Mamusie listopad 2019- cz. 3 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-07-30, 21:10   #4411
Likka9
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie listopad 2019- cz. 3

Zetknęłam na 1 stronę i u nas i tak najmłodsza mama ma 25 lat, chyba dwie po 26 a reszta starsze. To i tak dobry wynik w mamuskach u córki jest duuuuzo więcej młodych dziewczyn.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Likka9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 21:11   #4412
misiaa91
Zakorzenienie

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87041086]O kobieto, to na pewno będziesz tragicznie znosić ciążę, spuchną Ci nogi, utyjesz ze 30 kilo i takie takie! W takim wieku to wnuki planować, a nie dzieci

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Są dwie szkoły - jedna mówi że pewnie nie umiesz korzystać z antykoncepcji bo w tym wieku to się nawet o ślubie nie myśli, a druga że to ostatni gwizdek bo niedługo uschnie Ci wagina Polecam forum vinted [/QUOTE]Niby prawie same uschnięte waginy tu mamy, a dają radę

Super, że wszystko okej u małej.
Stary 2019-07-30, 21:13   #4413
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Likka9 Pokaż wiadomość
Zetknęłam na 1 stronę i u nas i tak najmłodsza mama ma 25 lat, chyba dwie po 26 a reszta starsze. To i tak dobry wynik w mamuskach u córki jest duuuuzo więcej młodych dziewczyn.

Ja w sumie jakbym była bogatsza o wiedzę to wolałabym teraz czekać na drugie a nie czekać na pierwsze

owocowykoktajl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 21:15   #4414
Likka9
Zakorzenienie

Ja to nie, wydaje mi się że wyszło nam w sam raz z pierwszym i z drugim. Chociaż zobaczymy, obawiam się że młodszy o 4 lata brat będzie miał przechlapane chociaż moja córka nie przejawia agresji to obawiam się że a) zaglaszcze go amen b) będzie zawsze taka sierota młodszym braciszkiem i nikt nie będzie traktował go serio

Stary 2019-07-30, 21:20   #4415
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87040465]Ja to samo, naczelny informatyk Studia tak raczej hobbistycznie, nie w celach praktycznych. Pythona właśnie myślę żeby ruszyć, żeby głowę pomęczyć na zwolnieniu. Plus porobić szkolenia do pracy bo ciągle zostawiałam na później.
[/QUOTE]
Ja na razie zrobiłam chyba 3 szkolenia i zapomniałam o tym, może jutro jakieś dorobię.

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87041058]W internetach piszą że w wieku 30 to już jesteś starą matką, dla dziecka babcią, nie zrozumiesz dziecka przez różnicę pokoleń, a ponadto człowiek szybciej się męczy i denerwuje Serio, ludzie tak uważają [/QUOTE]
Weźcie z tym wiekiem, to ja tu jestem chyba najstarsza do macierzyństwa, bo te z Was które są starsze to już mają dzieci. Co zrobić, dziecko będzie musiało żyć ze starą matką
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-30, 21:22   #4416
Ska
Zadomowienie

Cytat:
Ja robiłam z cebulą, cytryną i miodem. Gdybym dodała czosnek to bym chyba umarła z skrętu kiszek

Ja to się tylko modlę o brak alergii, AZS, zaparć, refluksow, ulewania i innych cudów. Przy córce nas to ominęło,żadne z nas też nie choruje, więc mam nadzieję że geny zadziałają

Ja też się modlę by nam się alergia nie powtórzyła.. Aczkolwiek nauczona doświadczeniem myślę że teraz dużo szybciej bym sobie poradziła i ogarnęła temat.
Oby żadna z Nas nie musiała się z tym mierzyć
Cytat:
Ja to typowa baba, kocham kosmetyki smarowidel i kolorowki nigdy za wiele. Córka chyba dziedziczy po mnie bo dać jej balsam to godzina z głowy, mnie wymasuje i siebie, a jak wspomnę że dzisiaj odżywka na włosy to pędem leci do wanny ostatnio robiłam maseczkę pell off to musiałam po kryjomu bo tez by chciała,a weź to jej potem zdejm

Haha to mnie właśnie rozwala w dziewczynkach To strojenie, naśladowanie mamy.. Synek jest zupełnie inny i tak w duchu dziękuję że przyjdzie mi doświadczyć córki
Cytat:
Napisane przez misiaa91 Pokaż wiadomość
Nawet nie myślałam, żeby kupować kurtkę, w którą się zmieszczę. Mam zamiar używać tej, którą mam, ewentualnie cos cieplejszego pod. Ja i tak głównie do auta, szczegolnie w mrozy.

Oplaca Ci się na pazdziernik kupować?
Ja mam z pierwszej ciąży używkę HM Mama z Allegro. Polowałam długo bo cholery cenę trzymały i tak dałam stówę.. Wtedy rodziłam w lutym i zatrzymałam ją na wszelki wypadek Nie wiem czy się przyda, zobaczymy
Cytat:
Napisane przez owocowykoktajl Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj dzień... Współczuję wszystkim dookoła. W jednej minucie mam mega motywację i chęć do życia a w drugiej mam ochotę wszystko rozszarpać

Jeszcze dzisiaj zwolnili chłopaka ode mnie z firmy, ledwo z l4 wrócił (kontuzja rzepki). Żona mu za 3 tygodnie rodzi.. Tak mi go szkoda...

Podjechałam autobusem do miasta rodziców i co? I na 3 przystanku od domu dziadek stwierdził, że on nie będzie siedział, wstał i jak łupnął tak rozwalił sobie cała głowę i potłukł nogę. Autobus z automatu koniec kursu ;/ Jeszcze zaczęło lać.

I jeszcze TŻ był rano na rozmowie, super warunki i kasa, stanowisko kierownicze. HR go nakręciła, że na pewno na drugi etap się dostanie, bo pracodawca szuka ludzi z doświadczeniem w handlu ale niekoniecznie z doświadczeniem kierowniczym i da znać do jutra. Dzwoniła po 16, że niestety ale nie, bo pracodawca jednak chce minimum dwa lata doświadczenia kierowniczego. A już sobie nadziei narobił.

Niech ten dzień się kończy

---------- Dopisano o 19:46 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Jeszcze bawi mnie fakt, że mam tak "wielki" brzuch, że z daleka widać gdzie i jak się Zuzka układa. I właśnie się wypięła tyłkiem z prawej strony. :śmiaćsięczypłakać:
Damn it, wyjątkowo pechowy dzień ale wiesz jak jest - nieszczęścia lubią chodzić parami. Mam nadzieję że jutro będzie lepiej
[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87041058]W internetach piszą że w wieku 30 to już jesteś starą matką, dla dziecka babcią, nie zrozumiesz dziecka przez różnicę pokoleń, a ponadto człowiek szybciej się męczy i denerwuje Serio, ludzie tak uważają [/QUOTE]Ja mam skończone 31 i uważam że drugie dziecko to duże osiągnięcie W moim otoczeniu nieliczne kobiety mają dziecko przed trzydziestką, bliżej 35 zaczynają starania i niestety różnie to bywa..
Ja mam poczucie że teraz się spełniam już całkowicie - zawsze marzyłam o parce Teraz tylko trzymać kciuki za zdrowe rozwiązanie i później na kilka kolejnych lat wychowania.. I będziemy jedną z pierwszych par w naszym towarzystwie co wyjdą z pieluch [1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87041086]O kobieto, to na pewno będziesz tragicznie znosić ciążę, spuchną Ci nogi, utyjesz ze 30 kilo i takie takie! W takim wieku to wnuki planować, a nie dzieci

---------- Dopisano o 21:46 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ----------

Są dwie szkoły - jedna mówi że pewnie nie umiesz korzystać z antykoncepcji bo w tym wieku to się nawet o ślubie nie myśli, a druga że to ostatni gwizdek bo niedługo uschnie Ci wagina Polecam forum vinted [/QUOTE]Hahaha Mistrzostwo

Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Stary 2019-07-30, 22:37   #4417
Miss_Bow
Zadomowienie

Mamusie listopad 2019- cz. 3

Cytat:
Napisane przez Jaguś Pokaż wiadomość
Ja na razie zrobiłam chyba 3 szkolenia i zapomniałam o tym, może jutro jakieś dorobię.

Weźcie z tym wiekiem, to ja tu jestem chyba najstarsza do macierzyństwa, bo te z Was które są starsze to już mają dzieci. Co zrobić, dziecko będzie musiało żyć ze starą matką

Ej ej ej, nie zapominaj o mnie! Moje dziecko też będzie miało starą matkę

[1=8c9538aac29bb5fbc2d31b2 aac28a8f9b62d5c74_6584d26 7571b8;87041058]W internetach piszą że w wieku 30 to już jesteś starą matką, dla dziecka babcią, nie zrozumiesz dziecka przez różnicę pokoleń, a ponadto człowiek szybciej się męczy i denerwuje Serio, ludzie tak uważają [/QUOTE]

Super, że wszystko w porządku po wizycie
Słyszę czasami takie gadanie ludzi, ale sorry - ja stanęłam na 22 latach i wciąż czuję się tak, jak wtedy No może doświadczenia życiowego tylko sporo przybyło

Cytat:
Ja to nie, wydaje mi się że wyszło nam w sam raz z pierwszym i z drugim. Chociaż zobaczymy, obawiam się że młodszy o 4 lata brat będzie miał przechlapane chociaż moja córka nie przejawia agresji to obawiam się że a) zaglaszcze go amen b) będzie zawsze taka sierota młodszym braciszkiem i nikt nie będzie traktował go serio

Mój brat jest 4 lata młodszy i miał często przechlapane Ileż razy miałam karę za dokuczanie mu Ale jak trochę podrósł to byliśmy zawsze najlepszymi kumplami i nawet zwiedzaliśmy się sobie, nawet imprezowaliśmy razem, do dziś mamy super kontakt

Cytat:
Napisane przez Ska Pokaż wiadomość
Ja mam poczucie że teraz się spełniam już całkowicie - zawsze marzyłam o parce

Przeczytałam - „zawsze marzyłam o PRALCE” - to znak, że czas iść spać, bo za długi dzień dzisiaj

Cieszę się, że czujesz się spełniona, to najważniejsze w życiu

Ja zawsze chciałam trójkę dzieciaczków, napewno parkę plus trzecie obojętnie Ale zobaczymy jak się życie potoczy, bo narazie jedno było ogromnym wyzwaniem, niech tylko będzie zdrowe, a jak będzie miał być jedynakiem to się z tym po prostu pogodzimy

24 września 2016 r.

Edytowane przez Miss_Bow
Czas edycji: 2019-07-30 o 22:48
Miss_Bow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-31, 03:40   #4418
Nurek1119
Zakorzenienie

Dzień dobry

U mnie znowu ciężka noc chyba przez ta duchotę bo innego wyjścia nie widzę

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Nurek1119 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-31, 05:24   #4419
Ani_qa
Zakorzenienie

Hej.
Ja też się budziłam. W nocy jeszcze wiatrak włączyłam mimo otwartego okna. No, ale spaliśmy we 3, bo po 2 w nocy córka do nas przyszła więc nie dziwne, że duszno nam było.

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Tossa, Kasia kciuki za wizyty!

Stary 2019-07-31, 05:48   #4420
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:

Mój mąż wczoraj powiedział że Jaś na starcie będzie miał lipe bo będzie ślepy i głuchy... Ślepy bo starszy jsk wsadzi łeb w łóżeczko do niegi to już nic nie zobaczy i głuchy bo jak zacznie drzeć pape to już nic nie usłyszy

---------- Dopisano o 05:48 ---------- Poprzedni post napisano o 05:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Dzień dobry
Mnie obudziła Mucha bo skakała po mnie i już nie mogę zasnąć ale może dobrze bo wezmę się za porządki w szafie z ubraniami i pozbęde się niepotrzebnych rzeczy czekam na męża ma lada chwila wstać i zjemy sobie razem śniadanie

Mikaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-31, 06:08   #4421
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dzień dobry
Mnie obudziła Mucha bo skakała po mnie i już nie mogę zasnąć ale może dobrze bo wezmę się za porządki w szafie z ubraniami i pozbęde się niepotrzebnych rzeczy czekam na męża ma lada chwila wstać i zjemy sobie razem śniadanie

Ja już stoję sobie w korku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-31, 06:43   #4422
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Dzień dobry

Kasia, Tossa, kciukasy

Śnił mi gruby, ohydny pająk. Brrrr.

Tż dziś bieże UŻtkę, bo mam dziwne wrażenie od kilku dni, że otrzymałby wypo. :/

Tylko szkoda, że ma zamiar ich o tym poinformować o równej 8, a nie wcześniej :/ powoli nie mam do niego sił i działa mi na nerwy.

Edytowane przez owocowykoktajl
Czas edycji: 2019-07-31 o 06:46
Stary 2019-07-31, 06:46   #4423
agnieszka_2293
Zadomowienie

Dzień dobry

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-31, 06:54   #4424
Tosaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Nurek1119 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Hej.
Ja też się budziłam. W nocy jeszcze wiatrak włączyłam mimo otwartego okna. No, ale spaliśmy we 3, bo po 2 w nocy córka do nas przyszła więc nie dziwne, że duszno nam było.

---------- Dopisano o 06:24 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Tossa, Kasia kciuki za wizyty!

Dzień dobry
U mnie też jakoś duszno, że nie mogłam się porządnie wyspać, a po wczorajszym dniu jestem wykończona. Rano ustawialiśmy meble, bo złożyliśmy łóżeczko i dwie komody, więc trzeba było sprawdzić, co gdzie się zmieści. Myślałam, że w sypialni wejdzie tylko łóżeczko, ale na szczęście zamieściła się też komoda na ciuszki, za to komoda z przewijakiem wylądowała w salonie, bo jest jakaś większa niż mi się wydawała i musieliśmy go mocno przearanżować. Pozniej musiałam przesadzić kilka kwiatków, a na dodatek TŻ wymyślił, że posadzimy trochę tuj. Pół dnia jeżdżenia za nimi, później przygotowanie terenu, posadzenie, ułożenie agrowłókniny i obsypanie korą. Ja na szczęście nie musiałam machać łopatą, bo tylko wyciągałam tujki z doniczek, wybierałam je, ustawiałam je w docelowych dołkach i podlewałam. Najbardziej zmęczyło mnie chyba patrzenie jak TŻ się męczy

Wizyta dzisiaj na 17.40, wiec trochę sobie jeszcze muszę poczekać...

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Dzień dobry

Kasia, Tossa, kciukasy

Tż dziś bieże UŻtkę, bo mam dziwne wrażenie od kilku dni, że otrzymałby wypo. :/

Tylko szkoda, że ma zamiar ich o tym poinformować o równej 8, a nie wcześniej :/ powoli nie mam do niego sił i działa mi na nerwy.

Jeśli zaczyna o 8, to wg kodeksu pracy powinien urlop zgłosić przed rozpoczęciem pracy.

[/CENTER]
Tosaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-31, 07:06   #4425
Ska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miss_Bow Pokaż wiadomość
Ej ej ej, nie zapominaj o mnie! Moje dziecko też będzie miało starą matkę

Super, że wszystko w porządku po wizycie
Słyszę czasami takie gadanie ludzi, ale sorry - ja stanęłam na 22 latach i wciąż czuję się tak, jak wtedy No może doświadczenia życiowego tylko sporo przybyło

Mój brat jest 4 lata młodszy i miał często przechlapane Ileż razy miałam karę za dokuczanie mu Ale jak trochę podrósł to byliśmy zawsze najlepszymi kumplami i nawet zwiedzaliśmy się sobie, nawet imprezowaliśmy razem, do dziś mamy super kontakt

Przeczytałam - „zawsze marzyłam o PRALCE” - to znak, że czas iść spać, bo za długi dzień dzisiaj

Cieszę się, że czujesz się spełniona, to najważniejsze w życiu

Ja zawsze chciałam trójkę dzieciaczków, napewno parkę plus trzecie obojętnie Ale zobaczymy jak się życie potoczy, bo narazie jedno było ogromnym wyzwaniem, niech tylko będzie zdrowe, a jak będzie miał być jedynakiem to się z tym po prostu pogodzimy
Myślę że teraz pierwsze dziecko po trzydziestce to normalka Ważne żeby było zdrowe, to prawda, wszystko inne mało istotne.
A długo się staraliście jeśli można spytać?
Ja to moją Wandę postrzegam w kategorii niespodzianki Cudu - po pierwszym porodzie nie mogłam dojść do siebie z cyklem, przez kilka m-cy miałam stymulację @ HTZ i raczej marne rokowania na szybkie zajście w ciążę. A tutaj proszę
Cytat:
Dzień dobry

Kasia, Tossa, kciukasy

Aż taka atmosfera na noże u TŻta? a długo pracuje w tej firmie?
To chociaż odpoczywajcie dziś i spędzicie cudownie razem dzień!
Może faktycznie lepiej pójść na l4 i poszukać sobie innej pracy niż tak się stresować..
Trzymam kciuki za dobre decyzje i wieści

Stary 2019-07-31, 07:33   #4426
agnieszka_2293
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tosaa Pokaż wiadomość
Dzień dobry
U mnie też jakoś duszno, że nie mogłam się porządnie wyspać, a po wczorajszym dniu jestem wykończona. Rano ustawialiśmy meble, bo złożyliśmy łóżeczko i dwie komody, więc trzeba było sprawdzić, co gdzie się zmieści. Myślałam, że w sypialni wejdzie tylko łóżeczko, ale na szczęście zamieściła się też komoda na ciuszki, za to komoda z przewijakiem wylądowała w salonie, bo jest jakaś większa niż mi się wydawała i musieliśmy go mocno przearanżować. Pozniej musiałam przesadzić kilka kwiatków, a na dodatek TŻ wymyślił, że posadzimy trochę tuj. Pół dnia jeżdżenia za nimi, później przygotowanie terenu, posadzenie, ułożenie agrowłókniny i obsypanie korą. Ja na szczęście nie musiałam machać łopatą, bo tylko wyciągałam tujki z doniczek, wybierałam je, ustawiałam je w docelowych dołkach i podlewałam. Najbardziej zmęczyło mnie chyba patrzenie jak TŻ się męczy

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Jeśli zaczyna o 8, to wg kodeksu pracy powinien urlop zgłosić przed rozpoczęciem pracy.

Ale się narobiliście. Będziesz miała gdzie trzymać ubranka My musimy jechać do Ikei, ale to chyba dopiero jak mąż będzie miał urlop, bo w niedzielę handolową nie miałam odwagi 🤣

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Dziewczyny, kciuki za wizyty!

agnieszka_2293 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-31, 07:38   #4427
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę że teraz pierwsze dziecko po trzydziestce to normalka Ważne żeby było zdrowe, to prawda, wszystko inne mało istotne.
Ja to moją Wandę postrzegam w kategorii niespodzianki Cudu - po pierwszym porodzie nie mogłam dojść do siebie z cyklem, przez kilka m-cy miałam stymulację @ HTZ i raczej marne rokowania na szybkie zajście w ciążę. A tutaj proszę Aż taka atmosfera na noże u TŻta? a długo pracuje w tej firmie?
Może faktycznie lepiej pójść na l4 i poszukać sobie innej pracy niż tak się stresować..

Pracuje tam drugi rok, i od lipca br odkąd zaczął zbierać zamówienia na 100tys+ to są problemy. Nawet premii nie ma jak wyrobić bo właściciele nie chcą realizować takich zamówień.
Z jednej strony się nie dziwię, bo jednak mają przez miesiąc do trzech zamrożoną kasę a z drugiej: to niech zmniejszą tabelki. Bo ile zamówień na 10 tys musisz mieć żeby wyrobić tabelkę a ile na 100-200tys. Umówmy się, im większe zamówienie tym większa marża.

I TŻ też podminowany, bo ani perspektyw na awans, ani na głupią podywżkę, ani na wyrobienie premii (i to nie z jego winy). :/ a obowiązków coraz więcej (zaczynał jako typowy PH, teraz dowozi towar, ogarnia faktury, przygotowuje towar, porządkuje magazyn).

Od początku lipca wysyła te CVki ale odzewu prawie brak. Wczoraj był na dwóch rozmowach, kobieta narobiła mu nadziei po czym zadzwoniła przed 16,że jednak pracodawca chce kogoś z min 2 letnim doświadczeniem kierowniczym ;/ był popołudniu też na rozmowie ale ze względu na okres urlopowy odpowiedź będzie po 18.08. Z firmy do której dostał się (chyba) 2 miesiące temu usłyszał, że jak najbardziej jego aplikacja może być dalej brana pod uwagę, na inne stanowisko, ale to dopiero po 10.08

Trzeba zacisnąć zęby i czekać.

Przynajmniej dzisiaj stwierdziła, że w końcu spróbuję gniazdko w kuchni zrobić bo może uda się tam poprowadzić zasilanie.

Stary 2019-07-31, 07:39   #4428
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

To pracowity dzień za Tobą powiedz mi łóżeczko już będzie czekało ale nakrywasz je czymś czy tak o zostawiasz odkryte? Pytam z ciekawości
Ja walczę z szafą z 4 półek ubrań zostały dwie jeszcze wieszaki i komoda i będę patrzeć u męża na ubrania

Stary 2019-07-31, 07:39   #4429
piano2019
Raczkowanie

Ja tez jestem stara. Mam 30. Jak urodzę drugie to będę mieć 31. Żałuje ze nie zabrałam się za dzieci wcześniej. Miałabym już spokój ale wśród moich znajomych jako jedyna w moim wieku jestem w drugiej ciąży ale reszta nie chce mieć więcej dzieci. Ja może i bym chciała mieć trójkę ale to już za późno jak dla mnie

piano2019 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-07-31, 07:40   #4430
kasia2439
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny. Dziękuję za kciukasy. Jestem dzisiaj nadprogramową pacjentką także trzymajcie kciuki żeby mnie szybko przyjęła bo na pewno to musi zrobić. Do dzisiaj mam l4 a 5 wyjeżdżamy nad morze

kasia2439 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-31, 07:41   #4431
Ani_qa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry

Pracowity dzień mieliście!
My wczoraj podlaczalismy zmywarkę i suszarkę. Ja ogarniam szafę, jeszcze trochę mi zostało. I też musimy się wziąć za sypialnię i zobaczyć co gdzie się zmieści.
Cytat:
Dzień dobry

Kasia, Tossa, kciukasy

A nie musi tego zgłosić przed rozpoczęciem pracy? Bo zakładam, że zaczyna o 8?
Cytat:
Ja to moją Wandę postrzegam w kategorii niespodzianki Cudu - po pierwszym porodzie nie mogłam dojść do siebie z cyklem, przez kilka m-cy miałam stymulację @ HTZ i raczej marne rokowania na szybkie zajście w ciążę. A tutaj proszę Aż taka atmosfera na noże u TŻta? a długo pracuje w tej firmie?

U nas podobnie. O pierwsza córkę staraliśmy się 2,5 roku. O drugą 13 cykli. Nie liczyłam nawet, że z drugą się uda widząc wyniki badań. Właściwie byłam zaskoczona jak zobaczyłam 2 kreski

Stary 2019-07-31, 07:57   #4432
Likka9
Zakorzenienie

Ja to z jedną i drugą ciąża odstawialam anty i pyk ciąża. Po porodzie znowu wracam do anty.

Stary 2019-07-31, 08:15   #4433
misiaa91
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Zaczynamy 25ty tydzień.

Rossa, Kasia, kciuki za wizyty.

A co do wieku, to taka indywidualna sprawa, że cieszę się, że teraz nie ma już takiego parcia społeczeństwa, jak było kiedyś.

Ja w tym roku 28 i to dla mnie gdzieś po środku, ani młodo, ani staro. Z drugim nie chciałabym czekać bardzo długo, ale czas pokaże. Teraz cieszę się tym cudem, który się wierci w brzuchu.
Stary 2019-07-31, 08:24   #4434
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Zaczynamy 25ty tydzień.

A co do wieku, to taka indywidualna sprawa, że cieszę się, że teraz nie ma już takiego parcia społeczeństwa, jak było kiedyś.

Ja w tym roku 28 i to dla mnie gdzieś po środku, ani młodo, ani staro. Z drugim nie chciałabym czekać bardzo długo, ale czas pokaże. Teraz cieszę się tym cudem, który się wierci w brzuchu.
Kiedyś to by było, ze jak w wieku 26 lat nie ma męża i dzieci to na pewno lesbijka

My się bardzo dziwilismy, że rok po ślubie nie było ani jednego komentarza "kiedy dziecko?". Żadnego parcia ze strony rodziny, nic. Więc też podchodziliśmy na luzie

Jedynie chciałabym mieć drugie dziecko do 30. Na pewno bym się nie zdecydowała mając 35 lat i więcej. Moja mama rodziła mnie w wieku 39 i to niestety za duża różnica wieku, poglądy nie te, podejście zupełnie inne, nie dało się zbudować żadnej więzi.
U brata jeszcze gorzej: pierwsze dziecko miał w wieku 37 lat (żona 30) a drugie im się urodzi jak on 45 a ona 38. I też według mnie ponad 8 lat różnicy między dziećmi to za dużo, ale to z własnego doświadczeniach mówię. Wydaje mi się, że takie max 3 jest optymalne choć to najwięcej zależy od dzieci, nie ma się co czarować czasem i rok będzie różnicą nie do pogodzenia.
Mam tylko nadzieję, że poród przebiegbie bez komplikacji, traumy i baby bluesa, że to doświadczenie nie odepchnie mnie od chęci posiadania drugiego bobaska i przechodzenia tego jeszcze raz.

Bo jeśli chodzi o ciążę: mogę być w niej cały czas i każdej życzę takiej samej: bez komplikacji, bez objawów, bez problemów, bez przeszkadzającego brzuszka, jedynie z bobaskiem w brzuszku.

Stary 2019-07-31, 08:31   #4435
Mikaa92
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ani_qa Pokaż wiadomość
Pracowity dzień mieliście!
My wczoraj podlaczalismy zmywarkę i suszarkę. Ja ogarniam szafę, jeszcze trochę mi zostało. I też musimy się wziąć za sypialnię i zobaczyć co gdzie się zmieści.A nie musi tego zgłosić przed rozpoczęciem pracy? Bo zakładam, że zaczyna o 8?U nas podobnie. O pierwsza córkę staraliśmy się 2,5 roku. O drugą 13 cykli. Nie liczyłam nawet, że z drugą się uda widząc wyniki badań. Właściwie byłam zaskoczona jak zobaczyłam 2 kreski

Pochwal się jaką suszarkę wybraliscie? I gdzie ją ulokowałaś ja myślałam o pralko suszarce ale stanęło na tym że jednak suszarkę bliżej jesieni kupujemy i może mnie zainspirujesz

Stary 2019-07-31, 08:32   #4436
Likka9
Zakorzenienie

Mnie najbardziej od kolejnej ciąży odrzuca ten rok w domu chyba. Pierwsze dwa trzy miesiące kiedy dziecko takie mało kumate i nie mobilne,a u nas jeszcze przypada na jesień k zimę bleah. Potem ten etap 1-1,5 kiedy wszystko chce a nie kuma i nie idzie się dogadać
Dajcie mi poród i 2 latka od razu

Stary 2019-07-31, 08:35   #4437
Nurek1119
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry!

Zaczynamy 25ty tydzień.

ja też tyle lat i tez mam wrażenie, że to tak po środku

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-07-31, 08:36   #4438
Jaguś
Rozeznanie

GG do Jaguś

Cytat:
Pracuje tam drugi rok, i od lipca br odkąd zaczął zbierać zamówienia na 100tys+ to są problemy. Nawet premii nie ma jak wyrobić bo właściciele nie chcą realizować takich zamówień.
Z jednej strony się nie dziwię, bo jednak mają przez miesiąc do trzech zamrożoną kasę a z drugiej: to niech zmniejszą tabelki. Bo ile zamówień na 10 tys musisz mieć żeby wyrobić tabelkę a ile na 100-200tys. Umówmy się, im większe zamówienie tym większa marża.

I TŻ też podminowany, bo ani perspektyw na awans, ani na głupią podywżkę, ani na wyrobienie premii (i to nie z jego winy). :/ a obowiązków coraz więcej (zaczynał jako typowy PH, teraz dowozi towar, ogarnia faktury, przygotowuje towar, porządkuje magazyn).

Od początku lipca wysyła te CVki ale odzewu prawie brak. Wczoraj był na dwóch rozmowach, kobieta narobiła mu nadziei po czym zadzwoniła przed 16,że jednak pracodawca chce kogoś z min 2 letnim doświadczeniem kierowniczym ;/ był popołudniu też na rozmowie ale ze względu na okres urlopowy odpowiedź będzie po 18.08. Z firmy do której dostał się (chyba) 2 miesiące temu usłyszał, że jak najbardziej jego aplikacja może być dalej brana pod uwagę, na inne stanowisko, ale to dopiero po 10.08

Przynajmniej dzisiaj stwierdziła, że w końcu spróbuję gniazdko w kuchni zrobić bo może uda się tam poprowadzić zasilanie.

Ja bbym z jednej strony chciała drugie dziecko bo mi zawsze bardzo szkoda tych jedynaków nie mają się z kim bawić a widać, że bardzo potrzebują towarzystwa. Z drugiej strony jeszcze nie wiem jak poradzę sobie z jednym poza tym u mnie ciąża to nie kaszka z mleczkiem, jestem na lekach plus toczę nierówną walkę z cukrzycą. Pożyjemy zobaczymy też trzymajcie za mnie kciuki, o 17 wizyta, oby szyjka ciągle była taka długa jak do tej pory, niech chociaż ta komplikacja mnie ominie.
Jaguś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-31, 08:37   #4439
Tosaa
Raczkowanie

Cytat:

To trzymam kciuki, żeby udało mu się zmienić pracę
Cytat:
Napisane przez Mikaa92 Pokaż wiadomość
To pracowity dzień za Tobą powiedz mi łóżeczko już będzie czekało ale nakrywasz je czymś czy tak o zostawiasz odkryte? Pytam z ciekawości
Ja walczę z szafą z 4 półek ubrań zostały dwie jeszcze wieszaki i komoda i będę patrzeć u męża na ubrania

Łóżeczko stoi na razie nie przykryte. Tylko materaca nie wyciagałam z folii. Miałam wczoraj kupić folię malarską i przykryć, ale jakoś wypadło mi to z głowy, więc pewnie zostanie nie przykryte, chyba że w międzyczasie będę w jakimś sklepie i kupię. Nie mam jakiegoś mega ciśnienia na przykrywanie - kurz zawsze można zetrzeć, a każda folia u nas jest świetną zabawką dla kota, więc może się wiązać z conocnymi pobudkami spowodowanymi szeleszczeniem.

[/CENTER]
Tosaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-07-31, 08:42   #4440
owocowykoktajl
Zakorzenienie

Cytat:
To trzymam kciuki, żeby udało mu się zmienić pracę Łóżeczko stoi na razie nie przykryte. Tylko materaca nie wyciagałam z folii. Miałam wczoraj kupić folię malarską i przykryć, ale jakoś wypadło mi to z głowy, więc pewnie zostanie nie przykryte, chyba że w międzyczasie będę w jakimś sklepie i kupię. Nie mam jakiegoś mega ciśnienia na przykrywanie - kurz zawsze można zetrzeć, a każda folia u nas jest świetną zabawką dla kota, więc może się wiązać z conocnymi pobudkami spowodowanymi szeleszczeniem.

W końcu wszystko co hałasuje to najlepszy prezent dla kota
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości