Meridia - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-10-27, 10:00   #4381
marilyn monroe
Zadomowienie

Dot.: Meridia

ja zaczynam brac od dzisiaj meidie i sama jestem ciekawa jak sie bede po niej czuc i efektow
marilyn monroe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-10-27, 11:11   #4382
Promesa
Raczkowanie

Ja swego czasu brałam te tabletki i u mnie utraty wagi niestety nie było tylko okropne samopoczucie, bóle głowy, wymioty, ogólne złe samopoczucie, czułam się zupełnie wyżuta" bez chęci do życia, moze troszke ograniczała łaknienie ale nie w takiej mierze żeby w dosyć szybkim tempie tracic kilogramy...
Wiem, że to nie ta meridia co jeszcze kilka lat temu. wycofali ta z duza dawką -jakiegos narkotyku chyba amfetaminy - i wypuscili znow na rynek niestety juz nie tak skuteczna. slytszalam ze wtedy mozna bylo naprawde duuuuzo tracic na wadze w dosc szybkim czasie
Stary 2009-10-27, 15:34   #4383
marilyn monroe
Zadomowienie

no ja caly dzien czuje sie dobrze i mam nadzieje ze tak juz zostanie
Stary 2009-10-28, 19:37   #4384
brunetkaa
Przyczajenie

Ech, brałam M15 przez 9 dni, schudłam 6kg do tego codziennie jezdziłam rowerkiem przez półtora godzinki. Teraz ponowanie po nią siegam tyle że ona chyba juz na mnie nie działa, zażywam ją i nadal czuje głód.

Za Wszystkie odchudzające Kobitki trzymam mocno Kciuki
brunetkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-02, 23:38   #4385
phelania
Raczkowanie

Kochane nie martwcie sie wagą!!! to jest podstawowy błąd zażywania Meridi,zażywam ja od czerwca przez miesiac brałam 1o a pozniej przeskoczyłam na 15 moja waga 87 teraz 72kg nie ćwicze choc powinnam ale po 12 godz pracy naprawde mi sie nie chce W pierwszych miesiacach wazylam sie co tydzien mierzylam i dołowałam sie ze waga nie spada , nie myślcie o tym wiem ze ciezko ale tak to juz jest z nami kobietkami , wszystkim sie przejmujemy nie mam skutków ubocznych, moja idealna waga to 60kg jeszcze troszke mi zostało Trzymam za was kciuki

---------- Dopisano o 00:38 ---------- Poprzedni post napisano o 00:32 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetkaa Pokaż wiadomość
Ech, brałam M15 przez 9 dni, schudłam 6kg do tego codziennie jezdziłam rowerkiem przez półtora godzinki. Teraz ponowanie po nią siegam tyle że ona chyba juz na mnie nie działa, zażywam ją i nadal czuje głód.

Za Wszystkie odchudzające Kobitki trzymam mocno Kciuki
Brunetkaa strasznie dużo schudłas przez 9 dni 6kg hmm...uważaj na efekt jojo , moja Pani dr. mowila ze przez branie Meridi niektóre osoby tyją aaaa... co do głodu nie przejmuj sie ja lubie bardzo czkolade i nie moge sie z nia rozstac niby mialam miec zakaz jedzenia słodyczy bo proszki mi nie pomoga,,,a tu niespodzianka i wejdz na wage za miesiac

85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55

DUŻO RUCHU I MŻ!!!

Edytowane przez phelania
Czas edycji: 2009-11-02 o 23:40
phelania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-03, 20:48   #4386
marilyn monroe
Zadomowienie

ja biore i czuje sie dobrze, nie mam zadnych efektow ubocznych a waga powoli spada i mam zamiar pobrac meridie dluzej bo przede mna jeszcze ze 25 kg do zrzucenia
Stary 2009-11-03, 21:19   #4387
phelania
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marilyn monroe Pokaż wiadomość
ja biore i czuje sie dobrze, nie mam zadnych efektow ubocznych a waga powoli spada i mam zamiar pobrac meridie dluzej bo przede mna jeszcze ze 25 kg do zrzucenia

A jaka jest twoja waga i wzrost ? (jak mozna oczywiscie spytac) przez jaki okres masz zamiar brac te cudo ?

85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70-69-68-67-66-65-64-63-62-61-60-59-58-57-56-55

DUŻO RUCHU I MŻ!!!

phelania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-05, 22:55   #4388
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

hej dziewczynki
Pierwszy raz sie tu udzielam, troszke podczytuje
od 11 dni biore meridie 10
ps.skutkow ubocznych jkak narazie chyba nie mam;p
przez pierwsze 3 dni sie mega pocilam...
pozdrawiam

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2009-11-06 o 17:44
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 07:43   #4389
Eweeeeeelina
Przyczajenie

Dziwczyny czy Meridia naprawdę działa???

---------- Dopisano o 08:43 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Cytat:
Napisane przez marilyn monroe Pokaż wiadomość
Jestem ciekawa jak tam idzie ci stosowanie tej meridii!!!!!
Ja też zamierzam ale jakos mnie te skutki uboczne przerażają ale rozumiem każdy inacze reaguję!!!!
Napisz kilka słów jak tam idzie ci i czy waga spada???
Pozdrawiam
Eweeeeeelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-06, 07:55   #4390
Faficzkowa
Wtajemniczenie

jeju jak dawno mnie tu nie było...

gratuluje dziewczyny efektów..

Eweeeeeelina meridia i jej zamienniki czyli zelixa, lindaxa i tym podobne przeważnie działają, chociaż są osoby, które na nią nie reagują (albo przynajmniej tak im się wydaje)

osobiście brałam meridię dawno temu schudłam 10 kg, potem jednak przestała na mnie działać. Teraz brałam zelixę było ok, trochę pomogła i trochę zaszkodziła (okrutne zaparcia) jednak teraz działa na mnie tak że mam podwyższone ciśnienie, dlatego z niej zrezygnowałam bo 180/120 to trochę przesada....

Eweeeeeelina oczywiście skutki uboczne bywają różne ale jeśli to ma być ostatnia deska ratunku to chyba warto... chyba że Twoja nadwaga nie jest taka straszna? jednak trzeba pamiętać że jest to LEK a nie suplement diety

Faficzkowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-08, 19:37   #4391
sharnell
BAN stały

Witam!
Mam dwa pytania dotyczące Meridii:
1. Czy z wagą 80kg przy wzroście 168cm mam szanse dostać ją od lekarza?
2. Mam niewielkie zaburzenia rytmu serca, na tyle małe, ze nie biore zadnych leków ani nic. tylko kontrola co rok. i niskie ciśnienie (ok 100/60) Czy zeby brać Meridię trzeba być zupełnie zdrowym?
z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam
sharnell
sharnell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-09, 07:29   #4392
Eweeeeeelina
Przyczajenie

HEJ!
Chciałam się zapytac czy miałaś jakieś skutki uboczne? Jestem zainterewsowana tymi tabletkami bo chciałabym schudnac!
Tylko boję się że na mnie nie zadziałają i sie rozczaruje! Będę wzdzięczna za kilka słów o tym tabletkcha chciałabym schudnąc jakieś 10 lub 12 kilo
Eweeeeeelina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 16:39   #4393
Faficzkowa
Wtajemniczenie

sharnell szanse możesz mieć zawsze, bo są lekarze, którzy przpeisują ją nawet dziewczyną ważącym np 65kg a są tacy którzy nie przepiszą jej nawet tej która na wadze widzi 90... Wg BMI możesz dostać, ale to i tak decyzja lekarza.
co do zdrowia, cóż to tak samo jak z wagą... zależy od tego co lekarz zdecyduje. Ja trafiłam na takiego, który dał mi to bez mrugnięcia okiem i nawet nie zapytał czy coś mi dolega a inni są tacy, którzy najpierw wysyłają na badanie np wątroby (próby wątrobowe) i jak jest ok to dają. Kwestia Twojego serca może być problemem, możesz mieć większe problemy z ciśnieniem albo bóle serca...
najlepiej zapytaj lekarza, chyba Cię nie zabije za takie pytanie

Eweeeeeelina tak jak pisałam wcześniej, miałam skutki uboczne takie jak zaparcia, podniesione ciśnienie, czasami migrny i chyba 2 razy zdarzyło mi się takie otumanienie (ciężko było wtedy prowadzić samochód). Na ulotce pisze, że mogą być m.in. depresje, zaburzenia określę to jako zaburzenia widzenia, to takie otumanienie... nadciśnienie, zaburzenia rytmu serca, bóle głowy jest tego sporo, jednak cóż, dopóki nie spróbujesz to nie będziesz wiedziała...

10-12 kg to stosunkowo nie dużo, więc powinno to zadziałać, ale nikt nie da Ci gwarancji, że będą działały super i że nie będziesz miała skutków ubocznych. Jeżeli lekarz stwierdzi, że są to leki dla Ciebie spróbuj!
powodzenia

Stary 2009-11-09, 18:15   #4394
Ewuśka69
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Eweeeeeelina Pokaż wiadomość
HEJ!
Chciałam się zapytac czy miałaś jakieś skutki uboczne? Jestem zainterewsowana tymi tabletkami bo chciałabym schudnac!
Tylko boję się że na mnie nie zadziałają i sie rozczaruje! Będę wzdzięczna za kilka słów o tym tabletkcha chciałabym schudnąc jakieś 10 lub 12 kilo

Lepiej jedz zdrowo, uzywaj minimalnie tłuszczu, soli, cukru. Nie jedz po 17 i duuuuuuuzo sie ruszaj to ci lepiej pomoze niz Meridia.
Ewuśka69 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-09, 18:42   #4395
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewuśka69 Pokaż wiadomość
Lepiej jedz zdrowo, uzywaj minimalnie tłuszczu, soli, cukru. Nie jedz po 17 i duuuuuuuzo sie ruszaj to ci lepiej pomoze niz Meridia.
no niestety nie zawsze to pomaga no i dla osób z nadwagą nie jest to takie proste.... łatwo się mówi eh.... dlatego na szczęście są takie środki/leki które nam pomagają... wychodzę z założenia że wszystko jest dla ludzi, jeżeli lekarz się na to zgodzi to powodzenia....

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-09, 20:30   #4396
Kalakiria
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ewuśka69 Pokaż wiadomość
Nie jedz po 17 ...
Jeśli idziesz spać o 20 to owszem...
Kalakiria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 10:27   #4397
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

DZIEWECZKI
czy biorac meridie mozna brac xena blonnik??
(na szybsza przemiane materii)

Czas edycji: 2009-11-10 o 11:13
Stary 2009-11-10, 12:44   #4398
Faficzkowa
Wtajemniczenie

teoretycznie można ale wiadomo, żeby nie przesadzać z takimi specyfikami bo to rozleniwia jelitka.... właśnie wczoraj na plotkowym-meridiowym ( http://www.wizaz.pl/forum/showthread...4#post15168264) pisałam o herbatkach bo mówili o tym w DDTVN

ja znalazłam fajny sposób na zaparcia, fajny oczywiście dla mnie. Piję 3-4 razy dziennie szklankę mleka a do tego dodaję nasiona lnu (nie te mielone siemię lniane tylko całe nasionka- nie robią się gluciki) ok 4-5 łyżek. Chodzę codziennie a nawet 2. Serio dobre... moze najpierw spróbuj to a później xenne?

Stary 2009-11-10, 12:53   #4399
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

Juz ja kupilam, bo wlasnie mialamn zawsze z tym problem;p a teraz mniej jem to w lazience raz na tydzien ;p
takze zakupilam ta xene ale malo jej wiec szybko sie skonczy to sprobuje ten len Pamietam ze w dziecinstwie jadlam sam len, wiec pora wrocic do tamtuych czasow
aha no iiiiii przez pierwszy tydzien nie czulam woglole glodu, wrecz mnie odpychalo od jedzenia, a teraz( jestem w polowie pierwszego oppakowania) czuje sie ciagle glodna;p

Czas edycji: 2009-11-10 o 12:54

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-10, 13:14   #4400
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Faficzkowa Pokaż wiadomość
ja znalazłam fajny sposób na zaparcia, fajny oczywiście dla mnie. Piję 3-4 razy dziennie szklankę mleka a do tego dodaję nasiona lnu (nie te mielone siemię lniane tylko całe nasionka- nie robią się gluciki) ok 4-5 łyżek. Chodzę codziennie a nawet 2. Serio dobre... moze najpierw spróbuj to a później xenne?
Fafi, od mleka z siemieniem lnianym się BARDZO tyje. Fakt że poprawia działanie jelit, że leczy cere - ale jest też metodą na nabranie kilogramów...
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 14:20   #4401
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ineczka7 Pokaż wiadomość
Fafi, od mleka z siemieniem lnianym się BARDZO tyje. Fakt że poprawia działanie jelit, że leczy cere - ale jest też metodą na nabranie kilogramów...
o qwa w taki razie już wiem dlaczego mam + na wadze bo piję tego dość spore ilości.... a samo siemię lnine też jest złe? cholera jasna....w takim razie już nie wiem jak sobie poradzić z zaparciami... ale zelkę odstawiłam to może będzie lepiej...

Stary 2009-11-10, 14:33   #4402
ineczka7
Zadomowienie

Cytat:
o qwa w taki razie już wiem dlaczego mam + na wadze bo piję tego dość spore ilości.... a samo siemię lnine też jest złe? cholera jasna....w takim razie już nie wiem jak sobie poradzić z zaparciami... ale zelkę odstawiłam to może będzie lepiej...
nie wiem jak z samym siemieniem, mama moja to brała z mlekiem, jest 10 kilo do przodu, lekarz powiedział, że to od tego, ale ona nie odstawi bo cera jej się radykalnie zmieniła, z takiej potrądzikowej w gładziutką.

Na zaparcia lekarz mi radził otręby w różnej postaci, i jeszcze jakieś rzeczy ale nie pamiętam już Bo u mnie jedna kawa i lecę do łazienki
ineczka7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-11-10, 17:59   #4403
Faficzkowa
Wtajemniczenie

no najlepiej to pić z mlekiem bo z wodą to masakra
dziwiłam się że przytyłam 3 kg... co za idiotyzm....
o otrębach też słyszałam ale jakoś tak nie mam weny żeby to jeść, nie bardzo mam z czym bo płatków nie lubię, jogurtów jej mało tak źle tak nie dobrze....
ale dzięki za informacje!
a co tam u Ciebie ?

Stary 2009-11-11, 20:11   #4404
funky87
Zakorzenienie

Dziewczyny a jak z efektem jo-jo po odstawieniu tabletek??
Miałyście z tym problem??
Stary 2009-11-11, 21:04   #4405
Faficzkowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak z efektem jo-jo po odstawieniu tabletek??
Miałyście z tym problem??
jeżeli nie zmienisz swojego trybu życia i sposobu odżywiania to i tak przytyjesz... w końcu z nieba te dodatkowe kg się nie wzięły prawda?

niestety te tabletki spowodują że Twój problem zniknie na zawsze... niestety.....

no i oczywiście ja miałam z tym problem ... waga wróciła z + w ciągu roku.

Stary 2009-11-11, 21:09   #4406
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
jeżeli nie zmienisz swojego trybu życia i sposobu odżywiania to i tak przytyjesz... w końcu z nieba te dodatkowe kg się nie wzięły prawda?

niestety te tabletki spowodują że Twój problem zniknie na zawsze... niestety.....

no i oczywiście ja miałam z tym problem ... waga wróciła z + w ciągu roku.
Z tego co rozumiem efekt jo-jo nie jest skutkiem ubocznym i nie pojawia się u każdego ?? Chodzi mi o to, czy po odstawieniu tabletek nie pojawia się "wilczy apetyt" czy sytuacja że organizm domaga się dużych ilości jedzenia ?
I jak to jest z kupnem Meridi bez recepty? Możliwe?, czy raczej tylko na receptę?
Stary 2009-11-11, 22:04   #4407
Faficzkowa
Wtajemniczenie

oczywiście może się pojawić wilczy apetyt, to wszystko zależy od Twojego organizmu, niestety nikt nie jest w stanie tego przewidzieć....

bez recepty tego nie dostaniesz... ale jeśli masz BMI powyżej 27 to wg ulotki i wskazań powinnaś to dostać, chyba że akurat Twoje lekarz jest mega przeciwnikiem takich leków lepiej nie kombinować tego z niepewnego źródła

Stary 2009-11-12, 08:34   #4408
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
oczywiście może się pojawić wilczy apetyt, to wszystko zależy od Twojego organizmu, niestety nikt nie jest w stanie tego przewidzieć....

bez recepty tego nie dostaniesz... ale jeśli masz BMI powyżej 27 to wg ulotki i wskazań powinnaś to dostać, chyba że akurat Twoje lekarz jest mega przeciwnikiem takich leków lepiej nie kombinować tego z niepewnego źródła
Dzięki za odpowiedź
Stary 2009-11-12, 16:07   #4409
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

dziewczyny a ja po tgygodniu brania meridii mam wilczy apetyt
1 tydzien-- obrzydzenie do jedzenia
2 tydzien = jesc jesc jesc !!!
no i przez pierwsze 2 tyg schudlam 5 kg
pozniej koilogram mi wrocil...
a teraz mam ejszcze 12 tabletek do konca,.. p[ierwszego opakowania== zobaczymy;/ mialyscie takie cos ze poprostu przestaly dzialac? ??? ;/

Czas edycji: 2009-11-12 o 16:08
Stary 2009-11-13, 05:59   #4410
agnes_bdg
perfumowy zawrót głowy

Ja mam mieszane uczucia. Wczoraj był moj 2 dzień a już mam problemy ze spaniem i jestem jakaś nakręcona - to ta amfa
Faktycznie jeść trochę jakby mniej się chce. Dodam, że mam M15 i chciałabym zrzucić min. 10kg. Mam nadzieję, że u mnie zadziała.

Rozpaczliwie poszukuję choć kropli Byzantine Rochas i AA Winter Delice

agnes_bdg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości