|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
![]() To jak masz na imię? ![]() Już wiem - moje babcie tak mają na imię - mi się podoba ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]()
Edytowane przez kma1982 Czas edycji: 2010-12-30 o 12:58 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczeń, Luty już za pasem, czas przywitać się z Bobasem - styczeń-luty 2011 cz
Cytat:
Spokojnie, zmiany nastroju teraz to norma. Jak się obudzisz będzie lepiej. ![]() ![]() BTW. Od której Chmielewskiej warto zacząć? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Rozeznanie
|
Ja tam moge wziac te Wasze prasowania, bo akurat wtedy nic mnie nie boli i juz cale pranie malej poprasowalam, ale nie dzis, dzis sie do niczego nie nadaje Nawet mi sie pranie skonczylo i nie ma kto powiesic
![]() ![]() Tez bym cos ciekawego poczytala, musze pomyslec... |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
BAN stały
|
hahaha, dużo was do tych moich naczyń i odkurzania - pokoi i naczyń mi nie wystarczy
![]() ![]() kma ja na początku ciąży miałam wielki zapas wkładek i się dziwiła po co mi tyle, a teraz prawie nic nie zostało... Znowu trzeba do Biedronki lecieć... Ligotko zostaly ci jeszcze 3 tyg. Bo jutro kończysz 34. tydzień ![]() Ja lubiłam kiedyś Chmielewską, ale jak dla mnie była trochę nierówna - niektóre ksiązki super, a inne w ogóle mi nie podeszły. Wole Agathę Christie ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-12-30 o 13:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#4415 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak się to robi. Tj. to ciasto? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4416 |
Zakorzenienie
|
hehe dzwonił kurier i poprawił mi humorek
![]() ![]() przygotowałam też wiadro z wodą i płynem do podłóg, żeby potem już nie plątać się w łazience. |
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze, że jeszcze parę Agatek mi zostało. Ale ja najbardziej Poirota lubię. ![]() Nie mogę od tego komputera odejść... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Rozeznanie
|
make_up_istko widzisz ja nawet nie wiem w ktorym tygodniu jestem
![]() ![]() Mnie sie Mieszko podoba, kiedys napotkalam na swojej drodze jednego i byl potwornie przystojny, inteligentny i zaradny - idealny kandydat na meza, ale to byl kolega mojego starszego brata no i ja wtedy gowniara bylam.... ech trudno ale ostatnio wspominalam mezowi ze mi sie podoba i chetnie bym syna nawzala tak - a on jak zwykle kiedy mu sie cos nie podoba rzuca tekstem "Nie robmy dziecku krzywdy" On to najchetniej nazwal by syna Adam Junior... Ja tez, spac mialam isc i co slecze tu nadal... musze jakies przyjemne zajecie na popoludnie sobie znalezc, cos odstresowujacego... Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-30 o 13:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
BAN stały
|
Ligotko,ja tez miałam takiego doła,ale to wszystko ze zmartwień.
Może zjedz cos dobrego,albo zajmij się czymś,co lubisz(i co jednocześnie odgoni smutne myśli). Widzę,że dyskusja na temat imion nadal trwa. Mieszko-mnie się osobiście niezbyt podoba,ale może dlatego,że nigdy nie lubiłam historii ![]() Wspominana niedawno przez dziewczyny Nadia-piękne,rzadko spotykane,sama dałabym tak córce na imię,ale wspólnie zdecydowaliśmy,że będzie Martusia ![]() Ja sama mam dość pospolite imię(Dorota),i może dlatego podobają mi się te rzadziej spotykane(a przez niektórych nazywane dziwnymi). Wiecie,co teraz czytam? ![]() Córka dała mi ''Dreszcze'' Lisy Jackson,kryminał. Zaczyna się ciekawie ![]() Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-30 o 13:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#4420 |
BAN stały
|
Miałam kolegę Mieszka (od podstawówki do liceum) i nigdy nie spotkały go żadne przykrości ze strony rówieśników na temat jego imienia. Nikt nie był nim specjalnie zdziwiony lub przynajmniej nikt tego nie okazywał.
Za to znałam Afrodytę i Delfinę i stwierdzam że akurat tak bym swoich córek nie nazwała nigdy... Śmieszy mnie troszkę też nadawanie na siłę amerykańskich imion (lub amerykańskich odpowiedników polskich imion) zwłaszcza mając typowo polskie nazwisko. Tak znajomi nazwali córkę - Margerita. No i dzieci wołały niestety na nią w szkole "Pizza"... |
![]() ![]() |
![]() |
#4421 |
Zakorzenienie
|
paczka przyszła
![]() eeeeee dostałam gratis próbkę poporodowej mustelli, oilatum etui na paszport z adresatkami do walizek i magnes na lodówkę, gdzie mogę wpisać numery tel do pielęgniarki, położnej, przychodni, pediatry itd. Ciekawie, ciekawie. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4422 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Ja byłam z mezem w aptece i na spozywczych zakupach. W jedną strone mielismy podwózke.. ale w drugą ledwo doszłam.. Kręgosłup to mnie nap**** a nie boli!!! leze i wcinam pączki, bo chodziły za mną od kilku dni. Ale jakoś nie mogę dostac takich jak lubie;( |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Wtajemniczenie
|
ja robię według tego przepisu: http://www.cincin.cc/index.php?showt...22&hl=stefanka
#4424 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Adaś piękne imię. ![]() ![]() ![]() ![]() A co powiecie na Mścisława. ![]() Cytat:
Też mam popularne, w podstawówce 2 w klasie, w średniej 3... A jedna z tych koleżanek ma teraz jeszcze tak samo na nazwisko. ![]() Kryminały królują. Ja jeszcze sobie w wolnych chwilach oglądam "Balladę o lekkim zabarwieniu erotycznym". I to też przez dziewczyny z forum, bo kiedyś o tym serialu wspomniały. Edytowane przez anka_bzzz Czas edycji: 2010-12-30 o 13:36 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
BAN stały
|
Tak się przez was napaliłam na słodkości, że wygoniłam TŻa po pączki a tymczasem wsuwam makowca ze świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4426 |
Rozeznanie
|
Oj a ja nie wiem dolka mam dzis chyba tak po prostu z niczego.... Dlatego mysle ciagle co by mi humorek poprawilo
![]() ![]() lilijko ile niespodzianek super ![]() Jelly poczytaj oderwiesz sie od stresow troszke i zajmiesz czyms innym! A ja znam dziewczyne ktora ma na imie Kalipso.... bez komentarza A ogolnie ja mialam bzika na punkcie Zosi i zawsze powtarzalam ze dam tak na imie mojej corce, po czym bratowa zaczela gadac ze ona pierwsza byla bo tak ma na drugie i chce zeby jej dziecko mialo tak na imie i dalam spokoj zeby zgrzytow nie bylo... Oj slodkosci wcinam czesto - ale lapie mnie zgaga po nich... A propo suwaczka to on mi spieszy o dwa dni bo w sumie 34 pelne tygodnie beda w niedziele Ale mnie ten szkrab w zebra sie wpija auuuuuuuuuuu Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-30 o 13:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 |
BAN stały
|
Ja pamiętam,że jakieś 22 lata temu śmiałam się,że nazwę dzieci Jacek i Agatka
![]() Ale mój mąż jest Jacek,więc syn został Marcinem ![]() Co do Agatki,to jakos mi się odwidziało,więc córka została Gosią ![]() Ligotko,zaczelam czytać,ale chyba skończę później,bo po pierwsze,synek ciągle siedzi u mnie w łóżku,bawi się,a to troszkę przeszkadza,a po drugie,tu na forum panuje tak miła atmosfera,że kto chciałby Was zostawiac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zadomowienie
|
ja się chyba zdrzemnę, ale po pączku ciekawe czy zgaga da mi zasnąć... jakoś zamuliłąm się tym spacerem..
|
![]() ![]() |
![]() |
#4429 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już kończę drugą pralkę, na dziś pasuję - reszta jutro. Dziś mam na obiad kotlety sojowe, puree z ziemniaczków i marchewki i buraczki...jakoś weny mi braknie, także idę na łatwiznę ![]() kma - właśnie o to chodzi, że moje imię zwykle noszą czyjeś babcie ![]() Co do Mieszka, to akurat dla mnie nie jest ono ani trochę dziwne, mi się podoba - miałam w gimnazjum kolegę Mieszka i bardzo to imię mu pasowało. Co do Łucji, bardzo mi się podoba, ale faktycznie - nie ma do niego zdrobnienia. |
|||
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#4430 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja mam uczennicę o imieniu Wirginia. Czyta się tak, jak się pisze. Specjalnie dopytywałam. Jakbym podała Wam nazwisko, to byście na bank stwierdziły, że dziecko jest skrzywdzone. Jej siostra ma na imię Greta. Osobiście uważam je za ładne, ale poważne bardzo. Cytat:
Merci. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4431 | ||
Zadomowienie
|
Ale napłodziłyście !!
![]() Ja dziś w kinie byłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Dostałam wiadomość od StalowejMagnolii Cytat:
![]()
![]() |
#4432 |
Rozeznanie
|
Ja od meza wzielam takie nazwisko ze dzieci na bank beda wysmiewane w szkole, no ja to zrobilam z milosci a one cos biedna beda musialy dac rade, ale jak bym im jeszcze imie dala dziwne to wogole by zycia nie mialy
![]() Ja obiadek mam od wczoraj a zjadlam kanapki.... Taaaaa miesiac w szpitalu Biedna ![]() ![]() Jesuis moj mezus dostal od znajomego zaproszenia do kina ale boje sie ze nie wysiedze - kregoslup, bieganie na siusiu... Ojoj bombki mi z choinki spadaja, trzeba ja posprzatac, cos szybciutko oklapla ![]() Edytowane przez ligotka Czas edycji: 2010-12-30 o 13:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
witam!!
ja dziś spałam prawie do 12!!(wstyd się przynać:P)ale W KOŃCU jestem wsypana, ale tak naprawdę wyspana. Wy o cieście a u mnie w piekarniku już się piecze sernik,a co, taką miałam ochotę że musiałam upiec ![]() Zabieram się za sprzątanie. Kurcze w końcu mam energię na cokoliwiek!!Viva sen!! ![]() anka_bzz chyba wygrałaś jeśli chodzi i rozstępy..nic Ci nie pomaga?żadne kremy,nic?<przytul> biedactwo..To ja już nie narzekam na brzucha, w ogóle, wcale. Jelly dobrze że już gites, ja się obawiam samego szpitala jaki miejsca gdzie będę sama,bez męża po nocach. Nie lubię i nigdy nie lubiłam szpitali,ble. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Zadomowienie
|
nadrobić was czasem graniczy z cudem
![]() lilijko śliczne łóżeczko ![]() co do imion to znam braci Bożydara i Bożymira ![]() a jesli chodzi o seks to ja mam ochote ale mąż mnie "dopuszcza" tylko raz w tygodniu (na święta się złamał i były 2x ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja Cię podziwiam. Maalox mi już nie raz pomógł. Po prostu były momenty, że z tą zgagą się nie dało... Cytat:
![]() ![]() Mówisz o swoim imieniu? Chyba mi umknęło gdzieś? Mi Mieszko się kojarzy z postawnym, przystojnym, władczym facetem. No a mój kolega w LO był zaprzeczeniem tego obrazu. ![]() A na Łucję przecież nie będę Luśka mówić. ![]() Dobra, koniec, bo przynudzam. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() fakt...do WC ciężko tak jak jest ciemno w kinie i w ogóle ale ja przed seansem korzystałam do woli by w trakcie wytrzmać i dużo nie piłam ![]()
![]() |
#4437 |
BAN stały
|
Biedna StalowaMagnolia... Trzymam mocno kciuki...
Współczuję chyba każdej z dziewczyn która musiała spędzić choć trochę czasu w szpitalu blisko rodzących kobiet. Ja zwiedzając porodówkę słyszałam krzyki tylko jednej i już miałam dość i stres mnie dopadł na cały tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#4438 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wy tak o tych ciastach, a ja po świętach staram się ograniczać, jakoś tak codziennie postanowienie mam, że od jutra zero słodyczy ![]() Co do nazwisk - mąż ma śmieszne, ale ja panieńskie mam węgierskie po dziadku, z podwójnym L w środku, także nigdy nikt nie potrafił go poprawnie zapisać. Także u mnie dylematu nie było - z chęcią przyjęłam męża nazwisko ![]() Edytowane przez cytrynka3002 Czas edycji: 2010-12-30 o 14:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wiesz,ja wczoraj leżałam na sali połozonej bardzo blisko porodówki. Myslałam,że tam oszaleję,takie wrzaski były,że myślałam,że ktoś tym kobietom coś robi! Jeszcze nigdy czegoś takiego nie słyszałam. W dodatku martwiłam się o mojego maluszka,i wyszło na to,że tej nocy spałam tylko 2 godziny. Cytrynko,mnie się Celina podoba,pewnie dlatego,że w latach 90(kiedy zaczynała karierę) namiętnie słuchałam Celine Dion ![]() Teraz też ją uwielbiam,mąż mi regularnie płyty kupuje ![]() Słuchaj,a dlaczego Cela? Przeciez można też mówić Celinka ![]() Niekoniecznie Celina. Edytowane przez Jelly37 Czas edycji: 2010-12-30 o 14:05 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 | ||
Wtajemniczenie
|
A ja w sumie mogę sobie siedzieć na forum, mam od wczoraj rosołek i bigos dostaliśmy. Ja co prawda nie przepadam, ale jakoś gotować mi się nie chce.
Cytat:
![]() A ile zapłaciłaś za tą lanolinę? I jaką ma pojemność? Ta rossmannowska fajnie natłuszcza brodawki, sprawdziłam jak były bardzo wysuszone. Ja sobie nie przypominam, żebyśmy taką wiadomość dostały na forum. ![]() Cytat:
![]() A jak chodzi o rozstępy to stosowałam oliwkę z Rossmanna, ale tą dla dzieci i olejek migdałowy. Teraz trochę się boję macać bardzo brzuszek, żeby nic nie przyspieszyć. Wiem, że mogę je rozjaśnić, ale to zawsze już będzie widoczne... Jak dotrwam do 06.01 do wizyty to jeszcze mojej ginekolog zapytam kiedy i co mogę z tym zrobić, bo mi jakiś czas temu napomknęła, że można z tym coś zrobić. Najgorsze, że w tym mam cały brzuch, mam też na udach, co mnie dobija, bo jakbym na basen chciała chodzić to będę się źle czuć. W ostateczności można jednoczęściowy kostium kupić. Ale nie ma takich z nogawkami do kolan. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:55.