![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Mam juz przewijak, kołyskę, na ubranka dostałam od mamy wysoką komodę malm z toaletką. Zamowię jeszcze chustę, a resztę dokupię we wrzesniu. Urządziłam też z grubsza pokój dziecięcy ![]() ![]() Bylam dzis na usg z mężem i synkiem (2,9). Mąż kasłał, a Kostek do niego "cicho tato! Nie hałasuj" ![]() Marta, a to nie jest tak, ze w tych firmach pracodawca oplaca mandaty? Cos mi się obiło o uszy, ze takie są praktyki. Przynajmniej za przekroczenie prędkości, nie za pasy. Trzymam kciuki jutro! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4412 |
Zakorzenienie
|
juka - mój w przeciągu dwóch miesięcy nazbierał 21 pkt, 9 miesięcy nic, nauczył się i nagle bum, a za 3 tygodnie już by się zaczęły kasować.
lilka - nie ma tak, za stan techniczny pojazdu to jak pracodawca jest w porządku to płaci w innym przypadku należy uciekać z takiej firmy. Ale prędkość to wina kierowcy także pracodawcy nic do tego. Dziękuję ![]() ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Magda ;)
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To moze dokup takie ładne pudło jakies i zrób z tego pudła taka wiesz niby szufladę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Magda ;)
|
A ja jakaś nieogarnięta jestem w tej ciąży, kupuję coś, za chwilę mi się to nie podoba
![]() Dzisiaj przeglądałam ubranka i stwierdziłam, że mam ich za dużo i jakoś bezsensu. I mam tą małą komodę, dzisiaj włożyłam do niej 2 paczki pampersów, kilka paczek chusteczek, jakieś kocyki, ręczniki, pieluchy i zostały mi 2 małe szuflady ![]() A mam jeszcze 5 wielkich kartonów rzeczy plus to co jest w piwnicy ![]() Zamówiłam łóżeczko, ale bez materaca, bo nie wiem jaki ![]() ![]() I chyba będę musiała kupić tego Malma z Ikei, ale już kompletnie nie będę miała się jak ruszyć w pokoju ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupiłam lateksowy podobno najlepszy- musiałam zaufać Pani w sklepie bo sama sie nie znam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4418 | |
Magda ;)
|
Cytat:
Juz sama nie wiem co wybrać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja nie chciałam nic z kokosem ani gryka bo boje sie tych robaków co tam niby mogą w środku bytowac... ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
Rozeznanie
|
Marta oby udało się Wam ogarnąć szybko tę sytuację. Nauczyć się pewnie mąż nauczy, ale szkoda, że takim kosztem.
Ja chciałam kupić materac lateksowy, ale doczytałam, że on nie nadaje sie dka niemowląt, bo może uczulać. No i nie wiem, jaki kupić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ten mój ma wielowarstwowy pokrowiec antyalergic. Wiesz tymi alergiami to bym sie nie sugerowała za bardzo bo teraz to wszystko wszystkich alergizuje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Zakorzenienie
|
[IMG][1496988594428.jpg/IMG]
Mam taką na dzieciowe rzeczy. Zwykłą tez, ale wstawiłam do przedpokoju, bo tez byla za duza..za głebokie są obie. A do przewijaka to tak, pudła i moze takie wieszane półki materiałowe. Z synem zaszlam na ciuchy i była taka lalka typu newborn i ją kazał kupić, bo to braciszek. Nazwalismy go Leoś, dokupilismy spioszki i Kostek się nim zajmuje teraz. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4423 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Komoda super - wyglada jak Malm ![]() ![]() Dzieciaczki są takie kochane ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 | ||
Magda ;)
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
Na szkole rodzenia zdecydowanie polecali nam lateksowe.
Moja zanotowana argumentacja lekarza neonatologa: Materace lateksowe mają dużo plusów. Najważniejszymi cechami w tym przypadku sa: 1. Nie zagnieżdżają się w nich grzyby i mikro ustroje. 2. Nie ulegają deformacji z biegiem czasu. 3. Sa najczesciej polecane alergikom. 4. Są oddychające ponieważ maja mikro-pory wiec jest cyrkulacja powietrza. Ja kupiłam ten z firmy Hevea. Ale tez uważam ze kupno materaca było najtrudniejszym wyborem z całej wyprawki... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez 89Otojestkasia Czas edycji: 2017-06-09 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Rozeznanie
|
Ja na materacu nie będę oszczędzać. Maluszek kupę godzin na nim spędza. Dla mnie to inwestycja w jego zdrowy kręgosłup. No i taki musi być, żeby nic się w nim nie zalęgało.
A łóżeczko macie 120x60, czy 140x70? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja kupiłam 120/60. Tez wydaje mi sie ze materac to najważniejsza inwestycja. Tak jak później leżaczek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
Martb wspolczuje. Nieciekawa syt i nerwy w najmniej wlasciwym dla Ciebie monencie. Ale coz..nic nie dzieje sie bez przyczyny. Może M przemysli a może wbrew wszystkiemu znajdzie cos lepszego a może wlasnie ten "przymysowy urlop" sie uda teraz załatwić. Szef tez pewnie zdaje sobie sprawe ze w prace kierowcy takie ryzyko jest wpisane..moze zrozumie. Trzymam kciuki.
Co do materaca..pewnie mblne zlinczujecie. ja mam wlasnie ten gryka kokos z dunpola.. 4lata temu bardzo polecane. Nic sie nie dzieje..co prawda nigdy nie zalany.. I nie bede zmueniac. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nikt tu nikogo za nic nie bedzie linczował ! Każda kupuje co chce, na co ja stać i co jej intuicja podpowiada ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Konto usunięte
|
Ja uważam że na foteliku i materacu nie ma co oszczędzać
![]() Muszę sobie zobaczyć tą firmę Havea. Jak na razie to łóżeczko stoi niepomalowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez miałam materacyk gryczany, który dostałam od ciotki. Nie wiem jak to się stało, ale jakoś mi wtedy umknęły wieści o tych robakach ![]() ![]() W kołysce mam piankowy. Do łozeczka tez bym kupiła piankowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4432 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja nie wiem, czy brać łóżeczko standardowe 120x60, czy z funkcją zmiany na łóżko 140x70. A może kołyskę na pierwsze miesiące. Oszaleję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zadomowienie
|
Marta współczuję
![]() Ja wczoraj miałam mega kłótnię z mężem, właściwie to ja zrobiłam mega awanturę w centrum handlowym, bo miałam dość. Nie radzimy sobie chyba z wychowaniem córki, buntuje się , nie słucha, pokazuje język, a jak się jej coś nie podoba to awanturuje się przez co my się kłócimy. Wczoraj doszlo do tego ze pierwszy raz w życiu pożałowałam, że zdecydowałam się na dzieci. Może po prostu się do tego nie nadaję ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4434 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój synek nauczył się już mówić "kulwa"... ![]() ![]() Mam juz "mleko"! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4435 | |
Rozeznanie
|
Mamusie wrześniowe 2017
Cytat:
Tez zastanawiałam sie nad kołyska tzn nad koszem Mojżesza bo tak sobie pomyslałam ze będe mogła kontrolować sytuacje jak będe np w kuchni coś gotowała to kosz by był z dzidziusiem niedaleko mnie. Ale stwierdziłam ze skoro kupuje nianie z monitorem to nie ma takiej potrzeby ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 |
Magda ;)
|
Dobra zdecydowałam się na materac
![]() Pani w sklepie w sumie polecała grykę, pokazywała mi jak to wygląda, ale jakoś jestem negatywnie nastawiona, być może niepotrzebnie. Same piankowe materace są bardzo miękkie i na pewno będą się ugniatać, lateksowe twardsze i tu zdecydowanie bardziej na plus. W sumie stanęło na dwóch, jeden to był lateks-pianka-kokos, a drugi kokos-pianka-kokos i zdecydowałam się na ten drugi ![]() Kokos utwardza piankę, pani w sklepie powiedziała, że też by go wybrała. Jest gruby, twardy i solidny. Dokładnie ten model http://www.babyland.pl/pl/product/23...120-60-11-5-cm tylko musimy później razem po niego podjechać, bo nie chciało mi się go samej targać ![]() Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-06-09 o 12:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Zakorzenienie
|
U mnie kolejne zamowienie z Chin.. Fajny ten pojemnik na 3porcje mm😀1497014098830.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4439 | |
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Lateks również jest bardzo twardy. Gryka natomiast jest sypka, ale też twarda, bardziej o nią bym się obawiała, że może być niezbyt wygodnie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zadomowienie
|
Lilka dziękuję.
Chyba przez te hormony reaguje na wszystko zbyt emocjonalnie. Chciałabym, żeby moje dzieci żyły w poczuciu miłości i bezpieczeństwa, bo u mnie w domu bywało różnie i przez to chyba za czasem za dużo pozwalam a potem mam efekty, do tego dochodzą bunty małej i moje hormony i burza z piorunami gwarantowana. Chyba sobie kupię jakiś poradnik na temat wychowywania dzieci ![]() Co do materacy to moja miała materac gryka-kokos, ale drugi raz bym go nie kupiła, bo rzeczywiście teraz wydaje mi się strasznie twardy. Nam na razie ten problem odchodzi, bo dzidzia będzie spała w koszu Mojżesza a tam już był materacyk w komplecie na wymiar. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
AMELKA 02.02.2014 ![]() ![]() NATALKA 04.09.2017 ![]() ![]() Edytowane przez Asik1604 Czas edycji: 2017-06-09 o 15:59 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.