|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć III część wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 3 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
25 | 40,98% |
Rosną nam zdrowo i kopią nas mocno maluchy co mają rodzić się WIOSNĄ - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
3 | 4,92% |
Jesień za oknem, liście z drzew spadają, a nasze maluszki się ujawniają - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
2 | 3,28% |
Coraz większe nasze brzuszki, a w nich kopią już maluszki - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
15 | 24,59% |
Z kompletowaniem wyprawki urwanie głowy- czy o tym będzie nasz wątek nowy?- Mamusie III/IV 2014 cz.3 |
0 | 0% |
Półmetek za nami, wiosną będziemy mamami - Mamusie III/IV 2014 cz. 3 |
16 | 26,23% |
Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Justien, Ty się nawet nie zastanawiaj. To Twoje pieniądze i wywiazalas się z umowy. Poproś o potwierdzenie przelewu do US za podatek (nie muszą Ci pokazać, ale postraszyc można). A jak zamierzasz odpuścić, to pamiętaj, ze zamiast dawac jakiejś idiotce ta kase, co sobie postanowiła, mozesz przeznaczyć na dziecia. Albo dac nam
![]() W skrócie - jako właściciel mieszkania i posiadaczka dobrego kumpla adwokata powtarzam, ze ona nie ma prawa do takich posunięć, nic nie moze ci udowodnić ani ty jej. Protokół zdawczo-odbiorczy podpisany? Jeśli nie, to też działa na jej niekorzyść (domniemanie niewinności, znaczy oddalas mieszkanie w porządku, jeśli nie wniosła zastrzeżeń w protokole). Nie oddawaj komus swoich ciężko zarobionych pieniędzy, jeśli nie umiał się zabezpieczyć. Może ona potrzebuje tej lekcji na przyszłość. Tobie chyba nikt nie ofiaruje, co? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4382 |
Moderator
|
Dot.: Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 201
Justine - ja tez uwazam ze nie powinnas odpuszczac
![]() Mialam identyczna sytuacje z fochem w zwiazku z wypowiedzeniem umowy nie w sezonie. To jest ich problem! Takie jest prawo rynku i nie mamy zadnego obowiazku czuc sie winni z tego powodu. Wlasciciele mieszkan juz na glowy poupadali ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 | |
Zadomowienie
|
A tak w ogóle to ja Ci do kieszeni nie zaglądam, ale czy ta kaucja to nie byłby wózek, albo chociaż pol wózka?? I planujesz odpuścić, bo jakas siksa uczy się życia i nie umiała się zabezpieczyć?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Cytat:
Jakbyś potrzebowała pomocy, pisz na priw. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- I na koniec, bo mi się serio nóż w kieszeni otwiera - MOWIC czy POSTANOWIC to ona sobie moze.. nic na ludzi lepiej nie działa niz zgrabnie sformułowane pisemko, najlepiej z jakimiś paragrafami i adnotacją, ze pismo przesłane jest rowniez do wiadomości kogoś tam, np administracji albo Twojego adwokata, a najlepiej US. Na reakcję nie trzeba długo czekać. Co do US, pamiętaj, ze każda niewykazana kasa to zuo ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- I tak jeszcze sobie analizuję - glupawo tłumaczyła, ze sobie postanowiła zatrzymać kaucję, bo trudno mieszkanie wynająć w tym okresie, a inni chętni już czekali na obejrzenie? Wstawaj i walcz, ma Ci oddać pieniądze. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4384 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Nie podpisywaliśmy protokołu, tylko aneks do umowy o jej rozwiązaniu - dokładnie dwa zdania o okresie wypowiedzenia i terminie wyporwadzki. Jutro jeszcze poczytam kc i ustawę o prawach lokatorów. Zdążyłam też powiedzieć, że łóżeczko miałam kupić za ten zwrot kaucji ![]() Laska poszła na studia, wynajęła mieszkanie i oświeciło ją, że ludzie umieszczają zapis o niezwracaniu kaucji przy wcześniejszym wymówieniu mieszkania - i chce sobie zarobić. Ale Jeeezuuu, co za sytuacja, ja mówię, że nie mam nic w umowie o przepadku kaucji a ona skromnie "No to takie nasze przeoczenie" ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4385 | |
Zadomowienie
|
Oooooj, ale mnie ta siksa wnerwila na wieczór, sama się rozkrecam :P a moze to zboczenie zawodowe, miałam parę lat kancelarie i wkurza mnie wykorzystywanie ludzi-czytaj NACIAGANIE!!! Nie wolno odpuszczać!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:44 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#4386 |
Zakorzenienie
|
Justine ale Wy tą umowę mieliscie na czas określony? No ale tak czy siak zrobiliście wszystko zgodnie z umową. Działaj! Bo oni rączki zacierają że udało im się zaoszczędzić pół kwoty. A jak sama pisałaś to majetni ludzie więc tym bardziej nie powinnaś mieć skrupułów!
wysłane z fona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4387 |
Zadomowienie
|
Albo jak masz kase na łóżeczko na rozdawanie, to daj nam, ja np nie mam jeszcze łóżeczka..
![]() Teraz wiesz czemu z ojcem przyszła? Bo jest nieuczciwą i nie miała pewności czy się uda Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#4388 |
Moderator
|
Skoro to ich przeoczenie to teraz niech z kasy wyskakuja, a na przyszlosc niech sobie robia takie zapisy w umowie
![]() Nic sie nie denerwuj, nic nie tracisz a mozesz tylko zyskac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Zadomowienie
|
justine_87 troszkęmnie nastraszyłaś. Ja za miesiąc wypowiadam umowę i za ostatni miesiąc czyli grudzień nie zamierzam płacić. Takie były ustalenia, że kaucja jest za ostatni miesiąc. Mam nadzieję, że nie będę miała żadnych nieprzyjemności. Bo widzę, że ustalenia ustaleniami, a życie życiem. Do tej pory nas właściciele byli ok więc mam nadzieję, że się nie zawiodę. Jednak jakby co to na pewno nie odpuszczę im. Trzeba walczyć o swoje zwłaszcza że to zawsze coś więcej do budżetu dla dzieciątka. Więc walczcie
![]()
#4390 |
Zakorzenienie
|
co za łaskawcy że chcą Ci oddać pol kwoty!czy ty jakieś zniszczenia zostawilas??wiec z jakiej racji pol kwoty!postrasz ich, jak dziewczyny piszą i absolutnie walcz o całą kwote!co za bezczelnosc
ps.jesli nie ma czegosc w umowie, jakiegos zapisu to moze cię w nos pocalowac..prawo nei dziala wstecz więc jesli ją dopiero teraz oświeciło no cóż jej problem co za ludzie no Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-11-03 o 22:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#4391 |
Rozeznanie
|
jak nie urok, to..
wymierzyliśmy dom - wózek nam się nie zmieści :/ zazwyczaj na 60 cm szerokości są, a my mamy 51 w korytarzu (to taka dziwna zabudowa, nie blok, ani nie dom, spod drzwi może zniknąć... zimą się zniszczy stojac na śniegu non stop) wkurzyłam się, że to nie jest taki proste...
#4392 |
Raczkowanie
|
Witajcie.
Ja jak zwykle przed USG spać nie mogę. Trzymajcie dzisiaj mocno kciuki za zdrowego Dzidziusia i za dziewczynkę. Liczę, że na 3d nareszcie się dowiem czy to Elena czy Wincent. Co do kaucji, to nie poddawaj się i nie odpuszczaj. To są Wasze pieniądze i nikt nie ma prawa ich Wam odbierać. To jest zwykła kradzież :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |||
Zakorzenienie
|
Witam się w szóstym miesiącu
![]() justine ja to jestem taka jak Ty, wolę się nie kłócić czasami, aby mieć spokój, ale dziewczyny tak nakręcają, że powinnaś ciągnąć to dalej, ale na spokojnie. Niech zapłacą połowę, jak nie zapłacą drugiej połowy to pismo, pismo, pismo ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4394 |
Zadomowienie
|
Justine, również jestem za tym abyś nie odpuszczała połowy kaucji
![]() ![]()
"Pieniądze szczęścia nie dają ale mogą sprawić, że w całym twoim nieszczęściu będziesz żyła niezmiernie komfortowo." Clare Boothe Luce Jeśli nie widzisz nic złego w rozmnażaniu nierodowodowych zwierząt -> Zajrzyj STOP OKRUCIEŃSTWU - klik |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wysłane z fona ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Justine tak naprawdę to właściciele mieszkania powinni wam jeszcze za farby zwrócić, bo pomalowaliście ich mieszkanie. Ale takie rzeczy najczęściej ustala się przed malowaniem. A ja od wczoraj chodzę cały czas zmęczona ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() witam sie ![]() ![]() za godzinke wpadnie psiapsiola na kawe, dziecko odstwione, 2 wielkie ciacha kupione ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4398 |
Rozeznanie
|
wypatrzyliśmy w naszym mieście niedrogi (200zł), ale swoje waży (jeszcze nie wiemy jak się składa, jak jedną ręką i jednym machnięciem to by było super - jedziemy dzisiaj zobaczyć, ale jak nie... to
![]() oj, coś czuję że zimą to będziemy jak więźniowie domu - dobrze, jak mąż w domu będzie, a że pracuje na zmiany, to jeśli będzie to za ciężkie to ja nie dam rady (słaaaabe ręce mam) w ogóle to się tak wkurzyłam na to wczoraj, że nie mogłam spać i ryczałam pół nocy, bo chciałam oszczędzić na wózku i kupić porządny fotelik samochodowy (tu akurat wsparcia męża brak, uważa, że co za różnica, lepiej kupić 3w1 z fotelikiem - jak jego siostra- i nie panikować, a ja uważam, że co jak co, o bezpieczeństwo dziecia dbać trzeba jak najlepiej i oby się ten fotelik generalnie do niczego nie przydał, ale po szkoleniach bezpiecznego malucha nikt mi nie wmówi, że na bezpieczeństwie dziecka warto oszczędzać) generalnie myślę, żeby po roku się przenieść na spacerówkę typu parasolka, więc może jakoś damy radę by było nieco szerzej w korytarzu, ale akurat tam jest jeszcze kaloryfer :/
![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez thidien Czas edycji: 2013-11-04 o 07:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | ||
Zadomowienie
|
Witam
Justine nic już nie dodam bo dziewczyny dobrze gadają i też uważam, że warto walczyć o całą kaucję Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super gratulacje ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:10 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Superaśnego dzionka mamuśki ![]()
![]() |
#4401 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() ![]() Ja jeszcze mam caly tydzien czekania na USG ![]() Gratuluje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
justine_87 współczuje ci z całego serca takiej sytuacji...
![]() Cytat:
![]() z krk ![]() też słyszałam o tych badaniach i mi się to nie podoba ![]() to mnie zmartwiłaś tym ujastkiem ![]() ![]() ![]() ![]() amelka2006 ![]() thidien strasznie wąziutko ![]() Ela gratuluję ![]() zaraz zjem wszystkie ciastka..... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4403 |
Zadomowienie
|
Nic nie mów o słodyczach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4404 | |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
Nie mogłam spać w nocy przez tę sytaucję z kaucją ![]() Zawsze, gdy mam w nocy jakiś koszmar, to stukam TŻ, żeby mnie przytulił - wtedy mogę zasnąć ![]() Na szczęście dziś już mi lepiej, emocje opadły i stworzę te pisemko a jutro wyślę za podwierdzeniem odbioru ![]() Szukając wczoraj informacji na różnych forach prawnych moje oczy robiły się coraz większe, bo ludzie naprawdę mają problemy ze zwrotem kaucji - są to kwoty nawet pow. 4tys.! Cytat:
![]() ![]() I zgadnijcie, co, ale obudziałam się w nocy... głodna ![]() Mimo że jadłam zaraz przed snem jeszcze jedną bułę, to aż mnie z głodu zasysało w żołądku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4405 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
Wpadam tylko na chwilę bo zaraz do pracy. Dzień zaczął mi się fatalnie, za sprawą moich rodziców, po raz kolejny dali mi odczuć, że jestem z tym sama, że nie mam w nich wsparcia itd. ![]()
#4407 |
Zadomowienie
|
Proszę tu masz sprawdzony przepis http://www.ciasta.net/ciasto-raffaello.php
![]() A dodatkowo polecam stronę z przepisami: http://www.mojewypieki.com/ Dziewczyna na stronie posiada mnóstwo świetnych przepisów na najróżniejsze słodkości ![]() Dziewczynki lecę się ogarniać bo jadę na babskie pogaduchy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4408 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do połówkowego, wydaje mi się ze 22tc to idealny czas ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4409 | ||
Moderator
|
Cytat:
Nie denerwuj sie ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ale staraj się tym nie denerwować, nic nie stracisz, a możesz zyskać ![]() Ja też mam tak, że jem wieczorem. Ostatnio nawet przed samym pójściem spać, a rano mi kiszki marsza grają ![]() A waga mnie przeraża!! Wczoraj pokazała mi + 9 kg ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.