|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: METAMORFOZY POKOI - opinie, porady, inspiracje
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
dokladnie.. mamy nieduzy przedpokoj i cholernie ciemny.. jakby ktos wszedl to by pomyslal "ale nora"...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
może uda się wam jakoś wykorzystać tą farbę, np do stylizacji pokoju ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Przyczajenie
|
Witam ;p
Po świętach będę miała remont pokoju. Pokój zamierzam pomalować na taki kolor jaki jest w tym pokoju <wrzos> https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...7&d=1241258557 Położone będę miała panele w średnim kolorze (nie ciemny, nie jasny ![]() ![]() Mam jeszcze problem z meblami ![]() ![]() ![]() I jeszcze mam strasznie stare meble ![]() ![]() i jakie rolety?? Drzwi oczywiście powrócą do białego koloru ![]() Dołączam zdjęcia aktualnego pokoju ![]() ![]() ![]() LICZĘ NA WASZĄ POMOC ![]() ![]() mam nadzieję,że napiszecie swoje opinie co do kolorów jakie wybrałam i w ogole ![]() Edytowane przez tysia_15 Czas edycji: 2009-12-13 o 12:27 Powód: Jest opcja edytuj! |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Remont pokoju. Liczę na Waszą pomoc ;p
Cytat:
![]() Albo coś w tym stylu ?fiolet i biel na ścianach/ ![]() Na oknie cos w tym stylu (tylko inny kolor) : ![]() Tutaj widać, że niebieski (jako dodatek) ie gryzie sie z fioletem za bardzo... wiec mogłabyś środek łóżka przykryć narzutą jednego koloru, a boki pozostawić takie, jakie są, czyli niebieskie. http://www.housetohome.co.uk/imageBank/i/IH0509-50.jpg
Edytowane przez sweetish Czas edycji: 2009-12-13 o 12:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Chi~
|
Dot.: Remont pokoju. Liczę na Waszą pomoc ;p
Najsampierw, to ten temat powinien być w wątku zbiorczym, o metamorfozach pokoi, gdzie zaraz go przeniosę. I nie spamuj sobie sama, pisząc post pod postem...
Co do tematu - Wrzos i biały będą fajnie wyglądać w tym pokoju. Uważam jednak, że ten kolor, który pokazałaś [nie jest to wrzos, tylko fiolet :P]jest stanowczo zbyt ciemny - jesli koniecznie chcesz go mieć, to proponuję pomalować nim jedną ścianę [ewentualnie dwie], a resztę na jaśniejszy odcień fioletu, albo nawet różu. Meble możesz pomalować farbą akrylową, jeśli pomalujesz je na biało, to mogą nabrać bardziej nowoczesnego looku, o który pewnie Ci chodzi ^^. Co do łóżka, nie pozostaje Ci nic innego, jak jasny fioletowy koc, który możesz na nie narzucić. Biały dywan z długimi kłakami jest tak samo piękny, co niefunkcjonalny, ale jeśli będzie Ci sie chciało go odkurzać, to nie widzę przeciwwskazań ![]() Nie wiem, czy jest sens wywalać biurko, może Ci się jeszcze przydać... Wystarczy je pomalować tak jak meble. W oknie nie wieszaj żadnej firanki, wystarczą same zasłonki, z delikatnego, przezroczystego materiału, żeby do pokoju wpadało jak najwięcej światła. mam nadzieję, ze pomogłam ![]()
#4417 |
Przyczajenie
|
Dzięki
![]() No tak, firankę białą chciałam, i jakiś fajny kwiatek w kolorze ściany i doniczkę biała z jakimś wzorkiem.. A jak meble bym mogła ustawić? ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- do pokoju nie wchodzę w butach także dywan kłaczasty się nie zabrudzi ![]() nic z nim złego dziać się nie będzie ![]() a ściany chciałabym mieć wszystkie takie same. nie chce kombinować że ta ściana ciemniejsza a ta jaśniejsza... |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | ||
Chi~
|
Cytat:
Ale w przedpokoju połączyłabym szary z błękitnym, albo jasno-różowym, takie połączenia szarości wyglądają genialnie ![]() klik i klik ---------- Dopisano o 14:12 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- Cytat:
co do ustawienia mebli, to musiałabyś zrobić rzut z góry, żebym mogła się przyjrzeć wymiarom mebli, ogólnie.
![]() |
#4419 |
Przyczajenie
|
myślałam też o kolorze malinowym...
albo żywym pomarańczowym. Ściany beda ciemne, ale białe elementy nie rozjaśnia pokoju?? Mam zamiar na ściane kupić biała fototapetę ze wzorkiem jakimś w kolorze wrzosu. Albo sama coś zrobię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Chi~
|
Tzn, jeśli faktycznie pomalujesz meble na biało, to ten kolor moze dałoby się jakoś poskromić. Widzę, ze koniecznie chcesz mieć krzykliwe ściany ^^. Wciąż jednak pozostaję przy tym, zebyś jedną ścianę pomalowała na taki właśnie ostry kolor, a resztę, na bardziej stonowany, wtedy i wilk syty, i owca cała
![]()
#4421 |
Zakorzenienie
|
no to co pokazujesz jest genialne, ale niestety to zupelnie nie ten odcien.. moj jest taki raczej jasny.. mama pwoiedziala ze do czegos go juz sobie wykorzysta a kupila jakas ciepla barwe
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Przyczajenie
|
no a jak mam ustawic meble?? szafy stoją wszystkie do kupy. Jak łózko rozłożę to styka się z biurkiem
---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- i nie uparłam się jednego koloru. Może być inny. Ale nie tak ze każda ściana inaczej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Przyczajenie
|
po za tym, biurka nie brać pod uwagę, bo go mieć już nie będę
![]() nie potrzebne mi jest. I tak nic przy nim nie robię ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- http://www.metalmanfineart.com/Living%20Room%208%20cr%20 qiil.jpghttp://www.metalmanfineart.com/Living%20Room%208%20cr%20 qiil.jpg niech mi ktoś napisze, że ten kolor nie jest za ciemny na pokój 3,20x4,20 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Rozeznanie
|
witam! ostatnio natrafilam na tapete "skin" zastanawiam sie nad jej kupnem...czy moze ktos ma cos takiego u siebie albo widzial gdzies na zywo jak wyglada potapetowana wieksza czesc sciany?
![]() ![]() od razu chcialam sie tez zapytac czy ktos moze wie, gdzie mozna dostac taki stolik jak na zalaczonym obrazku...u dolu ma na skrzyz nozki i mozna regulowac jego wysokosc..dziekuje za pomoc ![]()
#4427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4428 | |
Przyczajenie
|
Dot.: Re: urządzam mieszkanko.... pomóżcie :-) - do sarenki
bardzo fajnie wyglada kuchnia gdzie sa zielone kafle i i akcenty bialych kafli i do tego ciemno brazowe meble. jakas wisnia.. zalezy w jakim katalogu
![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:47 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
Jeannie_jk
kolor jest bardzo fajny, ale też polecam pomalowanie jednej ściany w tym kolorze a pozostałe w innym jaśniejszym. Ogólnie ciemne kolory sprawiają wrażenie przytłaczających, dlatego pozostałe ściany powinny być jaśniejsze. Na tej ciemnej ścianie nie dawałabym żadnych mebli kwiatów, powiesiłabym jakieś fajne zdjęcie wielkoformatowe, na którym byłby jakiś kolor pośredni między tą ciemną ścianą a jaśniejszą. Np. jeśli ściana jasna byłaby bananowa - coś jak tu nr. 511, albo nawet jaśniejszy, bardziej pastelowy, to na ścianie zdjęcie słonecznika na jasnym tle, ja bym widziała na nim to zdjęcie https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1259360452 tylko tło bym zmieniła na albo takie jasne żółte albo pastelowy jasny odcień tego fioletu. Może właścicielka zdjęcia Ci je udostępni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Przyczajenie
|
Witam
Mam problem z urzadzeniem sypialni w nowym mieszkaniu a konkretnie z doborem podłogi i kolorów ścian. W załączniku dołączam plan sypialni z rozkładem mebli oraz meble jakie wybrałam do sypialni(łóżko, szafki nocne i komoda lub szafa ale 2 drzwiowa a nie taka jak na zdjęciu). Myślałam o jakis żywych kolorach i o tym aby na ścianie z łóżkiem była jakaś fajna tapeta ale jakie to mają byc kolory to nie wiem. Czy cała sypialnia w jednym kolorze czy w 2? Może coś doradzicie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o podłogi to proponowałabym jakieś ciemne drewno albo ładne panele. Na tą ścianę u wezgłowia łóżka położyłabym tapetę - taką bardziej dekoracyjną, imitującą jakiś materiał na ścianie, coś z błyszczącymi elementami. Nie wiem jaki wybór jest w sklepach, ale chodzi mi o coś takiego jak tu http://www.allegro.pl/item882788989_...et_fiolet.html tyle że może nie w fiolecie, bo jest odważny dosyć, a np. w czekoladowym, ciemnym brązie - wtedy reszta ścian jasna, np. jakieś ecru lub ładny beż. Ewentualnie na tę ścianę jakiś inny wyrazisty kolor, a reszta - stonowane i nie za ciemne, żeby nie pomniejszyć pomieszczenia. Proponuję też umieszczenie jakiegoś lustra w sypialni - może jakieś duże poziome lustro nad komodą? Żeby jeszcze powiększyć przestrzeń. Widzę, że masz fajne, duże okno, fajnie by było kupić jakieś fajne zasłony czy rolety - co wolisz. Pozdrawiam ![]()
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
Dot.: metamorfoza pokoju i prośba o rade ;)
hmm a ja może nie zupelnie w temacie, ale mam pytanie odnośnie tego zyrandola, czy daje on duzo swiatła? z Ikei on jest ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Przyczajenie
|
Przemeblowanie pokoju
Witam! Jestem tu nowy i przepraszam jeśli źle wrzuciłem wątek... Bardzo liczę na Waszą pomoc, drodzy forumowicze, a mianowicie, chciałbym przemeblować jakoś swó pokój( taki trochę "tramwaj"), ale doprawdy nie wiem jak, próbowałem już różnych konfiguracji, a do swojego postu podrzucam załącznik, z aktualnym wyglądem pokoju..
Dziękuję z góry za wszelkie rady, pomysły i chęci. Pozdrawiam ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- http://img713.imageshack.us/img713/5231/pokojmateor.png oto załącznik ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4434 |
Przyczajenie
|
Dot.: Przemeblowanie pokoju
Matzi że sie zapytam tak po co ci 2 łóżko i jescze sofa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Raczkowanie
|
![]()
Ja myślę, że tak byłoby dobrze, ale ja niestety nie wiem czy Tobie to będzie odpowiadać. Możesz sam jeszcze pokombinować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Raczkowanie
|
poczytaj o feng shui, dobre ustawienie nie zaszkodzi a moze pomoc
![]() Masz fajny,ustawny pokoj, da sie duzo z nim zrobić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nudny pokój ;/
Zrób rzut z góry na swój pokój, będzie o wiele łatwiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny za posty... Wybaczcie, że odpisuję o tak późnej porze. Już odpowiadam na Wasze pytania
![]() polka64- pomysł dobry- też taki miałem, ale chciałbym podłączyć głośniki 5.1 do kompa, dziękuję i czekam na dalsze oferty ![]() pourquoi- proszę w takim razie udzielenie mi kilku wskazówek, i naprawdę nie mam ustawnego pokoju, w dodatku jest zabudowany panelami drewnianymi ![]() dzięki, dzięki czeman na więcej! ![]() ![]() Edytowane przez matzi Czas edycji: 2010-02-02 o 02:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 |
Zakorzenienie
|
Proszę o radę :)
Hej! Postanowiłam zgłosić się do Was po radę
![]() mam ochotę coś zmienić w swoim pokoju ![]() ![]() ![]() Co proponujecie? ![]()
![]() |
#4440 |
Wtajemniczenie
|
Metamorfoza.?
Witam ;* Chciałabym urządzić pokój w jakiś nowoczesny sposób,niestety,szukam w googlach,ale nic nie przypada mi do gustu,chciałabym przyozdobić czymś ściany,a może jakoś fajnie pomalować.? Proszę o radę;*
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:21.