Walka o zdrowe i piękne włosy część XII - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-24, 22:06   #4411
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy część XII

No ale taki jedwab użyty np na końcówki zabezpieczają je przed uszkodzeniami, rozdwajaniem, zwłaszcza, jeśli ktoś ma włosy podatne na takie mechaniczne uszkodzenia.

Natomiast wiadomo, że nie każdy potrzebuje takiego zabezpieczenia, jak ktoś nie chce to nie używa.

A tak poza tym to uważam, że czasami są takie sytuacje, że po prostu chce się dobrze wyglądać a stan włosów niekoniecznie ku temu sprzyja to wtedy sięga się właśnie po taki makijaż
SoBitterSoSweet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:06   #4412
Dinulka
Zakorzenienie

nawet jedwab l'biotici nie jest gut?

mam focha na włosy
Dinulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:16   #4413
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SoBitterSoSweet Pokaż wiadomość
Natomiast wiadomo, że nie każdy potrzebuje takiego zabezpieczenia, jak ktoś nie chce to nie używa.
Moje włosy wybitnie nie lubią silikonów, więc nie używam jedwabiu
I też sobie jakoś radzę z zabezpieczaniem.
Cytat:
Napisane przez Dinulka Pokaż wiadomość
A + E jest gut
Cytat:
mam focha na włosy
Co jest?

Gdy schudniesz będziesz fajnie wyglądać w ubraniu,
gdy ćwiczysz - świetnie wyglądasz we wszystkim, zwłaszcza nago!
versatille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:17   #4414
isi rici
Zadomowienie

Cytat:
No ale taki jedwab użyty np na końcówki zabezpieczają je przed uszkodzeniami, rozdwajaniem, zwłaszcza, jeśli ktoś ma włosy podatne na takie mechaniczne uszkodzenia.

A tak poza tym to uważam, że czasami są takie sytuacje, że po prostu chce się dobrze wyglądać a stan włosów niekoniecznie ku temu sprzyja to wtedy sięga się właśnie po taki makijaż
zgadzam się co do słowa

isi rici jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:19   #4415
Katharinka9876
Raczkowanie

...tak się zastanawiam, mam problem bo włosy mi lecą okropnie;( bardzo to jest przykre dla mnie, odechciewa się mi już włosomanii

i teraz nie wiem, próbuje znaleźć przyczynę wypadania... myłam hippem, protersem, ostatnio bdfm, oczywiście raz na jakiś czas barwa. Olejuje włosy, skalpu nie. Po myciu nie szamponami czy delikatnymi zawsze mi się wydawało ze są włosy oczyszczone no i skalp, oczywiście zdarzyło mi się nie domyć ( chociaż może z 3,4 razy od pół roku)... do czego zmierzam... może te środki w rzeczywistości nie domywają dobrze skóry głowy i dlatego włosy wypadają??
dodam, że teraz częściej muszę myć włosy niż przed włosomanią, szybciej się przetłuszczają
co robić?? wrócić do sls za każdym myciem?
a włosy oczywiście po myciu delikatniejszymi są lepsze...
kascysko, może ty pomożesz?? np altera z grantem szampon mogę używać co mycie- u mnie to co 2, 3 dni ???
Stary 2012-08-24, 22:28   #4416
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Chciałam jeszcze dodać w temacie silikonów i ogólnie pielęgnacji, że warto jednak nie dramatyzować, nie popadać w skrajności i zachować trochę zdrowego rozsądku

Pamiętam, jak kilka części temu, gdy na wizażu był taki bum antysilikonowy, po prostu nastała panika i groza

I potem były posty tego typu:
Jestem załamana bo nocowałam u koleżanki i musiałam RAZ umyć włosy szamponem elseve z silikonami!!!

Trzeba obserwować swoje włosy, jedne lubią silikony, inne nie

A poza tym zaobserwowałam trochę taki trend (teraz już chyba nie tak silny) że nikt się nie chciał przyznawać, że lubi i używa silikony, to nie było takie trendi, no bo jak to, włosomaniactwo, oleje, naturalna pielęgnacja, itp. a tu nagle silikony które przecież są be?

Na szczęście teraz jest inaczej
Stary 2012-08-24, 22:28   #4417
aniaamelia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez isi rici Pokaż wiadomość
A ja się zgodzić z tym nie mogę. Dla mnie kilka kropel jedwabiu jest formą zabezpieczenia końcówek przed zniszczeniami. Nie nakładam go dużo.
Używam jedwabiu bez alkoholu i jestem bardzo zadowolona. Nie pamiętam nawet jak wyglądają białe kropki na końcówkach odkąd go używam.
Ja też używam jedwabiu na same końcówki. Mam chi
aniaamelia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-24, 22:31   #4418
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość

A + E jest gut

Co jest?

No i o tym mówię, co włos to opinia

A czym zabezpieczasz końcówki? Jakimś olejem? Czy wystarczy Ci odżywka b/s

BTW Twoje włosy są naprawdę imponujące i mają fantastyczny kolor
Stary 2012-08-24, 22:55   #4419
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
A czym zabezpieczasz końcówki? Jakimś olejem? Czy wystarczy Ci odżywka b/s

BTW Twoje włosy są naprawdę imponujące i mają fantastyczny kolor
Kilka postów wcześniej opisałam dokładnie
A tak ogólnie to olejkami Alterra i kremem do rąk z Biedry

na żywo wyglądają chyba gorzej, bo się muszę dopytywać czy mam ładne włosy (moje nowe zboczenie odpowiedzi są na tak i nie wiem czemu, ale wszyscy chcą pomacać)

Stary 2012-08-24, 23:20   #4420
SoBitterSoSweet
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka postów wcześniej opisałam dokładnie
A tak ogólnie to olejkami Alterra i kremem do rąk z Biedry

na żywo wyglądają chyba gorzej, bo się muszę dopytywać czy mam ładne włosy (moje nowe zboczenie odpowiedzi są na tak i nie wiem czemu, ale wszyscy chcą pomacać)
Kurcze, wybacz moje przeoczenie zaraz sobie doczytam
Stary 2012-08-24, 23:23   #4421
Limone
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość
...tak się zastanawiam, mam problem bo włosy mi lecą okropnie;( bardzo to jest przykre dla mnie, odechciewa się mi już włosomanii

i teraz nie wiem, próbuje znaleźć przyczynę wypadania... myłam hippem, protersem, ostatnio bdfm, oczywiście raz na jakiś czas barwa. Olejuje włosy, skalpu nie. Po myciu nie szamponami czy delikatnymi zawsze mi się wydawało ze są włosy oczyszczone no i skalp, oczywiście zdarzyło mi się nie domyć ( chociaż może z 3,4 razy od pół roku)... do czego zmierzam... może te środki w rzeczywistości nie domywają dobrze skóry głowy i dlatego włosy wypadają??
dodam, że teraz częściej muszę myć włosy niż przed włosomanią, szybciej się przetłuszczają
kascysko, może ty pomożesz?? np altera z grantem szampon mogę używać co mycie- u mnie to co 2, 3 dni ???
A ja od innej strony zapytam. U lekarza byłaś? Badania jakieś robiłaś?
Limone jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-24, 23:27   #4422
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:

A + E jest gut

Co jest?
no nic nowego od ostatniego żalu Moje włosy się zbuntowały i wróciły do stanu sprzed pielęgnacji Znów się plączą i kołtunią oraz zbijają w kolonie. Zwisają mi też pojedyncze włosy poniżej reszty i nie mogę ich wyciągnąć, są dalej przyczepione, nie wiem, chyba się tak rozciągnęły...? Ale są mocne, ciężko je "urwać" nawet. I mniej miłe w dotyku są .... Nie wiem o co im chodzi no i wypadają mocniej.
Stary 2012-08-24, 23:56   #4423
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
no nic nowego od ostatniego żalu Moje włosy się zbuntowały i wróciły do stanu sprzed pielęgnacji Znów się plączą i kołtunią oraz zbijają w kolonie. Zwisają mi też pojedyncze włosy poniżej reszty i nie mogę ich wyciągnąć, są dalej przyczepione, nie wiem, chyba się tak rozciągnęły...? Ale są mocne, ciężko je "urwać" nawet. I mniej miłe w dotyku są .... Nie wiem o co im chodzi no i wypadają mocniej.
Nie wiem czy to pomoże ale napiszę zasady MOJEJ pielęgnacji
1. Nikomu nie ufaj - mimo że zaczynałam od metody CG teraz stosuję się może do kilku punktów (ten o dobrym fryzjerze wykluczyłam całkowicie).
2. Znajdź kosmetyk po którym Twoje włosy są zawszę w dobym stanie i używaj go jak najczęściej - u mnie to szampony Joanny Naturii. Po cóż mam myć włosy delikatym szamponem skoro on mi nie służy?
3. Nie bój się oszukiwać - ok. moje włosy na fotkach mają nienaturalny skręt - tylko od warkocza, ale co z tego skoro on utrzymuje mi się na włosach aż do następnego mycia? ZAWSZE mam tak pofalowane włosy, a kto tam wie, że to od warkocza.
4. Jak jest kryzys - nie panikuj - zrób dokładnie to co ostatnim razem kiedy miałaś good hair dai. A potem znowu to samo!
5. Nie olejuj włosów samymi olejami - a najlepiej mieszanką wybuchową typu: 2 olejki Alterra, krem z Biedy, masełko oliwkowe Isany i Isana z babassu (nawet nie wiecie jak to pięknie pachnie!).
6. Jeżeli włosy są dziwnie suche to dobry znak - możesz wetrzeć w nie tonę oleju, a się nie obciążą ani nic, a tylko będą pięknie pachnieć i się błyszczeć.

Cały sekret moich włosów jak to kogoś interesuje

Stary 2012-08-25, 00:40   #4424
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pani_Herbatka Pokaż wiadomość
na kwc nie znalazłam nic.
Ingredients (INCI)
Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Panicum Miliaceum (Millet) Seed Extract, Fragrance (Parfum)*, Punica Granatum (Pomegranate) Seed Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Petal Extract, Olea Europaea (Olive) Oil Unsaponifiables, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Eugenol*, Coumarin*, Farnesol*.
* from natural essential oils

a może lepiej dodać go do odżywki, bo widzę, że w Polsce ma dość ładną cenę za 100ml
Nie chcę wiedzieć, jaką ma cenę, ale skład cudny - olejować bym nim chciała
Cytat:
Napisane przez Mimi1985 Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie: jak działa olej jojoba na wlosach wysokoporowatych ktore nie lubią protein?
Nie moge dobrać sobie odpowiedniej odżywki bo każda która mi sie nawinie ma składniki których moje włosy nie lubią i niewiem właśnie jak to jest z tym olejem, a boje sie ryzykować żebym jeszcze gorzej tych moich włosów nie zmarnowała.
Próbuj. Olej niedopasowany nie zniszczy Ci włosów - mogą co najwyżej gorzej wizualnie wyglądać.
Cytat:
Napisane przez pink_pocket Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny mam małe pytanko.
Pielęgnację włosów zmieniłam jakoś w lutym, odstawiałam drogeryjne szampony na rzecz tych łagodnych. Zawsze raz w tygodniu starałam się oczyścić włosy czymś mocniejszym np Barwą - mam wtedy dobrze wam pewnie znany efekt piszczących i skrzypiących włosów. Ostatnio zauważyłam, że zawsze po myciu mam takie włosy a myję teraz płynem facelle. Czy to jest w porządku? Strasznie nie lubie gdy mam aż takie oczyszczone włosy a teraz są takie codziennie, czy to nie spowoduje jakiegoś przesuszu?
Czemu tak często używasz Barwy?
Cytat:
Napisane przez aniaamelia Pokaż wiadomość
Mój fryzjer mówi, żeby nie używać jedwabiu, bo on tylko oblepia włosy i nic dobrego nie zdziała

kascysko mam do ciebie pytanie o silikony. Jeśli Dimethiconol jest usuwany za pomocą sles to jaki jest sens, że producenci dodają go do takich szamponów? Nie jest to tak, że podczas mycia silikon też zostanie zmyty? Pytam bo mam taki jeden szampon.
Następny "fryzjer z powołania"

Wiesz, silikon można "opakować" lub podać na nośniku. Detergent poleci z wodą, a kapsułka z silikonem zostanie - przynajmniej ja się tak bawiłam na labie Działa
Cytat:

mam focha na włosy
Jest gut
Cytat:
Napisane przez Katharinka9876 Pokaż wiadomość

Hippem nie myłam nigdy, a dwa kolejne podpunkty nie są w stanie domyć mi obecnie włosów Alterrą możesz się pobawić, ale to jest mocny myjak. Facelle próbowałaś?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 01:04   #4425
Heroldin
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
To lniany aż tak śmierdzi ? I co mają do tego śledzie?
Mój {!} zmysł węchu i kubki smakowe warczą na olej lniany. Z tym, że to subiektywne odczucie. Dla jednych zapach Black Cashmere, to najpiękniejszy zapach świata. Dla mnie - pachnie jak szambo.
Zapytałam doświadczonej gospodyni domowej jakiego oleju najlepiej użyć do tzw. śledzi w oleju. Jej odpowiedź - lnianego, od pokoleń używamy. Tak też zrobiłam i nikt z mojego otoczenia nie był w stanie śledzi tych przełknąć. A przecież olej lniany to, zgodnie z tradycją, najbardziej postny olej i używa się go do wigilijnych potraw. Różne są smaki.

Cytat:
Chciałam jeszcze dodać w temacie silikonów i ogólnie pielęgnacji, że warto jednak nie dramatyzować, nie popadać w skrajności i zachować trochę zdrowego rozsądku

Jakiś czas temu weegirl bardzo trafnie napisała, że to włosy są dla nas, a nie my dla włosów.
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 02:47   #4426
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Alex ale z Ciebie szczęściara
wiem

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Jutro będzie o nowej zabawie - chociaż może ktoś już tego próbował, od rana w kawałkach piszę posta

A mrówcza praca to żaden hit, mała pomoc dla włosomaniaczek (zejdzie mi z tym trochę).

I Ty się nas pytasz, czy się przybrązowić, phi!
Czekam na mrówczą zabawę
moja bratanica te z jest młodsza ode mnie o 5 lat nawet prawie 4 O ile jest Twój najstarszy brat starszy od Ciebie ?

Cytat:
Napisane przez Darkoz Pokaż wiadomość
Te olejki to w ogóle trudno znaleźć, nawet w internecie jest ich mało, a jak już to ze śmiesznym kosztem przesyłki. W końcu zamówiłam na Allegro, przetestuję, jak dojdzie.
ja juz je spotkałam pare razy ale nigdy sie nie zdecydowałąm a jak teraz chciałąm kupić to nie bylo kobieca logika....

Cytat:
Napisane przez ejzii Pokaż wiadomość
Nikt nie odpowie
jeszcze mam drugie pytanie dot. hennowania.
Czy włosy trzeba jakos przygotować do niego czy mozna raz oczyścić SLSEM i hennować? bo ostatnio zaczęłam używać odżywki Nivea long repair i w sumie tak mi pasowałoby na razie.
jest watek o hennowaniu mysle że tam lepeij zapytać

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
pokaz fot muszę to zobaczyć

ale farciara :P
spielam róż w koka żeby się nie rzucało za bardzo w oczy

głupi ma zawsze szczeście nie!?

bylo zaj*biście!! padam na pysk

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."

Edytowane przez alex1989
Czas edycji: 2012-08-25 o 02:49
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 07:13   #4427
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
spielam róż w koka żeby się nie rzucało za bardzo w oczy

głupi ma zawsze szczeście nie!?

bylo zaj*biście!! padam na pysk

to super

Doceniamy dopiero kiedy stracimy.

Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed

Moja pielęgnacja włosów
karmazynka99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 08:35   #4428
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Mój {!} zmysł węchu i kubki smakowe warczą na olej lniany. Z tym, że to subiektywne odczucie. Dla jednych zapach Black Cashmere, to najpiękniejszy zapach świata. Dla mnie - pachnie jak szambo.
Zapytałam doświadczonej gospodyni domowej jakiego oleju najlepiej użyć do tzw. śledzi w oleju. Jej odpowiedź - lnianego, od pokoleń używamy. Tak też zrobiłam i nikt z mojego otoczenia nie był w stanie śledzi tych przełknąć. A przecież olej lniany to, zgodnie z tradycją, najbardziej postny olej i używa się go do wigilijnych potraw. Różne są smaki.
Czemu mi nic nie śmierdzi? Upośledzony węch mam?
Cytat:
Czekam na mrówczą zabawę
moja bratanica te z jest młodsza ode mnie o 5 lat nawet prawie 4 O ile jest Twój najstarszy brat starszy od Ciebie ?
Dziś jest nowa zabawa z keratyną
19

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2012-08-25 o 08:48
Stary 2012-08-25, 08:41   #4429
karmazynka99
Zakorzenienie

help

co jest lepsze do mycia włosów?

żel uniwersalny hipp
:Skład: Aqua, Sorbitol, Sodium Cocoamphoacetat, Cocoamidopropyl Betaine, Lauryl Glycoside, Sodium Chloride, Lactic Acid, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Prunus Amygdalus Dulcis, Glycerin, Zinc Sulfate, Glyceryl Caprylate, Citric Acid, Parfum

szampon hipp
Skład: Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Prunus Amygdalus Dulcis (olejek migdałowy),Sodium Carboxymethyl Betaglucan (składnik pochodzący z naturalnych drożdży), Glycerin, Citric Acid, Parfum

i czy któras z was uzywała tego żelu uniwersalnego ??

Moja pielęgnacja włosów

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-25, 08:43   #4430
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karmazynka99 Pokaż wiadomość
help

co jest lepsze do mycia włosów?

żel uniwersalny hipp
:Skład: Aqua, Sorbitol, Sodium Cocoamphoacetat, Cocoamidopropyl Betaine, Lauryl Glycoside, Sodium Chloride, Lactic Acid, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Sodium Carboxymethyl Betaglucan, Prunus Amygdalus Dulcis, Glycerin, Zinc Sulfate, Glyceryl Caprylate, Citric Acid, Parfum

szampon hipp
Skład: Aqua, Sorbitol, Cocamidopropyl Hydroxysultaine, Cocamidopropyl Betaine, Lauryl Glucoside, Sodium Chloride, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Prunus Amygdalus Dulcis (olejek migdałowy),Sodium Carboxymethyl Betaglucan (składnik pochodzący z naturalnych drożdży), Glycerin, Citric Acid, Parfum

i czy któras z was uzywała tego żelu uniwersalnego ??
Patrząc po składzie to minimalnie lepszy jest szampon - ma wyżej olejki.
Nie używałam
Stary 2012-08-25, 08:57   #4431
karmazynka99
Zakorzenienie

Cytat:
Patrząc po składzie to minimalnie lepszy jest szampon - ma wyżej olejki.
Nie używałam
dzięki

na razie mam ten zel bo go kupiłam do ciała, najwyzej raz uzyje do wlosów i sprawdze jak bd dzialał

ale szampon i tak miałam w planach kupic, to kupię skoro lepszy składem :P

Moja pielęgnacja włosów

Edytowane przez karmazynka99
Czas edycji: 2012-08-25 o 08:58
Stary 2012-08-25, 10:18   #4432
almondfairy
seriously? no.

dziś jest ten dzień... prostuję

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:26   #4433
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez almondfairy Pokaż wiadomość
dziś jest ten dzień... prostuję

należy Ci się karna .

Dziewczyny ze Śląska! Mam ekstra wiadomość!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 10:46   #4434
Dinulka
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem czy to pomoże ale napiszę zasady MOJEJ pielęgnacji
1. Nikomu nie ufaj - mimo że zaczynałam od metody CG teraz stosuję się może do kilku punktów (ten o dobrym fryzjerze wykluczyłam całkowicie).
2. Znajdź kosmetyk po którym Twoje włosy są zawszę w dobym stanie i używaj go jak najczęściej - u mnie to szampony Joanny Naturii. Po cóż mam myć włosy delikatym szamponem skoro on mi nie służy?
3. Nie bój się oszukiwać - ok. moje włosy na fotkach mają nienaturalny skręt - tylko od warkocza, ale co z tego skoro on utrzymuje mi się na włosach aż do następnego mycia? ZAWSZE mam tak pofalowane włosy, a kto tam wie, że to od warkocza.
4. Jak jest kryzys - nie panikuj - zrób dokładnie to co ostatnim razem kiedy miałaś good hair dai. A potem znowu to samo!
5. Nie olejuj włosów samymi olejami - a najlepiej mieszanką wybuchową typu: 2 olejki Alterra, krem z Biedy, masełko oliwkowe Isany i Isana z babassu (nawet nie wiecie jak to pięknie pachnie!).
6. Jeżeli włosy są dziwnie suche to dobry znak - możesz wetrzeć w nie tonę oleju, a się nie obciążą ani nic, a tylko będą pięknie pachnieć i się błyszczeć.

Cały sekret moich włosów jak to kogoś interesuje
dzięki za tak dokładny opis
Mnie najbardziej martwi to zwisanie włosów poniżej linię reszty, to dziwne. Trochę mi sie kojarzy z przeproteinowaniem, ale nie uzywałam protein, jedynie spray GK, a stan się jakby pogorszył po oczyszczeniu włosów lub rozpoczęciu używania Pharmacerisu no i nie wiem kiedy dojdą do siebie a chcę pofarbować je...
Stary 2012-08-25, 10:58   #4435
alex1989
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Scarrabeo Pokaż wiadomość
wróciłam do swiata zywych
Dawaj
ja tez jakąś tam mam ale jeszcze nie potwierdzona więc czekam z nowinkami

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 11:03   #4436
Katharinka9876
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Limone Pokaż wiadomość
A ja od innej strony zapytam. U lekarza byłaś? Badania jakieś robiłaś?
nie byłam, w poniedziałek jestem umówiona, dodam tylko,że staram się zdrowo i świadomie odżywiać od pół roku

a FACELLE próbowałam, może i dobrze mył ale włosy takie szorstkie, odżywka je ratowała

Edytowane przez Katharinka9876
Czas edycji: 2012-08-25 o 11:17
Katharinka9876 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 11:06   #4437
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
należy Ci się karna .

Dajesz!

Kupiłam sobie tę piankę do loków i dziś rano użyłam suszarki
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-08-25, 11:20   #4438
Scarrabeo
Zakorzenienie

Cytat:
Dawaj
ja tez jakąś tam mam ale jeszcze nie potwierdzona więc czekam z nowinkami
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Dajesz!
Kraina Mydła, Starzyńskiego 50, Sosnowiec. Sklep internetowy z możliwością odbioru osobistego, a tam Vatika i Amla.
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 11:22   #4439
Kaveri
Spaceroholiczka

Cytat:
Kraina Mydła, Starzyńskiego 50, Sosnowiec. Sklep internetowy z możliwością odbioru osobistego, a tam Vatika i Amla.
Trzeba będzie zorganizować sobie czas w któryś weekend września
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-25, 11:23   #4440
versatille
Zakorzenienie

Cytat:
Dziś jest nowa zabawa z keratyną
19
A jak się nie ma kreatyny to co?
Cytat:
dzięki za tak dokładny opis
Mnie najbardziej martwi to zwisanie włosów poniżej linię reszty, to dziwne. Trochę mi sie kojarzy z przeproteinowaniem, ale nie uzywałam protein, jedynie spray GK, a stan się jakby pogorszył po oczyszczeniu włosów lub rozpoczęciu używania Pharmacerisu no i nie wiem kiedy dojdą do siebie a chcę pofarbować je...
I o to chodzi - jak coś zaszkodzi to odstawić i już
Mycie podłóg, ścieranie kurzy...
Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Kupiłam sobie tę piankę do loków i dziś rano użyłam suszarki
Moja chyba pójdzie na śmietnik. Dobrze, że 7 zł to nie majątek

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości