Walczymy o nasze marzenia! cz.3 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-06-29, 09:14   #4411
mezaga
Zakorzenienie

Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3

Malinka zastanawiasz się co będzie przy kolejnych dzieciach? Ja Ci powiem

Dla planujących dzieci!!! _________________________ _______________ Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż się załatwi.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
Stary 2011-06-29, 09:17   #4412
rinco
Wtajemniczenie

mezaga świetne!!! Ale się uśmiałam!!!
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 09:22   #4413
mezaga
Zakorzenienie

O to chodziło
Ja dzisiaj jakoś od rana mam dobry humor. Jak odbiorę wyniki badań to pewnie mi się pogorszy - więc wolę korzystać hehe

Dzisiaj robiłam estradiol i testosteron. Miałam zrobić jeszcze kortyzol, bo wyczytałam na kilku forach, że jeśli mam testosteron ok - a poprzednio miałam - to za mój hirsutyzm może odpowiadać właśnie kortyzol (nie wiem ile w tym prawdy ale sprawdzić nie zaszkodzi). No ale nie zrobiłam, bo się okazało, że tego u nas nie badają tylko wysyłają próbke do Krakowa i czekałabym ponad tydzień na wyniki. A ja za tydzień mam wizytę u tego nowego lekarza i go o wszystko wypytam i zrobię po wizycie resztę badań.
Stary 2011-06-29, 09:36   #4414
malinka123108
Wtajemniczenie

mezaga dobre!!!!!!!!!!!!!!
Stary 2011-06-29, 10:25   #4415
Irmusia81
Zakorzenienie

mezaga fajny tekst Trzymam kciuki za wyniki
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 12:45   #4416
magdulec
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinka123108 Pokaż wiadomość
jutro mam 1 termin porodu z usg a dzis troszke czulam dziwne bole brzuszka ale to chyba tylko moje zchizy bo juz bym bardzo chciala.,a co lepsze samochod nam cos szwankuje ale bylyby cyrki jakbym zaczela rodzic a on nie odpalamaz mi konczy skrecac meble w kuchni i jest ok
malinka to juz tuz tuz aby wszystko było w porzadku!
my tez musimy pomalować dwa pokoje, a w jednym wstawić ściankę aby tż miał swój "kątek" na szpargały i garderobę bo mały pokoik juz zaklepałam dla fasolki i musimy go przystosować, ale jakos tak sie zbieramy że nie wiem kiedy to nastapi. narazie łazienka jest pomału konczona ale trzeba byc cierpliwym. jeszcze ostatnio drzewo dokupilismy na zimę i z kasą cienko....... ale damy radę!!!

mezaga dobre, ale prawdziwe

fasolka w nocy już daje o sobie znać, wczoraj w nocy zbudziła mnie o 4 kopniakami.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-29, 13:33   #4417
kadia83
Raczkowanie

mezaga - super
kadia83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 14:47   #4418
mezaga
Zakorzenienie

Cieszę się, że Wam się ten tekst spodobał
Ja odebrałam wyniki.
Testosteron - tak jak myślałam - w normie. Dokładnie w połowie zakresu. A Estradiol niby w normie ale coś niski. Napisane mam na wynikach, że powinien się mieścić w przedziale 93-573 pg/ml a mój wynik to 147,75 więc chyba za niski no nie?
Stary 2011-06-29, 14:52   #4419
malinka123108
Wtajemniczenie

magdulec dzieki wiesz z tymi remontami jest najgorzej postaraj sie zrobic wszystko wczesniej bo pozniej bedziesz sie bardzo denerwowac zeby skonczyc..u nas tez z kasa krucho bylo ale zrobilismy to co najwazniejsze i najbardziej sie kurzy a zostawilismy takie rzeczy typu kladzienie plytek itp zeby sie nie kurzylo jak bedzie mala...
a napewno dacie rade

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

mezaga jest w normie wiec powinno byc ok...ja sie nie znam ale masz podane normy wiec sama widzisz ze oknie stresuj sie za wczasu bo wszytsko bedzie lux
Stary 2011-06-29, 14:55   #4420
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
magdulec dzieki wiesz z tymi remontami jest najgorzej postaraj sie zrobic wszystko wczesniej bo pozniej bedziesz sie bardzo denerwowac zeby skonczyc..u nas tez z kasa krucho bylo ale zrobilismy to co najwazniejsze i najbardziej sie kurzy a zostawilismy takie rzeczy typu kladzienie plytek itp zeby sie nie kurzylo jak bedzie mala...
a napewno dacie rade

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

mezaga jest w normie wiec powinno byc ok...ja sie nie znam ale masz podane normy wiec sama widzisz ze oknie stresuj sie za wczasu bo wszytsko bedzie lux
Malinka niestety to tak nie działa. Nie zawsze samo bycie w normie wystarczy. Tak samo jest z wieloma badaniami. Wynik powinien być mniej więcej w środku przedziału.
Stary 2011-06-29, 15:15   #4421
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Cieszę się, że Wam się ten tekst spodobał
Ja odebrałam wyniki.
Testosteron - tak jak myślałam - w normie. Dokładnie w połowie zakresu. A Estradiol niby w normie ale coś niski. Napisane mam na wynikach, że powinien się mieścić w przedziale 93-573 pg/ml a mój wynik to 147,75 więc chyba za niski no nie?
A w którym dniu cyklu robiłaś estradiol? Bo chyba powinno się sprawdzać tuż przed owulką prawda? Może u Ciebie było trochę za wcześnie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 15:19   #4422
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
A w którym dniu cyklu robiłaś estradiol? Bo chyba powinno się sprawdzać tuż przed owulką prawda? Może u Ciebie było trochę za wcześnie?
12 dzień cyklu.
Estradiol powinno się zbadać co najmniej dwa razy w ciągu cyklu. Razem z FSH i LH w 3-5 dc - żeby sprawdzić rezerwę jajnikową (ja zapomniałam o nim jak robiłam LH i FSH), potem na dwa dni przed owulacją czyli u mnie właśnie 12 dc i ewentualnie potem razem z progesteronem.
Stary 2011-06-29, 15:29   #4423
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
12 dzień cyklu.
Estradiol powinno się zbadać co najmniej dwa razy w ciągu cyklu. Razem z FSH i LH w 3-5 dc - żeby sprawdzić rezerwę jajnikową (ja zapomniałam o nim jak robiłam LH i FSH), potem na dwa dni przed owulacją czyli u mnie właśnie 12 dc i ewentualnie potem razem z progesteronem.
Hmm to teoretycznie trochę za mało Ci wyszło Czytałam kiedyś, że estradiol około 200 pg/ml wskazuje na dojrzałą komórkę jajową. Ale jak wiadomo, to tylko teoria... A może owu miałaś jednak trochę później Sprawdzasz to jakoś? Mierzysz temperaturę?
Stary 2011-06-29, 15:31   #4424
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm to teoretycznie trochę za mało Ci wyszło Czytałam kiedyś, że estradiol około 200 pg/ml wskazuje na dojrzałą komórkę jajową. Ale jak wiadomo, to tylko teoria... A może owu miałaś jednak trochę później Sprawdzasz to jakoś? Mierzysz temperaturę?
Prowadzę obserwacje.
Przy cyklach 26 dniowych owulacja w 14 dniu cyklu to i tak późno
Stary 2011-06-29, 15:38   #4425
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Prowadzę obserwacje.
Przy cyklach 26 dniowych owulacja w 14 dniu cyklu to i tak późno
Ja też tak mam. Niestety. Owulka w 14 dc a cykle 24-25 dni. Od stymulacji Clo i brania luteiny przez kilka miesięcy tak mi się porobiło. A wcześniej miałam piękne 28 dniowe cykle Ale moja ginka mówi, że nie jest źle. Obecny cykl chyba mi się trochę wydłuży (pewnie przez sono HSG), bo dziś 26dc i @ na razie nie ma. Akurat teraz mnie to wkurza, bo chciałabym, żeby już przyszła, bo nie zdążę zrobić czystości pochwy przed laparo Jutro idę do ginki i zobaczę, co ona na to...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-29, 15:42   #4426
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tak mam. Niestety. Owulka w 14 dc a cykle 24-25 dni. Od stymulacji Clo i brania luteiny przez kilka miesięcy tak mi się porobiło. A wcześniej miałam piękne 28 dniowe cykle Ale moja ginka mówi, że nie jest źle. Obecny cykl chyba mi się trochę wydłuży (pewnie przez sono HSG), bo dziś 26dc i @ na razie nie ma. Akurat teraz mnie to wkurza, bo chciałabym, żeby już przyszła, bo nie zdążę zrobić czystości pochwy przed laparo Jutro idę do ginki i zobaczę, co ona na to...
Ja nie musiałam nic robić przez laparoskopią.
Ale jak od luteiny mogło Ci się takie coś porobić?
Zawsze zaraz po odstawieniu dostawałaś okres?
Stary 2011-06-29, 15:49   #4427
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie musiałam nic robić przez laparoskopią.
Ale jak od luteiny mogło Ci się takie coś porobić?
Zawsze zaraz po odstawieniu dostawałaś okres?
Brałam lutkę do 25 dc, a w 29 dc dostawałam @. Sama jestem w szoku, że tak się porobiło, ale na prawdę zawsze miałam cykle 28 dniowe. Na razie skupiam się na laparo, a potem, jak wyniki będą dobre, zrobię sobie porządny monitoring. A czystość muszę zrobić, bo w trakcie zabiegu będą mi robić HSG. Mam nadzieję, że wyniki będą lepsze niż po sono
Stary 2011-06-29, 16:01   #4428
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam dziewczyny
@ już sobie poszła będzie można poszaleć

Irmusia a może @ nie przyjdzie

Mezaga super tekst

Tacca kiedy fotki wrzucisz z urlopu??
Stary 2011-06-29, 16:11   #4429
Irmusia81
Zakorzenienie

Paulinko przyjdzie, przyjdzie Tylko sobie ze mnie drwi małpiszon jeden Fajnie, że już możecie poszaleć Trzymam kciuki za owocny cykl
Stary 2011-06-29, 16:13   #4430
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
Paulinko przyjdzie, przyjdzie Tylko sobie ze mnie drwi małpiszon jeden Fajnie, że już możecie poszaleć Trzymam kciuki za owocny cykl
no czasami to lubi w konia robić ale dopoki nie ma to można mieć nadzieję

dzięki Kochana
Stary 2011-06-29, 16:28   #4431
malinka123108
Wtajemniczenie

mezaga,ale to skomplikowane....dla mnie bynajmniej...
paulinaizabela super ze mozecie juz poszalec
ja dzis chyba tez poszaleje jak maz wroci z pracy ,moze cos przyspieszymy
Stary 2011-06-29, 17:58   #4432
alexa83
Raczkowanie

Cześć Kobitki
oj trochę mnie nie było... chciałam sobie odpocząć psychicznie bo ostatnio miałam ciężkie dni... mam nadzieję, że będzie już lepiej, oczywiście cały czas Was czytałam.
U mnie w pracy już 3 koleżanka w ciąży... ech wiecie o co mi chodzi...

Gratuluję nowym mamusią ślicznych dzieciaczków

Ja dziś byłam u nowej ginki zobaczymy... kazała mi przyjść po okresie i zrobić posiew z szyjki jak będą dobre wyniki ma omówić ze mną co dalej stymulowanie cykli czy co...

Paulinko proszę zmień mi na @ 12.06 jednak krwawienie po hsg przerodziło się w @

alexa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 10:33   #4433
rinco
Wtajemniczenie

A ja byłam wczoraj na monitoringu i po poniedziałkowym pregnylu pęcherzyk był dopiero co pęknięty (ale pęknięty!!!) i ogólnie wszystko tam dobrze wyglądało, więc gin kazał mi lecieć szybko do domu i pomęczyć męża Tak że szansa była i została wykorzystana, teraz nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać

W sumie póki co jakoś spokojnie do tego podchodzę, co ma być to będzie. Może też przez to, że ostatnio miałam trochę stresów w pracy i ogólnie nawał roboty, więc trochę mnie ta praca zdominowała i nie miałam głowy do myślenia o przyjemnościach, ale mam nadzieję, że te stresy jakoś negatywnie nie wpłyną... No w każdym razie zobaczymy
rinco jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-06-30, 10:47   #4434
malinka123108
Wtajemniczenie

rinco napewno stres nie wplynie zleja mialam tak w pazdzierniku w pracy ze mialam nawal pracy i jakos dobrze to na mnie wplynelo..nie myslalam za duzo o "tym "i sie wtedy udalo..a co do czekania to nie martw sie taka juz nasza natura mi wczoraj minal 1 termin i jakos nie rodze i tez musze czekacciagle tylko czekac i czekac

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

alexa trzymam kciuki i wierze ze ta nowa ginka podejmie wlasciwe kroki i za niedlugo bedziesz sie cieszyc fasolka!!!! a kolezankami w pracy sie nie przejmuj chociaz wiem ze ci ciezko,wyobrazam to sobie ale dasz rade korzystaj z kazdego dnia ciesz sie nim i nie mysl tyle o tym to bedzie ci lzej
Stary 2011-06-30, 12:16   #4435
nadiazloto1
Zakorzenienie

Cytat:
Dla planujących dzieci!!! _________________________ _______________ Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce:
Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami.
Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Płacz:
Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie.
Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko.
Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek:
Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu.
Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi.
Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie:
Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta.
Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby.
Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia:
Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp.
Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia:
Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki.
Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki.
Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu:
Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko.
Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka.
Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety:
Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia.
Drugie dziecko: Czekasz aż się załatwi.
Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
No to u mnie jest od razu efekt drugiego dziecka
To chyba przez dwójkę i nadmiar obowiązków. Ciuszków nie prasuje, składam byle jak i wrzucam do komody, jak maluchy budzą się jeden po drugim to jedzą z tej samej butli W nocy już nie słyszę kwękania dopiero płacz, jak w dzień kwękają to nawet do pokoju nie zawsze zaglądamy. Ale jak się uprą i płaczą to na rękach trochę nosimy, bo mają problemy z brzuszkami.
nadiazloto1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-06-30, 13:29   #4436
paulinaizabela
Zakorzenienie

Witam dziewczyny
Wczoraj udało się sprzedać autko niech teraz cieszy nowych właścicieli

Cytat:
Napisane przez alexa83 Pokaż wiadomość
Cześć Kobitki
oj trochę mnie nie było... chciałam sobie odpocząć psychicznie bo ostatnio miałam ciężkie dni... mam nadzieję, że będzie już lepiej, oczywiście cały czas Was czytałam.
U mnie w pracy już 3 koleżanka w ciąży... ech wiecie o co mi chodzi...

Ja dziś byłam u nowej ginki zobaczymy... kazała mi przyjść po okresie i zrobić posiew z szyjki jak będą dobre wyniki ma omówić ze mną co dalej stymulowanie cykli czy co...

Paulinko proszę zmień mi na @ 12.06 jednak krwawienie po hsg przerodziło się w @
Kochana czasami potrzebny jest odpoczynek i oderwanie głowy od tematu mam nadzieję, że choć trochę Ci to pomogło
Trzymam mocno kciuki za dobre wyniki

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
A ja byłam wczoraj na monitoringu i po poniedziałkowym pregnylu pęcherzyk był dopiero co pęknięty (ale pęknięty!!!) i ogólnie wszystko tam dobrze wyglądało, więc gin kazał mi lecieć szybko do domu i pomęczyć męża Tak że szansa była i została wykorzystana, teraz nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekać
to świetnie! mocno trzymam kciuki, żeby się udało

Cytat:
Napisane przez nadiazloto1 Pokaż wiadomość
No to u mnie jest od razu efekt drugiego dziecka
To chyba przez dwójkę i nadmiar obowiązków. Ciuszków nie prasuje, składam byle jak i wrzucam do komody, jak maluchy budzą się jeden po drugim to jedzą z tej samej butli W nocy już nie słyszę kwękania dopiero płacz, jak w dzień kwękają to nawet do pokoju nie zawsze zaglądamy. Ale jak się uprą i płaczą to na rękach trochę nosimy, bo mają problemy z brzuszkami.
Kochana podziwiam przy dwójce to pewnie nie masz czasu się po tyłku podrapać
Buziaki dla chłopaków

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek
Pozdrawiam Paulinaizabela.

Niech letni dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek

Na liście mamy 18 staraczek

paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone
Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone
KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone
LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone

Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01
Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02
Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02
Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02
Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03
Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04
Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04
Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 2, last @ 22,05
Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 37, last @ 03,06
Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 27, last @ 4,06
Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 42, last @ 5,06
Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) cykl 7, last @ 6,06
Kadia83 (Anna, 27 lat, Anglia) cykl 2, last @ 11,06
Alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 14, last @ 12,06
Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 2, last @ 13,06
Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 27, last @ 18,06
Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 44, last @ 18,06
Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 32, last @ 23,06

Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki)

Mamy 8 zafasolkowanych:

Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011)
DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011)
xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011)
Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011)
Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011)
Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011)
Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011)
Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011)

Na liście występuje kolor biały:

dra - Aniołek[*]
PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*]
Nika1980 - Aniołek [*]
agagmm23 - Aniołek [*]
gooha3 - Aniołek [*]
celka2000 - Aniołek [*]
ankamb - Aniołek [*]
pomarnczka - Aniołek [*]
NPerelka1987 - Aniołek [*]
nayhde - Aniołek[*]
ola_k11 - Aniołek [*]
karolcia228 - Aniołek [*]
sylfiaaa - Aniołek [*]
DAnia - Aniołek [*]
serduszkowata - Aniołek [*]
Pamela86 - Aniołek [*]
bella7 - Aniołek [*]
evelina.00 - Aniołek[*]
Daget -Aniołek[*]

alexa83 - Aniołek[*]

Kobra 913, Ewakol, Becik_4, Malami82, Nina_k, Agawaaa Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać
Stary 2011-06-30, 13:52   #4437
malinka123108
Wtajemniczenie

ja jestem jakas podlamana meczy mnie to czekanie juz....
Stary 2011-06-30, 14:57   #4438
magdulec
Zadomowienie

malinka doczekasz się mam pytanko gdzie zamierzasz rodzić w LU?(jesli mozna wiedzieć)
czy masz stresa??

paulinko super ze udało Wam sie sprzedac autko. dla Was na staranka.

rinco za staranka.

ja czytam o pieluszkach wielorazowych i jak narazie mam metlik w głowie, ale juz pomału zaczynam przyswajać wiadomości
Stary 2011-06-30, 15:04   #4439
paulinaizabela
Zakorzenienie

Cytat:
ja jestem jakas podlamana meczy mnie to czekanie juz....
Kochana jeszcze masz pare dni do porodu - relaks!
Doczekasz się

Cytat:
Napisane przez magdulec Pokaż wiadomość
paulinko super ze udało Wam sie sprzedac autko. dla Was na staranka.

ja czytam o pieluszkach wielorazowych i jak narazie mam metlik w głowie, ale juz pomału zaczynam przyswajać wiadomości
też się cieszę i porywam fluidka
i co z imieniem, wybieracie już??

No powoli trzeba kompletować wyprawkę macie już coś?
Stary 2011-06-30, 15:12   #4440
magdulec
Zadomowienie

paulinko nie mamy jeszcze nic. łóżeczko mamy załatwione od znajomych, ja w sumie chciałam kupic/zrobic łózeczko-tapczanik ale skoro znajomy chce nam pozyczyc to czemu nie skorzystać. wózek i fotelik samochodowy tez juz prawie wybrane i chyba kupimy używany bo nowy trzyfunkcyjny to 2500-3000 taki jak chcemy. no i teraz czas na rozpoznanie w pieluszkach aa i jeszcze trochę ciuszków tez bedziemy mieli od znajomej....

jesli chodzi o imię to narazie jest wersja Garbiel Edward, musimy w razie W rezerwe dziewczynkę wymyslić jakby cos się mialo zmienic, chociaż tż twierdzi ze z chłopca dziewczynkę to cięzko przemienic, w drugą stronę łatwiej
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości