Coraz wolniej dochodzimy, ale nadal się lubimy ! TŻtówki i EXtżtówki '08 - cz. 17 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-11-14, 14:29   #4381
Aniaa_89
Zakorzenienie

Dot.: Coraz wolniej dochodzimy, ale nadal się lubimy ! TŻtówki i EXtżtówki '08 - cz.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka172 Pokaż wiadomość
Ja już bym chciała cokolwiek ale na umowę o pracę. Na dziecko to będę mogła sobie pozwolić chyba po 30. dopiero.
no mi też właśnie zależy przede wszystkim na umowie, bo chcemy myśleć za jakimś czas o kupnie mieszkania no ale już pomijając umowę, chciałabym jakąś rozwijającą prace, w której się nauczę czegoś co potem może mi się przydać i zaprocentować.
No ale coś ciężko to idzie.. więc niedługo chyba zacznę szukać wszędzie
Aniaa_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 14:38   #4382
goplankowa
Zakorzenienie

Dot.: Coraz wolniej dochodzimy, ale nadal się lubimy ! TŻtówki i EXtżtówki '08 - cz.

Cytat:
Napisane przez happyishhx2 Pokaż wiadomość
A ty goplanka szukasz gdzieś indziej?

Cięzko jest z tą pracą
Ciągle

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 15:17   #4383
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Samo TSH nic nie powie
Aaaa no nie wiem co u siebie podejrzewasz. Dostałas takie zalecenie od lekarza? Nie było nic refundowanego?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Aniaa_89 Pokaż wiadomość
no mi też właśnie zależy przede wszystkim na umowie, bo chcemy myśleć za jakimś czas o kupnie mieszkania no ale już pomijając umowę, chciałabym jakąś rozwijającą prace, w której się nauczę czegoś co potem może mi się przydać i zaprocentować.
No ale coś ciężko to idzie.. więc niedługo chyba zacznę szukać wszędzie
Ja już straciłam nadzieję na rozwój, chcę po prostu pracę i zacząć zarabiać i się usamodzielnić.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 15:58   #4384
fioleciasto
Zakorzenienie

Hej

Wróciłam wlasnie z uczelni, ale się dzisiaj od rana masakrycznie czuję. Dostałam @, ale normalnie aż tak źle mi nie jest, a dziś brzuch mi się skręcał, słabo mi się robiło i ledwo w ogóle wysiedziałam
Tż zrobił mi niespodziankę i przyjechał po mnie więc nie musiałam chociaż wracać autobusami

Teraz jem obiad i dzisiaj już zamierzam tylko odpoczywać.
Kupiłam sobie milke z Daimem

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 16:08   #4385
happyishhx2
Raczkowanie

Cytat:
Aaaa no nie wiem co u siebie podejrzewasz. Dostałas takie zalecenie od lekarza? Nie było nic refundowanego?

---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ----------

Ja już straciłam nadzieję na rozwój, chcę po prostu pracę i zacząć zarabiać i się usamodzielnić.
A bierzecie pod uwagę wyjazd za granicę? Nie macie nikogo kto mógłby wam pomóc na początek?

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Cytat:
Napisane przez fioleciasto Pokaż wiadomość
Hej

Wróciłam wlasnie z uczelni, ale się dzisiaj od rana masakrycznie czuję. Dostałam @, ale normalnie aż tak źle mi nie jest, a dziś brzuch mi się skręcał, słabo mi się robiło i ledwo w ogóle wysiedziałam
Tż zrobił mi niespodziankę i przyjechał po mnie więc nie musiałam chociaż wracać autobusami

Teraz jem obiad i dzisiaj już zamierzam tylko odpoczywać.
Kupiłam sobie milke z Daimem
Współczuję
Mnie to czeka za kilka dni, i już wpadam w panikę jak sobie pomyślę o bólu brzucha
happyishhx2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 16:23   #4386
goplankowa
Zakorzenienie

Ja dziś dostałam @

A ja chciałabym się w końcu rozwijać w kierunku studiów. Eh na razie marzę, żeby chociaż dostać pracę w zawodzie choćby jakąś najprostszą..
Może i miałabym już taką pracę jakbym miała wiedzę. Ale ja w technikum i na licencjacie kułam żeby zdać, więc zapominałam potem szybko i wiedzy nie mam :/ zła jestem na siebie bo mogłabym już umieć dużo moja przyjaciółka to kuje cały czas, i spokojnie korepetycje może dawać z finansów, księgowości, ekonomii itd..

Stary 2013-11-14, 16:38   #4387
kognisia
PeEma

Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość
Ja dziś dostałam @

A ja chciałabym się w końcu rozwijać w kierunku studiów. Eh na razie marzę, żeby chociaż dostać pracę w zawodzie choćby jakąś najprostszą..
Może i miałabym już taką pracę jakbym miała wiedzę. Ale ja w technikum i na licencjacie kułam żeby zdać, więc zapominałam potem szybko i wiedzy nie mam :/ zła jestem na siebie bo mogłabym już umieć dużo moja przyjaciółka to kuje cały czas, i spokojnie korepetycje może dawać z finansów, księgowości, ekonomii itd..
A co studiujesz?

Wysłane z mojego Note II
Stary 2013-11-14, 16:47   #4388
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kognisia Pokaż wiadomość
A co studiujesz?

Wysłane z mojego Note II
Finanse i rachunkowość

Stary 2013-11-14, 16:48   #4389
gwiazdeczka172
Zakorzenienie

GG do gwiazdeczka172

Cytat:
A bierzecie pod uwagę wyjazd za granicę? Nie macie nikogo kto mógłby wam pomóc na początek?

---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ----------

Współczuję
Mnie to czeka za kilka dni, i już wpadam w panikę jak sobie pomyślę o bólu brzucha
Niestety nie mamy nikogo zaufanego kto by pomógł na początek, a w ciemno ja na przykłąd boję się jechać.

Wymiana
gwiazdeczka172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 16:50   #4390
goplankowa
Zakorzenienie

A o stypendium mogę pomarzyć, tak podnieśli punkty, że szok ze średniej 4.27 miałam 3 coś punktów a od jakichś 4.25 było stypendium chyba 180zł, to jest śmieszne... podwyższyli czesne a stypendium o 100 w dół

Stary 2013-11-14, 17:00   #4391
jusiowa
Zakorzenienie

Przykro mi dziewczyny ze tak u was zle z ta praca... masakra co sie w tym kraju dzieje. Ja na razie sobie sama daje rade ale jak skonczy mi sie renta to nie wiem co zrobie. Musialabym znalezc prace gdzie kokosy bede zarabiac, albo jakiegos bogatego meza

Wracam wlasnie ze studia, masakrycznie bolalo. Rozlozylismy to na dwie sesje, za duzy byl na jeden raz. Ale nastepnym razem ma murowane ze mu sie tam poplacze

Wysłane z mojego LG-P760

25.08.2015
jusiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:31   #4392
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jusiowa Pokaż wiadomość
Przykro mi dziewczyny ze tak u was zle z ta praca... masakra co sie w tym kraju dzieje. Ja na razie sobie sama daje rade ale jak skonczy mi sie renta to nie wiem co zrobie. Musialabym znalezc prace gdzie kokosy bede zarabiac, albo jakiegos bogatego meza

Wracam wlasnie ze studia, masakrycznie bolalo. Rozlozylismy to na dwie sesje, za duzy byl na jeden raz. Ale nastepnym razem ma murowane ze mu sie tam poplacze

Wysłane z mojego LG-P760
Pokażesz nam potem efekt końcowy

Stary 2013-11-14, 17:53   #4393
@na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez GrumpyCat Pokaż wiadomość
Nie piję fusow a do rąk kup sobie mediderm, tubka 100gram kosztuje w aptece 5,80zl, wszystkie kremy sie chowają juz go kiedyś uzywalam i był super na suche dłonie. On jest do skóry atopowej i nie piecze po aplikacji.
a jakie pijasz? ;>
i dzięki za nazwę maści/kremu , kupię na pewno bo mnie już coś trafia
Cytat:
Ale boję się tak kasę brać, myślicie że nie mogą nic zrobić za to jak założymy stronę internetową już? w sumie to jest szara strefa, taka fotografia. nie jest to nielegalne.
stronę może sobie każdy założyć, portfolio, jakiś kontakt, ale cennika za konkretne usługi itp to bym nie podawała, wtedy mogą się doczepić według mnie chociaż już niby dawno mieli szarą strefę kontrolować, ale skończyło się tylko na gadaniu , np. na allegro dzieje się co chce

hej

*Ćwiczę*

@na jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 17:59   #4394
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
Pokażesz nam potem efekt końcowy
Ooo to dopiero za trzy tygodnie...

Wysłane z mojego LG-P760

25.08.2015
Stary 2013-11-14, 18:07   #4395
happyishhx2
Raczkowanie

Cytat:

Wysłane z mojego LG-P760
A tak ogólnie zdradzisz co robisz i na jakiej części ciała? Strasznie jestem ciekawa efektu, mam nadzieję że się pokażesz potem

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ----------

Cytat:
Niestety nie mamy nikogo zaufanego kto by pomógł na początek, a w ciemno ja na przykłąd boję się jechać.
Jejku no szkoda, chociaż na początek można by było coś odłożyć
happyishhx2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 19:15   #4396
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
A tak ogólnie zdradzisz co robisz i na jakiej części ciała? Strasznie jestem ciekawa efektu, mam nadzieję że się pokażesz potem
ogólnie to do dziś nie wiedziałam ani co, ani gdzie dopiero dziś w studiu zrobiliśmy z tatuatorem burzę mózgów i stanęło na całym boku, od piersi do praktycznie biodra. I on ma strasznie abstrakcyjny styl, ale stanęło na motylach, serduszkach, jednym wielkim sercu i takie tam ja ogólnie jestem zachwycona, nie mogę się doczekać efektu końcowego

25.08.2015
Stary 2013-11-14, 19:19   #4397
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:

Wysłane z mojego LG-P760
jestem cierpliwa

Stary 2013-11-14, 19:31   #4398
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez @na Pokaż wiadomość
stronę może sobie każdy założyć, portfolio, jakiś kontakt, ale cennika za konkretne usługi itp to bym nie podawała, wtedy mogą się doczepić według mnie chociaż już niby dawno mieli szarą strefę kontrolować, ale skończyło się tylko na gadaniu , np. na allegro dzieje się co chce

hej
Cennika i tak nie podawałabym. Ale np. chciałabym na płocie sobie powiesić, że tu fotograf, taką stałą reklamę, ale wtedy mogą się doczepić.. W sumie nie wiem co mogliby mi zrobić, karę dać czy coś? Skoro nie jest to zakazane przez prawo.

A co z umowami jak jakiś klient na ślub będzie chciał umowę? Pisałaś coś o tym kiedyś.

---------- Dopisano o 19:31 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Byłam z tż w centrum handlowym, chwilę u mnie poleżeliśmy i pojechał mam @ więc wolę sama se posiedzieć mieliśmy pizzę zamawiać, bo u mnie na bloku -50% ale się powstrzymaliśmy

Tyle ładnych rzeczy jest na sylwestra itd tzn tak tylko kątem oka zerkałam, bo nawet nie chciałam wchodzić na dział damski.. Tak na prawdę to ostatnio co sobie kupiłam za swoje pieniądze to chyba w lato jakąś bluzkę z pepco za 10 zł

Edytowane przez goplankowa
Czas edycji: 2013-11-14 o 19:28
Stary 2013-11-14, 19:45   #4399
jusiowa
Zakorzenienie

Cytat:
jestem cierpliwa
zazdroszczę... oddaj mi trochę tej cierpliwości

25.08.2015
Stary 2013-11-14, 21:22   #4400
_groooszek_
Zakorzenienie

hej

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 21:41   #4401
matallewar
Zakorzenienie

Coś bym napisała, ale nie wiem co
O, wiem, właśnie minęło 5 lat jak znam tz, a za 9 dni 5 rocznica związku
W sb mamy od rana do 16 czas na świętowanie, bo moi rodzice biorą wnuki jeszcze nie wiem, co będziemy robić. Tz chcial mnie na kolację zabrać, ale raz, ze moi rodzice mają czas tylko do 16, a dwa, ze ja nic prawie nie jem, wina się nie napije... Na 4 rocznicę ślubu pójdziemy
No i mam nadzieję 25.11 tez coś świętować, chociaż w domu

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 22:05   #4402
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
hej
Hej

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Coś bym napisała, ale nie wiem co
O, wiem, właśnie minęło 5 lat jak znam tz, a za 9 dni 5 rocznica związku
W sb mamy od rana do 16 czas na świętowanie, bo moi rodzice biorą wnuki jeszcze nie wiem, co będziemy robić. Tz chcial mnie na kolację zabrać, ale raz, ze moi rodzice mają czas tylko do 16, a dwa, ze ja nic prawie nie jem, wina się nie napije... Na 4 rocznicę ślubu pójdziemy
No i mam nadzieję 25.11 tez coś świętować, chociaż w domu
Fajnie

U nas za tydzień będzie 5 lat i 4 miesiące A od zaręczyn będą 2 miesiące.

Stary 2013-11-14, 22:10   #4403
_groooszek_
Zakorzenienie

Nam niedawno 5,5 minęło

I powiem Wam, że mogę się na TŻ wściekać, może mnie irytować do granic możliwości, ale kocham tego faceta nad życie

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-11-14, 22:28   #4404
@na
Zakorzenienie

Cytat:
Cennika i tak nie podawałabym. Ale np. chciałabym na płocie sobie powiesić, że tu fotograf, taką stałą reklamę, ale wtedy mogą się doczepić.. W sumie nie wiem co mogliby mi zrobić, karę dać czy coś? Skoro nie jest to zakazane przez prawo.

A co z umowami jak jakiś klient na ślub będzie chciał umowę? Pisałaś coś o tym kiedyś.
no normalnie dostałabyś karę, przecież jak się skarbówka doczepi to nie ma zmiłuj się nie płaciłaś podatków, nie odprowadzałaś zusów,ubezpieczenia itp. Koszty utrzymania firmy nie są wcale takie małe , przez pierwszy rok , nie wiem czy przez drugi też płacisz zus i inne pierdoły i Cię to najmniej wynosi z 430 zł na miesiąc, po roku czy tam 2 latach płacisz miesięcznie ponad 800 . I to są te najniższe stawki
http://www.eporady24.pl/nielegalna_d...5,92,5455.html

ogólnie z kimś możesz podpisać umowę zlecenia, bo Ci ktoś zleca zrobienie tych zdjęć, ale legalnie byś musiała z tego coś odprowadzić na pewno, nie wiem jak to jest do końca bo nie bardzo się orientuję w tych podatkowo prawniczych rzeczach

*Ćwiczę*

Edytowane przez @na
Czas edycji: 2013-11-14 o 22:31
Stary 2013-11-14, 22:35   #4405
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
no normalnie dostałabyś karę, przecież jak się skarbówka doczepi to nie ma zmiłuj się nie płaciłaś podatków, nie odprowadzałaś zusów,ubezpieczenia itp. Koszty utrzymania firmy nie są wcale takie małe , przez pierwszy rok , nie wiem czy przez drugi też płacisz zus i inne pierdoły i Cię to najmniej wynosi z 430 zł, w po roku czy tam 2 latach płacisz miesięcznie ponad 800
http://www.eporady24.pl/nielegalna_d...5,92,5455.html

ogólnie z kimś możesz podpisać umowę zlecenia, bo Ci ktoś zleca zrobienie tych zdjęć, ale legalnie byś musiała z tego coś odprowadzić na pewno, nie wiem jak to jest do końca bo nie bardzo się orientuję w tych podatkowo prawniczych rzeczach
2 lata jest mały ZUS, podatek łatwo zbić na początku kosztami (np. sprzęt, który masz zakupiony możesz wciągnąć na firmę, bilet miesięczny jako dojazdy, telefon i abonament itd.). Ale duży ZUS to już ponad 1 tys. zł w tej chwili Czeka nas to w grudniu

Jeśli na umowę zlecenie/dzieło, to pracodawca, czyli klient musiałby płacić do ZUSu (jeśli zlecenie i nie jesteś studentką) i US (obie umowy) podatek. Dlatego sporo osób ogłasza się na portalach i robi na czarno, nie ma strony itd. Aha, jeśli oboje pracujecie, to musi każde z Was płacić, bo inaczej też kara
Jak coś, to ja sporo wiem, bo tż prowadzi działalność.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

goplankowa mogą znaleźć dowody, jaki czas robiłaś zdjęcia za kasę i kazać Ci uregulować niezapłacone kwoty z odsetkami. Niestety jakakolwiek działalność zarobkowa jest opodatkowana, a nie płacenie podatków jest niezgodne z prawem w PL.

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2013-11-14, 22:41   #4406
@na
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
2 lata jest mały ZUS, podatek łatwo zbić na początku kosztami (np. sprzęt, który masz zakupiony możesz wciągnąć na firmę, bilet miesięczny jako dojazdy, telefon i abonament itd.). Ale duży ZUS to już ponad 1 tys. zł w tej chwili Czeka nas to w grudniu

Jeśli na umowę zlecenie/dzieło, to pracodawca, czyli klient musiałby płacić do ZUSu (jeśli zlecenie i nie jesteś studentką) i US (obie umowy) podatek. Dlatego sporo osób ogłasza się na portalach i robi na czarno, nie ma strony itd. Aha, jeśli oboje pracujecie, to musi każde z Was płacić, bo inaczej też kara
Jak coś, to ja sporo wiem, bo tż prowadzi działalność.

---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

goplankowa mogą znaleźć dowody, jaki czas robiłaś zdjęcia za kasę i kazać Ci uregulować niezapłacone kwoty z odsetkami. Niestety jakakolwiek działalność zarobkowa jest opodatkowana, a nie płacenie podatków jest niezgodne z prawem w PL.
tak myślałam, ale pewna nie byłam.

Ale kurcze tysiąc aż? z tego co się orientowaliśmy z Tż do ten drugi próg po 2 latach to ponad 800 :/ nawet mi nie mów, że więcej Inaczej np z kobietami które zachodzą w ciąże, prowadzą działalność gosp. i chcą większe pieniądze na macierzyńskim , wtedy najlepiej przerwać płacenie tego małego , zacząć płacić maksymalny bo oni biorą średnią więc wtedy większa kasa jest

*Ćwiczę*

Stary 2013-11-14, 23:07   #4407
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Może i by było tylko nie miałam namiarów na dobrego lekarza A mój rodzinny to wielką łaskę robił jak raz w roku poprosiłam o skierowanie na zwykła morfologię. Jak nie umierasz to znaczy że zdrowa jesteś jak koń i nie potrzebujesz badań zwłaszcza w młodym wieku. Tak więc od razu poszłam prywatnie.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ----------

A tarczycę uznałam za pierwszego podejrzanego bo moja mama miała problemy i już cała ma wyciętą, a siostra przez problemy z tarczycą poroniła
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-14, 23:11   #4408
fioleciasto
Zakorzenienie

dobranoc

Stary 2013-11-15, 00:09   #4409
GrumpyCat
Wredny kotecek

http://gazetapraca.pl/gazetapraca/1,...html#BoxBizTxt
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-11-15, 00:18   #4410
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
tak myślałam, ale pewna nie byłam.

Ale kurcze tysiąc aż? z tego co się orientowaliśmy z Tż do ten drugi próg po 2 latach to ponad 800 :/ nawet mi nie mów, że więcej Inaczej np z kobietami które zachodzą w ciąże, prowadzą działalność gosp. i chcą większe pieniądze na macierzyńskim , wtedy najlepiej przerwać płacenie tego małego , zacząć płacić maksymalny bo oni biorą średnią więc wtedy większa kasa jest
Z tym to w ogóle bardziej skomplikowane. Placac maly możesz opłacać tylko min chorobowa i dostajesz jakieś 600 zl miesięcznie, a z.tego jedną składkę i tak płacisz :/ ale na duży zus trzeba się na ładnych kilka miesięcy przestawić przed porodem, bo inaczej zus.robi.kontrolę.
No i mi wyszło, ze żeby doatawac.tyle, co zarabiała, to musialabym odprowadzać 1600 zl miesięcznie, a kokosów wcale nie zarabialam

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości