|
Notka |
|
Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4381 | |
perfumove love
|
Dot.: Pytanie o staż - wątek zbiorczy
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4382 |
Zakorzenienie
|
dotaa: a nie chodzi czasem o OŚWIADCZENIE??
![]()
#4383 |
Zakorzenienie
|
Generalnie jest tak,że na poczatek wymagaja oświadczenia, a na wygiąg z sądu czeka się i miesiąc...Nie powinnaś za to ponosic kosztów, pracodawca powinien Ci zwrócic koszty-zresztą chyba mozesz się zapytać
![]()
#4384 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z całą pewnością chodzi o zaświadczenia a nie oświadczenie, wyraźnie mówiła mi o tym pracownica tego biura. Jutro podejdę się zapytać co z kosztami poniesionymi przeze mnie.
![]() ![]() |
![]() |
#4385 |
Zakorzenienie
|
Można ![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
![]() ![]() |
![]() |
#4386 |
Rozeznanie
|
no nieeee. czy na prawdę aż tak ciężko dostać się na jakikolwiek staż? czy tylko ja mam takiego pecha?
![]() ![]() ![]() ![]()
#4387 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak się to ma w branży kredytowej, ale ja startując w ubezpieczeniach ( też zaczynałam od stażu) musiałam to zaświadczenie wyciągnąć - bez tego licencja agenta była wogóle nierealna, to dokument podstawowy. Co do kosztów, to nie wiem - może faktycznie to pracodawca powinien ponieść koszty. Ja zapłaciłam sama - licencja, w moim przypadku agenta ubezpieczeniowego, trwa nawet, gdy zmieniamy miejsce pracy, więc te 50 zł to nie majątek, aczkolwiek można spróbować starać się o zwrot kosztu u pracodawcy.
![]() |
#4388 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie chcę Cie dołować,ale niestety tak jest. Ja znalazłam po 1,5 miesiąca baaaaaardzo intensywnego szukania,praktycznie prawie codziennie łaziłam po mieście w poszukiwaniu. Niestety ![]() ale musisz się uzbroić w cierpliwość i nie załamywać, na pewno coś znajdziesz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4389 |
Raczkowanie
|
Noo niestety ja też - rejestrowałam się w styczniu a staż dostałam pod koniec kwietnia.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4390 |
Przyczajenie
|
Czy to prawda ze odbywajac staz mozna byc na zwolnieniu lekarskim nie wiecej niz 90 dni? Chodzi o 90 dni kalendarzowych? Czy o te dni w ktorych bylabym w pracy? Czyli w moim przypadku od poniedzialku do piatku. Jakie sa konsekwencje przekroczenia tych 90 dni?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4391 | |
perfumove love
|
Cytat:
p.s. chodzi oczywiście o dni kalendarzowe, nie jest się bezrobotnym tylko w tygodniu, ale także w weekend ![]() Edytowane przez hathayoga Czas edycji: 2009-08-20 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4392 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() 1. Bede musiala oddac te pieniadze, ktore juz urzad pracy mi wyplacil? 2. Mozna w jakis sposob zapobiec utracie statusu osoby bezrobotnej? Moge np. zlozyc wniosek o kontynuacje stazu? 3. Jesli jednak stracilabym status osoby bezrobotnej na np. 3 miesiace, to przez te 3 miesiace nie bede mogla podjac zadnej pracy? 4. Jesli oddalam juz zwolnienie, ktore przekracza te dopuszczalne 90 dni, to moge to jeszcze "odkrecic"? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4393 | |
perfumove love
|
Cytat:
Oczywiście zwolnienie lekarskie musisz przedstawić jak najszybciej. 1) nie, po prostu po 90 dniach cię wyrejestrują z UP i kończysz staż 2) nie możesz jednocześnie być chora (ważne zwolnienie lekarskie) i rejestrować się w UP, w momencie rejestracji musisz być zdolna i gotowa do podjęcia zatrudnienia 3) jeśli przyniesiesz zwolnienie lekarskie do urzędu to nie stracisz statusu na 3 m-ce (tak jest w przypadku niestawienia się w wyznaczonym terminie), tylko na czas trwania choroby, potem możesz ponownie się zarejestrować. pracę podjąć można i bez rejestracji w UP ![]() 4) ale co odkręcić? przedstawiając zwolnienie wystawione przez lekarza poświadczasz, że jesteś chora i niezdolna do pracy w tym czasie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4394 |
Rozeznanie
|
Zaświadczenie zostało mi wydane od ręki, a poniesione koszty zwróci mi pracodawca, gdyż poszłam się dziś o to zapytać.
"Z książkami jest tak samo jak z ludźmi: tylko niewielka część odgrywa dużą rolę, reszta gubi się w wielości" Edytowane przez dotaa Czas edycji: 2009-08-20 o 18:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#4395 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4396 |
Zakorzenienie
|
Słyszałam, że po odbyciu stażu przygotowania do zawodu już nie ma. Czy to prawda ?
#4397 |
Zakorzenienie
|
Hej.
Mam pytanie jak to jest z tym chorobowym i placeniem? 100 % czy 80%? I czy jesli mam problemy zdrowotne dzieki mojej pracy gdzie to zglosic? Do UP?
![]() |
#4398 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4399 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazam ze obecni moi pracodawcy powinni poniesc koszty mojego leczenia dzieki nim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4400 | |
perfumove love
|
Cytat:
edit. tak, chorobowe jest płatne 100%. tylko musisz przynieść zwolnienie lekarskie na druku L4. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4401 |
Zakorzenienie
|
Moge napisac na priv.
![]() |
#4402 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4403 |
Przyczajenie
|
Mam prośbę. Jestem na stażu w dps jako pr. socjalny. Słyszałam , że muszę jakieś sprawozdanie dostarczyć, czy ktoś wie jak to napisać. Nie dostałam z pup żadnego formularza, czy coś jeszcze mam do pup odesłać czy tylko tsprawozdanie. Może ktośjuż był na stażu jako pr. socjalny to bardzo proszę o stronę gdzie mogę wzorować się i napisać . dziękuję wszystkim za pomoc.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4404 |
Zakorzenienie
|
pierwsze słyszę o sprawozdaniu,może chodziło o codzienną listę obecności?U mnie czegos takiego nie ma
#4405 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sprawozdanie ze stażu pisze się dopiero po zakończeniu stażu, a tak to co miesiąc zanosisz Ty albo ktoś z tej firmy, gdzie masz staż listę obecności. Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4406 |
Przyczajenie
|
Listaobecności po każdym miesiącu. "Sporzadzić sprawozdanie z przebiegu stażu zawierającego inf. o wykonywanych zadaniach oraz uzyskanych kwalfikacjach lub umiejętnościach zawodowych"
Bardzo proszę o pomoc w napisaniu tego sprawozdania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4407 |
Zakorzenienie
|
sprawozdanie z przebiegu stażu to formularz A4 z tabelą, w którą wpisuje się swoje obowiązki podczas stażu. Ten formularz dają w UP pierwszego dnia stażu podczas załatwiania ostatecznych formalności związanych ze stażem.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4408 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4409 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4410 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Na górze wpisuje się imię, nazwisko, PESEL, instytucję gdzie odbywany jest staż i w jakim terminie, a potem są linijki gdzie wpisuje się zadania. Na dole podpis Twój Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:05.