|
|
#4381 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XV)
Tak
Cytat:
Pola też nie |
|
|
|
|
#4382 |
|
Raczkowanie
|
Będzie fota tylko muszę znaleźć aparat, pewnie mały Łobuziak gdzieś go wrzucił :P
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
#4383 |
|
Zakorzenienie
|
coś Wam pokażę: chwila nieuwagi i młody badał martwą naturę pod ławką
zanim TŻ zdążył go zabrać, to leżał już na brzuchu i machał rękami jakby żabką płynął w tych liściach
|
#4384 |
|
Wtajemniczenie
|
czarna kciuki za starania!
elllmi super, że juz tak ruszyliście z tą budową tak czytam o wyrzucaniu wszystkiego z półek waszych dzieci i stwierdzam, że chyba Hanna jednak jest grzeczna bo nic takiego nie robi;p tylko w kuchni interesuje Ją jedna szuflada, która jest Jej, tzn ma tam swoje zabawki. a wczoraj zauważyłam, że mówi o sobie rara na pytania kto idzie z mamusią, kto zje obiadek itd odpowiada rara. a jak się bawi w akuku sama ze sobą, tzn ze swoim odbiciem w lustrze to woła rara. jak ze mną się bawiła, to wołałam Hania, no i Ona teraz woła rara do lustra![]()
|
#4385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak extrasnie ubrany! |
|
|
|
|
#4386 |
|
Wtajemniczenie
|
elllmi to ten bezrękawnik z techo? bo super jest!
|
#4387 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
super mamy taką samą czapę, tylko beżową ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ---------- elmi super, że budowa rusza. W ogóle widziałam,że dużo z Was się buduje.. ja mam nadzieję, że niedługo skończymy tylko niestety pieniędzy co raz mniej i drugi kredyt nas czeka :/ no ale już bliżej niż dalej
<embed src="http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=czarna&y ear=2013&month=1&day=11&b abycount=1" type="application/x-shockwave-flash" wmode="transparent" width="120" height="180"></embed> |
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Mamuski, odnosnie k. w k.
![]() - czekam do środy
|
|
|
|
#4389 |
|
Zakorzenienie
|
Mam znajomą, która ma dwie córki - 4 i 2 letnie. I nawet jej mama kiedyś mojej opowiadała, że one NIGDY nie wyciągały nic z miejsc, z których nie mogły. Znajoma nie musiała im nic mówić, zabraniać, po prostu się tym nie interesowały?
|
|
|
|
#4390 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
teraz jest zafascynowana otwieraniem i zamykaniem drzwi
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, dla mnie to jakies niesmaczne jest...
Zreszta ja kompletnie nie widze sensu. Ale kazdy robi jak uwaza
|
|
|
|
#4392 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
rara to już prawie jak Hania ![]() tak, ten od bokeh Cytat:
fajne te czapki są, nie wiem czy dla siebie takiej nie kupię na jesień
|
|
#4393 |
|
Raczkowanie
|
jak zamawiałam to wziełam właśnie jeszcze dla siebie i dla męża grafitową mimo, że upierał się, że nie chce. I co... przechodził w niej całą zimę i do tej pory nosi jak mu gdzieś zawieje
|
|
|
#4394 |
|
Zakorzenienie
|
A gdzie IFFONKA???
|
|
|
|
#4395 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lenova, pięknie Ci w tej fryzurze, mi sie tez taka podoba ale w życiu sie nie odważe ![]() Byłam dzis na urodzinach chrześnicy, wróciłam zniesmaczona :/ ---------- Dopisano o 23:43 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
co ja pacze ![]() Cytat:
Hje, no ale piszesz, że jak głodna to se ciumka, a czemu nie dać jeść ?
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4396 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:19 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc!
pstryczku w piatek bylo swieto rownonocy wiosennej. Kubus mowi cokolwiek po swojemu? Wczoraj odwiedzila nas ciocia tz - lekarka. Pyta czy Yae mowi, na co odpowiadam, ze raz jej sie "mama" wymsknelo, a tak to nic. Pare minut pozniej Yae zaczela po swojemu mowic a od cioci mi sie opierpapier dostal, ze przeciez Yae mowi. Takze luzik. Yae ma taki sam katar, ale to albo na zeby, albo czyszczenie nosa z zarazkow, badz na tle alergicznym. Postepuj jak do tej pory, tego sie nie leczy w zaden sposob. szklanko Yae bardzo dobrze zniosla nasza nieobecnosc, ale wieczorem byla histerioza jakiej nigdy dotad nie bylo - chyba odreagowywala Zdrowka dla chorych dzieciaczkow! neti ja daje kukurydze z puszki (krem) oraz tunczyka (przed podaniem przelewam wrzatkiem). Orzechow i miodu nie podawalam jeszcze, bo nie widze sensu. debrah pozwolilabym Amelce samej radzic sobie z brzegiem kanapy. Nie spadnie - szybko sie nauczy jak sobie radzic, a jesli bedziesz jej reke podawac, to wtedy bedzie bezmyslnie schodzic. Przetestowane na Yae. Brawa za jedzenie!! Jakis czas temu prosilam o kciuki dla sasiadki - wczoraj urodzila. Dzieki |
|
|
|
#4398 |
|
Zakorzenienie
|
Antonio mówi też bardzo mało...mamam...tata... I mnóstwo swoich dźwięków. Ale skoro jest twa akcja logopedyczna "2 słowa..." w Polsce (chyba ninag pisała?
) to ja już skorzystałam i się u nas zapisałam.MYŚLĘ ŻE WARTO...DARMOWE I DLA NASZYCH SZKRABOW WIEKOWO... Która jeszcze się zapisala? . ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:37 ---------- Poprzedni post napisano o 05:33 ---------- A wogole to cześć! Przebudzilam się i nie mogę usnąć.:banghead: Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Witam!
W nocy Blanka miała 41st gorączki. ![]() Nie mogę sobie darować że my spokojnie spaliśmy a Jej rosła gorączka ![]() ![]() ![]() ![]() Gdybym wstała wcześniej i zmierzyła to nie doszłoby do tego ![]() ![]() ![]() ![]() Mam nadzieję że to "tylko" zęby Wczoraj zauważyłam dwa kolejne zęby - czwórkę na dole i dwójkę na górze. Czyli trzy zęby przez weekend..Jesteśmy zmęczeni. ![]() Wiecie cały czas mi przykro że dziadkowie nie interesują się Mała. Jak widzę na osiedlu wnuczki z Babcia czy dziadkiem na spacerze czy na placu zabaw to mnie ściska w środku Od początku sami,zero pomocy,zainteresowania...Czarna trzymam kciuki za starania! ![]() Debrah bardzo się cieszę że z jedzeniem lepiej. Może faktycznie to te zęby i teraz Amelka będzie zaczynała jeść? Oby! Moja Blanka zarówno wyjmuje wszystko ale i zaraz sprząta po sobie. Panie z Jej "starej" grupy w żłobku mówiły że bardzo brakuje im Blanki bo jako jedyne dziecko pomagała im sprzątać ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#4400 |
|
Zakorzenienie
|
FEWCIU kochana, strasznie wysoka ta gorączka, zdroweczka dla Blanusi oby szybko wyszly zębale... U nas też tydzień temu gorączka w weekend..noce kiepskie, wczorajsza super, no a dzisiejsza już masakra....placz..pplacz. ..no i jest winowajca-do prawej czwórki dołącza lewa:banghead: szkoda mi tak ze te nasze dzieciaczki tak się muszą męczyć!
Fewciu przykro mi z powodu dziadków, tak to już jest, tacy ludzie-tylko wtedy dzieci szkoda tak bardzo. Czy tonie może byc poprosi normalnie?Ja co prawda nie mam co narzekac w tej kwestii, żałuje tylko że Antonio codzien widzi tesciow a moja mame (bo tata wpada czasem w tygodniu) raz w tygodniu.Boję się tyko ze będzie uważał bardziej ta babcie bliżej...co sądzicie? A dla Was Fewciu wysyłamy z Antoniem moc buziakow. ![]() Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2014-03-24 o 07:20 |
|
|
|
#4401 | ||
|
Wtajemniczenie
|
hej
U nas znowu pobudka o 6.30:/ chyba już tak Jej zostanie. a takie było piękne spanie do 8 ![]() a co się stało? Cytat:
Cytat:
![]() a sytuacji z Dziadkami strasznie współczuję:/ nie rozumiem jak moga się nie interesować i nie pomóc ![]() a powiem Wam, że jestem zła bo już miesiąc czekamy na te zdjęcia z sesji roczkowej. a miało być 2 do 3 tygodni. babka na maile na odpowiada:/
01.02.2013 Aniołki[*][*]25.01.2012 Edytowane przez misiaeel Czas edycji: 2014-03-24 o 07:28 |
||
|
|
|
#4402 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja jeździłam do 5 miesiąca ciązy, ale Tż nie bardzo chciał ze mna wtedy jeździć bo mówił że sie stresuje.
|
|
#4403 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej! u nas kolejna fajna nocka. mlody jeszcze spi. ponoc wczoraj mlody zasnal sam na kanapie
ja spr klasowki u niego w pokoju a o podreptal do meza do salonu, polozyl sie na kanapie i zasnal Cytat:
po swojemu mowi, ostatnio nawet jest mega zdecydowana poprawa w tym temacie ale zeby jakies slowa???? powtorzy tata(dada) jak mu sie chce i w sumie tyle ![]() ja niby to wszystko wiem ale jak czytam co wasze potrafia to ehhhh........ o "mamie" nie wspomne ![]() ![]() ![]() chociaz ostatnio byla kolezna z roczna coreczka i ta mala tez naparzala tylko po swojemu ![]() przepraszam - z dwulatka!!! Cytat:
Bokeh - co sie stalo? ---------- Dopisano o 07:42 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ---------- Cytat:
jak teraz? co zrobiliscie z Blanka? poszla do zlobka?---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ---------- Cytat:
ja od samego patrzenia na to bydle to juz sie boje a mowa jeździc ![]() a tesciu kupil sobie jeszcze wiekszego ostatnio ![]() ---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ---------- zapomnialam wam wczoraj napisac... sciagnelam mlodemu na podloge wage, tak na zasadzie zabawy + moze jakims cudem pomyslalm ze uda mi sie go zwazyc ![]() no wiec dalam najbardziej pozadaa ostatnio rzecz - mala latareczke- i mlody wysiedzial na tej wadze te kilka sekund we wzglednym spokoju.... wazy +- 9700 i tak rozkminialam ze troche malo przybral od ostatniego wpisu do ksiazeczki, poszlam jeszcze raz spr i co - SZOK! caly czas myslalam ze mlody mial wpisane 9500 na ostatnim szczepieniu, 31 stycznia... a on ma wpisane 9200. wiec w niecale 3 miesiace, przy mega intensywnym tryie zycia przybral 0,5!!!! szokes!!!!!!!!!!!chyba calkiem niezle, co? wskoczylismy nawet na ponad 10 centyl ![]() ale tak czy siak to nie zmienia to faktu ze jest nadal dlugonoznym chuderlakowatym szczypiorem z mega duza nózią Edytowane przez pstryczek84 Czas edycji: 2014-03-24 o 07:55 |
||||
|
|
|
#4404 | |||||
|
Zakorzenienie
|
a co się stało?Cytat:
Cytat:
Co do dziadków, no Ty nc na to nie poradzisz, przykre to strasznie.... Cytat:
Cytat:
Na szczęscie ciuchów jeszcze nie wywala więc jest ok. Ostatnio nauczyła się wołać am, i czasem jeszcze nawet na buzię pokazuje Cytat:
za postępy, jednak może na wszystko musi przyjść czas.
|
|
#4405 |
|
Zakorzenienie
|
PSTRYKU...dowiedziałam się że decyduje kolejność zgłoszeń,.warto więc zadzwonić i chociaż zaorać jakie godziny sa jeszcze wolne
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4406 |
|
Zakorzenienie
|
Kuba spi nadal
(juz mi sie troche bez niego nudzi )to wam napisze jeszcze cos.. oj, obudzil sie wlasnie.. to opisze pozniej |
|
|
|
#4407 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W domu to inaczej: jakies piwko czy winko to sobie pozwalamy, z tym że ja małe ilości, bo wiadomo i tak i tak to ja będe wstawac w nocy do małej więc nie ma co przesadzać. Wczoraj był u nas brat z rodziną, mówię Wam trójak maluchów to jak armagedon, chociaż Lenka ( 2 lata) to przeurocza, wszytskie misie Oliwki wyprzytulała, imiona im ponadawała, słodziak mały. Olwika za to marud ogromny ale tez nie wyspana była no i na ręce i na ręce do mnie. Jeszcze cały obiad zwymiotowała nie wi em dlaeczego, niby jadła i jadła a potem wszystko.Usypiłą ją Tż, jak zaczłą jej śpiewać to padła od razu
|
|
#4408 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Debrah, u nas to sie dzieje od 1.5 miesiąca. Wcześniej nie było problemu... robiłam papa, dałam buziaka, wychodziłam. Mała czekała w oknie z babcią i jeszcze raz jej zrobilam papa i jechałam.. nie było, płaczu itd. Od 1.5 miesiąca jest masakra pod tym względem, mała płacze, szuka.. niestety..ale babcia z nią musi wychodzić do drugiego pokoju, zebym mogła wyjść z domu. Nie wiem, co w takiej sytuacji też robić? przeczekać? czy co..? Cytat:
Cudownie!!!!! u nas też już postęp, mogę sobie już wyobrazić... no i jak były tylko fundamenty, wydawał mi się tendomek malutki..a teraz jak już jest troche muru, to śmiem twierdzić, ze nie jest wcale taki mały. Wczoraj padliśmy z tztem o 21
|
|
|
#4409 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja Oliwkę tylko raz na wage w domu posadziłam i potem jak widzi wage to sama chce na nią siadać
|
|
#4410 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jo Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a tak serio to w dostępnych szafkach ma takie rzeczy, które nie są niebezpieczne i łatwo i szybko posprzątam. Wyjątkiem jest szafka z garczkami (bo t. mu u siebie daje takie male garusie, ja nie mam) jak zaczyna otwierać to go zabieram z kuchni. Podobnie jeszszcze z szafką z pościelą. Bo już mi się nie chce za każdym razem składać w kosteczkę każdego kompletu, więc nie pozwalam. dla Amelki za postępy ![]() Cytat:
![]() mamy takie same butki ![]() Cytat:
oby to tylko ząbki były..i przykro mi z powodu dziadków Blanusi ![]() Cytat:
mam nadzieję że to nie jakieś naciągactwo..Wy widzę też mieliście przeboje z imprezowaniem w weekend? Jak się sprawa rozwiązała ostatecznie? Bokeh czemu wróciłaś zniesmaczona? Czarna witaj Pstryniu Dawid mój też nie jest wylewny. Mówi mama, idę, tata, ale rzadko, zamiast lampa to bampa, pokazuje jak robi krówka, koń, piesek, rybka i auto i tyle. Tak to po swojemu nawija i mama mnie właśnie ruga że on tak samo robi jak Bomba (siostra moja). Że ona mówiła yyy i pokazaywała i dostawała i późno zaczęła mówić. Tata z kolei mi mówi że ma czas jeszcze. Ale ja do cholery dużo do niego gadam. |
|||||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:42.

zanim TŻ zdążył go zabrać, to leżał już na brzuchu i machał rękami jakby żabką płynął w tych liściach
na pytania kto idzie z mamusią, kto zje obiadek itd odpowiada rara. a jak się bawi w akuku sama ze sobą, tzn ze swoim odbiciem w lustrze
mamy taką samą czapę, tylko beżową 

Wczoraj zauważyłam dwa kolejne zęby - czwórkę na dole i dwójkę na górze. Czyli trzy zęby przez weekend..

22.05.2008
za postępy, jednak może na wszystko musi przyjść czas.
wszystko.