, ze jest o wiele lepsza, bo mialam kiedys syntetyk, ale w zimie zle m sie pod nia spalo...
W lato chowam puchową i oblekac koc w poszewke i tak spię. Ewentualnie dwuwrtowe sa bardzo dobrym roziazaniem

No i my z tz mamy dwie osobne koldry, nie potrafimy spac pod jedną.
Stary 2013-06-24, 09:59   #4398
AnonimowaMoni
Zakorzenienie

2 miesiące do ślubu!!

Będąc na targowisku podeszłam do pani z bielizną. Postanowiłam poszukać 65C ( jako,że nozę 60D i to się w głowach nie mieści paniom na straganach, i wmawiają mi,że takiego rozmiaru nie ma). Pomyślałam,że rozmiar będzie "bardziej do strawienia". Jedna rozłożyła ręce i mówi,że niestety nie ma. Ale druga Były 2 na stoisku. Jedna młoda i mówi,że raczej nie mają, ale się zapyta. I pyta tej starej. A ona do mnie,że nie ma takiego rozmiaru ale ona mi coś pokaże. I pokazuje mi...80C i mówi - ja pani pokażę,że ten będzie dobry. Na co ja - ale wie pani, ja mam 62 pod biustem, no to jak 80? na co babka - to zależy od fasonu, pani przymierzy sobie przez bluzkę, będzie idealny. No to mierzę. Luz jak cholera, miseczki 3 razy jak na mnie. A ona z triumfalną miną - i co? dobry, tak jak mówiłam. A ja,że nie że jest za luźny i mi będzie podjeżdżał i dziękuję. A kurcze w zwyklym pepco rok temu kupiłam 65C cielaka i fajnie się sprawuje do dzisiaj.
Ale widziałam wyprzedaże w zwykłych sklepach bieliżnianych ( gdzie o panache czy feryi nie słyszeli) ale wiem,że 65C jest osiągalne i zapłacę w granicy 30-40zł a na gwałt potrzebuję nowego cielaka, a nie mam wydać 100-150 zł teraz

Edytowane przez AnonimowaMoni
Czas edycji: 2013-06-24 o 10:01
AnonimowaMoni jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:02   #4399
cowie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olgietka Pokaż wiadomość
Spoko.. jak widać moja faza oszczędzania na weselu była chwilowa.. Przyzwyczaiłam się, że czasem zdarza nam się przepłacić....

A no i chciałabym Wam troszkę opowiedzieć o tej wczorajszej akcji.
Nie mogę doczekać się efektu końcowego...
Z fotografem spotkaliśmy się pod Centrum Kopernika, dość późno bo po 18:00. Piotrek był wcześniej na sesji w Łodzi, więc nie było szans spotkać się trochę wcześniej. Ah. Fotograf - Piotrek vel. Adamek to mój dobry znajomy ze studiów, więc ja czułam się przy nim swobodnie.. w przeciwieństwie do TŻ, który "nie cierpię takich akcji, odczuwam fizyczny ból i wiedz, że robię to tylko dla Ciebie... a w zamian chcę... i to pozostawię już dla siebie "
Pod Kopernikiem napompowaliśmy pierwsze trzy balony. Wyglądały super! Nakręciliśmy kilka ujęć na terenie Centrum, potem na Świętokrzyskim i udaliśmy się w stronę fontann. Tam zabraliśmy kolejne cztery balony, TŻ nie mógł się powstrzymać i zaaplikował sobie do płuc dawkę helu ... ... Kilka ujęć przy fontannach, potem na starówkę, na taras widokowy, na lody, pod Kolumnę Zygmunta.. i z powrotem na dół, gdzie w chaszczach nakręciliśmy początek - proporczyki z napisami "Kochani Rodzice" i "Dziękujemy" Przy okazji wdepnęliśmy w mrowisko, więc do dziś mnie wszystko swędzi
Następnie pojechaliśmy na "schody" czyli do tego parku.. i tu zonk. Zaplanowaliśmy, że zabierzemy kolejne trzy balony... a przy drugim skończył się hel (Miało starczyć na 12 balonów, a starczyło na 8 ) Ostatni balon zostawiliśmy w aucie i na schody udaliśmy się z jednym..... który podczas pisania na nim... pękł... Dobrze, że zapobiegawcza Olgietka zabrała ze sobą arkusze kolorowego papieru... i ostatecznie kilka "podziękowań" namazaliśmy na kartonie... wśród bzyczenia żarłocznych komarzyc..
Z parku udaliśmy się do centrum. Cowie! Prowadziłam auto. Sama! Bez nawigacji i podpowiedzi TŻ! I nie zabłądziłam!
W centrum nakręciliśmy ujęcie z tymi nowymi drapaczami chmur (w dedykacji dla kuzynki TŻ od "To u Was takie amerykańskie wesele będzie?!" Głupia pipa!
I ostatniego balonika wypuściliśmy przy Pałacu Kultury...

iiiii... chcę to już zobaczyć! Wiem, że pewnie będę wyglądała jak dekiel, bo ja taka niefotogeniczna... ... i było tak parno, że moje misternie układane włosy padły już w aucie... i w ogóle jakoś nie myślałam o pudrowaniu nosa... i w ogóle i w ogóle... ale sceneria była tak fajna.. ujęcia Adamek robił też ciekawe...
O losie! a ja zamiast wybrać i wysłać mu kawałek - podkład to siedzę i się jaram...
Gratulejszyn!

Kiedy będziecie mieli materiał?

Cytat:

My też
TŻ się początkowo burzył. Że jak to tak. Ja jestem jego kobietą i mam spać pod osobną kołdrą?
Szybko odkrył, że ja się owijam kołdrą jak kokonem, przez co on leżał goły i wesoły i mu i wacek marzły

18.05.2015
Leoś

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 10:07   #4400
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Mam takie jak Mell

O, ja tą chyba mam.
155x200

Z tym, że dziwne jest trochę, że kołdra ma 155, a pościel zwykle 160 i mam jedną, która jest przez to trochę za duża
My kupiliśmy na targu, ale chyba to samo Zapłaciłyśmy 105zł za 200x220

Dziewczyny wyszło mi coś na rękach Takie malutkie krostki, nie swędzą, nie są zaczerwienione, nie rzucają się w oczy, ale mi przeszkadzają Głównie na palcach to mam:/ Czytałam trochę i podobno to może być od przesuszenia... Ja faktycznie cały zeszły tydzień robiłam mokrą robotę przy tych oknach, wszystko w rękawiczkach, ale i tak miałam mokre ręce w nich i chyba mi się po prostu "ukisiły tam", potem miałam bardzo suche dłonie Żeby to tylko zeszło jak najszybciej... Mam nadzieję, że to nie jakieś chorobsko zaraźliwe czy zapalenie albo jakaś grzybica:/ Smaruję kremem do rąk:/

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

W piątek zamówiłam bazę i próbki i już je dostałam A chciałam, żeby przyszły w piątek Ale próbek nie tykam... Mam nadzieję, że nie wyschną
Stary 2013-06-24, 10:07   #4401
Karoloo
<3 <3 <3

Cytat:
Napisane przez Kin_Ga07 Pokaż wiadomość
Jeszcze tego nie zrobiła?
jeszcze nie weekend spędziła na uczelni

Franek 15.12.2014
Zosia i Klara 08.12.2016
<3

Edytowane przez Karoloo
Czas edycji: 2013-06-24 o 10:18
Stary 2013-06-24, 10:07   #4402
cowie
Zakorzenienie

Cytat:

Dziewczyny wyszło mi coś na rękach Takie malutkie krostki, nie swędzą, nie są zaczerwienione, nie rzucają się w oczy, ale mi przeszkadzają Głównie na palcach to mam:/ Czytałam trochę i podobno to może być od przesuszenia... Ja faktycznie cały zeszły tydzień robiłam mokrą robotę przy tych oknach, wszystko w rękawiczkach, ale i tak miałam mokre ręce w nich i chyba mi się po prostu "ukisiły tam", potem miałam bardzo suche dłonie Żeby to tylko zeszło jak najszybciej... Mam nadzieję, że to nie jakieś chorobsko zaraźliwe czy zapalenie albo jakaś grzybica:/ Smaruję kremem do rąk:/

Rób sobie nocną kurację w rękawiczkach i może wybierz się do kosmetyczki na jakąś parafinę?

18.05.2015
Leoś
Stary 2013-06-24, 10:09   #4403
melleczka
Zakorzenienie

Cytat:
Rób sobie nocną kurację w rękawiczkach i może wybierz się do kosmetyczki na jakąś parafinę?
Poczekam jeszcze trochę... Miałam już coś takiego, latem mi to wychodzi, ale nigdy nie aż tyle, zazwyczaj mi się pojawiało na jednym palcu i znikało po 3-4 dniach. A teraz mam wszystkie palce w tym:/ Może faktycznie od tych rękawiczek:/
Stary 2013-06-24, 10:11   #4404
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Jutro na stówę

Ja do takich zabaw polecam "kajdanki" na rzepy, są mięciutkie a jak nie sięgniesz drugą ręką to ni cholere nie rozepniesz choćbyś nie wiem jak szarpała - wiem co mówię o takie

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:12   #4405
blondii91
Zadomowienie

GG do blondii91

Cytat:
Jutro na stówę

No no no...

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
Co do materiału niezbyt doradzę ale my mamy teraz spinaną 2-warstwową i to super sprawa. Na zimę mieliśmy 2 warstwy, na początku maja sobie jedną odpięliśmy i teraz mamy cieńszą letnią kołdrę.
Tez mam taka i jest to naprawde super rozwiazanie

Razem od - 18.03.2010

"Czy zostaniesz moją żoną.." - 17.03.2012

Sakramentalne 'TAK' - 27.04.2013
blondii91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:15   #4406
Antilia
Uzależnienie

Cytat:
Przeczytałam "nocną krucjatę" i to dwa razy

Ćwiczę z Ewką, bo nic się samo nie wydarzy!
Skalpel: 48 + 17
Skalpel II: 3

Bridezilla
Antilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:17   #4407
Viollet87
Zakorzenienie

Cytat:
Jutro na stówę

Cytat:
Puchowej nie chcę na pewno, jak już to półpuch. Z tym, że ja wolę lekkie kołdry, nie lubię jak mnie taka ciężka przygniata

Cytat:
Napisane przez ennostiel Pokaż wiadomość
No właśnie bardzo intensywnie myślę o takiej podwójnej dobry patent.

Cytat:
Jak mi się marzy taka wielka kuchnia z tak dużym blatem
Bardzo mi się podoba!

I sypialnia piękna

Cytat:
Wychodzi super Az Ci zazdroszcze, bo przypomnialam sobie jak my urzadzlaismy cale nowiuskie mieszkanie pl roku temu i to bylo super. teraz dogrywamy szczegoly, kupujemy male drobiazgi i co siedze wieczorem czy to z herbatka w lozeczku czy z piwkiem na tarasie, to czuje sie po prostu szczesliwa na 99% (do pelnego szczescia jeszcze tylko brakuje m byc zona i miec fotel - takze daj znac jak dostaniesz swoj, bo podoba mi sie ten obok, fioletowy Kiedys ich nie bylo w ikea )
no właśnie na stronie jest tylko szary i granatowy, a na żywo widziałam jeszcze różowy i ten ciemnofioletowy. Ja chyba właśnie fiolet dostanę, bo TŻ postawił oczy w słup jak usłyszał o różowym. O ile durszlak zaakceptował, o tyle fotela w tym kolorze już by nie zdzierżył Dzisiaj na biegu wpadam do Ikei, obczaję kolory

Cytat:
Mam takie jak Mell

O, ja tą chyba mam.
155x200

No dokładnie, albo kołdra będzie latała w środku albo trzeba poszewki zmniejszyć...

Cytat:
Najlepiej jest miec dwie syntetyk na ciapla pore i polpuch na zimę. A jak sie tak nie da, to ja bym brala polpuch sama mam z naturalnym wsadem i uwazam, ze jest o wiele lepsza, bo mialam kiedys syntetyk, ale w zimie zle m sie pod nia spalo...
W lato chowam puchową i oblekac koc w poszewke i tak spię. Ewentualnie dwuwrtowe sa bardzo dobrym roziazaniem

Dwie zamienne raczej nie wchodzą w grę My też będziemy mieli osobne kołdry (obie po 160 cm), też nie jesteśmy w stanie wyspać się pod jedną. Czy my jesteśmy siostrami?

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
2 miesiące do ślubu!!

Będąc na targowisku podeszłam do pani z bielizną. Postanowiłam poszukać 65C ( jako,że nozę 60D i to się w głowach nie mieści paniom na straganach, i wmawiają mi,że takiego rozmiaru nie ma). Pomyślałam,że rozmiar będzie "bardziej do strawienia". Jedna rozłożyła ręce i mówi,że niestety nie ma. Ale druga Były 2 na stoisku. Jedna młoda i mówi,że raczej nie mają, ale się zapyta. I pyta tej starej. A ona do mnie,że nie ma takiego rozmiaru ale ona mi coś pokaże. I pokazuje mi...80C i mówi - ja pani pokażę,że ten będzie dobry. Na co ja - ale wie pani, ja mam 62 pod biustem, no to jak 80? na co babka - to zależy od fasonu, pani przymierzy sobie przez bluzkę, będzie idealny. No to mierzę. Luz jak cholera, miseczki 3 razy jak na mnie. A ona z triumfalną miną - i co? dobry, tak jak mówiłam. A ja,że nie że jest za luźny i mi będzie podjeżdżał i dziękuję.

310813
Viollet87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:17   #4408
malwiska
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulejszyn!

Kiedy będziecie mieli materiał?

My też
TŻ się początkowo burzył. Że jak to tak. Ja jestem jego kobietą i mam spać pod osobną kołdrą?
Szybko odkrył, że ja się owijam kołdrą jak kokonem, przez co on leżał goły i wesoły i mu i wacek marzły
hehe mój spi ze mną pod jedną i już się przyzwyczaił że kradnę mu w nocy kołdrę :P kiedyś mu wspominałam że może dokupimy drugą to nie chciał o tym słyszeć
Stary 2013-06-24, 10:17   #4409
fiancee87
Raczkowanie

dzień dobry

Cytat:
Napisane przez AnonimowaMoni Pokaż wiadomość
2 miesiące do ślubu!!

Będąc na targowisku podeszłam do pani z bielizną. Postanowiłam poszukać 65C ( jako,że nozę 60D i to się w głowach nie mieści paniom na straganach, i wmawiają mi,że takiego rozmiaru nie ma). Pomyślałam,że rozmiar będzie "bardziej do strawienia". Jedna rozłożyła ręce i mówi,że niestety nie ma. Ale druga Były 2 na stoisku. Jedna młoda i mówi,że raczej nie mają, ale się zapyta. I pyta tej starej. A ona do mnie,że nie ma takiego rozmiaru ale ona mi coś pokaże. I pokazuje mi...80C i mówi - ja pani pokażę,że ten będzie dobry. Na co ja - ale wie pani, ja mam 62 pod biustem, no to jak 80? na co babka - to zależy od fasonu, pani przymierzy sobie przez bluzkę, będzie idealny. No to mierzę. Luz jak cholera, miseczki 3 razy jak na mnie. A ona z triumfalną miną - i co? dobry, tak jak mówiłam. A ja,że nie że jest za luźny i mi będzie podjeżdżał i dziękuję. A kurcze w zwyklym pepco rok temu kupiłam 65C cielaka i fajnie się sprawuje do dzisiaj.
Ale widziałam wyprzedaże w zwykłych sklepach bieliżnianych ( gdzie o panache czy feryi nie słyszeli) ale wiem,że 65C jest osiągalne i zapłacę w granicy 30-40zł a na gwałt potrzebuję nowego cielaka, a nie mam wydać 100-150 zł teraz
za zbliżający się termin

na ryneczku to nawet 75D trudno jest dostać. jak szukałam takiego w zeszłym roku, to pani powiedziała "takich rozmiarów nie zamawiamy bo są bardzo rzadkie" ;/ więc naprawdę się nie dziwię, że 65 nie mają
fiancee87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-24, 10:18   #4410
melleczka
Zakorzenienie

Dziewczyny pytanie odnośnie usadzenia gości:

Mamy stoliki okrągłe na 12 osób max i jeden podłużny na ok. 34 osoby max.

Mam możliwość doładować okrągłe stoliki do maxa i dołożyć osób przy okrągłym stole i nie wiem czy tak zrobić, czy lepiej więcej stolików okrągłych, ale po mniej osób.

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości