|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Walczymy o nasze marzenia! cz.3
Malinka zastanawiasz się co będzie przy kolejnych dzieciach? Ja Ci powiem
![]() Dla planujących dzieci!!! _________________________ _______________ Twoje ubrania: Pierwsze dziecko: Zaczynasz nosić ciążowe ciuchy jak tylko ginekolog potwierdzi ciążę. Drugie dziecko: Nosisz normalne ciuchy jak najdłużej się da. Trzecie dziecko: Twoje ciuchy ciążowe STAJĄ się Twoimi normalnymi ciuchami. _________________________ _________________________ ___ Przygotowanie do porodu: Pierwsze dziecko: Z namaszczeniem ćwiczysz oddechy. Drugie dziecko: Pieprzysz oddechy, bo ostatnim razem nie przyniosły żadnego skutku. Trzecie dziecko: Prosisz o znieczulenie w 8. miesiącu ciąży. _________________________ _________________________ ____ Ciuszki dziecięce: Pierwsze dziecko: Pierzesz nawet nowe ciuszki w Cypisku w 90 stopniach, koordynujesz je kolorystycznie i składasz równiutko w kosteczkę. Drugie dziecko: Wyrzucasz tylko te najbardziej usyfione i pierzesz ze swoimi ubraniami. Trzecie dziecko: A niby czemu chłopcy nie mogą nosić różowego? _________________________ _________________________ ____ Płacz: Pierwsze dziecko: Wyciągasz dziecko z łóżeczka jak tylko piśnie. Drugie dziecko: Wyciągasz dziecko tylko wtedy, kiedy istnieje niebezpieczeństwo, że jego wrzask obudzi starsze dziecko. Trzecie dziecko: Uczysz swoje pierwsze dziecko jak nakręcać grające zabawki w łóżeczku. _________________________ _________________________ ____ Gdy upadnie smoczek: Pierwsze dziecko: Wygotowujesz po powrocie do domu. Drugie dziecko: Polewasz sokiem z butelki i wsadzasz mu do buzi. Trzecie dziecko: Wycierasz w swoje spodnie i wsadzasz mu do buzi. _________________________ _________________________ ____ Przewijanie: Pierwsze dziecko: Zmieniasz pieluchę co godzinę, niezależnie czy brudna czy czysta. Drugie dziecko: Zmieniasz pieluchę co 2-3 godziny, w zależności od potrzeby. Trzecie dziecko: Starasz się zmieniać pieluchę zanim otoczenie poskarży się na smród, bądź pielucha zwisa dziecku poniżej kolan. _________________________ _________________________ ____ Zajęcia: Pierwsze dziecko: Bierzesz dziecko na basen, plac zabaw, spacerek, do zoo, do teatrzyku itp. Drugie dziecko: Bierzesz dziecko na spacer. Trzecie dziecko: Bierzesz dziecko do supermarketu i pralni chemicznej. _________________________ _________________________ ____ Twoje wyjścia: Pierwsze dziecko: Zanim wsiądziesz do samochodu, trzy razy dzwonisz do opiekunki. Drugie dziecko: W drzwiach podajesz opiekunce numer swojej komórki. Trzecie dziecko: Mówisz opiekunce, że ma dzwonić tylko jeśli pojawi się krew. _________________________ _________________________ ____ W domu: Pierwsze dziecko: Godzinami gapisz się na swoje dzieciątko. Drugie dziecko: Spoglądasz na swoje dziecko, aby upewnić się, że starsze go nie dusi i nie wkłada mu palca do oka. Trzecie dziecko: Kryjesz się przed własnymi dziećmi. _________________________ _________________________ ____ Połknięcie monety: Pierwsze dziecko: Wzywasz pogotowie i domagasz się prześwietlenia. Drugie dziecko: Czekasz aż się załatwi. Trzecie dziecko: Odejmujesz mu z kieszonkowego.
#4412 |
Wtajemniczenie
|
mezaga świetne!!! Ale się uśmiałam!!!
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
O to chodziło
![]() Ja dzisiaj jakoś od rana mam dobry humor. Jak odbiorę wyniki badań to pewnie mi się pogorszy - więc wolę korzystać hehe ![]() Dzisiaj robiłam estradiol i testosteron. Miałam zrobić jeszcze kortyzol, bo wyczytałam na kilku forach, że jeśli mam testosteron ok - a poprzednio miałam - to za mój hirsutyzm może odpowiadać właśnie kortyzol (nie wiem ile w tym prawdy ale sprawdzić nie zaszkodzi). No ale nie zrobiłam, bo się okazało, że tego u nas nie badają tylko wysyłają próbke do Krakowa i czekałabym ponad tydzień na wyniki. A ja za tydzień mam wizytę u tego nowego lekarza i go o wszystko wypytam i zrobię po wizycie resztę badań.
#4414 |
Wtajemniczenie
|
mezaga dobre!!!!!!!!!!!!!!
![]() ![]() ![]()
#4415 |
Zakorzenienie
|
mezaga fajny tekst
![]() ![]()
#4416 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() my tez musimy pomalować dwa pokoje, a w jednym wstawić ściankę aby tż miał swój "kątek" na szpargały i garderobę bo mały pokoik juz zaklepałam dla fasolki i musimy go przystosować, ale jakos tak sie zbieramy że nie wiem kiedy to nastapi. narazie łazienka jest pomału konczona ale trzeba byc cierpliwym. jeszcze ostatnio drzewo dokupilismy na zimę i z kasą cienko....... ale damy radę!!! mezaga dobre, ale prawdziwe ![]() fasolka w nocy już daje o sobie znać, wczoraj w nocy zbudziła mnie o 4 kopniakami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 |
Raczkowanie
|
mezaga - super
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4418 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się, że Wam się ten tekst spodobał
![]() Ja odebrałam wyniki. Testosteron - tak jak myślałam - w normie. Dokładnie w połowie zakresu. A Estradiol niby w normie ale coś niski. Napisane mam na wynikach, że powinien się mieścić w przedziale 93-573 pg/ml a mój wynik to 147,75 więc chyba za niski no nie?
#4419 |
Wtajemniczenie
|
magdulec dzieki
![]() a napewno dacie rade ![]() ---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- mezaga jest w normie wiec powinno byc ok...ja sie nie znam ale masz podane normy wiec sama widzisz ze ok ![]()
#4420 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#4422 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Estradiol powinno się zbadać co najmniej dwa razy w ciągu cyklu. Razem z FSH i LH w 3-5 dc - żeby sprawdzić rezerwę jajnikową (ja zapomniałam o nim jak robiłam LH i FSH), potem na dwa dni przed owulacją czyli u mnie właśnie 12 dc i ewentualnie potem razem z progesteronem.
![]() |
#4423 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4424 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przy cyklach 26 dniowych owulacja w 14 dniu cyklu to i tak późno ![]()
![]() |
#4425 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak od luteiny mogło Ci się takie coś porobić? Zawsze zaraz po odstawieniu dostawałaś okres?
![]() |
#4427 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() @ już sobie poszła ![]() ![]() Irmusia a może @ nie przyjdzie ![]() Mezaga super tekst ![]() Tacca kiedy fotki wrzucisz z urlopu?? |
![]() ![]() |
![]() |
#4429 |
Zakorzenienie
|
Paulinko przyjdzie, przyjdzie
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4430 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4431 |
Wtajemniczenie
|
mezaga,ale to skomplikowane....dla mnie bynajmniej...
paulinaizabela super ze mozecie juz poszalec ![]() ja dzis chyba tez poszaleje jak maz wroci z pracy ,moze cos przyspieszymy ![]()
#4432 |
Raczkowanie
|
Cześć Kobitki
![]() oj trochę mnie nie było... chciałam sobie odpocząć psychicznie bo ostatnio miałam ciężkie dni... mam nadzieję, że będzie już lepiej, oczywiście cały czas Was czytałam. U mnie w pracy już 3 koleżanka w ciąży... ech wiecie o co mi chodzi... Gratuluję nowym mamusią ślicznych dzieciaczków ![]() Ja dziś byłam u nowej ginki zobaczymy... kazała mi przyjść po okresie i zrobić posiew z szyjki jak będą dobre wyniki ma omówić ze mną co dalej stymulowanie cykli czy co... Paulinko proszę zmień mi na @ 12.06 jednak krwawienie po hsg przerodziło się w @
#4433 |
Wtajemniczenie
|
A ja byłam wczoraj na monitoringu i po poniedziałkowym pregnylu pęcherzyk był dopiero co pęknięty (ale pęknięty!!!) i ogólnie wszystko tam dobrze wyglądało, więc gin kazał mi lecieć szybko do domu i pomęczyć męża
![]() ![]() W sumie póki co jakoś spokojnie do tego podchodzę, co ma być to będzie. Może też przez to, że ostatnio miałam trochę stresów w pracy i ogólnie nawał roboty, więc trochę mnie ta praca zdominowała i nie miałam głowy do myślenia o przyjemnościach, ale mam nadzieję, że te stresy jakoś negatywnie nie wpłyną... ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Wtajemniczenie
|
rinco napewno stres nie wplynie zle
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ---------- alexa trzymam kciuki i wierze ze ta nowa ginka podejmie wlasciwe kroki i za niedlugo bedziesz sie cieszyc fasolka!!!! a kolezankami w pracy sie nie przejmuj chociaz wiem ze ci ciezko,wyobrazam to sobie ale dasz rade korzystaj z kazdego dnia ciesz sie nim i nie mysl tyle o tym to bedzie ci lzej
#4435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To chyba przez dwójkę i nadmiar obowiązków. Ciuszków nie prasuje, składam byle jak i wrzucam do komody, jak maluchy budzą się jeden po drugim to jedzą z tej samej butli ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |||
Zakorzenienie
|
Witam dziewczyny
![]() Wczoraj udało się sprzedać autko ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam mocno kciuki za dobre wyniki ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Buziaki dla chłopaków ![]() ---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- Uwaga! W związku z szybkim rozwojem naszego wątku, a co za tym idzie z dużą liczbą postów,proszę o pisanie do mnie na priv wiadomości dotyczącej zmiany danych, rotacji na liście oraz chęci zapisania się na nasz wątek Pozdrawiam Paulinaizabela. Niech letni dobry duszek zafasolkuje każdej brzuszek Na liście mamy 18 staraczek paulinaizabela (Paulina, 27 lat, Irlandia) staranka zawieszone Tacca (Maryla, 30 lat) staranka zawieszone KALWI23 (Magda, 28 lat, Cieszyn) staranka zawieszone LadyMK (Magda, 24lata, łódzkie)staranka zawieszone Kobra913 (Agnieszka, 23 lata, Szczecin) cykl 18,last @ 22,01 Ewakol (Ewa, 22 lata, Poznań) cykl 17, last @ 13,02 Becik_4 (Beata, 28 lat, Kielce)cykl 7, last @ 13,02 Agawaaa (Agnieszka, 28 lat, lubelskie)cykl 11, last @ 22,02 ![]() Malami82 Agnieszka, 29 lat, Lubuskie) cykl 21, last @ 15,03 Nina_k ( Maria, 30 lat, Centrum) cykl 28, last @ 16,04 Baby29 (Edyta, 30 lat, Radom) cykl 27, last @ 27,04 Sas (Monika, 27 lat, świętokrzyskie)cykl 2, last @ 22,05 Zafrine (Dorota, 25 lata, pomorskie) cykl 37, last @ 03,06 Irmusia81 (Aneta, 30 lat okolice Krakowa) cykl 27, last @ 4,06 Roksiakb (Roksana, 24 lata, Śląsk) cykl 42, last @ 5,06 Karolca (Karolina, 25 lata, kuj - pom) cykl 7, last @ 6,06 Kadia83 (Anna, 27 lat, Anglia) cykl 2, last @ 11,06 Alexa83 (Ola, 27 lat, Bielsko) cykl 14, last @ 12,06 Rinco Karolina, 31 lat, Małopolska cykl 2, last @ 13,06 Pacierp (Marta, 28 lat, Wrocław) cykl 27, last @ 18,06 Mezaga (Agnieszka, 29 lat, Małopolska) cykl 44, last @ 18,06 Cherubinka (Aga, 29 lat, Podlasie) cykl 32, last @ 23,06 Więc teraz serca mam dwa (II kreseczki) Mamy 8 zafasolkowanych: Malinka123108 -(Marlena, 21 lat, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 12 cyklu (t.p 29 czerwca 2011) DAnia - (Ania, 34 lata,dolnośląskie)gratulujemy! dwie kreseczki w 11 cyklu (t.p 14 sierpnia 2011) xhankax(Hania,28lat,Śląsk) gratulujemy!dwie kreseczki w 56cyklu (t.p 23 sierpnia 2011) Danika (Ewa, 27 lat, małopolskie)gratulujemy!dwie kreseczki w 16 cyklu (t.p 29 września 2011) Caroline_1988(Karolina, 22 lata, kuj - pom) gratulujemy! dwie kreseczki w 3 cyklu (t.p 30 września 2011) Magdulec - (Magda, 29 lat, Lubelskie) gratulujemy! dwie kreseczki w 22 cyklu (t.p 7 października 2011) Egwene6 - (Dorota, 33lata, Lublin) gratulujemy! dwie kreseczki w 16cyklu (t.p 10 października 2011) Tincia (Justyna, 28 lat, Zielona Góra)gratulujemy! dwie kreseczki w 2 cyklu (t.p 10 listopada 2011) Na liście występuje kolor biały: dra - Aniołek[*] PatkaM84- Aniołki dwa [*] [*] Nika1980 - Aniołek [*] agagmm23 - Aniołek [*] gooha3 - Aniołek [*] celka2000 - Aniołek [*] ankamb - Aniołek [*] pomarnczka - Aniołek [*] NPerelka1987 - Aniołek [*] nayhde - Aniołek[*] ola_k11 - Aniołek [*] karolcia228 - Aniołek [*] sylfiaaa - Aniołek [*] DAnia - Aniołek [*] serduszkowata - Aniołek [*] Pamela86 - Aniołek [*] bella7 - Aniołek [*] evelina.00 - Aniołek[*] Daget -Aniołek[*] alexa83 - Aniołek[*] Kobra 913, Ewakol, Becik_4, Malami82, Nina_k, Agawaaa Dziewczyny odezwijcie się, napiszcie co tam u Was słychać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4437 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem jakas podlamana meczy mnie to czekanie juz....
#4438 |
Zadomowienie
|
malinka doczekasz się
![]() czy masz stresa?? paulinko super ze udało Wam sie sprzedac autko. ![]() rinco ![]() ja czytam o pieluszkach wielorazowych i jak narazie mam metlik w głowie, ale juz pomału zaczynam przyswajać wiadomości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4439 | |
Zakorzenienie
|
Kochana jeszcze masz pare dni do porodu - relaks!
Doczekasz się ![]() Cytat:
![]() ![]() i co z imieniem, wybieracie już?? No powoli trzeba kompletować wyprawkę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4440 |
Zadomowienie
|
paulinko nie mamy jeszcze nic. łóżeczko mamy załatwione od znajomych, ja w sumie chciałam kupic/zrobic łózeczko-tapczanik ale skoro znajomy chce nam pozyczyc to czemu nie skorzystać. wózek i fotelik samochodowy tez juz prawie wybrane i chyba kupimy używany bo nowy trzyfunkcyjny to 2500-3000 taki jak chcemy. no i teraz czas na rozpoznanie w pieluszkach
![]() jesli chodzi o imię to narazie jest wersja Garbiel Edward, musimy w razie W rezerwe dziewczynkę wymyslić jakby cos się mialo zmienic, chociaż tż twierdzi ze z chłopca dziewczynkę to cięzko przemienic, w drugą stronę łatwiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:05.