Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1 - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-09-15, 20:34   #4381
zabciajs
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 1

Wiec tak.. 4 łyzeczki to tak spokojnie. Mozna dodac do kawy czy owsianki. Prawdopodobnie w lyzeczce juz pije sie wiecej tego słodu niz w karmi.
A tak 2 razy dziennie po łyżeczce to napewno trzeba.

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-15 o 21:03
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:46   #4382
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez australia87 Pokaż wiadomość
Marysia zjadła mi właśnie przed spaniem z piersi!! Obydwu!! Rano dzisiaj zresztą też! Święto lasu normalnie

Też się na niego czaję! Na Allegro kupowałaś?
Tylko właśnie się zastanawiam ile i jak często trzeba go pić?

Doczytałam, że 3 dni nie robiła, czyli w sumie nic strasznego, ale z drugiej strony jedno podanie czopka nie zaszkodzi

U nas od jakichś dwóch tygodni też... Aż dziwnie, bo do tej pory codziennie była Ale przynajmniej trochę zaoszczędzimy na wacikach
Super oby Marysia nawrócila się na pierś
Ja z,koopa mam taki system ze wycieram chusteczka nawilzana a potem wacikiem zwilzonyn w wodzie i czekam aż wyschnie dupka.
Waciki już nie zawsze kupuje te typoeo dziecięce. Biorę często zwykle duże do twarzy patrzę tylkp zeby bawełna znajdująca się w ich składzie nie była wybielana chemicznie.

Cytat:
Napisane przez haneczkab92 Pokaż wiadomość
Czemu? nie rozumiem.. Maja nie waży najmniej, widocznie to co je jej starcza

Boże, co za teściowa..rób jak uważasz za słuszne, nie słuchaj teściowej

Wiesz, to tylko Twoja decyzja!-nikt nie może za Ciebie jej podjąć.
Ja pewnie bym czekała jeszcze, własnie do pół roku. Dalej masując-zapytaj jak prawidłowo masować..
Zabieg to nieprzyjemna sprawa i ostateczność...

Brawo!
Pokazywałam okulistce jak masuje i mówiła, że dobrze. Masuje konsekwentnie dalej a do okulisty kontrolnie niech zerknie czy omożna zczekać czy działać bo ja specjalista nie jestem a nie chcę niczego przeoczyć.
Cytat:
Napisane przez justynan01 Pokaż wiadomość
Australia gratuluje, moze coreczka w koncu sie ogarnela )
Ania zazdroszcze ze tyle czasu sie bawi. U mnie 40 min to jest max. No i dzialamy w systemie dwugodzinnym, karmienie czuwanie sen i karmienie. Troche to uciazliwe, wolalabym dlyzsze przerwy ale narazie Gabrys nie garnie sie do tego.
Madzia co postanowisz tak bedzie. U nas klopotow z oczkiem nie bylo wiec nawet sie nie znam.
Radena jeden czopek nie zaszkodzi. Tez bym sie martwila gdyby Gabrysiowi tak dlygo kupa nie poszla, poki co jest nadal kilka dziennie.
Pikpik super ze gladko poszlo z zebem.

Hanczka tak to mojej mamy i szwagierki. Boje sie troche tam zamieszkac, bo moja mama juz mysli jak moja szwagierka -cycek jak dziecko zamarudzi, karmic najlepiej do osiemnastki, i w ogole piescic sie z dzieckiem, stac i patrzec jak spi bo moze nagle nie wiadomo co sie wydarzyc. Najgorzej sie boje klotni z bratem, bo on leniwy a moj maz nerwowy.
A faktycznie jestesmy optymistami bo wracamy w ciemno bez zalatwionej jakiejkolwiek pracy. Ja licze ze moj drugi brat mi cos znajdzie. Namawiam meza zeby otworzyc fastfooda, bo on wie co i jak, ja bym reszte ogarnela, ale on sie boi. Chce pogadac z druga szwagierka (ksiegowa) moze by jakos go przekonala. A druga opcja to ze moze zalozy dzialalnosc i by plytki ukladal z tatusiem swoim, a ja znalazlabym bylejaka prace zaszla w ciaze i odeszlabym na zwolnienie co by bez pieniedzy nie zostac
U mnie 40min nawwt się nie bawi. Mam system w nie marudne dni, mata jak się znudzi to łóżeczko z zabawkami czy wiatraczkami,muzyka czy kolysanki dla dzieci i bujaczek a jak jest mega maruda to wiadomo rączki
Plan działania już widzę macie! Bardzo dobrze. Teraz czas jak wrocicie do ojczyzny na realizację.
Z jakiej części PL pochodzisz?

Btw też chcę za niedługo drugie dziecko. Tylko mnie blokują problemy z nerkami i tp bardzo.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Sophia Loren
Madzia9999 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:48   #4383
K_a_s_i_a_86
Rozeznanie

U nas kupy tydzień raz nie było poszedł czopek a kupka na drugi dzień dopiero. Teraz ostatnia kupa była w poniedziałek narazie nie panikuje, tak jest na KP.

Justyna napewno wszystko wam się ułoży po powrocie do PL ja też 6 lat temu zjechalam do kraju i się zastanawiałam jak to będzie, prace znalazłam i z perspektywy czasu uważam że to była jedna z lepszych decyzji w moim życiu, dzięki powrocie do PL mam teraz Oliwke

Dziewczyny bardzo wam współczuję tych przejść z dziećmi i chodzenia po lekarzach, tak się zastanawiam czy nie zrobić Oliwii podstawowych badań.
K_a_s_i_a_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 20:56   #4384
zabciajs
Zakorzenienie

Znacie sie na inhalatorach? Dostalam w prezencie i chcialabym jutro odpalić mężowi bo chory (śpi w innym pokoju )
Czy tam sie uzywa jakiegos olejku? Takiego zwyklego na katar?
Stary 2016-09-15, 21:00   #4385
ania230
Zakorzenienie

Super dzięki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
ania230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 21:05   #4386
Madzia9999
Zakorzenienie

Pierwsze nocne karmienie !

Sophia Loren
Stary 2016-09-15, 21:09   #4387
zabciajs
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzia9999 Pokaż wiadomość

Moje było godzine temu,po godzinie

Dobranoc, ide spać. Ale kiepsko tą noc widze.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 21:13   #4388
kiara92
Rozeznanie

Dziękuję dziewczyny! :-*

Cytat:

No i powodzenia w nowym/starym miejscuMacie dobry kontakt z rodzicami?
Tak, z moimi rodzicami mamy super relacje, to bardzo ugodowi ludzie ;-) Mam nadzieję tylko, że siostry nie będą nic wymyślać jak będą na weekendy, w święta, bo miewają różne humory i że w końcu z mężem zaczniemy się normalnie dogadywać, bo ostatnimi czasy coś z tym słabo u nas... W domu przynajmniej będę miała na kogo liczyć w razie potrzeby.

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Im częściej i dłużej chodzę do tych lekarzy z małą to dowiaduje się wielu ciekawych rzeczy o których nie miałam pojęcia.. Mała miała niedotlenienie mózgu prawdopodobnie, jak byłam jeszCze z nia w ciąŻy. Ma dzień dzisiejszy wszystko jest ok ale musimy zostać pod opieką neurologa. Eh zawsze coś
Czasem chciałoby się niektórych rzeczy nie wiedzieć, ale dobrze, że wiecie, bo będziecie mogli kontrolować i na pewno wszystko bedzie dobrze :-*

Cytat:

Mojemu Gabrysiowi maslanka albo nowa granola zaszkodzily :/ dzis ma lekka biegunke. Obstawiam maslanke bo nabialu w ogole nie jem odkad mial pokrzywke. Myslalam ze ju moge :/
Do tego nie dal mi pospac :/ poszedl o 20 spac, gdy kladlam sie przed 23 zaczol sie wybudzac i krecil sie strasznie i ja mu smoka podawalam, myslam ze to trwalo pol godziny a trwalo dwie godzinki, czyli co przysnelam on musial sie krecic i na pierwszym karmieniu o 1 w nocy zasypialam majac go na rekach (nie umiem i nie lubie karmic na lezaco). Potem udalo mi sie usnac od 2 do 5 i koniec spania. Po 5 wiercil sue wblozeczku smok pomagal na troche, karmiebie do 7, drzemka do 7:30 i tyle i jedziemy, a to baki, a to kupa, a to jesc, a to nudzi sie. Padam :/

---------- Dopisano o 11:46 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ----------

Jeszcze maz mnie denerwuje, bo marudzi ze Gabrys budzi sie w okolicach 5 rano, a on do pracy wstaje o 6 no i juz ta godzine nie spi. Czasami Gabrys spi do tej 6, ale ostatnio nie wazne czy pojdzie spac o 20, czy 21 i tak budzi sie kolo 5. Wiec co ja moge. Jeszcze mi stary gada ze sie nie wysypia. No szkoda bardzo przy niemowlaku sie wysypiac. Z reszta czesto jak ja wstaje do malego w nocy i go karmie, to maz sie nie budzi. Wiec wychodzi ze i tak spi wiecej ode mnie. Eh z tymi facetami.
Ogolnie mamy troche stresa przed tym urlopem. Duzo rzeczy do zalatwienia, obgadanie spraw zwiazanych z naszym powrotem na stale, czy na pewno u mojej mamy bedziemy mieszkac, jak z praca, co z Gabrysiem. Tym bardziej ze maz przebakuje ze moze jeszcze zostac w irlandii na rok czy dwa, no bo jak pracy nie znajdziemy to co bedzie.

Zalamana jestem iloscia naszych rzeczy ktore by trzeba bylo przewiezc do polski. Teraz zamiast brac bagaz glowny do samolotu wysylam paczke z naszymi rzeczami zeby nie nosic wiele rzeczy, tym bardziej ze Gabrys z nami bedzie oraz ze taniej wychodzi i wiecej kg do paczki wloze. Ja glupia myslama ze w 30 kg upcham niewiadomo ile rzeczy, a tu jeden koc, troche porcelany, ubrania letnie i ubrania teraz do polski i tyle. Moje torebki sie nie zmiescily, kosmetyki i inne rzeczy ktorych narazie nie uzywamy. Wiec co to bedzie jak bede wszystko przewozic.

Sorrki ze sie rozpisuje, ale dzis znowu pada maly usnol, a mnie bierze na przemyslenia
Ale mąż wymyślił, ale nie martw się u nas też tylko ja wstaję do małego, czasami nawet całą noc co godzinę, a mąż potrafi mieć pretensje, że się nie wysypia... Dziewczyny mają rację powinien porozmawiać na ten temat z Gabrysiem :-D
Co do przeprowadzki to na pewno będzie ciężko, ale dacie radę ;-) My przeprowadzamy się na szczęście tylko 150 km.

Cytat:
Napisane przez agusiia69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wyszło to na usg mózgowia.
Kurczę gdyby nie usg to nawet byście nie wiedzieli. U nas na usg mozgowia wyszlo, ze maly byl w rzeczywistosci delikatnym wczesniakiem.

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
No mówiłam tak mojej teściowej,ale mi powiedziała,żebym jej dała,bo się zapiecze i nie będzie chciała w ogóle wyjść. Chyba jestem za mało asertywna:-/
Zdecydowanie za mało asertywna :P u nas do 1,5 miesiąca kupki były przed i po każdym karmieniu, potem 3 dni przejściowe gdy robił dwie na dzień, a później to już raz na 5-7 dni. Podobniez przy kp moze byc nawet raz na 2 tygodnie.
kiara92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 21:15   #4389
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zabciajs Pokaż wiadomość

U mnie złe baki obudziły bo płacz był i prezenie :/ mleczko pół śpiąca zjadła i śpi. Pakuje do śpiworka i do łóżeczka odkładam z,powrotem.

Spokojniej nocy Zabciu dla Was

Sophia Loren
Stary 2016-09-15, 21:23   #4390
Honcia
Zakorzenienie

Wy tu juź nocne karmienia a my w zasadzie nadal się usypiamy... Co chwilę budzi się z płaczem pocycia troszkę i niby śpi ale bardzo niespokojnie... Zobaczymy jaka będzie noc...

Justynko dobry plan macie

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 21:32   #4391
ania230
Zakorzenienie

Cytat:

Juz

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Cytat:

Dobranoc. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Miałam pytać:co może oznaczać takie wypuszczanie cycocha i znowu łapanie i tak parę razy..bo dzisiaj tak u nas było.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-15, 21:35   #4392
haneczkab92
Ania

Cytat:
Napisane przez PikPik09 Pokaż wiadomość
Przezylismy wyrwanie zeba!!!!!!! Bez krzyku bolu i w ogole!!! Ja gorzej przezywalam....nawet teraz go dolek nie boli.

Cytat:
Australia gratuluje, moze coreczka w koncu sie ogarnela )

Hanczka tak to mojej mamy i szwagierki. Boje sie troche tam zamieszkac, bo moja mama juz mysli jak moja szwagierka -cycek jak dziecko zamarudzi, karmic najlepiej do osiemnastki, i w ogole piescic sie z dzieckiem, stac i patrzec jak spi bo moze nagle nie wiadomo co sie wydarzyc. Najgorzej sie boje klotni z bratem, bo on leniwy a moj maz nerwowy.
A faktycznie jestesmy optymistami bo wracamy w ciemno bez zalatwionej jakiejkolwiek pracy. Ja licze ze moj drugi brat mi cos znajdzie. Namawiam meza zeby otworzyc fastfooda, bo on wie co i jak, ja bym reszte ogarnela, ale on sie boi. Chce pogadac z druga szwagierka (ksiegowa) moze by jakos go przekonala. A druga opcja to ze moze zalozy dzialalnosc i by plytki ukladal z tatusiem swoim, a ja znalazlabym bylejaka prace zaszla w ciaze i odeszlabym na zwolnienie co by bez pieniedzy nie zostac
Podziwiam! naprawdę, to taki skok na głęboką wodę! ale trzymam za Was kciuki, żeby Wam się udało!

Cytat:

Pokazywałam okulistce jak masuje i mówiła, że dobrze. Masuje konsekwentnie dalej a do okulisty kontrolnie niech zerknie czy omożna zczekać czy działać bo ja specjalista nie jestem a nie chcę niczego przeoczyć.

U mnie 40min nawwt się nie bawi. Mam system w nie marudne dni, mata jak się znudzi to łóżeczko z zabawkami czy wiatraczkami,muzyka czy kolysanki dla dzieci i bujaczek a jak jest mega maruda to wiadomo rączki
Plan działania już widzę macie! Bardzo dobrze. Teraz czas jak wrocicie do ojczyzny na realizację.

Btw też chcę za niedługo drugie dziecko. Tylko mnie blokują problemy z nerkami i tp bardzo.

No jasne, ja nie mówię, żebyś nie szła tylko mówię, że ja bym się cyba wstrzymała z zabiegiem. Daj znać co powie okulista.

Ha ha, ja mam podobny system
jedzenie, mata na plecach, mata na brzuszku, bujaczek, ręce, spać

Cytat:
Znacie sie na inhalatorach? Dostalam w prezencie i chcialabym jutro odpalić mężowi bo chory (śpi w innym pokoju )
Sól fizjologiczna, ale nie wiem, co na mocniejszy katar.

Cytat:

Ojej, już? Oby Hania dała pospać całą noc mamusi

Cytat:
Napisane przez kiara92 Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny! :-*

Tak, z moimi rodzicami mamy super relacje, to bardzo ugodowi ludzie ;-) Mam nadzieję tylko, że siostry nie będą nic wymyślać jak będą na weekendy, w święta, bo miewają różne humory i że w końcu z mężem zaczniemy się normalnie dogadywać, bo ostatnimi czasy coś z tym słabo u nas... W domu przynajmniej będę miała na kogo liczyć w razie potrze

Zdecydowanie za mało asertywna :P u nas do 1,5 miesiąca kupki były przed i po każdym karmieniu, potem 3 dni przejściowe gdy robił dwie na dzień, a później to już raz na 5-7 dni. Podobniez przy kp moze byc nawet raz na 2 tygodnie.
no to super mocne kciuki za przeprowadzkę

19.05.2016r.- narodziny Hani

"Jak na deszczu łza
cały ten świat nie znaczy nic a nic...
Chwila, która trwa
może być najlepszą z Twoich chwil..."

-35...28,4kg do celu

haneczkab92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 21:42   #4393
australia87
Zakorzenienie

Cytat:
Ja z,koopa mam taki system ze wycieram chusteczka nawilzana a potem wacikiem zwilzonyn w wodzie i czekam aż wyschnie dupka.
Waciki już nie zawsze kupuje te typoeo dziecięce. Biorę często zwykle duże do twarzy patrzę tylkp zeby bawełna znajdująca się w ich składzie nie była wybielana chemicznie.

Wątpię żebyśmy wróciły do systemu 100%cyckowego, ale to zawsze coś

Ja chusteczki tylko na wyjścia. Po dadowych miała podrażnienie :/
Cytat:
Sól fizjologiczna albo też jakieś leki chyba do tego przystosowane z tego co kojarzę Nie można pierwszego lepszego olejku, bo może się coś tam zatkać.
Cytat:

Juuuuuż? Szybciutko. Moja śpi od 19.40, pewnie przed 1 pobudka.
Cytat:
Napisane przez Honcia Pokaż wiadomość
Wy tu juź nocne karmienia a my w zasadzie nadal się usypiamy... Co chwilę budzi się z płaczem pocycia troszkę i niby śpi ale bardzo niespokojnie... Zobaczymy jaka będzie noc...

Justynko dobry plan macie
Ojej, oby noc była spokojna!
australia87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 21:56   #4394
ania230
Zakorzenienie

Dobrej nocki Mamuśki

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-15, 22:01   #4395
Paulinagm
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ania230 Pokaż wiadomość
Tylko ona potrafi się bawić na macie 3-4 godz i nie wola ze jest głodna. Dlatego pomyślałam sobie ze tak moge spróbować.
oooo, zazdroooo mój Krzys ostatnio max 20 min potrafi wytrzymac robiąc jedną rzecz. A każda nowa zabawka go jakby stresuje. Najbardziej lubi bawić się pieluszką tetrową, jakos tak najłatwiej mu ją chwycić i wziąć do buzi. Na matę go ostatnio nie kładę, bo bardzo się denerwował, że zabawki są zbyt daleko i nie da się ich wziąć do buzi a gryzaczki jeszcze mu troche wypadają i tez sie wkurza, najbardziej lubi swoje rączki, moje ręce i właśnie pieluche tetrową. W ogóle trochę mi smutno, bo już drugi tydzien mamy jakis taki trudniejszy. Mam nadzieję, że to ten skok i że niedługo minie. Kiedyś z dnia na dzien widziałam jak Krzyś coraz więcej potrafi, długo potrafił sie czymś zająć i bawić. A teraz caly dzien to takie życie z chwili na chwilę aby tylko nie płakał. Jak tylko widzę drobne rozdrażnienie to juz stresa lapię, że zaraz będzie ryk przeogromny o odpychanie się itd - niby szuka piersi i tak ją łapie łapczywie a po 3-4 łykach odpycha sie i płacze czasem pomoże bujanie, czasem karmienie na leżąco. Jakoś tak mniej jest czasu, zeby go położyć, poczytac książeczki (przy książeczkach tez się zaczyna szybko denerwowac, nie tak jak kiedyś), żeby się rozwijał, ćwiczył obroty. Tak ogólnie dużo jest tych chwil kiedy sie usmiecha i jest wesoły, ale trochę mniej niż kiedyś. A takich chwil kiedy leży sam i czymś się bawi to prawie w ogole nie ma

u nas po wczorajszym czopku była mega gigant kupa chyba o 3 albo 4 albo 5 w nocy (nie pamietam godziny ) uradowałam się ogromnie

Żabcia możesz na początek zapodać hipertoniczny roztwor soli. jakieś olejki czy można to ja nie wiem ja na katar zawsze łykałam pseudoefedryne mąż się zawsze ze mnie śmiał, że łykam ja cukierki i wielce ubolewałam jak w ciąży katar miałam
Paulinagm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-15, 22:07   #4396
Madzia9999
Zakorzenienie

Cytat:
Juz

---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Dobranoc. Będzie dobrze

---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ----------

Miałam pytać:co może oznaczać takie wypuszczanie cycocha i znowu łapanie i tak parę razy..bo dzisiaj tak u nas było.

Obstawiam zabawę
Cytat:

Podziwiam! naprawdę, to taki skok na głęboką wodę! ale trzymam za Was kciuki, żeby Wam się udało!

No jasne, ja nie mówię, żebyś nie szła tylko mówię, że ja bym się cyba wstrzymała z zabiegiem. Daj znać co powie okulista.

Ha ha, ja mam podobny system
jedzenie, mata na plecach, mata na brzuszku, bujaczek, ręce, spać

Sól fizjologiczna, ale nie wiem, co na mocniejszy katar.

Ojej, już? Oby Hania dała pospać całą noc mamusi

no to super mocne kciuki za przeprowadzkę
Oby pospala
Zauważyłam, że Hania ostatnio zjada mniej. Nic złego się z nią poza tym nie dzieje wiec obserwuje póki co.

Cytat:
Wątpię żebyśmy wróciły do systemu 100%cyckowego, ale to zawsze coś

Ja chusteczki tylko na wyjścia. Po dadowych miała podrażnienie :/

Sól fizjologiczna albo też jakieś leki chyba do tego przystosowane z tego co kojarzę Nie można pierwszego lepszego olejku, bo może się coś tam zatkać.

Juuuuuż? Szybciutko. Moja śpi od 19.40, pewnie przed 1 pobudka.

Ojej, oby noc była spokojna!
U mnie ok 19:30 zasnela.
Dady tylko te limitko cotton soft są super reszta średnia. Ja przy koopie i na wyjścia używam babydream różowych

Sophia Loren
Stary 2016-09-15, 23:11   #4397
ania230
Zakorzenienie

Hmm przy jedzeniu żeby się bawić :/
Poczytałam i teraz mogę iść spać

A i pochwałę się fajowy ten telefon.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-15, 23:35   #4398
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Cierpliwość, jak ja uwielbiam Twoje posty! Napisz książkę z tymi mądrościami
Powinnam się obrazić czy raczej dodać Cię do grona przyjaciół na wizażu (bo fanpage jeszcze nie mam)???
Cytat:
[/COLOR]I prosze o rady co w wiązaniu źle, bo mało kto odpisuje
Zdjęcia nie widziałam, to nie bardzo wiem czy coś zle robisz, ale tu jest filmik-taki trochę pt. "chusta dla opornych" Powodzenia!
I zdrówka dla Gabi!

agusia oby się już zasne bakterie nie tworzyły iw ogóle

Czy chudziaszek odzywa się na fb?
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 02:48   #4399
fiazo
Zakorzenienie

Zabcia sól fizjologiczna nawet 5ml na raz, woda morska. Z olejkami nie mam doświadczenia. Na katar dobry jest napar z majeranku. Ja w ciąży majerankiem się leczyłam.

Jeszcze inhaluje srebrem koloidalnym.

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-16, 02:59   #4400
PikPik09
Raczkowanie

Cytat:
Juz

Dobranoc. Będzie dobrze

U mnie to 3 opcje:1. Cos go rozprasza i sie rozglada i wtedy tak robi.2. Najczesciej- skomczy sie mleko w piersi i trzeba przestawic na druga( zawsze karmie z obu oprocz nocy wtedy sa pelniejsze i jedna starcza)3. Jesli dochodzi placz i/lub prezenie to klopoty brzuszkowe.

U mnie maly dramat chyba do lekarza pojdziemy bo maly zalapal katar od meza.kicha pokaszluje zatyka go i ulewa jakby flegma.temp mial w dzien 36,7 a na wieczor 37,1 narazie nie dawalam na zbicie
Stary 2016-09-16, 03:34   #4401
zabciajs
Zakorzenienie

Ohhh milionowe dziś karmienie. Mam wrazenie, ze dłuzej karmie niz śpie..
Ale na szczęście usypia jak zwykle odrazu przy cycusiu, uff

---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

5 albo 6

Edytowane przez zabciajs
Czas edycji: 2016-09-16 o 03:25
zabciajs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 03:41   #4402
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Witam
Honcia
Przepraszam ze nie pisalam, ale teraz maz mial wiecej wolnego i z nim czas spedzalam, Gabrys na dniu szybciej sie najada wiec nie mam jak pisac przy cycku i do tego sie kreci wiec trudno komorke utrzymac, a tak to ciagle jest cos do zrobienia, obiad spacer zakupy, usypianie, sprzatanie, zakupy, kapiel, pranie, prasowanie itd bez konca
Uswiadomilam sobie ze jeszcze 1,5 i lece do polski na trzy tygodnie oczywiscie patrze a tu pogoda sie ma popsuc i nie wiem jakie rzeczy mam zabrac mlodemu.
Ciekawe jak Miszka z dwojka na pokladzie dala rade )

Boje sie dzisiejszej nocy, bo Gabrys do tej pory sypia w rozku, a dzis go upralam i sie pofarbowal od spodni wiec go pralam raz jeszcze i caly mokry, dzis Gabrys musi spac w spiworku, a jak miesiac temu tez w nim spal to ciagle sie wybudzal. Mam nadzieje ze tym razem sie obejdzie.

Caryca piekna waga synka.

Haneczka jak idzie trzymanie diety, ten kurczak w maslance mnie zaintrygowal.
Agusia kciuki oby wyniki byly ujemne i jednak szpital byl niepotrzebny

Aniu ja tez mam mietkie cycki ciagle, jedynie jesli Gabrys spi w nocy wiecej niz zwykle to wtedy sa lekko twarde i podczas karmienia troche mi pocieka z drugiego. Na noc mlody nie moze sie najesc i jak czasami gadam z mama albo tesciowa na skypie to marydza ze dziecko glodne zeby karmic dalej, ale ja wiem ze on sie najada tylko szkoda mu isc spac. Tej nocy spal mi prawie 7 h.

Dla mnie karmienie cyckiem to mordega, szczegolnie gdy robi mi awantury przy cycku, marudzi albo siedzi przy nim bardzo dlugo. Po 2,5 miesiacu nie polubilam tego, ale w moim umysle jest to zadanie do wykonania, bo tak postanowilam. Do pol roku i koniec.
Co do mam karmiacych butelka nie mam nic, kazdyvrobi jak uwaza i mi nic do tego.
Przykro mi sie tylko zrobilo jak kolezanka urodzila miesiac po mnie, wiedziala ze ciezko na poczatku jest, ale zarzekala sie zebedzie karmic cycem. Jej synek to wczesniak i oczywiscie pojawily sie problemy z kp i mi powiedziala ze polozne kazaly przejsc na butelke bo z jej cycjow dziecko sie nie naje. W co troche nie wierze bo w tym samym szputalu kazda polozna kazala mi przystawiac dziecko ze na poczatku wystarczy mu pare kropelek. Tesciowa kolezanki powiedziala ze ona nawet nie probowala, wiec przykro mi ze mnie oszukuje.ale nie moja sprawa.

Mam pytanie, stabdardowo jak co urlop w polsce z mezem robimy sobie podstawowe badania, chcialabym mlodemu tez zrobic, nie wiem czy morfologia i mocz starczy czy polecacie cos jeszcze. Ogolnie wyglada na zdrowego dzieciaka, poza wysypka, ktora ma juz chyba 1,5 miesiaca. Tutaj kaza tylko nawilzac, ale widze ze na twarzy coraz gorzej, na ciele lepiej odkad smaruje dwa razy dziennie bephantenem.
Odpoczywajcie ijak macie okazje spedzajcie czas razem
Cytat:
Dziewczyny zamówiłam telefon huawei p8 ktos cos na jego temat?

Ogladnelismy film z tz. ja juz zmykam spać a on jeszcze oglada.

Dzisiaj po pierwszym karmieniu bede chciała Maje odłożyć do łóżeczka. Czy mi się uda to się okaże.

Dobrej nocki.

Mam p8lite i jestem b.zadowolona
Cytat:
Ohhh milionowe dziś karmienie. Mam wrazenie, ze dłuzej karmie niz śpie..
Ale na szczęście usypia jak zwykle odrazu przy cycusiu, uff

---------- Dopisano o 04:34 ---------- Poprzedni post napisano o 04:24 ----------

5 albo 6
Moja Gabrysia ostatnio tez milion karmien srednio.co 1-1,5h. Jak zasnie o 19 to od 23 zaczynamy.. popsula sie:/ a ja chodzę glodna. W dzień odsypia za to, szczegolnie rano, chociaż też szalu nie ma.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 04:10   #4403
justynan01
Rozeznanie

GG do justynan01

Zabcia mozna uzywac sol fizjologiczna z dodatkiem olejkow rozpuszczalbych w wodzie, kropli zoladkowych, naparow z ziol. Tylko mi w ciazy nic nie pomagalo na katar, za to mezowi na przezuebienie pomaga.

Ania u mnie najczesciej albo idzie kupa/brzuch boli albo mleko sie konczy.

Pikpik oby tylko stanelo na katarku
Cierpliwosc, tak chudziaszek odzywa sie na fb, zdjecia slicznego synka wstawia )

Paulina tez uwazam ze Gabrys tak ma ze malo wytrzymuje, wczesniej potrafil sie bawic godzine poltirej, teraz wszystko szybkobsie nudzi, czesto wedrowanie po matach, lezaczkach,lozeczku nie skutkuje. Raczki lub telewizor tak. W☠☠☠☠ia mnie z tym lelewizorem maz i szwagierka bo jak im placze Gabrys na rekach to go biora w strone tv i jest grzeczny i maja gdzies jak mowie ze wolalabym zeby tego nie robili, bo maly i tak duzo czasu gapi sie w laptopa jak z babciami gada.
Tez mysle ze to jakis dluzszy skok. Juz druga noc z rzedu sie przebudza co 20 min. Pospal normalnie dwie h i podanie smoka skutkuje. Kiedys lepiej spal.

---------- Dopisano o 04:10 ---------- Poprzedni post napisano o 03:46 ----------

Madzia prawie z centrum z Radomia
Kasia tez mam nadzieje ze sie ulozy, ze bedziemy w koncu zyc a nie czekan ciagle na cos.

A co meza oczywiscie wczoraj znowu mnie wkurzyl. Kapiel wyszla wczesno i o 19:15 chcialam nakarmic i uspic na noc Gabrysia, a ten ze za wczesno to o ktorej on wstanie i go uspil zeby sie zdrzemnol. Kolezanka zadzwonila to siedzialam przed pokojem i z nia gadalam, po paru minutach maz krzyczy ze sie budzi maly, pozniej z nim na rekach wychodzi i mi przypomina ze maly wstal o glodny, i za chwile wolal ciagle'no misiu on glodny'. No kurcze nie mogl go troche ponosic, zabawic zebym na spokojnie mogla pogadac. Jak jestem sama z dzieckiem czasami na spokojnie nie moge z toalety skorzystac, a maz mi nawet pogadac nie dal. Dalej zla bylam bo Gabrys po drzemce i najedzeniu oczywicie ani myslal isc spac i tak sie karmilsmy z przerwami na gadanie do 22. Po czym skapitulowalam bo ja probuje uspic malegoba on mi gada i sie usmiecha. To odlozylam do lozeczka niech sie wygada a ja poszlam sie myc. Wracam, maz lula, i tak go lulal przez pol godziny czy dluzej bo oczywiscie jak nigdy na gadanie Gabrysia wzielo.
Przez to wszystko nie pocwiczylam nic wczoraj, za to troche sie przespalam, nie liczac tego ze mlody sie wybudza.

Uff znowu za duzo pisze

justynan01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 04:39   #4404
Cierpliwosc
Zadomowienie

Cytat:
Cierpliwosc, tak chudziaszek odzywa sie na fb, zdjecia slicznego synka wstawia )
Dzięki, to dobrze że wszystko u nich ok
Zachowania Twojego męża nie skomentuję... Ale o wpływie tv NSZ tego malucha to bym jakiegoś artykułu poszukała (może się okaże że dlatego się Gabryś tak wcześnie budzi itż zmieni postępowanie)
pik zdrówka dla Benia!

Pojedzone, śpimy dalej
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 06:17   #4405
soffinka
Zadomowienie

Dzień dobry u nas karmienia 3 ale z milion razy wstawałam bo wypadł smoczek i jęczał :/
Zabciajs Amol jest dobry do inhalacji
Z chusteczek używamy Dady cottonove, teraz sa w promocji w biedrze 3 w cenie 2 i paczka wychodzi 3,66 różowe babydream jak nie lezą spodem do góry to sa suche :/

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Myślicie ze szaleństwem byłoby oduczanie juz od ssania smoczka?
soffinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 06:39   #4406
ania230
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Dzięki za odpowiedź. A jak jest mleko moze to oznaczać że po prostu nie chce jeść?nie ma ochoty?
Obudziła się o 6.30 przetrzymalam do 7 i teraz łapiemy siuski..wczoraj za drugim razem się udało ale laboratorium już zamknęli. O 10 minut się spóźnilam.

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:23 ----------

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
U mnie Maja sama odrzuciła smoczka :/

---------- Dopisano o 07:27 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

A telefon przyznam super

---------- Dopisano o 07:39 ---------- Poprzedni post napisano o 07:27 ----------

Majunia usnela woreczek przyklejony. Oby za pierwszym razem się udało.

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Stary 2016-09-16, 07:55   #4407
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soffinka Pokaż wiadomość
Dzień dobry u nas karmienia 3 ale z milion razy wstawałam bo wypadł smoczek i jęczał :/
Zabciajs Amol jest dobry do inhalacji
Z chusteczek używamy Dady cottonove, teraz sa w promocji w biedrze 3 w cenie 2 i paczka wychodzi 3,66 różowe babydream jak nie lezą spodem do góry to sa suche :/

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:01 ----------

Mój nie chce smoka i jak się przebudzi w nocy, nawet pół godziny po jedzeniu to muszę dać cyca także tego... Nie wiem co gorsze
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 07:56   #4408
Honcia
Zakorzenienie

Dzień dobry
Noc mineła nadzwyczaj spokojnie i szybko teraz M poleguje sobie i bawi się rączkami w łóżeczku a ja będę pewnie się ogarniać

PikPik super, że starszak tak ładnie zniósł wyrwanie i kciuki oby się Beniowi nic nie rozwineło

Soffinko myślę, że jeśli tylko sybek nie potrzebuje to smoczek możesz zabrać moja jest bez smoczka od początku i dajemy radę.

Aniu powodzenia w łapaniu

Honcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 07:58   #4409
201711281320
Konto usunięte

ania u mnie takie takie wypuszczanie i łapanie piersi często jest przy robieniu kupy/ tuż przed, albo oznaka, że pierś opróżniona i czas i chęć na drugą
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-09-16, 08:12   #4410
ania230
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sliweczka85 Pokaż wiadomość
ania u mnie takie takie wypuszczanie i łapanie piersi często jest przy robieniu kupy/ tuż przed, albo oznaka, że pierś opróżniona i czas i chęć na drugą
Okey. W takim razie wszystko by wskazywało ze u mnie kryzys laktacyjny. Bo w obu tak robiła.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ----------

Pierwsza próba łapania moczu nie udana. Teraz druga. Mam czas do 9.40

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ----------

Dzisiaj odbieram tabletki i też mam nadzieję że coś pomogą.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ----------

Dziewczyny które mają p8 jak długo trzyma baterię?

11.06.2016 - Maja

15 kg do celu
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości