|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
no to wlasnie takie jadłam ![]() ![]()
![]() |
#4412 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zadomowienie
|
Niechaj będzie U
I. 2 kromki żytniego na zakwasie z polędwicą Sopocką,serem Gouda, garść chipsów Naturals Balsamico,pomidor,jajko na twardo-350 II.3 mini croissanty 7Days o smaku Spumante, baton Milka Tender Tiramisu,Danio Intenso z ziarnami,kawa z mlekiem -600 III. 4 szt.pierogów ruskich-300 IV. Deser 'Leśna Legenda' mrożone 2 ,średnie bloki białej i mlecznej czekolady z bitą śmietaną ,owocami leśnymi, kawa Frappe z gałką lodów waniliowych- 800 o_O Będzie: 250ml soku marchwiowego 1-dniowego,garść orzechów laskowych (więcej zwyczajnie nie zmieszczę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4416 |
Raczkowanie
|
Niejaka(z pewnością nie)Beznadziejna
na cóż Ci R? ![]()
#4417 |
Zadomowienie
|
Bardzo proszę o ocenkę
![]() U I S - 2 kromki razowego z: 1) plaster szynki+liść sałaty lodowej+plasterek ogórka+3 plasterki ogórka 2)serek biały +miód II S: -jabłko -danone pyszny morelowy 130 g -2 wafle ryżowe O: -zupa pomidorowa na rosole -2 średnie ziemniaki -kotlet schabowy panierowany -mizeria P: -brak...późno jadłam obiad K: -serek naturalny homo 150 g+ trochę musli+ 3 łyżeczki miodu
#4418 |
Zakorzenienie
|
Na razie U :
Śn : kanapki : 2 z pastą rybną,2 z serkiem do smarowania,pomidorem O : drożdżówka z makiem P : 1/2 albo 3/4 paczki biszkoptów K : miska sałatki warzywnej (pekińska,czerwona fasola,kukurydza,majonez) zjedzona z 3małymi kromkami razowca,plaster sera ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4420 |
Zadomowienie
|
Dziękuję, starlight
![]() ![]()
#4421 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4422 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Pozdrawiam dziewczyny które mnie pamiętaja ![]()
#4423 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() W: Iśn-1,5 grahamki z wędliną i pomidorem, herbata słodzona ok 0,5 łyżeczki, jabłko IIśn- jogurt naturalny 400 gr z marchewką i cynamonem, nektarynka, kilka sliwek III(?)ŚN- 3 pierogi: jeden z jabłkami i cynamonem +rodzynki ,drugi z twarożkiem i jagodami, trzeci z truskawkami i serem białym... O: zupa kalafiorowa zabielana z ziemniakami i fasolą szparagową ![]() cappuccino, ciacho taie jak wczoraj P: "Pawełek" amaretto ![]() K: puszka tuńczyka wsw, pomidor, ketchup, kromka razowca (jedna bo po tych pierogach ledwo ją wmusiłam) tyle ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() U mię: Śniadanie: 1/2 szklanki płatków owsianych, szklanka mleka, homo waniliowy 135 g, banan, garść borówek, trochę Fitelli żurawinowej II śniadanie: Grahamka z bryndzą z kminkiem i pomidorem Jabłko Ok. pół paczki orzechów Lila Stars Maxis ;] III śniadanie: Rogalik z szynką i żółtym serem Nektarynka Obiad: Zupa chłodnik Dwa kawałki pieczonego schabu Kilka ziemniaków z masłem Mizeria ze śmietaną Deser: Dwie kokosowo-migdałowe muffinki ![]() Kawa z mlekiem Kolacja: Zapiekanka makaronowa z fetą i różnymi warzywami potem jeszcze Magnum Almond ;]
![]() |
#4428 |
Zadomowienie
|
Iza no właśnie o te pierożki taki obiadek był
![]() ![]() Monochrome dziękuję ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Książki-15 A6w- ...27-28-29-30-31-32-33-34-35-36-37-38-39-40-41-42 ![]() "Zapytałam dziecko niosące świeczkę: - Skąd pochodzi to światło? Chłopczyk natychmiast ją zdmuchnął. - Powiedz mi, dokąd teraz odeszło - odparł. - Wtedy ja powiem ci, skąd pochodzi. JC" |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mmmmm....ale pysznie. Zawsze masz fajne jadłospisy. Już nawet nie chodzi o to, że są na P czy tam U, ale o to, że sa urozmaicone i ciekawe ![]()
![]() |
#4430 |
Raczkowanie
|
Hmm a powiedzcie kiedy jeść owoce? Dlaczego nie wieczorem i najlepiej jak, do południa? Chodzi o REDUKCJĘ
W przypadku facetów mniej znaczy więcej, bo im mniej poświęcasz im uwagi, tym większe wzbudzasz w nich pożądanie! Przyczyną połowy naszych blędów życiowych jest to, że odczuwamy tam, gdzie powinniśmy myśleć, a myślimy tam, gdzie powinniśmy odczuwać. |
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Raczkowanie
|
Redukcja:
Ś: Jogurt pomarańczowy z musli, 2 kromki chleba razowego z polędwica z warzywami i pomidorem O: sałatka z pomidora, ogórka, kukurydzy i plasterka szynki polana 2 łyżkami sosu jogurtowego, jabłko K: kromka chleba razowego z kiełbasą żywiecka i pomidorem, jogurt naturalny, Poproszę o ocenę |
![]() ![]() |
![]() |
#4432 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzienna dawka najlepiej 1-2. Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Rozeznanie
|
Nikt nie ocenił moich wczesniejszych jadłospisów
![]() Iśn: bułka grahamka z ziarnami; 1poł. ze szprotami w sosie pomidorowym, 2poł. z pasztetem sojowym pieczarkowym+sałata+pomid or, jabłko, kawa nescafe. IIŚn: activia waniliowa 135g + 5 różnych orzeszków godzinka pozniej:6 śliwek Obiad: warzywa na patelnie, połowa opakowania(brokuły, marchew, fasolka, cebula, ziemniaki, kukurydza)+3 kotlety sojowe+50g tofu+duuużo surówki z kiszonej kapusty, 1 marchewki i 1 jabłka kol ![]() Do oceny, pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Rozeznanie
|
Moje dzisiejsze R/U.
śniadanie: około 60g płatków owsianych górskich, 125ml mleka 2%, małe jabłko i 4 wiśnie. II śniadanie: śliwka, 1/2 grejfruta obiad: trzy łyżki kaszy jęczmiennej, trzy gryczanej, sałatka z pekińskiej, pomidora, cebulki i rzodkiewki z jogurtem nat. trening podwieczorek: homo nat. kolacja: wieśniak z pomidorem
#4435 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
R? U? P? Mi to wygląda na R. No no no....bardzo ładanie. ![]()
![]() |
#4436 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale i tak dziękuje za ocenkę! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Rozeznanie
|
U wchodzące na lekkie R 1. Owsianka z 200 ml mleka 1,5%( 4 łyżki płatków owsianych, troche otrąb), Danio Intenso musli 150g, brzoskwinia, troche borówek 2. Kromka chleba graham z pomidorem, ogórkiem i sałatą, połowa wieśniaka z borówkami i winogronem, jabłko 3. Talerz zupy szczawiowej 4. Kromka chleba graham z chudym twarożkiem, ogórkiem i pomidorem, połowa serka wiejskiego 5. Serek homo naturalny, kilka orzechów
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 |
Wtajemniczenie
|
Witam, dawno nie wklejałam jadłospisu, a więc moje U
śniadanie : 2 jajka na miękko, 2 kromki razowca, pomidor, szczypiorek, 200 ml maślanki, zielone jabłko II śniadanie : drożdżówka z serem, 100 gr twarogu, 2 łyżeczki dżemu truskawkowego domowej roboty, 200 gr wiśni obiad : 300 ml zupy pomidorowej ( ryż brązowy, pomidory, udko z kurczaka, marchewka, kalafior, przecier pomidorowy), 3 średniej wielkości ziemniaki, filet z mintaja w sosie koperkowym, kapusta kiszona z marchewką, cebulą i oliwą z oliwek ( ok. 250 gr) deser : rożek czekoladowy, kawałek arbuza podwieczorek : 2 naleśniki razowe, 150 gr serka homo, 2 brzoskwinie, ćwiartka ananasa kolacja : ?
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam pytanie : nadal masz tyyyle ruchu ? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Byłam na obozie tanecznym - na którym ruchu miałam aż za dużo ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.