|
|
#4381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Wonder, moja skóra bardziej się świeci kiedy jest przesuszona. Obecnie nie cierpię z tego powodu. Poza tym - tak naprawdę zdrowa skóra powinna mieć ten 'glow', sebum sprawia że jest elastyczna i nadmierne matowienie przyczynia się do utraty równowagi, wysuszania i... zmarszczek.
---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Używam zwykłych chusteczek kosmetycznych - przykładam delikatnie na chwilę - i po problemie. Ogólnie - wiele dziewczyn 'dorabia' się tłustej skóry nadmiernie ją oczyszczając agresywnymi detergentami które zaburzają pH. Kosmetyki matujące dopełniają masakry. |
|
|
|
#4382 |
|
Gang Iren
|
Ja już jakoś "dojrzałam" i tak się nie świecę
Nie cierpiałam tego
|
#4383 |
|
Zadomowienie
|
Caffe, moja skóra też się bardziej świeci, kiedy jest przesuszona, z automatu wtedy produkuje więcej sebum. Dlatego staram się dbać o dobre nawilżenie. O glow dodającym młodzieńczego wyglądu też słyszałam - ale mam wrażenie, że u innych lepiej wygląda niż u mnie
no nic, należy się pocieszać tym późniejszym występowaniem zmarszczek i tego się trzymajmy w sumie nauczyłam się z tym żyć już dawno temu ale z fluidu matującego mimo wszystko chyba nie zrezygnuję ![]() Gosia, jak tam samopoczucie ?
Edytowane przez Wonder Woman Czas edycji: 2015-08-27 o 21:39 |
|
|
|
#4384 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4385 |
|
Gang Iren
|
Wonder dzięki, średnio. Trochę znów mam czarną serię. Problemy, problemiki, smuteczki. Życie. Nic. Minie.
|
#4386 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam The bucket list. Świetny film.
|
|
|
|
#4387 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Gosia trzymam kciuki Sama sie miotam miedzy napadami paniki a pogodzeniem bo jeszcze miesiac nauki a sie zaczyna kumulacja pracy w 2 roznych miejscach, musze skonczyc kawalek do napisania w ramach moich kolejnych zajec i dalej bedzie wisiec egzamin nad glowa. Dobrze, ze jest to miejsce w sieci, czlowiek pogada o kosmetykach, poogladam sobie zdjecia kolejnych szminek w necie w poszukiwaniu tej najnajnaj /w sensie koloru, bo dalej nie wiem ktora najpiekniejsza a moje ukochane revlon matte maja coraz mniejszy wybor kolorow/ i moge spokojnie uczyc sie dalej. Chwila przerwy
|
|
|
|
|
#4388 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia, The bucket list dobrze działa na nastrój... Człowiek nabiera perspektywy...
|
|
|
|
#4389 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() U mnie to chyba najlepiej zadziała czas..
|
|
#4390 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jakie macie hity w kremach na dzień?
|
|
|
|
#4391 |
|
Zakorzenienie
|
ja ostatnio się polubiłam z Tołpą matująca https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...-na-dzien.html
jeśli chodzi o matowienie to pozostawia wiele do życzenia ale zarąbiście nawilża jesoooo piąteczek, piątunio..... milego dzionka
|
#4392 |
|
Zadomowienie
|
Gosia, no to mam nadzieję, że zadziała jak najszybciej
ale wiadomo, każdy ma gorsze dni....Caffe, też widziałam kiedyś ten film, podobał mi się
|
|
#4393 |
|
Zakorzenienie
|
obudziłam się dopiero o 6.30, miałam isc na basen, ale pada, a ciśnienie pod butem - ruszyc mi się z łozka nie chciało
Cóz, z praca tej wymówki nie ma, potem siłownia, potem praca, potem TGIF
|
|
|
|
#4394 |
|
Zadomowienie
|
Miszka, ja przy mojej tłustej cerze jestem zadowolona z tego: http://www.sephora.pl/Pielegnacja-Tw...PF-15/P1410001 jestem bardzo pozytywnie zaskoczona tym kremem, bo na początku podchodziłam sceptycznie. ale on rzeczywiście jest taki lekki, co przy mojej cerze jest zbawienne. używałam też tego: http://www.sephora.pl/Pielegnacja-Tw...ajacy/P1410002 i także mam pozytywne doświadczenia, z tym że ten drugi bardzo szybko "wychodzi" i jak dla mnie był średnio wydajny Johambina, muszę sobie zerknąć na ten krem z Twojego linka, a jaką ma konsystencję, taką "lekką" ? Kama, Twój plan dnia i tak jest bardzo "aktywny", chciałabym się zebrać i uprawiać tyle sportu, co Ty. Kawa miłe Panie......
Edytowane przez Wonder Woman Czas edycji: 2015-08-28 o 07:44 |
|
|
|
#4395 |
|
Gang Iren
|
Ja z kremów w zasadzie wszystkich jestem zadowolona. Wszystko mi służy. Teraz używam ziaja liście zielonej oliwki i dla mnie super.
---------- Dopisano o 06:55 ---------- Poprzedni post napisano o 06:53 ---------- Ten tusz co ostatnio kupiłam ideał! Najlepszy jaki dotąd miałam. Polecam. Loreal Million Lashes So Couture.
|
#4396 |
|
Zakorzenienie
|
Leje i lało całą noc ...szaro..15C. Florydo, dlaczego pozwoliłaś mi wyjechać? Tylko kawa mnie uratuje
No i fakt, że TGIF
|
|
|
|
#4397 |
|
Zakorzenienie
|
Kawa!
Aśka z tej serii Tołpy mam maseczkę. Wonder ten z pompką jest z drobinkami?co za pigmenty ?Brzmi faaajnie Kurczę mam mieszana cerę w stronę suchej.Skłonną do zapychania,wrazliwą,płytk o unaczynioną.Jednym słowem himeryczną .Ser mam pod dostatkiem.Szukam kremu lekkiego,a jednocześnie ze składem WOW Nie kosztującego fortunę...Kama fajny ten Purles night |
|
|
|
#4398 |
|
Zadomowienie
|
Hej Kobietki
witam się weekendowo już ![]() ogarniam podręczniki dla młodego w sieci, bo nie ma kolejek... u mnie ciepło, dobrze, że jakiś powiew jest, bo inaczej bym padła. Mam plan od jesieni, zeby przerzucić się na jakieś zdrowe zywienie, więc jeśli macie jakieś sprawdzone sałatki, które można zrobić wieczorem i zabrać rano do pracy, to chętnie skorzystam, przepisy mile widziane
|
#4399 |
|
Zakorzenienie
|
Zastrzeżona- ile ma lat twój syn?
|
|
|
|
#4400 |
|
Zadomowienie
|
idzie do 6 kl, podstawówki (ten młodszy)
----------------------------------------------------- a Twój synuś? ten, któremu wybierałaś kolor farby?
Moje serce jest zajęte... najważniejszą rzeczą pompuje krew ♥ Edytowane przez zastrzezona Czas edycji: 2015-08-28 o 12:55 |
|
|
|
#4401 |
|
Zakorzenienie
|
Miszka, jeszcze purles nie ruszyłam. Kupiłam emulsje peptydowa, ta z azjatyckich kosmetyków do której dawałam link, ale tez nie uzywałam jeszcze...Za mała ta twarz
![]() Wonder, na siłownie koniec konców nie trafiłam, dopiero w poniedziałek A basen jutro. Moja aktywność jest załosna, przynajmniej na to, co powinnam robic. Zwłaszcza przy mojej skłonności do przybierania na wadze ![]() Aussie, kapało rano, teraz się wypogodziło. Tz się zaczyna pakowac na wyjazd, wygląda na to, ze pół chałupy na kurs wywozi ![]() Zastrzezona, tu masz rozne koktajle http://merlin.pl/Koktajle-odchudzaja...1,1658206.html Nie sa odchudzające sensu stricte, natomiast maja same korzystne substancje. |
|
|
|
#4402 |
|
Zakorzenienie
|
zastrzeżona- mój też 12, 6 klasa.
kamlisa- ja już też widzę jakieś prześwity jeszcze 2 godziny i weekend
|
|
|
|
#4403 |
|
Zadomowienie
|
dziękuję Kama , dodałam do ulubionych
![]() może jestem zacofana, ale teraz dopiero robię bazę z mleka sojowego, nie wiedziałam, że to takie smaczne he...nawet do kawy wlewam ---------- Dopisano o 13:12 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Aussie to mamy równolatków ale ja nad tym młodszym to się bardziej trzęsę niż nad pierworodnym, chociaż mam niby doświadczenie
Moje serce jest zajęte... najważniejszą rzeczą pompuje krew ♥ Edytowane przez zastrzezona Czas edycji: 2015-08-28 o 13:10 |
|
|
|
#4404 |
|
Gang Iren
|
Mleko sojowe bardzo lubię, jogurty też. Zostało mi z czasów kiedy próbowałam być wegetarianką.
|
#4405 |
|
Zadomowienie
|
A do jakiego etapu Gosiu doszłaś? Wyeliminowałaś zupełnie mięso? Też mi to chodzi po głowie, ale u mnie sami chłopcy włącznie z kotem i wszyscy mega mięsożerni
|
#4406 |
|
Gang Iren
|
Zastrzezona od początku poszłam z "grubej rury", bez mięsa i ryb całkowicie. Wytrwałam tylko ok 4 miesiące. Ale czułam się fantastycznie i badania krwi też miałam super.
|
#4407 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie się nieźle sprawdza. Kama, patrząc na to, ile sportu ja uprawiam, uwierz mi, Ty uprawiasz często i dużo I żeby nie było - mnie też by się przydało go pouprawiać ![]() Też lubię mleko sojowe ![]() Przepis na sałatkę, proszę bardzo: - sałata (lodowa + rukola, albo mix sałat, zależy jaką kto lubi) - wkroić mozarellę - wkroić suszone pomidory - posypać pokruszonymi orzechami włoskimi - polać sosem - ja robię sos sama - łyżka octu balsamicznego, sól, pieprz, wymieszać, dodać 3 łyżki oleju, wymieszać, jak mam kaprys, dodaję trochę musztardy Dijon i np. soku malinowego, wybełtać i gotowe ![]() co do mięsa - chyba nie znam mężczyzny, który nie lubiłby mięsa. dla mojego taty obiad bez mięsa to nie obiad, podobnie dla mojego partnera. Eva, jak tam po baletach, czekamy na relację
Edytowane przez Wonder Woman Czas edycji: 2015-08-28 o 15:31 |
|
|
|
|
#4408 |
|
Gang Iren
|
Mozarella chyba tucząca? Tzn ja na to nie patrzę. Wszamię całą (200g) z pomidorem i bazylią i jeszcze mi mało
|
#4409 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tak jak moja starsza córka... też idzie do 6kl podstawówki... niczym syn aussie ![]() Cytat:
wrócilam z pracy..... po drodze sobie zakupiłam 10kg pomidorów i bede robić sos słodko kwaśny jutro.... i część wsadzę w sloiki na zupe... robota kocha "głoopiego"
|
|
#4410 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

Nie cierpiałam tego
no nic, należy się pocieszać tym późniejszym występowaniem zmarszczek i tego się trzymajmy 

.Ser mam pod dostatkiem.Szukam kremu lekkiego,a jednocześnie ze składem WOW