|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Umysł i ciało będzie radosne kiedy 8 kg mniej będzie na wiosnę :)
Cytat:
![]() ![]() A co do wosków, to jeszcze lepsze od yc są kringle candle ![]() ![]()
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
wiecie co....zła jestem na siebie
![]() ostatnio mam tak, że ciągle zdarzają się jakieś wpadki, kilka dni jem ładnie, a potem nagle placek, drożówka, baton.... kurcze nie pamięta jak ja to zrobiłam, że cały listopad i grudzień do świąt miałam dietę 1200 i tylko chyba trzy dni miałam cheata a teraz co? wiosna za pasem, za tydzień wysyłam wam zdjęcie, za dwa tygodnie przymiarka a ja wpadka za wpadką...ehhh ![]() co z tego, że dziś się trzymię ładnie jak pewnie jeszcze w tym tygodniu coś pochłonę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4383 |
Konto usunięte
|
Karolinek no jak zakładasz z góry, że coś jeszcze pochłoniesz to co się dziwisz?
![]() ![]() Proszę natychmiast wziąć się w garść! Masz 111 dni do ślubu - nie ma już czasu na podjadanie i inne! |
![]() ![]() |
![]() |
#4384 |
Zakorzenienie
|
Gryzelda wiem
![]() to nie jest tak, że ja planuję, że coś zjem, ale realnie stwierdzam, że nie ma opcji, żebym nigdy nie zjadła czegoś czego nie mogę, tylko że ostatnim razem potrafiłam wytzrymać długo, a teraz kilka dni i porażka i w kółko to samo ![]() a jak tam Twój tort? |
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Konto usunięte
|
A dziękuję, dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj się dopieszczam ewidentnie, ale jem malutko - jak na razie 2 posiłki + tort ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
![]() Też nie mam już weny do diety. Chyba zostanę z tym 57 kg. ![]() ![]() Oczywiście nadal zwracam uwagę na to, co jem. Nie jem dużo, słodyczy zero i nadal nie słodzę. Nie zamierzam już wracać do słodzenia. ![]() Pewnie jak mi się skończą zapasy jedzenia z domu, to przeproszę się z dietą. ![]()
![]() |
#4387 |
Zakorzenienie
|
a mi w sumie na odwrót-te dietetyczne jakoś raz,dwa same się robią, z tym, że moje menu obiadowe jest dosyć monotonne więc pewnie dlatego
|
![]() ![]() |
![]() |
#4388 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie to samo. dzisiaj znowu wpadka :/ Dokładnie to samo zauważyłam - im cieplej, bliżej wiosny tym częściej zdarzają mi się wpadki. Już sobie wybaczyłam ten ostatni wpadkowy tydzień i się tym nie dręczę ale mam mocne postanowienie poprawy i od jutra wracam ładnie na odpowiednie tory. Jak jest dobrze to jest, a jak już raz się coś podje to potem kusi żeby zjeść coś jeszcze i tak ciągle, jutro mam ułatwienie bo cały dzień na uczelni więc biorę ze sobą tylko zdrowe jedzenie, żaden słodycz nie ma prawa wpaść, a jak jutro przetrzymam to potem już pójdzie ładnie. Spinamy dupki, tym razem już na maksa.
![]() |
#4389 |
Zakorzenienie
|
no właśnie, najgorzej jest zacząć. jak poczuję smak słodki to potem chcę zjesć wszystko słodkie co znajdę na drodze
![]() głupia dupa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
O to to, mam dokładnie tak samo. Jak nie jem słodkiego to mnie nie ciągnie, ale jak już spróbuję, to nie ma zmiłuj. Też bym chciała spiąć dupę zwłaszcza, że jeszcze mało schudłam, chciałabym chociaż jeszcze 5 kg, a mam tak niski zapał, że nie wiem jakim cudem mogłabym to zrobić... Chyba pozostają mi tylko ćwiczenia i liczenie na cud, że z centymetrów mi zejdzie tak czy inaczej.
![]() |
#4391 |
Zakorzenienie
|
Jovisse.. ja od 3 marca ćwiczę: mel b buns i brzuch+15 min hula hop, 10km orbitreka, wyzwanie squad i plank, agrafka i leg magic, nie licząc trzech dni kiedy był tylko rower w plenerze i uwaga... nie spadło mi nawet pół centymetra! nigdzie!! ku*** teraz się dla pewności zmierzyłam i jestem wściekła
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() dla porównania od 1 listopada do 23 grudnia na diecie 1200 kcal i prawie nie ćwicząc schudłam prawie 7 kg nie mówiąc o tym, że poleciało mi od 6-10 cm-wszędzie ![]() ćwiczę do końca marca, a od pierwszego ograniczam ćwiczenia mocno i dieta na maxa, widzę, że tylko to daje u mnie wymierny efekt. |
![]() ![]() |
![]() |
#4392 |
Zakorzenienie
|
No i właśnie tego się Karolinek boję... że jednak nic nie daje tak dobrych efektów jak dieta. Ech
![]()
#4393 |
Zakorzenienie
|
niestety tak chyba jest
![]() wiadomo ćwiczenia wspomagają modelowanie, dzięki nim ciało wygląda lepiej, ale jak się chce schudnąć to nie ma innego wyjścia jak mniej żreć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Zakorzenienie
|
Mniej żreć to jeszcze by dało radę, ale nie wyobrażam sobie cale życie odmawiać sobie słodyczy, ciast, makaronów i innych dobrych rzeczy. No po prostu to dla mnie abstrakcja jest.
#4395 |
Zakorzenienie
|
no właśnie! i daltego ja zaliczam te wszystkie wpadki, bo jak mnie nachodzi ochota to zawsze sobie wytłumaczę, że i tak całe życie nie będę tego unikać więc mogę zjeść-a potem żałuję
![]() ![]() poprostu trzeba zachować umiar i tyle, czasem zjeść nawet ten makaron czy ciasto... ja mam ten problem, że słowa "umiar" nie ma w moim słowniku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4396 |
Konto usunięte
|
Skoro wytrwałaś 2 m-ce na 1200 kcal, to znaczy, że jest. Tylko musisz sobie przypomnieć, co oznacza
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4397 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam słowo umiar, ale pod warunkiem, że niczego sobie nie odmawiam. A co to za umiar i w ogóle jaki ma sens, jeśli codziennie jem ciastka, co z tego, że mam umiar i nie zjem całego opakowania na raz, tylko pół, kiedy robię to codziennie ![]() Nie wiem jak to rozwiązać, po prostu chyba zamienic się ciałem z kimś, to nie ma problemów z wagą i je co chce. Tak bardzo zazdroszczę dziewczynom, które jedzą co chcą, a i tak są bardzo szczupłe. Żyją na batonikach i to nic nie zmienia. A ja od 8 lat non stop muszę uważać co jem i zostanie mi tak do końca życia. Ech.
![]() |
#4398 |
Zakorzenienie
|
oj chyba masz jakiś kryzys dzisiaj
![]() mnie taki dopada jak mam chęć coś zjeść i chcę sobie wytumaczyć jakoś zjedzenie tego co nie mogę ![]() Jovisse może pomyśl tak, że przecież to ciastko czy ciasto nie jest Ci potrzebne do szczęscia? jest dużo dobrych małokalorycznych potraw przecież, może za każdym razem jak będziesz chciała zjeść ciastko zastąp je czymś zdrowym ale słodkim/smacznym, może z czasem tak wejdzie Ci to w nawyk, że te chęci na ciastka przejdą? ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- a...zresztą ![]() ![]() poszłam teraz przygotować sobie kolację,a na półce wiaderko galaretki w czekoladzie i co? oczywiście chcę zjeść, myślę sobie przecież możesz, jedz na zdrowie, napchaj się, a potem jęcz znowu, że nie chudniesz ![]() no i nie zjadłam, ale co z tego? następnym razem, czy za którymś kolejnym w końcu zjem więc co mi da ten jeden czy pięc cukierków mniej... kurde albo znowu mam ochotę albo dieta jest poprostu BEZSENSU ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4399 |
Zakorzenienie
|
Hehe, dokładnie, łatwo się mówi, a ciężko wykonać
![]() ![]() ![]() ![]() A kryzys chyba mam dziś, to fakt. Może mi przejdzie ![]()
![]() |
#4400 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od jutra zbieram się w sobie i zaczynam z nową mocą bo ostatnie dni miałam cieniutkie nie tylko jedzeniowo, milion wpadek ale również psychicznie, totalny brak motywacji do życia, pesymizm i poczucie beznadziejności. Jeszcze jeden taki dzień i jestem pewna, że popadłabym w kompulsje od nowa. Bałam się tego kryzysu, ale mam nadzieję że go przejdę obronną ręką i za kilka dni powróci motywacja i chęć do życia.
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Karolinek, pisałam to już: brak słodyczy w domu = nie ma podjadania.
![]() Ja nie kupuję i nie jem. Gorzej jeśli chodzi o pieczywo, chleb przede wszystkim - do tego mam okropną słabość i zawsze zjem za dużo. ![]()
![]() Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-03-23 o 21:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nadszedł poniedziałek, jak się czuję to masakra, taka ciężkość na żołądku, że ho ho. Ale muszę przetrwać, zjadłam owsiankę, za jakiś czas wypiję barszczyk na odkwaszenie, żołądek powinien zacząć pracować jak należy. Jedno jest pewne - zapamiętam to jak sie teraz czuję i zastanowię sie zanim kolejny raz objem się śmieciami :P Z każdej sytuacji trzeba wyciągać jakieś pozytywy. A na wagę na razie nie wchodzę, zrobię to zgodnie z planem czyli na początku kwietnia. Co tam u Was? Nastawienie pozytywne?
![]() |
#4403 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Moja rozpustna sobota raz w tygodniu za każdym razem rozciąga sie na 3 dni ![]() ![]() ![]() Mój cel to 5 kwietnia 54,5 kg. Ale teraz zważę się dopiero w sobotę. ![]() Widzę, że znowu nas jakoś ostatnio siły opuściły ![]()
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
![]() ja ostatnio wcale nie jem dietowo ![]() ![]() wczoraj zrobiliśmy z TŻ pierwszego grilla w tym roku ![]() ale miałam ochotę napić się do tego piwka ![]() ![]() dziś jadę do lublina już na zajęcia a jutro po zajęciach idę robić tatuaż ![]() ![]() ![]()
#4405 |
Zakorzenienie
|
brak słodyczy w domu to jest jakieś rozwiązanie, ale ja mieszkam póki co z rodzicami więc nie zabronię im kupowania sobie ciastek czy cukierków
![]() ja od dziś wracam do ilewazy -jak nie mam bata nad sobą to jem ile wlezie, wczoraj cały dzień jadłam ładnie,a na kolację zjadłąm chyba pół weka z dżemem, porażka ![]() ![]() zaraz wykupuje abonament na 30 dni i liczę. i ćwiczenia ograniczam od dziś, chyba tylko wyzwania i mel b z hula hopem ---------- Dopisano o 11:25 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- jestem złą na siebie. ile razy można zaczynac od poniedziałku? ![]() co my to robimy? wiosna zaraz a my od weekendu do weekendu ![]() polecam wam książkę pawlikowskiej "księga kodów podświadomości" czytałam to to i nie mogłam uwierzyć, że większość decyzji oidejmuje za nas podświadomość-dobra lektura też dla tych na diecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Zadomowienie
|
U mnie wczoraj:
2 kromki z serkiem almette 2 kromki z serkiem almette porcja płatków cornflakes na sucho
#4407 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Myślałam, że te jadłospisy wyglądają tak tylko przejściowo, z powodu stresu i braku ochoty na przygotowywanie posiłków. Ale widzę, że to się powtarza, a tak nie można jeść. ![]()
![]() |
#4409 |
Zakorzenienie
|
bo wlasnie... ja kromku z serkiwm almette widze tutaj non stop. yvenna czy Ty mialas kiedykolwiek jakies zaburzenia odzywiania, alergie pokarmowe albo cokolwiek podobnego ?
A ja popadam w jakas depresje ![]() ![]() Moje menu na dzis: muesli z jogurtem i polowa jabka polowa jablka, 2 kawy zbozowe bulka pelnoziarniska z pasztetem i serem zoltym i jajkiem piers z kurczaka w sosie pieczarkowym z w plackami ziemniaczanymi z piekarnika. wyjdzie jakies 1300 kcal ![]()
#4410 |
Zadomowienie
|
Bo się stresuje i nie chce mi się ani jeść, ani robić jedzenia. Nie miałam nigdy zaburzeń odżywiania. Dzisiaj na śniadanie była jajecznica + 2 kromki chleba razowego, a na obiad pewnie będzie makaron z jajkiem, więc już dzisiaj lepiej.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:20.