Mamusie wrześniowe 2017 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-06-08, 20:30   #4411
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Która dolna półkę ?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Z przewijaka Sniglar, bo Ty masz z komodą. Swietna swoją drogą! Ja mam taki zwykły i jest w nim bardzo duzo miejsca na dolnej półce. No nic, coś będę kombinowac.

Mam juz przewijak, kołyskę, na ubranka dostałam od mamy wysoką komodę malm z toaletką. Zamowię jeszcze chustę, a resztę dokupię we wrzesniu. Urządziłam też z grubsza pokój dziecięcy mąż się swietnie spisał! Ale prosił, żebym juz przez najblizszy rok nie kupowała mebli, dywanów ani nie wymyslala malowania

Bylam dzis na usg z mężem i synkiem (2,9). Mąż kasłał, a Kostek do niego "cicho tato! Nie hałasuj" doktor miał ubaw.

Marta, a to nie jest tak, ze w tych firmach pracodawca oplaca mandaty? Cos mi się obiło o uszy, ze takie są praktyki. Przynajmniej za przekroczenie prędkości, nie za pasy. Trzymam kciuki jutro!

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 20:37   #4412
marttb
Zakorzenienie

juka - mój w przeciągu dwóch miesięcy nazbierał 21 pkt, 9 miesięcy nic, nauczył się i nagle bum, a za 3 tygodnie już by się zaczęły kasować.

lilka - nie ma tak, za stan techniczny pojazdu to jak pracodawca jest w porządku to płaci w innym przypadku należy uciekać z takiej firmy. Ale prędkość to wina kierowcy także pracodawcy nic do tego. Dziękuję syn przeslodko zareagował widzę że wyprawki pełną parą u Was

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 20:44   #4413
poli230
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana... Mój mąż zawodowy kierowca stracił dziś całe prawo jazdy e+c, c, b. Nasze główne źródło dochodu...
Na pewno znajdziecie jakies wyjście z tej sytuacji. Moze na czas wyrobienia nowego prawka niech weźmie urlop? Moze nawet bezpłatny, aby byla opcja powrotu do pracy, skoro jest dobra. A nauczka bedzie na cale życie.
Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Z przewijaka Sniglar, bo Ty masz z komodą. Swietna swoją drogą! Ja mam taki zwykły i jest w nim bardzo duzo miejsca na dolnej półce. No nic, coś będę kombinowac.

Mam juz przewijak, kołyskę, na ubranka dostałam od mamy wysoką komodę malm z toaletką. Zamowię jeszcze chustę, a resztę dokupię we wrzesniu. Urządziłam też z grubsza pokój dziecięcy mąż się swietnie spisał! Ale prosił, żebym juz przez najblizszy rok nie kupowała mebli, dywanów ani nie wymyslala malowania

Bylam dzis na usg z mężem i synkiem (2,9). Mąż kasłał, a Kostek do niego "cicho tato! Nie hałasuj" doktor miał ubaw.

Marta, a to nie jest tak, ze w tych firmach pracodawca oplaca mandaty? Cos mi się obiło o uszy, ze takie są praktyki. Przynajmniej za przekroczenie prędkości, nie za pasy. Trzymam kciuki jutro!

Pochwal się pokoikiem a Synek cudowny, czeka na rodzeństwo 😍

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 21:02   #4414
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem załamana... Mój mąż zawodowy kierowca stracił dziś całe prawo jazdy e+c, c, b. Nasze główne źródło dochodu...
o jeju strasznie współczuję
trzymam kciuki, żeby udało wam się to jakoś załatwić
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 21:33   #4415
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:

To moze dokup takie ładne pudło jakies i zrób z tego pudła taka wiesz niby szufladę

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-08, 22:02   #4416
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

A ja jakaś nieogarnięta jestem w tej ciąży, kupuję coś, za chwilę mi się to nie podoba
Dzisiaj przeglądałam ubranka i stwierdziłam, że mam ich za dużo i jakoś bezsensu.
I mam tą małą komodę, dzisiaj włożyłam do niej 2 paczki pampersów, kilka paczek chusteczek, jakieś kocyki, ręczniki, pieluchy i zostały mi 2 małe szuflady
A mam jeszcze 5 wielkich kartonów rzeczy plus to co jest w piwnicy

Zamówiłam łóżeczko, ale bez materaca, bo nie wiem jaki jedni piszą, że gryka nie bo robale, lateks nie, bo uczula, pianka za miękka. Jakie wy kupujecie?

I chyba będę musiała kupić tego Malma z Ikei, ale już kompletnie nie będę miała się jak ruszyć w pokoju
Stary 2017-06-08, 22:42   #4417
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez BLOND_PRINCESSKA Pokaż wiadomość
A ja jakaś nieogarnięta jestem w tej ciąży, kupuję coś, za chwilę mi się to nie podoba

Dzisiaj przeglądałam ubranka i stwierdziłam, że mam ich za dużo i jakoś bezsensu.

I mam tą małą komodę, dzisiaj włożyłam do niej 2 paczki pampersów, kilka paczek chusteczek, jakieś kocyki, ręczniki, pieluchy i zostały mi 2 małe szuflady

A mam jeszcze 5 wielkich kartonów rzeczy plus to co jest w piwnicy

Zamówiłam łóżeczko, ale bez materaca, bo nie wiem jaki jedni piszą, że gryka nie bo robale, lateks nie, bo uczula, pianka za miękka. Jakie wy kupujecie?

I chyba będę musiała kupić tego Malma z Ikei, ale już kompletnie nie będę miała się jak ruszyć w pokoju

Ja kupiłam lateksowy podobno najlepszy- musiałam zaufać Pani w sklepie bo sama sie nie znam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-06-08, 23:40   #4418
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Ja kupiłam lateksowy podobno najlepszy- musiałam zaufać Pani w sklepie bo sama sie nie znam.

Najbardziej chwalone są te z firmy Havea lateksowo kokosowe, ale cena jak dla mnie jest przesadzona.
Juz sama nie wiem co wybrać

Stary 2017-06-09, 06:48   #4419
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Najbardziej chwalone są te z firmy Havea lateksowo kokosowe, ale cena jak dla mnie jest przesadzona.
Juz sama nie wiem co wybrać

Ja nie chciałam nic z kokosem ani gryka bo boje sie tych robaków co tam niby mogą w środku bytowac... za lateksowy zapłaciłam 350zl - jak na materac to chyba nie jest wywindowana cena.Pamietam jak kupowaliśmy dla siebie do sypialni to dopiero był ciężki wybór - leżałam chyba na kilkudziesięciu i tak każdy był dla mnie za twardy. I ten co wybraliśmy w końcu to dla męża jest super dla mnie za twardy wiec trzeba było brać dwa - tzn ten dzielony na pół no ale teraz to juz trudno ten musi trochę podłożyć Wiec nam nadzieje ze Aleksander bedzie miał wygodnie

Stary 2017-06-09, 07:13   #4420
_kornelia
Rozeznanie

Marta oby udało się Wam ogarnąć szybko tę sytuację. Nauczyć się pewnie mąż nauczy, ale szkoda, że takim kosztem.

Ja chciałam kupić materac lateksowy, ale doczytałam, że on nie nadaje sie dka niemowląt, bo może uczulać. No i nie wiem, jaki kupić.

_kornelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 07:18   #4421
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _kornelia Pokaż wiadomość
Marta oby udało się Wam ogarnąć szybko tę sytuację. Nauczyć się pewnie mąż nauczy, ale szkoda, że takim kosztem.

Ja chciałam kupić materac lateksowy, ale doczytałam, że on nie nadaje sie dka niemowląt, bo może uczulać. No i nie wiem, jaki kupić.

Ten mój ma wielowarstwowy pokrowiec antyalergic. Wiesz tymi alergiami to bym sie nie sugerowała za bardzo bo teraz to wszystko wszystkich alergizuje...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-09, 07:23   #4422
lilka_vanilka
Zakorzenienie

[IMG][1496988594428.jpg/IMG]
Mam taką na dzieciowe rzeczy. Zwykłą tez, ale wstawiłam do przedpokoju, bo tez byla za duza..za głebokie są obie.

A do przewijaka to tak, pudła i moze takie wieszane półki materiałowe.

Z synem zaszlam na ciuchy i była taka lalka typu newborn i ją kazał kupić, bo to braciszek. Nazwalismy go Leoś, dokupilismy spioszki i Kostek się nim zajmuje teraz.

Stary 2017-06-09, 07:25   #4423
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
[IMG][Załącznik 7102811/IMG]
Mam taką na dzieciowe rzeczy. Zwykłą tez, ale wstawiłam do przedpokoju, bo tez byla za duza..za głebokie są obie.

A do przewijaka to tak, pudła i moze takie wieszane półki materiałowe.

Z synem zaszlam na ciuchy i była taka lalka typu newborn i ją kazał kupić, bo to braciszek. Nazwalismy go Leoś, dokupilismy spioszki i Kostek się nim zajmuje teraz.

Komoda super - wyglada jak Malm chyba ze to jest Malm

Dzieciaczki są takie kochane

Stary 2017-06-09, 07:30   #4424
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Ja nie chciałam nic z kokosem ani gryka bo boje sie tych robaków co tam niby mogą w środku bytowac... za lateksowy zapłaciłam 350zl - jak na materac to chyba nie jest wywindowana cena.Pamietam jak kupowaliśmy dla siebie do sypialni to dopiero był ciężki wybór - leżałam chyba na kilkudziesięciu i tak każdy był dla mnie za twardy. I ten co wybraliśmy w końcu to dla męża jest super dla mnie za twardy wiec trzeba było brać dwa - tzn ten dzielony na pół no ale teraz to juz trudno ten musi trochę podłożyć Wiec nam nadzieje ze Aleksander bedzie miał wygodnie

Robaczki są w gryce, a nie w kokosie 😊 dla mnie 350 zł to dużo jak za materac dla niemowlaka. 270 zapłaciłam za łóżeczko 😊
Cytat:

No właśnie ja czytałam rąk samo. Lateks jest sztuczny, może odparzac i uczulac, dlatego polecane są te z warstwą kolosa. No, ale dla mnie za drogie. Chce wydać max 150 zł

Stary 2017-06-09, 07:42   #4425
89Otojestkasia
Rozeznanie

Mamusie wrześniowe 2017

Na szkole rodzenia zdecydowanie polecali nam lateksowe.
Moja zanotowana argumentacja lekarza neonatologa:
Materace lateksowe mają dużo plusów. Najważniejszymi cechami w tym przypadku sa:
1. Nie zagnieżdżają się w nich grzyby i mikro ustroje.
2. Nie ulegają deformacji z biegiem czasu.
3. Sa najczesciej polecane alergikom.
4. Są oddychające ponieważ maja mikro-pory wiec jest cyrkulacja powietrza.

Ja kupiłam ten z firmy Hevea.

Ale tez uważam ze kupno materaca było najtrudniejszym wyborem z całej wyprawki...

Edytowane przez 89Otojestkasia
Czas edycji: 2017-06-09 o 09:08
Stary 2017-06-09, 08:20   #4426
_kornelia
Rozeznanie

Ja na materacu nie będę oszczędzać. Maluszek kupę godzin na nim spędza. Dla mnie to inwestycja w jego zdrowy kręgosłup. No i taki musi być, żeby nic się w nim nie zalęgało.

A łóżeczko macie 120x60, czy 140x70?

Stary 2017-06-09, 08:26   #4427
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Ja na materacu nie będę oszczędzać. Maluszek kupę godzin na nim spędza. Dla mnie to inwestycja w jego zdrowy kręgosłup. No i taki musi być, żeby nic się w nim nie zalęgało.

A łóżeczko macie 120x60, czy 140x70?

Ja kupiłam 120/60. Tez wydaje mi sie ze materac to najważniejsza inwestycja. Tak jak później leżaczek.

Stary 2017-06-09, 08:26   #4428
czbasia
Zakorzenienie

Martb wspolczuje. Nieciekawa syt i nerwy w najmniej wlasciwym dla Ciebie monencie. Ale coz..nic nie dzieje sie bez przyczyny. Może M przemysli a może wbrew wszystkiemu znajdzie cos lepszego a może wlasnie ten "przymysowy urlop" sie uda teraz załatwić. Szef tez pewnie zdaje sobie sprawe ze w prace kierowcy takie ryzyko jest wpisane..moze zrozumie. Trzymam kciuki.
Co do materaca..pewnie mblne zlinczujecie. ja mam wlasnie ten gryka kokos z dunpola.. 4lata temu bardzo polecane. Nic sie nie dzieje..co prawda nigdy nie zalany.. I nie bede zmueniac. Junior po corce bedzie spal. Chyba ze cos to wyrzucamy i nowy.. Uważam że buty sa ta rzecza która z dziecka na dziecko nie przechodzi..reszta jak najbardziej.. Ale to moje zdanie..

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 08:29   #4429
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Martb wspolczuje. Nieciekawa syt i nerwy w najmniej wlasciwym dla Ciebie monencie. Ale coz..nic nie dzieje sie bez przyczyny. Może M przemysli a może wbrew wszystkiemu znajdzie cos lepszego a może wlasnie ten "przymysowy urlop" sie uda teraz załatwić. Szef tez pewnie zdaje sobie sprawe ze w prace kierowcy takie ryzyko jest wpisane..moze zrozumie. Trzymam kciuki.
Co do materaca..pewnie mblne zlinczujecie. ja mam wlasnie ten gryka kokos z dunpola.. 4lata temu bardzo polecane. Nic sie nie dzieje..co prawda nigdy nie zalany.. I nie bede zmueniac. Junior po corce bedzie spal. Chyba ze cos to wyrzucamy i nowy.. Uważam że buty sa ta rzecza która z dziecka na dziecko nie przechodzi..reszta jak najbardziej.. Ale to moje zdanie..

Nikt tu nikogo za nic nie bedzie linczował ! Każda kupuje co chce, na co ja stać i co jej intuicja podpowiada No ha właśnie tez zastanawiałam sie nad kokosowo - gryczanym bo ma świetne opinie.Oj dziewczyny za duży wybór tych dobroci

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-06-09, 09:05   #4430
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488
Konto usunięte

Ja uważam że na foteliku i materacu nie ma co oszczędzać

Muszę sobie zobaczyć tą firmę Havea.
Jak na razie to łóżeczko stoi niepomalowane
193b1b6e1ddfcb4e7f6608e02b30ba9b0746877a_687197910e488 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 09:06   #4431
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Komoda super - wyglada jak Malm chyba ze to jest Malm

Dzieciaczki są takie kochane

Tak, to Malm.

Tez miałam materacyk gryczany, który dostałam od ciotki. Nie wiem jak to się stało, ale jakoś mi wtedy umknęły wieści o tych robakach dziecko przeżyło, ale spało na nim moze z pół roku i tez po kilka godzin.
W kołysce mam piankowy. Do łozeczka tez bym kupiła piankowy.

Stary 2017-06-09, 09:54   #4432
_kornelia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość

8 lat temu też miałam gryka-kokos. Wtedy były uznawane na najlepsze

Ja nie wiem, czy brać łóżeczko standardowe 120x60, czy z funkcją zmiany na łóżko 140x70. A może kołyskę na pierwsze miesiące. Oszaleję

Stary 2017-06-09, 10:07   #4433
Asik1604
Zadomowienie

Marta współczuję mam nadzieję, że uda się jakoś rozwiązać ta sytuację.

Ja wczoraj miałam mega kłótnię z mężem, właściwie to ja zrobiłam mega awanturę w centrum handlowym, bo miałam dość.
Nie radzimy sobie chyba z wychowaniem córki, buntuje się , nie słucha, pokazuje język, a jak się jej coś nie podoba to awanturuje się przez co my się kłócimy.
Wczoraj doszlo do tego ze pierwszy raz w życiu pożałowałam, że zdecydowałam się na dzieci.
Może po prostu się do tego nie nadaję

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 10:33   #4434
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:

Ja nie wiem, czy brać łóżeczko standardowe 120x60, czy z funkcją zmiany na łóżko 140x70. A może kołyskę na pierwsze miesiące. Oszaleję

Bierz kołyskę. Bedziesz zachwycona! A dziecko spokojne, bo tam jest ciasno potem najwyzej kupisz 140x70 zdużą barierką.
Cytat:
Napisane przez Asik1604 Pokaż wiadomość
Marta współczuję mam nadzieję, że uda się jakoś rozwiązać ta sytuację.

Ja wczoraj miałam mega kłótnię z mężem, właściwie to ja zrobiłam mega awanturę w centrum handlowym, bo miałam dość.
Nie radzimy sobie chyba z wychowaniem córki, buntuje się , nie słucha, pokazuje język, a jak się jej coś nie podoba to awanturuje się przez co my się kłócimy.
Wczoraj doszlo do tego ze pierwszy raz w życiu pożałowałam, że zdecydowałam się na dzieci.
Może po prostu się do tego nie nadaję

Ojej.. a to urwis to przeciez normalne. Jakis tam okres buntu, a będzie ich pewnie jeszcze trochę Nie obwiniajcie się. Jestem pewna, ze świetnie sobie radzicie, macie super córkę, ale akurat wczoraj cos jej odbiło

Mój synek nauczył się już mówić "kulwa"... no cóż, nie upilnuję przeciez męża, dziadkow i kolegów. Juz mu zrobilam wykład, że smiesniejsze jest kurczę pieczone

Mam juz "mleko"! A Wy?

Stary 2017-06-09, 11:21   #4435
89Otojestkasia
Rozeznanie

Mamusie wrześniowe 2017

Cytat:

Tez zastanawiałam sie nad kołyska tzn nad koszem Mojżesza bo tak sobie pomyslałam ze będe mogła kontrolować sytuacje jak będe np w kuchni coś gotowała to kosz by był z dzidziusiem niedaleko mnie. Ale stwierdziłam ze skoro kupuje nianie z monitorem to nie ma takiej potrzeby

Stary 2017-06-09, 12:27   #4436
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Dobra zdecydowałam się na materac

Pani w sklepie w sumie polecała grykę, pokazywała mi jak to wygląda, ale jakoś jestem negatywnie nastawiona, być może niepotrzebnie.

Same piankowe materace są bardzo miękkie i na pewno będą się ugniatać, lateksowe twardsze i tu zdecydowanie bardziej na plus.

W sumie stanęło na dwóch, jeden to był lateks-pianka-kokos, a drugi kokos-pianka-kokos i zdecydowałam się na ten drugi
Kokos utwardza piankę, pani w sklepie powiedziała, że też by go wybrała. Jest gruby, twardy i solidny. Dokładnie ten model http://www.babyland.pl/pl/product/23...120-60-11-5-cm tylko musimy później razem po niego podjechać, bo nie chciało mi się go samej targać

Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA
Czas edycji: 2017-06-09 o 12:30
Stary 2017-06-09, 14:15   #4437
czbasia
Zakorzenienie

U mnie kolejne zamowienie z Chin.. Fajny ten pojemnik na 3porcje mm😀1497014098830.jpg

czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-06-09, 14:25   #4438
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra zdecydowałam się na materac

Pani w sklepie w sumie polecała grykę, pokazywała mi jak to wygląda, ale jakoś jestem negatywnie nastawiona, być może niepotrzebnie.

Same piankowe materace są bardzo miękkie i na pewno będą się ugniatać, lateksowe twardsze i tu zdecydowanie bardziej na plus.

W sumie stanęło na dwóch, jeden to był lateks-pianka-kokos, a drugi kokos-pianka-kokos i zdecydowałam się na ten drugi
Kokos utwardza piankę, pani w sklepie powiedziała, że też by go wybrała. Jest gruby, twardy i solidny. Dokładnie ten model http://www.babyland.pl/pl/product/23...120-60-11-5-cm tylko musimy później razem po niego podjechać, bo nie chciało mi się go samej targać
Naprawdę Ci odpowiada taki materac? Wiem, że są też matki, które kładą dzieci na samym kokosie..szczerze współczuję. To tak, jakby położyć dziecko na podłodze. Mialam materac z kokosem od spodu i z ciekawosci probowalam lezec na tym twardym.

Stary 2017-06-09, 14:44   #4439
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Naprawdę Ci odpowiada taki materac? Wiem, że są też matki, które kładą dzieci na samym kokosie..szczerze współczuję. To tak, jakby położyć dziecko na podłodze. Mialam materac z kokosem od spodu i z ciekawosci probowalam lezec na tym twardym.

Nie bardzo rozumiem? Dziecko musi mieć twardy materac, na którym będzie mogło się przewrócić na bok, a nie miękką piankę która zaraz się wgniecie w miejscu na którym leży

Lateks również jest bardzo twardy. Gryka natomiast jest sypka, ale też twarda, bardziej o nią bym się obawiała, że może być niezbyt wygodnie.
Stary 2017-06-09, 15:58   #4440
Asik1604
Zadomowienie

Lilka dziękuję.
Chyba przez te hormony reaguje na wszystko zbyt emocjonalnie.
Chciałabym, żeby moje dzieci żyły w poczuciu miłości i bezpieczeństwa, bo u mnie w domu bywało różnie i przez to chyba za czasem za dużo pozwalam a potem mam efekty, do tego dochodzą bunty małej i moje hormony i burza z piorunami gwarantowana.
Chyba sobie kupię jakiś poradnik na temat wychowywania dzieci

Co do materacy to moja miała materac gryka-kokos, ale drugi raz bym go nie kupiła, bo rzeczywiście teraz wydaje mi się strasznie twardy.
Nam na razie ten problem odchodzi, bo dzidzia będzie spała w koszu Mojżesza a tam już był materacyk w komplecie na wymiar.

AMELKA 02.02.2014

NATALKA 04.09.2017

Edytowane przez Asik1604
Czas edycji: 2017-06-09 o 15:59
Asik1604 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości